Új privát üzeneted érkezett!

Agnus castus d6 , azaz barátcserje

"Ha valakinek akármi baja is van a ciklusával, pl. túl hosszú, túl rövid, nincs peteérése vagy PMS-ben szenved, az első választás mindig a barátcserje (Agnus castus). Ez regulája a ciklust, ha hosszú megrövidíti és beállítja, enyhíti a PMS-t és esetleg peteérést eredményez. Nem speciális, a ciklus általános javítására használják. A barátcserjének van még egy jótékony hatása: leviszi a magas prolaktin szintet, amely szintén felelős lehet a túszőrepedés elmaradásáért"

"A barátcserje termése mérsékli a menstruáció előtti panaszokat, az úgynevezett permenstruációs szindróma tüneteit, ezért olyan panaszok esetén alkalmazható, melyek a menstruáció előtt akár egy-két héttel kezdődhetnek, és a vérzés jelentkezése után megszűnnek. A panaszok közé tartozhatnak testi és lelki természetű panaszok is, melyek megnehezítik a mindennapi munkát, és amelyek jelentkezhetnek fejfájás, bőrproblémák formájában, a mellek enyhe feszülésében, alhasi panaszokban, idegességben, ingerlékenységben, továbbá hangulati ingadozásban, fáradékonyságban és alvászavarban.
A készítményt olyan nők is szedhetik, kik hormontartamú fogamzásgátló tablettát szednek, ugyanakkor a menstruációval kapcsolatban panaszaik vannak."

Zafir barátcserje kapszula:

A ciklus elsö napjától a mensiig napi 1 tablettát kell szedni.

Összetétele: csak Agnus castus-t tartalmaz, 250 mg / tabletta koncentrációban

Első alkalommal ajánlatos a készítményt huzamosabb ideig, 1 – 2 hónapig folyamatosan szedni, később 10 -15 napos kúrák is elegendőek a kedvező hatáshoz

Vitex Agnus Castus d6-ot, homeós bogyót. Napi 3x 5 golyót kell elszopogatni.

Tea formájában 2-3 csészével fogyasztanak belöle az egész ciklusban. Tabletta formában hatásosabb és egyenletesebb a szedése, azért is, mert a barátcserje termésének hatóanyagai vízben nem oldódnak, így a tea nem olyan hatásos. A tea elkészítése: csészénként 1-2 teáskanálnyi bogyót leforrázunk és 10 percig állni hagyjuk."

úgy láttam nincs még ilyen topik, pedig sokan küzdünk rendszertelen ciklussal.
van valakinek tapasztalata már a barátcserjével, én most kezdtem el szedni, hogy beállítsam az egyébként katasztrófális ultrabrutálciklusomat.
Vendég
 


Cia!

Írtam a leveledre, itt csak azt kérdezném meg, hogy ezek ( mármint barátcserje meg más füvek) használnak? Vagy sok idő és ne pazaroljak ra?
 
 


Szia szerintem ugyanúgy mint a gyógyszereknél is elltérő.

van akinek már az első hónapban reagál rá a szervezete , van akinek csak egy két hónap múlva.

Nekem pl a clostyra nem reagált elsőre a szervezetem, másodjára se nagyon de az egy tüsző elég volt Zsigámhoz.

most úgy néz kis hogy megvolt a PÉ kíváncsi leszek. ez volt az első barátcserjés hónap.
Vendég
 

 
 

úgy néz ki senki sem ismeri :roll:
Vendég
 


Szia Boni!


Nekem ugyan nincs közvetlen tapasztalatom, de anyum "füves könyve" azt írja,hogy 98-ban csináltak egy nagyobb kísérletet vele.
66 nő kapott,akiknek sárgatest elégtelensége volt, 3-6 hónapig. Közülük 15-en estek teherbe, 60%-kal többen,mint a kontrollcsoport.

Viszont úgy írja, hogy reggel és este 2-2 tabletta, uennyi hatóanyaggal (250 mg száraz kivonatból).... :roll:

Pusz!

 
 


Anya szia köfi! :lol:
Vendég
 


Azért majd szólj,ha nálad is bejön :wink: :lol:!

 
 


szólok ne aggódj :wink: :lol:
Vendég
 


ha valaki olcsobban szeretne bcserje kapszulát, csak irjon privit
a bolti ár alatt sokkal olcsobban tudom, 3000fölött van boltban
én 2390ért szerzem be:)
Vendég
 


Boni

Megnéztem tegnap,csak már nemvolt erőm bekapcsolni a gépet :?...

Szl nem írja,hogy csak a ciklus egyik vagy másik felében kéne szedni,hanem csak hogy napi ennyi vagy annyi. Nekem ez azt jelenti,hogy végig....Mivel a sárgatest elégtelenségre használják,logikus is végig szedni,hiszen fenn is kell tartani a működést...már akinél ez probléma..Hát nemtom...szt gondot nem csinál,ha szeded :).
Az alsó vonalzód miiii???? Olyan ismerős... :roll:

Szilvike

:)

 
 


Sziasztok!

Én a felső határértékhez közelítő prolaktinra szeretném elkezdeni a barátcserjét, de nem tudom, milyen gyártótól lenne érdemes venni. Ebben szeretnék segítséget kérni tőletek.
Jelenleg az orvosom által felírt Mastodynon cseppeket szedem,(ez is barátcserjét tartalmaz) de a napokban elfogy, és csak 1 hónap múlva megyek a dokihoz, és sajna ez a csepp receptköteles.
Ti melyiket szeditek és mennyit?
jenny29
Mór
 
 


Szia!

Majd Küldöm Bonit, ő szedi :).

 
 


Anya :lol:

bocsánat csak hétvégén keveset vagyok!

Jenny én a Zafir barátcserje kapszulát szedem, és csak napi 1et! ! és úgy néz ki hogy 28 napos lesz a ciklusom, megjöttek az első mensire utaló konkrét jelek :lol: remélem végre sikerül beállítani a ciklusomat!

http://www.bioszallito.hu/Zafir-baratcs ... rmek-57445
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi szépen mindenkinek a segítséget!
Boniko, te is prolaktinra szeded, vagy csak a ciklus helyreállítására? Még emlékszem rád, amikor csak próbálkoztatok, régóta vagyok már én is itt. Nagyon cuki a kisfiad, és örülök, hogy sikerült nektek is.
Csak nem Anne Shirley rajongó vagy? :D Imádtam azt a sorozatot! :wink:
jenny29
Mór
 
 


Jenny amikor nekem hormonvizsgálatok voltak, kicsit magasabb volt a prolaktin, de nem foglalkoztak vele!

sárgatestelégtelenségem is lehetett, mert a ciklus második fele mindig rövid volt...

összességében minden bajom vót! :roll:

de most már elmondhatom, hogy hosszú idő után a volt hogy 80 napos ciklusomat ebben a hónapban 29 naposra varázsolta! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

És ha nem túl személyes a kérdésem Boniko, téged milyen módszerrel sikerült rendbe hozni? Kaptál valami gyógyszert, vagy lombikoztatok? Nekem a sárgatest elvileg rendben van, néha van 1-2 pecsételés mensi előtt, de az lehet a prolaktin miatt is, ebben a hónapban már minimális volt, sztem hat a Mastodynon.
A TSH a vetélés miatt mászhatott el, mert azelőtt nem volt ilyen gondom.
jenny29
Mór
 
 


Jenny nem kezeltek. clostylbegylt tablettát kaptam napi egy szemet 5 napig inszem előtt. :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Nekem a mensim már lassan 1 hónapja késik. Két hete el kezdtem vérezni, akkor azt hittem, hogy megjött. De tévedtem. Azóta mindennap véreztem egy picit (hol barnás, hol élénk piros színűt). 2 napja el kezdtem inni a cickafarkfű teát és ma el kezdtem normálisan vérezni (azt hiszem).
Soha nem volt rendszeres a mensim. Szerintetek érdemes folytatni a cickafarkfű teát vagy szedjem a barátcserjét? Ja és persze a prolaktinom is magas, arra bromocriptint szedek.
 
 


Lotion szerintem a ciklus első felében maradjon a cicka, és a Pétől a palást.vagy málnalevél +palást bár nekem a Palást mindig nagyon kitolta a ciklust, én mondjuk jól reagálok a gyógyfüvekre.

ez azért is nehézkes,mert nem mindenki tudja mikor volt Pé, mert nem jelzi a szervezet.így nem tudni mikortól jön a palást. ha neked igen,akkor maradj ennél. ha nem akkor barátcserje,mert azt folyamatosan kell szedni az egész ciklusban.

babás nem lehetsz?
Vendég
 


boniko! Nem hiszem, hogy babás lennék, ugyanis csináltam tesztet és negatív lett, volt vérvételem, az is negatív lett.

Én sem tudom, hogy mikor van Pé, sajnos ehhez nem nagyon értek. Évek óta szenvedek a rendszertelen ciklussal... :(
 
 


Sziasztok!

Helló Boni, puszillak itt is. :wink:

Lotion!

Néztek már? Nem vagy PCOS-es? Milyen a súlyod? Hullik-e a hajad? Hormonvizsgálaton voltál-e? Pattanások? Szőrösödés? Ezeket mind fontos lenne tudni.

KépKépKép
 
 


bikfy! Augusztus végén voltam ultrahangon, a doki nem látott semmi rosszat. A súlyommal vannak gondok, állandóan lefogyok, aztán visszajön. A hajam éppen annyira hullik, mint más embernek. Egy-két szál, de nem vészesen. Nem vagyok se pattanásos, se szőrös típus. Hormonvizsgálat alatt mit értesz? A prolaktin, estradiol és a progeszteron szintet szokták nézni nekem. A prolaktin szintem az magas, arra bromocriptin-t szedek már évek óta. Próbáltuk a dokival, hogy egy hónapig nem szedtem, de felment, úgyhogy vissza kellett állnom rá.
Nagyon szeretnénk már babát, de addig még egy jó pár vizsgálat hátra van.
Augusztus végén a doki adott két beutalót vérvételre, az egyik a ciklus 3-5. napja között, a másik a 20-22. nap között kell, hogy legyen. Szept. 11-én kellett volna megjönnie. Szept. 17-én kezdtem el vérezni, de nem úgy, mint egy rendes mensi. Azóta mindennap vérzek egy picit, hol élénk piros, hol barnás. Múlt hét csütörtökön el kezdtem úgy vérezni, mint ahogy általában normális egy mensinél, de délután már alig-alig. Azóta meg mindennap egy pici, ez is szintén hol barnás, hol élénk piros (néha olyan nyákos). Szóval nem tudom eldönteni, hogy a múlt hét csütörtököt vehetem-e az első napnak vagy sem. Mindenesetre ma elmegyek vérvételre, jövő héten meg a dokihoz. Eddig soha nem volt ilyen problémám, de most meg... Lehet rástresszelek arra, hogy minél előbb túllegyek a vizsgálatokon és próbálkozhassunk a babával...
 
 


Szia Lotion!

A 3. és 21. napi vérvételre feltétlenül menj el, fontos hogy nézzenek FSH és LH arányt, tesztoszteront és progeszteront.
A progeszteron szintedet mikor nézték? És mit mondott a doki? Nekem úgy tűnik, progihiányod és elégtelen peteérésed van. Nem mondták még?

Hőt nem szoktál mérni? Abból lehetne következtetni arra, hogy mikor van peteérésed.

Nekem egyébként továbbra is PCOS-nak tűnsz, lehet, nem ártana kikönyörögni egy éhgyomri és terhelt cukrot, valamint inzulint is.

Pajzsmirigy hormonokat nem néztek még? TSH, T3, T4?

Egyébként nekem is mostanában nyálkás mensim van. Valakinek valami ötlete?

KépKépKép
 
 


Sziasztok!

Én is a barátcserje kapszulát szedtem,most ismét elkezdem.
Nekem nagyon hosszúak és rendszertelenek voltak a ciklusaim/35-50 nap közöttiek/.
Megnézték annó a hormonokat és jók lettek az eredmények.Én sárgatest elégtelenségre gyanakszom vagy valmi hasonlóra.

2 évig próbálkoztunk babával és nem sikerült,utána ajánlották a zafír barátcserjét és elkezdtem napi 1-1 db-ot szedni /reggel és este 1-1/,amikor pozitív lett a tesztem.
Sajna akkor felszívódott a baba a 6.héten vagy előtte és nem kellett műszeresen befejezni a terhességet./ez volt az első barátcserjés hónap/.
Utána én a ciklus 2.felétől peteéréstől kezdtem el szedni a kapszulát a következő ciklusban. Megnézett a doki a 10.nap körül és mondta,hogy reménytelen abban a hónapban a terhesség.
Ezek után én éreztem,hogy a 23.nap környékén pém van,úgyhogy szedtem rendületlenül tovább a zafírt és lásd csodát pozitív lett a tesztem és már 1 éves múlt Szandi baba, a terhesség 13-14.hónapjáig szedtem/.Progipótlót is kaptam természetesen,amit napi 2-szer dugdostam mellette.
Szülés után most max.39 naposak a ciklusaim és ezért kezdem el újra szedni a barátcserjét,be fogja állítani remélem 28-30 naposra.

Bocsi,hogy ilyen hosszú lettem,csak gondoltam,hogy én is írok a jótékony hatásáról.

Puszi mindenkinek:

Jutka
Vendég
 


BIkfy szijja :lol:

g.judit örülök,hogy leírtad a történetedet!


jelentem hogy a második barátcserjés ciklusom 28 napos! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Nekem a dokim a Premenst ajánlotta. Erről tudtok valamit?
 
 


Sziasztok,

Boni
nagyon aranyos Zsiga Csiga. Én is akarok egy babát! én is én is!!!!
na szóval, kérdezni szeretnék: kb. januárban lombikozni fogok. viszont a prolaktinszintem 2 hónappal ezelött nem a legjobbra sikeredett, vagyis egy kicsit a határérték fölött volt. ezért rendeltem a patikában barátcserje-kapszulát, holnap megyek megvenni. azt szeretném tudni, hogy mikor kezdjem el szedni szerinted?

Lotion,
a Premensröl eddig nem hallottam. sajna én ebben segíteni nem tudok
 
 


Kedves Dina !

a ciklus első napjától javasolják, a végéig.én is így szedem. az induló hozzászólásban leírtam:) remélem hamar lesz neked is babád!

Lotion már hallottam róla :lol: A PreMens filmtabletta hatóanyaga a barátcserje (Vitex agnus castus) gyümölcsének standard módon előállított kivonata. A standardizálással ennek a növényi hatóanyagot tartalmazó gyógyszernek az állandó minőségét kívánták elérni.
A barátcserje termése mérsékli a menstruáció előtti panaszokat, az úgynevezett premenstruációs szindróma tüneteit.
A PreMens filmtablettát ezek alapján a menstruáció előtti időszakban kell alkalmazni, hisz ezek a panaszok a menstruáció előtt akár két héttel is elkezdődhetnek és csak a vérzés kezdetén tűnnek el. A panaszok közé tartozhatnak testi és lelki természetű panaszok is, melyek megnehezítik a mindennapi munkát, és amelyek jelentkezhetnek fejfájás, bőrproblémák formájában, a mellek enyhe feszülésében, alhasi panaszokban, idegességben, ingerlékenységben, továbbá hangulati ingadozásban, fáradékonyságban és alvászavarban.
A készítményt olyan nők is szedhetik, kik hormontartamú fogamzásgátló tablettát szednek, ugyanakkor a menstruációval kapcsolatban panaszaik vannak.

állítólag vastagítja a méhnyálkahártyát is.Hajrá!!!!!!
Vendég
 


Boniko,
köszönöm :D
 
 


Köszike boniko! :wink:
 
 


Sziasztok!!Ki tud nekem abban segiteni,hogy milyen szuper jó szer van peteérés serkentésre??Csináltak hormonvizsgálatot,és nem egészen jó a tüszőérésem!Clostilbegytet irt fel a doki,de én nemakarom beszedni,mert sok rosszat hallottam róla....!Ezért érdekelnének inkább a gyógynövények,teakeverékek.Nemtudom,hogy mennyi köze van hozzá,de a fiamat nagyon sokáig szoptattam (a végén már nem aktivan csak elalváshoz),és ennek 4 hónapja,hogy vége!Lehetséges,hogy nem állt még teljesen vissza a hormonrendszerem?Elfelejtettem a dokitól megkérdezni!!:(Segitenétek??
Bea

Kép
 
 


Szia!

szerintem előfordulhat.
én szedtem clostyt, de azt szigorú uh mellett ajánlott. én pl nem reagáltam úgy rá nem lett sokkal több tüszőm tőle. de az az egy elég volt Zsigikémnek

:lol:

most barátcserjét szedek nekem az is segített, de nem mindenkinek reagál a szervezete a gyógynövényre sem, általban 2-3 hónap szükséges hogy beálljon tőle a ciklus.
Vendég
 


szia boniko! azt szeretném kérdezni h nekem rendszertelen a mensesem és szerinted ajálatos nekem szedni a barátcserjét? már 3 éve probálkozunk és nem jönn össze a baba de am hozzá kell tenni h az orvos azt mondta h fogyózak de am nincs bajom
szerinted akkor belevágjak szedni? elöre is köszi a válaszod brig
brigi22
Zádorfalva
 
 


Sziasztok!

A férjemmel mi is babát tervezünk. Igaz, még "csak" 6 hónapja próbálkozunk, de sajnos ezidáig nem jött össze..... :(

2-3 hónapja iszom a cicka és palástfű teát. (A ciklus első felében a cickát, 14-15. naptól pedig a palástfüvet.) Sok jót hallottam viszont a barátcserjéről is, és úgy döntöttem, azt is fogom szedni.

Szerintetek szedhetem a teák ivása mellett is?

Kérlek adjatok tanácsot!

Angi
angita
Békéscsaba
 
 


Sziasztok!

Én is iszom a cickafark- palástfű teát, mivel babát szeretnénk!
Most olvastam a barátcserje kapszuláról, és ahogy látom, lehet szedni a teák mellett, nem zárja ki semmi az együttes használatot!?

Kata
 
 


Sziasztok!
Nekem olyan gondom van, hogy sosem volt rendszeres a menzeszem! Ezért elkezdtem fogamzásgátlót szedni, de mikor abba hagytam, nem jött meg a menzeszem magától. Az orvos azt mondta, hogy minden rendben, bármelyik pillanatban megjöhet. Szuri nélkül nem jött meg! Úgyh újra elkezdtem szedni a gyógyszert. Most júliusban megint abba hagytam. Akkor meg is jött. Augusztusban is időre megjött, de csak pár napra! Azóta semmi! Vette zafír kapszulát! Szeretném elkezdeni, de így nem tudom, h mikor kezdjem. Muszáj a ciklus első napján? Így nem tudom mikor jön meg, v egyáltalán meg jön-e. 3 hónapot meg nem akarok várni! Ha most, ma elkezdem és szedem 2 menzeszig folyamatosan és utána elhagyom, ah írva van?
Segítség......Szeretném szedni, szeretnék normálisan menstruálni.
eraerzso
Komárom
 
 


Sziasztok.
Nekem olyan problémám van hogy 2018.Jan. elején abba hagytam a fogamzásgátló szedését,szeretnénk a párommal babát.
ahogy elfogyott a fog.gátló szokásához híven meg is jött normálisan. 28-29 napra.3-4 napig tartott a mensi nálam ez volt a normális és vártam megint hogy 28-29 napra megjöjjön erre 36-37.napra jött csak meg.nem estem kétségbe mert mondták hogy szokott gyogyszer abba hagyása után megzavarodni gondoltam ez bele fér.
Elmult ugyanugy 3-4 napig tartott, és megint elkezdtem számolni de már nem 28-29.napot hanem a 36-37 napot ahogy az előző hónapra megjött.
De SEMMI.Most járok a 56-57.napnál és nem jön meg a havi mesim, már csináltam tesztet is de NEGATÍV.Felhívtam a nőgyógyászom, azt mondta kedzjem el szedni a premens tablettát és ha nem jönne meg 2 hónap elteltével sem akkor kérjek időpontot és menjek be hozzá.Gondolom vizsgálatra.
Szeretnénk nagyon babát,elég elkeserítő hogy még a mensi sem jön meg, így még számolni sem tudod peteérést....semmit.
Szerintetek mit csináljak hogy rendbejöjjön a mensi és legalább számolni tudjak a termékeny napokat??
köszi előre is. Hajni
kokenyhajnalka
Cegléd
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

cron