Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Krisztaa!
Sajnos az orvosok sokszor nem állnak a helyzet magaslatán, de Andris esete szerintem nagyon durva.
Hány évesen műtötték a kisbabád? Volt ami segített megkönnyíteni a kórházi napokat, lábadozást pl. homeopátia?
A szájpadhasadékos gyerekeket un. hasadékcentrumokban gondozzák, mert a műtét(ek) után figyelik hogyan alakul a beszédfejlődése, kell-e fogszabályozás, hallása stb.
Remélem, mi jól választottunk sebészt, bízom benne, de a műtét sikeressége majd csak évek múlva fog igazából kiderülni.
Kukacz!
Nagyon sajnálom, hogy elvesztettél egy babát Kép( Andris műtéte 9 hónapos korában lesz, január végén. Hát igen, az etetés au első időszak nehézsége, hiszen cumisüvegből sem tud szívni. Van egy spec cumi, azzal megtanult enni. Emlékszem mikor jttük haza a kórházból elpakoltam egy üveget két kórházi cumival, mert belémhasított, hogy mi van ha itthon sem fog szopni. Jól tettem, a nagy lyukú cumiból vhogy magába varázsolta tápszert/lefejt tejet.
sziasztok
Tutuja
 
 


A Madarász kh-ban Dr. Votisky Péter a fül-orr-gégén sokkal korábban csinálja a műtétet, nem kell olyan sokáig kínlódni sem az evéssel, sem a beszéddel, sem a látvány elfogadásával. Keressétek fel, szerintem tuti segít.
Névtelen
 


Kedves névtelen!
Ha elolvanád, amit írtam, Andrisnak "csak" lágyszájpadhiánya van, az ajka és az ínye is teljesen zárt. Gyönyörű baba!! Votisky is csak az ajkat műti újszülöttkorban, a lágyszájpadot pedig csak 9-10 hónaposan, a keményet pedig még később 4 éves korban. Ez utóbbi a hasadék nagyságától függ, van hogy egyszerre bezárják.
Kedves névtelen, legalább egy nicknevet használhatnál. Amúgy mért gondolod hogy a Votisky lenne a legjobb nekünk?
üdv
Tutuja
 
 

 
 

Elmész te a tudod hová. Az ember jószándékkal segíteni próbálna, nem tudom, mire ez a stílus.
Névtelen
 


Próbálnék higgadt maradni, de nem ígérem, hogy sikerülni fog. Talán mást is érinthet, akinek nincs olyan gyönyörű babája, nem csak te jársz ebben a cipőben. Nem dolgom a te írásodra szó-betű szerint emlékezni, nekem, mint olvasónak az maradt meg, hogy hasadék.
Hát épp az ilyen bunkó beszólások miatt nem választok nick-et. akkor név szerint szólhatnál be? Jobb érzés lenne? Miért gond, ha név nélkül ad valaki tanácsot?
Amúgy azért gondoltam, hogy jó lenne a dr. V.-bár azt, hogy a legjobb, sehol nem írtam-, mert az a híre, hogy jó szakember és erre specializálódott.
Bocsánat, hogy egyáltalán rád pocsékoltam az időmet és a billentyűzetet, no meg a hozzáférési díjat. Ígérem, máskor nem teszem. Csak aztán elég hülyén fogja kivenni magát, ha valahol valakitől tanácsot kérsz, kérdezel. Nocsak-nocsak, mégiscsak van valami, amiben elfogadnád a jó szót?
Még mindig döbbenten ülök itt és nem értem, hogy mivel szolgáltam rá erre a rohadt bunkó stílusra, amivel engem illettél.
Névtelen
 


Nem tutuja nevében írok. Elég ha névtelen vagy. Az már önmagában sokszor irritáló. Ha pedig az embernek sérült a babája és ezt esetleg még nem dolgozta fel 1oo%-ig, akkor az is közrejátszhat. A kéretlen, névtelen tanácsok nagyon ritkán jóindulat szüleményei. sajnos. Ha az illető épp nics jó passzban, akkor így reagál. Mint ahogy én is az előbb egy másik topicban. Ott le is írtam, hogy nem értem,miért nem lehet felvállani a segítő szándékot, a pozitív véleményt. Ha már a negatívat nem is vállalja fel vki. Nehéz elhinni, hogy nem csak gonoszkodni akar vki.
Hát ezért.
 
 


Kedves Névtelen!

Dícséretes a segítő szándékod, de pár mondattal kiegészítenélek, hátha olvassa még valaki aki számára hasznos lehet a segítségünk.
dr. V. valóban nagy szaktekintély a szakmán belül és valóban korán zárja az ajakhasadékot is ami szakmailag nem indokolt, csak a szülők számára teszi "elfogadhatóbbá" a gyermeket. Az elfogadott szakmai álláspont szerint legtöbb helyen 3 hónapos korban végzik ezt a műtétet.
dr. V sajnos egy viszonylag régi iskola szerint dolgozik ami nem hozza meg a legjobb eredményt, főleg a beszéd fejlődés terén okoz gondot. A szájpad hasadék zárására általa használt módszer is manapság háttérbe szorult a sokkal jobb eredményt adó újabb módszerekkel szemben.
Pécsen a Millard és Furlow plasztikát használják ami jelenleg a legjobb eredményt adja hosszú távon a Magyarországon használt módszerek közül.
Amúgy Európán belül az angliai és németországi praxisban meghonosodott Delaire módszer ami a legkiemelkedőbb eredményt nyújta jelenleg.



Üdv:
Névtelen Nulla
Névtelen
 


Ez nem hit kérdése. Aki elolvassa, az rögtön láthatja a megfogalmazásból, hogy ebben semmi, de semmi kötözködés nem volt.
Kár magyarázni a bizonyítványt, T. nagyon bunkó volt.
Névtelen
 


T. Névtelenek!
Kérlek, hagyjátok meg ezt a topikot, annak, aminek indult. Úgy gondolom, hogy a történetben amit leírtam, az a lényeg, hogy a kórház és dolgozói mennyire nem feleltek meg annak a feladatnak, amiért egy kórházat létrehoznak. Sem az akkori üzenetemben sem a továbbiakban nem kértem infot a hasadékkal kapcsolatban, ezt majd abban a topikban megtárgyalom, azokkal, akiket ez a téma érint.
Jelzős szerkezeteket inkább a pofozkodós topikba tartogassuk, én senkit nem minősítettem itt. Ezt most sem teszem, pedig már mások ezt velem kétszer is megtették.


üdv
Tutuja
 
 


Előbb olvass figyelmesen, utána minősíts.
 
 


Próbáltam elolvasni soraitokat figyelmesen.Többé-kevésbbé sikerült is talán.Csak annyit szólnék hozzá, hogy nekem van egy elvem."mit lehet tenni egy (jó)tanáccsal? Válasz: Továbbadni" hogy mit jelent ez nekem? Azt, hogy a véleményét bárki elmondhatja-főleg, ha kérik-, de tanácsokat nem jó/tanácsos adni.hogy miért?Mert mindenki más (személyiség) és más helyzetekben van.Ergo: az a tanács, amit te jónak látsz:konkrétan a Te helyzetedben/esetedben vált be.Hogy bevállik e másnál?Egyáltalán nem biztos.Csak rajtad áll, hogy mit teszel a véleményekkel. Ha akarod megfogadod, ha akarod nem. Deami történik veled, az nem más, mint egy tapasztalattal több,de semmiképpen "mindenkinél beválló tanács",még ha az számodra poziítv is volt. Hogy miért írtam le? Mert valaki ajánlotta Votisky doktor.De lehetne ő XY nővér, vagy ZS szülésznő is....az, hogy kinek mi a legjobb:attól függ, hogy hogyan tapasztalta már meg. mert lehet, hogy a barátosnémnek bevált szülésznő csúcsszuper és rendes volt, de nekem már nem az igazi (ez személyes tapasztalat is).Csak annyit írnék, hgy mindenki hallgassa meg a másikat, aztán, hogy hogyan cselekszik, az úgyis az egyénre van bízva.Azt pedig el kell -sajnos- fogadnunk, hogy mindig voltak, vannak s lesznek is olyanok, akik akkor is osztogatják a tanácsokat/véleményüket,amikor nem kérdezik.Ebben semmi rossz nincs.Így működik a világ.


Az első szülőkkel szeretném nagyon röviden még megosztani a szülésemet.Elsősorban azok olvassák, akik félnek, tartanak a szüléstől.
Tudni kell rólam, hogy rettegek a fájdalomtól.Bírom a fájdalmat, de félek tőle. Egy problémamentes, boldog terhesség után, én csak pozitívan tudok visszaemlékezni, beszélni a szülésemről.Pedig én is vajúdtam 7 órát, nekem is fájt, nekem is vágtak gátat.Ennek ellenére:minden fájdalomcsillapító nélkül és minden rossz érzés nélkül szültem meg gyönyörű kislányomat.Annak ellenére, hogy nem az általam elképzelt s elvárt körülmények voltak.

Azért írtam ezt le, hogy VAN ILYEN szülés is, s nemcsak kínzópadként lehet felfogni egy szülést.

S még egy:Aki nagyon beleéli magát az általa elképzet szülésbe, szülési környezetbe:készüljön fel rá:esetleg csalódni fog.

Elnézést a szóáradatért.
 


Tituja!

Ne haragudj, de most őszintének kell lennem veled szemben. Én elhiszem, hogy vannak névtelenek akik rosszindulatúak, de én ahogy vissza olvastam (2-szer) én úgy láttam, hogy teljesen normálisan, segitő szándákkal írt neked névtelen.
Én a DOTÉ-n szültem és ott is vezették ki Gergő végbelét az oldalára és úgy volt hogy ott is fogják megműteni majd 1 éves!!!! korában. Csakhogy én itt egy másik topikban beszékgettem a problémánkról és ott sikerült összefutni egy hölggyel aki ugyanigy segitett nekünk, és az Ő segítségének köszöhetően felvittük Bp-re Gergőt és már 6 hónapos korában megműtötték!!
Látod ha nem fogadom el a tanácsát a hölgynek még kinlódhadtunk volna 1 éves koráig.
Ezért mondom neked, hogy ne gondold, hogy mindenki rosszat akar neked.
Nemn akarlak megsérteni, de egy kicsit szerintem is durva volt a reagálásod.
Én tudom a legjobban, hogy milyen amikor az embernek sérült(más) a gyereke, de én ezt úgy dolgoztam fel, hogy ennél sokkal rosszabb is történhetett volna velünk, esetleg olyan amit nem tudtak volna korrigálni. Én úgy gondolom, ogy biztos mindkettőnknek meg fog oldodni a helyzete, csak addig rentgeteg erőre és kitartásra van szükségünk.
Én is egyetértek az előttem szólóhoz, hogy ha valaki tanácsöt ad csak jót akar, Neked meg el kell dönteni, hogy esetleg utánna nézel vagy egyáltalán nem érdekel.

Mégegyszer bocsi az öszinteségért.

Krisztaa
Krisztaa
 


Kedves krisztaa!
Köszönöm az őszinte véleményed. Igazad ugyan nem tudok teljesen adni neked, elismerem, hogy névtelen jó szándékkal írt kéretlenül, de el sem olvasta rendesen, amit írtam. Nem írta volna, hogy "nem kell olyan sokáig kínlódni sem az evéssel, sem a beszéddel, sem a látvány elfogadásával. ", ha elolvassa amit írtam. Hisz épp arról szólt a történetünk, hogy nem vették észre a kórházban a szájpadhasadékot, ami mint látvány értelemszerűen nem jelent meg, nem jelenhetett meg.
Ez a topik továbbra sem a hasadékos és egyéb gyerekek műtéti lehetőségéről szól, ezért sem írom le ide, hogy hol és ki fogja műteni Andrist.
Ha gondolod szívesen leírom ezt Neked privát levélben és azt is hogy miért így döntöttünk.
Emilcímem : tutuja@hotmail.com, várom leveled, esetleg arról is, hogy mi segített a lábadozásban, hogy viselte Gergő a műtétet.

Igen, én is úgy gondolom, hogy történhetett volna rosszabb, hiszen Andris fejlődési rendellenessége jól korrigálható, és Gergőhöz hasonlóan remélhetőleg a nehezebb kezdet ellenére minden rendben lesz.

minden jót
Tutuja
 
 


T.
Nehogy már azt gondold, hogy csak neked szólhat egy ilyen leveél. vannak olyanok is, akik nemilyen szerencsések, és nekik látszik is a hasadék. talán ők is olvassák és adott esetben hasznát vehetik egy új infónak. Aztán vagy megfogadják vagy nem. és mivel itt írtál a történetetekről, itt kellett rá reagálni, ez is elég logikus. szóval a segítő szándék segítő stílusban nem érdemel ilyen fokú lerohanást. Hiába magyarázod a bizonyítványt, ahelyett, hogy azt írtad volna, bocs, férleértettem, túlreagáltam, indokolotlanul máson vezettem le a feszültséget. me. Te még mindig a saját sértettséged, önvádad miatt gorombítasz le mást.
Névtelen
 


Tutuja!

Én tiszteletben tartom a véleményed, de még mindig nem értek teljesen egyet veled. Elmondom, hogy miért. Először is, mivel itt felvállaltad a topicban a betegségeteket nem értem, hogy miért nem lehet beszélni a probléma megoldásáról?
Serintem biztos sokana vannak akik nagyon ritkán tudnak ide jönni és leht hogy hasonló problémával küzködnek, és esetleg itt segítséget kapnak. Igaz, hogy nem ezért jött létre a topic, de nekem természetes, hogy ha tudok valakinek a tapasztalataimmal segíteni, akkor ezt minen további nélkül megteszem. Nem vagyunk egyformák.
Másodszor, te tudod, hogy az én Gergőmnek hogy néz ki a sztómája? Tudod, jhogy mennyit kell vele küzködnöm? Milyen különböző,, felmerülő problémák adódnak(pl.:kicsipés, szorulás)? A válaszod biztos, hogy nem. Persze nem is kell tudnod, ezt csak én tudom, mert nekünk van ilyen problémánk.
Ht az az igazság,, hogy én sem tudtam pontosan,, hogy nálatok ez milyen mértékűen látszik, biztos tudatlanságomnek köszönhető, de ha ilyen problámán lenne akkor ez természetes lenne, hogy tudom milyen fokozatai vannak ennek a betegségnek. A évtelen hozzá szoló nem látta Adrist tehát nem tudta, ogy ez az elváltozás nem látszik. Ezekről a betegségekről egyből a nyúl száj, farkastorok jut az eszünkbe és nem tudjuk, hogy milyen fokozatai vannak.

Lehet, hogy nem mindig érthető amit mondani akarok, de megpróbáltam leírni amit gondolok.

Krisztaa
Krisztaa
 


Kérdezek valamit, és azért épp ebben a topikban, mert ennél alkalmasabbat nem találtam, habár elismerem, kicsit itt is off lesz.
Az első gyermekemet egy igazi "álmaim kórházában" szültem, egy vidéki, barátságos és emberséges szülőotthonban. Most a másodikat várom, többek között azért is siettünk vele, hogy még mielőtt bezárják azt a szülőotthont, megszülessen a kistesó, nehogy a városban lévő rosszhírű kórházba kelljen mennem szülni. Most viszont a barátnőm azzal a szomorú hírrel hívott fel, hogy már most nagyon rebesgetik a bezárást. Mi lesz akkor velem?
Én egy nagypofájú, öntörvényű ember vagyok, ha velem olyasmiket próbálnak tenni, mint ami a helyi nagykórházban bevett szokás, akkor óriási botrányt csapok. Például a kórházban a mama cicijéről szó szerint lecuppantják a babát, ha épp lejárt a szoptatási idő. Vagy a látogatók csőstül rontanak be a szobába, ami például a szülőotthonban tilos, ott csak a társalgóban szabad találkozni. A szülőotthonban a szoptatást is lazán vették, nem ragaszkodtak hozzá, hogy fél óra múlva visszaadjuk a gyereket, ha még enni kívánt, maradhatott. Fölösleges zaklatásnak az öt nap alatt egy percig sem voltunk kitéve, nem nekünk kellett tekintettel lenni a dolgozókra, hanem ők voltak tekintettel ránk. A kórházban a nővérkék időbeosztása az elsődleges szempont. A babákat úgy hajigálják, hogy rossz nézni. Nem ragozom tovább, csak azt kérdezem, szerintetek mit tehetek azért, hogy ha feltétlen a kórházban kell szülnöm, mert mondjuk bezárják a szülőotthont, viszont a választott orvosnál szeretnék maradni (a kórház a másik hely, ahol vezet szülést), akkor is normálisan bánjanak velem? Mi van, ha fél óra után nem vagyok hajlandó a gyereket odaadni, ha még szopni akar? Vagy csak nem akarok megválni tőle... Mi van, ha nem akarom, hogy a látogatók becsődüljenek? Mi van, ha nem tetszik az egész, és haza szeretnék menni három nap után? Az első szülés után nagyon hamar, néhány óra után már kinn sétáltam a kisvárosban, bankba mentem pénzért, boltba csokiért, stb, szóval ami engem illet, fizikai korlátoktól nem tartok. De a babát mikor lehet hazavinni úgy, hogy az rá nézve már ne legyen veszélyes?
És egyáltalán: jogos szabály-e az, hogy fél óra után elviszik a gyereket? És megtagadhatom-e, hogy olyan idegen orvos vizsgálgasson, akiben nem bízom, mert nem szimpatikus, vagy tudom, hogy rossz a híre? Van ott például olyan orvos is, aki megalázó és pofátlan vagy trágár megjegyzéseket tesz. Ha ez nekem nem tetszik, mit tehetek?
És mit tehetek, ha a gyereket nem úgy fogják meg, ahogy én helyesnek tartom? Vagy ha hagyják sírni, miközben én úgy gondolom, hogy nem szabad a babát sírni hagyni. Nyilván el szeretném kérni, és dajkálni. Az első gyerekemet minden szopi után a karomban altathattam el, sokszor egy órát is vártak, mire visszaadtuk a babákat, a nővérke meg ott volt a szobában velünk, segített a karomban helyesen tartani a bébit, sőt, ő tartotta, míg lefényképeztem, stb. Ilyen extrákat egy kórháztól nem várok, de ha órákig sírni hagyják a gyerekemet, valószínűleg nagy balhét csinálok. Joguk van hozzá, hogy megtagadják tőlem a gyerekem dajkálását? Ja, baba-mama szoba kérhető, de semmi garancia rá, hogy meg is adják... Kép Amúgy állítólag aki baba-mama szobát kért, arra rá se néznek, szóval nekem az lenne való, de mi van, ha nem lesz szoba? Itt nagy szerencse kell az ilyesmihez.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Szia Adrienn!
Nagyon szomorú amit írsz. Szerintem nem off topik...
NIncs más lehetőséged? Más város, más orvos...
Semmi nem indokolja hogy 30 perc után elvigyék a gyerekedet. Az végképp nem hogy jönnek a látogatók...
egészséges gyerek néhány óra után hazaadható, otthon lássa gyakrabban az orvos, illetve az anyagcsereszűrést meg kell csinálni amikor már szopott x mennyiséget (kb 3. 4. nap) BCG oltést kell kapnia néhány naposan. Ennyi.
Te pedig saját felelősségre akkor mész haza amikor akarsz. Nem vagy életvesazélyben.
Én drukkolok Neked
csicser
Névtelen
 


Adrienn,
hol laksz? Hol van ez a csodás szülőotthon? (és mocsok kórház...)
nézz szét az otthonszülősöknél, és az ambuláns szülés topiknál, hogy mi a teendő akár pár órás babával is kórházon kívül, hivatalosan.
Joguk nincs, hogy benttartsanak egészséges babával és tudtommal a "beteg" beleegyezése nélkül nem is csinálhatnak veled semmit, szvsz elküldheted a neked nem tetsző orvost, hogy nyúlkáljon másban!
- Adrien
 
 


Köszi Adrien, a pár órás babával való teendőket majd megnézem, a véleményed meg tetszik.
Kecskeméten lakom. A szülőotthon Szabadszálláson van, a kórház meg nem mocsok, csak egy átlagos vidéki mészárszék, ahol kevés a nővérke, az ott lévők zöme sem túl intelligens és lelkes, ahol a kismamák hozzászoktatták a személyzetet, hogy lábadozó kismamákkal mindent lehet, mert nem szólnak vissza, stb. Persze ezt az ebül szerzett hatalmukat arra azért nem használják, hogy a földszinti folyosón dohányzó várandós és szoptatós mamákra rászóljanak, hogy ne cigizzenek. Pedig akár rájuk is szólhatnának, hisz a kórház eldöntheti, hogy szabad-e akár még az udvaron is cigizni. Meg ha más dolgokban (ami a saját érdekük) bírnak szigorúak lenni, akkor ebben is tudnának, csak ez nem fontos nekik, mert ettől nem nekik lesz könnyebb a dolguk.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Adrienn!
Én is kméti vagyok, a negyedik gyerkőccel 10 napja jöttünk haza a "helyi mészárszékről". A második kivételével (lásd dec. 8-i hozzászólásomat) itt született mind. Az elsőnél még nem volt babás szoba, én is kezdő voltam, hát nem a legkellemesebb élményeim közé tartozik az a hat nap. Utána Pesten megéltem azt, hogy lehet másként is szülni - sokkal emberibb módon, gátvédelemmel, stb.
A két utolsónál már én is határozottabb, tapasztaltabb voltam, tudtam, mit akarok, és a lehetőségekhez mérten ki is harcoltam. Például most az utolsó két éjszaka lehozták a babát szopizni, amikor felébredt. Így egyáltalán nem kellett fejnem. Igaz, babás szobában voltunk.

Ha hajlandó lennél esetleg orvost váltani, Félegyházáról hallok mostanában sok jót. Ha gondolod, keress fel - emilem a profilomban. Amúgy meg hátha kitart addig Szabadszállás.

Ildikó
 


Kedves Ildikó!
Köszi, hogy írtál. Félegyházáról anno én is sokat gondolkodtam, sok jót mondanak róla. De nem szeretnék orvost váltani, nagyon kedvelem azt, akinél a fiamat szültem. Felhívtam most többek között emiatt a rémhírm miatt, és azt mondta, júliusig még reméli, kitart Szabadszállás. Sőt, talán az év végéig is. Biztosra nem ígérte, de azt mondta, ne féljek. Persze azért kicsit aggódom. De ha a kórházban kéne is szülnöm, és nem adnának baba-mama szobát, akkor hazajönnék a szülést követő nap (ha a baba egészséges). Kérdés, hogy hazaengedik-e a gyereket. És hogy ha utána baja van (bármi a gyerekkora során), akkor nem "állnak-e bosszút". Mondjuk ez a hátrány vidéken. Az ember örökké aggódhat emiatt. Sajnos hallottam már olyat, hogy - nem a gyerekosztályon, hanem a szülészeten - szabályosan bosszút álltak azon, aki nem ott kezdte a szülését, de ott fejezte be. Egy ismerősöm mesélte, milyen bunkón bántak vele emiatt. Kép

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Adrienn!
Én arról gondolkodtam, hogy Szabadszállás.
Nos, Sz.n havonta 10-20 szülés van, és mivel legalább egy nővérnek mindíg kell lenni, nyilvánvaló, hogy Sz-n egy nővér átlag 2-3 babát és/vagy anyát lát el egyszerre. Így könnyű.
Kecskeméten vszeg, éppugy mint más nagy helyen egy nővérre 20-30 páciens jut. Kizsegerelt, fáradt és jócskán alulértékelt, alulfizetett nővértől kevésbé várhatod el ugyanazt az ellátást. A jelenlegi kórházi anyagi körülmények mellett pedig nem lesz több nővér (csecsemős)...
Másik oldal.
Egyrészt azért sem lesz, mert olyan osztályok is működnek még, pl. Szabadszállás, ahol a működés rendkivül gazdaságtalan, Sz-ra (és még több ilyen hely is van) az egész ország fizet rá. Ott nincs pl. császármetszésre lehetőség, de ugyanazt a teljes felszerelést kell működésben tartani mint pl. Kecskeméten. Ha ezek helyett a teljes staff pl. Kecskeméten lenne, ott javulna a helyzet. (bár ez nem biztos, ahhoz sokkal többen kellene, hogy legyenek)
Szóval nem egyszerű.
dr. Csákány M. György
 


Sziasztok mindenkinek Kép

2003. májusában a Rókusban szültem... és meg kell, hogy mondjam, már úgy vittek le szülés után a kórterembe, hogy azon filóztam, ha tehetném, én tuti szülnék újra.
13 órát feküdtem a szülőágyon, mert nem tágultam (36 éves vagyok, első terhességem volt ez). Kértem EDA-t, mert biztos ami biztos, a kanült egy Ági nevezetű végtelen ügyes fiatal altatóorvosnő helyezte be (Ági, ha nagyon véletlenül olvassa a soraimat, még egyszer köszönöm)... na asszem ettől pánikoltam a legjobban, pedig az egész csak egy szúnyogcsípésnyi volt, nem rosszabb. Ha ezt előre tudtam volna KépKép

Oxytocint kaptam, hogy fájáserősítsenek, akkor már majd 1 héttel túl voltam a terminusomon, és csak azért aggódtam (bár mint később kiderült, okom nem volt rá), hogy nehogy úgy járjak, mint édesanyám anno.. egy egészséges 3900 gr-os kislányt veszített el csak azért, mert későn indították meg a szülését. Nem voltak fájásai.
Gyakorlatilag du. fél 4-ig nem is kértem fájdalomcsillapítást, mivel nem volt rosszabb az egész, mint egy normál mensesem. Utána aztán elkezdett amúgy rendesen is fájni a dolog. Vagy talán már a türelmetlenségem is közrejátszott, meg az, hogy reggel óta fel sem kelhettem... és még mindig nem tágultam, pedig főorvos úr mindent megtett ennek érdekében. És akkor szóbakerült, hogy ha este hétig semmi, akkor sajna bizony császár. Először hallani nem akartam róla, aztán rájöttem, hogy a gyerekem bánná... és mit tesz Isten, héttől már nem érzéstelenítettek, fájtam egyre szebben, és TÁGULNI KEZDTEM KépKép
Igazi tolófájásaim úgy fél 10-re lettek, és negyed 11-re megvolt a 3950 gr-mos 55 centis 9/10-es Apgaros leányzóm Kép Az utolsó percig olyan szép szabályosan ketyegett odabenn... Kép Utána megkaptam kicsimet, bár csak rövid időre, de ez is annyira sokat számított...
Gyakorlatilag szépen gyógyult a sebem, másnap reggel fél 7-kor én is ott ültem a többi mamával együtt az ágyon, megjegyzem, nagyon be voltam sózva Kép, hogy várhassuk éhes babáinkat. Igaz, a csecsemős hölgy közölte, hogy majd csak a reggeli vizit után.. de legalább megnézhettem édesemet pár percre.. békésen aludt Kép
Aztán negyed 10-kor nyílt az ajtó, és meghozták a lányomat. Szépen felöltöztetve, megfésülve, kis kezén kesztyűvel...
Elláttak alapvető szoptatási tanácsokkal is.. sőt, a jól bevált házipraktikákat is megsúgták...
Voltaképpen az egész csapat nagyon rendes és segítőkész volt egész idő alatt, de 2 csecsemőst kiemelnék, és meg is nevezném őket.. egyikük Ria, egy idősebb, másik pedig Rózsika, ő fiatalabb... de ők ketten -úgy éreztem - a hivatásukért születtek....
Volt egyébként mellproblémám is, amivel az aktuális éjszakás csecsemősnővért kerestem meg... sajna az ezirányú műszaki felszereltség nem volt tökéletes, de ahogy tőle telt, segíteni próbált.

A babákat ha akartuk, beadhattuk bármikor az osztályra. Sosem morgott senki érte, sőt.. ha az kellett, hogy pluszban is mellretegye valaki a picijét, vagy be kellett mennie hozzá a szoptatóhelyiségbe, vagy kiadták, és megbeszélte az ember a nővérrel, hogy ekkor és ekkor jön, és megnézi, hogy halad a "páros". Ha kevés volt az idő, akár többször is visszajöttek....

Mondhatom, azt a 10 napot egyáltalán nem éreztem nyomasztónak, amit benn kellett töltenem. Megértettem, hogy muszáj, és ha ezzel az ember elszámol saját magával, akkor nincs probléma. Jó, természetes, hogy szabályok vannak, de az ember nem nyaralni megy egy kórházba. Viszont ha valami baj van, ott a gyors segítség. Ha még egyszer lehetőségem fog adódni, hoyg szüljek, újra oda megyek, és remélem, a társaság még mindig ugyanolyan lelkes lesz, mint tavaly. Kép

Köszi, hogy meghallgattatok :


Klár (egy végtelen boldog mama)
 


Kedves Doktor Úr!
Igen, ez nyilvánvaló, és roppantul sajnálom is a Kméti kórház (és a többi kórház) alkalmazottait, mert nem irigylésre méltóak a munkakörülményeik. De én vevő oldalról nézem a dolgot, és nekem addig jó, míg van a Sz-i szülőotthon. Amúgy jobb lenne ott is lehetőséget teremteni a császármetszésre, mint bezárni, ugyanis ha bezárják, sokaknak rendkívül messze lesz az a hely, ahol szülhetnek (Kmét vagy Baja). Ha Szabadszállás plusz lenne, akkor azt mondanám, akik igénybe veszik, járuljanak hozzá anyagilag a fenntartásához (persze nem úgy, hogy totál kifizetnek mindent, mint Telkiben), de hát nem plusz! Az azért elég hajmeresztő, hogy az Alföldön némelyeknek mekkora utat kell megtenni egy szülésért. Hát, ez nem jó.
Persze emlékszem, egyszer Önnel már beszélgettünk az egész bezárásosdiról (tanyasi iskolák, stb.), akkor sem értettünk egyet, mert én azt mondtam akkor is, hogy lehet, hogy az emberléptékű települések fenntartása a mai elvárásokhoz képest nem gazdaságos, de ha ezen megfontolások miatt pusztulni hagyunk mindent, ami nem tömeg-hely, nem nagyváros, akkor túl sokat veszítünk. Nem vagyok gazdasági szakember, mégis azt hiszem (vagy épp ezért azt hiszem), van más megoldás is, csak nem azoknak tetsző, akik döntési helyzetben vannak.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Adrienn!
Kétféle lehetőség van, mindkettőt érintetted.
Az egyik a bezárás, mert gazdaságtalan.
A másik a helyi adó. Ezt Amerikában láttam. Az ottani kis városi kórház gazdaságtalan működése miatt nem működhetene, de az önkormányzat minden évben megszavaztatja a lakosságot, hogy hajlandók-e adóemelésből kifizetni a deficitet. Persze pontos elszámolás van és fantasztikus takarékoskodás, pl. nincs orvos a kórházban, csa nővérek, és az orvosok bejárnak ellátni a betegeiket.
Minden évben megszavazzák. Azaz ők is úgy érzik, hogy ilyen kis, barátságos kórházra szükségük van.
Dr. Csákány M. György
 


doki,mi van a betegekkel,amig itt levelezget?
hugo
 


ja,és honnan tudhatja az ember,hogy ön tényleg orvos?
hugo
 


Hugo, dugulj el. Kép
 


Hugo,
háromnegyed egykor ebédelnek. Kép

Szilvi,
Te vagy az? KépKépKép
 
 


Solya,
Kép Kép, igen-igen, szia!!!
 


Hugo,
a dokiról tudjuk, hogy kicsoda, már jóideje ismerjük... Az ő betegeit nem kell félteni.Kép
Rólad viszont csak azt tudjuk, hogy Hugo vagy...
apa
apa
 
 


De én nem tudom ki. honnan tudjam? elmondod apus?
Hugo Hugovics
 


Aki nem hiszi, járjon utána...
 
 


NEM TUDJA VALAKI HOVA LETT A MA MEGINT MEGJÖTT TOPIC???HELP!
köszi,eszti
 
 


Eszti!

Van itt egy olyan, hogy Fogamzás, várandósság, szülés, azon belül fogamzás, és ott van a topik.
(Rendrakás van folyamatban.)

Ildi

Ildi
 
 


Eszty,
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7484/408.html?1081943010

De ha valamit nem talalsz, bokj a felso orban levo Topicok cimre, ott pedig ertelemszeruen a megfelelo altopicra:
Babanet Társalgó >> Fogamzás, várandósság, szülés >> Fogamzás >> ..."ma megint megjött"...

Vagy a Keresesre, es ott az "Elofordul a"-nal a "tárgy sorban"-t valaszd. Es persze ird be a keresett cimet, vagy legalabb egy szot beloleKép

-Afonya
 
 


Hugo!

Gondolom ha valaki beleássa magát egy kicsit is a témába, akkor előbb utóbb ezernyi hasznos ismeretre tesz szert. Így például az is okulásra szolgálhat, hogy a doktor úr nem más, mint a délpesti Jahn Ferenc kórház szülészet-nőgyógyászat részlegének osztályvezető főorvosa.
Ha személyesen is találkoznál vele, akkor keresd ott, vagy akár az évente egyszer rendezett nagy találkozón, ami a Babaneteseknek adatik! Legalábbis a tavalyin ott volt.

Remélem kiváncsiságod megfelelően kielégítésre került.

Snoopy

KépKép
 
 


Sziasztok !
KépKép
Szeretnem kerdezni, hogy tudtok-e Pesten jo korhazat, ill. dokit ajanlani?
Koszonom:
Indian
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron