Új privát üzeneted érkezett!

Ilon

Ha már más nem beszélget veled,itt vagyok énKép.
bár nem otthon szültem,de azért egy mondat(rész) megfogott,amit Te írtál.
--"Ha valaki nem tágul reflektorfényben, idegen helyen, számára ismertlen környezetben, stb, akkor az inkább gratuláljon magának! Az azt jelenti (számomra), hogy Ő egészséges!!!"
Én értem,hogy mit akarsz mondani eezzel,de azért elég félreérthető ám!Kép.Mert én ugyan reflektorfényben voltam,mégis 4 óra alatt kitágultam első szülésnél.És teljesen egészségesnek érzem magam..minden szempontbólKép


És megértem a császárosok szenvedését is,de csak amióta én is szültem és olyan hatalmas élményként éltem meg,amiért odaadnám fél karom,hogy újra és újra átélhessem(remélem,még fogom)Kép.Jogosan érzik,hogy lemaradtak vmiről és jogosan háborognak,ha belekényszerítették őket,Sajnos az orvostudomány "haladása" ezzel jár.Okkal,ok nélkül császároznak.De én inkább azt gondolnám, a fő,hogy a babám egészséges lett.Mert úgy,ahogy nem indokolta semmi a császárt,akár indokolhatta volna is.És az orvosnak sokszor pár perce van,hogy mérlegeljen,amin egy új kis élet múlik...Én azt kérdezném,mit tennk a helyében?Hát ugyanazt!
Tudom,én könnyen beszélek,természetesen szültem,bár nem úgy ahogy szerettem volna.Végül is ezt is vehetnénk némiképp beavatkozásnak...

Ha kicsit szétszórt voltam,akkor elnézést!

Anyapoc(aki egyébként majdnem császárral szültKép)

Ui:Ilon,a vége nem konkrétan Neked szól,de gondolom észrevettedKép!
Névtelen
 


Szia Anyapoc!

Azért kérdezhetek párat? Csak hogy a teóriámat megint kipróbáljam (és módosítsam, ha kell.)

Nem is kaptál infúziót? Oxitocinra gondolok.
Nem lehet, hogy itt is az volt, hogy "mindenkinek ott megy jól a szülés, ahol biztonságban érzi magát"?
Lehet, hogy te ott érezted magad biztonságban, és lehet, hogy akinél csaszi lett az is azt hitte, csak a végén derült ki, hogy igaziból mégsem.

Bocs, de a vége nem egészen világos. Kinek a helyében? A doki helyében? Igen, az ő helyében én is azt tenném: bizonytalanság esetén inkább műtenék, mert
1: akkor később nem perelhető azért, hogy nem tett meg mindent.
2: a "baj" felismerése előtt történt kisebb-nagyobb beavatkozások valóban indokolttá teszik a műtéti beavatkozást.

Amúgy szerintem nagyon ritkán lenne szükség császárra - ezrelékben mérhetően kevésre.

Ilon
Kép
Névtelen
 


Ilon,
En csak a harmadik babamat szultem itthon, az elso kettot korhazban (Schopf-Merei, es egy mezei del-francia varosi korhaz). Nem sok kulonbseg volt a szuleseim lefolyasaban, de igy utolag ugy gondolom, a masodik, korhazi szulesem volt a legkonnyebb(nem sok idom maradt a fajasaimra koncentralni, mikozben a bedoglott kocsit toltuk, talan ezert)...de lehet, csak azert, mert a harmadik meg viszonylag friss elmeny. Ennek ellenere termeszetesen szuper dolog volt itthon szulni, mint ahogy az itthoni terhesgondozas is klassz volt. Ehhez persze kellett egy jo es szimpatikus szuleszno is, akiben maximalisan megbiztam (milyen kozhely), es aki mindig raert vegighallgatni.
Nekem kellett ez az otthonszules ahhoz hogy "meggyogyuljak". Az elso kettot nem tudtam szoptatni, mert nem kaptam megfelelo segitseget. Most mar ki merem jelenteni, hogy ezen mult, ugyanis meg az en szuper-szulesznom is tagra meredt szemekkel nezett az elso napokban, mennyire nincs szoporeflexe a gyerekemnek, es mennyire megkinlodom a tejbelovellest, es hormonvaltozasokat.
De jelentem, "korhazi" sebeim gyogyulnak, mar nem bogom el magam, ha meglatok egy kismamat.

1-2 evtizeddel ezelott meg lenyegesen alacsonyabb volt a csaszarmetszesek aranya a normal szulesekhez kepest, a csecsemohalalozasi-arany viszont nem volt sokkal magasabb. Pontos statisztikat nem tudok, de ugy tunik, szinte a szulesek fele csaszi. Van ismerosom, aki o maga kerte a csaszarmetszest, nem akart "odalent" vagast, se fajasokat.

Zsuzsi
 

 
 

Sziasztok!

Igen, Ilon igazad van sokszor a nem egészen szükséges orvosi beavatkozások teszik szükségessé a csaszit. Furcsa, hogy míg az egyik oldalon a nők kudarcnak élik meg a dolgot (holott nem kudarc, csak szükséges "rossz")addig a másik oldalon a menekülési útvonalnak használnák, használják. Sajnos van olyan nőgyógyász, aki hajlandó csaszit csinálni objektív indikáció nélkül. Mert azt mondja, hogy egy anyuka, aki fél a szüléstől, az úgysem tágul, úgyis produkál valamit, amitől csaszira lesz szükség. Pedig valószínűleg gondos várandós előkészítéssel és biztonságot nyújtó szülésvezetéssel a műtét ilyen esetben elkerülhető lenne. De a műtét gyorsabb, kevesebb macerával jár.
Elkalandoztam. Szóval a csaszik száma teljesen objektíven nézve is valamivel azért több lenne, mint ezrelék, de tényleg sokkal kevesebb, mint most. Ha CTG monitorizálás nem lenne, az sokat csökkentene rajta ismét. Viszont születne egy pár oxigénhiányos baba. Nem sok, de arra éppen elég, hogy én pl szeressem kérni azt a CTG-t.
Sok változós a dolog. Jó lenne, ha mindenki megtalálhatná a neki pont megfelelő orvost, bábát és kórházat (ha ott szeretne szülni.)

Snoopy

KépKép
 
 


Üdv

Azt irjátok ha jól értem hogy azért kérik a császármetszést egyes anyukák, mert esztétikailag umond jobban járnak, meg nem szenvednek?
Hát én kettőn már túlvagyok, nem hinném hogy olyan szenvedésmentes lett volna bármelyik is, sőt, jobban szenvedtünk mint a hüvelyesek (:-)), arról nem is beszélve hogy klassz kis vágás marad örökre a hasadon, jó feszesen hogy helyre kis kötényhasacskád legyen. Ezért megéri? Ugyan már!!
ZA
 


ZA!

Igen, vannak, akik azért kérik, mert nem akarnak szülési fájdalmakat, metszést a hüvelyfalukon és nem akarnak dolgozni a gyerekért, vagy egyszerűen félnek, rettegnek a szüléstől.
Igen, ilyenek asszonyok is léteznek.
Lehet, hogy nem éri meg.
Lehet, hogy nekik még így is megéri...
Kép
Snoopy

KépKép
 
 


Kedves Gea és ZA!

Köszi a vigasztalást, már jobban vagyok, főleg, ha a most 7 és fél kilós dagikámra nézek...szemérmetlenül imádom. ZA, tudod, hogy annak idején, amikor az egyik babádat vártad, leveleztünk az indexen? Kicsi a világ...
Valahogy úgy érzem, hogy ez a szülés dolog nem befejezett dolog nálam, bár egy harmadik gyerek csak a véletlen műve lehet, nem tervezzük. Bár borzongok egy harmadik császár gondolatától is, ha netántán babát várnék, biztos, hogy egy héttel későbbi terminust fogok megadni a dokinak. Hátha a természet segít. Ha nem, akkor sem ártana a picinek egy kis vajúdás, a programozott császár csak popsztároknak és egoistáknak való. Amikor a hathetes kontrollon a dokim vizsgálat közben megjegyezte, hogy azért a császárnak is vannak előnyei, bedühödtem, és azt találtam mondani neki, hogy hál istennek az én férjemnek viszont nincsenek méretproblémái (vele ellentétben) de csak röhögött rajtam. Pedig sértésnek szántam. Mindegy. Ja, és azt is mondta, hogy ha lesz harmadik, sterilizáltassam magam. Ti megtennétek?
Beszéltem erről a húgommal. Azt mondta: ha három gyerekeddel egyszerre történne valami, te akarnál tovább élni? Good point, ahogy az amcsik mondják.
Bocs, ez egy kicsit monológszerű lett. Nagyon aranyosak voltatok, köszi!!

Breki
Névtelen
 


Breki,
Most mondjam azt, hogy en sem igazan terveztem harmadikat, de valami ott motoszkalt bennunk. Es lon Miki! Nalam az egyetlen dolog, ami a 3. gyerek mellett szolt, hogy ketszer nem tudtam szoptatni, es nem akartam ugy meghalni, hogy nem szoptattam. Na meg az otthonszules. Most mindketto osszejott!
Nem is tudom mit kivanjak neked...talan azt, amit te is szeretnel! Kép
Zsuzsi
 


Sziasztok,

A topic nyitasa ota rengeteg hozzaszolas volt. Ezekbol en elolvastam kb. 300-at az elejerol, meg a most nyitott reszeket. Ezekben a hozzaszolasokban viszont igazandibol nem talaltam a kerdeseimre valaszokat. Meg tudjatok nekem mondani, hogy all most az ,,otthonszules ugye''? Azaz van jogom otthon szulni, vagy ez csak titokban lehetseges? Es ha van jogom, akkor milyen kovetelmenyeknek kell megfelelnem, hogy otthon szulhessek?

Ezen kivul szeretnem meg megkerdezni, hogy van-e lehetoseg csak megnezni egy otthonszulosoknek szolo felkeszito orat, es nem reszt venni benne? Es ha igen, hol vannak ezek az orak, es mennyibe kerul egy alkalom? Es mehetnek olyan parok is ahol meg nincs utban a baba, csak almok vannak?
Udv,

Moni(c)
 
 


Szia Monic
"Azaz van jogom otthon szulni, vagy ez csak titokban lehetseges?"
Neked van jogod otthon szulni, csak orvosnak nincsen joga Neked ebben segiteni a Kamara szerint.
"Es ha van jogom, akkor milyen kovetelmenyeknek kell megfelelnem, hogy otthon szulhessek?"
Az a legfobb kovetelmeny, hogy tenyleg ezt akarjatok. Vannak kizaro tenyezok ezeket reszletesen ismertetik a tanfolyam hetfoi napjan, ill. benne vannak az Otthonszules c. konyvben.
"van-e lehetoseg csak megnezni egy otthonszulosoknek szolo felkeszito orat, es nem reszt venni benne?"
Ezt hogy erted? A tanfolyam egy resze eloadas. Persze, aki akar az kerdezhet, de nem muszaj, termeszetesen. Azzal, hogy "megnezed", azzal reszt is veszel benne.
"hol vannak ezek az orak, es mennyibe kerul egy alkalom?"
II. ker Batthyany u. 31. Az egesz tanfolyamnak van ara, kulon az oraknak nincsen. De az infoest (ami a tanfolyamrol (is) nyujt reszletes tajekoztatast) ingyenes. A kovetkezo oktober 10., 17h.
"Es mehetnek olyan parok is ahol meg nincs utban a baba, csak almok vannak?"
Kép Sem vizsgalat, sem papirok ellenorzese nincsen a kapuban. Viccen kivul: termeszetesen, johet barki, nagymama, nagypapa, vedono, szuleszno, testver es alomodozok meg kulonosen Kép
GEA
Névtelen
 


Pocok,
Ez erdekes, valaki lenyulta a szuletestortenetemet innen! Pedig tuti ide is bemasoltam!

Zsuzsi
 


Pocok,
Megvan, a 2003. majus 14-i archivban talalhato.
Elküldve 2003 Április 28 hétfő - 22h 06

Zsuzsi
 


Sziasztok!

Bepofátlankodok, jó? Csak érdeklődni jöttem, hogy is áll most a Születésház és közben megkapott egy kérdés: "mindenkinek ott megy jól a szülés, ahol biztonságban érzi magát"?

Én az első szülésnél elgondolkodtam az otthonszülésen, aztán végül úgy éreztem, a kórházban megvan minden feltétel ahhoz, hogy tökéletes biztonságban érezhessem magam és a babám. 100%-ig megbíztam az orvosomban és az ottdolgozókban. Fel sem merült, hogy szülésznőt válasszak. Időn túl, egy Uh-nál azt mondta az orvos, szerinte ma szülünk. Halvány fájásaim (10 percesek) már kb. 2 órája voltak akkor, így én is ezt reméltem. Ambuláns CTG vizsgálaton azalatt az idő alatt, míg bent voltam, felerősödtek és sűrűsödtek a fájások. Ebből én elkezdtem semmit nem érezni. És ez így ment egész nap. Fájások fájás nélkül. Oxytocin injekciók és infúzió, és tágítás, mert tágulni sem igen akaródzott. Beesteledett, műszakváltás is volt, menki megszült körülöttem, én még mindig vajúdtam. De nem izgatott. Egészen adigg, míg a császár lehetősége fel nem merült. Kaptam egy ultimátumot, egy időpontot, ha addig nem változik semmi, akkor műtét. Persze a CTG időnként vacakolt, én hánytam az infúziótól, már a csasziért könyörögtem (Ja, az EDÁtól féltem egyedül, így előre megbeszéltem az orvossal, hogy azt ne!Kép). Aztán végül sikerült megszülni a lányom. Sikerült?! Kirángatták belőlem. Vákummal született, mert már nem volt energiám és tolófájásom sem volt, sem elég erős, sem elég hosszú, hogy meg tudjam szülni. Aztán még komplikációk is voltak, szerencsére nálam. Hangsúlyozom, bíztam mindenkiben, nyugodt voltam végig, és ennél nagyobb biztonságban nem érezhettem volna magam. Mégsem ment.

A másodikat 15 hónapra rá, uitt szültem meg. Ugyanígy, amolyan indítós, rásegítős szüléssel. ekkor is voltak már fájásaim, közel nem olyan erősek, mint az elsőnél. Féltem, reszkettem, nem akartam szülni(!) Nem bíztam senkiben, csak két emberben, az orvosomban és a - mostmár fogadott - szülésznőben. Szívhang megint rosszalkodott, én megijedtem, kezdtem bepánikolni, ők meg kezelni a pánikot. (Egyébként minden elismerésem, hogy ezt a szülést halál nyugodtan végigkísérték.) A fiam két órán belül megszületett, egy kis segítség kellett, mert szerintem pszichésen megszűntek a tolófájásaim, miközben már félig kint volt az a szép nagy feje (38cms fejkörfogattal született), így kaptam két szurit. És még mindig nem éreztem magam biztonságban. Igaz, a gyereket igen és az is igaz, hogy sehol sem éreztem volna magam biztonságban. A dolog pikantériája, hogy a fiam ezer színben játszott, csak éppen rózsaszín nem volt. Rögtön el is vitték, nem maradhatott velem. Csak azért, hogy mindkét normál, hüvelyi szülésemnél gyönyörű tüskék maradjanak bennem, amik elgondolkodtatnak néha. Mi lett voln, ha...

Aztán megbeszéltük anyukámmal: Nagymamám olyan nehezen szülte meg az első gyermekét, hogy többet nem vállalt. Anyukám fájásgyenge volt, és nagyon nehezen szülte meg az első gyermekét (engem). És én is.

Sokat gondolkodom azóta is, vajon mi lett volna másképp, ha mégis otthon vállalom a szülést. Vajon akkor is ilyen nehéz lett volna? Vagy akkor még vajúdgattam volna egy darabig anélkül, hogy tudtam volna róla? Vagy éppen azért pattant el egy ér nálam, mert vákumot használtak és erre nem lett volna lehetőség otthon? Vagy amikor már annyira ki voltam merülve, hogy szinte önkívületi állapotban voltam, nem láttam, nem hallottam, nem érzékeltem a külvilágot, akkor mi lett volna?

Nem akartam offolni a topicot, csak azt szeretném tudni, hogy mindezek az éppen akkor, prompt kialakuló helyzetek egy esetleges otthonszülésnél hogyan védhetők ki? Vagy mindezeknek már látszódniuk kellett korábban is? Csak mi nem tudtunk róla?

Mindezek után, ha lesz következő, szeretném úgy megszülni, ahogy én elképzeltem anno. Csendben, meghitten, csak magamra és a babára figyelve. (Így is tudtam befelé koncentrálni, de azért lássuk be, egy kórházi folyosó nem az tipikus köldöknézegetős helyKép)

Köszi, hogy meghallgattatok és bocsi.
Solya
 
 


Solya,
Sajnos a korhazakban idoben behataroljak, hogy meddig tarthat a vajudasot, ha azt tulleped, csaszar. Miert ne vajudhattal volna, ahogy irtad raadasul fajasok nelkul akar napokig? Miert a doki mondja azt, hogy "ma szulunk", anelkul, hogy te ezt erezned? Amugy meg klassz lehet idore vajudni, hogyha addig nem szulok meg, jon a szike! A hatamon is futkos a hideg!
Remelem, hogy LESZ kovetkezo Kép, mar CSAK AZERT IS, hogy ugy szulhesd meg, ahogy te szeretned! Kép
Zsuzsi
 


Én is kicsit off-olok. A "vég nélküli" vajúdásnak azért van egy nem is kicsi kockázata. Minden összehúzódás oxigénhiányos állapotba juttatja a babát. Ha ez túl sokszor és túl sokáig tart, akkor az érintheti az idegrendszert, úgyhogy nem csak a műszakváltás miatt szoktak császárral fenyegetni. Szerintem, Solya, pont az ilyen esetekben, mint a tied elég gáz lett volna otthon szülni. Még így is eszembe jutott, amiket írtál anno a gyerekeidről. Nem kizárt, hogy erre erdeztethető vissza, amit a lányod mozgásában, a fiad beszédfejlődésében megfigyeltél.
Szóval van létjogosultsága a kórházi eszközöknek, beavatkozásoknak, én sosem merném bevállalni, hogy azért sérüljön meg esetleg a gyerekem, mert nem állt rendelkezésre megfelelő műszer.
 
 


Rjuli,
Mint laikus amondo vagyok, hogy inkabb a szinte rutinszeruen adott oxitocinnak vannak hasonlo kovetkezmenyei. Ha annyira "karos" lenne a vajudas, akkor a termeszet nem igy talalta volna ki.
Nezem a profilodat, nekem is van egy julius 5-i gyerekem, csak o 92-es evjarat!

A fooldalrol nyithato egy link, ami infot tartalmaz egy eloadas sorozatrol! Erdekes lehet azok szamara, akik ebbe a topikba bekukkantanak!

Zsuzsi
 


A vajúdásra biztos, hogy egy csomó élettani dolog szempontjából szükség van, de van egy határ, ami után-ha elhúzódik-, akkor már káros lehet. Ez nincs ellentétben azzal, hogy a dokik rengeteg baromságot csinálnak lustaságból, felületességből vagy a hozzáértés hiánya miatt.
 
 


Breki!
Nem tudok róla hogy leveleztem volna bárkivel az indexről- tekintve hogy oda nem is jártam/járok. ???
Azért puszka: ZA
ZA
 


Sziasztok!

Az első szülésem után sok mindent nem értettem a szülésleírásokból. Az a szülés a Szent Imre Kórház alternatív szülőszobájában zajlott. MÁszkálhattam, zuhanyozhattam (volna, de nem volt kedvem), a doki meg a szülésznő kopogtak mielőtt bejöttek a szobába. Nem volt reflektor, nem volt kiabálás, ehettem ihattam végig. Volt rutinszerű gátmetszés, de ennyi.
A második a Schöpf-Mereiben történt, mert koraszülés volt, nem így terveztem. 3 ágyas szülőszoba, ajtó tárva nyitva, végig ugyanabban a pózban fekvés (elfolyt a vizem, ezért 24 órán át vártuk a spontán fájásokat hanyattfekve), de a mellettem lévő szülések is végig hanyattfekve zajlottak, pedig nem volt idő előtti burokrepedés. Enni-inni nem lehetett egyáltalán. Aki arra járt, megvizsgált. Volt reflektor, kiabálás (velem valszeg csak azért nem, mert lemaradtak a kitolásról), császárral fenyegetőzés, oxitocin infúzió. Most kimaradt a gátmetszés, de ez sem a dokin vagy a szülésznőn múlt.
Az egészből azt akarom kihozni, hogy én kórházhívő vagyok, de ha csak a második szülés élménye lenne, komolyan elgondolkoznék azon, hogy a következő otthon szülessen.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok,

GEA, koszi a valaszokat. Kisse zurosen fogalmaztam, biztam benne, hogy nem kell kifizetni az egesz tanfolyamdijat egy kis informalodas miatt, ugyhogy valoszinu az infoestre gondoltam, amikor egy eloadasrol beszeltem, csak nem tudtam a nevet:-) Az is a Batthyanyi utcaban lesz? Megnezzuk, aztan almodozunk tovabb:-)
Udv,

Moni(c)
 
 


Sziasztok,

Infoestet megtalaltuk, vegighallgattuk, tetszett:-) Gereb Agi elmondasabol ugy iteltem meg, hogy tanfolyamra akkor a legjobb jarni, ha mar nem csak almodozunk. Mar anyosomat is megfuztuk, es o is nagyon ereklodik, valoszinu velunk fog jonni.
Udv,

Moni(c)

Ui: Az tetszett a legjobban, hogy Agi ugyanugy beszel, mint a nagypapam, jo sok o" betuvel:-) Persze nem ezert fogok otthon, vagy korhazban szulni, ez csak aranyos volt.

Ui2: Gea, te is ott voltal? Most nagyjabol emlekszem az arcokra, mi alapjan ismerhetek rad, ha igen?
 
 


Szia Moni,
a mostanin eppen nem voltam sajnos. Orulok, hogy tetszett. Jo fej lehet az anyosod (az nagyon jo dolog, ezt en tudom, mert az enyem is egy angyal).
Es akkor abba lehet hagyni az almodozast es hajra Kép))
GEA, akit foleg arrol lehet felismerni, hogy egy nagydarab fiugyermeket cipel magavalKép
Névtelen
 


Sziasztok,

Jo reg jartam erre, de latom masok se neznek be surun. GEA, ez a nagydarab fiugyermek irto klassz srac:-)
Udv,

Moni(c)
 
 


GEA!

hát így kell megtudnom?! Illetve valaki mintha említette volna, de csak most tudasotult! Szuper aranyos, gratulálok!

Huffman "Magányos" Szilvi
 


GEA,
Es mar hogy hasonlit a noverere!

Zsuzsi
 


Sziasztok,

GEA, tulajdonkeppen mekkora is a kepen latott fiugyermek? A tobbiek hozzaszolasaibol az szurodik le, hogy egeszen fiatalka. Akkor te meg egy jo darabig nem jossz infoestekre...

Ugye meg fogom tanulni felismerni, mekkora egy kisgyerek?
Udv,

Moni(c)
 
 


Sziasztok,
Huuu, de regen voltam...

Szilvi,
miota nincsenek sajtotajekoztatok keveset latjuk egymast Kép

Zsuzsi,
igen, nagyon hasonlitanak. Majd teszek fel roluk ket kepet es totozhattok, hogy melyik melyik Kép
Karacsonyra jottok haza?

Moni,
most 9 honapos a gyermek, de ez nem akadalyoz az infohetek latogatasaban. Mar 6 naposan is voltunk kozossegben. 8 naposan meg fel is leptunk Kép))
Szoval, ha megbeszelunk valamit biztosan ott leszunk, de szivesen latunk szereny otthonunkban is.
Es biztosan megtanulod felismerni majd a korokat, de akkor is lesz majd meg pofara eses (nekem is szokott lenni). Mert mondjuk az en csemetem atlagos 1-1,5 eves meretu. Egy baratnom kisfiat hetfon latogattuk meg. A kiskrapek elmult 2 honapos es meg nincs akkora mint az enyemek, mikor megszulettek Kép
De hat nem is ez a fontos.
udv
GEA
Névtelen
 


A heten lett 1 eves a kis itthonszuletettunk!

Kép

Zsuzsi
 


Szia Zsuzsi,
gratulalunk az 1 evesnek! Hogy vagytok? Tenyleg konnyebb Neked most mar, hogy elmult egy? Van meg szopi? Mikor jottok haza?
GEA
gea
 
 


Nalunk is megvolt a szulinap Kép

Kép
gea
 
 


Nemzetközi konferencia a születésről
2004. április 22ˇ26.
részletes program/jelentkezés: http://www.szules.hu/new/alternatal/konf2004programmagyar4.htm

2004. április 22. csütörtök - Műhelymunka
Aranytíz Művelődési Központ
(Budapest, V. ker., Arany J. u. 10.)
10.00ˇ18.00: Ina May Gaskin:
Hogyan élhetjük túl a születés iparosítását?
10.00ˇ12.00: Piera Maghella:
Szülésre felkészítő tanfolyam Olaszországban
14.00ˇ16.00: Elisabeth Geisel:
Szülésre felkészítő tanfolyam Németországban
16.20ˇ18.20: Katarzyna Oleœ:
Hogyan viszonyulnak a bábák a nőkhöz és viszont?

2004. április 23. péntek - Műhelymunka
Aranytíz Művelődési Központ
(Budapest, V. ker., Arany J. u. 10.)
10.00ˇ17.30: Thea van Tuyl és Hannie Oor:
A szülésre felkészítő tanfolyam elmélete
és gyakorlata Hollandiában
10.00ˇ12.00: Ruth-Nunzia Preisig: Művészeti tevékenység, mint a szülésre való felkészítés eszköze a gyakorlatban
10.00ˇ12.00: Milena Ruzkova: Filmbemutató és beszélgetés
10.00ˇ12.00: Ania Otffinowska:
A lengyel nők társadalmi megmozdulása és szülésélményeik
hatása a szülészeti gyakorlatra
14.00ˇ16.00: Eva Javorszky-Wasner:
A varázs elvesztése ˇ várandósság és szülés a 21. században
14.00ˇ18.00: Michel Odent:
Miért kell újra felfedezni, hogy mire van szüksége a szülő nőnek?

2004. április 24. szombat
délelőtt kerekasztal-beszélgetés, délután mindenkinek szóló, de szülésznők, védőnők és gyógytornászok számára akkreditált előadások
Országos Széchényi Könyvtár, Díszterem
(Bp., I.ker., Budavári Palota, "F" épület)

10.00ˇ12.30: Földerengés
Beszélgetés a Nagy Egészről - társadalom, ökológia, születés
Ina May Gaskin, Elisabeth Geisel, Michel Odent, valamint
Csányi Vilmos, Morvai Krisztina, Lázár Imre részvételével
A beszélgetés moderátora: Sándor Erzsi
A belépés ingyenes.

"Mindenütt jó, de legjobb biztonságban" - akkreditált előadások

14.00ˇ14.30: Ruth-Nunzia Preisig: Művészeti tevékenység,
mint a szülésre való felkészítés eszköze
14.30ˇ15.00: Piera Maghella: Ahogyan a gyerekek a szülést elképzelik
15.00ˇ16.00: Elisabeth Geisel: A szeretetre való képesség jövője
16.00ˇ17.00: Ina May Gaskin: A záróizmok törvénye és következményei
17.00ˇ18.00: Michel Odent:
Vajon túlélheti-e az emberiség a szülés indusztrializálódását?

2004. április 25. vasárnap - Műhelymunka
Aranytíz Művelődési Központ
(Bp., V. ker., Arany J. u. 10.)
10.30ˇ13.30: Michel Odent: A magzati élet, a születés és az egészség

2004. április 26. hétfő - Műhelymunka
Aranytíz Művelődési Központ
(Bp., V. ker., Arany J. u. 10.)
10.00ˇ18.00: Piera Maghella: Hol a fájdalom helye a szülésben, és hogyan lehet vele élni
10.00ˇ18.00: Jurgita Svediene: Bábaboszorkányok
gea
 
 


Zsuzsi!
GEA!

Mindkettőtöknek gartulálunk a szülinaphoz! Kép

Én úgy mennék erre a konferenciára, de attól "tartok", hogy addig megszülök. Kép

Puszi!
Menta
 
 


Menta,
es azert miert lenne baj? Kép Magadra kotod a kicsit es egyutt jottok Kép
Ezek mi vagyunk a tavalyi konferencian, kisgomboc alig mult 1 honapos akkor es en raadasul meg tolmacsoltam is.

KépKépKép
gea
 
 


GEA!
Pont mostanában nézegettem ezeket a fotókat a www.szuleteshete.hu -n és pont azon morfondíroztam, hogy de kár, hogy nem tudom, vagy pedig csak alig valakiről, hogy ki kicsoda. Na most már téged tudlak! Kép

Én 24-re vagyok kiírva és sajnos tutira meg kell szülnöm, nem szabad a terminusnál továbbhordanom a kisfiam. Szóval, ha ma szülnék Kép még akkor sem lenne még egy hónapos sem. Kép És azért én is szeretnék az első hetekben jó sokat pihenni. Kép

Puszi!
Menta
 
 


Menta,
szabad megtudni, hogy miert fogsz biztosan terminusban szulni?
GEA
gea
 
 


GEA!

Sajnos kisGyőzőnek kitágult mindkét vesemedencéje és úgy látszik, hogy már az üregrendszere is, sőt a húgyvezetékek eleje is. Sajnos mindkét oldalon.
14-én megyek kontroll UH-ra. Ha azon nagyon előrehaladott lenne a dolog, akkor rögtön elindítják, ha semmi változás, akkor is nem akarják, hogy túlhordjam.
24-re vagyok kiírva, az szombat. Úgyhogy szerintem legkésőbb 23-án reggel akarják megindítani.
Ha a 14-i UH-on nem lenne romlás, akkor lehet, hogy megpróbálok kikönyörögni az orvosomtól egy pici halasztást, mondjuk hétfőig, azaz 26-ig.

Nekem még az indítás is (nemhogy a császár) úgy lebeg a szemem előtt, mintha valami kivégzésre várnék. Kép De az eszemmel meg tényleg a legjobbat akarom a gyerkőckének, mégha az császárt is jelent.

Menta
 
 


Huuu, Menta, ez nem tul jo hir! Kép Ha korabban kibujik Gyozo-baba megall ez a tagulasi folyamat? Ebbol a szempontbol jobb helyen van idekint? Kezelni is kell majd? Vagy magatol "visszaszukul"? Bocs a hulye kerdesekert, csak nem ertek hozza Kép! Azert nagyon drukkolok nektek, elsosorban, hogy a Picifiuval minden rendben legyen, masodsorban pedig, hogy meg legyel elegedve a szuleselmenyeddel!
(Csak zarojelben gondolkodom, nem lehet homeopatiasan kezelni ezt a vesemedence-tagulatot rajtad keresztul? Ha nem hiszel benne, bocs! Kép)

GEA,
Mekkkkkkora a fiad! Kép Mondjuk mar ujszulottnek is legalabb akkora volt, mint az en akkor ket honaposom! Mikit hetvegen baleset erte (elesett egy jatekklarinettal a szajaban, log a fel szajpadlasa), amit szerintem egy kicsit elbagatelizaltak a korhazban (magyarul hozza se nyultak, hazakuldtek), holnap viszem vissza! Drukkoljatok!
Zsuzsi
 


Zsuzsi!

Először is gyorsan gyógyuljon meg a kisfiad!!!!

Állítólag, ha durvul a helyzet, akkor kell megindítani szinte azonnal a szülést és akkor rögtön műtét, ami azzal jár, hogy kivarrják a kis hasára a húgyvezetékeket, hogy tehermentesítsék a kis veséit. Ez a legdurvább , de én nagyon bízom benne, hogy erre nem kerül sor!

Egyébként meg minden igazából akkor derül ki, amikor megszületik, mert akkor jobban látják majd UH-gal a veséit. És akkor eldöntik, hogy elég-e egy ideig figyelni és hagyni, hogy esetleg magától "visszaszűkűljön", vagy kell-e majd mégiscsak a műtét.

Én nagyon imádkozom, hogy ha csak egy mód van rá, akkor ne kelljen indítani sem, meg főleg utána műteni sem. Aztán majd a "föntiek" tudják, hogy mi jó nekünk. Kép
Puszi!
Menta
 
 


Szia Zsuzsi,
szegeny Miki, sok gyogypuszit kuldunk Neki! Nagyon verzett Neki? Adtal traumaszert? Mit mondtak a korhazban?

Kedves Menta,
nagyon sajnalom, ami a kisfiaddal tortent. De szeretnelek batoritani. Egy kedves ismerosom negyedik babajarol a felidon tul kiderult, hogy sulyos szivfejlodesi rendellenessege van, akar el is veszithetik. Mindent megprobaltak. Kapott a mama homeopatias szert, jart fokuszalni es minden modon probaltak feltarni, hogy "mit vehetett a szivere" a pici lany. Fenyegettek oket is csaszarral, mutettel. Vegul egy nagyon nehez huvelyi szulese volt, amiben vegig jok voltak a baba szivhangjai. A 6 hetes ellenorzesen mar gyogyultnak nyilvanitottak. Remelem, Veletek is igy lesz.
Az UH azert nem szentiras. Egy olyan vese nagyon kicsi es mm-erekrol van szo. En biztosan elmennek egy olyan Uh-as orvoshoz is, aki nem tud a diagnozisrol, hogy o is latja-e azt, amit a kollega.
Ha pedig tenyleg komoly a baj, akkor mindegy, hogy hova jartam terhesgondozasra, biztosan olyan korhazba mennek szulni, ahol a legjobban felszerelt az ujszulott intenziv es ahonnan mar sehova nem kell szallitani a beteg gyereket.
Nagyon drukkolok Nektek!
GEA
gea
 
 


GEA,
Persze, helybol egy Arnica C200-ast. Aconitot nem tudtam kibogaraszni a telefonnal es az ordito-verzo gyerekkel a kezemben. Mire a mentok kiertek mar szinte teljesen elallt a verzes.

Korhazba mindjart indulunk. Kene valami stressz-elleni szer, mert en mar tukon ulok, es szerintem meg var rank 2-3 ora sorbanules, egyebek...

Menta,
Nem is tudom mit mondjak?! Kivanom a legjobbakat! Es jarj vegig minden utat, amiben egy picit is hiszel!

Zsuzsi
 


GEA, Zsuzsi!

Nagyon szépen köszönöm! Kép

Zsuzsi! Ne aggódj, nem lesz semmi baj! Valahogy majd csak átjátszátok azt a 2-3 órát.
Gondolok rátok! Kép

Menta
 
 


Ez tenyleg nagyon off: csak egy orat vartunk! Szepen gyogyul, semmi tovabbi teendo, 10 nap mulva ujabb kontroll! Kedves, mosolygos, es nagyon jokepu sebeszekkel talakoztunk...es a Miklost rendes magyar "s" hanggal ejtettek, nalam bevagodtak!

Zsuzsi
 


Zsuzsi!
Ez nagyon jó hír! Valami ilyesmiről álmodozom én is! Kép
Olyan jó, amikor nem viszik túlzásba a beavatkozásokat!

Menta
 
 


Menta,
Az is lehet, hogy itt mas az egeszsegugyi rendszer, es nem erdeke az orvosnak, korhaznak, hogy minel tobb beavatkozast vegezzen! De amugy tenyleg tetszett a dokik hozzaallasa! Egy mutetet kiheverni nem lett volna egyszeru! Igy meg szombaton meg nem, de vasarnap mar szopizott is egy kicsit Miki! Szombaton is evett mar delutan, felmentest adtam neki a liszt- es tejmentes dieta alol, mert mutogatni kezdett a meteres kalacsra.

En nagyon bizom benne, hogy kisfiad igazi "gyozo", es kisebb a problema, mint amekkoranak latszik! Tok jo lenne, ha engednek megszuletni, es akkor barmi van, mar tudnal vele menni! A kislanyodnak sem lesz egyszeru megbirkozni az uj helyzettel!

Zsuzsi
 


Gea!

Az ismerősöd, kihez ment homeopátiás dokihoz?

Menta
 
 


Sziasztok!
Kérek mindenkit, aki egyet ért velünk, a Támogatást Születendő Gyermekeinkért Civil szerveződés céljaival, mely magába foglalja azt is hogy ne vonják vissza a lombikkezelések támogatását, írja alá a Nyílt levelünket, melyet a kormánynak szeretnénk elküldeni!
Mindenkinek az a célja hogy ebben az országban ne kevesebb, hanem több baba szülessen! Sajnos nagyon sokunknak csak orvosi segítséggel lehet kisbabája!

http://www.petitiononline.com/IVF2006/
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: