Új privát üzeneted érkezett!

Ezt a bejegyzést sajnálatos módon törölni kényszerültem, a topikon történt későbbi "változások" miatt (283.old.)
Szomorú vagyok, hogy egyes hívatlanul jött és nem szívesen látott topikozók miatt ezt kell tennem :cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicanyu 2009.02.22 07:37-kor.

Vicanyu
 
 


Sziasztok!
Nagyon szépek a "topik gyerekek"!
Kedves Vicanyu!
Engem is nagyos kedvesen fogadtak,légy üdvözölve nálunk.
Biztos olvastad,mi "titkosak" vagyunk.Igen én is hiszek abban,hogy választanak minket a gyermekeink!.Lásd előrébb az én történetemet.
Kedves Bea!
Nagyon érdekes témát hoztál.Én is azt gondolom,hogy a neveltetésünk,a szeretetünk,és én megkockáztatom azt is,hogy aki örökbe fogad annak a házassága is "beton alapon" áll.Mert amin ezek a párok átmennek,az nem kevés,és szerintem olyan mélységekben vagyunk együtt,ami még inkább összehoz bennünket.
A gyerekeink mély,és feltétel nélküli szeretetben élnek.Nem tudjuk,honnan jönnek /titkosnál annyit sem mint nyíltnál/,mégis egy család teljes tagú részei lesznek,erőt adnak,és tanulhatunk tőlük.Igen majd biztosan lesznek nehéz napok,mikor kérdésekre választ kell adni,esetleg úgy,hogy nem tudjuk a teljes igazságot,és majd meg kell tanulni feldolgozni és együtt élni vele.nem gondolod azt,hogyha otthon tanulnak,akkor esetleg azt az érzést,amit igen ki kell mondanunk,hogy vállalják "másságukat"csúnya szó,de nem tudok másikat,még inkább tompítod?Tudod mi beszéltünk már róla Apával,hogy óvodába és kis iskolába megmondjuk a tanító néninek,aztán a gyerek majd maga döntse el,kinek mit mond.Egyetlen ok miatt tartom így,mert a gyerek maga is elmondhatja,hogy örökbe fogadott.És tudják kezelni az óvónénik,és a tanárok.De a gyereknek is meg kell tanulnia ezzel nem foglalkozni.Igen csúfolhatják majd emiatt.Nem vagyunk egyformák,és nem fogják egyformán kezelni a társak szülei sem.Nem biztos,hogy otthon mindenki azt mondja majd,hogy és azért még ugyanúgy szeretik,és mi vagyunk a szülei.
De pont ezen az úton haladva érik meg a gyermek arra,hogy velünk véd és dac szövetségben legyen..Pont ezek az érzések segítik majd hozzá,hogy lássa,mi tényleg a szülei vagyunk,és tényleg feltételek nélkül szeretjük.Nem könnyű út egyik félnek sem,de a szeretet és bizalom,majd így lesz számára kézen fogható.Nekem ez a véleményem.Persze mindentől én is megóvnám,de nem tehetem.Lesz harc amit egyedül kell megvívniuk a gyermekeiknek,mi csak vigasztalhatjuk majd és minden támogatásunkkal mellettük állni.
Tényleg érdekes téma,nagyon élvezem az ilyen beszélgetéseket.
Örülök hogy rátok találtam,/ide most sok virág és szívecskés smile!!/

Sok puszi mindenkinek.
Imol@
Vendég
 


Sziasztok!

Imol számomra érzékeny témára tapintott rá. Engem kezdetektől nagyon foglalkoztatnak a "hogyan mondjam el?", a "hogy fogja a gyerek feldolgozni?" és a "hogy fog a környezete viszonyulni hozzá?" című kérdések. Egyetértek Imollal, hogy az óvodában és iskolában el kell mondani a pedagógusoknak, mert a gyerek úgy is fog erről beszélni. Bár egy ismerősöm örökbefogadott 11 éves kisfia nem így tett. Az a fiúcska ezt a dolgot teljesen természetesen kezeli és nem értette, hogy amikor a suliban kiderült, a gyerekek miért foglalkoztak ezzel annyit. A szülei a kezdetektől beszéltek neki az örökbefogadásáról.
A felkészítő tanfolyamon azt mondta a pszichológus, hogy ha mi természetesen kezeljük a témát, akkor a gyerek is úgy fogja. Erre próbálok törekedni én is, bár még van egy kis időm a kérdésekig.
Az alap témára térve, én azt gondolom, hogy szüksége van egy gyermeknek a közösségre, főleg iskolás korban. A nagyon okosok azt mondják, hogy közösség hiányában nem szocializálódik a gyermek megfelelően. Gondolom ez azt jelenti,hogy később nem, vagy csak nehezen tud beilleszkedni a közösségekbe.

Kedves Obea, ettől függetlenül lehet, hogy a Te gyermekeid számára az otthon oktatás lesz a megfelelő forma. Gondolom, hogy valamilyen gyermekközösségbe azért Ők is eljutnak (játszótér, játszóház, stb.)

Szép délutánt mindenkinek :D

Vicanyu
 
 

 
 

Kedves Imol@!

Köszönöm soraidat, és értem, hogy mit mondasz. Csak a mai világ értékrendje (persze nem akarok általánosítani, vannak kivételek), nem hasonló az enyémhez. És nem vagyok benne biztos, hogy kicsi gyermekek már helyt tudnak állni olyan támadások közepette, amelyek jogtalanok és alaptalanok. Természetesen arra tanítom én is a gyerekeimet, hogy helytálljanak és pl. már mesélt is a lányom másoknak az örökbefogadásról, erről eddig jó tapasztalataink vannak. Tudom, hogy nem lehet megóvni őket mindentől (legalábbis én nem vagyok erre képes), mégis úgy gondolom, hogy ameddig csak lehet, mellettem van a helyük, hogy felkészítsem őket az ÉLETRE. És ezt nem csak az örökbefogadás miatt gondolom így, ha vérszerinti gyermekeim lennének, valószínűleg akkor is ide jutottam volna el. Azt, hogy 3-4, vagy akár 6-7 éves gyermeket teljesen elengedjek az ellenőrzésem alól és olyan óvodába/iskolába küldjem, ahol ki tudja mi történik vele, milyen hatások érik, számomra nagyon nehéz elképzelni. Ahogy Vicanyu írta, hogy ő arra született, hogy anya legyen, engem is úgy gondolom, hogy erre teremtettek. Szeretnék tőlem telhetően mindent megtenni, hogy úgy neveljem fel őket, hogy békés, boldog felnőttek legyenek megfelelő értékrenddel és biztos erkölcsi háttérrel. Persze ha lenne itt felénk egy kislétszámú, hozzánk hasonló gondolkodással rendelkező iskola, lehet, hogy elgondolkoznék rajta, de mivel nincs, így ezt a megoldást látom a legjobbnak. Röviden ennyi. Egyébként akit esetleg mélyebben érdekel a téma, ajánlom a következő weboldalt: amiotthonunk.com
Nagyon sok értékes információt tartalmaz, sok kérdésre választ ad (hogyan, miért, szocializáció kérdése, stb...).

Én is örülök, hogy feléledt a topic, és ti is dobjatok fel új témákat, ha van kedvetek :) Bármivel kapcsolatban.

Puszi mindenkinek!
 
 


Kedves Vicanyu!

A szocializációval kapcsolatban is lehet olvasni az említett weboldalon. Nekem is kérdés volt. Több tanulmány, felmérés is azt mutatja ki, hogy az otthonoktatott gyermekek általában jobban szocializálódnak, mint iskolába járó társaik. Mivel ők a szüleikről vesznek példát, nem a velük egykorú társaiktól, akikre inkább a nem elfogadás jellemző, főleg ha olyan dologról van szó, ami szerintük más, esetleg nem normális. Természetesen az otthonoktatott gyermeknél rosszul is elsülhet a dolog, de szerintem ez legfőképp a szülőkön múlik. /Meg aztán az iskolában is sikerülhet jól, hiszen vannak rendkívül jó pedagógusok, csak sajnos nagyon kevés :( /
Egyébként igen, járunk közösségbe, és szeretnék velük különböző foglalkozásokra is járni, de azt szeretném, ha a legnagyobb hatást a szüleik, az otthonuk gyakorolná a gyermekeimre. /Persze ez igen felelősségteljes dolog, úgyhogy félek is egy kicsit magamtól, de nagyon szeretnék az érdekükben mindent megtenni./

Most már tényleg mennem kell hozzájuk. Itt van nagyi, úgyhogy most azért volt időm ennyit írni, de nincs ez így mindig :lol:

Sziasztok!
 
 


Sziasztok!!!!!

Na végre ideértem!! Jó sokat ítatok, ennek örülök, hogy végre beindult a topik! Bár a várakozók mintha kevesen írnának.
nnna húúúú, Patrik mászik ezerrel ... arra nem szabad! most mennem kell, ennyi volt majd még jövök :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Obea: Gyönyörű gyerekeid vannak,és nagyon hasonlítanak egymásra :D :D :D

Érdekes a téma,amit felvetettél.
Noha az otthonoktatás,mint olyan,nem jutott eszembe,teljesen értem a gondjaidat oktatási- nevelési rendszerünkkel kapcsolatban. Én is rengeteget gondolkodom,töprengek azon, vajon hogyan tudnám megóvni a gyerekemet egy sor olyan hatástól,ami káros lehet számára.Látjuk,halljuk mi zajlik ma az óvodákban,iskolákban...ezt nem is részletezem.

Aztán felmerül a kérdés,vajon meg kell -e óvnunk őt mindentől,vajon meddig állhatunk ott mellette és védhetjük meg.

Az óvodába,iskolába járásnak bizony vannak pozitívumai is. Én azt gondolom egy gyermekközösség rendkívül fontos a gyerek számára,egy olyan viszonylag állandó csoport,amelyben megtalálja a helyét és ahova ezer szálon kötődni tud.Életreszóló élményeket szerez,olyanokat,amelyeket csak egy gyerekcsoportban élhet át. És persze rengeteget tanulhat,tapasztalatot szerezhet,megvívhatja a kis harcait,olyan erényekre tehet szert,amelyeket esetleg máshogy nem tudna magáévá tenni.(tanítónő vagyok és látom ezt az oldalt is)

Ebben a témában rengeteg Vekerdy írás van, azokat érdemes elolvasni szerintem,nagyon jó dolgok vannak benne (ha nem is értek mindennel egyet)

Obea,biztosan a legjobb döntést fogjátok meghozni ebben a kérdésben és ha van kedved,oszd meg velünk a tapasztalataidat továbbra is. :)

vicanyu: Üdv a fórumon :D :D :D Hihetetlen,hogy te is mi mindenen mentél keresztül,de most már van Bencikétek és ez a lényeg. :D :D :D

ibi: Ha küldesz email címet,már megy is a kép. :D :D :D

Szép napot mindenkinek!

Kép
 
 


Drága Bea!
Látod ezerszínű ez a világ,és mi is benne.Különböző utakon egyfelé tartunk.Biztos hátteret adni a gyermekeinknek.
A legjobb amit egy szülő tehet,hogy GYÖKEREKET és SZÁRNYAKAT ad a gyermekeinek.
Mi ezt akarjuk.Másképpen,de pont ez a jó.
Boldog kiegyensúlyozott emberkéket adni a világnak!!
Most alszik kisfiam és néha kacarászik álmában.Nincs pénz,gazdagság,siker,amiért ezt oda adnám.Egyikünk sem.
Remélem irtok még,és jókat dumcsizunk!

Mindenkinek szép napot!!!

Imol@
Vendég
 


Kedves Lányok!

Nem is akarom én ám tovább feszegetni ezt a témát, csak kíváncsi voltam a véleményetekre. Nem csalódtam, ritka az ilyen elfogadó csapat, ahol mindenki tiszteletben tartja a másik véleményét. Talán azért is van ez így, mert mi már átmentünk egy-két dolgon, amin olyan sokan nem, és megtanultuk, vagy legalábbis valamennyire megértjük, hogy mindenki más és más... Én egyik oldalt sem támadom, nyilván mindegyiknek vannak előnyei, hátrányai... Majd ha már ott tartunk, szívesen írok róla, hogy mik a tapasztalataink :)

Vicanyu, köszönjük a történetedet, sok mindenen keresztül mentél... De örülök, hogy most már megtalált a fiacskád. A történeted kicsit hasonló a miénkhez, nekünk is még alig száradt meg a papírunkon a tinta és már hívott is egy ismerős, hogy lenne egy kislány. A fiamnál még a határozatunk sem volt kész teljesen, akkor érkezett a telefon, de mindenhol nagyon készségesek voltak és egy hetesen már haza is hozhattam a kórházból. Nekünk sem volt még időnk sem arra, hogy alapítványhoz jelentkezzünk.

Bea
 
 


Sziasztok!

Csöpke teljes mértékben egyetértek szépen megfogalmazott gondolataiddal.

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a topicra. Jó Veletek beszélgetni és megosztani a gondolatainkat.

Képzeljétek pici Bencémnek ma bújt ki az első foga! Egyszerre 4 fogacska jön, mondjuk ez 10 hónaposan már időszerű. Eddig nagyon jól viseli, éjjel is jól alszik. Csak az étvágya csökkent egy kicsit és a popsija piros lett.

Kíváncsi lennék rá, hogy Ti mennyire avattátok be a tágabb környezeteteket az örökbefogadás tényébe? A mi babánk márciusban érkezett, a télikabát szezon vége felé. Így arra gondoltunk, hogy a távolabbi szomszédainkat, akik csak az utcán láttak, nem avatjuk be, végül is a kabát alatt elférhetett volna egy pocak.
Nem számoltunk azonban az emberi kíváncsisággal. Volt olyan szomszéd (csak látásból ismerjük), aki odáig elment, hogy a védőnőnél faggatózott a babáról. Sőt, amikor a védőnő nem válaszolt neki, még erőszakoskodott is, hogy mondja el az igazságot. Végül én elmondtam neki, de első dolga volt az egész környéknek szétkürtölni!

:( Ez az egész nagyon bántott engem, szerintem jóérzésű ember ilyen szinten nem avatkozik bele más életébe, pláne nem ilyen erőszakosan. Nem az a lényeg, hogy lett babánk? Miért volt vajon olyan fontos kiderítenie, hogy én szültem-e?
Azóta ha összetalálkozunk az utcán, még véletlenül sem nézne bele a babakocsiba. Mintha nem lenne benne gyerek. Vajon ezt a gyereket kevesebbnek érzi? Nem mintha érdekelne ennek az (egyébként nagyon egyszerű) embernek a véleménye, csak a fiamat szeretném megóvni az ilyenektől.

Mi a véleményetek, Ti tapasztaltatok hasonlót?

Most fölébredt a bébikém, megyek játszani Vele :lol:

Vicanyu
 
 


Sziasztok!

Obea, persze, hogy emlékszem. Gyönyörűek a gyerekeid. És már a kisfiad is mekkora? :lol: Gréti meg kész hölgy lett.
Engem is érdekel az otthontanítás, bár én is azt vallom, amit Csöpke, a gyerekközösség kell a gyermeknek bármennyire szeretnénk megóvni... :lol: No, azért kiváncsi leszek a döntésetekre.

Vicanyu, üdv. Szép kis kálváriát jártál/jártatok be ti is. De már ott a baba, és ez a lényeg. Nálunk is négy fogacska indult be egyszerre és ugyanezek a tünetek voltak, de aztán leállt és kijött az alsó kettő, utána a felső kettő.
Mi sosem csináltunk titkot az első perctől kezdve az öf-ból, se munkahelyen, se a családban, se baráti körben és bátran állíthatom, hogy mindenki örömmel fogadta, sőt nagyon drukkoltak nekünk. A férjemet támogatták a munkahelyén, akárcsak engem, bárhová, bármikor elmehettünk. Úgy psziho nénihez, TEGYESZ-be vagy orvosi vizsgálatra. Soha nem volt gond belőle.
Én közvetlen az öf. előtt rokkantságiba mentem, mert felmondtak a cégemnél és ez volt a lehető legjobb megoldás, de a volt kollegák, kolleganők rendszeresen érdeklődnek azóta is.

Kata, Ivett is mindig arra megy amerre nem szabad. Most épp négykézláb áll a szőnyegen és nagyokat nyögdécsel. Asszem tisztába kell raknom. :lol: :lol:
Mára már jobban van, hatott a bogyesz, amit szed.

Hú, de jó, hogy beindult a topic, de tényleg kár, hogy a várakozók nem írnak. :shock:
 


Vicanyu, rossz indulatú emberek mindig voltak, vannak és lesznek. Nálam az verte ki a biztosítékot, amikor egy régi jó ismerősünk megkérdezte, hogy: "És mond csak szereted?"
 


Sziasztok,

egy röpke délutáni alvásra elvonult Bence úr, így tudok egy kicsit írni.

Én még egy témát földobnék, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Tudok róla, hogy a fiamnak van egy kb. 2 évvel idősebb testvére, ugyancsak örökbe adva, egy hozzánk közeli városban. Mit gondoltok róla, helyes lenne-e megkeresnem őket? Kell-e tudnia Bencének, hogy van egy vérszerinti testvére is? Nem tudok dűlőre jutni e kérdésben. Apa szerint nem kellene ezt a témát feszegetni.

Most mennem kell, remélem még be tudok nézni ma :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicanyu 2009.01.31 13:33-kor.

Vicanyu
 
 


Drága Vicanyu!
Édes a kisfiad,tündér!!
Kérdésedre a válaszom nem tudom jó ötlet-e.Legalább is most még nem.Majd az idő eldönti.Én nem keresném most még.Mert azért itt több család is érintett. Az élet úgyis elrendezi.
Nem tudom én hogy mit csinálnék ilyen helyzetben??

Nálunk is mindenki drukkolt,bár voltak ostoba kérdések.Én arra gondolok,hogy aki nem került ilyen helyzetbe,az nem mindig érti meg.De ezen túl kell lépni,a szomszédod meg egy bunkó.Már bocsi :oops:
A barátok, család tudta,a kollégák meg időben.Nem érdekel és nem érdekelt más véleménye soha.Kérdésekre válaszoltam,legföljebb magamba bosszankodtam.
De azért úgy látom,sok embernek ez olyan misztikus.
Szép estét mindenkinek.Holnap jövök.
Imol@
Vendég
 


Kedves Imol,
főleg ezért érzem bizonytalannak magam a kérdésben, mert a másik család is érintett. Lehet, hogy Ők nem örülnének egy ilyen dolognak.
Semmiképpen nem akarok rosszat másoknak, még azt sem tudom, hogy a fiamnak jót tennék-e vele? Ezért is vetettem fel a témát, hátha Ti is megírjátok a véleményeteket.
Neked köszönöm, hogy ezt tetted.

Vicanyu
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az olvasnivalót, nagyon örültem a felvetett témáknak. Majd hétvégén megpróbálom leírni, mit gondolok a témákról, de most hulla fáradt vagyok.

Gyönyörűek a gyerekek, nagyon irigykedem (persze nem rossz értelemben). Főleg azokra, akiknek nem kellett ennyit várakozni.

Holnap is ennyit szeretnék legalább olvasni, addig is minden jót mindenkinek!

Gabi
 
 


Sziasztok!

vicanyu: Kész vagyok... :lol: :lol: :lol: Gyönyörű Bencike!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Első kérdéseddel kapcsolatban: Kangának igaza van, rosszindulatú emberek mindenhol vannak. Elhiszem,hogy rosszul esik,de nem érdemes az ilyenekkel foglalkozni.
Mi úgy csináljuk,hogy a távoli imserősökkel nem közöljük,de nem is titkolom,tehát nem hazudok,ha olyat kérdeznek,ami pl a szüléssel kapcsolatos(de ilyen csak egyszer volt)
Amúgy meg igyekszem udvariasan kezelni a megjegyzéseket,mert bármennyire is kedvesek,jóindulatúak az emberek(szerencsére ilyenekkel találkoztam),nekem a "minden tiszteletem a tiéd" típusú megjegyzések is furák,és nem tudok velük mit kezdeni. Na meg nemrég egy ismerős azt mondta:Hát igen,megmentettetek egy kis életet.........na ettől készen is lettem,mert ezért nem jár elismerés. Ő a mi babánk és végre egymásra találtunk,és ennyi. Nem ettől lettem jobb ember,mármint nem az öf- tól.Az hogy Laura jobbá és többé tesz minket nap mint nap,az a CSODA szerintem. :D mondtam is neki,hogy ő is megmentett minket..... :D Vagy értette vagy nem. :)
A másik kérdésedre pedig én is azt mondanám,hogy egyenlőre ne vedd fel velük a kapcsolatot.Ha eljön az idő,akkor meg(persze a másik családnak is partnernek kell ebben lenni) az ő történetét mesélve ezt is el mondhatod neki (mármint hogy van egy testvére annál a családnál) Drukkolok,hogy a legjobb döntést sikerüljön meghoznotok és minden jól alakuljon! :D

Kanga:Örülök,hogy gyógyul Ivett! :D :D :D

Mindenkinek szép estét!

Kép
 
 


Szép estét!!

Hát most értem csak ide!
Azt se tudom hol kezdjem! :lol:
Az otthontanítás érdekes téma. Tetszik is meg nem is. És tulajdonképpen mindkét oldalt leírtátok már, hogy miért .. egyébként eddig nekem sem jutott eszembe, de szerencsére mi nem lakunk nagyvárosban.

Testvér megkeresés: na ez nehéz dió. Sztem is ráér még, de mi lesz késöbb? Jó is lenne, ha tudna róla, meg lehet, hogy picit zavaró is lenne. De ismerünk két családot /legalábbis a Gólyahíresek biztos ismerik őket/ akik ilyen helyzetben vannak és ők tartják a kapcsolatot ...

Obea én is emlékszem rád, nagyon szépek vagytok! Akár csak az új fórumtagunk Bencikéje :))

Édes kicsi manók!!!!

Bea, itt írom akkor már nem a Gólyáson ... Oscillot én hetente egy tubussal adok Patriknak, ez is homeopátia, csak nem monokomponens hanem komplex készítmény ... /több hatóanyagból áll/ én megelőzésre adom neki, sőt mi is szedjük a férjemmel.
Csak azért gondoltam, hogy próbáljátok ki, mert írtad, hogy Ivett sokat betegeskedik.

4 fogacska egyszerre??? húhhhh az igen!!!
Patriknak elég korán kibújt a két alsó metszőfog, nem volt még 5 hónapos, de azóta semmi. A többi nem jön, bár tünetek néha vannak, ugyhogy most megint elkezdtük a homeós bogyókat.

szomszéd: nem semmi, hogy milyen emberek vannak. Mi Csöpkéékhez hasonlóan a közeli rokonoknak, barátoknak elmondtuk, a többiek meg ha rákérdezenk elmondom.

fitGabi! Eljön a Ti időtök is hamarosan meglátod! :)

most ennyi, jövök még :))
Vendég
 


Sziasztok!

Vicanyu: Gyönyörű Bencéd van :) Nagyon szép szemei vannak!

A testvérkérdést én úgy gondolom, hogy most még nem, de később mindenképpen felkeresném őket. /Azt ne kérdezd, hogy mikor, nem tudok rá válaszolni.../ Egyébként az a család tud rólatok?

Tényleg jó lenne, ha a várakozók is írnának... Valahogy propagálni kéne ezt a fórumot... Talán sokat segítene a nekik...

Most mennem kell, szép napot! :)


Kép

Kép
 
 


Halihó!

Szomorúan látom, hogy ma nem volt itt valami nagy mozgás. :cry:
Remélem ez egy kivételes eset :lol:

Visszaolvastam a régebbi bejegyzéseket és láttam, hogy sokkal többen is írtak ide. Vajon velük mi lett? Jó lenne, ha sok-sok anyukával lehetne a gondolatainkat kicserélni.

Úgyhogy hajrá Lányok, remélem mikor később benézek, már sok-sok új bejegyzést találok :lol:

Vicanyu
 
 


Sziasztok!
Kicsi fiamnak3 tesója van es igen mi is elmondjuk de mikor ,már eleve úgy mesélünk neki pl anya tesói is ugyan úgy messze élnek mint a te tesóid.Még nem kérdezze vissza de...
Na és kis tesó várása most napi téma.Nekem két születésnapom van ,ahhoz csak annyi hozzá fűzni valója volt hogy csak is fiú tesója lehet és csak kék ruhában autóval a kezében jöhet.Még nem az örökbefogadás foglalkoztatja igazán bellöle.De azért memorizál és majd 1x csak kérdez.
Más:ma mondtam neki nehogy kiboruljon a tejci 1x csak megszólal anya ha kiborul kiborulsz??
Azóta is :))))))))))
Ki hogy kérdezett rá szűk körben nem volt nehéz nálunk a védőnéni beszelt fűnek fának ,lett is belőle kalamajka és szépen fogalmaztam.
De én 1 szalonban dolgoztam na ott is sokan tudtak róla mert ellőtte 7 lombikunk volt és hol voltam hol nem.Már ahhoz az összes vendégem csodálatos türelemmel volt. A babánk érkezésekor meg nem is tudom szavakba önteni még a mai napig is írnak hívnak, hogy hogy van életünk értelme.Családunkban is elég jól fogatták. Anyósomnál volt egy kicsi tartás de sógornőm mesélte hogy mikor az első unoka született akkor is így viselkedett. Csak most hogy kis tesót szeretnénk most vannak egy páran akik azt sugallják vagy nyíltan mondják is hogy nektek minek még egy gyerek nem elég ez az egy!Ezt elég rosszul viselem.
Na bocsánat hogy hosszú lettem.
Puszi mindenkinek fogtündéreknek meg jó munkát!

Kép
 


Sziasztok!

Hiányoltátok a várakozókat,hát itt vagyok!
Már a héten írtam nefkének is,de vagy 5-ször elszállt.
Mi most várjuk a határozatunk hosszabítását,és a TEGYESZT egy újjabb környezettanulmányra.
Kérdezték mi változott 2 év alatt,mondtam csak én öregedtem de nem hitték,nekik ezt látni kell.

Nálunk is vannak jó kérdések!
Mi is nagyon sok embert beavattunk az örökbefogadás részleteibe,de vili hogy a sarki boltos,vagy egy régi szomszéd,akivel csak köszönő viszony alakult ki nemfogom elmesélni a történetünket. Minap egy bababoltba babakocsikat nézegettünk,és oda rohan a volt szomszéd,hogy csak nem,jön a baba?
Mondtuk de igen jön.Erre ő,és hogy sikerült?
Természetes úton,vagy lombik,vagy esetleg más mesterséges eljárás?

Moncsi+3!

Csabika milyen édes,ahogy elképzeli a kistesót!

vicanyu!
Bence gyönyörű baba!Azok a szemek!!!!

Jó éjt mindenkinek!
Vendég
 


Erika :D
Ilyen hülye kérdéseknél nyugodtan kérdezz vissza: és neki mennyi a nyugdíja? Jól van az aranyere?! :evil: Többet nem fog kérdezni. :lol:
Kinek mi köze hozzá, hogyan sikerült?! Magánügy.

Kép
 


Sziasztok!

Úgy tűnik nagyon hétvége van, most még kevesebben írnak :(

Érdekes kérdés, hogy kit avassunk be az örökbefogadás tényébe és kit ne. Annyira tapintatlanok tudnak lenni az emberek és annyira érzéketlenek. Például a bolti pénztáros nem mert konkrétan rákérdezni, hogy én szültem-e a babát, így azt kérdezte, hogy szoptatom-e? Ezzel a kérdéssel egyébként sokan mások is próbálkoztak. Olyan emberek, akiket alig ismerünk és semmi közük a magánéletünkhöz.
A védőnőnél faggatózó szomszédasszony egyszer annyira kiakasztott, hogy visszakérdeztem tőle, hogy a hasában lévő gyerek a férjétől van-e?
Igencsak meglepődött a kérdésemen, kár, hogy annyira primitív szegény, hogy nem értette miért kérdeztem ezt.
Én eleinte nagyon nehezen birkóztam meg az emberek rosszindulatú kíváncsiskodásával, mára azonban leperegnek rólam a kérdéseik.
Természetesen jó tapasztalataim is vannak, pl. a 6 hetes kori csípőszűrésen a velünk egy vizsgálóba került anyuka, mikor meghallotta, hogy Bence adoptált baba, teljesen meghatódott. Nagyon sok szeretettel gratulált hozzá és minden jót kívánt nekünk. Jó érzés volt, hogy vannak ilyen emberek is.

:)

Mindenkinek szép hétvégét kívánok, azért remélem lesz egy kis időtök írni is. :lol:

Vicanyu
 
 


Sziasztok!

Nekem szerencsére általában jó tapasztalataim vannak, bár azért volt egy-két extrém eset.
De mivel én gyógyszertárban dolgozom és ez nem egy olyan nagy város, így rengeteg rácsodálkozó emberkével találkoztam, akinek 2 hete még én adtam ki a gyógyszerét stb most pedig tolom a babakocsit .. holott ők nem is vették észre rajtam, hogy terhes vagyok ... :wink: nem igazán értették. Ha rákérdeztek megmondtam, de legyen elég ennyi nekik, nem részleteztem.
Nekem a legdurvább az volt amikor valaki lesajnáló tekintettel megkérdezte, hogy "de azért boldog vagy így is" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szerinteeeeed????

Egyébként a többség nagyon örült és sokan elérzékenyültek!

Én nagyon hiszek benne, hogy Patrik nekünk született, oly annyira, hogy egyáltalán nem is jut eszembe az, hogy én nem voltam terhes ... már többször volt ilyen, hogy valaki mesélt a terhességéről és akkor én is akartam mesélni, aztán az utolsó pillanatban rájöttem, hogy nem, én nem is voltam terhes :oops: ez most így furán hangzik tudom, de sztem értitek mit akarok eből kihozni!

Annyira szeretem Őt, és olyan büszke vagyok rá, a mi kisfiunkra!!!
Fantasztikus ez az érzés!

Moncsi! Dobhatnál fel egy képet a gyönyörűséges kis szőke hercegedről, már rég láttam :)

Patrik már félig tud ülni! Olyan kis ügyeske!! Négykézláb állásból ereszkedik oldalra és így félig ül.
Vendég
 


Patrik most születtél!!!!!!!!
Ssajna mi betegek vagyunk lázasak voltunk és fáj a torka az az piros.Egyik percről a másikra !
De azért ma már meglátta az ablakból, hogy esik a hó (ja és közben sütőt a nap)szánkózni akart menni.
Teszek majd fel képeket ha hites uram itthon lesz mert egyedul nem megy.Köszönöm hogy hiányoltad.
Petyaanya hogy vagytok?Jártok még zene-bonaba Csabikám azt hiányolja nagyon!
Butábbnál butább megjegyzések!Nekem az veri ki a biztosítékot mikor azt mondjak jaj ennek a gyereknek mekkora szerencséje van hogy hozzátok került!Ilyenkor ..tudnék.Mikor válaszra méltatom az ilyen illetőt azt szoktam mondani nem neki van szerencséje hanem nekünk!NMa de hagyjuk is.Valamit meg akartam írni de majd eszembe jut miután kikapcsolom a gépet.Ja és ma ebéd után 3 órát aludt a család.
Pusza mindenkinek.

Kép
 


Sziasztok!

Kicsit az én gyerekeim is náthásak, Gergő pedig már 2 hete nem akar aludni éjszaka... Már kezdünk kimerülni apával, nem tudjuk mi lehet a gond :( Viszont egy jó hírem is van, elkezdett egyedül menni, nagyon szépen megy egyik helytől a másikig. Nekünk is jutott a jó kis megjegyzésekből... De ezt inkább hagyjuk, szerencsére általánosságban véve jól fogadták a családban és most is nagyon szeretik a gyerkőcöket :)
Egyébként Grétánál úgy volt, hogy tudták, hogy örökbe szeretnénk fogadni, de hogy pontosan hol tartunk, azt nem. És mivel ilyen gyorsan az alkalmasságink után jött a hír, hogy megszületett a kislányunk, nem mondtuk el senkinek. Úgy hoztuk haza és vittük el megmutatni a nagyszülőknek, hogy nem tudtak róla... Voltak is könnyes szemek, hatalmas meglepetés, míg élek nem felejtem el... Mindenki nagyon örült neki :)

Lassan mennem kell, jó éjt!


Kép


Kép
 
 


Sziasztok lányok!!!
Igazolt távolléten voltam! :oops:
Apa csütörtöktől szombat estig külföldön volt,és Dudóval egymásba voltunk szerelmesedve nagyon.Játszottunk,sétáltunk,összebújtunk.
Mikor megjött az apja,először csak nézte,aztán 5 perc múlva le sem akart szállni az apjáról.
Vasárnap meg 3-an olyan jó volt.Sétáltunk a hóesésben,és aludtunk nagyokat ebéd után.
Még nem olvastam vissza,majd fogok és írok is többet.
Mindenkinek szép napot!
Imol@
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Először is a beteg babuciknak jobbulást kívánok! Sajnos ez az időszak kedvez a náthának, nálunk a nagylány lett beteg. Ilyenkor megy a drukk, hogy a kicsi el ne kapja.

Obea - Ti is nagyon szerencsések vagytok, hogy ilyen hamar lett babátok, ráadásul kétszer is :D Megnéztem volna a nagyszülők arcát, amikor beállítottatok hozzájuk egy új kisunokával. El is hiszem, hogy életreszóló élmény lehetett!

Diadella - Patrik gyönyörű baba, öröm ránézni! És milyen fejlett! 6 hónapos alig múlt és már ül! Szombat óta már biztos fel is tolja magát a kezecskéivel. Bence 9 hónaposan ült fel először. És az, hogy négykézláb áll csak nem azt jelenti, hogy már mászik is? Érdekes, hogy mekkora különbségek lehetnek a csecsemők fejlődésében. Persze az a lényeg, hogy egészségesek legyenek, mindegy, hogy előbb vagy utóbb érnek meg a mozgásokra.

Az embereknek nagyon különbözőek a reakcióik az örökbefogadással kapcsolatban, arra már rájöttem, hogy igazán csak az érti meg, aki maga is benne van. Nekem például feláll a szőr a hátamon attól, ha a fiam életet adóját az anyjának nevezik. Mert az ANYJA ÉN VAGYOK!!!
Más ezt nem érti, nem bántó szándékkal mondják, mint az oly gyakran hallott "milyen szerencsés ez a gyerek" kezdetű mondatot sem. Rájöttem már, hogy mások ezt nem értik. Akinek a teherbeesés és a szülés természetes dolog, nem is tud belegondolni a mi helyzetünkbe, a mi érzéseinkbe. Sokszor irigylem azokat a nőket, akik magabiztosan mondják, hogy ekkor vagy akkor akarnak majd gyereket. Ők még nem tudják, hogy ez nem a mi akaratunkon múlik és kívánom nekik, hogy ne is tudják meg. Mert, bár mi itt már a boldog anyukák táborába tartozunk, azért nagyon hosszú, rögös út vezetett idáig.

Vicanyu
 
 


Sziasztok!

Bizony Vicanyu, egyetértek veled, AZ ANYJA TE VAGY! De valóban nem szabad rájuk megharagudni, mert talán még a legközelebbi családtagok is nehezen értik, szeretnék ők megérteni, de amit nem élnek át azt nem is érthetik meg teljes mértékben! :wink:

Köszi a dícséretet. Igen Patrik nagyon erős baba és ezáltal gyorsan fejlődik. Három hónapos kora óta a hátáról a hasára fordul ... Háááát pedig már mászik. Igaz, hogy úgy, hogy mindíg lehasal közben, tehát négykézlábra áll, egyet-kettőt-hármat rakja a lábacskáit, aztán lehasal. Újra négykézláb stb :lol:
Eddig inkább a kúszásnak és a mászásnak a keverékét csinálta, de mostmár kúszást nem vélek felfedezni a mozdulataiban.
Az ülés pedig mostmár két irányból is jön, merthogy Ő már felállt, és azóta is mindenhol, mindenbe megkapaszkodik és feláll, és van, hogy lehuppan popsira és már rövid ideig ugyan, de megtartja magát .. , a másik pedig a popsifelnyomásos módszer .. de még nem tökéletes, viszont rájött arra, hogy ha leteszi a kezét akkor nem dől el, így tud ücsörögni egy picit. Én nem erőltetem neki, soha nem ültetem fel, mindent magától csinál.
De tényleg az a lényeg, hogy egészségesek legyenek!!! Nem akarom elszólni magam, de a fél év alatt még szerencsére nem volt beteg kopp-kopp-kopp!! Ne is legyen és senkinek a babája ne legyen beteg!!!!

Imola! Igazolt távollét :lol: :lol: ez tetszik! Akkor anyás napjai voltak Dudónak! :wink:

Obea! Na ez nem semmi amit írsz!!! Gondolom milyen döbbenet volt amikor meglátták a csöppséget!!! Bátrak vagytok! :wink:

Jobbulást Nektek!!! Patrik is nagyon sokat felsír álmából, és volt olyan pár éjszakánk amikor alig aludt, sikítozott, virgonckodott .. de szerencsére ez ritka ...
Nem tudom mi lehet nálatok, de nagyon sokan panaszkodnak erre, lehet a fogától is vagy esetleg az időjárás?

Moncsi! OK akkor majd várjuk a képeket!! Csabikának jobbulást!!!!
Vendég
 


Sziasztok Lányok!
Ködös,nyirkos nem szeretem idő van.Remélem lopakodik a tavasz a kertek alatt.Bár apa szerint korai még...Sajnos...
Mi jól vagyunk,Dudó a 8 hónap alatt egyszer sem volt beteg.Csak 2 napig náthás,mikor 5 hónaposan kijött a foga.
Nálunk tegnap történt,hogy négykézláb állt,hintázott ezt sokat szokott és kiült jobbra.Dudó kommandózik 5 hónapos kora óta,most már térd-könyök helyzetben,de még kúszik.Na azt gyorsan.
Ha siet akkor mint a gép :D
Én sem erőltettem,azt gondolom,hogy a tól-ig nem véletlen van.Ha baba meg csinál valamit magától,azt tegye nyugodtan.


Patrik baba nagyon édes!!Nagyon ügyes is.

Vicanyu nekem is ez a véleményem.Az Anya én vagyok,de tudod én már nem is foglalkozom vele,mert igaza van Diadellának,ahogy múlnak a napok,szinte el sem hiszem ,hogy nem én szültem.Persze ott van a tudatban,csak már olyan lényegtelen.Nekünk.

A beteg babócáknak jobbulást,a várakozóknak kitartást és írjatok sokat.
Este jövök még!!
Vendég
 


Sziasztok!

Diadella, Imol: Patrik és Dudó gyönyörűek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: És csuda ügyesek! :D

Betegségről: Mi is nagyon szerencsések vagyunk,Laura igazi kis terminátor,alig volt beteg az elmúlt 21 hónapban :lol: :lol: :lol:

Na, nem hiába vártuk a havat..... :? Laura hatalmas lelkesedéssel ült bele a szánkóba,aztán kb 5 méter után kiborult belőle,arccal a hóba,na onnantól: Féj hótój,mennün haza!!!!! Ezt ismételgette egészen addig,amíg kikötöttünk egy játszótéren, ott aztán volt "hinta-painta" és megnyugodott. :D :D :D

Szép napot mindenkinek!

Kép
 
 


Csöpke! Küldtem a címem priviben.
Gyönyörűek a fiúk!!!
Bencét alig lehet a hóból kivakarni :lol: Mi lapátoljuk le a járdáról, Ő meg ezerrel vissza :lol: :roll: A radiátor úgy néz ki mint a karácsonyfa, mikor bejövünk az udvarról. Nen győz száradni az dzseki, orkángatyó, sapi, sál, kesztyű.A kutyánk meg illegalitásba vonul, mert lapáttal kapja a " hógogyót".
Szép napot mindenkinek!!!

Kép
 
 


Ibi01: Nem jött át a privid eddig,remélem nem tűnt el az éterben :( :lol:

Kép
 
 


Szép estét!!

Azon gondolkodtam, hogy valójában jó helyen vagyunk e. Ne értsetek félre, én szeretek itt lenni, csak nehogy zavaró legyen ez a várakozóknak ... bár az az igazság, hogy mostanában Erikán kívül nem sok várakozó írt sajnos, pedig várjuk őket szeretettel, hiszen ez a topik az övék!!!!

Imol vagy Imola? Bocsi, de nem tudom eldönteni, hogy az a kukacos a csak dísz vagy tényleg a?? De gondolom volt már Imola regizve .. szal Imola. Na ezt meg is beszéltem magammal. :lol:
Dudo nagyon édes!!! Patriknak is vannak ilyen kapucnis képei, olyan édesek. Na meg a négykézláb állásba popsiriszálás azon is én behalok!!! Te, mi az a kommandózás? :lol:
Akkor Ő is igazi kis vasgyúró, ne is legyenek betegek.

Csöpke Na a Te Laurád egyszerűen gyönyörű kislány, de ezt már írtam neked ... annyira szééép!!! Szegénykém gondolom, hogy megijedt hogy leesett. Az első szánkós élmény ... :wink:

Ibi! Furi, hogy nálatok hó van, meg Csöpkééknél is ... nálunk semmi vagyis eső. Mondjuk nekem nem hiányzik a hó egyáltalán. Patrik meg még nem igazán értékeli.
Vendég
 


Sziasztok!
Imola,de jó Colombo lennél,mert jól következtettél :D :D Kata.Most visszaolvasva látom így hívnak,ha nem gond,én is így szólítalak.Szép név a Kata nekünk is tarsolyban volt.Patrik nagyon jó pasas,olyan férfias.De huncut mosolya van,női szívek törnek majd...
Dudó először úgy mászott,hogy csak a kezeit használta és szinte húzta a lábait maga után,aztán a lábait is,de nem négykézláb.Mint mikor valami alacsony alatt kell mászni..
Hát imádjuk,most 2 napja a fenék emelgetés után kiül.Nem sokáig,de már olyan ülésformája van.
Szerintem,nem gond a várakozóknak,mert sok erőt adhat.Mikor várakoztunk mi is,inkább olvasgattam,nem írogattam,bár utólag butaság volt,jobban ment volna az idő.

Sokáig furdalt valami.Felénk nincs megoldva az anyatej,nincs állomás így nem tudtam venni.A neten meg a mai világban nem próbálkoztam.De bántott.Aztán a barátnőm már említettem a gyerekorvos,azt mondta nézem a jó oldalát.A mai minőségi tápszerek tartalmaznak bifiduszt,és mint tudjuk az immunrendszer 90% ebből épül fel.Lehet nem kap antigént a baba,de stimuláljuk a rendszert,és egészséges lesz.Tényleg nem volt még beteg Dudó,és azért ezek nem csak a gének.Babamasszázst már mondtak le,hogy a többi beteg,de Dudó miatt nem.Kata te biztos jobban értesz ezekhez a dolgokhoz,megpróbáltam pontosan átadni a lényegét.
Még folytatom,de a kisfiam ide kérezkedik és nem tudok úgy írni,ha ő is segít.

Sziasztok még jövök!!
Vendég
 


Sziasztok!

Jaj nehogy elmenjetek lányok!!!!
Nekem nagy boldogság hogy írtok,raktok fel képeket.
Nekem is nagyon nagy erőt adtok!!!
Ha tudok írok,de sokszor csak olvaslak benneteket.
Nagyon sokat tanulok tőletek,milyen korban mit csinálnak,mit esznek,és hogyan fejlődnek.
Sokszor csodálkozom,hogy jé már Patrik,ivett,.....milyen nagyok!
Pedig még most volt hogy izgultunk értetek,most meg már állnak,mennek! :D

Én meg még mindig várom a TEGYESZ-t!
Már 1 hónapja be adtuk a hosszabítást,mert elötte elhajtottak,hogy majd a lejárat elött inditsuk el.
Már hívtam őket,de betegségre hivatkoznak.
Én is feküdtem 1,5 hetet,de utána végzem a dolgom. :twisted:
Most már tiszta ideg vagyok,ha Gabika telefonál nincs jogerős Határozatunk.
Habár kaptunk egy papírt,hogy tudomásul vették,és jogfolytonos,csak környezettanulmányhoz ragaszkodnak.

Édesek a gyerekek!
Jó helyen vagytok!!!Majd írok töbször csak maradjatok itt!
Szép napot! :D
Vendég
 


SziasztokT
Csöpke! tényleg valami van az éterben, mert az előbb amit írtam egyszerűen eltünt :evil: :shock: A címem:wibolya01Vcitromail.hu
Várom ám a képet :lol:
Az anyatejet mi avédőnő segítségével egy kolléganőmtől kaptuk :lol: Nem kétr érte fizetséget. Egyszer Bencit meg is szoptatta.Benci roppant elégedett volt :lol:
Erika! Ne hagyd magad járkálj a nyakukra. Nem egy személy dolgozik ott, oldják meg a helyettesítést :wink:
Ma zöldbableves volt ebédre meg "pacsinta". Hát a leves a husukával nem nagyon kellett Bencinek, hanem a pacsinta az jöhetett :wink: 3db csak úgy lecsúszott :wink: Benci nagyevő mindenből sokat eszik és mohón. Ő szerintünk világéletében pótolni fogja, amit magzat korában nem kapott meg. Főzelékből felnőtt adagot eszik. Már nincs is használatban bébitányér, csak a keksznek meg a gyüminek. Ezt a palacsinta sütést érdemes lett volna filmre venni. Benci hintázott a kicsi hintájában én meg vég nélkül énekeltem az " egy boszorka van,három fia van......."No meg csikiztem a "dana-dana-don"-nál Aztán kitalálta, hogy csak dana legyen........és akkor mi lesz a palacsintával :roll: :wink: De azért végeztem. most alszik urasága. Az a baj hogy csak keveset egy gyenge órácskát :cry: Pedig rám férne 2 óra is. Mire gyorsan végzek mosogatás, felmosás....... már fent is van.Ha felkel irány az udvar! Megyünk sarar taposni :evil: Már csak nálunk is ez van. A havat jobban bírtam mint a tócsázást
:roll:
Szép délutánt mindenkinek!!!

Kép
 
 


Gyors írás ritkán jó :roll: Bocsi a sok hibáért!!!

Kép
 
 


Sziasztok!

Erika! OK, nem megyünk sehová!! Hát ez nem semmi, hogy ha valaki szabin van, akkor megáll az ügymenet!! Röhej!

Imola! Ne legyen lelkifurdid az anyatej miatt! Patrik sem kap és nem is kapott. Őszinte leszek, meg se próbáltam. Nekem vannak bizonyos fenntartásaim a női tejjel kapcsolatban .... egyszerűen idegenkedek ettől. Lehet, hogy azért, mert én egy hétig bent voltam Patrikkal a kórházban ahol született és együtt jártam etetni az anyukákkal, és láttam ahogy fejtek .. hagyott némi kívánnivalót maga után egyik-másik ... na mindegy, ez az én álláspontom, attól még másnak lehet más véleménye! :roll:
A tápszer is tökéletes táplálék! Én magam is azon nőttem fel.
Amúgy elég kevés tápszerben van ám bifidusz és mi pl nem is bírtuk az enni, mert Patriknak nagyon megfogta a pocakját.

Ibi! Bencit megszoptatta a kolleganőd? Ez neked nem volt ... hogy is mondjam furcsa vagy rossz érzés? Fúúú, nekem ez olyan idegen, de lehet, hogy nekem van elvont gondolkodásom a témával kapcsolatban ...
pacsinta ... ez aranyos! :lol:
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

De jó sokat írtatok, örömmel olvastam soraitokat.

Az anyatejjel kapcsolatban én is sokat töprengtem. Először is azon, hogy próbáljam-e én szoptatni Bencét? Hormonokat egyáltalán nem akartam szedni, azoktól én félek, még a fogamzásgátlót sem bírom. Hallottam, hogy mielőtt haza jön a baba, 1-2 hétig fejni kell és gyógynövényes vagy homeopátiás tejserkentőket lehet szedni. Nekünk Bence olyan gyorsan jött, hogy nem volt idő 1-2 hetet fejni és akkor eszembe sem jutott. Mikor már itthon volt, megpróbáltam párszor mellre tenni Őt. Nagyon mohón rákapott és szívta mint egy kis szivattyú :lol: Sajnos azonban a mellem nem úgy viselkedett, mint a lányomnál szülés után. A mellbimbó nem emelkedett ki a baba ingerlésére és a vége az lett, hogy szinte kisebesedett. Így szomorúan, de fel kellett adnom. Tudom, hogy vannak nők, akik tudják szoptatni az öribabájukat, de ők biztosan jó előre felkészülnek erre. Vagy csak én voltam ügyetlen.
Ezek után érdeklődtem a védőnőnél, hogy kaphatunk-e vagy vehetünk-e női tejet Bencének? Azt mondta, hogy nem ajánlja, sokkal biztonságosabb a tápszer. Végiggondolva a dolgot, valóban egy idegen nő tejét nem szívesen adtam volna Bencének, de ha egy ismerőstől vehettünk volna, azt adtam volna. Azonban csecsemőgondozónőként tudom, hogy a női tej csak akkor felel meg a babának, ha akitől kapjuk, annak ugyanannyi idős a babája. Pl. egy 4 hónapos baba anyukájának a teje, nem ideális egy 1 hónapos babának. Közel egyidős baba nem volt a környezetünkben.
Nekünk végül maradt a tápszer és Bence meg is volt elégedve vele :lol: Az immunrendszere miatt aggódtam eleinte egy kicsit, mára azonban látom, hogy egyáltalán nem beteges. 10,5 hónap alatt egy esetben volt beteg, akkor is a nővérétől kapta el. A nagylányom szinte havonta "hoz haza" valamilyen betegséget az iskolából, Bence azonban ellenáll, szerencsére :D

Most mennem kell, de ma még jövök.

Vicanyu
 
 


Kukucs!
Jelentem egészségesek vagyunk!De most meg olyan jó az idő hogy nonstop megyünk megyünk bocsi Csabikám motorozik én meg rohanok!
Csabikam is egyszer tudott szopízni egy közeli ismerősöm által én akkor féltékeny voltam ,de vissza gondolva már nem mert kicsim kipróbálta és azóta hálát érzek a hölgy iránt.Ja és nekem nem jött tejci a cicimből de használtunk mi is a (egyszerű szerkezetet)és utána valahogy nagyon de nagyon bensőséges lett a hamizás.
Ibi01 nekem is eltűnt az előző írásom és ilyenkor már az ihlet elszáll.
Dudo ez a nézés!:))))))))
Vicanyu igen igazad van de ha nekem lett volna lehetőségem tejcit szerezni, na még át gondolom most jól össze keveredtem.
Gergő Gréta hogy vannak?
Csöpke én szegény kis fiamat a szánkóval úgy fordítottam meg 1 kanyarban,hogy kipottyant kicsit meglepőbot de én viszont nagyon megijedtem.Azért szereti a szánkózást és ha húzom (egy idő után egyre lassabban akkor azt mondja anya hajrá hajjjjrá)ja és ártatlanul megkérdi anya nehéz munka ez????????Oldalra biccentet fejel.
Olasz Erika én próbáltam a másik topokot de nem igazan írt ott senki azért jöttem vissza (remélem nem szűnik meg ez)ne az legyen ahol én megjelenek ott vége mindennek.)
nem szeretnék mumus lenni.
Fitgabi, Erika nagyon szorítunk értetek na és természetes mindenkiért!!!!!
Na nem is fárasztalak ma már titeket.Puszi mindenkinek .Csodáknak meg gyömöszölést küldök.

Kép
 


Sziasztok!
Ma délelőtt kontrollon voltunk,minden oké.Az ortopédián,nem is kell menni.Az elsőt sem értettem,nem volt semmi okunk,de elmentünk mert kaptunk beutalót.
Aztán bementünk a munkahelyemre,volt üdv rivalgás meg Dudó ölelés +dajkálás.Olyan édes volt,és annyit beszélt.
Jó volt egy kicsit ott.Nekem néha nagyon hiányzik.Nem a munka,hanem a társaság.Mert Dudó az életem,de ő a gyerekem.A felnőttek hiányoznak egy kicsit.Persze lefoglal Dudó,de néha irigylem az apját,mikor reggel elmegy.Persze mikor meg szabad délutánt kapok,akkor meg siettek haza. :oops: Hát így van ez!!!
Aztán nagyot sétáltunk a napsütésben és olyan tavaszvárós,mosolygós,összebújós,álmodozós,táncolós hangulatom lett.Dudónak megmutattam kamaszkorom kedvenc zenéit,és táncoltunk,kacagtunk,énekeltünk.Én énekeltem és ő is.Hát inkább folyamatos morgás volt a részéről,de úgy láttam tetszett.
Apának is tetszett mikor hazajött. :D

Dudó folyamatosan ülni akar,állandóan kiül oldalra.Esténként már olyan fáradt,hogy csak na, édesem csetlik botlik.

Mindenkinek szép napot!!
Vendég
 


Sziasztok!
Diadella!
Szeretnélek megnyugtatni, hogy igen is jó helyen vagytok.
Imola!
Jól gondolod, sok erőt adtok a várakozás nehéz időszakában. Azért, mert nem írunk, állandó olvasói vagyunk a topiknak, csak éppen nem sok minden történik a várakozás alatt.
Igaz a héten történt valami ami hiú ábrándokat keltett bennünk. Az egyik örökbefogadással foglalkozó fórumon megjelent egy bejegyzés ami felkeltette az érdeklődésemet. Egy 20 éves 8 hónapos terhes kismama érdeklődött a felől, hogy nem késett-e még el az örökbe adással és megadta az e-mail címét, hogy tanácsainkkal ott lássuk el. Egy órával később találtam a bejegyzésre gyorsan írtam is neki, hogy semmivel sem késett el, de akkor nem volt időm részletesen írni ezért délután pontosan válaszoltam kérdésére és írtam magunkról néhány sort. Nem akartam nagyon sajnáltatni magunkat, ezért csak nagy vonalakban felvázoltam "küzdelmünk" állomásait nevünket, hol lakunk, mivel foglalkozunk.
 
 


Itt folytatnám amit elkezdtem.
Azóta egyfolytában azon jár az eszem, hogy nem kellett volna olyan tárgyilagosnak lennem inkább érzelmi síkon kellett volna megközelítenem a dolgokat. Csak az a baj, hogy én nem tudom sajnáltatni magam. Megpróbáltam annak a 20 éves lánynak a fejével végiggondolni a dolgokat és arra a következtetésre jutottam, hogy ha az Ö helyében lennék biztosan azzal venném fel a kapcsolatot akit a legjobban megsajnálnék.
Hát így jártam! Túlságosan beleéltem magam valamibe, amibe nem lenne szabad!
Tenzia
 
 


Sziasztok mára még csak annyit OBEA naná hogy emlékszek rád!!
Kérdésedre kaptál máshol is választ mostanában?Mire jutótál?
Tavaszi időjárás igen4Olyan jó volt sétálni.Sütötte a napocska az arcunkat még még!
Sziasztok .mamár nem zavarok.

Kép
 


Szia tenzia!
Olvastam én is!!
Nem szabad ezekbe a dolgokba beleélned magad,mert nem mindig van valóság alapja.Tudod,mikor várakoztunk nekem is volt ilyen találkozásom,és TUDOM mit érzel.Komolyan.Vannak akik csak az érzéseinkkel játszanak. Aki örökbe adja a gyerekét,az nem rendezett el a 8.hónapra mindent??
Szerintem igen.Még ha nem is mindent de az utat már igen,és ha telefonált MINDENHOL segítenek,hogy ne legyen egyedül.Biztos én vagyok bizalmatlan,de aki egy örökbe adási fórumon beszél a terhességéről,ráadásul így,hogy szedett vitamint,és vigyázott rá/nagyon sok életet adó is így óvja a terhességét/az nekem nem kerek.MERT segítséget lehet kérni,mindenki segít,de címeket telefonszámokat kell adni.Nekem olyan" üzleti" szaga van.... :cry:


Édesem,megjön a babátok,meglátod,és minden rosszat elfelejtesz!!!!
Mert a gyerekek választanak minket,hidd el !!!
nagyon sok puszi
Imol@
Vendég
 


Sziasztok!!

Oké,. megnyugodtam, hogy jó helyen vagyunk! :lol:

Húú Tenzia, szegényke. Én megmondom őszintén, hogy soha nem is vettem fel az eféle dolgokat ha valaki így "hirdeti" magát. Sőt. Én kizárólag egyesületen keresztül akartam az örökbefogadást, mert én így érzem magam biztonságban! Ezt nem csak úgy mondom, tudom, hogy ha valaki egy véletlen folytán felajánlotta volna, hogy örökbe adná a gyermekét nekünk, én nemet mondtam volna. Van egy elvem és .. én ilyen vagyok. Persze mindenki más, de a nyít örökbefogadás magán úton nem veszélytelen .. oda kell nagyon figyelni!

Sajnálom Tenzia, hogy lelkileg ez megviselt Téged és remélem mihamarabb rendbejössz! Ölelés megy virtuálisan!

Imola! Ti is szoktatok táncolni Dudoval? Mi is Patrikkal! :lol: Igaz, mi Halász Juditra, meg 100 Folk-ra, de nagyon tetszik neki, teli szájjal vigyorog olyankor!

Értem amiről írsz, és ez egy jó dolog, mert azt jelenti, hogy jó a munkahelyed, szereted a munkádat! Megkérdezhetem milyen területen dolgozol? Bocs ha volt már róla szó és elkerülte a figyelmemet. Mi eléggé hasonlóak vagyunk, azt már észre vettem, ugyanis én is pontosan így érzek.
Elég sokat /hetente-kéthetente/ bejárok a munkahelyemre, merthát tápszer meg ez+az úgyis mindíg kell, meg annyira jó a csajokkal dumcsizni ... persze Patrikot nem viszem már ... régebben tanácsadás után mindíg bementünk /mert a tanácsadó, orvosi rendelő, gyógyszertár egy épületben van/ de így télen nem viszem be, biztos ami biztos. Ha mégis akkor is csak a hátsó bejáraton és nem viszem ki előre az officinába.
Holnap is megyek mert le kell rendeznem pár dolgot.
Alig merem leírni, nehogy hülyének nézzetek, de mult héten felmentem a patikába, általában ilyenkor délután megyek, amikor férjem már itthon van Patrikkal, és nagyon sokan voltak /mármint a betegek/ ajtóig állt a sor, a kolleganőmék meg kevesen, és hát egyszerűen beálltam picit segíteni. :oops: :oops:
nem maradtam sokáig, mert úgy vagyok vele mint Imola, hogy ahogy kiteszem a lábam máris rettenetesen hiányzik Patrik.
Én nagyon nagyon szeretem a munkámat, a munkahelyemet, kolleganőimet, főnökömet .. sztem a világ legtutibb főnöke nekem van! :lol: Na de azért a legtutibb dolog most a GYED, semmivel és senkivel nem cserélnék és nagyon várom már a tavaszt, nyarat, hogy az én drága okos, és szép kisfiammal rengeteget csavizhassunk, játszhassunk .... imádom!!

Gratulálok Dudonak az üléshez!!! Tetszik neki, hiszen ez egy új megvilágításba helyez mindent .. izgalmas... éédeske! :wink:

Ti milyen tavaszi időjárásról írtok?? :shock: :lol: egész nap lestem, hogy mikor süt már ki a nap! Délután fél4-kor ez meg is történt .. Patrikot villámsebességgel öltöztettem fel, mire kiértünk már annyi is volt a napfénynek .. ennyi jutott ma nekünk .. nade remélem holnapra hagytok nekünk is egy picit! :lol: :lol:
Vendég
 


Ja, ezt még elfelejtettem Imola! Miért voltatok az ortopédián?
Nekünk a csecsemőkori csípővizsgálatkor mondta a doktornő, hogy picit kötött Patrik csípője, de az UH nem mutatott semmi eltérést .. azt mondta, hogy pelusozáskor tornáztatni kell, semmi egyéb. Tornáztattam, már amennyire engedte, mert a kisherceg úgy befeszített amikor már tudta, hogy mi következik, hogy a lábát alig tudtam megmozdítani /vagy nem mertem :oops: /. A lényeg, hogy a csípőnek le kell mennie teljesen kétoldalra abból a körkörös mozdulatból? Ha nem megy le teljesen akkor még mindíg kötött? Mert Patriknak teljesen nem megy le. :roll:
Vendég
 


Sziasztok!
Nem vesztem el, de mindig van valami. Olvasni azért szoktam. Egyetértek, h a várakozók inkább olvasnak, miről is írjunk? Azt mindenki tudja, mennyire várjuk a babát. Köszi is a drukkokat.

Tenzia, megértem, mit érzel, bár nem ily módon, de már többször éltem bele túlságosan magam egy talán lesz baba lehetőségbe.

Erika, megírnád priviben, hányas sorszámmal álltok a hosszabbítás útján? Látom Pest megyeiek vagytok. Nekünk is kell majd hosszabbítani, moist kérdeztem rá, és azt mondták, áprilisban elég lesz, ha júliusig szól a határozatunk. Még bőven 100 felett állunk.

Írjatok csak,legyen mit olvasnunk!És várjuk a fotókat, az eddigiekért is köszönet.

Jó éjt! Legyen mindenkinek szép hétvégéje!
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: