A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » !20 év körüli kismamik!

Na mesélek pár szót:

Apával remek volt a mai látogatás is...Szerintem már nagyon érezzük hogy hamarosan azzal hogy elkerül Nagykőrösre megszűnik az aranyélet,mert akkor már örüljek ha heti 2x max 3x eljutok hozzá... :cry: :cry: Bőrpótlás szépen alakul,tényleg napról napra szebb valamivel.Sajnos eléggé fájnak a lábai,dehát ez ugye azért van mert egyre inkább igénybe veszi,és sajnos azt mondják erre az orvosok,hogy ez a fájdalom jóideig maradni fog a lábaiban. :cry: Mankóval való felállás.Ment,de nehezen ma...Pár pillanatra állt csak fel nekünk/ugye szülei voltak még bent/.De én azért a pár pillanat állásért is végtelenül büszke voltam ám rá. 8) 8) Apuci kis ügyes! 8) :wink: Szóval így telt ma a látogatás...Mesélte hogy tegnapról mára virradó éjjel rémálma volt.Gondoltam hogy vele,és a balesetével kapcsolatos de azért elég morbid.Álmában megálmodta a saját sírját,látta maga előtt.Boros Péter,élt 1982-2009-ig. :shock: :shock: :shock: :shock: És a sírján semmi más nem volt csak 1 szál kék írisz.(Ez a kedvenc virága)Korábban is volt egy rémálma ami a balesettel kapcsolatos lehet...Sötét volt álmában,és sétált egy úton a puszta közepén...Egyszer csak jött vele szembe egy kocsi,és fényszóró jól megvilágította a rendszámát KEH-190.Ez apa szolgálati kocsijának rendszáma volt.Ennyi volt az az álma,mert felébredt.És megspékelve a sírköves álmát,tegnapról ma reggelre virradóan álmában nem kapott levegőt.Nem ez nem a baleset,meg a sérülései következménye...Ez egy alvási rendellenesség ami már hosszú hosszú évek óta fent áll nála,apukájának is van ilyen.Sőt a sztárvilágban Gesztesi Károlyról tudok hogy ilyen baja van.Alszik és álmában érzi hogy nem kap levegőt,és tudja hogy küzdenie kell azért hogy levegőt vegyen végre,és vesz is,mert létezik egy önébresztő reflex és ez arra készteti hogy vegyen.És végül felébred.Ez pár pillanat alatt lezajlik ez a dolog.Apa nem ijed meg tőle,én rettenetesen.Most emiatt is parázhatok.Mert ez a dolog a legváratlanabb időkben egyszer csak felbukkan,nem rendszeresen jelentkezik.Fél éve nem volt ilyene hogy nem kapott álmában levegőt...Erre persze a kórházban pont most ez is megjelent.Remélem több ilyen nem lesz!!!!De megkértem apát,hogy ezt is vegye komolyan,és ha majd egyszer haza engedik menjen el alváslaborba hogy kivizsgálják mi ez pontosan és mit lehet tenni ez ellen,mert rohadtul unom hogy mindig van min idegeskedni!!!

Kép

Kép
mezsó

Ment a válasz.
Sajnálom az esetet.De miért mondod,h.kevesebbet tudsz majd jönni látogatni?Nincs messze,és olcsó a busz.
Remélem hamarosan minden ok lesz.Mikor kapjátok meg a pénzt?Már tudjátok,h.mennyi is lesz az?

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Timcike! Ez a bababoltos ötlet nagyon tuti. Drukkolok, hogy összejöjjön nektek.

Timi! Úristen, én még ilyen álomban fuldoklásról nem is hallottam. :shock: Iszonyú lehet, nem csoda, hogy téged idegesít. Úgy sajnálom szegényt a rémálmok miatt :(

Borzasztó lehet ez a fulladás Krisz! És ilyenkor mit kell csinálnod? Remélem, hamar kinövi!!!

Reni
Kép
Kép
rennye

Mezsó!
Huu,ilyenről még én se hallottam!!!Durva!Na meg az álmok is...amúgy újra kellett éleszteni?Vagy mitől álmodhat ilyeneket???

Anita!
Jó ez a hajtépés! :wink:

Beo!
Gyrkőceink kb egyszerre csinálják a dolgokat!Igaz Iza már fogdossa a játékait!A babakocsin lévő bogár a nagy kedvenc...folyton a lábát fpgja neki...
A tornáztatón meg ő is belerug a játékokba,és tényleg a babakocsiból is néha a ki lábi látszik csak ki!Meg a kiságyból is!A rácsvédő takar,de a 2 láb fenn a levegőben :wink: Mondjuk ez már 1-2 hete megy nálunk,de már én is annyira várom h átforduljon.....Az lesz az igazi trükk! :lol: :lol:

Timci!
Nem semmi mibe fágjátok a fejszéteket!!!De gondolom ehhez jó sok tőke is kell,nem???Ha pesten lennétek tuti nálatok vásárolnék :wink: :lol:

annus11

köszönöm a szavazatokat.

nyílván nem fog szaladni :) de azért elég nagy utat tesz meg. most épp úgy forog mint az óramutató, körbe. hátról meg oldalra már simán. Oldalról meg hasra billen amikor szopiznánk (mert mi fekve csináljuk) kitámasztom a hátát erre mire én lefekszem Ő már hason van :D

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

rennye-nagyon szépen köszönjük. :wink: Nekem más nem jutott az eszembe,h.mibe is fogjunk,h.jobb legyen. :roll: Reménykedek.

Annus-Muszáj volt.Nem kell ám olyan sok pénz hozzá.Inkább az idő ami sok, míg meg tudod valósítani, amit szeretnél.Utánajárni,h.mit hol vehetsz jó olcsón, de jó minőséget,kinézed a megfelelő üzlethelységet, kiváltani az engedélyt stb...De remélem, megéri.Szívesen látnánk a boltunkba! :wink: Ha netán erre járnátok,látogassatok meg!
:wink:

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Mezso de emelgeti a fejét is és csak a kiságyba fordul oldalra!Ugy kérdezted csak nem lehet vmi baja??
Amugy sajnálom ezt a fulladás dolgot szörnyű eg érzés az tuti aki mellete van annak (nem még neki :( )

Kép
kriszpiri

Mezso: sajnálom ezt a fulladás dolgot,nagyon rossz lehet remélem nemlesz neki ilyen több.Szegény milyen rossz lehetett az álma :cry:
Miért tud kevesebbet menni látogatóba?messze van?Blanka mikortól megy bölcsibe?

Milyen ügyesek ezek a gyerköcök még ilyen picik és már milyen okosak ügyesek.Millo puszika nekik :lol: :lol: :lol:

Mi megvagyunk az éjszakánk nem volt valami jó.Kevin sokszor ébredt és sirt,nyöszörgött dobálta magát.
Képzeljétek vasárnap arra ébredtem hogy Kevin lefejelt de ugy hogy vérzett és bedagadt a szám alul :? :cry: :cry: Ő meg csak vigyorgott :?

000kata

Timcike!Én is gondolkodtam ilyen dolgon mire a Gréti nagyobb lesz!Ha esetleg lesz valami kérdésem ha úgy alakul akkor segítesz?Most is van egy !Mennyi tőke kell hozzá?

Kép
mné zsuzsi

Timcike: ez nagyon jó ötlet, ha vállaltok postázást is akkor tuti a vásárlóitok között tudhatsz :)

sok sikert

Kép

bogyó_beo

Köszönöm csajok, igazán jólesik,h.drukkoltok. :oops: Bárcsak az Isten meghallgatna titeket.

Zsuzsi megy a privi.persze,h.segitek.Amiben tudok,nagyon szivesen.

bogyó-persze,h.vállalunk postázást,még nem tudom,h.mennyi lesz majd postával együtt, de azt is megtudom.Mikor meglesz minden,akkor küldök neked árlistát és képeket,h.mink van.Majd eldöntöd,h.mire van szükségetek.

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Sziasztok!

Vagyok ám én is,már visszaolvastam majd igyekszem írni is,de előtte vacsizok. 8)

timcike:
tőke engem is érdekel!!!Nekem is írj privit légyszi! :) Nem szándékszok boltot nyitni,de azért kíváncsi még lehetek? :oops: 8) Érdekel miből tud egy ilyen dolog megvalósulni!!!

Kép

Kép
mezsó

timcike: anyuék élete eddig is a feje tetejére lett állítva azért hogy én napi 2 órát bent legyek Petinél...Nem tudom meddig viselik ezt szó nélkül.Hisz tudod mit gondolnak Petiről...Írtam eleget.Tudom hogy nincs messze tőlünk Nagykőrös.Buszjegy mennyibe kerül?Kecskemét Nagykőrös között?Van valami friss infód róla?Egyébként lehet olyat hogy bérletet váltani erre az útvonalra?Te erről tudsz valamit?Vagy ne téged faggassalak? :) Meg aztán Blanka bölcsis beszoktatása,és egyben ezzel a bölcsije is megkezdődik augusztus 17-től...És nekem is elkezdődik a meló szintén 17-től,de szeptemberig védőnő mellett...Szóval napi szinten le vagyunk már kötve 17-étől.Ezért is mondtam.Úgy sejtem lehet ebből csak hétvégi látogatások lesznek.Szombat és Vasárnap is...Szerintem.Mert hát valószínű elég lesz nekem a meló+Blankát bölcsibe vinni elhozni onnan...És akkor esténként kell mosni,vasalni,főzni...Blankával is foglalkozni.Szerintem csak a hétvégékbe fog beleférni a látogatás.Vagy nem jól gondolom hogy úgy a logikus?10000felé nem bírok szakadni...ha tudnék,megtenném.De azt is kell néznem,hogy nekem is jusson annyi idő a pihenésre ami elég,mert nem dőlhetek ki.Azt apa már megtette,nekem állni kell a sarat. :lol: A biztosítási pénzről még semmit se tudunk.Se azt hogy mikor kapjuk meg,se azt hogy mennyit.Igazából a Peti főnöke mikor ezt bevallotta nekünk,hogy lesz egy ilyen pénz,akkor még ő sem tudta,hogy mikor kapjuk meg,mikor lehet felvenni,vagy ez az egész hogyan is működik,és azóta még nem szólt róla.

annus: nem kellett apát újraéleszteni,végig tökéletesen magánál,tudatánál volt amikor a baleset történt(keringése folyamatosan stabil volt a helyszínen is,és az életmentő 10órás műtét alatt is egyszer sem volt vele gond,ez is az egyik ÓRIÁSI szerencséje hogy ezt az egészet túlélhette),és a kocsiból szedték kifelé,végül azért kellett elaltatni,mert olyan szörnyű fájdalommal járt a karjai,és lábai nyílt törése hogy ez volt rá a legjobb megoldás.Mitől álmodhat ilyeneket?Hát attól a pszichés,lelki sokktól,és halálfélelemtől amit a baleset során átélt.Attól a félelemtől,hogy nem akart még meghalni,nem akart minket magunkra hagyni,és ez lelkileg megviselte.Ezt neki is fel kell dolgozni,ami igen nehéz,és úgy fest álmok formájában jön ki rajta.Én nem vagyok rajta meglepődve,úgy gondolom ez így normális.Az volna furcsa ha nem álmodna egy ilyen eset után ilyeneket.

krisz: emelgetés az oké,hogy emelgeti a fejét 1 hósan már kell olyat tudni,de itt az a kérdés,hogy kapkodja és feszíti-e felfelé a fejét vagy csak erölködve szép komótosan emeli,és 2x max 3x egyszerre és nem többször!!Az utóbbi a normál eset,ha kapkodva emelgeti,és sokat,és közben úgy látod mintha feszítené,és emellett csinálja azt hogy oldalára is fordulgat azzal van a "baj".Ami nem baj,de akkor opisztotónusos tartás gyanús...Beo Balázsánál is észrevettem a bajságot.Ez a dolog nagyon gyakori a pici babáknál,és sokan észre sem veszik,nem foglalkoznak,nem törődnek vele.Pedig kell,mert ha annyiban hagyják akkor a későbbi mozgásfejlődést meggátolhatja,lelassíthatja. Opisztotónusos tartás: az izomzat a normális egészséges működésén kívül plussz működést is végez,amit nem kellene.Ez akaratlan mozgása az izomzatnak,a baba nem akarja de mégis mozog.Ennél jobban nem tudom leegyszerűsíteni,Beo Balázsának,és az én Blankusomnak is volt ilyen baja.Beoék Dévényeshez járnak,Blanka is járt.Blankának semmi baja az ég világon már,Beoék is prímán alakulnak! :) Ha Milánnak is ilyene van ne aggódj jó kis Dévényes kell neki és minden oké lesz!! De!!!Ez csak figyelemfelhívás volt a részemről,nem kijelentés.Mesélj majd Milán napjairól,mozgásáról továbbra is,és majd szólok hogy ha egyértelmű számomra hogy ilyen gondja van.Most azt mondom valószínű hogy lehet valami...De nem szeretném hogy azonnal Dévényeshez rohanj!Adj kis időt Milánnak hogy méginkább lássuk kibontakozni,hogy megmutassa önmagát.Bár az hogy oldalára már átfordul még ha csak a kiságyában is ez nagyon nagyon gyanús...Tipikus ennél a gondnál az ilyen megjelenés.

Na ezt elküldöm,mert sok... :oops:

Kép

Kép
mezsó

No és akkor magunkról,apáról:

Ma is bent voltam,és már alig várom hogy holnap legyen! :) :) Szerelmes Mezsó van itt veletek! :wink: Morgós medve is volt apa ma,de kijutott a szeretetből is azért. :) Jajjj... :) Fáj szegénynek a lába nagyon,mert hát ezerrel próbálkozik a járással,ma is ment 6-7lépést,persze mankóval továbbra is. Meg sokat ül kint az ágya szélén. És most úgy érzi hogy rettenet ki van merülve.Szerintem tuti nincs rendben a vérképe sem még mindig,mert sűrűn mondja ezt a kimerültséget,meg hát sápadtka elég gyakran.Legutoljára még Pesten nézték,itt még nem ellenőrizték én nem értem miért nem.Szerintem simán vashiányos.Hát rengeteg vért vesztett,azt pótolták bár,mert kapott vért is,de azért szerintem nem ártana ellenőrizni is...A napnak van 2 híre is: az egyik,hogy végre tudunk biztosat augusztus 12-én veszi át a Nagykőrösi rehabilitációs intézmény,addig még itt lesz a szomszédban. :wink: A másik,hogy Szegedet is sikerült VÉGRE elérniük,de sajnos a doki aki Peti karjával tudna foglalkozni egész augusztusban szabin van,csak szeptembertől lesz ismét,addig marad a kellemetlen várakozás hogy vajon menthető-e... :cry: És sokkolják elektromos árammal minden nap,hogy ezzel meggátolják azt,hogy minél kevésbé haljon el neki.Úgyhogy a karjáért lehet még továbbra is szurkolni imádkozni!!!!!Mert amúgy már rendben lenne,mert a lábai meg fognak mostmár gyógyulni csak a járásra kell vele gyúrni,de a karja,a bal karja sajnos még kérdéses.És még lehet egész augusztusban aggódni.Borzasztó. :? :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mezsó 2009.08.03 22:00-kor.

Kép

Kép
mezsó

Ééés ezt külön írom!!!Apa morbid humora... :? :? :? mosolyogva megkérdezte tőlem ma,hogy ha bekövetkezett volna.../magyarán ha meghalt volna/akkor hamvasztva vagy koporsóba temettettem volna el?? :shock: :shock: :? :shock: :shock: :x Mondom neki koporsóba,mert valahogy viszolygok a hamvasztástól. Erre ő: akkor jó. :shock: :shock: :shock: Ő is így gondolta. :shock: :x Nahát azért jól megszidtam ezért a kérdéséért :!: :!:

Kép

Kép
mezsó

ja és akkor hozzáfűzi,hogy pedig a hamvasztás olcsóbb... :? :x :x

Kép

Kép
mezsó

jujjj nagyon sok lettem bakker... :oops: bocsi :oops:

Kép

Kép
mezsó

Mezso-a én busszal a tavaly utaztam Kecsóra, akkor volt 3oo Ft.Azt nem tudom,h.bérletet lehet-e váltani...de szerintem igen.Hivd fel őket, biztosan megmondják.Nem tudom hol van a hosszú i betűm, ezért nem tudok helyesen irni... :oops: Kiváncsi vagyok,h.sikerül majd az első napotok...Blankus bölcsi,te meg meló...remélem minden a legnagyobb rendben lesz!
Nagyon jól halad Peti!Csak igy tovább.Erős ember lehet.Én nem hinném,h.ennyire erős lennék.Légy büszke rá.Meglátod hamar felépül.Ez a Szegedes dolog, kicsit idegesit, nem jön,h.higyjem h.csak egy doki van, aki segithetne neki.És ha tőle függ,h.Peti keze helyrejön vagy sem?Ehhhh, utálom ezt! :evil: Nagyon remélem,h.Peti karja kibirja addig.
Na megyek, mert későre jár.Jó éjt mindenkinek!!!!!

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

timcike: hát én is utálom,hogy ezek a dolgok így mennek.Állítólag ez a legjobb doki aki Magyarországon ilyen jellegű problémákkal foglalkozik.Valami nagyon egyedi doki...Ő még a menthetetlen esetekből is igyekszik a legjobbat kihozni. :roll: Hát komolyan én most azért imátkozom hogy a gyógytorna amivel a karját mozgatják meg ez az elektromos stimuláció életbe tartsa addig míg ehhez a dokihoz elér vele...Azokat a mozgásokat amit eddig tudott továbbra is tudja,hogy vállból mozgatva a teste mellé letenni,és szintén vállból mozgatva jobbra-balra mozgatni.Ezek továbbra is mennek,nem tűntek el de sajnos ettől jobban változatlanul nem mozog a karja. :(

Hát igen,a blogomban a visszaszámolós vonalzó kereken 2hetet mutat a nagy napig,amikor Blanka elkezdi a bölcsit,én meg a melót.Izgi. :) :) :)

Kép

Kép
mezsó

beo szavaztam!! :wink:

Kép

Kép
mezsó

Na nálunk nagyon nagyokat villámlik,és erősebben fúj a szél...Ha pechem van mire lefekszem aludni addigra dörög villámlik stb...Blanka felébred rá,és a vége az lesz hogy nem alszok semmit sem... :? :? Miért nem nappal jön vihar?Miért este?Bemenekítettem gyorsan a babakocsit az erkélyről,hogy ne ázzon majd el,meg bekapkodtam a frissen mosott ruhát.még jó hogy már megszáradtak,de majd csak reggel hajtogatok. :oops:

Kép

Kép
mezsó

Na vagyok,ovasok...írni nem sok időm van...borzalmas éjszakánk volt..Iza nem kelt enni este7kor...helyette 10kor ébredt...én is bealudtam hozzáteszem...irdatlan meleg volt idebenn,rólam folyt a víz,szó szerint!!!Iza 1 szál pelusban....pedig kinn fújt a szél,de idebenn meg állt a levegő :roll: Hajnalban még a tejem is folyt...összetejeltem öcsém ágyát :lol:

Egy kérdés.Iza sokzor alszik az oldalán,és már majdnem hsra fordulna de a keze maga alatt marad...erre meg felkel ugye.Hogy tudok neki segíteni h kivegye a kezét maga alól????Vagy majd rájön???

Mezsó!
Örülök h Peti javul!!!!Azért tényleg megnézhetnék a vérképét...Nagyon szalad az idő :shock: mész dolgozni,Blankus meg bölcsibe....jaj drukolok h mnden rendben menjen!!!! :wink:

annus11

Mezso mennyire lehet ez káros neki??Dévényes az mi??

Örülök h jol van (aránylag) Petid!!

Puszi a babáknak

Kép
kriszpiri

Rólunk gyorsan: Oltáson voltunk...3.Prevenar. Blanka a tartós betegsége miatt 3.-at is kapott.Anyám mekkora hisztit,ordítást,balhét csinált!!!!Tiszta égő volt...Nagyon ordított...Az anyukák csak lestek. :? :? De én is mert nem bírtam lekezelni hiába kapálóztam... :cry: :cry: :cry: Doki mondta hogy csak nyugi,ne idegeskedjek ezen másfél éves,már felfogja hol van,mi történik,naná hogy kifejezi az akaratát és tiltakozik.Azt mondta látott már sok ilyenebb és durvább hisztit is mint Blankáé... :shock: :shock: Ja!!!azzal nyitott Blanka hogy berontott a tanácsadóba,úgy rohantam utána de későn mert elhasalt ott a tanácsadó közepén. :oops: :oops: Azért is ment az ordítás...Hihetetlen...
Súlya,hossza rettenet: 17.5kg és 91.5cm!!!Óriás baba!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
mezsó

Annus: jaja gyakori dolog hogy a kezecske alatta marad...Rá kell jönnie szép lassan!!Te azért vedd ki mindig amikor már nagyon szenved miatta,de hagyd neki hadd próbálja maga kivenni.Ha nem megy,kiveszed neki és mondjad neki hogy így kellene.Meg tanulják a babák csak idő kell hozzá!!!Köszi a drukkot!

Krisz: ha nem foglalkozol vele csak akkor az.Figyelgesd Milánt hogy alakul a mozgásfejlődése és gyere mesélj nekünk erről is!!A Dévényes az gyógytornász!!Speciális technikával dolgozó gyógytornász,nem sima gyógytornász.

Kép

Kép
mezsó

Timi! Nem semmi Blankád!! Levi 4,5 éves, kb 18 kg, 106 cm. Nem vékony :lol:
Norbi 3 éves, kb 98 cm, 16 kg. Szintén nem vékony.
Na ha felkeltek megmérem őket. De Norbi tutira nincs 17 kg. :lol: :lol:
Nincs róla friss kép?? Blogon megnézem, hátha.
Tényleg kínos lehetett a hiszti, de ne foglalkozz vele. Gondolom nem ez jellemző rá.

Nálunk ma nincs víz 8-14-ig. Ez önmagában nem akkora baj, csak nem szabad sem leönteni a wc-t, sem vizet leengedni a mosogatóból, mosdóból, kádból, sehonnan. Az a baj, hogy amíg van a tartályban víz, én automatikusan lehúzom. Még szerencse, hogy víztakarékos, és nem zúdul a munkások nyakába 9 liter pisis víz :lol: :lol: :oops: És persze Levi akkorát kakilt.... :lol: :lol:

Annus! Sajnálom az éjszakátokat, remélem nem ismétlődik meg, és visszatér a nyugodtan alvó Izus.

Reni
Kép
Kép
rennye

Tettem képet a blogomba magamról piciként.....azért csak hasonlít rám is Iza!
Ezt az egyet azért megmutizom!

Sose lehet elég korán kezdeni!
Kép

Igen,ha nagyon nem megy akkor kiveszem....úgy fel tudja magát húzni rajta....folyton fordulna.....mondom én neki h hocs csinálja :wink: remélem gyorsan megtanulja!!!

annus11

jaj de sokat írtatok :) máskor meg órákig semmi :)

Mezsó: örülök, h nagyjából jól mennek a dolgok Petivel! azért elég morbid a humora...

Krisz: Szerintem majd vidd el egy Dévényeshez, ha beírod google ba akkor sok mindent olvashatsz róla. Balázs is minden áron ülni akart, meg magától tartani a fejét (ülve) de viszont hason nem emelte a fejét semennyire. Most megyünk majd 2* és már most nagyon szépen emeli a fejét.

még rákérdezett a kéz mozgásra is, mert eléggé kapkodós, (volt) gondolkodtunk a neurológián, de ez elmúlt, már szépen használja a kezét. főleg arra, h a szájába dugdossa :)

én nagyon hiszek benne, nekem megér hetente 4500Ft-ot h Balázs tökéletes legyen. Szépen fogja emelni és megtartani a fejét, szépen fog majd kúszni, szépen használja majd a lábait.
A furcsa az, az h nekem igazából csak annyi tűnt fel, h a bal lábát kevésbé használja. ezt igazolta is az ortopéd vizsgálat. de a Dévényes csaj észrevette a kissé letapadt nyaki és csukja izmokat, ami miatt nem emeli a fejét, azt h mivel nem erősek ezek az izmok a feje be van esve a két válla közé, nincs nyaka. azt h kapkod a kezével, nem tudja őket koordinálni, pedig én azt hittem tök ügyes, mert próbálkozik elkapni a játékot. Most, h tényleg koordinálja a kezeit, látom a különbséget a két kézmozgás között. valamint ugye a kötött csípőt is észre vette, bár azt nem nehéz.

ezt egy laikus szülő nem veszi észre, pedig a későbbiekben nehézségeket okozhatna Neki.

szóval szerintem majd vidd el Milánt, egy felmérésre.

Kép

bogyó_beo

Sziasztok!

Most jutottam el odáig hogy írjak pár sort bocsi :?
Domikám jól van, 1 hete voltunk 59 cm és 6 kg :D
Nagyon ügyes a kis drágám, tudja a kis fejecskéjét oldalra fordítgatni ha a pociján fekszik (mondjuk már 3 hetesen tudta :shock: ),és kifli formában oldalra fordul.Nagyon büszke vagyok rá 8) Tejcsim nem nagyon van sajnos, de a tápszert is szereti és nem bukik tőle.

A szülésem hosszú volt és borzalmas.Szombat éjjel elfolyt a magzatvizem, fél kettőkor már fájásaim voltak 4-kor már eléggé erősödtek de nem voltam nyitva semennyire beküldtek a kórterembe hogy aludjak mert ez hosszú lesz és nem fogom bírni :evil: én meg mondom oké de fájdalommal nem tudok aludni.Reggel 8-kor beöntés, séta és várakozás...10-kor megvizsgáltak és még mindíg totál zárva voltam, és mondták ha így maradok délben kapok oxytocint hogy nyíljak.Ekkor már azt hittem hogy nagyon nagy fájásaim vannak pedig ez semmi volt mág ahhoz képest ami a végén volt.2-es ről indult az infúzió adagolása mert persze nem nyíltam továbbra sem.2-kor már 1 ujjnyira kinyíltam és már azt hittem szétszakadok.Mondta a szülésznő hogy labdázzak hátha jobb lesz.Jó is volt, egy ideig amíg Attila tartott hátulról de ha elengedett ugyanúgy fájt nagyon.
Ekkor kaptam kábító injekciót de inkább ne kaptam volna mert elaludtam tőle és csak a nagy fájásokra ébredtem.Végem volt teljesen de még csak 2 ujjnyira voltam nyitva...később kaptam még egyet pedig könyörögtem hogy ne adjanak mert nekem nem jobb tőle de hiába mondtam.Sokminden kiesett ezalatt és közben az oxytocint nyomatták mint állat amitől úgy jöttek a fájások hogy nem igaz :? Este hatkor jött a váltás és egy borzalmas szülésznő, ekkor már túl voltam az edán is (pocakot zsibbaszt állítólag nekem nem hatott) amit gerincbe kaptam és még előtte fájdalom csillapítót.Ekkorra már tök kómás voltam, sokminden kiesett hatalmas fájásokkal 4 ujjnyira voltam nyitva és kis méhszállyal.Este 8kor mondták hogy már nem sok van hátra bírjam ki de engem már a jóisten sem tudott volna lenyugtatni ideges voltam a gyerek miatt nehogy baja legyen mert ugye majdnem 24 órája elfolyt a magzatvizem.Attila végig velem volt fogta a kezem ami a világon a legjobb volt de másra nem vágytam csak kapaszkodhassak belé.A szülésznő beszólogatott hogy ki kell bírni meg hogy ne kiabáljak és én meg akartam folytani :lol:
11-kor már üvöltöttem hogy műtsenek meg mert ha a gyereknek baja lesz akkor nem állok jót magamért és ne erőszakoskodjanak fölöslegesen mert nem tud kijönni a gyerek!Éjfél előtt pár perccel jött a doki mondta hogy irány a műtő, ekkor már olyan fájásaim voltak hogy azt hittem meghalok, nagyon gyorsan történt minden!
Adtak valamit amitől múltak a fájásaim, jöttek kérdezni a gyerek nevét és meg kellett innom valami lötyit hogy ne hányjak műtét közben vagy után már nem tudom....betoltak a műtőbe előre kellett dőlnöm kihúzták az edát a gerincemből és kaptam a spinális érzéstelenítőt úgy hogy közben jött a fájás de nem mozdulhattam.
Aztán hirtelen jött a megváltás és nem éreztem semmit :roll: megkezdték a műtétet és pár perc múlva felsírt Domim :!: Hihetetlen érzés volt és furcsa odahozták hozzám üvöltött nagyon és megpuszilgattam mire ő elhallgatott én meg abbahagytam a remegést(ja végig remegtem a műtét alatt a kimerültségtől és kiakadt a vérnyomásmérő :shock: )Röviden most ennyi tudnék még mesélni csak időm nincs meg így is sok lettem :roll:

Mezsó:sajnálom párodat de most már minden rendben lesz ne aggódj!!!

Szépek a babák hihetelen hogy nőlnek :lol:
Majd később rakok fel képeket!

Sziasztok!

Kép
eve3htv

Hű, ötödik helyen áll Balázs!! :D

De cuki pici Annus :)

Reni
Kép
Kép
rennye

Ja!Gyógytornász!!!
Amikor Óbudán voltunk Domival a fejlődés neurológián volt egy kislány aki asszem vagy 2 vagy 3 hónapos és nem tudta emelgetni a kisfejét meg átfordítgatni már nem tudom hogy miért....A gyógytornász elvitte őt két alkalommal tornázni és hihetelen de tök magasra felemelte a buksiját és át is tudta fordítani, és csak két alkalom volt :!: Szóval érdemes megpróbálni hihetetlen miket tudnak művelni a gyógytornászok.Most olvastam vissza gondoltam leírom.

Kép
eve3htv

Évi! De jó, hogy jelentkeztél. :) Sajnálom, hogy ilyen rossz élmény lett a szülésed. De gondolom Domi mindenért kárpótol :wink: És persze várjuk a képeket! Hihetetlen hogy hízik. Mennyit eszik? Biztos jó étvágya van :lol: :lol:
És Te hogy vagy? A sebed gyógyul rendesen? Aludni tudtok?

Reni
Kép
Kép
rennye

Miért voltatok fejlődés neurológián? És azt meg lehet tudni, hogy miért voltatok a kórházban olyan sokáig?

Reni
Kép
Kép
rennye

szia Évi!!!!!!!!

na mennem kell....

annus11

Szia Reni!
Hát igen Domi kárpótol mindenért.
De ami még utána jött az sem volt semmi :(
Most olyan 120-150-eket eszik :roll:
Én hogy vagyok?Hát...még magam sem tudom lelkileg elég labilis nagyon sok rosszat kellett megélnem, de persze boldog vagyok mert van egy csodálatos kisfiam akit mindennél jobban szeretek :)
A sebemmel nincs semmi gond szépen gyógyulgat, csak a gerincem sokat fáj mert ugye nem egy injekciót kaptam bele :?
Ma volt először illetve tegnap hogy este fél 10-kor elaludt és hajnal fél 5-kor kelt hogy éhes :D Remélem már beáll neki ezt a 6 óra alvás mert eddig éjszaka 2-3 óránként kelt :? na az durva de ki kell bírni :roll:
Megígérem mesélek még de mennem kell, nem titok miért voltunk sokáig kórházban :)
Majd még jövök!

Kép
eve3htv

Szia Annus :)

Kép
eve3htv

Ééééééééééééééééééééévi szia, dejó h jöttél :) elsőnek :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: 6 kiló?! Balázs most annyi :D gratulálok, jó evőkéje van akkor :) Örülök, h elfogadja a tápit!

a szülés így olvasva is szörnyű, sajnálom, h rossz élmény, nekem is hosszú volt, az eleje hasonlít, ugyan úgy ment, csak nekem 10esen ment az oxi így 1 óra alatt lettem 1-3 ujjnyi :) sajnálom, h ennyit szenvedtél, de a kis tündérke majd kárpótol.

sajnálom, h néha rosszul érzed magad, ez a terhesség után természetes, Nálad meg főleg érthető.... én amikor kibukás határán voltam megsimogattam a kisfiam, belélegeztem a bőre, a haja illatát és mondogattam, nem tehetem meg h kiboruljak, vele szemben is önzőség lenne. soha többé nem lesz ilyen kicsi, nem fecsérelhetem el az időt arra, h depis legyek. ez midig segített.

és hogy mennek a minden napok? szopi semennyire nincs? fürdés? nappalok éjszakák? apának milyen érzés? sokat sír Domi?

nah sok lettem, örülök, h jöttél, nagyon hiányoztál, aztán ha tudsz dobj nekünk egy képet erről az óriás legényről!!

puszillak

Kép

bogyó_beo

5.dik Balázs szuppperrr!! köszönöm a szavazatokat továbbra is.

vannak képek Róla, meg az új tudományáról, ha gondoljátok, nézzétek meg, az aláírásban ott a link :)

Kép

bogyó_beo

Dominak boldog névnapot :!: :!: :!:
a szülésedért sajnállak :( :( :(
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem, csak sokminden összejött. Beteg voltam, meg anyós 50. szülinapja volt, arra rengeteget készültünk, a buli is sok volt, utána.. hű, azt le se írom mert hosszú.. de a vége az lett (nagyon hepi end ám..) hogy elkaptak a rendőrök mert lejárt a műszaki vizságja a kocsinak (na, nekem eszembe nem jutott volna, hogy ilyeneket nézegessek.) Hát, 150 ezerig terjhedő büntetés. Nem nekünk írják ki mert anyós vezette az autót (jogsi persze nem volt nála xD), de nyilván nem hagyjuk kifizetni... De ő meg rokkant nyugdíjasnak van kiírva (semmi baja és dolgozik is :P) úgyhogy ez elég enyhítő körülmény, meg csak 1 hónapja járt le a cucc, úgyhogy remélem megússzuk 20000-el.. plusz a vizsga is kb annyi mert elég sürgősen kell a kocsi.
Röviden. Ja meg gyakorlaton vagyok közben cukrászdában, és így 10 hetes terhesen nem olyan könnyű. Szerencsére csak napi 4 óra, de álló fizikai munka akkor is. És sajnos kávé nélkül nem tudok állva maradni, pedig egyébként soha nem kávéztam. Úgyhogy ez így szar. De remélem az a napi fél kávé nem árt a bébinek.
Egyébként: voltunk dokinál egy hete, nézte UH-n, amiről semmi nem derült ki, hogy van-e gond vagy nincs. Szóval modnta hogy genetika. Telefonáltam, kaptam időpontot SZEPTEMBER TÍZRE!!! ... Úgyhogy műshova is telefonáltam (Czeizel intézet), ahol megnyugtattak, hogy mellkas röntgentől egy 5 hetes babának semmi baja nem lehet. Meg a 12. hét előtt nem is mehetek genetikai UH-ra. (Mondjuk szept. 10.-én már inkább a 18 hetes UH lesz aktuális, dehát...)
Szóval most ez van, kaptam kiskönyvet, kicsit kevésbé van reggelente hányingerem, és szerintem jövőhéten, vagy utána lévőn megyünk megint dokihoz.
Oltás: Julcsi multkor úgy tűrte az oltást (kb 1 hónapja), hogy meg se nyikkant, és még s zája se görbült le :) Nagyon büszke voltam rá!
Mezsó! Mindig elfelejtem megkérdezni a védőnőmtől vagy dokitól, de a baba bőrén az ilyen világos barna májfoltok nem gondok, ugye? Nem nagyon és nincs sok, de biztos ami biztos.

Egyébként visszaolvastam mindent (jó sokáig tartott :shock: ), és minden baba nagyon széép :)
Na, azthiszem ennyi pont elég volt :P
Mindenkinek minden jót!

elrenor

Évi:örülök hogy irtál.Sajnálom hogy ilyen nehéz szülésed volt.De mostmár minden jó lesz.A nem alvások is beállnak lassan.
Anyóssal mi a helyzet?Voltatok?ők voltak?
Gyere és mesélj majd ha lesz egy kis időd.Sok puszika

Beo:ment a szavazat már reggel :lol:

000kata

majd jövök még, most mennünk kell tescoba
szio

Kép
eve3htv

Évi: fejlődésneurológián nem mondták hogy nem kellene emelgetnie még olyan szorgosan Dominak a fejecskéjét?Még csak 6 hetes!!!És oldalra fordulás sem jó hogy már csinálja.A csajok itt már le fognak engem lőni...Beonak is Dévényest javasoltam,Krisznek is,és azt kell mondjam elmondásod alapján Domi is gyanús... :) De tudod nem gáz ez,Blanka is 2-3 hónapot járt Dévényeshez!!!Attól még ugyan olyan egészséges babó Domi is mint a többi!!!!Sajnálom hogy ennyire megszenvedtél a szüléssel!!Ami azt illeti elég ráérősen álltak hozzád a franc enné meg őket. :evil: :evil: :evil: Simán kockáztatták Domi és a te épségedet is!!!24óra a magzatvíz elfolyása után...Atya ég!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Még jó hogy nem lett semmi bajotok!

Na most ennyi,majd még jövök...Csak Blankusom még nagyon pörög... :wink: :roll:

Kép

Kép
mezsó

BOLDOG ELSŐ NÉVNAPOT DOMI BABÁNAK!!!! :wink: :wink:

Kép

Kép
mezsó

Boldog Névnapot Domi

Évi jo h jöttél :D

Lépek szavazok Balázsra

Kép
kriszpiri

Szia Évi!!!!! :D

Sajnálom, hogy rossz élmény lett a szülés, de Domibabáért megérte! Jó kis husis baba!! Majd rakj képet ha van időd! :D
BOLDOG ELSŐ NÉVNAPOT KÍVÁNOK DOMINAK!

Mezsó, sajnálom, hogy Blanka hisztizett. De hát a gyerekek sem mosolygohatnak meg nevethetnek állandóan.
Én beszélek :D mikor Levi az utóbbi két alkalmat leszámítva mindig hisztizett mikor a védőnőnél meg a dokinál voltunk. Mikor odaértünk volt kb 10 nyugodt percünk. Ha azalatt az idő alatt nem kerültünk be akkor üvöltés volt (unnta a dolgot) bent meg óriási üvöltést csinált mindig. Doki mindig kérdezte mindig ilyen? Mondtam neki nem csak midig akkora kapjuk az időpontot mikor ő aludni szokott. Jó hogy hisztizik meg sír mikor álmos. Szerencsére mostmár nem hisztizik csak akkor mikor levetkőztetem meg felöltöztetem. :wink:
Az álom nem semmi. :shock: Sajnáloma fulladásos dolgot remélem azért nem fog sűrűn előjönni nála!

Mi talán kezdünk helyre rázódni alvás ügyileg. Jelenleg kétszer alszik egy nap. Délelőtt 1 órát, délután 2. Már nem sír és hisztizik elalvás előtt. Fogunk még mindig nem jött ki teljesen. Már egy kicsi látszik a recés tetejéből :lol: . Azt hittem gyorsabban kijön, de nem. Kíváncsi vagyok hány napra fog teljesen kibújni.

anitapo20

öh én nem akarok ünneprontó lenni, de ma Domonkos és Dominika névnap van. Domi nem Dominik?? de ha ma tartja akkor Isten éltesse.

Mezsó: valld be te pénzt kapsz a Dévényesek reklámozásáért ;)

persze csak viccelek;)

Kép

bogyó_beo

oh beo hát lebuktam... :?: :oops: 8) :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
mezsó

Nem tom nekem van másik topikban is Domi baba,és ők ma ünnepelnek... :roll:

Kép

Kép