Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

vagyok csak rohanosan..alig van idöm leveleket olvasni irni még inkább..

holnap megprobálok jönni de most álmos vagoyk nagyon..

puszi nektek!

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok!

Csilla révén találtam rá erre a topicra, és most végigolvastam. Kobudo, nagyon megragadott az a kép, ahol együtt szoptatod a leánykáidat. Én eddig még nem hallottam ilyenről, hogy egyszerre két gyerkőcöt szoptatott volna valaki, mindig azt hittem, hogy el kell választani a nagyot a kicsi születése után. Most 6és fél hónapos a kislányom, és nagyon szeret szopizni, szeretem szoptatni. Szerintem ha rajta múlik, sokáig fog szopni. Szeretném is sokáig szoptatni, de mindig megfordult a fejembe, hogy ha jönne kistesó(még nem most), akkor abba kellene hagynia, és ha még nem érett meg rá, akkor az milyen rossz lenne. De így a példátokon "megnyugodtam".
Mesélnél arról, hogy milyen volt kismamaként szpotatni, meg hogy milyen két gyerkőcöt egyszerre? A lelki oldala érdekelne :D

Tiop, örülök, hogy itt is "összefutottunk"

Amiről fentebb írt Csilla, hogy volt szopiklubba, az óta én is voltam Csillával Pécelen, meg most ma Isaszegen is. Átmentünk egymáshoz, jó volt a mai alkalom.

Szép estét minannyiótoknak!

Katica

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok,

Ichtus,
örülök, hgy tetszik a kép :) Kamilla már viszonylag "nagy" volt azért, amikor Emesét vártam, már csak 1-2 x szopizott naponta, no meg az éjszakák. Ezt meg lehetett már vele beszélni, hogy ha a napocska világít, akkor van csak szopi, így egy kicsit tudtam pihenni. Több nem is kellett, nagyon édes volt, amikor altattam este Kamillát, és Emese a pocakomban úgy helyezkedett, arra az oldalra húzódott, hogy Kamilla is elférjen... Talán ezért is, nagyon bensőséges a kapcsolat köztük. Olyan jó volt hallani, ahogy mondta, hogy milyen finom a tejecske, a félidőtől megint több volt a tejem, így jó kis erős immunrendszere lett. Persze sokan próbáltak erről lebeszélni (mármint a tandemszopiról), de én élveztem :)
A dologhoz még hozzátartozik, hogy 2 hónapig szopiztak együtt, általában Emese először, Kamilla utána, akkor már sok volt a -nem is tudom, hogy fogalmazzak- a fizikai közellétből, az intim szférám megszünéséből. Nem tudom, érted-e, hogy mire gondolok, de úgy éreztem, hogy én magam teljesen megszűnök a rengeteg szopitól, így (meg az ovi is elkezdődött Kamillának), szépen lassan leszokott róla. Halkan azért megsúgom, hogy most Karácsonykor (4,5 évesen) még kétszer rákéredzkedett a szopira, Ő élvezte, de mintha elvesztette volna a megfelelő szopás tudását. Valahogy nem szopizott úgy, mint Mesi.. érdekes volt :)
Mindketten játékból szoptatják a babájukat, remélem Ők is örömüket lelik majd a dologban nagykorukban.
Gratulálok a kislányodhoz, és szoptass minél tovább :) ;)

Kép

Kép
 
 

 
 

sziasztok!

kobudo!
Anett nekem is 2 és fél éves koráig szopizott,és csakis azért kellett tölle el vennem mert beteg lettem és olyan gyógyszert kaptam!!! :cry:
De csak úgy sikerűlt ,hogy megengettem neki a cici (kókozást)!Úgy alludt csak el,hogy birizgálta a cicit!Sajnáltam nagyon,hogy abba kellett hagynia,de valahól már jó is vólt!Megnéztem vólna szívesen ahogy Kamilla cicizik Karácsonykor!!! :wink: :lol: Nagyon édes lehetett! :wink: Anett is szokott olyat játszani,hogy szopiztatja a babáját!!! :D Majd meg zabálom olyankor! :P

Katica! Kép
Tök jó,hogy itt is talizunk!!! :lol:
Kár,hogy én most nem tudtam menni a szopi klubba,de Májusban szeretnék menni én is a két lánnyal!! :D :wink: Majd össze hozzuk!! :wink:

Csilla!
Nem hiszem ell,hogy nem tudunk beszélni!!!!! :shock: :cry:
Mikor vagy msn-en???? :?:

Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
 
 


Kép

Szopi úton-út félen!!!!!!
Tavaly augusztus 20 -án készűlt a kép!Nem bírta ki hazáig a kicsi lány!Sehova nem bírtam bemenni megszoptatni!!!Nem nagyon érdekelt ki mit szól hozzá,csak az vólt a lényeg,hogy enni kapjon Zsani!!!

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Kobudo, hogy megosztottad velem a szoptatási élményedet. Biztosan nagyon érdekes lehet úgy szoptatni hogy már tudtok beszélgetni a gyerekekkel, ők is el tudják mondani az érzéseiket. Tiop, nektek is jó lehetett Anettal :wink:

Nagyon jó ez a kép, amit felraktál. Teljesen igazad van, ha a gyerkőc éhes, akkor enni kell neki adni. Ilyen esetben engem sem érdekelne más emberek véleménye. A gyerek az első.

Kobudo, akartam még írni, hogy gyönyörűek a gyerekeid!!!

Tiop, majd összehozzuk a májusi szopiklubbot! :wink:

Csilla, mi újság? Hogy vagytok? Jobban vagy már?

Szép estét nektek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
 
 


Halihó!

Katica!
Anett mikor szopizni akart (amikor már nagyobb volt!)oda állt elém és felhúzta a pólomat,a két keze közé vette a cicit és szopizott!Nagyon aranyos vólt mindég!!Engem is cicinek hívott!!!!!!!! :lol: :lol:
Remélem talizunk majd! :P :roll:

Csilla!
Mi a baj?????????? :( :? :shock: Kép

Kép
Kép
Kép
 
 


sziasztok!

azért irok h nehogy azt higyjétek baj van..megvagyunk csak nagyon zsufoltak anapjaink..ma például nem voltam gép elött csak kb 5 percre...

Tiop!

vagyok meghagytamüzit msnen megkaptad? akartam mais dumcsizni de nem hiszem már öszejön..örülök h irsz még ide.. Édes lehetett a lánkyád..nekem is jo kis beszolásai vannak Gáboromnak, talán KAtica emlékszik isrá, ö l átta meg hallotta..

lesz árpilisban is szopiklub csak lehet h pécelne nem tuodm még..talán Katica emlékszik erre is én nem figyeltem rá..sajnos..

De ha az ittenire jönnél szivesen átmegyek érted Gödöllöre..

KAtica!

ksözi már jobban vagyok, reméem ti jol vagytok! nagoyn örültem anak h eljöttetetek, és akkor lesz babatali jövöhéten? jo lenne cak kérdés h kinél..ki kezdje a háziasszony szerepét?

Gábornak tetszett Sára nagyon..de lehet h te észre sem vetted????!!

Helga!

veled s remélem tudunk msnezni..söt egyszer lehetne konferencia msn is..

ti jol vagytok?????????? majd meéslj h birj apici lányod a bölcsit..

puszi mkinek joéjt

Kép

Kép

Kép
 


Csilla, észrevettem, hogy Gábor nagyon érdeklődve figyelte Sárikát, többször odajött hozzá:o) Nagyon aranyos fiad van. Azt viszont nem hallottam, hogy miket mondott, amire Tiopnak céloztál. Biztos hlkan mondta, vagy másra figyeltem :oops:

Jó lenne összehozni vmi talit, még nem beszéltem senkivel. Te?

Szép estét mindenkinek!!

Katica

Kép
Kép
Kép
 
 


Katica!

én se beszéltem senkivel még de holnap lesz már csak joidö..de hátha szerdán du jo lenne mkiek..neked jo?

Csak annyit mondott Gábor mikor az ölembe ült..h anya csücs cicike.. ez annyit tesz h any a ölébe Gábor és cicit kér... :P

Ma volt részem böven cicitetésben de tündéri volt..elmentünk az elöadásra ahává járok és nagoyn jo fiu volt mindenkivel ismerkedett, barátkozott nem félt senkitöl de kb tiz percenként jöt és kérte a cicit..még jo h nem kiabált hangosan..(sok pasi volt :oops: ) de nem érdekelt , mert hisztit sem akartam meg imádom még ciicztetni pedig megint megharapott csak most tudatosabban kell rávezetnem h ne harapjon..

Tiop! remélem olvasol..már nem igérek msnt de igyekszem...

puszi mkinek

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok!

Nagyon édesek lehetnek a gyerekek, amikor már beszélni tudnak, és úgy szopiznak. :lol: Sokan természetellenesnek tartják, hogy egy másfél-2 éves gyerek még szopik, pedig szerintem az a sajnálatos, hogy olyan hamar elválasztják a gyerekeket...(igazság szerint én nem is "tartozom" ehhez a topichoz, hiszen még nem annyi idős a gyerkőcöm, de jó veletek beszélgetni. Ha ti sem bánjátok...

Kobudo, milyen volt nektek, mikor Kamilla bölcsibe ment? Hogy viselte, hogy nem vagy mellette, hogyan alakultak át a szopik? És most Emesének milyen a bölcsi? Azért kérdezem, mert én még tanulok, és jövőre vissza kell mennen a suliba, akkor lesz Sára 1,5 éves. Most még nagyon cicifüggő, szerintem akkor is az lesz még. És most kicsit el vagyok keseredve, nem tudom, milyen lesz az az időszak. Csak nappalin lehet csinálni a sulit, és egész napos elfoglaltság, két szak, gyakorlat. Nem lesz könnyű...


Szép napot nektek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
 
 


sziasztok!

Katica!

én nagyon örülök h itt vagy irj csak nyugodtan...én is aggodom mert Gábort láttad milyen cicis, és most h megint megharapott probáőltam h ne keljen megint olyan sürün eredmény ugyanaz...orditás.. de ha találok egy jo megoldást ami mindenkinek jo, nekem -és neki akkor szivesen megosztom veled..de nem mondunk le a szopirol mi sem, max. kevesebbszer adok..(föleg a melo miatt lesz muszáj rávezetnem öt..)

most megyek is..irj és láttamaképeket a forumba tündéri még mindig söt egyre szebb lesz Sárika..!! Gábornak a macis képen tetszett alegjobban rögtön leutánozta..nekem meg a pizsis??!

puszi mkinek!

Kép

Kép

Kép
 


Katica!
Én is nagyon örülök,hogy itt is talizunk! :lol:
Kérdezz bátran!Bármiről!!!!!! :wink:
Hadj kívánjak itt is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!
Kép

Csilla!
Idegesít nagyon,hogy soha sem tudunk beszélni!!Mindég közbejön nekem is valami!!Na de hát itt tudunk dumcsizni!!Jó ez nem ugyan az!!! :cry: :? :roll: Majd csak össze jön!! :wink:

!!!!MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
 
 


Tiop!

hát igen..tudod én i s mindig rohanok meg kihazsnáljuk a joidöt..

nem tudom mikor tudunk menni lehet h kicsit csuszni fog..de ugyis szolok jo elöre..ha meg nem jönne össze marad a május babatali..persze jobb lenne elötte..

h teltek az ünnepek?

Katica!

örülök h kicsit megkésve de válaszoltál, az thitem nem kaptad meg aszülinapi smsem...

jössz a szerdai babatalira? Sárika h viselte a locsolást?

Kobu??????

puszi mkinek

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok!

Csilla, jó volt a szerdai séta. :lol: Úgy látszik, eltunyultam, mert az óta izomlázam van... :oops: Bár biztos az is közrejátszott, hogy "rohantam" lefelé a dombon.
Mikor lesz nálatok legközelebb szopi klub?

Tiop, remélem, májusban el tudtok jönni, és találkozunk.14, hétfő. :lol:

Mindenkinek szép napot!!Gyönyörűen süt a nap!!

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Katica!
Remélem igen!Ha semmi nem jön közbe(betegség és társai)Akkor Csillával lebeszélem és megyünk!Beírom a naptárba!!!! :lol: :wink:

Csilla!
Msn???????

Szép estét mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
 
 


sziasztok!

Kriszti igyekszem....

Katica!

igen jo volt képzeld én voltam az utolso pedig nekem is sietös volt..
izomláz..detto..............(brrrrrrrr :evil:

puszi

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok!
Csilla mi már taliztunk 1 másik fórumon.
Az én lányom 14 hónapos és még cicizik. Én sem akarom leszoktatni, de hamarosan bölcsibe megy és a gondozók mondták, hogy macerás altatni egy cicis gyereket. Most azt próbálom, hogy a délutáni alvásnál nem kap csak ha felébredt. Azt is megkaptam, hogy azért nem nől a foga, mert cicizik (6db). Néztem hülyén...
Évi

Kép
 
 


Sziasztok!

nikkx!
Ezt a hülyeséget ki mondta neked???????????????? :shock: :shock:
Anettot én 2 és fél éves koráig szoptattam és minden foga kint van!!!!!!!!!!!!!Zsanit is addig szoptatom,amíg igényli majd!!!!!! :wink: :D Ne törödj ilyen b............ emberekkel!!!!!!! :wink: :evil: :evil:

Csilla!
??????????????????Nagyon rég nem beszéltünk,de mostanában semmi időm!A másik topicba is csak naponta reggel és este nézek be!!!!Van amikor napközben is,de ahogy Zsani engedi!!! :) :roll: Jó lenne beszélni!!!!!

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Csak bámullak titeket! Nekem egyik gyerekem se szeret/szeretett annyira szopizni, hogy akár egyik pillanatról a másikra való elválasztásnál lett volna bármi kivetnivalója. De ez talán azért van, mert én se nagyon szeretek szoptatni. Talán ezt érezte/érzi. A nagyobbikat 9 hós korában választottam el mivel a kicsi akkor már a pocakban volt, teljesen lecsökkent a tejmnnyiség, és a hormonális változások miatt bizony eléggé fájt a szoptatás. A kicsit még mindig szoptatom, nem is nagyon akar enni mást. Nagyon rossz étvágyú gyerek, az anyatej sem mindig kell neki... állítólag én is ilyen voltam :( Így aztán jogos, hogy felmerült bennem: szoptatás, de meddig még?
Számomra a szoptatás kényszerszünet a jövés-menésemben. Olyankor kattog az agyam, és zavar, hogy nem tudom egyből megcsinálni, ami eszembe jut. Lehet ez azért is, mert mindkét lánynak állandóan kézbe kell(ett) lenni, amig nem tanul(t) meg járni. Ha nem, akkor csak üvöl és üvölt. Lehet jobban értékelném a testi kontaktust, ha néha megszünne.
Szerintetek, ha a gyerek nem ragaszkodik hozzá, mennyi idős koráig érdemes szoptatni? Ti mit szerettek a szoptatásban?
Vendég
 


Sziasztok!!

De jó, szopis topik!!
Gratulálok mindenkinek, aki ilyen kitartóan szopiztatja a babáit!!
Az én nagylányom 16 hónapig szopizott, a kicsi még mindig szopizik, és 22 hónapos.
Igen nagyon lehet szeretni a szopiztatást, de "girá"-t is megértem, azért néha már én is ideges leszek és unom. Aztán jobb kedvem lesz és megint élvezem.
És nem nő a foga a gyereknek, ha szopizik?? Ez konkrétan hülyeség!!!!!!!! Na erre gondoltam: olyan sok hülyeséget mondanak a szopizás ellen, hogy az ember haja néha égnek áll!
Ennél jobb dolgot nem lehet adni a saját gyerekünknek!
Úgyhogy :hajrá!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Sziasztok!

jo régen jártam itt, szégyenszemre..

üdv, Gyöngyi köztünk!

hát én mai napig kitartoan ciciztetem a fiam,és nem harap szerencsére! persze mai napig kapok hideget meleget-mostanában inkább hideget , és probálnak lebeszélni!egyetértek veled, ennél jobban nem adhatunk nekik! Imádom még cicizeteni, csak olyankor érzem fárasztonak-(nem irnám tehernek), amikro épp sürgös dolgom támadna, és akkor kiabál h anya cici..és már huz is le az ágyra!!és akkor sehova legalább negyed oráig!

puszi mkinek aki erre jár és már irt!

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok!
Bizony még mi is szopizunk. Egyenlőre nem úgy tünik, hogy abba akarná hagyni a csajszi. :D
A fogacskái szépen kibújtak. Ennyit erről.
Az az 1 gondom, hogy a bölcsiben vajon cici nélkül hogyan fog aludni? Ötlet?

Gira!
Én úgy vagyok a dologgal,hogy a házimunka megvár. Én nem idegesítem magam ilyesmin. Cici után majd megcsinálom. :wink:
A csajszit beültetem az etető székbe utánna, kap 1 tálat, fakanalat, száraztésztát. Hihetelenül jó elvan vele. Én meg csinálom a dolgom.
Néha már ő is "besegít". :D

Évi & Zita

Kép
 
 


Zita!

de jo elökerültél..

énis ugy szoktam lekötni a fiam figyelmét csak most már ö nagyobb..de minden meglehet mellette csinálni..

Mikor megy bölcsibe?szép lassan kéne arra átszoktatnod h esetleg indulás elött kap meg amikor hazaértek, esetleg este..
altatásnál is kap még?(du-i) én már nyithatnék ujabb topikot ugyenezel a cimmel csak plusz egy év! A fiam azota se hagyta abba..mostanra ugy vélem h 3 éves koránál nem szeretném tovább ciciztetni, igy is messze tovább sikerült mint sok más anyukának aki nem tudta megoldani, vagy nem eddig..

Csilla

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok!!

Nekem a kicsi most múlt két éves, és nem akarja abba hagyni a cicizést, de őszintén szólva én sem. Nem is próbáltam még.

A nagy 16 hónapig szopizott (és cicin aludt el). Ekkor kezdtem el leszoktatni, gondoltam kell pár hónap (terveztük a tesót és nem szerettem volna terhesen szoptatni) , amíg megadja magát, mert annyira ragaszkodott hozzá!! És az én állam esett le a legjobban: az első alkalommal délután, azt mondtam, hogy most cici nélkül kell aludnia, de itt vagyok mellette és simogatom a hátát. Erre ő azt mondta, jó és elaludt!! Tündérmese, igaz??? Engem meg evett a frász, amiért nem kellettem neki :D
De persze kelet valami pótlék: odafeküdtem mellé, simogattam és ő meg a plüsscicájával aludt. Aztán szépen elmaradt az odafekvés, majd a simogatás is.
Szóval próba szerencse. De biztos, hogy kell valami pótszer. plüssállatka, pelenka, stb. Csak ara kell vigyázni, hogy ne egy valamihez ragaszkodjon, mert ha azt kimossa az ember, vagy netalántán elhagyja, akkor összedöl a világ!! kell hogy legyen pótlék.
Hát ez a mi történetünk, Kívánom bár mindenkinek így sikerülne a leszokás (azért még a kicsivel nekünk is hátravan :cry: )

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


sZIASZTOK!
eLÉG RÉG JÁRTAM ERRE FELÉ,DE MOST ÚJBÓL ITT VAGYOK!
üDV AZ ÚJJAKNAK!

mÉG MI IS SZOPIZUNK,RENDÜLETLENŰL,ÉS ADDIG TESSZÜK EZT AMÍG ZSANINAK JÓL ESIK!Még,hogy nem nő a fog addig még szopizik a baba????????? :shock: :shock: :shock: Jézus márja,ezt meg ki találta ki?????Az ilyet mutogatni kellene,hogy más ne dőljön be az ilyen bolond szövegnek! :twisted: :twisted: :twisted: :shock: :shock: Vannak nagyon buta emberek ezen a főldön!jó én sem vagyon egy láng ész,de ilyet....! :shock: :shock: :shock: :shock:

Csilla!
Bocsi,hogy múltkor eltüntem,és nem jelentkeztünk este!Kicsit vitáztunk a főnökkel,de ígérem szólok neki!Ha fent leszel mns-enakkor elküldjük a linket! :wink: :P Nem felejtettelek el,csak pár dolog közbe jött! :oops: :roll: :roll: :? :? :evil: :evil: :!: :!:

Gira!
szerintem addig szoptazsd a babót-gyerkőcöt ameddig ő igényli!Ha úgy látod,hogy jobban hajlik már a "rendes kajcsihoz" akkor hadjátok el nyugodtan!Nekem Roli 8 hónapos koráig szopizott,Anett 2 és fél ÉVES koráig szívta a cickót!Zsani még most is cicizik,szerintem fog is még elég sokáig! :wink: :D

Most megyek de próbálok minnél többet jönni! :wink: :D
Sziasztok!Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
 
 


Kriszti!

ok, nem harizom. azota megvan amit kértem töled, már sikerült is pár dolgot szerkesztenem vele, majd küldök msnen képet is, ..

szopiztatok azota is rendületlenül,

nyugodtan keres msnen ha fent leszel..

pusz

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok!

Bocsánat a betolakodásért, egy jótékonysági felhívást szeretnék közölni Veletek!

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005
 
 


Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
 
 


sziasztok!

Az én babám másfél éves és még mindig nagy lendülettel szopizik.
Elaludni csak a cici segítségével tud. Nem bánom, csak az éjszakázás a fárasztó, mert még mindig 2-3--szor felkel éjszakánként, és szopizva alszik vissza. Mondjuk nappal nem érzem a fáradtságot, csak éjszaka: hogy már megint fent van. mondjuk mostanában néha úgy is visszaalszik éjjel, ha odabújik hozzám, és tekergeti a hajamat.
Reggel az első dolga a szopizás, és a délutáni alvás után is igényli. Aztán nap közben, ha eszébe jut, akkor jön, és húzkodja a pólómat. Nincs mese, ő bizony szopizni akar!!! ha felteszem a kérdést, hogy kérsz szopizni?, akkor pedig heves bólogatás, és örömnevetés a válasz.
Nem bánom, hogy szopizik, de néha nekem is megfordul a fejemben, mi lesz, ha visszamegyek dolgozni? Hogy fog délután elaludni? Vagy addigra már magától is leszokik a ciciről?

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
 


Szia Gerbomoncsi!

Az én kislányom 16 hónapos, szitu ugyan az, mint nálatok. Elalvás csak cicivel, délután is, és este is. Reggel szopi, sokszor a délutáni ébredés után is, meg nap közben, amikor eszébe jut a kisasszonynak :D Ő is jön, mondja, hogy cici, és húzza fel a pólómat :lol: Én 3 hét múlva fogom folytatni a fősulit nappalin, Sára születésekor halasztottam. Nagyik meg a férjem fog rá vigyázni, félek a délutáni altatástól én is. Valószínű úgy lesz, hogy a sétát arra az időpontra tesszük, mikor álmos, és akkor elalszik a babakocsiban(nem mindig sajnos, van, amikor fáradt, és sír, nem akar aludni, olyankor bömbi hazáig, majd cici)De bízom benne, hogy nem lesz gond, majd szopizik akkor, ha itthon leszek...

Üdv:
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Jó rég irtam,de most is csak beugrodtam!
Zsani még mindég szopizik és nagyon úgy néz ki,hogy még egy darabig így is marad ! :lol: :lol: Az esti elalvás nálunk is a cicin történik,szerintem nincsen evvel semmi gond!Hála az égnek éjszaka mi már nem kelünk,csak akkor amikor esetleg fogacska jön vagy betegeskedünk.Napközben odajön és mondja,hogy cici közben pedig húz be a szobába,hogy feküdjünk le az ágyra!Mostanában így szereti a cicit! :D :wink:

Remélem mindenki jól van!Minden jót és további kellemes szopit!
Kép

Kép
Kép
Kép
 
 


sziasztok!
Kriszti, jo h irtál ide!

Hát én most tartok ott h lassan itt az ideje h leszokjon a cicirol, mert lassan három éves lesz. Nehéz menet lesz az biztos, mert teljesen odaáig van a ciciért.

puszi

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok!

Remélem nem haragszotok meg érte, de fel szeretném hívni a figyelmeteket 4 új csoportra a XI. kerületben. Mindegyik csoport teljesen ingyenes, előjegyzés nem szükséges! Jöhetnek idősebb gyerekek is, a hely egy játszószoba, jó nagy tér, tele játékkal.

1. Baba-mama szopis csoport. Két IBCLC-re készülő anyuka vezeti, én pszichológus vagyok, társam pedig gyermekgyógyász. Oldott légkörben beszélgetés a leggyakoribb szopis kérdésekről, problémákról amíg a gyerekek játszanak, ismerkednek. Lehetséges témák: a szoptatás menete, tejmennyiség növelése, visszatérés a tápszeres pótlásról az anyatejre, hozzátáplálás, elválasztás, alvás, szopis problémák, a szoptatás örömei, előnyei, az 1 éven túli szoptatás, tandem szoptatás, stb, stb. Minden hónap ELSŐ péntekén 10-12 óráig.

2. Szoptatásra felkészítő csoport várandósoknak. A szoptatás alapjai, hogyan kezdjük jól, az újszülött viselkedése, a szoptatás normális menete, felkészülés az első időszak lehetséges nehézségeire. Ide is jöhetnek nyugodtan idősebb testvérek, van jó sok hely és játék. Minden hónap HARMADIK péntekén, 10-12 óráig.

3. ANGOL NYELVŰ baba-mama szopis csoport. Mint fent, csak angol nyelvű anyukáknak. Minden hónap MÁSODIK péntekén, 10-12 óráig.

4. ANGOL NYELVŰ várandós csoport. Nemcsak szoptatás, hanem a babavárással kapcsolatos összes téma angol nyelvű kismamáknak. Minden hónap NEGYEDIK péntekén, 10-12 óráig.

Helyszín: XI. Bártfai u. 34/A, Korai Fejlesztő Központ
Tel: 363-0270
Megközelítés: Piros 7/173 busz a Bártfai u megállóig (Szt. Imre kórház).
Parkolási lehetőség van a környéken.

Várunk mindenkit szeretettel! Légyszíves adjátok tovább az információt bárkinek aki esetleg érdeklődik egyik vagy másik csoport iránt!

Köszönöm szépen!

(UI: Erősen gyanítom, hogy a babanetes postafiókom megtelt, és ezért nem jön bele új levél... akinek gyanús hogy esetleg nem válaszoltam valamire, küldjön emailt! Az nem telik meg! rokica kukac gmail pont com)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
 
 


Sziasztok! Az én kisfiam 16 hónapos és mi is szopizunk még ezerrel. Az én kicsikém egy igazi cicifüggő és én is imádom szoptatni :D A terhességem alatt soha meg sem fordult a fejemben, hogy nem fogok tudni szoptatni. Már javában "gyártjuk" a következő babát (lehet, hogy már itt is van), de eszembe nem jutott, hogy ezért elvegyem tőle a cicit. Picit attól félek, hogy minél később probálom majd leszoktatni, annál jobban megviseli :? Nyugtassatok meg, hogy nem így van :? Nem akarom, hogy úgy járjon, mint más gyerek a cumival, hogy ha sokáig cumizik, akkor egy pokol mikor elveszik tőle (nekünk mondjuk cumi soha nem kellett, de a cicit mindig megkapja, ha kéri): Viszont hiszem, hogy a szopis babák gyönyörűek :) Kép Kép

Kép


Kép
 


Sziasztok

Látom már elég régen írt ide bárki is,de azért teszek egy próbát hátha feléled a topic.
A kislányom 14hónapos és még cicizik nappal kb4x és éjjel is kel 2x3x.Amíg nem jön a tesó szeretném őt szoptatni,de az éjjelek eléggé megviselnek már.Azt halottam, hogy amíg nappal szopik addig éjjel is fel fog kelni.Valaki tudja hogy ez igaz e?Nincs valami tippetek az éjjeli cicik elhagyásához?

Üdv Ági

Kép
 
 


Hági!
Nálunk nem volt igaz, hogy amíg nappal szopik, éjjel is fog. Az éjszakai szopik fokozatosan eltűntek. a végén már csak az esti elalváskor kellett a cici.
Részletesebben. Máté 26 hós múlt szeptemberben, amikor elkezdtem dolgozni. Ekkor már csak a délutáni és az esti elalváskor volt szopi. nagyon aggódtam, hogy nem fog aludni délután, ha nem lesz cici. De az első naptól kezdve elaludt. Este még kellett neki. Aztán az első hétvégén, amikor én altattam délután, már nem kellett neki. Este is csak 2 hétig. Azóta semmi. Igaz több dolog is összejött akkor, ami miatt leszokhatott 2 hét alatt. Az egyik, hogy elkezdtem dolgozni, a másik, hogy akkor fogant meg a tesó. Nagyon féltem, hogyan fogom leszoktatni, de így, simán elhagyta fokozatosan magától. Kíváncsi leszek a tesóra ... remélem, ő is olyan sokáig fog szopizni, mint Máté.

Az éjjeli szopik elhagyásásra ötletem nincs, majd magától elhagyja. Kitartás!!!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Gerbomoncsi

Én is abban reménykedem,hogy legkésőbb h jön a tesó elhagyja majd a cicit.Most 17hónapos és eszébe sincs elhagyni éjjel is kel min 3x.Jövőre akarok újjabb bébit.De Mi van ha akkor sem hagyja majd el.Várandósan már nem akarok szopiztatni.

Üdv

Kép
 
 


Sziasztok!

Első gyerekem 15 hónapig szopizott, fokozatosan magától elválasztódott, a következő hónapban megfogant a második kislányom. Biztosak voltunk benne, hogy amíg ő szopik, nem lesz több gyerek, hiszen az első után gyorsan szerettük volna a másodikat, de úgy tűnt a szopizás miatt nem sikerül. Mikor a második is 15 hónapos lett megfogant a harmadik (pedig éjjel-nappal sokszor cicizett). Most 24 hetes vagyok, drágám még eléggé cicifüggő, pedig annak idején azt mondtam, hogy terhesen nem fogok szoptatni.
Bíztatásként annyit mindenkinek, hogy nem bánom, hogy így történt. Szívesen szoptatok kettőt, ha megszületik a pici. Minden gyereknek más az igénye még családon belül is. Nem lenne szívem elválasztani és "lecserélni" a legkissebbre.
hoa
hoa
 
 


Sziasztok!
Közben a legutóbbi hozzászólásom óta megfogant a babó, sőt, ma már 22 hetes :lol: Kisfiam 22,5 hónapos és még mindíg nem választotta el magát teljesen. A tejem ugyan kb. 1 hónapja elment, de még mindíg cicivel alszik el. Mivel szemmel láthatóan sokkal kevesebbet kéri a cicit, ezért hagyom, hogy a saját tempójában válassza el magát. SENKINEK NEM KELL VÁLASZTANIA A SZOPTATÁS ÉS A TERHESSÉG KÖZÖTT!!!! Ha a szervezet nem bírja a kettőt együtt, akkor úgyis a tej fog elmenni, a magzatnak nem lesz semmi baja!!! Az én szervezetem 4 hónapig bírta a kettőt.

Kép


Kép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron