Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szeretném a fiamat leválasztani, mert hamarosan kistestvért szeretnénk és úgy vettem észre, hogy a szoptatás alatt nemigen van erre esély. A fiam lassan 11 hónapos. Szívem szerint 2 éves koráig szoptatnám, de hosszabb távon jobb neki, ha közel egykorúak. Nem tudom hogyan kezdjek hozzá. A kisfiam csak cicin alszik el. Nem akarom, hogy az elutasítást érezze. Sokan a drasztikus módszerre esküsznek, én nem szeretném. Gondolkodom valami gyógynövényes tejelapsztó bogyón és akkor közben kínálhatnám neki, nem érezné az elutasítást. Nem tudom mit tegyek.

Ha hasonló problémák foglalkoztatnak Benneteket, írjatok!

üdv.
anita

KépKép

KépKép
 
 


Szia Anika!

Csak azért, hogy ne mond azt, hogy senki nem ír Neked!!!! :D
Én csak annyit tudok Neked tanácsolni, hogy amíg ilyen kétségeid vannak a szopi abbahagyásával kapcsolatban, addig biztos nem fogod leválasztani, és kár is lenne. Hidd el hogy nem dől össze a világ,ha kicsit később jön az a kistesó!!!! És persze nem feltétlen attól függ hogy milyen testvérek lesznek, ha kicsit később jön. És ha ennyire ragaszkodó, és Te pedig nem vagy drasztikus, akkor miért is kellene erőltetni?? Még magad sem döntötted el talán hogy mi lenne a fontosabb! Én is így vagyok ezzel :D Én is a leszokás felé próbálok menni, de aztán meg megtorpanok, és elgondolkodok.... olyan jó hogy még szopik :D Egyre több tápit kap, és van, hogy egész nap nem is kell neki. Már könnyen letudnám választani, ha tényleg akarnám... ha tényleg :lol: 8)

Era

Kép
Kép


Szia Anika!

Egyetértek az előttem szólóval. Csak azért nem érdemes leválasztani, hogy összejöjjön a kistesó. Ráadásul számos ismerősöm van, akinek szoptatás mellett jött össze (pedig éjszaka is szopott még a baba és két szopi között sosem telt el hat óra).
Sok sikert a kistesóhoz!

Kép Kép Kép
 
 

 
 

Sziasztok!

Era
Köszönöm, hogy írtál. :lol: Az enyém viszont csak cicin tud elaludni. Bazsi nem?

Datolya
Hát igen, lehet igazatok van. Őszintén én is jobban érezném magam, ha ő hagyná ott és nem én választanám le.

azért írjatok még, ha valaki ezen dilemmázik. :)

KépKép

KépKép
 
 


Szia!

Dehogynem. Szoptatás alatt is lehet peteérés, bár igaz, hogy a szoptatásnak van egy protektív jellege. Ez pedig sajnos egyénfüggő, hogy kinél mennyire erős.

Szerintem még várj egy kicsit az elválasztással, a fiad még csak 11 hónapos, nyilván még igényli a szoptatás rituáléját. Addig is próbálkozzatok serényen, simán lehet, hogy 11 hónap után már spontán, szoptatás mellett is megfogan az a kistesó!
dia
Budapest
 
 
 


Dia

Köszönöm. Nekem sem volt még szívem leválasztani, csak sokat gondolkodom, hogy talán le kellene. Mindenesetre szednem kellene valami vitamin készítményt, mert gyakrabban kapok el mindenféle nyavalyát, aztán meg a gyerek is. Azelőtt évente egyszer voltam beteg, de az is előfordult, hogy egyszer sem.

KépKép

KépKép
 
 


Sziasztok

Anika, nem csak cicin, sőt inkább egyre inkább nem azon. A pihiszéke a sláger, abba bekötöm, a hinta zenéjét bekapcsolom és már alszik is. Ha a kiságyba rakom akkor nem alszik el. Este szopinál is inkább felül és elmászik, így meg is szűntettem az esti szopit, elalvás előtt tápit iszik már csak. éjszaka viszont csak cicin hajlandó visszaaludni. Első ébredés után mellettem van. Most viszont felkelt felvettem és vissza raktam a székébe, és bekapcsoltam a zenét és visszaaludt, na akkor ma egész este zenélünk,hátha akkor nem kellene neki a cici :D :D :D

Én néha bekapok egy gravidát. És kopp-kopp jól bírom, a mostani vírusukat is megúsztam, pedig én is minden nyavalyát elkapok..

Era

Kép
Kép


Anika, ha szedtél a terhességed alatt magzatvédő vitamint, azt szedheted szoptatás alatt is. Tökéletesen alkalmas arra is, hogy ebben az időszakban fedezzen mindent, amit kell.
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Ha tudtam volna, hogy írtok, jöttem volna előbb. El kezdem mától szedni a Gravidát. Úgy néz ki baba van. Banyus, a másik fórumon még titok. :) Még nem voltam orvosnál, de hamarosan megyek.
Elkezdtem mindenfélétől undorodni és büdös sok minden. Ma reggel pozitív lett a tesztem és Apor szopik. :lol:
No mit szóltok?

Dia, Te hova szoktál írni? Nem látok nálad vonalzót.

anita

KépKép

KépKép
 
 


anika!

Vonalzóm nem is lesz, sztem.:) Amúgy régen sokat írtam ide a társalgóba (akkor még nem kellett regisztrálni, ez 2000-2003 között volt). De akkoriban cseteltem is. Aztán volt részemről egy kis szünet. Most megint vagyok, a régi topikom már kihalt (Első napok, hetek, majd a Túl az első napokon, heteken), csak bele-bele kotyogok abba, ami érdekel.:) Amúgy meg chat. Meg más egyéb dolgok még itt, de az nem feltétlen publikus.

Pocaklakóhoz gratula, persze, csak csendesen.:) És hajrá, Apor, bízd rá a fiadra, tudni fogja, mit tegyen!
dia
Budapest
 
 
 


Dia!

Köszi, csak kíváncsiskodtam. :)
Köszönöm, meglátjuk mit mond az orvos.

Apor rendületlenül szopik és nincs is szívem megvonni tőle. Azt hiszem meggyőztetek és rábízom a dolgot.

KépKép

KépKép
 
 


Sziasztok!

Most találtam ide, felkeltette a cím az érdeklődésemet.

Anika, kíváncsi vagyok, mit mondott az orvos. Voltál már? Gratulálhatok? :wink:

Nekem két kislányom van, mindketten szopiznak. Sára 15 hónapos volt, mikor Anna megfogant. Akkor még nagyon cicifüggő volt, eszemben sem volt elválasztani. Semmi gond nem volt a várandósságom alatt, így szopizott tovább. Félidő tájékán érzékeny lett a mellbimbóm, és éjszaka is nagyon sokszor felkelt cicizni, ami engem kifárasztott, így elhatároztam, hogy elválasztom. Egy hét próbálkozás után feladtam, mert láttam, mennyire nem áll még készen rá. De az éjszakai kelések legalább nagyon lecsökkentek, ma már csak néha kel fel, ha rosszat álmodik. (cicin alszik vissza). Sára a mai napig cicin alszik el, délután is. Most így két gyerek mellett bevallom, jobb lenne nekem, ha ő már nem szopizna, de most nem tehetem meg vele, hogy nem adok neki, hiszen Anna baba sokat cicizik, nem értené meg, ő miért nem kaphat. Szóval engem is érdekelnének, kinek hogyan sikerült elválasztania a két év körüli gyermekét. Bár nálunk ez az idő nem most fog eljönni. Fogalmam sincs, meddig szeretne még szopizni.

Katica

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Sajnálom, hogy ide már senki nem ír, pedig nagyon érdekelnének tapasztalatok kinek, hogy sikerült leszoktatni cicin alvásról a babákat?

üdv,
Avent
 
 


Sziasztok!
Jó lenne újraéleszteni ezt a topikot!!
Nekem van egy 19 hónapos kisfiam, aki még szó szerint cicifüggő. Cicivel alszik, cicivel kel, és napközben is gyakran elkéri, bár sokszor 1-2 perc után elég is neki. Most 10 hetes terhes vagyok, a tejem savanyú,de ez sem zavarja :? :) Kicsit reménykedtem, hogy elválasztja magát, ha terhes leszek,mert azóta eléggé fáj, ha szopizik, de ha magától nem akarja abbahagyni nekem nincs szívem elvenni tőle. Főleg most,hogy egyszerre jön 4 rágó és 2 szemfoga. Nem tudom elképzelni, hogy az én cicifüggő kisfiam valaha is elválasztja saját magát.

Kép


Kép
 


Szia!

Örülök, hogy írtál :)
Az én kislányom 15 hónapos, ő már napközben nem kéri, csak ,ha beteg vagy nyűgös, de az alvás nem megy cici nélkül. Nekem se nagyon van szívem nemet mondani, de tervezzük a következő babát mi is, és még nem akar jönni, azt hittem, hogy az éjszakai szoptatások miatt, viszont most a Te példád ezt megcáfolta :))
Sok helyen azt olvastam, ha egyedül el tudna aludni, éjjel sem kelne ilyen gyakran, persze tudom minden gyerek más...
A nappali szopikról talán könnyebb leszoktatni, jobban el lehet terelni a figyelmüket, mint alvás előtt. Mindig akad valami érdekes játék :)
Kisfiad külön szobába alszik?
 
 


Nem gondoltam, hogy ilyen hamar írni fog valaki, ezért nem is néztem vissza :( Bocsika! :oops: Szoptatás mellett is terhes lehetsz, csak nehezebben :oops: Én januárban menzeszeltem először és áprilisban terhes lettem :P Figyeltem a peteérésem és akkor jobban belehúztunk :oops: :D A kisfiam velünk alszik, ami megnehezíti az elválasztást, de én már nem görcsölök rajta. Szopizik még éjjel is, nappal is, de egyre ritkábban. Megvárom amíg magától elhagyja. Ha ez nem történik meg szülésig, akkor majd szopizik a pici után. Mindenki azt mondja, hogy álltalában 3 éves korukig maguktól abbahagyják. Amíg neked nem terhes a dolog, addig szerintem hagyd, ha szüksége van rá! Más országokban ez természetes, csak nálunk nézik hülyének az embert, ha egy éves koron túl még szoptat :evil: Legyél rá büszke, hogy Te megadod a gyerekednek, hogy sokáig szopizhat! :wink: :D

Kép


Kép
 



Sziasztok!

Látom, már elég régen járt erre valaki, de írok, hátha...
Az én lányom 14 hónapos és fél éven belül szeretnék teherbe esni a kistesóval. Viszont el sem tudom képzelni, hogy Luca egyszer nem fog szopni. :) Nappal is cicizik, este cicin alszik el és csak cicin tud visszaaludni. Elég rossz alvó és sokszor felkel.
Engem nem is az aggaszt, hogy nem tudok teherbe esni, hanem nem árt ez a pocaklakónak? Mert ugye minden ami kell, kiválasztódik az anyatejbe, meg a szopizás méhösszehúzódásokat okoz. Meg tudtommal a dokik sem örülnek. Bár ez abszolút nem érdekel, ha tudom, hogy mindkettőjüknek jó.

Üdv.:
Sziszka

Kép
 


Sziasztok!

Az én fiam most múlt kettő és rendületlenül szopizik. Egy nap kb 7-8szor. Én az éjszakai elválasztást kezdtem el, egész jól is ment kapott vizet, ölben elringattam, és zsupsz vissza az ágyba. Pár napja mandulagyulladása lett, így visszaestünk, de bizakodom. :) Én a nappali szoptatásokat nem tudom kihagyni. Nem lehet elterelni a figyelmét semmivel, óriási cirkusz ha nem hagyom, legtöbbször nincs erőm hadakozni. Mi is szeretnénk kistesót, igazából csak most kezdtük a próbálkozást, kiváncsi leszek.
Tippeket sajnos nem tudok adni, de jó olvasni, hogy mások is járnak ilyen cipőben. Rám már teljesen ferdén néznek az ismerősök és 6-7 évesen még szopizó gyerekek rémtörténeteit mesélik...

 
 


Sziasztok!
Nekem azt mondta a dokim, hogy nyugodtan szoptassak a terhesség alatt is!!! Ha nem bírja a szervezetem egyszerre a kettőt, akkor úgyis a tejem fog elmenni, a magzatnak semmi baja nem lesz!!! Ez kb. 2 hete meg is történt.Egyszer csak azt vettem észre, hogy egy csepp tejem sincs. Ettől függetlenül, a fiamat nem zavarja, akkor is kéri és még mindíg csak azzal alszik el :? Viszont napközben egyre könnyebben elterelem a figyelmét. Valahogy majd csak lesz, bár azt hittem ha nincs tej, akkor nem kell a cici sem. HÁT, TÉVEDTEM!!!
A pocaklakóm köszöni jól van, és úgy néz ki kislány lesz!! :P

Kép


Kép
 


Sziasztok!

Közben utánajártam egy nagyon jó orvosnál, és nem lehet a szoptatástól baja a pocaklakónak. Az anyukának esetleg egy kicsit több vitamin, vagy ahogy Loaktinia írja, elapad a tejci.
Szóval már nem görcsölök azon, hogy minél hamarabb leválasszam Lucát. A cél, hogy decemberig teherbe essek... :D
És szerintem mindannyian legyünk büszkék, hogy ilyen sokáig tudunk szoptatni, mert sajnos a mai világban ez nem "divat"!!!


Leko, sok sikert!
Loaktinia, gratula a kislányhoz!

Üdv mindenkinek!

Kép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron