Új privát üzeneted érkezett!

Virág!

Köszi!Kép

Bóbita
 
 


Bóbita!
Nagyon köszi, hogy megosztottad az utópiádat Kép. Szerintem is érdekes ötlet, gondolkodom rajta én is. Írtam mail-t a profilodban levő címre. Megkaptad?
Üdv!

Anna
 


Hahó,
Virág,
vissza kellett keresnem, hogy mire is nem válaszoltam, bocs Kép Nagyon elszaladt velem a ló mostanában (úgy értve, hogy nagyon el vagyok kapva változatlanul).
Na szóval:
sajna a jogszabályokat csak megkerestem, de nem néztem meg Kép De meg fogom, csak idő kell hozzá.

A tápszer-recept kérdéskörrel még mindig csak részben értek egyet, mert elég nehezen lehet azzal is hozzájutni, hogy ilyen drága. A hónapmegjelöléssel teljes mértékben egyetértek, ez szerintem keményen fogyasztóvédelmi kérdés.

Feminizmus-tévhitek - össze kell szednem magamat, hogy összerakjam, de meglesz. Gondolom, egyelőre nem kardinális kérdés, azaz ráér.

Kommuna, tetszik Kép Mit szóltok a kibuchoz? Kép

Bóbita,
az utópiád nagyon tetszik, és nagyon szép lenne, ha megvalósulna. Csoport, hát a tied is egy csoportszerep, de komolyan Kép

Mindenkinek:
sajna nekem az esti találkozó semmiképpen nem jó, sőt egyelőre rám csak emilben lehet úgy-ahogy számítani, mert valaminek a finisében vagyok és leszek még legalább egy hónapig, és így is folyton nagyizunk, szalad a lakás, apának nincs inge és nekem nincs fejem Kép

Amúgy majd ha már kilátok a dolgokból, részemről a munkaerőpiaci kérdésekkel foglalkoznék leginkább.

És rettentő boldog vagyok, hogy tetszenek a filozofálgatásaim Kép

Üdv
Kriszi
 
 

 
 

Sziasztok!

Kicsit reménykedem, hogy nem halt meg a topik és vele együtt a nagyszerű eszmék... Ugye nem? Csak nyaral mindenki?

Engedjétek meg, hogy én is javaslatokkal álljak elő! Nagyon régóta foglalkozom azzal a gondolattal, hogy mi lenne, ha egy kicsit most a nők kormányoznának túlnyomó többségében? Ez a gondolat egészen pontosan az EU választáskor fogalmazódott meg bennem, mert ugye még le sem csitultak a parlamenti választások után a hullámok, máris újra fel lettek korbácsolva, ismét ment a mutogatás és az anyázásKép Nagyon sok ismerősöm azért nem ment el szavazni (EU), mert egyszerűen nem látta be, miért kéne bármelyik pártra szavaznia! Megmondom őszintén, hogy Dávid Ibolya mostanában az egyetlen higgadt, megfontolt hang az egész politikai életben. Viszont ő egyedül kevés, a pártjának összetételén még "hangolni" kellene, azonkívül túl kicsik ahhoz, hogy érdemlegesen szóba jöhetnének. Éppen ezért a javaslatom a következő:
Babakocsi-demonstráció: hívjátok meg a főpolgármestert, a családügyi minisztert, a kormányfőt, a belügyminisztert, a BKV Rt. vezérigazgatóját a rendezvényre. Adjatok rájuk műpocakot (lehet az egyik kórházban igényelni az apukáknak, hogy kipróbálják, milyen is az, ha terhes az ember lánya - szerintem erre a célra biztosan kikölcsönöznék Nektek), nyomjatok a kezükbe egy babakocsit, amibe egy kb. 10 kilósra kitömött játékbabát ültettek és riadóztassátok az összes médiát. Csapjatok jó nagy haccacárét az esemény körül, legyen csoki-ropi-nápolyi-tombola, és ha már kellőképpen sokan összegyűltek, kérjétek fel a tisztelt egybegyűlt fontosságokat, hogy a pocakkal és a babakocsival szíveskedjenek eljutni tömegközlekedéssel innen oda. Ha sikerült végigverekedniük magukat a városon, akkor jutalomként a végcélnál üljenek át egy kerekesszékbe és indulás vissza. Állati jó hírverés lenne, és mivel a kormányok mindig szeretik azt hirdetni, hogy ők családbarátok, nem hiszem, hogy vissza mernék utasítani a meghívást.
Támogatókként szóbajöhetnek: Medgyessy Péterné, Orbán Viktorné (igenis, fogjanak össze, mint nők és édesanyák és ne csináljanak ebből politikai kérdést, tessék példát mutatni!), Göncz Árpádné, aki már eddig is sokat tett az Aranyággal a gyerekekért, Dávid Ibolya, aki elég előkelő helyet foglal el a népszerűségi listán a politikusok között, és mellesleg szintén családanya, Egerszegi Krisztina, aki "nemzeti kincsünk" és immáron három kisgyermekes anyuka, Soma, akinek a nagy szája és az egyenessége, kitartása és lendületessége szintén sokat lendíthet az ügyön.
Esetleg még ötletek, amik nem feltétlenül pénz kérdések: a villanykapcsolókat mi a fenéért kell felnőtt vállmagasságba telepíteni? Hogy a kisgyermekek még véletlenül se érjék el azokat, hogy oda kelljen nekik tolni valamit, ha el akarják érni, hátha jól leesnek és összetörik magukat? Ugyanez pepitában a konnektorokkal: azok milért is nincsenek vállmagasságban, hogy a kisgyerekek nehezen érjék el és a szülőnek ne kelljen rettegnie, hogy mikor tanulja meg eltüntetni a vakdugót és mikor csapja agyon az áram?! Nyilvános helyeken, ahol egynél több mosdó van, miért nem lehet legalább egyet gyerekmagasságban elhelyezni, hogy anyukának ne kelljen gyerekkel a karján egyensúlyozni és egy lábon mutatványokat bemutatni, hogy a kicsi kezét meg tudja mosni?!
A parkokat, játszótereket talán nem kéne olyan növényekkel teleültetni, amik mérgezőek (thuja, tiszafa, aranyeső...)
A magasabb mászókák alatt miért nem lehet valami puha szivacsos anyagot elhelyezni, hogy ha a gyerek leesik, akkor ne horzsolja halálra magát a betonon vagy jobb esetben a köves homokon?
Sokszor ilyen apróságokkal meg lehet könnyíteni az életet és a fentiek igenis nem feltétlenül pénzkérdések! Az áram és a kapcsoló akkor is annyiba kerül, ha 60 cm-re van a földtől, mint ha 160 cm-re!
Lehet, hogy lennének még ötleteim, pl. a babakocsis felvonulás tök jó ötlet, csak mondjuk kötni kéne valamihez ezt is. Arra gondoltam, hogy mi lenne akkor, ha gyereknapon a Margitszigeten vagy a Népligetben rendeznétek meg, sok-sok babakocsis anyukával? Milyen klassz lenne, ha mondjuk kettes sorokban a rengeteg babakocsis felvonulna! Akinek nincs babája, az meg toljon a kocsiban játékbabát, mintegy szimbolizálva, hogy előbb-utóbb ő is érintett lesz! Ha a kerekesszékesekkel összeálltok, és mondjuk ők nyitják a sort, a babakocsisok pedig folytatják, még nagyobb, még látványosabb menetet lehetne kivitelezni! És a gyereknap kiválóan alkalmas arra, hogy a rávilágítsatok, a gyerekeknek és az őket nevelő szülőknek nem attól lesz jobb az életük, hogy egy évben egyszer agyonhülyítik őket az ilyen-olyan kacatokkal, teletömik őket édességekkel, hanem olyan apróságoktól, hogy anyu és apu nem idegeskedik nap mint nap azon, hogy anyu vissza tud-e majd menni dolgozni, ha igen, akkor mi legyen a gyerekkel, aput felveszik-e azáltal, hogy van gyereke, a fizetésükből meg tudnak-e majd élni rendesen, hogy anyu 8 órás munkaidőre kapott pénze ne csak arra menjen el, hogy a bébiszittert kifizesse, aki ovi-suli után vigyáz egy-két órát a gyerekre, míg hazaérnek a szülők (hulla fáradtan...). És még ki tudja, hány ilyen probléma merül fel egy család életében - na erre kellene rámutatni (pl. ki volt mostanában a Vidámparkban?! Mennyibe kerül egy családos belépő az állatkertbe? Azon belül, ha venni szeretnél valamit a csemetének, hány hónap kell, mire helyrejön a család anyagilag a fagyi/süti/üdítő/vattacukor/egyebek árai miatt?)?
 


Szia, Bubcsika!

Nem haltunk meg. Kép Átmentünk egy listára, de most mindenki igyekszik túlélni a meleget. Kép Úgyhogy ott is csend van.

Nekem nagyon tetszik a lelkesedésed és az ötleteid is. Nem gondolom, hogy ezzel gyereknapig kéne várnunk. Szerintem nem kell szervezetté válnunk ahhoz, hogy ezeket megcsináljuk.

Neked van annyi erőd/időd/stb., hogy vastagon benne legyél egy ilyen szervezésében?

Kriszi,
hogy vagy azzal a dologgal? Még 6 nap van hátra a hónapból. Kép (Utána 2 hétig nem leszek.)

Mi az a kibuc?

Szerintetek mennyi idő összeszedni magunkat és egyéb szervezeteket (pl. kerekesszékeseket) egy nagyobb méretű megmozduláshoz, amit pl. Bubcsika említett, ha nem is pontosan olyat, de olyasmit?

És kinek tetszik az ötlet rajtam kívül?

Kriszi és Bubcsika,
fogjunkossze-feliratkozas@primlista.hu Kép

Virág
 


Sziasztok!

Virág! Kibuc = kommunaszerűség Izraelben. Kép

Bóbita
 
 


Aha. Köszi. Még nem is hallottam róla. Kép
 


Virág: szerintem valami megmozdulással meg kéne várni a szeptembert, mert addig mindenki nyaral..., viszont utána pikk-pakk meg kéne szervezni. Szóval szerintem egy szeptember közepi rendezvény működő képes lenne. Mi 13-áig nyaralunk, utána ráérek.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Cory,
teljesen egyetértek, persze, nyárra én sem gondoltam. Csak a gyereknap májusban van ugye, addig meg nem akartam várni. Kép

Virág
 


Sziasztok!

Bubcsika,
zseniális az ötletKép
Találni kellene valami apropót szeptemberre, de anélkül is meg lehetne szervezni.
Akkor már nincs olyan meleg, nem fognak megsülni a babák.
Klassz lenne, ha sikerülne összehozniKép

Krisz

Krisz
 


Csajok, keresni kéne egy passzoló világnapot szeptemberben, és ahhoz kötni.

Virág,
kész vagyok. Tyúketető túrán voltunk az Alföldön. Kép A héten három családi névnap, jövő héten megyünk tovább... Már semmit nem merek ígérni. Kép Jelenleg négy listáról ömlenek rám a levelek (a nőtársak nagyon aktívak ám máshol is Kép ), úgyhogy egyelőre nem vállalom, hogy rendet csinálok még egynek, mert ezeket is alig tudom követni.

A kibucokról még anno a nyolcvanas években olvastam egy szép cikket a Nők Magazinjában (hajaj, akkor még olyan is volt), és nagyon megragadott, azóta emlékszem rá.

Üdv
Kriszi
 
 


Sziasztok,
örülök, hogy nem tűnt el a lelkesedésKép

Szívesen segítek, bár se gyermekem, se kerekesszékem nincsenKép Mivel állandó munkahelyem van, plusz még nyelvet is kéne tanulnom, túl sok időm nincs, de esetleg levélben vagy telefonon, ritkábban személyesen próbálok közreműködni, ha szükség van rá! Csak szóljatok és én igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni!
 


Találtam két (egyházi) ünnepet szeptemberben, idemásolom:

Szeptember 8.
Kisasszony napja, Szűz Mária születésének napja. Magyarországon kedvelt búcsúnap. A hívő asszonyok kimentek a szabadba napfelkeltét várni. Úgy tartották, aki arra érdemes, a felkelő napban megláthatja Máriát. Bizonyos vidékeken ekkor kezdték el vetni a gabonát, melyet kisasszony napjára virradóra kitettek a szabadba, hogy a harmat érje, "az Úristen szentelje meg".
Mint a paraszti gazdasági élet fontos napja, sokfelé a cselédek szolgálatba állásának napja is volt. A dió leverését a fáról is ekkor kezdték. Szép elnevezése: Fecskehajtó Kisasszony napja arra utal, hogy ettől a naptól kezdve keltek útra a költöző madarak.

Szeptember 15.
Hétfájdalmú Szűzanya napja. Mária anyai fájdalmára- melyet megfeszített fia halálát látván érzett - emlékezés napja. Nagyon régi kultusz, egyike első nyelvemlékeinknek, az Ómagyar Mária siralom is erre utal. A Pieta, mint az egyetemes emberi szenvedés szimbóluma vonult be a művelődéstörténetbe. Számos ábrázolása létezik a halott fiát ölében tartó Szűzanyának. Egerben ismert szőlőműves terminus a "fájdalmasra szed", azaz a szüretet erre a napra befejezi.
 


Bubcsika,
Nincs kedved feliratkozni a Virág 149. hozzászólásában említett levelezési listára? Levélben úgy tudnál a legegyszerűbben közreműködni Kép.
Anna
 


Szia,
feliratkoztam! Várom a leveleket!
 


Nem működik a listaKép
 


Mi az, hogy nem működik? Írtam levelet, te arra válaszoltál és én is neked. Meg Tinalila írt azóta. Van olyan, hogy a leveleket csak jóval később közvetíti a prim, sajnos ez a listák hibája általában. Ha regisztráltál a primre, akár ott is megnézheted az archivban. A több technikai válasz a listán, csak megkapod valamikor. Kép

Virág
 


Sziasztok!

Találtam egy pár világnapot szeptemberre:

szept. 18.:Rokkantak napja
(egyáltalán a mozgássérülteké és fogyatékkal élőké)

szept. 20.: A gyermekek világnapja
(1954 óta az UNICEF kezdeményezésére szeptember 20-án tartjuk a Gyermekek Világnapját, elsősorban a fejlődő országok gyermekeinek támogatására. E napon felhívást intéznek a világ országaihoz annak érdekében, hogy támogassák és védelmezzék a gyermekek 1959. évi ENSZ-deklarációban megfogalmazott jogait.)

Ezek nagyjából stimmelnek.

Krisz

Krisz
 


Krisz,
Ez nagyon jó!!! Kép 19-e szombat. Kép

Bubcsika,
lehet, hogy ilyenekhez jobb kötni, mint egyházi ünnepekhez. Akkor viszont sürgősen neki kéne kezdeni...

Virág
 


Aha, én meg már aszittem, hogy mi történtKép Szóval megvagytok, csak azt gondoltam, hogy a levelezést ott folytattátok. De rájöttem, hogy nemKép
Ez a dátum nagyon jónak tűnik! Én csak az ünnepnapokra kerestem rá, arra jöttek ki az egyházi ünnepek, ezek szerintem sem a legmegfelelőbbek. A 19-e több, mint tökéletes, mert pont a két világnap közé esik!!! CSúcs, most nagyon lelkes vagyok megintKép
Viszont ma már nem leszek, viszlát holnap!
 


Sziasztok!

Örülök, hogy tetszik az ötletKép
Amúgy szept. 19 vasárnap, ami jobb is az ilyen tömegmegmozduláshozKép

Na, én is nagyon lelkes lettem, bár fogalmam sincs, hogy kell egy ilyet megszervezni.

Krisz

Krisz
 


Nekem sincs. KépKépKép Van valakinek tapasztalata? Vagy mi lenne, ha összefognánk egy már meglévő szervezettel (pl. kerekesszékesek), úgyis ezt akartuk, "felbujtanánk" őket, és megkérnénk, hogy segítsenek a szevezésben? Ők már úgyis tapasztaltak, biztos szívesen benne lennének. Kép

Virág
 


Sziasztok Szervezkedők! Kép

Örülök, hogy ilyen aktívak vagytok! MOst jöttem haza 3 hét nyaralásból, a primlistáról majdnem 100 levelem jött, persze még egyet sem volt időm elolvasni! Addig is jó szervezkedést, a szeptember 19. nagyon jónak igérkezik!
Üdv.
Andi
 
 


Szia, Andi,
mire 2 hét múlva hazajövünk, én is legalább 100 listás levelet szeretnék a postaládámban. KépKépKép

Virág
 


Hali!
Azért elég strapás elolvasgatni, még csak nagyon az elején vagyok. Nem panaszképp. Kép

Remélem már azóta kiderült, mandroka=Andi=aluljárós Kép Ez mind én vagyok!

Jó nyaralást!
 
 


Kiderült. Kép
 


Sziasztok!

Mivel átköltöztünk a primlistára, (ami nagyon klasz, viszont itt teljesen megszünt az Élet sajnos Kép ) tájékoztatnék minden érdeklődőt, hogy létezünk, és nagyban dolgozunk a szeptember 20-án tartandó demonstrációnk megszervezésén! Aki végig-olvassa eme topikot, (vagy legalábbis a nagyját) és szeretne velünk kapcsolatba kerülni, nyugodtan írjon ide. Nem vesztünk el és figyeljük a hsz-eket!
A szervezkedés mostanában a babakocsival is járható aluljárók kiharcolásáért folyik, de vannak más célok is, melyek majd ez után a demo után fognak sorra kerülni.
Aki szeretne résztvenni a szervezésben vagy csak jelenlétével erősítene minket a demonkon, kérem írjon!
Üdv. és remélem mindenki élvezi a nyarat!
Andi
 
 


Most találtam Rátok!
Vidéki vagyok, de nem messze Budapesttől. A gyerekkel még nem mertem bemenni a városba csak autóval. A babakocsizást nem mertem napi rutin nélkül vállalni a fővárosban.
Lélekben veletek vagyok és drukkolok, hogy összejöjjön a demonstráció! Honnan lehet majd tudni, hogy megvalósul és pontosan mikor lesz? Ide megírjátok?
Dove
 
 


Andi...!
Te nem vagy semmi. KépKépKép

Dove,
ha minden úgy lesz, ahogy tervezzük, lehetetlen lesz a babanetet anélkül használni, hogy ne találkoznál szembe a hirdetésünkkel. Kép (Ezt még Apa nem tudja. Kép Pszt! Kép)

Virág
 


Köszi Virág!

Dove, közzétesszük hamarosan, én nem merem vállalni itt ezt a becses feladatot, de ha ellátogatsz a honlapomra, ami fejlesztés alatt van ugyan,de elég sok infó van már rajta, akkor sok mindenre fény derül!!!!!! Kép
Köszi!
Andi
www.gportal.hu/portal/babakocsisok

Remélem jól írtam le?
 
 


Dove és Mindenki,

a demonstrációig áttettük a székhelyünket ide: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/103992.html?1093895772 Kérünk, hogy ide látogassatok el, és aki tud, segítsen nekünk! Kép

A fenti linken mindent megtudtok: időpont, helyszín, stb.

Virág
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet: