Új privát üzeneted érkezett!

timi
talán probáljátok meg, hogy apa vacsiztatja és fekteti le a Annát, te meg nem vagy látómezöben (esetleg el is mész otthonrol). Többektöl hallottam, hogy ha apa megy be hozzá éjjel vagy fekteti le, nem kéri a szopit. Lehet, h több napot vesz igénybe, és az elsö proba biztos nem lesz rövid, de sztem 3-4 nap alatt leválik így.
Jobb ötlet nincsen. Aztán te ismered a "tieidet", eldöntöd, hogy nálatok ez megoldható-e.

Irj, ha sikerült, sok sikert!!
Vendég
 


Egyik ismerősöm csinált most egy olyat, hogy ecettel bekente a cicit, persze ki is köpte a gyerek, 1 napig nem is kellett... kicsit "drasztikus" de talán még jobb, mint "elszakítani". Így elvileg Ő hagyja el... :) Hátha...

Boldog szülinapot Zalánnak is!!!

Kép
Kép
 
 


És én is feldobnék egy kérdést:

SZIVACS!! Ki milyenre szavaz nagyobb gyereknél?? Kókusz vs szivacs. Nem tudom, van-e értelme megvenni a kókuszt, állítólag nagyobb gyereknél nem jó. De a gerincnek biztos jó a kemény (bár nekem némelyik betonkemény). Segítsetek, mert záros határidőn belül vennem kell!!!

Kép
Kép
 
 

 
 

sziasztok!

mi is nagyon sok boldogságot kívánunk Daninak és Lencusnak is!!!
Bence is betöltötte az 5. évet nagyon édes volt a drágám a pillangó trtájával.
majd hozok róla képeket csak ahhoz apa kell!

hát sajna nálunk nem volt ilyen gond a cicivel mivel a fiúk nem szopiztak sokáig!

nekem mind a két gyereknek kókuszmatraca volt kicsinek de mióta nem kiságyban alszanak hanem rende ágyon azóta nincs ilyen és nem mondhatnám hogy gond lenne belőle!

nagyon szupi volt a nyaralásunk jó idő is volt és egy kicsit pihentünk is.
Bár rögtön a második napon Balázs talált magának egy motort és azzal fejreállt így felrepedt az ála és a siófoki kórházban kötöttünk ki! de azért utánna azért pénteken ő is bejöhetett a vízbe és nagyon jól érezte magát!!!

most viszont itthon vár a munka mert építkezünk meg és tapétázni szeretnék szóval nem unatkozunk!

hoztam néhány képet a fiúkról remélem nem baj!

pocakosok hogy vagytok hogy bírjátok a meleget???

Kép
Kép
Kép
Kép

 


sleepin,
nálunk kiságyban kókusz volt, nagyágyban pedig keményebb jóminőségű szivacs van. már mindenki emeletesben alszik :wink:

tímea,
ágnest a napokban kezdtem el leválasztani, mert egy hónap múlva ovi :lol: még minden fekvés és reggeli ébredés után szopizott. kezdtem csökkenteni az időt, most meg már megbeszéltük, hogy elfogyott. (a héten két napra a nagymamánál volt és miután hazajött már nem szoptattam meg.) odabújt, de ennyi. ma reggel már pohárból itta a tejet, eddig nem itta meg.
(bár nálunk mindegyik ennyi ideig... :lol: )

Kép
Kép
Kép
 
 


Tündi :D

Csak most olvastam a iwiw-et! Nagyon aranyos vagy! Én annyira szeretlek téged, mert mindig hozol képeket! (Nekünk most eltűnt a fényképezőgép kártyája, addig nem tudok új képeket felrakni, amíg meg nem lesz, vagy nem veszünk egy újat.)

Sajnos Krisi vagy megint benyelt valami vírust, vagy a foga birizgálja, de nincs jól. Pénteken délután belázasodott, éjfélre sikerült lehoznom a lázát, azóta láztalan, viszont többször hányt, és rengeteget öklendezik, kiveri a hideg verejték, és látni rajta hogy szenved. Viszont érdekes, hogy kb 3-4 órás hullámokban jön rá, nem állandóan van rosszul. Amikor jól van, akkor játszik, szaladgál (bár már nagyon gyenge, mert alig eszik), jó étvágya van és nem hány, aztán hirtelen legyengül, elhagyja magát, és csak bújik, simizni kell, meg babusgatni, ami nála nem szokványos dolog! Ma akartuk vinni a dokinőhöz, délután lett volna rendelés. Apa bevitte, erre kiderült, hogy a váltótársa a dokinőnek szabin van, és a héten csak délelőtt van rendelés. Krisi természetesen összehányta a ruháját meg a kocsit is, Ricsinek haza kellett jönnie, átöltöztek, kitakarította az autót, vissza Tarjánba, ott a rendelő előtt megint összehányta magát, aztán kiderült, hogy nincs rendelés :twisted: Holnap megint megpróbáljuk.
Én már dolgozom 6 órában, így nálunk apa van itthon gyeden, de ezt már lehet, hogy írtam :oops:
Szóval időm semmi. Próbálok képben maradni, de nem nagyon tudok, pedig nem is nagyon csipkeditek magatokat az írással!!!
Most én is valami tortát kergetek, nálunk a fél család ünnepel valamit ilyenkor, de a legfontosabbak most a srácok. Még nem volt időm új vonalzót feltenni, de Marcikám 13-án 1, Krisi pedig 31-én 2 éves lesz! Hétvégén bulizunk, de csak lájtosan, remélem addigra mindenki meggyógyul.

Jók legyetek! És az eltűntek is adjanak életjelt légyszi!!!!!

Puszi mindenkinek. Hajrá!
 
 


Timi :)
Brigi elmúlt 2 éves, de ő meg a reggeli szopihoz ragaszkodik. Én még nem bánom, pedig neki is alig van már benne, csak pár korty. Nemsokára bölcsibe megy, de talán ez akkor is megmaradhat, hisz indulás előtt lezajlik. Időnként a délutáni alvás előtt is kéri, de az végképp csak lelki dolog.
Ha Neked terhes a dolog, akkor hallottam olyat, hogy valaki leragasztotta a cicit, hogy "beteg", és nem lehet már belőle szopizni. Talán már megértené Anna.

Daninak így utólag is nagyon boldog szülinapot!

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a tanácsokat. Már egyszer válaszoltam, csak elszállt az egész, és lusta voltam újra leírni az egészet.
Mivel még nem megyek vissza dolgozini, még várok egy kicsit. Már semmit nem iszom ami fenntartaná a tejtermelődést. Persze vizet iszom azért :D . Szóval hátha elapad teljesen, és akkor majd leszokik magától. Végül is nem nagyon zavar hogy még szopizik, mert csak este, vacsi után kéri. Inkább az zavar, hogy ha csak pár csepp, akkor tuti nem a tejci miatt, hanem hogy a cumit helyettesítse. Azt meg nem akarom. Szóval várok. Egyszer csak megunja.

Van még egy kérdésem. Anna napközben, már szobatiszta. A délutáni alvásnál sincs rajta pelus. Viszont éjjel még nem mertem levenni róla. Egyrészt félek, hogy megfázik, ha bepisilne. Másrészt ha esetleg megébredne, mert bepisilt, félek, hogy nem tudnám visszaaltatni. Kb. 3-4 hete nincs pelusunk. Mikor vegyem le róla éjjelre is. Amennyire meg tudom ítélni, száraz a pelusa mikor reggel leveszem róla. De lehet, hogy csak egy picit pisil éjjel, akkor meg nem venni észre olyan kis mennyiséget. Már arra sem emlékszem, hogy a nagylányomnál hogy volt az éjszakai pelus.

Tímea
KépKép
KépKép
 


Kép

Tímea
KépKép
KépKép
 


[img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1250944351.8616.jpg[/img]
Dobok egy két képest is. Az előzőn az uncsitesóval pancsol, a kékruhás az én Annám.

Ezen meg a tesóval fagyiznak.

További szép napot mindenkinek.[/img]

Tímea
KépKép
KépKép
 


timi
nekünk Petinél a nappali szobatisztaság után még egy évig volt éjjel pelus. Probáltam levenni éjjel rola elöbb, de vagy 3x pisilt, és igy annyiszor keltem hozzá, mint amikor ujszülöttként szopott. Ha reggel is száraz a pelus egy héten át, sztem megprobálhatod anélkül altatni. Még meleg van éjjel is, talán nem fázik meg. Lefekvés elött pisiljen. Majd kiderül, h felébred-e a pisilési ingerre. Pár éjszakát talán megér a proba, aztán ha nem megy, visszaadhatod a pelust. Ügyes egyébként, h alváshoz se kell nappal, Dávid rá se ül még a bilire.
Vendég
 


Timi :)
Ha napokig száraznak ítéled a pelust, akkor megpróbálhatod levenni róla. De ha még éjjel kell a pelus sem baj, hisz már így is nagyon ügyes a nappallal! Brigi még nem szobatiszta, csak néhány kaki ment már a WC-be.
Nagyon édesek a csajok!

Kép
Kép
Kép
 
 


Timi
Anna nagyon ügyes a szobatisztasággal, mi még csak ott tartunk, hogy szól, de teljes ellenállás a bilivel/wcszűkítővel szemben.
Nagyon helyesek a lányaid, jó a közös fotó!
Ezen felbuzdulva én is dobok pár képet:

Kép
Kép


Kép

Kép
Kép
 


emma

Nagyon helyesek a fiúk.Milyen nagyfiúnak néz ki a kicsi mellett Zalán.
Anna mindig jött velünk a wc-re. A bilije meg már rég megvan. És ő is mindig ráült ruhástól. Aztán egyszercsak gondolt egyet, és ledobta magáról a pelust. És azóta nem is kell neki nappal. Eleinte még a délutáni alváshoz feltettem neki, meg amikor elmentünk otthonról. Aztán már azt is levettem róla. És szerencsére nem volt még balesetünk. Tök ügyesen meg is mondja, vagy fogja magát, lerángatja magáról a gatyát, bugyit, aztán kiabál ha kész van. :D De ha közelítek a wc-papírra felé, már azt is kiveszi a kezemből, és ő akarja kitörölni magának. Hagyom, de aztán én is kezelésbe veszem. Szerintem erre tényleg meg kell érniük. Nem szabad siettetni. Én sem erőltettem, magától tette meg a lépéseket. Én csak próbáltam terelgetni az úton.

nelli

Még úgy döntöttem várok azzal a pelus-levétellel. Nem akarok ennyire rohanni. Nincs egy hónapja, hogy nappal szobatiszta. Az éjszakai ágytisztaság igazán ráér. Ja, és boldog szülinapot Briginek.

Tímea
KépKép
KépKép
 


Tüncsi :lol:


Nagyon Boldog 3. szülinapot Rékának :wink:
Vendég
 


Boldog szülinapot Rékának!

Hogy megnőtt :) , emlékszem akkor született, mikor elkezdtem írogatni a " megint megjött"-be :D . Oviba mikor fog menni?


Még nálunk sincs szobatisztaság, imád a bilin ülni, pelusban, és ruhában :D . Pisi mindig bemegy, kaki előtt néha szól.
Rengeteget beszél, de még nem igazán érthető, pár szót ki lehet venni, de még nem sokat, de mindent elmagyaráz mit szeretne.
Kép Kép Kép

Kép
 
 


Haga, Mona
Köszönjük a köszöntést!

Haga
Nacikat elhoztam, de nem volt még időm méricskélni. Lehet, hogy már nem is kellenek??

Babákok szépek! Sajnos, semmi időm nincs írni, olvasni is ritkán, úgyhogy bocsi az elmaradt köszöntésekért!! :oops: :oops:

Réka is csak csütörtök óta pisil-kakil bilibe, előtte csak kakilt bele többször, meg 1-2 nappal előtte volt 1-2 pisi. Viszont ma délelőtt kérte megint a pelust. De én úgy vagyok vele, nem erőltetem. Csüt és vasárnap között viszont annyira ügyes volt, hogy csak na. Mondjuk ösztönzőnek ott volt uncsitesóm fél évvel idősebb lánya. :)

Nem ígérem, hogy sűrűbben jövök. Majd talán fél év múlva?! :?

Puszi
 
 


Tüncsi :)

Köszi, de a gatyók már nem aktuálisak. Múltkor kaptam kölcsönbe férjem unokatesójától egy rakás kismama szerkót :roll: Nem gondoltam volna, hogy odaadja őket.

Azért szülinapi képeket mutizol majd?
Ovit mikor kezditek?
Épp a napokban olvastam, hogy nem szabad erőltetni a bilizést/wcre ültetést, mert később nem kívánatos utóhatásai lehetnek.


Én nem erőltetem, pedig már van aki szekál, hogy miért nem bilizik még Albert...
Van az udvaron is, és van a lakásban is egy bilije. Ha az udvaron pucérkodik, akkor ráül, persze nem akkor amikor pisilnie kell. Viszont észre veszem, hogy mikor kell pisilnie, mert olyankor a fütyi egy picit másmilyen. Megálll a fűben, mutogatja is, és már csurgat :) Utána meg belepacsál néha :oops: :lol:
Bent a lakásban ruhástól, ruha nélkül is ráül a bilire, de csak gurulni akar vele, azt hiszi, hogy az is bébitaxi :)
Tegnapelőtt viszont nagyon aranyos volt 8) Kint pancsolt a teraszon, és vizes lett a rucija, meg picit a pelus is. A rucit levettem, a pelus maradt. Főztem a konyhában, és bejött hozzám. Leült a konyhakőre és elkezdte szöszmötölni a pelust. Már a múltkor szétcsipkedett egyet, amikor a kiságyban volt. Gondolhatod, tiszta vatta (vagy nem tudom mi van a pelusokban) volt minden. Na, most ezt megint elkezdte a konyhában, én meg inkább levettem róla a pelust. Úgy rohangált egy ideig a lakásban. Kis idő múlva megint bejött hozzám a konyhába, és mutogatta a fütyijét. Na, gyorsan rohantam, hogy na akkor hozom a bilit. Igenám,de ő előbb kiért a konyhából, mint én, és láttam, hogy a folyosón lévő nagy dömperhez megy, és "pancsol". Ekkor jöttem rá, hogy most nem pisi előtt jelzett, hanem utána. A dömper platóját használta piszoárnak :lol: Sehol mellette egy csepp, és a gyerek sem volt pisis 8)
Szóval, nálunk ilyen a helyzet, de anyu szerint még ráérünk a bilizéssel.
Sokszor be nem áll a szája, de csak halandzsázik a saját nyelvén.
Pár szónak vagy az elejét, vagy a végét mondja. De szinte mindent megért, és meg is tudja magát értetni. Sajnos nagyon akaratos is lett, iszonyat hisztiket rendez, és eddig semmilyen taktika nem vált be ez ellen :roll: :twisted:
Vendég
 


Haga

Mi történt? Miért törölted magad? :shock: :shock:

"Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad."
 


Drága Csajok!

Komolyan mondom hiányoztok! Csak még kihasználom ezt a szép időt és a balatono nyaralónkaban (anyukámé) vagyok Lencussal, és már írtam többször itt snem oké nekem a mobilnet....

De most megpróbálkozom...

Sleepinke és mindenki aki gondolt Lencusra :P

Szívből köszönöm a jókívánságokat. Én ebből a szempontból, mivel ritkán tudok jönni, hanyag disznó vagyok, elnézést mindenkitől.

Sleepin :P

Remélem még aktuális én kokuszmatrac párti vagyok, bár itt Balcsin konkrétan szivacsmatracon alszik... Tényleg van k...kemény és kényelmesebb kivitel is, tapizd meg, a brendonos pont optimális ilyen szempontból, de 16 000 volt annó, szal van ennél olcsóbb is.

Szilvi :P

Lencus is cicizett egészen a múlt hétig, akkor is kérte, mad szívott kettőt és azt mondta, hogy elromlott... :cry: Szó szerint... Nem is tudtam, hogy ismeri ezt a kifejezést is... Azóta nem kéri, egyik napról a másikra történt ez. Nekem majd megszakadt a sívem, még pityeregtem is, nehéz a leválás, egy korszak véget ért. De így van ez jól... Majd nálatok is eljön az idő...

Felébredt...nem hiszem el, többet szokott aludni

Bogáncs

Kép
 


Timi :P

Persze, hogy neked ítram a cici témát, csak a nagy sietségben eltévesztettem. :wink:

Bogáncs

Kép
 


Bogáncs!

Nem vettünk még matracot, egyenlőre régi van betéve a nagy ágyba és kitömve oldalt (no nem nagy rés...) igen, az ilyen kókusz-szivacs megoldások tetszenek.

Elromlott... oh szegénykém, én is kivoltam, mikor levált(asztottam) Bendust. Nagyon rossz volt, úgy megszoktam (1,5 év alatt meg lehet szokni...) de az vígasztaljon, hogy már a tejecske nem sokat számított, inkább érzelmileg. De Lencus már nagyon érett kiscsaj, tudja, mi kell Neki! :D Nem lehet tesóbaba véletlenül??? amúgy...

Ja és bejelöltelek iwiwen. remélem legalább is h Téged... :shock:

Ja és Bende fél órát aludt ma, úgyhogy együttérzek Veled... :roll:

HAGA!!! IRGUMBURGUM!!!! Msnen írj légyszíves, hogy mi van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
 
 


Csak életjelet adok.

Megvagyunk, jól vagyunk.
Vendég
 


Tünde, kicsit megkésve :oops: , de annál nagyobb szeretettel Dóra Rebekának nagyon boldog születésnapot kívánok, és csodálatos gyermekkort!

Kép
 
 


Mona
Köszönjük!! Semmi gond a késéssel! :)

Htg
Oksi! Majd azért adj hírt, ha megszületik Áron baba.
 
 


Nagyon régen nem írt senki...gondoltam, hogy megpróbálom, hátha egy kicsit mindenki visszatér életjelet adni, legalább!

Nézegettem a vonalzókat, a képeket, s el sem hiszem, hogy ennyire rohan az idő :shock:

Mi jól vagyunk, Kristóf lassan 17 éves, s eldezdett tanulni :lol: magától rájött, hogy nem tud sehova elmenni (igazából zeneiskola a terve) egy érettségi nélkül, s legeslegnagyobb boldogságomra most tanul...reméljük, hogy év végéig is kitart, s mehet felső negyedikbe, ami itt az utolsó, utána mehet egy két éves gimiszerűségbe...Gitár azóta is van, most heti egyszer jár zenesuliba, s azt is már tanulja tanártól 8) Barátnő, kilengések nincsenek...már várom az első komolyabb kapcsolatot, de haladjon csak az ő tempójában! :wink:

Marci, a mi kis tündérHercegünk tökéletesen dumál, azaz gond van az R és az L betűkkel, s néha kisség szegediesen :oops: beszél, azaz bizonyos szavak második/utsó E betűjét Ő-nek ejti (senkitől nem hallhatja)...nem baj, ez az ő sajátossága :)
Szobatisztaság, mint az egyik utolsó téma, nálunk sem megy, van mindenhol bili, wc-szűkítő úgyszintén, de egyenlőre csak ruhástól hajlandó használni....vicces, mert mivel lát engem, papírt ő is kér, de ez tőle, mint fiútól elég fura :lol: Voltunk ovit is nézni, úgy néz ki, hogy májustól elkezdjük 1-2 órára, majd június otthon, Magyarországon, utána júliusól újra egy kicsit, hogy aug-szept hónapra már gyakorlott ovisok legyünk, ugyanis a szeptemberi kezdés késő lenne, mivel talán a vonalzóimonl látjátok, ismét babát várok, aki elvileg október 3-ra érkezik közénk, de szerintem jó lesz az szeptember végén is :roll:
Holnap megyek dokihoz, eddig hála a JÓIstennek minden a legnagyobb rendben van...talán kiderül, hogy ki lakik bent. (csináltam már több babatesztetet, az utsót ma reggel aszerint kislány :roll: )

Ha lesz kinek :roll: akkor teszek majd képeket is! Jó lenne, hallani Rólatok!

Szép napot!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
 


Szilvi!

Gratulálok!!! Húú és már ilyen nagyok vagytok!Olyan jó hallani rólatok! (bár az iwiwen szoktam nézni a képeket). :) :lol:

"Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad."
 


Köszi, Zsu!

Én nagyon drukkolok Neked!! Bár mostanság nem tudom, hogy hol tartotok, de az iwiw-en én is nézlek időnként!
Meg lehet kérdezni, hogy most hogy álltok?? Ha nem akarsz nem válaszolsz!

Kép
Kép
Kép
 


Szia Szilvi!

Húú,hogy hol tartunk? Túl vagyunk 2 sikertelen lombikon, egy fagyasztott embriós beültin, egy vetélésen, egy orvosváltáson. Most februárban derült ki az IR, Leiden mutáció, Pajzsmirigy alulműködésem. Gyógyszert kell szednem, diétázok és sokat mozgok.
Júniusban lesz lapar+hystero műtétem. Aztán meglátjuk,hátha spontán érkezik majd a bébink.
Röviden és tömören ennyi.

"Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad."
 


sziasztok!

Szilvi!

de jó újra hallani felőletek és szívből gratulálok a kistesóhoz!!!
Kristóf már milyen nagy és Marci is már nemsokára óvodás hát nem semmi hogy halad az idő!
Nálunk Bence szeptembertől első osztályos lesz és Balázs is kezdi az óvodát!!!!

Remélem sűrűbben jössz majd és hozol képeket is!!!!

Zsu!
mennek nektek is a drukkok hát nem semmi hogy miken vagytok már túl de biztosan nemsokára hozzátok is érkezik majd a bébi!!!!!

 


Sziasztok!

Én is bejeltnekezm!
El sem hiszem, hogy korábban milyen sűrűn irogattunk. Zajlik az élet, nőnek a gyerekek.
Nálunk Dorka szeptembertől felsős lesz, Domi elsős, Brigi pedig ovis.
Én november óta dolgozom. Nem unatkozunk.

Szilvi :)
Gratulálok az újabb terhességhez és a nagy gyerekeidhez! Lassan túlélsz egy kamaszkort, ami nem semmi!

Zsu :)
Drukkolok, hogy a júniusi műtétnek meglegyen az eredménye! Igazán sok mindenen keresztül mentetek már, megérdemlitek a boldogságot!

Többiek is írhatnának, jó lenne olvasni a már nagyobbacska gyerekekről!

Puszi:
Nelli

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Én is bejeltnekezm!
El sem hiszem, hogy korábban milyen sűrűn irogattunk. Zajlik az élet, nőnek a gyerekek.
Nálunk Dorka szeptembertől felsős lesz, Domi elsős, Brigi pedig ovis.
Én november óta dolgozom. Nem unatkozunk.

Szilvi :)
Gratulálok az újabb terhességhez és a nagy gyerekeidhez! Lassan túlélsz egy kamaszkort, ami nem semmi!

Zsu :)
Drukkolok, hogy a júniusi műtétnek meglegyen az eredménye! Igazán sok mindenen keresztül mentetek már, megérdemlitek a boldogságot!

Többiek is írhatnának, jó lenne olvasni a már nagyobbacska gyerekekről!

Puszi:
Nelli

Kép
Kép
Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

cron