Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy betolakodom! Az AVKF óvodapedagógus szakán vagyok végzős hallgató, egy 8 hónapos kislány és egy 2 és fél éves kisfiú Anyukája.

Óvodás gyermekek Anyukáitól kérnék segítséget.
A szakdolgozatom témája az Egészséges életmódra nevelés az óvodában. Kutatást kell végeznem, ehhez állítottam össze egy kérdőívet.

A kérdőív kitöltésében kérem a segítségeteket.
Akinek lenne egy kis ideje arra, hogy ezt megtegye, kérem jelezzen az alábbi e-mail címen és küldöm a kérdőívet: zina81@citromail.hu

Természetesen név nélkül, teljes titoktartásban.
(A végén egy statisztika készül belőle)

Előre is köszönök minden segítséget!
További szép napot mindenkinek!!!!

Üdv.: Bea
 
 


Szia Andi,

remélem jól vagytok. Képek jók, de élőben még szuperebb lett a lakásotok. :D

A gyurmázás nálunk is megy ezerrel.

Puszi Nektek:
M.


Andi!

Nagyon szuper lett a lakásotok!!! Gratulálok hozzá, a gyerekek szobája nagyon ötletes, gondolom nagyon örültek neki!!!

Különben nem volt olyan nagyon drága az aquaworld és ez volt az egyik karácsonyi ajándékuk, a sok kacat helyett inkább ide mentünk el.

Közben beteg lett Áron és Lora is, lázasak, taknyosak nagyon és köhögnek, az előbb kellett elmennem a suliba Ádámért, mert úgy néz ki ő is elkapta, már csak Zolika úszta meg, de szerintem nem tart sokáig.

Éva

Kép

Kép
 
 

 
 

Sziasztok! :)

Látom amíg nem voltam szépen megjelentetek! :)

SUli: A fiúk környezettudatos osztályba járnak és ezen belül iskolaotthonos. Ez azt jelenti, hogy délelőtt vannak a komolyabb órák /matek, magyar/, délután meg művészeti órák. Így egész napra szépen egyenletesen el vannak osztva az órák.
Nekünk a külön pad nagyon bejött. Egymást sajnos folyton szekálják azóta is , de ez szerintem inkább a korral jár.
A tanulás nagyon jó megy nekik, kiváló volt mindkettőnek a félévije.
Aki iskolát keres annak inkább azt ajánlom, hogy tanítónénit keressen!!! Az a lényeg! Lehet, egy jó puccos suliba rémség tanítónéni akitől utálnak majd bejárni és lehet egy lepukkant suliba olyan akitől haza se akarnak jönni! És elsőbe az a lényeg, hogy megszeressék az iskolát.
Éva! Nagyon szép nagyok lettetek! Lora már kész nő, a fiúk nőnek mint a gomba, a kicsi meg tündér!
Andi!
Nagyon szuper szobát csináltatok a gyerekeknek! És a konyha..... :) Egyszer nekem is lesz egy szép nagy konyhám! /mármint a mostaninál szebb és nagyobb. :)
Farsanggal hogy álltok?
Nálunk a suliba már szerencsére megvolt! Négy napom volt rá, hogy kiviteleztessem... a végén megvarrattam egy cápa és egy zöldgyík jelmezt. Majd teszek fel képet! :)
Abba az újpesti komplexumba mi is el akarunk majd menni, csak még nem volt rá érkezésünk. Annyira imádják a fiúk az ilyesmit. Alig bírjuk hazarángatni őket. Nem olcsó szórakozás, de egy évbe egyszer biztos elmegyünk ilyen helyre. Ha úgy nézed, hogy egész napos szórakoztatást kapsz érte nem annyira durva, csak hát szorozni kell 4-el a belépő árát és az már fájó.

Vikics

KépKép
 
 


Sziasztok!

Ajjajj! De régen járt erre mindenki :cry: :cry: Azért remélem még benéztek, mert kellene egy kis segítség.

Ma volt szülői fórum az iskolai beíratkozáshoz. Eljöttek az igazgatók, leendő 1. osztályos tanítónénik. Elmondták, hogy melyik szakon ki fog kezdeni, milyen tagozatok indulnak stb.
Na most az én dilemmám annyi, hogy Grétit zenetagozatra íratnám, Gergőt meg tornára. De így lehet, hogy nem kerülnének egy osztályba. És egyikőjük sem tanulna negyedik osztályig angolt. Csak negyedikben kezdenék. Szerintetek ez nagy hátrányt jelent? A nyelvtagozatról egyébként azt mondták, hogy nem valami nagy durranás, 2 évig csak játékos formában tanulnak szavakat, max. kis mondókákat, meg ilyenek, de azért kezdetnek nem lenne rossz. De a lényeg, hogy nem túl komolyan veszik még ilyenkor az angolt. Tehát a kérdés, hogy behozható-e a nyelvtanulás, ha csak 4.-ben kezdik el? :roll: :roll:
A másik probléma, hogy ahhoz, hogy egy osztályba kerüljenek, Gergőt is zenetagozatra kellene íratnom. Énekkarra kellene járnia, meg néptáncra. A néptánccal semmi bajom, de az énekkar egy fiúnak ?? :roll: Ebben elég bizonytalan vagyok. Nem igazán vagyunk ennyire zenei beállítottságúak :oops: :roll:
Az informatika és a 2 tannyelvű sem hoz igazán lázba, mert pont eleget számítógépezik itthon, a 2 nyelvvel meg nem akarom leterhelni őket. Szerintem ráérnek még nyelvet tanulni, de ez csak az én véleményem. Tudom, hogy minél hamarabb kezdenek tanulni nyelvet, elvileg annán könnyebb lesz később, de már magam sem tudom, hogy mit akarok.
Segítsetek egy kicsit dönteni. :oops: :lol: Ápr. 27-től lesz beíratkozás, úgyhogy várom gyorsan a véleményeket.
Ja! És a zenetagozatos tanítónéni volt a legszimpatikusabb, és sokan őt ajánlották, hogy nagyon jó pedagógus. :lol: Olyan meggyőzően és lelkesen beszélt, és olyan határozott volt, hogy az én szimpátiámat elnyerte. :lol: És azt is mondtátok, hogy ilyenkor még tanítónénit kell keresni, nem iskolát. Mert akkor én megtaláltam a mi tanítónéninket. :lol: :lol:

Kép
 
 


Andi!
Én tanítónénit választanék!!!Most írni-olvasni-számolni kell megtanulni a gyerekeknek és ezt egy jól motivált tanítónénivel lehet magas fokon megtenni.Felsőbb osztályban lehet fontos,milyen pluszt tud biztosítani az iskola.Most bármilyen pluszt adhatnak,ha a tanítónéni érzelmileg nem tud hatni a gyerekekre,akkor tiszta kín lesz nekik iskola,tanulás egyaránt.
A gyerekek mit szólnak mindehhez?lenne egyáltalán kedvük külön osztályba menni?Szakember véleményét kérted?

Edit

Kép

Kép
 
 


Andi :)

Nekem ugyan nincs még ekkora gyerekem, de én nem aggódnék a nyelv miatt. Amíg a magyar alapjaival nincs tisztában a gyerek, addig egyetlen dolgot tud nyújtani a nyelvóra, és az a kiejtés/hangzás megszokása, gyakorlása. Hogyan magyarázhatna el egy nyelvi szerkezetet a tanítónő, ha még nincsenek meg a magyar nyelvi fogalmai sem hozzá. Amit az elején évek alatt tanulnak meg a gyerekek, azt néhány hét alatt behozzák, ha már megértik a miérteket. A kiejtéshez viszont elég ha leülteted őket naponta fél órára valami angol nyelvű műsor elé. Alapvetően a nyelvi környezet lenne a fontos, de abból sok. Erre nem elég heti két óra. Ráadásul sok általános iskolában tanító nyelvtanár maga is hadilábon áll a kiejtéssel (talán még a nyelvvel is), így épp a lényeggel nem találkozik a gyerek.

Az egy osztály - külön osztályt meg szerintem te tudod a legjobban eldönteni. Azért a külön osztálynak is nagy előnyei vannak, főleg, hogy én úgy képzelem a fiúk kicsit lustibbak és Gréti esetleg "besegítene" a tesónak, ami nem válna éppen előnyére. Vagy ha rosszul viseli az egyik, hogy a másiknak jobban megy a tanulás. Én az enyémeket majd külön osztályba íratnám, de nálunk nincs ilyen. Persze csak ha mindkét alternatívában elfogadható a tanítónő, mert tényleg az lehet a legfontosabb.

És még egy személyes tapasztalat. A sógoromat zenetagozotos suliba iratták, mert az volt a városban a legjobb általános. Végigszenvedte. Na nem a zene miatt, hanem úgy általában kissé nehezen lehet munkára fogni és még finom voltam. Zongorázni meg azóta sem láttam (akkor sem nagyon). A férjem egy elvileg sokkal kevésbé jó, de sporttagozatos suliba járt. Mellette zeneiskolába. Mindkettőtől nagyon sokat kapott. Most is sajnálja, hogy már nem zenél. A 8 általános alatt szerzett fizikai kondiciója pedig azóta is meglátszik, pedig már 20 éve volt, nem beszélve a kitartásról, stb. Persze lehet, hogy én magyarázom bele, és semmi összefüggés, de érdemes rajta elgondolkodni.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Edit, Brigi! :lol: Köszi a hsz-eket :lol:
Ma voltunk az iskolában, megnéztük a tanítónénit, aki most egy negyedikes osztályban tartott magyar órát. Tüneményes volt, még az ovis gyerekeknek is készült a végére meglepivel. Volt olyan anyuka, aki megnézett 3 tanórát is, de ez a tanítónéni tetszett neki legjobban. Szóval, ha tanítónénit kell keresni, az már megvan. :lol:
Viszont beszéltem az egyik vezetővel, akinek elmondtam, hogy egy osztályba szeretném íratni őket, de az egyiket énekre, a másikat tesire. Azt mondta, ha ezeket a tagozatokat választom, akkor biztosan nem kerülnek egy osztályba. :cry: :cry:
Így most az az alternatíva van, hogy Gergő is megy ének tagozatra, és mellette majd eljár foci edzésekre.
Egyébként nálunk a szülők meg vannak áldva ezzel a nyelvi tagozattal. Mindenki azt hiszi, hogy ha nem kezd a gyerek első osztályban angol vagy németet tanulni, azt nem fogja tudni behozni később. Ezzel egy kicsit elbizonytalanítottak engem is, de nem dőlök be ennek :roll: :lol:
Beszéltem egy szomszédasszonnyal is, aki ebben a suliban tanít, és még ő is azt mondta, hogy mind a két gyereke nyelv tagozatos volt, de ha újra kellene kezdeni, ő egyiket sem adná nyelvre. Annyira gyenge az angol, hogy nem biztos, hogy előrébb van a gyerek, ha már elsőben elkezdi. Max. tényleg hozzászokik a kiejtéshez, a szavakhoz, de nyelvtant, igeidőket úgyis csak később kezdenek el tanulni.
A külön osztályt még megbeszélem velük a hétvégén, de igazából azt nem szeretném. :oops: :roll:

Edit :lol: Szakember? Poros kisvárosunkban? :roll: Na jó, van egy akivel beszéltem. Ő személyiségfejlesztő pedagógus (pszichológus?), akihez Gergő járt szeptember óta. Kb. 2 hónapja beszéltem vele a gyerekről, és a végén meg is kérdeztem, hogy van-e tapasztalata ikrekkel. De igazából semmi okosat nem mondott, csak hogy nekünk kell eldönteni. Én igazából csak amiatt aggódok, hogy össze fogják őket hasonlítani akaratlanul is. Erre csak annyit mondott, hogy meg kell beszélni a tanítónénivel ezt a dolgot. Csak az a baj, hogy én is összehasonlítom őket itthon - gondolatban. De én nem hangoztatom nekik, hogy bezzeg az egyik milyen jól csinált valamit, a másik nem jól. Értitek?

Hát most itt tartunk, aztán még hétvégén rágjuk egy kicsit :lol:

Andi

Kép
 
 


Andi!
Értem!Én is ezt csinálom itthon.De egy jó pedagógus ezt nem teszi.(legalábbis nem a gyerek előtt!max. neked mondja el)
Én nem vagyok híve a korai nyelvtanulásnak.Amikor még magyarul sem tud a gyerek???A sulinkban is azt mondták,hogy max. a németet tudnák ajánlani,mert annak a nyelvtani része követi a magyar nyelvtan oktatást. Pl. Dávidék angolból előbb tanulták a birtokos szerkezetet,mint magyarból.Nem is értette meg a gyerek,egy csomót kínlódtam vvele,mire elmagyaráztam neki.Merthogy a suliban sem a magyar,sem az angol tanárnak erre nincs ideje! :shock:
Amúgy Dávid angolt 2.osztálytól tanult.Először heti 1órában,majd negyediktől heti 3órában.Plusz negyediktől tanul németet heti 1órában.

Edit

Kép

Kép
 
 


Edit!
Köszi, megnyugtató, amit írsz :lol: Egyébként nekem is azt mondták, hogy jobb előbb németet tanulni, mert utána könyebb az angol, mint fordítva. Ezt nem tudom, mert én alapból utálom a német nyelvet.
Egyébként tegnap kaptam még egy megerősítést, hogy Gergőt merjem-e beíratni ének tagozatra. Megkérdeztem mind a két óvónéninket (egymástól függetlenül, nem is hallották, hogy mit mond a másik), hogy van-e Gergőnek egyáltalán hangja, vagy valami hajlandósága az énekhez, hogy áll hozzá a dologhoz? És mindketten azt mondták, hogy Gergő szívesen énekel, körjátékba beáll a lányokhoz, sosem kell noszogatni, jól érzi magát abban a közegben. Így konkrétan nem tudják, hogy milyen hangja van, mert ugye közösen szoktak énekelni, tehát egyesével nem tudják, hogy melyik gyereknek milyen hangja van, de szerintük jól érezné magát Gergő az éneken is.
Sőt este a gyerekkel is beszéltem, hogy tényleg szeret-e énekelni, meg körjátékot játszani, néptáncolni. És azt mondta, hogy igen. Ezt sem tudtam a gyerekemről. :oops: :oops:
Na persze azt hozzátette, hogy de focizni is szeret :lol: :lol: Szóval a fociszakkör is meglesz :lol: :roll:

Na megyek dolgomra.

Andi

Kép
 
 


Andi!
Hova írattad be végül a gyerekeket?

Edit

Kép

Kép
 
 


Edit!

Először is nagyon sok boldog szülinapot kívánok a Trikreknek (így utólag is) :lol: Néztem a kisikresen a képeket, nagyon jók. Biztosan jól érezték magukat a kicsik és a nagyok is :lol: Mi főtt a bográcsban? :wink:

A suli: maradt az ének tagozat. Mindkettőnek. Muszály volt így íratnom őket, ha azt akartam, hogy 1 osztályba kerüljenek. Ha nem lesz egy egész osztály ének tagozat, és esetleg vegyes osztály lesz, akkor Gergőt még lehet, hogy tudom mozgatni egy kicsit, hogy mégse az ének tagozatra kelljen járnia, és mégis egy osztályban maradjanak. (nem tudom, érthető-e :oops: egy kicsit késő van már nekem :oops: :roll: )
Igazából csak az énekkar miatt aggódom, hogy Gergő hogy fogja bírni fiú létére, hogy KÖTELEZŐ járni hetente 2x .
Azóta bárki kérdezi, hogy hova írattam be őket, és közlöm, hogy ének tagozatra, olyan bambán és értetlenül néznek, hogy "de miért??" :roll: Én már nem is magyarázkodok senkinek, így döntöttünk, én úgy gondoltam, hogy itt fog a legjobban a kis személyiségük fejlődni, a közös énekléstől, szerepléstől magabiztos, bátor kis emberkék lesznek. A nyelvvel meg majd lesz valami. :roll:
Ma volt szülői, és az egyik anyuka mondta, hogy az emelt szintű angolra 26 helyre 66 gyerek jelentkezett. :roll: Mindenki bele van bolondulva ebbe a nyelvtanulásba. Állítólag énekre, informatikára meg német nyelvre kevesen jelentkeztek, lehet, hogy ezekből fognak összerakni 1 osztályra való gyereket. Majd meglátjuk.

Hát "röviden" ennyi. Megyek elteszem magam holnapra.

Andi

Kép
 
 


Sziasztok!

Csak most látom, hogy milyen választás előtt álltatok! Szerintem jól döntöttél! Nálunk is 3 osztály indult. Egy angol egy sport és egy környezettudatos. Hát én az utóbbit választottam. Azért mert a tanítónénik nekem nagyon szimpatikus volt és a nevelési módszere is.
Illetve úgy voltam vele, hogy inkább sokat kiránduljanak és tanuljanak a természetről, kézműveskedjenek mint , hogy agyonnyomják őket a 100 óra angollal és a 10 tonna leckével, meg hülyére hajtsák őket mint leendő élsportolókat.
És lám imádnak iskolába járni, hazajönni se akarnak. Egy héten egyszer kapnak csak leckét, de ahogy hazaérnek ülnek le és csinálják amíg be nem fejezik. Akkor is ha 8-kor érünk haza. Ja és a lényeg.... kitűnőek. 6 gyerek kitűnő és abból kettő az enyém! 33,33% :) Jó arány! :)
Egyébként én úgy voltam vele, hogy ha nem jön be az egy osztály, majd útközben változtatunk. De végül nem kellett.
Nekem most a legnagyobb izgalom, hogy beirattam őket 11 napos bentlakásos táborba. Szerencsére a két tanítónénijük szervezi, de akkor is izgulok, hogy mi lesz. Még sose voltak ennyi időt nem családtaggal. Nem akartam igazából de a kitűnő bizonyítványért mobilt fognak kapni, hogy tudjam mi van velük a táborba.
Ti hogy oldjátok meg a nyarat?

Ma volt az anyák napja az iskolában. Ime a két legédesebb puszi! :
Kép Puszi



Kép Csobánc várát is megnéztük

Vikics

KépKép
 
 


Sziasztok!

Jó rég jártam erre!

Vikics
Úhhh mekkorák már a fiúk!!!! Nagyon édesek!!!!

Andi
Ti is jól megnőttetek!!!!

Nálunk is zajlik az élet. Lassan vége a sulinak, szerencsére az ikrek is nagyon jó tanulók.
Áron már 7 hónapos múlt, de olyan jó megint babázni, mindenkinek csak ajánlani tudom, már úgy hiányzott!!!

Hétvégén esküvőn voltunk, hoztam egy pár képet:

Lora koszorúslány volt, a fiúk pedig a gyűrűvivők

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

És a babánk:

Kép

Kép

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Éva!
Milyen gyönyörű nagylány Lora. :lol: Lassan szerintem Apja nem fogja győzni elzavarni a fiúkat a háztól :lol: A két fiú is nagyon aranyos és nagyfiús. Áron baba pedig lassan elindul, aztán lehet szaladni utána. :lol:
Elhiszem, hogy jó újra babázni, de sajnos én azt szoktam mondani, hogy ha készen adnának egy bébit, akkor sem kellene :oops: :oops: :roll: Nem azért, mert nem szeretnék babázni, nálunk szerintem keményen anyagi okai vannak :oops: :oops: Ha megnyerjük egyszer az ötöst a lottón, akkor szülök még van kettőt :lol: :lol: Egyébként mind a két gyerekem imádja a kicsiket. Ha találkozunk pici babával, biztos, hogy mindkettő rögtön babázni kezd. És a kicsik is szeretik őket.

Lagziba mi is megyünk. Az öcsém nősül augusztusban. Pont ma voltunk Grétinek ruhát próbálni. Szintén rózsaszínben utazunk :lol: :lol: Ilyen gyűrűtartó kispárnát pedig már ki is néztem, ahol bele lehet hímeztetni a nevet, dátumot stb.

Tegnap elballagtak a gyerekek az oviból. :roll: :lol: Olyan gyorsan szaladnak az évek :cry: :cry:
Elég rosszul sikerült a ballagás, mert kb. 3 hónapja 10 szem eső nem esett, bezzeg tegnap lehűlt a levegő, fújt a szél, és szakadt az eső. Szóval a kintre tervezett ballagásból nem lett semmi, bent az oviban meg se lehetett mozdulni, annyian voltak. Elmondták a kis búcsúversikéket, de semmi megható légkör nem volt. Komolyan mondom, a tavalyi ballagáson jobban meghatódtam, mint most. Olyan szép zenére ballagtak volna, már készítettem a zsepiket, a videokamerát, aztán semmiből semmi, csak a tömegnyomor :evil: :evil:

Majd teszek fel 1-2 képet, de valami nem úgy működik most a gépen, mint szokott, és nem tudom kicsinyíteni. Holnap itthon lesz Apa, és majd kiokoskodjuk, hogy kell. :roll: :lol:

Andi

Kép
 
 


Andi

Köszi, hát igen már mi is féltjük Lorát a fiúktól, már "járni is akart" vele több fiú, de szerencsére még őt nem érdeklik a fiúk.

Sajnálom, hogy nem sikerült valami jól a ballagás, de azért várom a képeket, a gyerekek biztosan szépek voltak!!!

Megértelek az anyagiak miatt, nálunk is ez volt eddig a visszahúzó erő, de aztán lett egy jó munkahelyem, ahol jól be voltam jelentve, így normális pénzt kapok most a baba után, különben mi sem mertünk volna még egyet bevállalni.

Éva

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Jöttem megint! :)

Andi!
Óóóó, de kár, hogy nem sikerült jól a ballagás! Azért ne aggódj, majd az évnyitón telesírod majd azokat a zsepiket! :)

Éva!
Mekkorák már a gyerekek! Hihetetlen! Lora már kész nő, a fiúk meg már olyan nagyfiúsak! A pici meg egy tündér!

Édesek a kicsik, de nekem pont elég a kettő. Még mindig panelbe lakunk, oda mégegy be se férne. Meg aztán most már hozzászoktam a kényelemhez, hogy van két nagy fiam akik komoly iskolások, nem kell folyton a sarkukba lenni, etetni-itatni-pelenkázni, folyton irgalmatlan pakkokkal járni mindenhová. És nem utolsó sorba nekem is nagyobb a szabadságom. Őket már minden gond nélkül visszük mindenhová, vagy hagyjuk ott őket.
És ugye van egy szuper munkahelyem ahol a munkám a harmadik gyerekem és nem szívesen hagynám ott évekre. :)
Kolléganőm áprilisba szült, úgyhogy az ilyen jellegű igényeimet az ő gyerekén töltöm ki, mert elég sűrűn hozza be. :)

A fiúk meg képzeljétek kitűnőek lettek! Kaptak könyvet is az egész iskola előtt! Olyan büszke voltam rájuk! Az egész osztályból 6 gyerek kapott és abból kettő az enyém. Nem rossz arány mi? :) Pedig ha tanulásról/felmérő javításról van szó szigorú a tanító néni.
Ő (tanító nénijük)szervezett most egy 11 napos tábort a Bakonyba és a fiúk is mentek. Nem semmi mi?! Az első bentlakásos táboruk.... és 11 napos.... Hát engem jobban megvisel.... míg őket szerintem semennyire. Kaptak telefont, de eddig 3x hívtak ketten együtt és ma jönnek haza. Túlzásba nem vitték. Már nagyon várom, hogy hazaérjenek és meséljenek.

Teszek fel én is egy anyáknapit! :)

Kép Pufik

Vikics

KépKép
 
 


Sziasztok!

Szeretnék venni a törpjeimnek egy műanyag játszóházat és egy kerti hintát(min. 2 hinta legyen rajta).Azért kérdezem Tőletek,mivel Ti itt mind kinőttétek már ezeket az játékokat,de hátha nem adtatok még túl rajtuk.
Akinek lenne eladó,az szóljon legyen szíves,mert szívesen megvenném...
Köszi :)

 
 


Sziasztok!

Hoztam pár képet.

Elballagtak:
Kép

Ez egy 6-os szám, ami fel van díszítve virággal, és ezen bújnak át, jelképezve, hogy elmúltak 6 évesek, és már nagy iskolások lesznek jövőre.
Kép

Kép

Kaszkadőrshow volt, és a roncs mellett lehetett fényképezkedni :lol:
Kép

Kép

Grétike igazi nőből van :lol: :lol: :roll:

Kép

Kép

Kép
 
 


Még néhány kép:

Néha elgurul a gyógyszere a gyereknek :roll: :roll: :lol:
Kép

Májusi népi játékok

Kép

Zsákban :lol:
Kép

Kép


Binyek!
Bocs, de én nem tudok segíteni, nem volt ilyenünk. :cry:

Vikics!

Hazaértek a fiúk? Milyen nagyok már. Gratulálok a bizihez, nagyon büszke lehetsz rájuk. Szeretnék jövőre én is ilyen hírekkel jönni :roll: :lol:

Andi

Kép
 
 


Sziasztok!

Andi!

Mekkorák már a gyerkőcök! Nem semmi! Az a 6-os nagyon ötletes volt :)A bizire drukkolok Nektek, ha jó tanítónénitek lesz, akkor sima ügy! :)
Hazajöttek a fiúk a táborból. Nagyon jól érezték magukat! azt mondták maradtak volna még. :) Persze mi is hiányoztunk azért. Úgy szaladtak az állomáson hozzánk. Voltak Ajkán, Herenden, Zircen, Nagyvázsonyban és még egy sor helyen. Aztán a múlt héten Piliscséven voltak egy kézműves táborba. Hááát az majdnem jobban tetszett nekik. Vonatoztak, kerámiáztak, bringáztak, lovagoltak, teniszeztek, fizikai kisérleteket néztek, szamaras kocsiztak, állatokat etettek és mellé a sztenderd homokozás.:)
Nézzétek meg:
http://www.kovatskeramia.hu/

Jövőre szuperexpressz vonatot is csinál a fizikatanár bácsi, szóval jövőre is kell menni ide is és a 11 naposra is.
Most nagyszülőkkel vannak Bükfürdőn, a jövőhéten meg az önormányzati "ingyenes" táborba mennek aztán irány a Balatom. :)

Ti merre voltatok, mentek?

Binyek!

Sajnos nem tudok segíteni. Kertünk sincs, nemhogy kerti kisház.

Vikics

KépKép
 
 


Sziasztok!

Ugy látom,hogy jó régen nem volt erre senki, de hátha........

Szóval az én kicsikéim is elkezdték az első osztályt......
Egy osztályba járnak,és Ők is egésznapos suliba,mint Vikics fiai.
Szeretnek iskolába járni,bár én megmondom őszintén 1 hét után nem vagyok elájulva az egyik tanítonénüjüktől:(
Az első!!! hétre beírt mind a háromnak 1-1 feketepontot egész heti munkájukra( egész heti értékelés címszó alatt),holott mindennap ugy jöttek haza,hogy több pirospontot kaptak!
Hétfőn elültette egymás mellől őket,mondván,hogy a gyerekek nem ismerik meg a könyveiket. Szerintem inkább Ő nem tudta megkülönböztetni Őket! Na meg persze kötelezővé tette,hogy nem elég a könyveket müanyagba becsomagolni, papírba is be kell! Erre ő meg ugy mutatja fel a becsomagolatlan könyvet,hogy ezt vegyétek elő.
A másik tanítonénijük nagyon aranyos.
Na ennyi a sulis beszámolonk:D

Puszi mindenkinek! Bea Kép a lányok még juniusban

Kép
 


Sziasztok!

Azért én mindig benézek, hátha járt erre valaki, csak hát írni már ..... Szóval egy kis időhiányban szenvedek.

Mi is megkezdtük az iskolát. Vegyes érzelmekkel, mert Gréti szeret menni, nagyon lelkes, Gergő viszont tegnap még azt mondta, hogy ő nem akar tanulni, nem akar színezni, nem csinálja meg a házit stb. Már a második nap verekedett :oops: :roll: A napközis tanítónénink csinált egy almafát, amin mindenkinek van egy almája. Ha egész nap jó volt a gyerkőc, akkor fent marad az almája a fán, ha rossz volt, akkor sajnos leesik az alma a fáról. Hát Gergő almája már a második napon leesett :roll: de már visszakerült. :lol: :lol: Ráadásul ma délután összefutottam a délelőttös tanítónénivel, és nagyon megdícsérte Gergőt, hogy kezd nagyon figyelni, összpontosít és igyekszik mindent jól csinálni. És ma végre azt mondta, hogy jó volt az iskolában. Úgyhogy még van remény. :wink:

Nekünk mind a két tanítónéni nagyon aranyos. Annyi szépet és jót mondtak, hogy hogyan fognak tanulni a gyerekek, miket fognak csinálni, hova fogják vinni őket, hogy azt mondta, ha a fele igaz, már jól járunk.
Végülis ének tagozatra írattam őket, így még nyelvet nem tanulnak, énekkarra majd csak 3. osztálytól kell járni, így az ének tagozat csak abban nyilvánul most még meg, hogy heti 4 énekórájuk van, ami szerintem csak jót tesz nekik.
Néptáncra akarom beíratni őket, amire Gréti akar menni, de Gergőt még nem sikerült rábeszélnem.
Ja, és a múlt héten már volt házi feladat, 1 képet kellett kiszínezni itthon, amit mindenki megcsinált az osztályból, csak az én két gyerekem nem :oops: :lol: Grétikém még sírt is miatta, de megnyugtattam, hogy még meg kell szokniuk a sulit, meg hogy házi feladat lesz, és majd oda kell rá figyelni, úgyhogy hétvégén bepótolták.
Na ennyit a suliról, mennem kell, mert most már korábban kell lefeküdni, mint a nyári szünetben, mert reggel fél 7-kor kelni kell.

És két szülinapos kép:

Kép

Kép

Van iskolába indulós képem is, csak még nincs a gépre töltve. Ha meglesz, majd azt is felteszem.

Andi

Kép
 
 


Sziasztok!

Én is benézek ha tehetem! :)

Bea!
Hát nem tudom, é lehet megfontolnám, hogy átkéressem őket másik osztályba! Ez nagyon durva, hogy az első héten egész heti munkára ad feketét! Pont amikor még lelkesíteni kéne a kicsiket, hogy jó az iskola. Az ilyen minek megy tanárnak!!!
Nálunk is egymás mellett ültek a fiúk, de a tanító néni csak 2 hónap múlva ültette szét őket amikor már az iskolát megszokták.
És ez a könyvbekötés??!! Nagyon durva! Olyan gyönyörű tankönyveket készítenek mostanában, hogy vétek eltakarni! És biztos a gyerekek is lelkesebbek ha egy szép színes könyvet vesznek a kezükbe. Ez a tanító tuti valami börtöntanár lehetett Tökölön! És kis elsősöket rábízni.....mikor ilyenkor dől el, hogy szeretni fogják-e az iskolát vagy nem.
Én nagyon szerencsés vagyok, mert nekünk mindkét tanítónénik nagyon aranyos és igazságos is!

Andi!
Nyugodj meg, ha jók a a tanítónénik hamar meg fogja szeretni Gergő is az iskolát!
Nálatok nem írják be az üzenőbe a leckét ha van? Nálunk mondjuk egy héten csak egyszer van lecke, de akkor szépen fel van sorolva, hogy melyik könyvbe mit kell megcsinálni. Így én tudom ellenőrizni, hogy minden megvan-e.
Most hétvégére volt az ábécé elölről-hátulról.....hááát ez már komoly második... Nem volt középszerű a hiszti, hiszen szó szerint magolni kellett. De túl vagyunk rajta. Pénteken bemagolták, azóta meg naponta 2-3x elmondatjuk velük.
Év végén meg jön a szorzótábla! Már előre rettegek! :)

Kép Már leér a lábuk! :)

Vikics

KépKép
 
 


Sziasztok!

6 hetes kismama vagyok és ma voltam dokinál aki talált egy 20.3mm-es petezsákot benne babával, szívhanggal és egy pici 6mm-es petezsákot még külön.
Azt mondta, hogy nagy az esély arra, hogy a kicsi nem marad meg.

Érdeklődni szeretnék, hogy ismertek olyan lányt akinek ekkora méretkülönbséggel mégis megmaradt a második baba is, vagy ne is éljem bele magam?

Köszönöm szépen!


Szia Mogyoróvaj!

Most megnéztem a régi papírjaimat....
Nekem a 6. héten a Nyírőbe 1db gyereket láttak ami 8mm-volt.
A 11. héten a Margitba pedig egy 55mm és egy 52mm-est. Mondjuk ott ki is voltak akadva, hogy a Nyírőbe hogy nem látták a másikat. Vagy együtt vert a szívük is? Ugyanis azt írták, hogy jó szívműködés..
Ha a Te adataid pontosak, akkor elég nagy az eltérés. Nekem a 11.hét után is azt mondták, hogy még felszívódhat az egyik. Ha jól emlékszek azt mondták, hogy a 16. hétig lehet erre esély. Én sem éltem bele magam csak azután. :)
A következő vizsgálat után biztosan okosabb leszel. Írjál majd hogy alakult!

Vikics

KépKép
 
 


Sziasztok lányok!

Olyan hírem van, amit muszáj elmondanom. :lol:

Okt.20-án a Debrecen játszik Pesten BL meccset. A mi iskolánkból válogattak gyerekeket, akiket felvisznek Pestre és ők fogják bekísérni a focistákat. Tudjátok, mikor minden felnőtt előtt áll egy kisgyerkőc. És mind a két gyerekemet vinni akarják. Naná, hogy elengedtük őket. :lol: :lol:
Ráadásul kapnak mezt, pólót, melegítőt, cipőt stb. Mekkora élmény lesz nekik.
El tudjátok képzelni???? 42000 ember előtt bevonulnak :lol: :lol: Mi meg apjával itthon nézzük őket a TV-ben. :roll: :lol: És még csak 7 évesek :roll: Mondjuk aludni nemigen fogok, míg haza nem érnek valamikor hajnalban. :roll:
Az UEFA támogatja őket, küldenek értük buszt, haza is hozzák őket, mert azért mi több mint 200 km-re vagyunk Pesttől.
Szét fogom magam izgulni, de ugyanakkor tökre boldog és büszke is vagyok. :lol: :lol: :lol:

Az iskola elég jól alakul. Ma összefutottam az osztályfőnökkel, és agyon dícsérte őket. Mondjuk Gergővel az elején voltak gondok, mert nagyon nem akarta csinálni a házit itthon. De most már egy kicsit javult a dolog.
A mozgáskultúrájukat is annyira dicsérte. Azt mondta, hogy Gréti is nagyon ügyes, de Gergő mozgása egyszerűen tökéletes. Be is írta a szeptember havi értékelésbe, hogy a mozgása kiemelkedően!! jó. :lol:

Egy szó mint száz: baromi boldog vagyok, hogy 2 ilyen gyerekem van. Szépek, okosak, ügyesek. :lol: Én pedig egy kicsit sem vagyok elfogult. :oops: :lol:

Mennem kell, mert még odaígértem Gergőnek a gépet 10 percre.

Andi

Kép
 
 


Szia Andi!

Gratula a gyerekekeidhez!!! Ez tényleg jó hír, nagyon-nagy dolog, egész életükben emlékezhetnek majd rá!!!
És hogy-hogy a ti iskolátokból választottak?
Majd megnézem őket a tvben:-))) !

Örülök, hogy jól megy a suli nálatok!
Nálunk a Sugi most elsős, azt hittem semmi gond nem lesz vele, de úgy látom matekból gondjai vannak... és szerintem nem is nagyon figyel, gyakran elkalandoznak a gondolatai itthon is házi írás közben.
Na és persze tök gyorsan haladnak, okt. közepe van és már a kivonást tanulják..

Ildikó
 
 


Sziasztok!

Ha szeretnétek a gyereknek egy remek mesekönyvcsomagot nyerni, gyorsan ragadjatok billentyűzetet, és írjatok egy Mikulás-történetet - lehet megtörtént is, a családi legendáriumból, esetleg kitalált is.

További információ a Kölökneten:

http://koloknet.hu/949-mindennapi-trtneteink

A könyvcsomagban remek illusztrátorok és írók munkái találhatók meg, ráadásul még odaérhet Télapóig!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Látom jó rég járt erre már mindenki!

Azért én utólag is Nagyon Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!!!

Éva

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Én mostanában sűrűbben járok erre, csak soha nem ír senki. :(
Mindenkinek Nagyon boldog új évet kívánok! Remélem a karácsony is kellemesen telt!
Éva mi van Veletek?
Hahóóóóóó többiek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kevel mi történt az utóbbi időben?

Vikics

KépKép
 
 


Szia Vikics!

Én mindig megnézem az iwiwen a képeiteket és mindig csak ámulok, hogy már milyen nagyok a fiaid!!!

Mi jól vagyunk, fiúknak nagyon jól megy a suli szerencsére és szeretik is.

Áron már 14 hónapos, már megy, nagyon sokat beszél, imádja a testvéreit és a nagyok is odavannak érte.

Lora már negyedikes, igazi nagylány., ő a második anyukája Áronnak, nagyon sokat segít a babázásban.

És ti hogy vagytok? Dolgozol?

Nekem még egy év a GYED, aztán, ha már csak a sima gyest kapom lehet, hogy nekem is el kell mennem dolgozni, mert abból nem igazán lehet kijönni. De itt nálunk nincs bölcsi és nem is szívesen adnám be a picit,nagyon anyás, még mindig szopik.
De ha más választás nem lesz és mennem kell dolgozni, akkor Anyukám itthon marad Áronnal, ő már úgyis nyugdíjas és imádják egymást a babával.

Hát röviden ennyi rólunk.

Teszek fel egy pár képet:

Kép

Kép

Kép

puszi

Éva

Kép

Kép
 
 


Szia Éva!

Hát nem semmi mekkorát nőttek Nálatok is a fiúk! Szerintem vannak olyan magasak mint Levi és Nándi! Lora meg kész nő! Még két év és igen komoly gondjaitok lesznek miatta ha még most nincsenek! :)
Egy év nagy idő! Addigra lehet, hogy Áron maga akar majd bölcsibe menni! Ha a munkahelyed közelébe van, akkor oda is be lehet adni a jelentkezést.
Tényleg van hová visszamenned? Vissza várnak?
Én még mindig ugyanott dolgozok. Szerencsére, mert szeretem a munkámat.
A fiúk nálunk is nagyon jól tanulnak. Szeretnek is iskolába járni. Csupa kitűnők voltak tavaly, de ahogy nézem idén is azok lesznek. :) Nagyon jó mindkét tanító nénijük szerencsére. Az egyik negyedikig viszi őket, a másik nyolcadikig, bár lehet, hogy hatodiktól máshová visszük őket. De szerencsére az még messze van!
Nekünk van egy telkünk Pilisborosjenőn már régóta és most vettünk oda egy 80nm-es svéd mobilházat. A terv, hogy tavasszal elkezdjük lakhatóvá tenni. Reméljük sikerül mielőbb, mert hitelfelvétel kizárva. Eddig se vettünk fel soha és eztán se szeretnénk.
Én is nemrég néztelek az iwiw-en! :) Amíg itt senki nem volt elkezdtem írogatni a másik topicba, de majdnem mindenki 4-5 éves.
Tényleg Nálatok sportolnak valamit a gyerekek? A fiúk semmit nem akarnak. Ennek ellenére erőltetjük a Judo-t járnak is, de nem duzzognak ha nem kell menni. :)
Na megyek, mert ma kitaláltam, hogy korábban lefekszek. :)

Jó lenne ha a többiek is előkerülnének!
puszi
Vikics

KépKép
 
 


Szia Vikics!

De jó, hogy írtál!!

Sajnos nincs hova visszamennem dolgozni, mert határozott idejű szerződéssel dolgoztam az előző munkahelyemen és sajnos az már lejárt. Egy mérnökirodában voltam, a 6-os utat újították fel 2évig, de már elkészült az út és az iroda is megszűnt már.

De majd csak találok valamit, nagyon jó viszonyoba kerültem a főnökeimmel, szerintem találnának nekem megint valahol valami jó kis állást, meg a férjem a XI. ker-i önkormányzatnál dolgozik és azt mondta szerinte ott is tudna nekem állást intézni, mert én elvileg önkormányzati szakra is jártam a főiskolán, tehát még a diplomám is jó lenne oda, de még meglátjuk.

De szuper lehet a mobil házatok!!! A tesómék is olyat akartak annak idején, de aztán könnyűszerkezetes lett a vége.
És akkor eladnátok a panelt és oda költöznétek véglegesen?
Biztosan élveznék a fiúk a kertes házat!

Nekünk is van egy ikerházunk, amit tavaly építettünk befektetésnek, most albérlők laknak benne és abból fizetjük a hitelt, mert hitelből építettük., de pár év múlva talán eladjuk és akkor építünk még egyet ide a hátsó kertünkbe, azon már nem lesz hitel (remélhetőleg) és akkor ott majd egyszer a gyerekek lakhatnak.

Tavaly a tetőterek kellett beépítenünk, mert ennyi gyerekkel már kevesek voltak a szobáink.
Most fent laknak a nagyok és szuperül el vannak nélkülünk. És még az ikrek is külön szobában vannak, azt hittem nem lesznek meg egymás nélkül, de tévedtem. :-)
Nálatok együtt vannak a fiúk?

A félévi szerintem nálunk is kitűnő lesz a fiúknak és még lehet a Lorának is:-) Olyan jó, hogy ilyen jó eszűek mind a hárman. Remélem, Áronnal sem lesz gondunk.

Tényleg jó lenne, ha mások is előkerülnének!!

Pár hete beszéltem Mimózával, már az ő fiai is jó nagyok, iskolások ők is már.

Na megyek babázni.

Puszi

Éva

Kép

Kép
 
 


Szia Éva!

Szerencsés vagy, biztos találsz majd valami munkát ha aktuális lesz! :)
A mobilház most kint van a telken, de azért van azon csinálnivaló még bőven, hogy be lehessen költözni. Többek közt nincs víz így fúratni kell kutat, aztán van benne egy cirkó, azt meg kéne tudni, hogy működik-e és kiépíteni egy komplett fűtést. A fürdőszoba nagyon kicsi, így az kell bele egy nagyobb és aztán festések, padlózások konyha berendezés. Aztán egyszer csak egy terasz a ház alatti rész megcsinálása, kert.... szóval rengeteg munka és pénz.
A békási lakás megvan még. Ott lakunk amíg kész nem lesz. Addigra remélhetőleg a 10-es út is bővülni fog, talán egyszer folytatva lesz arra az M0.
Nálunk együtt vannak a fiúk, itt már nem karunk ezen változtatni. Az új házban is együtt lesznek, de ketté lesz osztva a szobájuk. A tanulás miatt kell is mert zavarják egymást. Most is ha lehet az egyik a szobába a másik az étkezőbe írja.
Jó bátrak vagytok, hogy építkezésbe fogtatok és még fogtok. Én úgy rühellem a mesterembereket. Folyton a sarkukba kell állni, mert nem azt csinálják amit kérsz és mindent elcsesznek. de ha ott állsz mellettük, akkor nem tudsz pénz keresni... a 22-es csapdája. Ezért is választottuk a mobilházas variációt, meg persze azért is, mert ehhez nem kellett hitelt felvenni.
Szerintem az én fiaim is meglennének külön szobába. Kell néha, hogy elvonulhassanak, mert egymás agyára mennek, ahogy mennek is nálunk. :)
A sportról nem írtál. Hogy álltok vele?
Puszi
Vikics

KépKép
 
 


Sziasztok!


Én is itt vagyok:-)

Kicsit elkésve igaz, de
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!


Mi jól vagyunk, Napsugár első osztályos, fiúk nagycsoportosak, de évvesztesek, úgyhogy maradnak még egy évet az oviban.:-)

Éva,

tényleg nagyok lettek a gyerekek! Főleg Áronon látom a változást, akiről ugye még kicsi babakorában tettél fel utoljára képet.

Vikics,

nálunk a fiúk focira járnak hetente kétszer, bár nincs nagy kedvük menni, de én látom rajtuk hogy nagyon jót tesz nekik egy kis mozgás. Amikor már átöltöznek rohannak be a terembe, de elindulni nehéz velük. Sajnos már sportolási lehetőség nincs nálunk:-(

A másik fórumban olvastam hogy sokat fogytál a juharszirupos tisztítókúrával. Én is szeretnék lefogyni max. 5 kilót, de nagyon nehéz elkezdenem, és olyan módszert találnom ami mellett nem kívánom az édességet.
Te dolgoztál is mellette? Nem voltál fáradt, gyenge egyáltalán?És éhes:-) ? Mi a neve v. márkája a szirupnak amit te használtál?

Jó hétvégét mindenkinek,
Ildikó
 
 


Sziasztok!

Ildikó!
Levi és Nándi 7 1/2 évesen kezdték a sulit és én nem bántam meg. Most éretten, okosan-ügyesen osztályelsők. És hát nem volt utolsó szempont az anyagi része sem, mert így egy évvel tovább járt a dupla gyes!
A fiúk minden nap sportolnak azért valamit de nagyon nem lelkesednek egyért sem. Hétfőn úsznak az iskolával, kedd-csütörtök Judo, kedd-szerda-csüt.-péntek tornaóra, ingyenes iskolai foci péntek.
Mondjuk nem veszem észre, hogy az energiaszintjük csökkenne.

Juharszirupos: Mivel ez egy elég édes lé lesz tuti nem fogod kívánni az édességet! Én a mai napig nem kívánom, de a nassolnivalókat sem! Dolgoztam mellette és nem voltam se gyenge, se fáradt sőt! Éhes se voltam. Mondjuk minden nap "ettem" ebédre kb 1dl gyümölcs turmixot, mert a fiúk nem itták meg és nem akartam, hogy megromoljon és néha elrágtam fél almát.
Nekem nagyon bejött. És azt mondom, ha nem fogytam volna egy dekát sem, akkor is megérte volna, mert annyira jól érzem magam. Rengeteg méreg volt felgyűlve bennem! A székletem 2-3x is teljesen kemikália szagú volt, a nyelvemről pedig több mint 2 hétig távozott lepedék formájában. brrrrrrrrrrr Azóta pedig kívánom és imádom a salátákat, halakat amikre eddig rá se néztem. Szóval ha érzel magadban erőt az elkezdéséhez, egészséges vagy, én csak ajánlani tudom! És ami még pozitív, hogy nem kell a kajád elkészítésével bajlódnod. Ja... és simán főztem, tálaltam a kajákat a családnak. Teljesen hidegen hagytak. Február végén vagy március elején megint megcsinálom. :)
Vikics

KépKép
 
 


Nem írtam meg típusát a szirupnak. Ez a legjobb:
http://www.biosziget.hu/juharszirup-kan ... p-136.html

De mindenképpen a D jelűt kell venni! És nekem kis őrölt gyömbérrel jobban bejött mint a cayenne borssal.
Vikics

KépKép
 
 


Szia Vikics!

Köszi szépen a gyors válaszodat!
Még azt kérdezném, hogy te mennyi szirupot használtál? 1,5dl-t?
Mert akkor mininum 2 doboz juharszirupot kell vennem egy kúrához ugye?
Olvasgattam a neten erről, és elhatároztam hogy ki fogom próbálni.
Remélem tényeg ki is birom majd...
Ja, még valami, te reggelente ittad a sós vizet? Egy fórumon olvastam hogy azt nem szabad kihagyni, igaz ez?

Ildikó
 
 


Sziasztok!

Ildi!

É 1,5dl juharszirup+ 1,5dl facsart citromlé (azaz másfél citrom)+1,5l ásványvíz.+ lapos kávés cayanne bors. (nekem ezt a gyomrom nem nagyon bírta a végén, így most amikor egy héten csak egyszer csinálom gyömbért teszek bele.
Sós vizet nem ittam. A gondolatától is rosszul vagyok. A lényeg az, hogy székleted legyen. Én csináltam mályvateát este, aminek a felét megittam akkor (mert egy egész engem nagyon meggörcsöltet) a másik felét reggel. Ezt célszerű már wc közelében. Aztán erre megittam 1,5l vizet és már jött is az áldás. :)
Sok sikert! Remélem Neked is annyira be fog jönni mint nekem!!!

Ma volt a fiúk 9 éves születésnapja! Nagyon jól sikerült! Szerencsére nem kaptam sok baromságot. Inkább olyanokat amik fejlesztik őket valamiben és sok-sok könyvet meg National Geographic Kids előfizetést. :) Hihetetlen, hogy már 9 évesek! Hogy öregszenek! :) Ketten együtt már nagykorúak!

Kép Nagykorúak lettünk!

Vikics

KépKép
 
 


Sziasztok!


Vikics!


Levinek és Nándinak nagyon-nagyon boldog kilencedik szülinapot kívánok!!!! :D :D
Igazi nagyfiúk már a gyerekeid!

Köszi az útmutatót, akkor én is kihagyom a sós vizet:-)
Egyébként hány kiló vagy? A képen nagyon elvagy bújva Levi v. Nándi? mögé, de így is látszik hogy vékony az alkatod.


Ildikó
 
 


sziasztok, hát ide is átnézek. nagyon jók a képek!!!!!!!!!! szépek a gyerkőcök!!!! nálunk is nem soká jönnek a szülinapok.... a kicsi februári, az ikrek márciusiak,, aztán a többi meg később. :) épp a bárányhimlővel küzdünk,úgyhogy a héten még itthon van Alexom,aztán hétfőn remélem már ovi. :)

 
 


Sziasztok!

Előkerülök én is! :oops: :roll: Bevallom olvasni szoktam, de írni már nemigen van erőm.

Vikics!

Nagyon sok boldog szülinapot a "nagykorúaknak" :lol: Na ja! Csak ők öregszenek, ugye? :lol: :lol: Én is így vagyok vele :lol: :lol:
Szépek vagytok a képen, csak egyvalamit nem értek: Te minek fogyókúráztál??? Amennyit ki lehet venni belőled, szerintem nem nagyon kellene. :roll: (Ez dicséret volt :lol: :lol: )
Bezzeg én.... :oops: :oops: :cry: Nem is merek feltenni képet magamról, mert beterítené a képernyőt :oops: :oops:

Nagyjából elolvasgattam ezt a kúrát. Hááát nem is tudom. Semmi szilárd kaja? Csak lötyi minden mennyiségben? 1,5 liter vizet egész nap nem iszok meg, nemhogy korán reggel, meg még WC közelben is legyek? Na majd ha munkanélküli leszek. :roll: Amire most elég nagy esély van, a fene egye meg :cry: :cry:
Lejárt a GYES-em, a fizetésemnek még a felét sem kapom januártól (bár az egész fizum sem volt sok :roll: ) Szóval egy kicsit most el vagyok kettyenve, de hát majd lesz valami.

Éva!
Ti is nagyon szépek vagytok :lol: Jó a bébiszittered :lol: És mekkora már a legkisebb is. Nagyon édes.

Ildikó!
Mikor elolvastam a sós vizes hozzászólásodat, rögtön azt gondoltam, hogy én tuti kihánynék mindent tőle. Bocsi :roll:

Mi is gyűrjük a sulit, szerencsére szeretik. Most a téli szünet végén már mondták, hogy hiányzik nekik, és szeretnének már menni. Mondjuk a korai lefekvéssel és a korai keléssel nincsenek kibékülve, de ez van :roll:
Hónapok óta példás mind a kettőnek a magatartása és a szorgalma is. Grétinek a matek és a magyar felmérője is 100 %-os lett, Gergőnek a matek 100%-os, a magyar pedig 97 %-os, ami szerintem tök jó ahhoz képest, hogy még mindig a logopédushoz járunk vele. Még néha keveri a betűket, az "r"-et pedig még nem tudja rendesen pörgetni a nyelvével, de azért haladunk. Én nagyon féltem, hogy hogy fog megtanulni írni-olvasni, de egész jól veszi az akadályokat.

szia Mó!
Gratula a gyerekekhez, de ez a 6 gyerek komoly? Úristen, hogy bírod? Én néha a kettővel is megbolondulok, főleg, ha rájuk tör a tombolás.

Hát egyelőre ennyi, aztán megpróbálok majd sűrűbben jönni és írni.

Andi

Kép
 
 


Sziasztok!

Vikics

Gondoltam rátok 10-én!!! Boldog születésnapot a fiúknak!!!

Mi is ünnepeltünk, 7-én voltak 8 évesek a fiúk. Még csak itthon szűk családi kőrben volt az ünneplés, a zsúr szombaton lesz az iskolában, kibéreltük pár órára a tornatermet és ott tartjuk meg a szülinapjukat a Loráéval együtt, mert ő is januári, ott legalább szaladgálhatnak, labdázhatnak, kiabálhatnak, legalább egyben marad a lakásunk és Áront sem zavarják, ha aludni akar.

Építkezés:
Mi általában mindent magunknak csinálunk meg, még a fűtést, a vizet és a villanyt is, így jó sokat spórolunk és legalább tudjuk, hogy jól meg van csinálva.

Kép

Kép

Én már kb. 3 hónapja aktívan járok aerobikra, heti kétszer, nekem ez segített egy kicsit a fogyásban és inkább a formálódásban, végre kezd előbújni a derekam is :lol: :lol:

Ildi
Hozz te is képeket a gyerekekről!!!
A hasad milyen a műtét óta, látszik még nagyon a vágás v. már sokkal szebb lett?
Én is néha gondolkodom egy ilyen műtéten, csak az anyagi háttere tart még vissza.

Sport:
A fiúk megszállott focisták, heti kétszer van nekik edzés és néha meccsek is. Imádják a focit, itthon is van a kertben egy kis pályájuk kapukkal, ha tehetik mindig fociznak.

Andi
Jó, hogy te is jöttél!! Sajnálom a munkahelyed, de majd csak lesz valami új!
Hozz te is képeket a gyerekekről!

Puszilok mindenkit!

Éva

Kép

Kép
 
 


szia Andi, hát most már nem vészes,mert nagyok, a legkisebb Alex ő is már lassan 4éves lesz, de mikor az ikrek voltak kicsik nem volt könnyű,mert akkor ilyen sorrendben voltak: 6és fél, 5és fél, 21 hónapos és akkor születtek az ikrek.de túl vagyok rajta. :)

 
 


Sziasztok!


Éva!

Nagyon boldog szülinapot kívánok a fiaidnak!!! :) :)

Rengeteget nőttek ők is, akárcsak Vikics gyerekei!

A hasam nem túl szép, még nem annyira halvány a heg mint gondoltam a műtét előtt... De nem bántam meg, jó érzés hogy már nem lóg a bőrőm:-)
Majd ha beválik a juharos kúra, megmutatom:-)

Ildikó
 
 


Ildikó

Jó, hogy jöttél, de képet megint nem hoztál a gyerekekről :-((((((

Várom!

Éva

Kép

Kép
 
 


Ja, és köszönjük szépen a jókívánságokat!!

Kép

Kép
 
 


Szia Mó!

Nem lehetett semmi ennyi picivel! Ügyesek voltatok!!
És merre laktok? Hogy hívják az ikreket?

Éva

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Mó!
Üdv a fedélzeten! Nem lehet semmi 6 gyerkőccel! Nekem néha a kettő is elég! :) Egy osztályba járnak az ikrek? Mi a nevük? Kicsit írhatnál róluk. :) Képeket is szívesen veszünk!

Ildi!
Jó, hogy megint itt! Képeket kérünk!!
Most éppen nem tudom hány kiló vagyok. Nem is izgat, mert nagyon jól érzem magam a bőrömbe. Azért még ha érzetre 2-3 kiló lemegy, akkor teljesen meg leszek elégedve. Most nekem már a torna jön, mert eddig vagy betegek voltunk vagy karácsony volt és az ellipszis trénerem helyére került a fa. :)
Mindig legyen előtted egy tele pohár. Rá lehet szokni az ivásra. :D

Jaj nagyon sajnálom, hogy elvették a fél fizetést!
Nagyon okosak a gyerkőcök! Ráéreztek az iskolára! Én is annyira örülök, hogy a Pufik is jól tanulnak!

Éva!

Boldog születésnapot fiúknak és Lorának is!
Nem semmi a tornatermes zsúr! És mit csináltak ott? Mivel játszottak? A Pufiknak a szöcskevárba lesz most vasárnap a gyerekzsúr. Tőlünk ezt kapták ajándékba meg a National Geographic Kids előfizetést. A gyerekek még úgyis összehordanak majd egy szatyornyi mineket. :)
Tök jó, hogy jársz aerobicra. Mikor jársz? Van olyankor felügyelet Áronra? Nekem az annyira nem fekszik az aerobic. Inkább akkor valami önvédelmi sportot néznék (már ki is néztem egyszer a női krav-maga-t, csak lesérültem spiningen), de olyan körülményes időt szakítani aztán rohanni a fiúkért az iskolába, meg járok angolra is. Inkább itthon tekerek valami film alatt. :)

Ma juharos napom van. Már csökkentettem a szirup adagot 1dl-re, mert a legutóbb annyira édes volt már, hogy vagy 2dl-t meghagytam.

Vikics

KépKép
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron