Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nehezen akarok gyógyulni, s a hangulatom is pocsék. Jó lenne valami történne pozitiv, s feldobná a kedvemet.

Szombaton is kérdés, hogy tudok-é menni? Anyósomék vendégeket fogadnak, férjemnek munkája lesz valószinü. Csak Encsivel tudnék menni. de Töle akkor nem nagyon tudok beszélgetni, vagy az elöadást figyelni. Majd meglátom, egy elöny nincs messze.

Katica! Remélem a család gyógyulóban van. Hová jártok fülészetre.? Ki tudja fujni kislányod rendesen az orrát? Én azt hallottam, hogy 6 éves korig a fujás mellett szivni is kell! Gyógyuljatok meg, ha eddig még nem történt volna meg!

Szivi! Tényleg horror történetek. Sok-sok kérdés merült fel Bennem a 8.5 év alatt, és a leveled olvasása révén is. Minél többet tapasztalok, ill. olvasok történeteket egyre világosabban látszik, hogy müködhetnek ezek a dolgok, s miért történtek Nálunk is ugy a dolgok. Leveled elolvasása eléggé felzaklatott, most nincs hangulatom a Miénket leirni. Vannak hasonlóságok.
Az Anyuka megkeresett? A Downosok listájára nem akarsz feliratkozni? Sok-sok mindenben segithet, informálhat. Én is rajta vagyok, ugyanis más problémával is befogadnak. Ezen kivül még a Tinus listán vagyok rajta, ami autista gyerekek szülei irnak a módszerröl, és a vele kapcsolatos dolgokról. Ez is nagyon jó.
Befejezem, mert menni kell késziteni a következö kaját.

Üdv Mindenkinek: Anna
 
 


Sziasztok!

Anna, remélem, már jobban vagy! Meg kell erősödnöd, hiszen nagy feladatot kaptál, azt vinned kell még! Nekem nagy tanulság volt, amikor 2007 karácsonyát kórházban töltöttem (erről írtam a honlapomon), azóta vagyok hajlandó magamra, a magam egészségére is költeni. Nagy lecke volt! Tanulj az enyémből, jobban jársz vele...
Kérdésedre válaszolva: Bori egyáltalán nem tud fújni, az orrát elemes orrszívóval szívjuk, ha van mit. Nála ugyanis ez a betegség is slejm nélkül ment le, pontosabban mélyen a hörgőkben volt valami, az ha feljött, le is nyelte.
Jó lenne szombaton találkozni, de csak akkor megyek, ha ti is jöttök! Különben nem hurcolom még Borit tömegrendezvényre. A héten még nem ment oviba, így a farsangról is lemarad, mondjuk azért nem kár.

Szilvi, neked is válaszolok: nem kaptam erre semmit, csak még többet kell innom, s ha görcsölnék, másfajta gyógyszert ajánlanak. Vissza kellett volna mennem 1 héttel rá urológiai kontrollra, de mivel még mindig itthon vagyunk, nem jutottam el. Jövő héten már 3 hete lesz a történetnek, nem tudom, van-e még értelme a vizeletvizsgálatnak (sok volt benne a fehérje).
Folyamatos döbbenettel olvasom soraid! Iszonyú szerencsénk, hogy nem ismerjük azt a helyet, úgy érzem! Felháborító! Azért nem ártana, ha ennek nyoma maradna - nem csak a ti lelketekben! Írd meg nekik!: http://www.kezenfogva.hu/nehagydmagad/

Az asztmám kezd múlni, soha többet nem adatom be az influenza elleni oltást, attól voltak a súlyos rohamaim. Most már tudok köhögés nélkül beszélgetni, csak estére lesz egy kicsit rosszabb, de várhatóan pár nap múlva visszaáll minden a régibe. Még jó, hogy nem vágtunk bele a baba-projektbe! Nem semmi, így nézek ki, amikor minden rendben van velem, kivizsgálások után (vesehomok meg asztma). Na, képzeljétek el, akkor milyen voltam, amikor még az egészségem is romokban hevert!

Katica
ktc
 
 


Sziasztok!

Megpróbálom összeszedni Magamat, s elmenni holnap a Ritka Napra.

Adjuk meg egymásnak a telefonszámokat, és ugy könnyebben tudunk tájékozódni, ki hol tart.

További szép napot kivánok: Anna
 
 

 
 

sziasztok lányok!

sajna én tuti nem megyek holnap,családi program lesz...aminek örülök.

de jön a jóidő és szerintem világnap nélkül is tudunk találkozni,bárhol..

ANNA!
Ha nem vagy jól,el ne indulj,nem ér annyit az egész.

KATA!
leírhatnám a kézenfogva alapítványnak..de mi értelme lenne?
igen,konstálnánk közösen,hogy ez megtörténhet és valszeg meg is fog még egy párszor.Ha esetleg megírják a GOKI-nak,azok meg élből ellentmondanak majd..
idealizmusom már rég a múlté.de köszönöm,hogy agitálsz :)

babaprojekt mikortól veszi kezdetét?csak,hogy tudjam mikortól kell drukkolni:-))

megyek lányok,szép hétvégét és pihenést!!!!!

szilvi

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Anna, jó volt találkozni veletek szombaton! Remélem, sikerül egy hármas találkozót is összehoznunk!

Szilvi, elvileg most már semmi akadálya....

Úgy néz ki, holnap végre újra megy Bori oviba. Jó lesz már egy kicsit az a napi 3-4 óra nélküle, annyi mindent kellene intéznem!

Nálatok egészség rendben?

Katica
ktc
 
 


Sziasztok!

Katica! Én is örültem, hogy találkoztunk. Mi még utána egy kicsit szétnéztünk, majd Apával hazajöttünk. Encsi nem nagyon akart hazajönni. Imád emberek között lenni, de nagyon nehéz Vele. Én mindig nagyon elfáradok.

Remélem a közel jövöben összejön a hármas találkozó is.

Szilvi, hogy vagytok? Constantin Tamás tartott elöadást a Ritka Napon: ritka betegségek kezelése a Tüzoltóban cimmel. Szerttem volna meghallgatni, hogy mit mondanak e témában? Ismered Öt? Mi látásból ismerjük, mert a nephrológián van, s az egy idöben a sebészeten volt, s ráadásul a szomszédban lakik a Fönövér, a Söveg Zsuzsa. Gondolom Öt ismered. Öt még a fiuk kis korából ismerem a játszótérröl. 2000 óta pedig a Tüzoltóból is. Nagyon rendes, s emberséges. Ahogy láttam nem csak Velünk, hanem Bárkivel.

Lassan mennem kell Encsiért. Irjatok!

Mindenkinek szép napot kivánok: Anna
 
 


Sziasztok!

Rövid leszek, mert mindjárt elalszok. Bori 3 napja újra jár oviba, csak nagyon elfárad, így holnap még kihagyjuk az Ulwillát, mert az ovi utáni foglalkozás, s akkor nem alhatna napközben.

Ma kaptam egy döbbenetes videót, nézzétek meg! http://www.vitaminszabadsag.com/

Ha olvastátok a Cenzúrázott egészséget, el fogjátok hinni, amiről beszélnek.

Na, megyek, már félig alszom.

Katica
ktc
 
 


Sziasztok!

Katica! Encsi is ment suliba, de Ö is gyakran mondja, hogy fáradt, és utána délután el is alszik Azóta ujra alszik délután. Egyébként Én is fáradtabbnak érzem magam.
Amit ajánlottál, majd megnézem. Én sok érdekes, és megdöbbentö dolgokról lehet olvasni a TS listán is. Ott ahol a Lipusz Andi is van.
Ujra elkezdtem a Babaneten olvasgatni, a ritka betegségeket, és az autizmusról irt leveleket. Itt is sok érdekes infot lehet kapni. Valószinü felfedeztem egy TS listán lévö anyukát Én ugy gondolom számodra is sok értékes információ van a TS listán. Andi irásaiból elég szkeptikusnak tünik, gondolom, azért, hogy nincs nagyobb javulás az Álmosnál. Én nagyon keveset tudok a homeopátiáról, de Nekem nagyon tetszik. Még pedig azért, mert minél többet tudok, ill olvasok a témában annál több párhuzamot látok a kineziológia, és a homeopátia szemlélete között. Én kb. 10-15 évvel ezelött elvégeztem végig az oktatóig a tanfolyamot Carol elöadásában. Az is nagyon tetszett, de én utánna másnak nem csináltam, s idövel rájöttem Nekem volt rá szükségem. A mostani fejemmel gondolkozva még hasznosabb volt, Encsire gondolok. Akkor bele kellett volna kezdeni a homeopátiába, és a montessori oktatásba. De akkor még nem láttam, hogyan tudom Én azt használni.
Montessori oktatással is a kineziológus Carol révén jutottam kapcsolatba, voltam is egy ilyen oviba, teljesen beleszerettem akkor az ott lévö eszközökbe. Ezért vagyok most ennyire kiváncs Béres Marcsi elöadására. Plussz Ö a sérült gyerekek oktatásában is használja, és eszközöket is készit. Érdemes az iwiwen a profilját, és az ismeröseit megnézni. Igazi pedagógus, és nagyon jó csoportokat is lehet találni az ismerösei között. Ha lehet nehagyjátok ki. Állitólag a Gyógypedagógiai Föiskolán majd lehet választani.

Evés terápiát beütöttem a Google keresöbe, és nagyon jó cikkeket találtam.

Szilvi! Ti hogy vagytok? Éjszaka nem tudtam aludni, és encsi régebbi fejlesztésein gondolkoztam, a következök jutottak eszembe. Ti voltatok Balázs máriánál a tüzoltóban? S hallottál a Gyógyitó játékról? Mi mind a kettöt kipróbáltuk, és nagyon jó. Két fantasztikus szakembert lehet megismerni. A gyógyitó játékot Tunyogi erzsébet csinálja. van egy alapitvány a Róza utcában, és ott müködik. Érdemes lenne megnézni, tájékozódni. Ö megvizsgálja a gyereket, s elmondja mit javasol. Kis kitérö:

Encsi 1 évesen 4000g volt 4 életmentö mütét után. A következö egy év azzal telt, hogy erösödtünk, nöttünk. " évesen indultunk el tavasszal a fejlesztés utján. Mi akkor a Budapesti Korai Fejlesztöhöz, a Csantavérbe kerültünk Megnézték, megállapitottak dolgokat. Elküldtek a Madarászba az Ö neurológusukhoz, aki szintén megvizsgálta Eniköt,, és megkérdezte, gondoltunk -é arra, hogy eniköt intézetbe adjuk, mert nagyon nehéz lehet, és még van két tesó is. Megkérdezte, hogy birom, a fiuk hová járnak? Elmondtam, hogy a nagyszülök segitenek, a fiuk pedig a Németh László gimnáziumba járnak. Ez egy nyoc osztályos gimnázium a közelünkben, Ök inditották el ezt a képzést Magyarországon, akkoriban nagyon az elején voltak a suli rang listán. A doktornö ekkeor visszakérdezett, ilyen okosak a fiuk? Ez Nekem nagyon nem tetszett, sem szülöként, sem pedagógusként. Nem tudom igazán mire gondolt, mert nem kérdeztem vissza.

A Korai fejlesztöben sem, s a neurológus sem mondott semmi teendöt a nyárra mozgás fejlesztésre. Ezek után kerestem fel Balázs Máriát, és Tunyogi Erzsébetet, ök megvizsgálták, és egymástól függetlenül nagyon hasonló gyakorlatokat adtak itthonra. Jó két hónap után Encsi elkezdett mászni, és onnan a mozgás fejlödése hasonló menetü volt, mint az egészséges gyerekeké, csak Ö minden jóval késöbb csinált. Összel a Korai Fejlesztöben ujra felmérték, elmondták ujra a meglátásaikat. Megkérdeztem mi lesz mozgás fejlesztés teületén. Beindult a mozgás külön nem kell vele foglalkozni. Ekkor Encsi majdnem 2.5 éves volt, a másszásnál tartott. Én ugyanis nem mondtam el ,hogy mibe kezdtünk el más uton. Utólag amikor már jobban beleláttam a dolgokba, kiderült, hogy bizonyos napon dolgozik Náluk Lakatos Katalin a HRG kidolgozója, ill. a BHRG-nek egyben a vezetöje is. honlapjuk: www.bhrg.hu

Encsi 4.5 évesen átment egy mütét sorozaton, két hónap alatt 4 mütéte. Felépülve, ujra beszélni és járni tanult. Ezután kerestem fel a BHRG-t, ott Berényi Zsuzsát, aki felmérte, s elkezdtük a TSMT-t. Itthonra gyakorlatokat kaptunk, 1 hónapig itthon csináltuk, visszamentünk kontrollra, ha kellett javitották, vagy módositottá. 2 hónap után uj feladat sort kaptunk, s csináltuk ujra. Encsi nagyon szerette. Ezt kb 5és 7 éves kora között csináltuk. Utána összel nyelöcsö mütét miatt nem, kimaradt 1ill. lassan 2 év, de ujra elszeretném kezdeni. Ha Encsinek eszébe jut valami révén, most is követeli, ill. a Zsuzsa nénit is emlegeti. Nagyon hosszu lettem, de ez most nagyon ki kivánkozott Belölem.

Lassan 9 év alatt az a meglátásom, hogy bizonyos idö után át kell gondolni, mit kell, vagy mit érdemes csinálni. Valószinü most megint ilyen isöszakhoz értünk. Hogy miért azt majd máskor iromm le.

Babaneten találtam Neked dolgokat, de ha jól emlékszem azt elküldtem emailben.

További szép napot kivánok Nektek: Anna
 
 


Sziasztok!

Szilvi, nagyon el vagy tűnve! Remélem, jól vagytok. Megkaptad a könyveket?

Anna, köszönöm, hogy ezeket leírtad!kicsi a világ, a Madarászos-korais neurológusnál, Bod Máriánál mi is voltunk, s hogy miért nem mentünk vissza idén szeptemberben, azt hiszem, neked nem kell magyaráznom.
A Montessori nekem is nagyon tetszik, egy kedves barátnőm magánovija ilyen rendszerű, voltam nála hospitálni is. Kár, hogy Bori nem járhat abba az oviba! Egy-két ötletet így is átvettünk már. Bori neonatológusa is ezt a pedagógiát ajánlotta, már értem, miért.
El tudnád nekem küldeni a TS lista elérhetőségét? Egyre jobban érdekel. Én is úgy látom, hogy Andi elfáradt. Kíváncsi vagyok, mert elvileg májusban újra jön Tinus doki Magyarországra, s lesz konferencia is, ahol a dokik beszámolnak a fejleményekről. Na, azt mindenképpen elolvasom majd!
Homeopátia: épp most tettem Bori vizébe 5 Pulsatillát, mert álmában köhög, valami váladék még nem ürült ki a tüdejéből.
A Korai Fejlesztőből ismered dr. Pejtsik Petrát? Ő lett a mi körzeti gyerekorvosunk 2 évvel ezelőtt, a főnyereményt nyertük meg vele. Mondjuk az előtte lévő doktornő is nagyon jó orvos, ráadásul homeós, csak nem tudta tovább vállalni a körzetet. Az eredeti gyerekorvosunk pedig sokat tapasztalt dokibácsi volt, furcsa stílussal, a Bárczin is tanított, mielőtt nyugdíjba ment.
TSMT és HRG: szeptember óta, amióta újra dolgozni akartam, azóta nem csináljuk a TSMT-t, pont ma gondoltam rá, hogy sokat fejlődött Bori, szólni kellene a konduktornak, hogy megint nézze meg, s írjon új feladatsort.

Hiszem, hogy nincsenek véletlenek! Látod, pont olyan témákat érintettél üzenetedben, amelyek bennünket is érintenek, csináljuk, vagy legalábbis azt bizonyítják, hogy nagyon hasonlóan gondolkodunk. És ez számomra nagyon jó érzés!!!!!! Igen, az hiszem, számunkra is számvető időszak volt a február. De most már új tervek vannak, s újult erővel vetem bele magam az életbe!

Jó hírem is van: Borinál végre elkezdik a PECS-t!!!!!!!!!!!!!!!

Jó éjt nektek!

Katica
ktc
 
 


Sziasztok!

Szilvi miujság Felétek? Várjuk jelentkezésedet!

Valószinü sok mindenben hasonlóan gondolkozhatunk. Ts elérhetöségét majd magánban küldöm.

Pejtsik Petrát ismerjük a korai Fejlesztöböl. 2-3-szor Ö vizsgálta, ill. Vele beszélgettem Encsi orvosi dolgairól. Madarászban nem az emlitett dokinál voltunk, hanem másiknál, azóta sem jutott eszembe a neve.

Ki a neonatológusotok, és a konduktorotok? A konduktorotok is elvégezte a HRG-t?

PECS-t ki tanitotta meg Borinak? Ti jártatok a Vadaskertben? Ott is foglalkoznak ilyennel.

Mult héten olvastam a Babaneten az általad inditott topicot, s igy részben a régi dolgokról olvastam. Megnéztem a Betüvilág, és a Beszéd honlapot. Mind a kettö tetszik a Beszéd honlapot már régebben nézegettem. Még irjál Te, il. Ti milyen honlapokat szoktatok nézegetni?

További szép napot kivánok: Anna
 
 


hali lányok!

ROHANÓBAN...

KATICA!

Megkaptam a könyveket,köszönöm.belekezdtem..nagyon számomra aktuális témákat feszeget,főleg a testvér kérdését,viszonyulását.
Iszonyatosan tárgyilagos,amit én nagyon szeretek.

ANNA!
Balázs Máriát én is ismerem,elvileg Boróka hozzá jár:-)),de tavaly január óta nem voltunk.Több okból.
1.sorra betegek voltunk egészen szeptemberig..
2.én nem tudom naponta 4x csinálni a feladatokat..
3.mi olyan terápiákat csináltunk,amiket ő élből elítél..

de jövő héten menni kell,nincs mese,nem maradhat neurológus nélkül.
A BHRG nekünk kizárva a felsőlégúti és húgyuti érintettség miatt,de a jövő héttől TSMT-s tanárunk lesz,a csantavér utcai fejlesztőből egy Ági nevű csaj,Boróka gyógypedagógusa ismeri és ő ajánlotta.
ja,és jelentkeztem Tunyogi Erzsébethez is,mentünk volna tegnap,de le kellett mondanom,mert B.nagyon köhög még,25-ére kaptunk időpontot.
Tulképpen mindennapra jut egy fejlesztő,amit én kicist soknak tartok,(dsgm,lovaglás,2 korai,TSMT,Tunyogi),valszeg a 2 koraiból egyet lemondok.
Egyébként boldog vagyok,mert ma voltunk a koraiban és naggyon megdícsérték Borókát,erősödött,jobban figyel,kommunikál és megint felcsillant a remény,hogy talán több lesz belőle,mint amit mondanak.
az üléshez szerintem már nem kell sok,a lovaglás -amit télen hanyagoltunk,de most újra indulunk-biztos fellendíti és sztem nyárra meglesz.

ajj...felébredt Borcsa..

KATICA!
Mi az a PECS?

Ölelés nektek,szilvi

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Szilvi, végre jelentkeztél! A PECS egyfajta támogatott kommunikáció, képcserés módszernek is hívják. Az a lényege, hogy kivehető képek vannak egy könyvecskében, s amit szeretne, annak a képét adja ide. Ez most nagyon le lett így egyszerűsítve, ahogy leírtam.
Nagyon jó, hogy ennyi helyre jártok, de azt is megértem, ha időnként akarsz nem-menős napot is. Fantasztikus, hogy ilyen szépen fejlődik Boróka! :)

Anna! A neonatológusunk dr. Mészáros József a Szabolcs utcai (most már ÁEK) kórhárban, hozzá járunk utógondozásra. A konduktorunk Óvári Andrea, igen, elvégezte a HRG-t is, ő tanítja be azt is nekünk.
A PECS-t még csak most kezdik tanítani.Igen, jártunk a Vadaskertben, mert meg akartam tanulni, de jó, hogy hosszú betegsége után Zsuzsa visszajött, átvette Bori egyéni fejlesztését , így végre elkezdheti. A Vadaskertben 4 előadásra kellett volna elmennem, aztán befeküdni Borival 1 hétre, hogy az elméletét és a gyakorlatát is leadják. Az előadások egy szülőtréning részei, az elsőn voltam, ott sok újdonságot nem tudtam meg, mert a támogatásokról volt szó, a sorozatnak csak 1 előadása szólt volna a PECS-ről. De hát csak egyre tudtam elmenni, mert délután van, s nincs kire hagynom Borit.
Honlapok: elsősorban az AOSZ-ét (esoember) látogatom, meg egész más témában szoktam még nézegetni. És te?

Most megyek uzsonnáztatni. Legyetek jók!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.12.02 23:42-kor.
ktc
 
 


Sziasztok!

Szilvi! Mi igazán 2 évesen kezdtük el a fejlesztéseket, s az ismeretségi körben van egy gyógypedagógus, aki elmondta, hogy nem Mindenki szereti hallani, hogy milyen más módszerekkel fejlesztik a gyerekeket, s ez nem az amit Ö javasol. Ekkor megtanultam, hogy adott helyen nem beszélek, a másik módszerröl Valószinü a hiuságukat, önérzetüket zavarja. Ilyet orvosi területen is lehetett, vagy lehet tapasztalni. Tüzoltóban is fél, vagy egy év után lehetett tudni, ki fogadja el a másikat, vagy nem. Nem mondtak egymásra semmit, de a testbeszédböl lehet olvasni. Én ugy gondolom a gyermeknek kellene az elsönek lenni, azaz a gyógyitásnak, és nem másnak. Erröl ennyit.

Egy nagyon jó, és nagyon sok módszert ismerö gyógypedagógus ismerösünk hivta fel a figyelmet, hogy vigyázzak arra, hogy ne vigyem tulzásba a fejlesztést.

Én is örülök, hogy Boróka szépen fejlödik.

Katica! Köszi szépen a kérdésemre a válaszokat, nem ismerem az emlitett emberkéket.

Irtam levelet a TS lista vezetöjének, hogy valószinü megkeresed. Te irtál már Neki? Most Én is megyek Encsit etetni, majd jelentkezem.

Üdv Mindenkinek: Anna
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem ám el! Viszont Szilvi, téged nagyon hiányolunk! Régen írtál! Mi újság veletek?

Mivel a dokis topicban már muszáj volt írnom róla, nem akarom, hogy csak másodlagos helyről halljátok. Nem véletlen, hogy mélyen hallgatok, úgy néz ki, van egy kis titkom. :) Bővebbet róla pár hét múlva, de addig is lehet találgatni! :wink:

Anna, a TS lista vezetőjének még mindig nem írtam, nagyon el vagyok maradva az e-mailok írásában. Tegnap kerestek az AOSZ-tól, csinálnak most egy országos felmérést, s jönnének interjúzni. Kíváncsi leszek rá, majd mesélek róla. Jövő szerdán jön a hölgy.

Most haladok, még takarítanom kell, vasárnapra vendégeket várunk, aztán el kell mennem postára, na meg a ház előtt is összegereblyézném a leveleket (régen a közös képviselő/gondnok megcsinálta), amíg nem fúj megint a szél.

Sziasztok! Szép napot nektek!
ktc
 
 


sziasztok!

igen,eltűntem...semmi komoly,csak állandóan lemaradásban vagyok,mindennelmindennel...
És a kedvem sem a legjobb..

KATICA!!!!!!!!


ÚRISTEN,ÚRISTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MICSODA IZGALMAK!!!!!!!!!!
ettől felvidultam:-)))

Hát,lehet,hogy bepróbálkozom én is.Ilyenkor mindig kedvet kapok,aztán elmúlik:-((

lépek,csókok

Kép

Kép
 
 


Szaisztok!

Ugy látni mostanában nagyon elfoglaltak vagytok! De Én is. Apósomat most mütötték a szivével, jól van. Encsivel voltunk mult pénteken nyeletéses vizsgálaton, ami Öt is és Engem is megviselt. Nem részletezem. Szükült a nyelöcsöve, igy hamarosan megyünk altatásos tágitásra. Ha minden jól alakul akkor jövö héten hétfön lesz. Izgulok egy kicsit.

Katica! Valószinü sejtem mire kell gondolni. Milyen dokis topicba irogatsz? Mi is olvashatjuk? Várom a fejleményeket.

Szilvi! Mi nyomja a lelkedet? Ha gondolod irjad meg privátba! Mostanában az Enyémet is sokféle probléma nyomja, és nagyon hosszu.
Voltatok a Tunyoginál? Tüzoltóban nem jártok mostanában? Képzeld el a Tüzoltóban Encsi mindenkit ismer, és hátulról is megismeri Öket. Pénteken igy megismeri az EKG-s Anikót, ráköszön, s az Anikó olyan szomoruan visszaköszön. Nagyon meglepödtem, mert más szokott lenni. S akkor mondta az Ica néni, hogy meghalt a férje, és nagyon maga alatt van. Nagyon-nagyon sajnálom, hogy ilyen történt Vele. Azóta is elöttem van a szomoru tekintete. Te tudtál erröl?

Megyek, mert ma nagyon elfáradtam, s holnap valószinü megyünk a JENÖ doki bácsihoz, mert a sztómával gond van, s nem jött be amit a Doktor ur javasolt. Várom a válaszokat!

További szép napot, éjszakát, és hetet kivánok: Anna
 
 


Sziasztok!

Nem örülök a nem jó híreknek. Velem még mindig madarat lehet fogatni. 14-én megyek UH-ra, 15-én a helyettes dokinőhöz. Itt a Babaneten a szülészetek, kórházak-ra kattintva a Dr.Spánik Gábor-OGYIK topicban találtam rá a csajokra, akik szintén a volt tanítványodhoz járnak. A doki egyébként épp szabin van, Amerikába ment kicsit tanulni és pihenni, majd csak jún. 5-én jön vissza. Nagyon rendes volt, meghagyta, kihez menjek, amíg ő nincs itthon (és közben mosolygott nagyon, mert azzal kerestem meg, hogy 5 napja érzek valamit, ami gyanús, az pedig még csak a ciklus 20. napja volt...), és megadta a mailcímét is, hogy nyugodtan számoljak be közben a fejleményekről.

Anna!
Hétfőn nagyon sokat gondolok Encsire és rád! Mit lehet tudni erről a tágításról, hogy zajlik? Ha kellemetlen írni róla, persze ne tedd. És mitől van ez?

Szilvi! Ha van időd, mi szívesen olvassuk, mi foglalkoztat mostanában. Ha itt nem szívesen írod le, megértem, akkor küldd el priviben vagy mailban. Ha tudsz, Skype-on is beszélhetünk! Közben ajánlom a blogom is, újabb bejegyzéseim vannak, amelyek talán erőt adhatnak neked is. És persze ez neked is szól, Anna!

Megyek, szaladnom kell az oviba drága kicsi Borikámért! Puszka!
ktc
 
 


Április másodika van. Az autizmus világnapja. Ma végre láttam a Ben X című filmet. Fantasztikus!!!!!! Ezt mindenkinek látnia kellene! Bár aki nem ebben él, annak talán néhol magyarázatra szorul, de az biztos, hogy fel tudná rázni az embereket. Kicsit féltem tőle, hogy most mennyire vállalhatom be a megnézését, mert azért megrázó még nekem is a hitelessége, de annyira jól meg van csinálva, hogy semmi negatív gondolatom nem maradt utána.
ktc
 
 


sziasztok csajok!

ANNA!!!
mi volt hétfőn,midenképpen gyere,nagyon várom a hireket encsiről!

nem hallottam egyébként szegény Anikó férjéről,hogy mi történt,de ma készülök szabolcs dr-nek írni,megkérdezem,biztos elmeséli.
régen voltunk már a tűzoltóban,szeptemberben utoljára,amikor Borcsa VUR-ját műtötték.

de készülök már,tán húsvét után szerdán:nefrológiára,neurológiára,meg a kardira.egybe letudom az egészet.

KATICA!
nagyon örülök a jóhírnek,nem győzök irigykedni:-)),é hősként titulálni,hiszen te legalább komolyan vetted elhatározásodat és tettél a kistesóért.
én megtorpantam.több okból.a betegség lehetősége az utolsó ok.

nagyon labilis a kapcsolatunk a férjemmel és még egy gyerek nem hiszem,hogy alapjaiban változtatna,felsznesen talán,de az kevés.

járok egy remek terapeautához,akivel kibogozom lelkem rejtelmeit,talán a végén vállalkozom egy 3. gyerekre.
közben elvégeztem egy AVS tanfolyamot,agytrénerezni fogok,ha minden jól megy..majd később bővebben róla.gyerekeket fogok kezelni,az biztos.
KATICA! a várandósság 4.hónapjától nagyon ajánlott,de ha érdekel beszélünk róla.

léptem lányok,félig kész a takarítása a 180 négyzetméternek és azért a húsvétnak jó lenne tiszta ablakkal nekiszaladni.

ölelés mindenkinek,szilvi

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Tul vagyunk a nyeletéses, és az altatásos tágitáson, azaz nem tágitották, mert a szükület rész merev falu, igy nem ajánlott a tágitás. Az elsö vizsgálat nagyon, a második is eléggé megviselte Encsit. Már annyi mindent kibirtunk, de Engem is megviselt eléggé. A romokból fel kell állni ujra! Nem lehetett sokkal jobbra számitani, de megpróbálok bizni, s pozitivan hozzáállni. Pedig már annyiszor megjártam. Gondolom a gyerek miatt van igy.

Nyeletéses vizsgálatnál az derült ki, hogy 30 százalékban átjárható, tavaly májusban ez 70 százalék volt. Igaz augusztusban azt mondta a Doktor ur ez a nyelöcsö össze akar szükülni. Akkor is nagyon padlón voltam. Decemberbe ezek ellenére elkezdett enni szájon át. Igy egy kicsit kezdtem bizakodni. Ezeket a vizsgálatokat tudom meg kellett csinálni. Az altatásos vizsgálaton azt látta a Doktor ur, hogy az endoszkóppal felülröl jól látható a nyilás, de a fal merev, igy nem is próbálkoztak tágitással. Most a következökben az a cél, hogy nyelje a nyálát, s a folyadékot, s asztóma igy megmarad, s pár évig nem akarja a vizsgálatot csinálni. Igy csak BINI lehet, hogy megmarad a tágassága a nyelönek. Fél évesen már egyszer tanuja voltunk az elzáródásnak. Adott etetésnél még evett, a következönél már nem. S akkoriban föleg szopott csak, borzasztó visszagondolni. Nem akarom tovább az idegeiteket ilyennel terhelni.

A szájon át evés most eléggé nehezen megy a vizsgálat miatt. Többször köpköd is, meg panaszkodik, hogy fáj. Sajnálom, de ugy gondolom kevéssel próbálkozni kell.

Szilvi! A harmadik gyerek vállalással várjál még a leirtak miatt!!!! Szivesen beszélgetnék Veled személyesen ilyen szemszögböl a problémáról.

Szerdára bevagytok jelentkezve idöre? Én is gondolkozom a neurológián a közel jövöben. Kedden a Jenövári doktor urhoz kell bemenni a lápiszolás miatt, ill, papir kitöltés miatt.

Vesénél a VUR a visszafolyást jelenti? Lehet, hogy telefonon felhivlak a Tüzoltó miatt.

További jó takaritást kivánok. Nekem most nincs nagy kedvem ilenhez, pedig gyerekkoromban ez bevésödött.

Katica! Remélem jól vagytok, és minden ugy alakul ahogy szeretnétek. A vizsgálatok menetéröl majd máskor irok, mert a gép kell most a Tominak.

Mindkét Családnak kellemes husvéti ünnepeket kivánok: Anna
 
 


Boldog húsvétot kívánok nektek is!

Jövő hetem mozgalmas lesz, kedden UH, szerdán doki, pénteken védőnő. Ráadásul minden alkalommal meg kell szerveznem a Bori-vigyázást, mert egész héten szünet van az oviban. A kedd és a szerda már leszervezve, a péntekkel még gondjaim vannak...

Ha minden igaz, holnap jönnek a szüleim és a bátyámék, s rossz, hogy direkt bő pólót kell felvennem, mert amíg nincsenek orvosi "bizonyítékok", mit is mondhatnánk nekik? Mert amúgy aki látott 4 hónapja, annak feltűnik a változás... Már most...

Megyek aludni, ma sokat dolgoztam, nagyon elfáradtam. Készültem kicsit a húsvétra, festettem tojást, főztem sonkát, meg ebédet csináltam holnapra. És a fürdőszobát is kiglancoltam. Úgyhogy elfáradtam.

Jó éjt és kellemesen együtt töltött napokat kívánok nektek!
ktc
 
 


Újra jelentkezem, bár nem azokkal a hírekkel, amiket szerettem volna elmesélni. Elvileg ma már a 8. héten kellene járnom, de 2 napja barnás vérzésem volt, tegnap az UH-n a petezsákban nem volt életjel, ma meg is jött a menzeszem. :cry: Felszívódott a magzat - vagy minek is hívják ilyen kicsinek. Ha spontán kiürül, akkor nem kell orvoshoz mennem. Úgyhogy most várunk... :shock:

Próbálok pozitívan állni a dolgokhoz, nem belesüllyedni. Bízom a szervezetemben és a természetben, hogy beavatkozás nélkül megússzuk a történteket, s akkor hamarosan újra próbálkozhatunk.

Megyek, reggeliztetni kell Borit, aztán megyünk vendégségbe. A héten tavaszi szünet van az oviban, úgyhogy egész nap együtt vagyunk. Így muszáj nem elhagynom magam, jobb, ha nem Bori sínyli meg a történteket.

Puszi nektek!
ktc
 
 


KATICA!

ÓÓÓÓÓ nagyon sajnálom,ezek szomorú dolgok,de biztos meg volt az oka!

ne csüggedj és főleg ne add fel optimizmusodat!

ölelés,szilvi

Kép

Kép
 
 


Sziaasztok!

Sajnálom Katica, hogy igy történt.

Gondolok Rád, Rátok: üdv: Anna
 
 


sziasztok!!

KATICA!

Mi hír?

ANNA!JÓ volt dumálni,bocs,hogy nem hívtalak vissza,de őrület,hogy mennyire nem tudok a dolgaimmal ,időmmel bánni.
ez stresszel a legjobban.
Szombaton vizsgázok agytrénerből,elkezdtünk egy alapítványt a barátaimmal,és a napi teendők...

két rohanéás között írok,megyek is,borcsát viszem DSGM-re.

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Katica! Hogy vagy ? Sokszor gondolok Rád.

Szilvi! Jó volt beszélgetni, de gondoltam van dolgod böven, s azért nem hivtál. Nekem sincs sok idöm, mindig valami rovására tudok megcsinálni valamit. Én is állandóan le vagyok maradva a dolgaimmal.

Milyen alapitványt hoztatok létre? Én is gondolkoztam már ilyenen, Encsivel kapcsolatban. Ha van idöd irjál egy kicsit a részletekröl! Nagyon érdekelnének a feltételek.

Ha szombaton vizsgázol, gondolom ezen a héten nem mész a Tüzoltóba. Nagy kalappal, vagy amire szükség van a vizsgához. Gondolok majd Rád szombaton.

További szép napokat kivánok: Anna
 
 


Hellóka!

Köszi, hogy gondoltok rám. Talán úgy néz ki, rendben lezajlott a folyamat. Most kissé elterelődnek a gondolataim az erdélyi út miatt. Nem tudom, hogy viseli majd Bori az éjszakai utazást, nem nagyon tud autóban aludni. 2 éve már voltunk ott néhány napot, akkor nagyon jól érezte magát, remélem, még emlékszik arra az időre. Igyekszem minden számára fontos dolgot vinni, s tudom, hogy a legnagyobb biztonságot mégis a mi jelenlétünk fogja adni neki.
Azon azonban egy kicsit aggódom, hogy mi van, ha elkapta a bárányhimlőt? Az oviban a szomszéd csoportban két gyerek is volt himlős, a második pénteken lesz 21 napja, hogy pöttyösödött. Mi meg szombat este megyünk... Írattam a doktornővel mentolos hintőport (meg mást is, ami esetleg kellhet még)...

Igazság szerint nehezen koncentrálok, mivel a megtakarított pénzecském most az utazásra megy el, nagyon nehezen jövök ki a meglévő pénzből. Nagyon kellemetlen kiszolgáltatva lenni másnak, még ha az a férjem is. Tőle kell kérnem, hogy boltba tudjak menni, a kapott összeg hamar elmegy. Mindeközben mindketten tudjuk, hogy semmi hülyeséget nem veszek. Nálatok is ez a helyzet, vagy csak én nem tudom megfogni a pénzt? Ti hogyan takarékoskodtok, hogyan oldjátok meg, hogy néha meg tudjatok venni egy-egy újságot, könyvet, netalántán egy évben kétszer eljussatok fodrászhoz, kozmetikushoz?

tanácstalan Katica
ktc
 
 


Siasztok!

Katica! Örülök, hogy jól vagy, és most már tudom az olvasás után, hogy a Borit is viszitek Magatokkal.

Anyagiakra térve, Én is nehezen élem meg, hogy állandóan kérni kell a pénzt, ha vásárolni megyek. Ezt ugy tudnám feloldani, ha elkezdenék magán tanitani. Ebben az esetben Encsire felügyelni kellene Valakinek. Mostanában pedig nagyon nehéz Vele. Mindent elutasit, ellenkezik, nem fogad szót. Nagyon nehéz nála elérni valamit. Állandóan készenlétbe kell lenni, s zsarolással tudom legjobban rávenni, hogy csinálja, vagy ne csinálja az adott dolgot. Amint irtam már az iskolában is sok probléma van Vele, erre mondták a multkor, hogy nem neveltük, sajnáltuk a sok probléma miatt. Szerintem ez igy nem igaz, mert itthoon is harcolunk sokat Vele. De megint ennél a témánál kötöttem ki, ez számomra nyomasztó.
Enikö születése után nagyo-nagyon sok mindenröl lemondtam a gyerekek, s amiatt, hogy Én nagyon kevés pénzt kapok. Most már látom, hogy ezen változtatni kell a lehetöségekhez képest. Részletesebben ezekröl inkább személyesen szeretnék beszélgetni Veletek. Jó lenne májusban valamikor össefutni, és beszélgetni. Hármasban gondoltam, ha megoldható.

Interneten keresztül is lehetne beszélgetni! Katica! Ha visszajöttök Erdélyböl térjünk vissza a találkozóra! Szilvi! Gondolom Te is benne vagy!

Szilvi! Készüljl a vizsgára, majd jövö héten kereslek. Jövö szerdán mész a tüzoltóba? Ott is találkozhatnánk!

Minden jót Nektek és Családotoknak!

Üdv: Anna
 
 


Sziasztok! Ismét itt. Bori várakozásainkat felülmúlva csoda ügyes volt! Oda és vissza is végigaludta az éjszakát az autóban!!!!!!! Ott mindenkit elbűvölt, igaz, csak a közeli rokonság és egyik keresztanyja látta. Messzebbre nem mentünk, ez is bőven elég volt. Nagyszüleivel játszott, szeretgette őket, igazából nem volt vele semmi gond. Csak egy délelőtt akadt ki (és emiatt persze mi is), mert nem volt villany, így semmilyen elektromos kütyüje nem ment (számítógép, dvd, tv, magnó). Ma reggel 6-ra értünk haza, most nem írok sokat, ha nem haragszatok, mert eléggé álmos vagyok. Az autóban alvás nem azonos az ágyban alvással...

Beszéljünk a találkozóról!!!!!!!!!!!!!

Szilvi, mizújs a vizsgával? Anna, remélem, ti is jól vagytok!
ktc
 
 


Sziasztok!

Szilvi!

Mi van Veled, Veletek?

Katica!

Elolvastam több helyen is, hogy jól sikerült a kirándulás, az iwiwen keresztül megnéztem a képeket is. Jók lettek. Gondolom feltöltödtetek az egy hét alatt.

Nálunk ugy látom több problémát is meg kellene oldani, de a megoldást nem látom. Encsi mindenben, ha lehet ellenáll, nem fogad szót. Állandóan feltételekhez kell kötni dolgokat. Itthon is és suliban is nagyon nehéz Vele. Sok egyéb probléma is van székrekedése, idönként bereped a feneke is viszket a sztómája, füle, fáj idönként a lába, aböre ujra nagyon száraz lett, bibizik, ez lehet az utóbbi kórházi beavatkozástól is. Röviden nem vagyok nyugodt, s nem látom a megoldást.

Valószinü hétvégén tartjuk az Enikö szülinapját, igy gondolom valamikor utána lenne jó találkozni.

Üdv: Anna
 
 


sziasztok!!!

bocs,hogy eltűntem..4 napig gaylatetőn voltunk,hunguest hotel galya.nagyon jó volt,szét aludtam a fejemet :D
A lányok is élvezték,kirándultunk,a férjem és Manka sokat pancsizott a wellness részlegben,Borcsa csak 2x volt vízben,aggódom is a húgyuti miatt,de remélem nem lesz gond.

felvetettétek a pénzkérdést.
én úgy érzem szerencsés vagyok,a férjem jól keres és bőven eltartja a családot,eddig még nem szenvedünk hiányt,bár én is sok mindent megvonok magamtól,de ezek inkább jóléti dolgok.Bár én a fodrász,kozmetikus,műkörmös,torna verzióhoz ragaszkodom,kell nekem,hogy jól érezzem magam.
Szívesen mennék vissza dolgozni,de 8 órában esélyem nincs a két ksgyerek mellett,talán,ha Bora 4-5 éves lesz,akkor igen.

ANNA!
Sajnálom,hogy ennyi a gond Encsivel mostanában,kell,hogy legyen rá megoldás..de mi?
ebben az agytréner dologban látnék én megoldást,ahhoz viszont,hogy jól működjön vagy 3 naponta trénerhez kell járni vagy pedig meg kell venni a gépet 150.000..-Ftért.(ha belegondolok,hogy a család minden tagjnak jól jön,akkor nem drága,kérdés,hogy van e az embernek erre felesleges pénze).
Az agressziót,a székrekedést a bőrproblémát mind,mind lehet kezelni,hiszen ezek abszolut lelki, dolgok,illetve az agy valamelyik részének az átlagtól eltérő működése az oka.
És igen, a feltételhez kötés pedig oda visz,hogy mindig mindig feltétel kell...
És,ha érzelmileg megzsarolod? úgy értem,ha elmondod,hogy ez neked nagyon fáj és szomorú vagy ettől?
bár nem tudom,hogy egy értelmileg korlátozott gyerek ezt hogyan kezeli..8 évesen..nem tudom,te ebben tapasztaltabb vagy.

Mi akadályoz meg abban,hogy magántanítványaid legyenek?van valami külső akadálya vagy inkább te magad gondolod úgy,hogy nem tudsz elvállalni tanítványokat?

KATICA!
Örülök,hogy jól sikerült az utazás és hogy Bori is remekül bírta. biztos kipihentétek magatokat,feltöltődtetek és újult erővel kezdhettek hozzá a tervek megvalósításához.

búcsúzom,megyek pakolni,viszem Mankát tornázni,Borcsa is jön velünk,aztán megyünk megnézni egy kiscicát,aki 2 hét múlva a miénk lesz..pötyi lesz a neve.. :D

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Ugy látom, hogy most már Nekem is fel kellene töltödni, de még nem tudom, hogy a körülményekmellett.

Szilvi! Köszönöm az ötleteket, gondolkozom rajta.

A feltételhez kötést ezért nem tartom jónak, de jelenleg nincs más. Encsinek az érdekessége, hogy eddig minden nevelési módszeremet eltanulta, s amikrtól Ö emlegeti, vagy használja onnan nem igazán müködik. Mindenröl tudja, hogy nem lehet, de megcsinálja, s utána mondja, vagy mutatja a kezével, hogy nem szabad. A fiukat is lekezeli ugy ahogy Én szoktam. Biztos lesznek kérdéseim az agytrénerrel kapcsolatban.

A fodrászhoz, kozmetikushoz, tornához Én is ragaszkodtam Encsi születése elött. Most ehhez nem ragaszkodhatok, két nagy egyetemista fiu eltartása nem egyszerü. férjemnek nincs sok türelme Eniköhöz. A fiukkal se szertett kis korukban lemenni pld. a játszótérre.

Magán tanitáson gondolkozom, de addig Encsire valakinek vigyázni kell. Ezt is meg kell akkor szervezni. Anyósomék idösödnek, ill. Encsivel nehezen birnak tavaly nyár óta. Szerintem lehet, hogy A viselkedésével zsarolja Öket, azaz irányitja.
Encsi szerintem sok mindent megtanul, de nem teszi magáévá, azaz nem alkalmazza. Biztos, hogy vannak korlátai.

Egy érdekes történet: Tomi a szobájában van a barátnöjével. Encsi Velük akar lenni, de az ajtó becsukva. Én távolról figyeltem, de nem szóltam. Egyszer csak odamegy, kinyitja, belöki az ajtót. S közben észreveszi, hogy figyelem, még mindig nem szóltam. Vártam mit mond. Rám nézett, pár másodperc gondolkodás, és közli fuj a szél. Ezt megérti, átlátja, megmagyarázza tömondatokkal, akkor a másik egyéb dolgokat miért nem teszi magáévá? Ti mit gondoltok erröl?

Most befejezem, mert Enikönek kaját kell csinálni.

Üdv: Anna
 
 


Sziasztok!

Anna, kedves ez a történet Encsivel, szerintem Bori is hasonló. Van, amit átvitt értelemben is ért (pl. egyszer a szüleim falujában sétálva virágot szedtünk, az egyik ház előtt is voltak virágok, Bori le akarta szedni. Csak annyit mondtam: "az már a kerthez tartozik", s visszahúzta a kezét - tudja, hogy kertből nem szedünk virágot), van viszont, amit még a kártyákkal kiegészítve is nehezen. Ez főleg akkor van, ha várni kell valamire, nem azonnal történik. Ő a jelenben él - s milyen szerencsés!!! Így tehát nem adok választ a kérdésedre, csak a hasonlóságot vélem felfedezni.

Képzeljétek, az elkövetkezendő másfél hét kész rohangálás lesz, az APEH megcsinálta az adóbevallásom, s egyrészt azt hozta ki, hogy még 14 ezret fizessek be, másrészt meg az első suli, ahol 1 hónapig tanítottam, nem szerepel a jövedelmeim között. Most rohangálhatok mindkét gazdaságishoz, az egyikhez azért, hogy be voltam- e jelentve (közalkalmazottként elég furcsa lenne, ha nem), a másikhoz meg azért, hogy miért csak annyi adót fizettek utánam. Közben meg a héten temetésre is megyek, az apai nagymamám halt meg, s vidéken lesz a temetés, de csak holnap derül ki, melyik nap, így tervezni sem tudok, a férjem sem tud szólni a munkahelyén, mikorra kellene szabi. Mert aznap ő marad itthon Borival, én utazom. Úgyhogy most el vagyok havazódva, ráadásul az adóprobléma és a temetés is rányomta a bélyegét a hangulatomra, de főként a rövid határidők. Utálom, ha siettetni kell valamit! Heti két nap besegítek a barátnőmnek a munkájába, azt nem akarom lemondani, mert arra a pici pénzre szükségem van. Ja, és Borival a gyeses papírt is hosszabbítatni kell, kedden megyünk, de nem tudom, mikorra végzünk a dokinő nem tudott időpontot adni már, nekünk meg sürgős. Ugyanis kiderült, hogy a neurológus már nem hosszabbíthat, csak ha értelmi elmaradást ír be oknak (abból is minimum középsúlyosat), az autizmus diagnózissal már gyerekpszichiáter kell... Ugyan Borinak F71-et is írtak a papírjára annó, a neurológiai vizsgálatok szerint meg semmi baja (MRI is volt), s én nem szeretném, ha ez lenne a papírra írva. Az autizmust elfogadom, a középsúlyos ért.fogy.-ot nem.

Bocsi, kicsit még zaklatott vagyok, az írásom is ilyen. Kistesónak most valószínűleg nem lesz híre. Ez is negatívum most nekem. Azért jelentkezem, ha túl vagyok az őrültekházán. Addig is írjatok!!!!!!!!!!
ktc
 
 


Sziasztok!

Én is temetésre megyek, pontosabban az egész család vidékre. Encsi kakijával, fenekével, sztómájával probléma van. Majd jelentkezem.

Üdv: Anna
 
 


sziasztok lányok

jajj,jajjj..ezek a rohanós hétköznapok! és még a férjem azt mondja,hogy én nem csinálok semmit.
KATICA!
Jönni fog az a kistesó,amikor úgy érzi jönnie kell.Tudom,sokan ezzel vigasztalnak,biztos a falank mész tőle..
Boróka is érdekes,sokkal több mindent megért,mint amit ki tud fejezni,nagyon édes,egyre jbban érdeklődik játszik és én ettől nagyon boldog vagyok.
valszeg nekem a középsúylos értelmi sérültséget el kell fogadjam és örülök,ha csak ennyit.(TUDOM katica,hogy nálatok más az ábra,nem is azért írom)..
ősszel kezdek óvodát keresni Borcsának,nem lesz könnyű,mert vannak igényeim..én pl.egy pető intézet óvodáját el nem tudom képzelni magunknak.bármennyire jó,ha a szülőt kizárják,szinte,illetve totálisan..na,de majd lesz valahogyan.Mandulának meg iskola keresés lesz,nagyon izgulok emiatt is,hogy jó tanítónénit,jó iskolát,jó gyerekanyagot válasszunk.
ANNA!!
Mi a baj?hát,nektek is kijut mindig..

lépek,mert szalad a ház,ja és egy kiskutya alszik az ölemben,akit szombaton vettünk magunkhoz :D 7 hetes,kb.félkiló és 15 centi magas :D
ölelés mindenkinek

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Tul vagyunk a temetésen, a nehéz napon. Most pedig készülök a holnapi napra a, Tüzoltóba. Majd utána többet irok.

Mindenkinek szép napokat kivánok: Anna
 
 


ANNA !

MINDENKÉPP JELENTKEZZ!!!!

Kép

Kép
 
 


hol vagytok kislányok????

én éjjeli baglyoskodom,férjem céges elvonuláson..
egy barátnőm volt itt jogi tanácsokért(családjogi)
de lassan megyek aludni..

ANNA!
június 17-én 14-15 között megyünk a tűzoltóba,neurológiára...ha gondolod..

ja és Boróka nagyon édes..tud ülni..és a mászásban is előrelépés van.ha fogom,pakolja a lábait meg a kezeit..úgyhogy már csak erő kell hozzá...nagyon bízom benne,bánom én,ha 5 évesen,csak járjon...

KATICA!!
hogy vagy?
BORI??

Kép

Kép
 
 


Szia Szilvi!

Örülök a jó hirnek gratulálok. Lehet, hogy elöbb is elindul. Encsi is hasonlóan volt, 2 évesen kezdett el mászni, s utána olyan tempóban fejlödött a mozgása, mint az egészségeseké, csak mindent igy késöbb csinált.

Encsi miatt nagyon magam alatt vagyok, nagyon felerösödtek a magatartásbeli problémák. Anyák napi ünnepségre ugy mehetnénk, hogy az ölemben ül, s nézzük a müsort. Végül ugy döntöttem nem megyünk, inkább bemegyünk a Tüzoltóba a Tóvárihoz lápiszolni. Ezért nem jelentkeztem eddig, a neurológus idöpontot jegyeztem, megpróbálok Én is akkor menni.

Katica! Hogy vagytok?

Üdv: Anna
 
 


Sziasztok!

Köszi az érdeklődést, jól vagyunk. Bori túl van egy kisebb víruson, csak letapadt a hörgőiben a slejm meg enyhén aszmatikus a köhögése, kezeljük mindkettőt, így már tudunk aludni. Én ma voltam nőgyógyásznál, minden oké, semmire nem kell várnunk (azt nem mondtam a doktornőnek, hogy eddig sem vártunk :oops: )

Nem tudom, a szél okozza-e, de ma egész nap fáj a fejem, na meg a gyomrom is, pedig normálisan eszem (tanácsadóként erre külön figyelnem kell).

Várom már a hétvégét, megyek Agárdra kórustáborba 3 napra. Jó lesz kicsit Bori nélkül, de nagyon hiányozni is fog. Még jó, hogy a 3 nap alatt minden nap látni fogom, mert szombaton reggel ők visznek, vasárnap lejönnek egy kicsit, hétfőn délután meg ők hoznak haza.

Szilvi! Ezek nagyon jó hírek! Gondolom a Dévényesek is használják a Katona-féle neurohabilitációs programot, nekünk annó azok a gyakorlatok sokat segítették Bori mozgásfejlődését.

Anna! Elhiszem, hogy el vagy keseredve, még az is benned lehet, hogy te rontottál el valamit. Hidd el, nem így van! Borin azt veszem észre, hogy nála is erősebbek a szociális fejlődés jelei, s valljuk be, inkább a negatívat vesszük észre (dac, hiszti). Pedig ezek pozitív változásokkal is járnak! (szeretetét könnyebben kimutatja, könnyebben közeledik másokhoz, stb). Próbáld figyelni, Encsinél milyen pozitív változások vannak! Kíváncsi vagyok, miket találsz, majd írd meg! Náluk minden erősebb, végletesebb mint az egészséges gyerekeknél. Nehezen találják az arany középutat. Szilvi, te hogy látod?

Pénteken lesz az évzáró Boriéknál, majd mesélek róla. Volt Ulwillás fogadóóra, csupa jót mondtak és írtak le Bori fejlődéséről, nagyon büszke vagyok rá! Egyszer még a Parafónia tagja lehet!

A végén jó hírrel búcsúzom: megint benne vagyunk a Kismamában, a júniusi szám 51. oldalán. Nem nagy "szám" ez a megjelenés, de hát a fényképünk ott van!
ktc
 
 


sziasztok lányok!

KATICA!
Jó,hogy bejelentkeztél!!!és az is nagyon jó hír,amit a nőgyogyi mondott!!!Én személyszerint nagyon drukkolok,de ez a max.amit tehetek :lol: :lol:
Gratulálok Borihoz!!mármint a sikereihez,olyan jó ezt hallani,olvasni..de: hiányosságaim vannak:mi az az ulwillás fogadóóra és Parafónia tagság?lehet,hogy tudnom kéne,bocsánat..

Ahhoz is gratulálok,hogy a kismamában is szerepeltek...tiszta médiasztár ez a gyerek :lol: :lol:

Engem is felkértek,hogy írjak egy cikket Borcsáról(egy kismama ismerősöm kezdett egy internetes újságot www.tehogyan.hu),érzsekről,gondolatokról..róla,rólunk.Nagyon nehéz jó cikket írni,nagyon nehezen haladok vele,de remélem hamarosan befejezem,legalábbis az első résézt,merthogy folytatásos lesz.Aztán a nők lapja főszerkesztőjét is meg kéne keresnem,mert felajánlották,hogy írnak cikket rólunk,de olyan nehezen kezdek én ezekhez hozzá.

ANNA!
Megértem,hogy el vagy keseredve..nincs is ötletem..ugye Borcsa még nagyon kicsi,illetve 2,5 évesen még kb.8 hónapos érzelmi szinten van,de biztos úgy van ahogy Katica írja..
és azt gondolom,hogy a montessoris Béres Máriával beszélni kellene,ha fel tudod vele venni a kapcsolatot.
Megkérdezhetem a barátnőmet,aki a montessori oviban gyógypedagógus,hogy hogyan lehet őt elérni.
Biztos,hogy az életkora is adja a problémákat,meg lehe,hogy az is,hogy most kezd benne érni a tudat,hogy ő más,mint a többiek és ezt lehet,hogy nehezen dolgozza fel.Beleszólhat nyilván az önállósodás is,hiszen az egészséges gyerekek ebben a korban szoktak anyukájukról is leválni,energetikailag is és egyéb módon is..
Hátha túllendültök ezen,mint annyi máson is..én az iskola hozzáállását nem tartom a legjobbnak,lehet,hogy váltani kellene.

Holnap buliba megyek..barátnm szülinapjára..a jövő héten pedig pénteken elutazom amszterdamba 4 napra(6 barátnőmmel).nagyon várom,de soha nem hagytam még a lányokat 3 éjszakára magukra.Kell ez nekem,meg sztem nekik is,a férjem lesz velük,meg egy jó barátnőnk,aki fejlesztőpedagógus egyben,a férjemet gyerekkora óta ismeri..remélem nem lesz gond.
de addig még úgyis jövök.

pussz.

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy mind a ketten jelentkeztetek, és jó hireket irtatok. a kiruccanásokhoz mind a kettötöknek minden jót kivánok. Töltödjetek fel sok-sok energiával. Ha lehet most küldjetek Nekem is.

Encsivel kapcsolatban köszönöm a javaslatokat, a meglátások is jók. Most abban reménykedem, hogy jön a szünet és feltöltödünk, s nem lesz iskola. Most elinditottam a szakember keresést. Remélem találok jót.

Béres Marcsival tartom a kapcsolatot. Bizonyos dolgokról Ö sincs jó véleménnyel. Nagyon gondolkozom a Montessori módszeren.

Katica! A cikket be tudod estleg ide irni, vagy elküldeni Nekem? Várom a beszámolód.

Mostanában szerintem több a negativ. De nagyon jó az ötlet, hogy szedjem össze a pozitiv dolgokat. Igen a negativak sajnos tovább meg is maradnak. Ennek is biztos meg van az oka.

Szilvi! Bejelentkeztem Én is junius 17-re egy kis degitséggel a Balázs Máriához, Mi 3-4 óra között kaptunk idöpontot. Andor Ildikó a gyógytornász érte el Öket, mert Én nem tudtam a kórházat felhivni szerda délután, s Ö intézkedett sikeresen. A munkahelyi telefonszáma, mobila meg van Nekem és igy sikerült. Akkor találkozhatunk. Majd irunk még erröl.

Marcsit el tudom érni a telefonja is meg van. Nekem meg az jutott most eszembe, hogy a barátnöddel lehetne beszélni? Ha igen, hogyan lehet Öt elérni? Irjad meg ha lehetséges privátba.

Megnézem az ajánlott honlapot.

további szép napot kivánok Mindkettötöknek. üdv. Anna
 
 


Szilvi! Az Ulwilla egy színeskotta módszer, amivel megtanítják a sérült gyerekeket is kottából játszani hangszeren. A Parafónia zenekar egy ilyen módszerrel tanult jól zenélő főként Down-os és autista ifjakból álló zenekar. A blogomon láthatsz róluk videót is.

Hogy telt az amszterdami út? Kérlek, mesélj!!!!!!!!! Azt a cikket pedig feltétlenül írd meg, kell, hogy az emberek lássák, milyen az élet egy más gyermekkel! Azáltal talán könnyebben elfogadnak minket és magukat a sérülteket is.

Anna, a cikket a blogomon olvashatod, feltettem.

Rólunk újabb hírek vannak, sajnos nem jók: Borit alvásvizsgálatra kell vinnünk, mert most már nagyon durván kihagy a lélegzete éjjelente. A doktornőnk mondta, hogy el kellene ezen gondolkodnunk, mi nem gondolkodtunk többet, hanem cselekedtük: szerdán megyünk a Heim Pálba Benedek Pálma doktornőhöz speciális orr-fül-gégészeti vizsgálatra, s ha ő is indokoltnak tartja, akkor alvásvizsgálatra. Jó lenne mielőbb megszüntetni ezt az állapotot, az ilyenkor elszenvedett oxigénhiány nem tesz jót az agykérgének... :?

Írjatok!!!!!!!!!

A kórustábor jól telt, sokat énekeltünk, egyik nap két próba között a barátnőmmel elmentünk az agárdi gyógyfürdőbe áztatni magunkat. Bori jól elvolt édesapjával, de azért nagyon hiányolt, azóta megint ragaszkodóbb. :)

Puszi nektek, várom a jelentkezést!
ktc
 
 


Sziasztok!

Katica! Köszönöm a cikket, elolvasom. Örülök, hogy kikapcsolódtál, és feltöltödtél. Borival kapcsolatos dolgok nem jók, de remélem hamarosan kiderülnek a dolgok, s megoldják. Hogy vettétek észre? Ti a Heim Pálba szoktatok járni?

Nálunk sincsenek jó hirek: széklettel van probléma és a sztómával. A készüléket valószinü nagyobbra kell cserélni, mert a vadhust hiába lápiszolják nem csökken a mennyisége.
Idönként berepedta feneke, véres volt a széklet, ill. ilyenkor székrekedés is volt elötte. Most már nagyon odafigyelek a kajára, nincs székrekedés jóformán, s a széklet véres, ill. a kakiláskor friss vér van. Joghurtozunk, müzlizünk, buzacsirázunk, lenmagozunk, most már körömvirágteázunk, s semmi javulás. Volt hasi ultrahang, ott minden rendben van. Nagyon ideges vagyok az egésztöl. S emellé még Encsi magatartásbeli problémái. Most megint nagyon sok a feladat, és nem látom, tudom a megoldást.

Mi kedden megyünk a Jenövári doktor urhoz a sebészeti ambulanciára, majd szerdán a Balázs Máriához a neurológushoz. Az iskolai pszichológus, pszichiáter végül is nem vállata, azt mondta menjünk inkább oda ahol kezelnek. Nem ez az elsö ilyen tapasztalat. Elég gyakran nagy falatnak minösülünk. Én legalábbis ezt érzem ki a dolgokból.

Remélem mindenhol minél elöbb megoldódnak a problémák, és utána egy kis nyugalom lesz. Majd jelentkezem.

Szilvi! Ti is jöttök szerdán a Tüzoltóba a Balázs Máriához?

Várom jelentkezéseteket: üdv: Anna
 
 


Sziasztok!

Mi van veletek? Nagyon eltűntetek!

Anna, sikerült beszélned a Vadaskerttel? Nekünk a Heim Pál a "hivatalos" kórházunk, de már Bp. összes gyermekkórházával volt dolgunk. A sebészünk a Madarászban van, ott csinálják majd az alvásvizsgálatot is, s van ott neurológusunk is, a Bethesdában is van neurológusunk, itt az epilepszia-gyanú miatt vizsgálták már másodszorra, a Budaiban van a szemészünk, a Tűzoltóban a genetikus, a Bókayban a gyermekpszichiáter. Annó a Svábhegyen volt a kivizsgálása születése után. A Heim Pálban pedig fejlesztőnk van, ott volt az altatásos hallásvizsgálat is, ja és ortopédiára is oda járunk. Jó, mi?

A kórussal túl vagyunk az évadzáró és az utolsó fellépésen is, így már nincs több próbánk, tehát a heti kikapcsolódásom is ugrik. Ráadásul Bori is itthon van, s nem is mindig érzem jól magam. Most voltunk másfél napot a Bethesdában az alvása miatt, szerencsére nem epilepsziás, nem az okozza a légzéskimaradásokat, a neurológus szerint nagyon belóg a mandulája a torkába, s az alvás második felében, amikor elernyednek az izmok, valóban elzárja a légutat. Ezért riad fel szegényem arra, hogy nem kap levegőt. Alvásvizsgálatra csak júl. 31-re kaptunk időpontot, igyekszem hamarabbra találni máshol, mert ez így nem állapot, már több, mint 1 hónapja nem alszik jól sem ő, sem én.

Gondoljatok majd rám a héten, szerdán megyek UH-ra, megint a kritikus hétnél tartok - ezért is tűntem el eddig.

Most ennyi fért a bejelentkezésembe. Szerdán du. írok még. Puszi mindenkinek!
ktc
 
 


Sziasztok! Itt vagyok!

Végre boldog tudok lenni, láttam, és hallottam a szívverését! :D :D :D Pontosan a 7. hét, teljesen stimmel a mérete (10mm) és a kora, ennek nagyon örülök! Tudjátok, az én rémképem Bori után, hogy nem egyeznek a terhességi hetek....
Hétfőn megyek a dokihoz, s ha 4 órás éhgyomorra megyek, minden labort meg is csinálunk. Azok fényében jöhet majd a védőnő.
Bori most is jól érezte magát az óvónőjénél, csak rettentően elfáradt, nagyon nehezen aludt el. S képzeljétek, az óvónője azt mondta, jövőre biztosan viszik Borit táborba (1 hét a Balcsin szülők nélkül)! Huh! Nem tudom, 1 hétig bírom-e a kisasszony nélkül! Jó, akkor már 6 éves lesz, de hát mégis! És azt tudnotok kell, hogy ezt nem ajánlják fel akármelyik gyereknek! Csak akiket be mernek vállalni. Borit szerencsére imádják. És mi is. :P

Borihoz még annyit, hogy bekukkantottam a koraszülött utógondozóba, találkoztam a régi gyógypedagógusunkkal, s mondta, épp a minap gondolt ránk, hogy mi lehet velünk. Rögtön kifaggatott Borkáról, megnézte a képeket, az egyiket elkunyizta, s fel is vitte a PIC-re mutogatni. 8) (Igaz, azon Bori még csak 2 éves volt, a keresztelőjén készült.)

Alvásvizsgálat ügyben még mindig nem értem el a speckó orr-fül-gégész doktornőt...

Írjatok!!!!!!!!!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2010.01.01 17:09-kor.
ktc
 
 


Szilvi, Anna! Mi van veletek? Már több, mint egy hónapja nem hallottam felőletek! Remélem, minden rendben van!

Én közben csendesen elkezdtem a második trimesztert. Kedden megyek a 12. heti UH-ra, majd utána beszámolok. Már ha lesz, aki kíváncsi rá... :shock:
ktc
 
 


Sziasztok!

SZILVI! Mi van Veletek, régen irtál?

KATICA! az utóbbi pár hónapban nagyon keveset vagyok a gépnél, de amit irsz azt elolvasom. Kiváncsi vagyok mi van Veletek. A megoldandó feladatok továbbra is megvannak, segitségem minimális.

Jó ovii kezdést, és minden jót kivánok: Anna
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

cron