Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok.
Zsuzsanna vagyok. ÉN nagyon sokáig bent feküdtem a pathológián a klinikán és nagyon fontosnak tartom kiemelni a nővérek példamutató hozzáállását. két nevet szertnék megemlíteni főleg a laskó katát és a v. editet (nem tudom milyen edit??) fiatal barna hajú vékony nővérke, aki mindig foglalkozott a kismamák lelki álapotával is. köszönöm még évának a főnővérnek.
mert nem mindig csak a szülés és az utánna lévő időszak a fontos, hanem a valaki bent fekszik az is. :D
 


Sziasztok!

Ha már nyílt egy ilyen topik is,akkor csatlakozom az előttem leírtakhoz!Én 2 hetet feküdtem bent veszélyeztetett ikerterhesként,de szintén csak dícsérni tudom a nővéreket! :D De ha már itt vagyok,akkor igaz,nem a pathológián,hanem a nőgyógyászaton van Adrienn főnővér,aki szintén egy tündérke!
Köszönöm a kedvességüket! :D

Ági
 
 


Sziasztok!
Mivel ti már tapasztaltak vagytok, tudnátok nekem tanácsot adni, hogy készüljek, mit vigyek magammal? Én is valószínűleg sok időt fogok tölteni a II. számúban, mivel hármasikrekkel vagyok terhes. Hétfőn fekszem be, de remélem a 34-35. hétig kihúzzuk. Örülök, hog yeddig nagyon sok jót olvastam a kórházról. Mit lehet még tudni a patológiáról? (akkor ez az a hely, ahol a szülés előtt van az ember lánya? Nem nagyon vagyok tisztába a fogalmakkal).

Kép
 
 

 
 

Szia Pagika!

Pathológia = itt terhes kismamik vannak, egészen a fogantatástól kezdve ha baj van a terhesség alatt
illetve van kivétel mikor nincs hely a nőgyógyászaton, akkor ide rakják az új nőgyógyászatis betegeket amíg nincs fennt hely, illetve legutóbb mikor a kicsivel voltam bent akkor a szobába beraktak hozzánk nem1 abortuszost is,
illetve ha a frissen szült kismamiknak nincs hely a gyerekágyon akkor őket is iderakják míg helyet nem csinálnak nekik - de persze a pici babákat ide nem hozhatják át
hogy mit vigyél be magaddal? = hát mindent amire csak szükséged lehet = ruhanemű, tisztálkodó szerek stb., evőeszköz készlet stb.
én mind2 fiúnál születésük előtt 3-3,5 hetet töltöttem a patológián, én nappal szabadidő ruhában voltam, csak este fürcsi után vettem fel a pizsit - ja és 2 db papucsot vigyél (1-et a fürcsihez)
+ vízmelegítő ha teát szeretnél inni pl. napközben
+ volt aki hajszárítót is vitt be
+ volt aki kispárnát is vitt be
vagyis mindent amire csak szükséged lehet
én 1-1 táskával vonultam be, és mire kijöttem már 3 táskám volt :shock: pedig folyamatosan cserélődtek a cuccaim
+++ és majd ha megszületnek a kispicurkák, akkor nekik is minden kell bentre, de tényleg minden, kivéve a köldökápoló cuccok, mert azt adják + illetve adnak bentre ruhát is, de minden mást teneked kell hogy bent legyen a pelenkától kezdve (popsi, textil), minden, kissapka, kiskesztyű stb. stb.

Szia

Erika

Kép

Kép
 
 


Szia Pagika!
Gratulálok a babákhoz! :D
Szerintem így az elején csak a sima kórházi cuccot vidd be.Tisztálkodó cuccok,törölköző(k),papucs,evőeszközök,pohár,wc papír,pizsi,köpeny stb....
Remélhetőleg sokáig leszel bent és majd a szülés közelettével vitesd be a családtagjaiddal a többi cuccot.Addigra ki leszel úgy is okosítva,hogy mik kellenek!Pár nap/hét után annyi cuccod lesz,hogy az borzasztó.Még a szülős és a babacuccok ráérnek...szerintem! :wink:
A pathológián 5-6 ágyas szobák vannak és sajnos a mosdó és zuhanyzó az kint van a folyosón. :? Van 1 szoba,ami 2 ágyas és saját zuhanyzós,az a legjobb,legkultúráltabb.(Nekem protekcióm volt,oda fektettek be :D ) Napi 2x lesz szívhangnézés.Ez a program a nap fénypontjai. :D
Ha megszületnek a babák,nagy valószínűséggel a PIC-re fognak kerülni.Ez a koraszülött intenzív.Az én ikreim is ott voltak 5 napot,Ők a 32. hétre születtek,de szerencsére makk egészségesek,ma már 8 és fél hónaposak és mindenki csodálkozik,hogy milyen hatalmas gyerekek. :D Főleg a kisfiam.(képek a www alatt)
A PIC-en a legjobb kezekben lesznek.Nagyon kedvesek és segítőkészek a nővérek!Te maradni fogsz a pathologián és 3 óránként mehetsz Őket látogatni,etetni stb...Ez kicsit nehéz időszak,de ha minden okés a kicsikkel,akkor hamar kiengednek Benneteket.
Az nagyon szupi lenne,ha kihúznátok a 34-35. hétig!Drukkolok!
Ja,még 1 nagyon fontos dolgot elfelejtettem:az értékeidre nagyon vigyázz!Sajna vannak szarkák!A szekrényedet (ha lehet) mindíg zárd be,még éjszakára is!Volt olyan lány,hogy éjszaka a feje mellől lopták el a telefonját! :evil: Ha leugrassz a büfébe,vagy uh-ra,akkor is zárd el az értékeidet!Leadják egymásnak a drótot,hogy mikor "szabad" a pálya. :roll:
Hát "röviden" ennyi. :D Kitartás,ott lesz időd pihenni,most élvezd ki,utána már csak emlék lesz a henyélés! :D
Mondjuk én nem is bánom,a világ legjobb dolga Anyának lenni.Annak meg külön örülök,hogy ikreim vannak,egy gyönyörű,bűbáj cicalányom és egy nagy kópé csodaszép kisfiam. :D

Üdv.Ági
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Hát igen, a szülős babás cuccokat is összekészítem itthonra a férjemnek, és majd behozza. De így is rengeteg cuccom lesz. Hisz én min. 2 hónapra számolok, sőt miután megszülettek gondolom lesz még egy hónap.
Pálgi, ti meddig voltatok még a születés után?
Megnéztem a képeket! Nagyon cukik! És látom vagy nem szedtél fel semmit terhesség alatt, vagy a két kis csöppség mellett nincs időd enni! :lol: Nekünk három kislányunk lesz, ketten egypetéjűek és van a kétpetéjű testvérük.
Visszatérve a kórházra: kaptam ígéretet a dokimtól, hogy egyelőre oda fektetnek, ahol van hely, és amint felszabadul a kétágyasban, átmehetek. Akkor a szekrény zárható? Jaj, de jó, mert már arra felkészítettek, hogy sok a lopás.
Erika, írtad, a vízmelegítőt. akkor ez azt jelenti, hogy itt nincs reggeli "frissítő", tea, tej, tejeskávé és ilyenek? Mert itt Kecskeméten van ilyen. Minden reggel ezzel ébresztettek, hogy kérünk-e.
Amúgy viszek hajszárítót, mert persze hosszú a hajam. De én viszek még egy csomó mindent. Pl. plusz takarót, mert azt hallottam szörnyűek az ágyak. Így is elég nehéz megtalálni a megfelelő pózíciót,a mi a mind a négyünknek megfelel. Már itthon is úgy alszok, hogy alattam van három pokróc és mikor hol támasztom ki magam párnákkal. Úgyhogy párnából is viszek legalább kettőt, inkább hármat. Egy zsugor ásványvíz. És hát a többi cuccról ne is beszéljünk. Ruhából is kell egy csomó, mivel nem tudnak minden nap bejönni hozzám. Így kell legalább egy hétre való, és amíg visszahozzák kimosva addigra is kell.
Na, szóval majd lehet jó hülyének néznek, meg el se fogok férni, de hát muszáj.
Ja, és még azt akartam kérdezni, hogy milyen a szívhangnézés? Az nem az nst, vagy mégis?
Köszi mégegyszer!
Ágnes

Kép
 
 


Sziasztok

Pálgika
reggeli innivaló: tejeskávé, tea, + a cukrosoknak ürestea vagy tej
de max 1 pohárnyit adnak
ágyak: hát szerintem mióta én ott jártam, bizti nem cserélték ki őket, úgyhogy ne számíts sok jóra,
ha minden igaz akkor azóta a szobák elektromos részét már megcsinálták, (akkor mérték fel, hogy hol mit kell csinálni - mert katasztrófa volt az egész a pathológián, pl. a 6db konektorból jó ha 2db jó volt, és a menyezeti világítás is :x )
hát igen ha nem tudnak menni majd hozzád minden nap akkor jó sok cucc kell, nekem annyi szerencsém volt ebben, hogy a hugom pesti, és nem is lakik messze a klinikától (a nagy fiúnál még kb. 10 perc gyalog volt neki, a kicsinél már kb. fél óra) így ő jött rendszeresen, kb. 2-3 naponta, vagy ha sűrgős volt akkor jött, mert én Esztergom mellett Kesztölcről mentem a klinikára, így apjuk hozzám csak kb. 3 naponta tudott jönni,
de a telefonszámlánkról jobb ha nem is írok :oops:
Szívhangnézés: folyosó végén (NST), néha jönnek egy kézivel (ezzel sokáig keresgélik) kb. 1 perc vagy még ennyi sincs az egész, 30. héttől nézik emlékeim szerint, de az ikrekeseket általában leküldték a szülőszobára, mert ott van olyan is amelyik egyszerre 2 babát is tud nézni, mert amúgy 20-25 perc 1 baba ha rendesen van NST, de fent is szoktak ilyet csinálni a pathológián, akinek a dokija előírja
ruhás szekrény: nem túl nagy, mint mondjuk a gyári öltöző szekrények, vigyél vállfát is, és mikor én voltam akkor általában egyik sem volt kulcsra zárható :evil:
lopás: nekem is mondták, még benti ismerős is mondta, hogy vigyázzni kell mert bentiek és kismamik is lopnak, mikor én voltam bent mi a szobában úgy csináltuk, hogy valaki mindig maradt a szobában így nem volt lopás
ja és arra is számíthatsz, hogy ha jó sokáig leszel bent, hogy ügye most ide tartozik nagyon nagyon sok ember egy bizonyos népcsoportból, és már nem egyszer előfordult balhé, de olyan hogy rendőrt kellett hívniuk a nővérkéknek, vagy a portásnak, de én itt is találkoztam azért rendesekkel is.
Úgyhogy készülj fel mindenre, de főleg a hosszú hosszú bentlétre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szia

Erika

Kép

Kép
 
 


Ági!
Köszi a dícséretet! :D Nem sokat híztam,össz. 12 kg-ot,szülés után 4 maradt rajtam.Most 1 kg-mal vagyok több,mint ahogy kezdtem a terhességet. :D
Hát az biztos,hogy kaja ügyileg én vagyok az utolsó,sokszor nincs időm enni. :roll: :lol:
Szívhangnézés:azt is a folyosó végén nézik dopplerrel.Nem kell lemenned a szülőszobára!Kis tappancsokkal keresik meg a babák szívhangját. :D
Mi 5 napot voltunk a Klinikán,utána átkrtültünk Kistarcsára a "hízlaldába".Mivel már nem igényeltek intenzív ellátást a babák,ezért mehettünk.Kistarcsán még 2 hetet voltun,2 kg-osan engedték haza a gyerekeket.Panni 1740-en,Ábel 1820-al született.Láttad a képeket,ma már nyoma sincs a koraszülöttségnek. :D

Hú,de érdekes,hogy egyperéjű és 2 petéjű baba is van! :D Nevek?

Ági
 
 


Sziasztok!
Erika! A vállfa, tök jó ötlet, fel is írom. Azért remélem, most már zárhatóak a szekrények. Igaz, nem viszek semmi olyat, de azért csak jobb a biztonság. Azért ez elég durva, hogy még rendőrt is kellett hívni! Remélem, próbálják úgy rakni az embereket, hogy külön szobába kerüljenek. Diszkrimináljanak engem, ha kell!!! :lol: :lol: :lol:
Ági! Akkor egész szép súlyban születtek. Én is örülnék hasonló súlyoknak. De tényleg mára már nem látszik semmi sem! És nem is voltatok sokat.
A nevek: Natali, Nikol és Noémi. (nem direkt lettek N betűsök! Így jött kiJ)
Na, hát most már megyek, kihasználom még ezt a kis időt apával, aztán majd ha jövök, már én is tapasztaltabb leszek!
Köszönöm a segítségeteket!
Még holnap lehet felnézek, de nem ígérem!
Minden jót!

Kép
 
 


Sziasztok

Pagika
még az jutott az eszembe, hogy ha van olyan gyógyszered amit szedsz, pl. Magne B6 stb akkor azt vigyél magaddal és tartalékold (ne mondd meg hogy van, adjon a nővér minden nap) mert ha a hosszú bentléted alatt besikerül egy többnapos ünnep (3-4 nap) akkor általában a 3. napon már nem tudnak adni Magne B6-ot mert elfogy :twisted: - tapasztalatból mondom csak
Hát akkor minden jót nektek, jó lustizást, vigyél + sok sok olvasni valót is!

Pálgi
neked ki volt az orvosod? mert tudtommal ha saját II-es klinikás dokid van akkor onnan nem tesznek ki csak akkor ha már haza engednek, nekem volt is ilyen ismerősöm, igaz az ő dokija ugyan az volt mint az enyém.
és mások is ezt mondták!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
 
 


Szia Pagika!!!

Sok szerencsét kivánok a bentfekvéshez.
Nem lesz könnyű az tuti,de mindent a babákért.
Kitartás,kitartás és kitartás!!!
Az ikreid lombik bébik????
Csak minnél tovább bent maradjonak!!!
 
 


Pagika!
Nagyon szép neveket választottatok a lányoknak!
Kitartást kívánok a hosszú bentléthez!Ha már kint vagytok gyere és számolj be Magatokról!

Erika!
Nekem Bánhidy volt a dokim.Miután a PIC-en lévő babák már nem igényelnek intenzív ellátást,már csak úgymond hízniuk kell,akkor el szoktak a babák és anyukák kerülni máshová,hogy legyen hely a súlyosabb állapotban lévő koraszülöttek számára.Sokan a Péterfybe mennek át.Mi azért kerültünk Kistarcsára,mert Szadán lakunk és ez az intézmény van a legközelebb hozzánk.

Ági
 
 


Sziasztok

Ági
hát akkor nem tudom, de nekem egyik ismerősömet sem küldték tovább másik kórházba, hanem amíg haza nem mehettek, addig a klinikán maradhattak
és hánykilósan engedték haza a hízlaldából a babáidat?????????

Szia

Erika

Kép

Kép
 
 


Erika!

Hát,nem tudom....mármint ezt a hazaengedősdit. :roll: Nekem ott mindenki így mondta...a szülésznők,a PIC-es ápolók,dokik...Meg az alatt az 5 nap alatt szinte minden nap jöttek 1-2 babáért és inkubátorban szállították tovább Őket.
Mindegy is,meg jobb is volt,hogy átmentünk,mert Kistarcsán kikerültek az inkuból és a szobában is velem lehettek éjjel-nappal. :D
A gyerekeket Kistarcsáról 2 kg-osan engedik haza.Igaz a kicsilányom hazaengedéskor még csak 1975gr. volt,de mivel folyamatos volt a gyarapodás és minden eredménye okés volt,így mehettünk. :D A kisfiam 2050gr. volt hazaengedéskor. :D

Ági
 
 


Sziasztok

Pálgi
akkor a babáid nagyon ügyik voltak!!!!!!!!!!!

Szia

erika

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!
Innen írok, a kórházból. Egész jól érzem magam, szerencsére kétágyas szobába kerültem, rendben van minden velünk. De annyira nincs hely a gyerekágyon, hogy szegény szobatársam ma hajnalban szült, de ide is került vissza.
Viszont a nővérekhez szeretnék használati útmutatót kérni, hogy hogy lesznek kedvesek, mert én nagyon nagyon nem érzem őket azoknak. Pedig nem csináltam semmit, mindig mosolygok rájuk, de nem hgoy nem kedvesek, inkább bunkók. Persze van egy-két kivétel, de beszélgetni egyikükkel se nagyon lehet, és a lelki állapotommal végképp nem foglalkoznak (nem is várom el tőlük, csak néha olyan jó lenne ha kérdezek valamit, akkor arra válaszolnának)
Remélem, ti is jól vagytok!

Kép
 
 


Sziasztok

Pagika
nővérek: szerintem nem tudsz mit csinálni velük, ők ilyenek, nekem a 2X3 hét alatt egyik sem lett jobb
nekem ezért is volt jó hogy 5 ágyasban voltam, itt mind2x többen is majdnem ugyanannyi ideig voltunk bent, így azért 2-en - 3-an jóformán törzsgárda tagok voltunk :lol:, és az újjak is általában kb. 1 hétig maradtak
akkor te a nővérpulttal szemben állva balkézre az utolsóban vagy, szemben a szívhang hallgató helyiséggel????????

Szia

Erika

Ui: KITARTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tényleg: ki a dokid?

Kép

Kép
 
 


Szia Pagika!

A nővérek eleinte tényleg nem túl lelkesek, de mind nagyon hozzáértőek és rendesek.
Meglátod, pár nap múlva kedvesebbek lesznek, most még új vagy.

Kitartás, szorítok!

Zaha



Kép
Kép
 
 


Köszi Zaha, de már azért két hete itt vagyok! Azért reménykedem. De van köztük kedves, csak nagyon kevés (talán 3-4).

Erika, igen, itt vagyok. Amúgy olyan tumultus van itt, hogy hihetetlen. A szobatársam megszült, és ide került vissza, sőt van aki már több mint egy napja van a vajúdószobában, mert ennyire nincs hely a gyerekágyon. (most nézem, ezt már írtam, na mindegy! :D )
Amúgy nem is baj, hogy kétágyas, itt zárhatók a szekrények, másik szobából, ami nagyobb, már több lopást is jeleztek. HIhetetlen. Bár én amúgy is szinte állandóan itt vagyok a szobában, nehéz is lenne tőlem lopni. CSak a testemen keresztül! :lol:
Ma, láttam iker kislányokat, olyan édik voltak.
Jó hétvégét kívánok nektek!

Kép
 
 


Pagika!

Örülök,hogy hallok Rólatok és jól vagytok!
Hát,igen,a nővérek teszik a dolgukat,de később majd hátha már kedves ismerősként tekintenek Rád! :D
Gondolom sokat dolgoznak,rossz a morás és mindezt bagóért. :cry: Fáradtak,fásultak stb....Fogadd el a helyzetet,sajna nem tehetsz mást.
Én is abban a 2 ágyasban voltam. :D Az a legjobb szoba. :D
Ki a dokid?
Gyerkőcöket milyen súlyra saccolják már?

Vigyázz magatokra és kitartás!

Ági
 
 


Sziasztok!
Pálgi: Dr. Valent Sándor. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve!
Nem mindegyik nővérke olyan, de azért van egy-kettő, aki jobb lett volna, ha más szakmát választ. Megértem én az ő helyzetüket is, de én mit tehetek róla? Otthon minden nővérke rendes és aranyos. Szóval az a bajom, hogy volt egy kisebb incidens az egyikkel. Én segítséget kértem tőle, ő meg majdnem elküldött a jó .... ba. És hát azért jöttem, hogy itt biztonságba érezzem magam, mellette ez nem megy. De a dokim nagyon aranyos, és figyel rám, csak hát ő se tud állandóan itt lenni. Na, nem baj. Azért a legtöbb nővérke most már kedves (ha olyan hangulatban vannak)
lányok szépen fejlődnek, már úgy 900-1000 gr körül vannak. (csüt-ön voltam uh-n) jó lenne még 7-8 hétig benn maradnának és 2 kg-sak is lennének, akkor nem kellene tovább itt maradni.
jó ez a szoba, én nagyon örülök, hog yitt vagyok. vizsont már a 6 szobatársamat "fogyasztom" :D
Puszi sziasztok!

Kép
 
 


Sziasztok

Pagika
továbbra is KITARTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a lényeg a babócák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nekem a 3-3 hét alatt kb. 15-15 szobatársam volt
a dokidat látásból ismerem, illetve mikor a naggyal bekerültem másnap ő vizsgált meg
örülök hogy neked bejön, ez a lényeg, én inkább nem írok rólla semmit, mert nekem nagyon nincs jó tapasztalatom vele kapcsolatban
de ugyan így sokaknak az én dokim sem szimpi
mindenkinek más doki jön be, végülis a lényeg hogy neked OK!!!!!!!!
ez a 7-8 hét most még baromi hosszúnak tűnik, de utólag csak 1 pillanatnak fog tűnni
ha tényleg elérik a lányok a 2kg-ot az nagyon jó lesz!!!!!!!!!!!!
nekem mindkét kisfickó átlag alatti súllyal született, de hát végülis a nagy a 38+0 héten 2670g-al a kicsi a 37+0 héten 2320g-al született, és hát így is elég nagy pocakom volt, képzelem a tiéd milyen szép nagy lehet,
irigyeltem is az olyan ikres kismamikat akiknek a terhesség alatt nem volt semmi gondjuk + a picurjaik egyenként is többet nyomtak mint az enyémek :oops:

Szia

Erika

Ui: KITARTÁS

Kép

Kép
 
 


Szia Pagika!
Jöttem én is,hogy kicsit biztassalak! :lol:
Kitartás!!!
Örülök,hogy a nővérek kezdik kicsit "összekapni" magukat. :D Akivel meg volt az affér,rá se ránts!Tudom,könnyű azt mondani! :? Én,amikor pocakos voltam az ikrekkel,akkor elhatároztam,hogy senki és semmi nem fog felbosszantani.Ha stresszes szituba kerültem,akkor mindíg vettem egy nagy levegőt,hogy:jóóó,kit érdekel x.y,vagy bármi,mikor a pocimban növekszik 2 kis ártatlan lélek, és most csakis Ők számítanak.
A dokidat én is csak hallomásból ismerem,az egyik lombikos ismerősömnek volt a dokija.Meg volt vele elégedve.

Szépen fejlődnek a picurkáid! :D Nagyon ügyik vagytok!
Van 1 ismerősöm,Ő olyan 25 hetes lehet,szintén 3 babát vár és szintén a SOTEII-n fog szülni. :D Neki Bánhidy (az én dokim is,én ajánlottam Neki) a dokija.Ő 2 kisfiút és 1 kislányt vár.Neki már hatalmas a pocija,de még nem fektették be.Mindíg várom az infókat Róluk. :D Lehet,hogy majd fogtok is találkozni. :D

Na,most termeltünk Neked egy kis olvasnivalót. :lol:

puszi,Ági
 
 


Pagika van valami ujdonság?
Hogy vagy?

Kép
Kép
 
 


Szia Szintus
Pagika jól van,már 34.hetes,csajok 1700g körül vannak és most már bármikor jöhetnek :lol:
Vendég
 


Köszönöm Sotske,hogy leirtad!
Sok szerencsét nekik,könnyű szülést!
Puszi Kép

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Pagika kislányai megérkeztek a hétvégén,1800-2100 gr közöttiek,jól van mindenki.
Vendég
 


Gabi!
Köszönjük szépen a híreket!

Pagika!
Tiszta szívemből gratulálok a lányokhoz!Nagyon ügyesek voltatok,nem semmi 3 babával idáig kihúzni!
Nagyon szép súllyal születtek a picik!
Sok tejcit,jó egészséget Nektek!

Ági
 
 


Pagika nagy gratula nektek!
Sok-sok tejcsit!

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Én is gyarapítom a Sote II-n szült kismamák táborát :D :D !

Császármetszéssel szültem, de előtte már 4 napot a terhespatológián töltöttem (mivel egy krónikus betegség miatt beutaltak bent fekvésre...szerencsére, mert a ctg rossz eredményt mutatott így 36+4-en meg is szültem, szerencsére minden szuperul alakult).

Ezúton is hálásak vagyunk orvosomnak Kisfalvi doktornak, aki azonnal beavatkozott, így most már egy gyönyörű Kisfiú szülei vagyunk.

Tapasztalataim a bent fekvésem alatt: A terhespatológia teljes személyzetével nagyon elégedett voltam, le a kalapot, segítőkész, aranyos csapat.

A gyermekágyas osztályon szintén, mindenki nagyon kedves és segítőkész volt.

Az újszülött osztályon is csak nagyon aranyos nővérkékkel találkoztam!

Ellenben az őrzőben: Mikor odakerültem a műtét után 2 nagyon kedves Hölgy volt ott: az egyik egy fiatal szőkés lány (régebben a terhespatológián dolgozott) a másik pedig egy fekete hajú 40 körüli hölgy! Tündériek voltak komolyan.
Viszont éjszakára illetve másnap reggelre megkaptunk 2 idősebb nőt...nahát ott a Zsuzsa nevű egy igazi gonosz szipirtyó volt (remélem ezt is olvassa). A reggeli fürdésnél leesett a vérnyomásom (persze otthagyott, majdnem elájultam), a másik nő megkérdezte, hogy hozzon -e tolókocsit, erre ez a módfelett nagy empátiával rendelkező sárkány közölte, hogy "nem kell, bemegy ez majd a 2 lábán, meg hogy a gyerkőcöt is el kell majd látnom egyedül". Szóval hihetetlen, hogy pont ott- ahol az ember a legkiszolgáltatottabb- van ilyen ember! Remélem az élet törleszti neki ezeket a gonoszságait (gyanítom alapból ilyen, nem csak az én privilégiumom volt ez a viselkedés...ahogy hallottam jó szokása, mert minden szülő nőt alapból utál, mivel neki csak örökbefogadott gyereke van!!!!). Az ilyen megkeseredett vénasszonyok ne olyan helyen dolgozzanak, ahol emberek között vannak (ráadásul a legnagyobb örömbe próbáljanak belekontárkodni), hanem javaslom menjenek el wc-s néninek....Remélem rám ismer majd és így utólag üzenem neki, hogy egyetlen szerencséje volt hogy akkor ott kiszolgáltatott és gyenge voltam, egyébként elküldtem volna oda ahova való....és örüljön, hogy nem kevertem le neki a stílusáért egy frászt!!!!!! Megérdemelte volna!!!!!Mivel mire a Férjem jött be látogatni már nem volt ott, így Neki sem volt alkalma "megköszönni" a "kedvességét", és sajnálja, hogy nem volt alkalma a véleményét megmondani neki...remélem a következő Bébinél sem lesz, mert nem lesz pont akkor ott, amikor majd szülök...ha igen, akkor meg jobb ha stílust vált, mert még 1x nem fogja ezt megcsinálni az tuti!!! Vagy ha igen, akkor következményei lesznek!!!!

Ja és kedves Zsuzsa, nagyon jól ellátom a Kisfiamat azért mert fél napos műtét után nem rohantam körbe az őrzőt!!!!!! Az ilyen megjegyzéseit tartogassa másnak, mondjuk az örökbefogadott lányának! Ezt a stílust az Édesanyámnak sem tűrném, nemhogy egy idegen vén pi...nak!




Tickerplayground.com
 
 


Sziasztok!!!

Remélem valaki tudja, és segít nekem, nagyon fontos lenne...
Hogy hívják azt a fiatal nagyon kedves doktornőt, aki a legtöbbször van ügyeletben patológián?
Fontos lenne, mert váltanék nőgyógyászt, és csakis hozzá mennék ezentúl!!!
Már megszültem, de a dokival nem voltam elégedett.
A doktornővel viszont annál inkább, hiszen semmi érdeke nem fűzte hozzám, mégis többet segített, mint a saját orvosom.
Köszönöm előre is

:) K.


Csipike, rövid, sötét hajú?
Mert akkor a Zergényi-Molnár Dóra.
Írtam priviben is.

Zaha



Kép
Kép
 
 


Köszönöm ő az!!!

Kép

:) K.


Sziasztok!
Én ma jöttem haza, sajnos spontán vetélésem volt 7 hetesen. A nappalos és az éjszakás nővérek is csoda kedvesek voltak, mosolygósak, nyugodtak. Dr. Burg Anita doktornő és a műtétemet végző Galamb Ádám doktor mind szakmailag, mind emberségből nagyon-nagyon profik. Hálás vagyok a kedvességükért, az emberségükért, a segítőkészségért. Biztonságban éreztem magam mellettük, ebben a nehéz, kiszolgáltatott és kétségbeesett helyzetben, amit egy vetélés jelent. Emellett maximálisan figyelembe vették, hogy mit szeretnék, összeegyeztették az állapotommal és nem döntöttek helyettem-nélkülem-fölöttem. Minden tiszteletem az Övék!

A kórterem egész jó volt, tiszta, talán fel is újították nemrég. A fürdő katasztrófa, sajnos. Bent a szobában a férjem megjavította egy kicsit a csapot, most már vékonyka sugárban folyik belőle a víz.

A bunkó őrzős nővérek ellen egyébként lehet panasszal élni, tudtátok? Tavaly fent feküdtem a nőgyógy részlegen, és ott mesélte egy nővér, aki kikergetett egy bunkó látogatót, hogy őt már panaszolták be azért, mert kiállt a betegek jogaiért, ebből tudom, hogy van ilyesmi. Persze a neten nincs fent levélcím vagy e-mailcím meg ilyesmi, nehogy túl könnyű legyen :lol: Betegjogi képviselő is van (sok kórházban idétlen időpontokban-félfogadással, de a SOTE II-n nem tudom, hogyan "rendel"), szerintem élni kell az ilyesmivel, ha mást meg tudunk kímélni vele, ha magunkat már nem is. Tudjátok, pl egy hónapig nem égett a közvilágítás a házunk előtt, a végén anyukám telefonált az önkormányzatba, ahol megdöbbenve mondták, hogy tényleg, még senki nem szólt... Szóval, ha nem szólunk, azzal tkp. beleegyezünk a helyzetbe, és tkp. akkor úgy kell nekünk.

Én az ambulancián rendelő egyik orvos miatt hökkentem meg. Szakmailag teljesen profi, azt meg kell hagyni, sőt, azt hiszem, hogy helyet is segített találni (ebben nem vagyok biztos, csak feltételezem), de emberikapcsolat-fejlesztésre bőven járhatna. Terhes vagyok, dől belőlem a vér, megvizsgál és annyit mond, "ez egy vetélés". Nem kell, hogy dédelgessen, de mibe tellett volna hozzátennie azt az apró szót, hogy "sajnos", vagy úgy fogalmazni, hogy "sajnos nem marad meg a terhessége, elindult a vetélési folyamat, be kell fejezni műszeresen itt a klinikán". Végülis nem húst árul, hanem emberekkel foglalkozik, akármennyire kitűnő diagnoszta. Én is visszahúzódó egyéniség vagyok, de bizonyos helyzetekben szerintem muszáj bizonyos viselkedésformát mutatni, még ha nem lényünk sajátja is. A klinikán nem panaszolom be, mert ez egy apróbb hiba a megalázó őrzős nővérekhez képest, de a dokimnak, így tárgyilagosan, elmondom.

Kép
 


Sziasztok!

Bocs, kérlek nézzétek el nekem hogy ide írok – kezdő lévén nem boldogulok egyik aukciós oldallal sem egyenlőre.

Egy többfunkciós újdonságot, az 5 az 1-ben formapárnát szeretném a figyelmetekbe ajánlani!
1. a párna pocak alá- és derék megtámasztására
2. szülés után ezen ülve a seb nem nyomódik
3. szopiztatni a Babucit
4. hasaltatni a Babucit, amikor még nem tudja tartani rendesen a fejét (utána is-amikor már tudja)
5. amikor már majdnem ül a baba, a közepébe ültetve megtámasztja őt.

A párna levehető, húzózáras huzattal készül. A szivaccsal töltött párna „baleset” esetén forgódobos mosógépben mosható. Tartalékhuzat választott anyagból rendelhető.

A képen látható párna „M” méretű, „XL” változatban is készül.

Készülőben a „csúcs” párna, amelyet ikrek szopiztatásához ajánlok.

További termékek:
- kiságy-garnitúra: lepedő körben gumis, hogy ráfeszüljön a matracra, takaró – 3 réteg téli vagy/és nyári, 2 db fej alá való „párnácska”, 2 db zsebes(!) fejvédő a rácsra, amely körbe éri a (120x60) kiságyat.
- nyálfogó kendő nyakba „szerelhető”– kialakítása folytán tovább bírja, mint egy partedli. Ez is újdonság!
- pelenkatartó – felakasztható - újdonság
- egyéb párnák – méret, szín, forma megrendelés szerint
- zsebes falvédő rendelésre – választott anyagból
-alul (is) nyitható meleg hálózsák

Ha van valami varrható „cucc”, amit kerestek és nem leltek, hiányzik a palettáról kérlek, jelezzétek felém. Én igyekszem pótolni a hiányt.

E-mail: marikogold@citromail.hu

Kép

Kép

MarikoGold
 


Sziasztok!
Új vagyok, "első" babát váró.(Van egy 1 éves lányom, akit örökbefogadtunk, most meg spontán terhes lettem...)
Nem szeretnék orvost fogadni, nem is szeretnék (nem tudok) több 100ezret magánrendelésre kiadni.
A II.számú Klinikára gondoltam, mint kórház, ott "ismerek" egy orvost: Galamb Ádám. Az anyukámat műtötte a nyáron, ő meg volt vele elégedve, de mint szülészorvost, nem ismerem. Tud róla valaki valamit?
Vagy tudnátok valakit ajánlani?
Jövő héten mennem kell a tarkóredő mérésre, jó lenne már ahhoz menni, akihez majd járnék.

Előre is köszönöm a segítséget
 


Fiona,

Kettővel feljebb írtam Galamb dr-ról. Olvass vissza! :)

Kép
 


Szia Manguszta!

Köszönöm, olyan sok hozzáírás volt, már nem olvastam el az összes hozzászólást.
:oops:

Közben jártam nála, és nagyon örülök, hogy őt választottam.
Teljes mértékig megnyugtatott, az összes "parás" kérdésemet megválaszolta.

Én biztos, hogy bátran ajánlom őt mindenkinek.
 


Keressük az év legjobb szülésznőjét
Az Év Bábája díj

Az Országos Bábaszövetség minden évben a kismamák és a szakma javaslatai alapján odaítéli egy szülésznőnek az Év Bábája díjat.
Kérjük, ha van szülésznő, akire szívesen emlékeztek, aki megkönnyítette a vajúdás-szülés folyamatát, írjátok meg e-mailben vagy levélben nekünk, hogy Szövetségünk vezetősége a javaslatok alapján a legjobb szülésznőnek átadhassa a díjat.
A levélben írjátok meg akár nekem privátban, akár az endomed@t-online.hu címre:
- a neveteket (bizalmasan kezeljük, senkinek tovább nem adjuk),
- hogy mikor szültetek – az sem baj, ha évekkel ezelőtt szültetek, de most jutott eszetekbe, hogy szavazzatok rá –
- a szülésznő nevét és a kórházat, ahol dolgozik
- és az is jó volna, ha írnátok róla néhány sort, miért őt választottátok, miben segített…
A Nemzetközi Bábanapon, vagyis a Szülésznők Napján, május 5-én adjuk át a díjat, mely ünnepségre szeretettel várunk minden kismamát.
A Bábanapról, a helyszínről és a díjról olvashattok még a Kismama újságban is.


Sziasztok!

Én új vagyok itt!
De látom nagyon régen voltatok itt fennt,ha esetleg tudna valaki friss infót írni a II.Sotéról azt megköszönném,augusztus végén megyünk oda szülni!
Szülésznők közül kit tudnátok ajánlani?
Köszönöm!
sildu
Dunaharaszti
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: