Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Zsomimama!

Kb. mennyibe kerül a Pesztonka?

Lea
Lea
 


Csak hogy ellenvélemény is legyen: nekünk Annánál (most 4,5) eleinte jó volt, amikor nem volt sûrû az orrváladéka. Ha sûrû volt, sokat kellett várni, mert váltakozva szív: elektromágnes van benne. A csövébe nem kerüolhet folyadék, ha kimosod, ki kell szárítani, mert ha nem, a mágnes megrozsdásodik. Nálunk addig kellett szívja a sûrû vackot a gyerek orrából, míg leszívta a mágneshez a váladékot a csövön át egy pillanat alatt, meg le akadályozhattam: berozsdált. Porszívósra váltottunk a kicsinél, ez egyelõre jó...
Utazásnál tényleg praktikus, s ha nem ürül nehezen, kockáztathatsz.
Még egy: Anna úgy utálta, hogy két éves kora elõtt megtanult egyedül, hatásosan orrot fújni.

Ára akkor 4 ezer valamennyi volt.

Haszáltat ne vegyél, mi megjártuk: ott még mûóködött, üresben, de itthon már nem szívott.

Sok sikert:
Eszter
RebekAnna
 


A Pesztonka nekem 5600 volt újan ,de mellszívóval együtt. Van hozzá kétféle szívófej, mindkettõ mûanyag. A szíváserõsséget is lehet szabályozni, am ellszívó szabályozójával, csak csövet kell cserélni.Szerintem ilyeneket ajándékba kell kérni, annyi mindent vesznek össze vissza a családok, pl. szólni kell elõre, hogy akár többen is vehetnének valamilyen orrszívót. Az enyém is ilyen szerzemény. Inkább mint 10 csúnya rugi, vagy 10. csörgõ.
Az enyémek (a nagyok) szintén hamar megtanulták az orrfújást, nem is volt hiányzás, meg középfülgyulladás az oviban.
Ui: esetleg kérj egyet kölcsön, és próbáld ki magadon, akkor pontosan fogod tudni, milyen is a gyereknek.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 

 
 

Lea!

Én pár hete vettem pesztronkát 6800 Ft mellszivóval együtt és egy év garancia van rá.
A kisfiam 2 hónapos és már-sajnos-tudja, hogy az jó dolog neki.

Vica
tvica
 


Sziasztok!

Kislányos mamák tanácsát várom:
Anna lányom az angyaltól pisilõs babát kért, le is rajzolta. Nézegettem a boltokat, de nem találtam olyat, ami legyalább 90%-ban megfelelne. Alapkövetelmény, hogy be tudja csukni a szemét! ha lehet, ne legyen haja, kb 40 cm kéne legyen, s persze szép arcú!

Mert hát az angyal a legjobbat, legszebbet hozza, ugyebár!

Van esetleg valamelyikõtöknek hasonló? Mit tud, hol érdeme megnézni?

Ha valakinek beszélõs van, az is érdekelne, hogy használtahó-e! (Anna azt mondta, az se baj, ha beszél, csak aludni tudjon és fürdetni lehessen! A pisilést nem említette itt...) Tudom, hogy ami beszél, az nem iszik, csak hát tapasztaltak véleménye kéne, nem a boltos "elfogulatlan" tanácsa a legdrágábbra irányulóan! Kép

Köszi:
Eszter, az angyal
RebekAnna
 


Eszter,
Götz baba van ilyen, Götz baba bolt pedig több helyen is, egy a Váci utcában, egy a Rákóczi úton a Blaha környékén. 5000-8000 között mozognak az árak.
andi
andi
 


Köszi Andi!
Ez eszembe se jutott, pedig láttam már a boltot!!
Ha lejár a szobafogságunk, elmegyek (már csak ezért is alig várom!)

Nektek van? Bevált?
RebekAnna
 


Sziasztok!

Az érdekelne, hogy a fiam most 3 hónapos. Ugyan még csak nyár vége van, de érdemes-e már most elektromos orrszívót vennem, hogyha kell legyen, ne akkor kelljen szaladgálni érte, esetleg éppen elfogyott és várni rá? Szerintetek?
 
 


igen, ha porszívósra gondoltál. mi még kisebb korban is használtuk a kiscsajaimnak.
anita
anita
 


Arry!

Nekünk nem vált be az elektromos orrszívó. Pesztonka márkájú. Én is elõre beszereztem és amikor szükség volt rá nem kellett rohangálni. A porszívós változat nagyon bejött.
Olyat érdemes venni.

Üdv, Tkriszta
Tkriszta
 


Arry!
Én is esküszöm a poszívósra, tuti bejön. Ha megijed a porszívó hangjától, told távolabb tõle.
nkata
 
 


Sziasztok!

Kar, hogy elhalt ez a topik, de sebaj, hatha jar meg erre valaki. Iszonyat mi hulyeseget birnak eladni a boltokban/reklamokban a gyanutlan szuloknek ( a gyerekenek mindenki a legjobbat szeretne).
A kedvenceim: cumiba rejtett homero, zenelo bili/cumisüveg, kanyarodó kiskanál, eldobhato partedli, eldobhato pelenkazóalatet (kornyezetszennyezes felsofokon, a pelenka nem eleg?).
A körömollót valaki mar emlitette: jo otlet, hogy nincs hegye, de miert nincs ele?
Biztonsági felszerelesek (fiokzarok, racsok, fejvedok): otthon meg jo, de ha nem otthon vagyunk honnan fogja tudni a gyerek, hogy mit miert nem szabad csinalni es mi az ami faj?
Bébiszitter, asszem igy hivjak ami semmire sem jo, csak hogy a gyerek egeszsegtelen tartasban legyen es ne tudjon mozogni.
A bebeikompot mar kitargyaltak elottem.
Ja es meg valami: valamelyik bebietelforgalamzo ceg prospektusaban olvastam, hogy jobb az uveges bebietel, mint ha magunk fozunk, mert ez tutira ellenorzott kaja. No comment.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Udv mindenkinek!
Reka
 


sok mindenben nincs igazad. a mi ollónknak van éle, közel 3 éve használom. a cumis lázmérõnek is sokszor vesszük hasznát a mai napig, pedig sosem cumizott a gyerekem amúgy, de a lázmérõt nem viseli el, se itt, se ott.
a bizt. felszerelések is jók, hiszen legtöbbet otthon van a gyerek az elsõ 1-2 évben, ráadásul otthon néha mást is kell csinálni, mint non-stop figyelni, míg, ha házon kívül vagyunk, akkor más dolgom úgy sincs, mint odafigyelni.
a bébiétel pedig tényleg egészségesebb, egyrészt, mert nem fõzik el a vitamin-tartalmat, míg otthon ez nagyrészt elvész, másrészt biztosan nem nitrátos répából és egyéb mûtrágyás, mesterségesen érlelt zöldségbõl-gyümölcsbõl készül, mint amiket a piacon, itt-ott be lehet szerezni.
a gyerekkel tölthetõ idõért pedig pláne föl sem merült bennem, hogy a konyhában pancsoljak. bevásárlás, fõzés, aprítás, mosogatás... kösz, nem.
judit
 


"mert nem fõzik el a vitamin-tartalmat, míg otthon ez nagyrészt elvész, másrészt biztosan nem nitrátos répából és egyéb mûtrágyás, mesterségesen érlelt zöldségbõl-gyümölcsbõl készül, mint amiket a piacon, itt-ott be lehet szerezni."
Erre szokták azt mondani, hogy ez, így ebben a formában NEM igaz...
Névtelen
 


Sziasztok!
Szerintem ez is olyan téma (mint sok minden más), hogy kinek-kinek mi a tapasztalata és a véleménye Kép

Szerintem abban teljesen igaza van Rékának, hogy mindenféle "praktikus" dolgot kitalálnak, hogy vegyük mindig az újdonságot. És persze ki a legjobb alany, naná, hogy a szülõ, aki mindent megtesz, megvesz a kölkének.

Cumis lázmérõ: megvettem és szerintem sem jó, de csak azért gondolom így, mert az én csemetém egyáltalán nem volt hajlandó cumit venni a szájába, hiába is erõltettem :|
Biztonsági körömolló: a miénknek sincs éle :| Egyszer próbáltam, rögtön fel is adtam, azóta is rendes kisollót használok.
Üveges bébiétel: én inkább fõzõcskézek, de egy utazásnál, kirándulásnál viszont nagyon jónak találom, hogy egy-két üveggel kész babaételt tudok magammal vinni.
Az eldobható pelenkázó alátétrõl ugyanez a véleményem: otthon tökéletes a textil pelus, de pl. vendégségben egy idegen ágyon vagy az autóban az ülésen nagyon jó, hogy nem ázik át pelenkázáskor egy esetleges "balesetnél" vagy a rendelõben a felépítésébõl adodóan nekem sokkal sterilebbnek tûnik, mint egy sima pelus.
Zenélõ bilit sosem vennék, sõt akkumlátoros motort ill. kisautót sem. Ott a lábacskája használja, ne segítsek már neki ellustulni idõ elõtt :|

A fõzéshez még egy gondolat. Judit nem ellened!!! Ha vásárolok, viszem magammal, ha fõzök ott van velem az etetõszékében. Tehát így is velem van, közben is tudok vele foglalkozni és Õ ebbõl is tanul.

sziasztok, Phaedra
 


Sziasztok!

Mi használtuk a cumislázmérõt. Én nagyon paráztam az elején, hogy nem fogom észrevenni, ha beteg a gyerek. Az elsõ 3 hónapban egyébként is cumis volt, aztán magától elhagyta. Addig nagy hasznát vettem a cumis lázmérõnek.
Én bébiételpárti vagyok, de ez egy külön vita lehetne Kép
A körömollót nem próbáltam, zenélõ bili eszembe nem jutan.
A biztonsági dolgokból fiókzárat használunk a gyógyszeres és iratos fiókon, a többin nem.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Evey, ha még jársz erre: felejtsdel a vape szúnyogriasztót, és használj Bábolna biót abszolút nem károk az emberre, és mint a neve is mutatja környezetbarát!!! Sokkal jobb mint a vape.
Micky
 


Judit, csinálj egyszerre többet és fagyaszd le kis adagokban. Rengeteg idõt megspórolhatsz.

Másrészt legyen õ is részese a fõzesnek, azaz legyen kint veled az etetõszékben és míg Te fõzöl adjál neki egy kiskanalat vagy hasonló dolgot és közben meséld el neki mit is csinálsz.

A legtöbb hétköznapi kajcsihoz nem kell órákat állni a konyhában, tehát õ is ki fogja bírni, és mint fentebb is írtam fõzz elõre többet, aztán irány a jégláda.


Micky
Micky
 


Én a kanyarodó kiskanálhoz szólnék hozzá.
Nem állítom, hogy minden gyereknek ez kell, de vannak gyerekek akik bár nagyon szeretnének egyedül enni, de nem tudják a kanalat a kezükkel befelé fordítani így csak a kanál oldalát tudják bekapni, azoknak például kifejezetten hasznos kis segítség egy ilyen kanál.


bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok.
Látom eléggé kihalt ez a topik. Végigolvastam és valamit irnom kell.
Evey irta, de sokan gondolkodnak igy a bébikompról. Egyetértek hogy káros, én sem vettem a lányomnak, és a környezetemben is igyekszem finoman lebeszélni róla az anyukákat..
Szóval azt olvastam itt, hogy `inkább járkálj vele kézenfogva...`
Én úgy gondolom ez legalább annyira káros a babának, és igy is később fog elindulni. Hiszen ha menni akar, te is kellessz hozzá. Nem tagadom néha én is mentem a gyerekkel igy , kb 3 alkalommal. Aztán olvastam is erről, hogy ne bolygassuk a gyereket, meg be is láttam, hogy ennek ua a funkciója,mint a bébikompnak..
Mert, ha tudna menni egyedül, megtenné biztosan. Azzal pedig hogy csámborgunk vele a lakásban, csak elhúzzuk a mézes madzagot.. Nézd, te ezt nem tudod, csak, ha én is itt vagyok...
Engedjétek, hogy kapaszkodva járjon, de egyedül a székbe asztalba, szekrénybe kapaszkodjon .. Higyjétek el, hamarabb fog járni, mintha vezetgetnétek, és jobban fog örülni, hogy egyedül csinálja. Arról nem is beszélve, hogy ez megkiméli az ember derekát..Kép

Nem akartam megbántani vele senkit, nem ezért irtam, tényleg csak a segitő szándék vezérelt...
Az egyik barátnőm a fia 5 hónapos korától vezetgeti igy . Most 10 hónapos, és csodálkoznak, hogy nem mászik, meg hogy egyedül nem játszik el..
sziasztok,
Betti

KépKép
KépKép
 


Sziasztok!

Betti tök igazad van. Ezzel együtt első gyerkőccel bevetettem a módszert (ő 6 hótól ment igy, még hasrafordulni sem tudott), mert igy legalább nem üvöltött egész nap. Ezzel együtt nem csúszott el végzetesen a mászásban, egyedül felállásban, menésben. Persze a további gyerkőcöknél igyekeztem/igyekszem nem engedni állni, amig nem magától csinálja. Csak piszok nehéz egy egyedül semmit el nem levő gyerkőccel!!! (most ANcsi van úgy, hogy néha ül, pedig még nem tud egyedül)

Ildi

Ildi
 
 


Sziasztok!

Bár már régen írta, de csak most olvsatm, de én mrg a babysitter (ringató bölcső, ülőke) nevű dolgot szeretném megvédeni. Én sem vettem alapból, de mivela lányom első pillanattól kezdve csak akkor volt csendben ha ölben volt és én már nagyon ki voltam borulva, így 2 hónapos korában hirtelen ötlettől vezérleve vettem neki egy ilyet. Hát le enm tudom írni azt a megkönnyebbülést. Mi nagyon sokat hazsnáltuk, akár lábbal is lehet ringatni nem túl nagy erőfeszítéseel, a csaj meg tök csöndben voot benne, legtöbbször abban aludt el, ringatva, és akkor ha elaludt ott lehett hagyni, miközben az ölemből sose tudtam letenni. és egyáltalán nem szokott rá a ringatva alvásra, eljött az a kor, amikor már elég érett volt (kb 7 hónapos kora körül) amikor már simán elaludt a kiságyában,a zóta is ott alszik, nappl kb 2 perc alatt elalszik, úgyhogy nem lett semmi gond.
Úgyhogy szerintem ne írjunk le azért így sok dolgot, mindennek megvan a maga funkciója és van olyna baba akinél igenis jól lehet hazsnálni.

Babaolló: na, az nekünk sem működik, tök életlen, de lehet hogy rossz fajtát vettünkKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
 
 


Sziasztok!

Mindenkit szeretnék figyelmeztetni, nehogy megvegye a Living-Lab elemes orrszívót! Semmire sem jó, nemhogy 99 éves, de még az újszülött orrát sem képes kitisztítani. Ellenben majdnem 10.000 forintba kerül. Még mindig a hagyományos porszívós orrszívó ér valamit, akármennyire macerás is. Én tulajdonképpen azért vettem ilyet, hogy a baba ne ijedjen meg (jön anya a nagy fekete csővel), na meg lustaságból, de rá kellett jönnöm, kidobott pénz volt!

Üdv: Juli
 


Méghogy semmire sem jó a Living Lab?
Dehogynem! :twisted:
Fogod a Living Lab szilikon végét és átteszed a porszívós orrszívó végére.
A rendkívül pici orrnyílású lányomnak csak így lehet leszívni az orrát, mert különben a porszívós orrszívó (Arianna) csak összeszívja az orrszárnyakat és nem jön ki a trutyi.
De a Living Lab egyik szilikonvége elég vékony, hosszú és puha, hogy beljebb lehessen tolni és úgy ki lehet szívni az orrát rendesen.

Egyébként tényleg nem túl hatékony a Living Lab. :evil:


Felesleges holmik? Az mindig attól függ:

A fiammal úri huncutságnak tartottam a baldachint.
A lányomnak aztán varrnom kellett egyet bordó flanellből, mert velünk aludt a nappaliban és zavarta a fény.

A fiam folyton legyűrte a fejvédőt, aminek így hamar ki is telt a becsülete.
A lányomnál muszáj volt használni, különben keresgélhettük volna éjjel a kiesett cumikat a padlón a sötétben. Nála jöttünk rá, hogy nem elég felkötni a fejvédőt, sokkal jobb, ha be van fűzve a rácsok közé. Így a gyerek nem tudja legyűrni, nem kúszik be alá, van tartása. Igaz ehhez a 140X70-es fejvédő kell a 120X60-as kiságyra.

A fiamnál kidobtam a kukába a bébi körömollót, mert egyáltalán nem volt éle, és vettem inkább egy DM-es körömcsípőt. Nála bevált.
A lányomnak rögtön az első körömcsípőzésnél sikerült fél milliméterrel megrövidítenem a kisujját, aztán ezt rá 3 napra megismételnem a másik kezén, úgyhogy azóta a saját körömollómat használom inkább. Bár így is futóvadlövészet.....

A fiam - egyébként eszes darab - a sokadik hanyattesésre és kövön koppanásra sem volt képes megjegyezni, hogy a sütőajtó lenyílik. Vettünk sütőajtó zárat.
Amikor elkezdte kipakolni a konyhaszekrényt és eljutott a jénai készletig, akkor vettünk ajtózárat.
Amikor anyáméknál megjelent a szekercével kombinált húsklopfolóval, majd a nyársakkal és hústűkkel, akkor sürgősen vettünk fiókzárakat is.
Most, hogy már feléri a hűtőt és ki is tudja nyitni, de még nem rendelkezik elegendő belátási képességgel ahhoz, hogy meg tudja ítélni, rendesen becsukta-e, valószínűleg be fog figyelni a hűtőzár is......


Ja és a zenélő bili sem egészen hülyeség.
Bár nekünk nincs, így mi azt találtuk ki, hogy ha sikeresen belepisilt a bilibe, akkor azt ünnepélyes keretek közt helyeztük végső nyugalomra a wc-ben és búcsúzóul megnyomhatta az elszívóventillátor kapcsolóját (akkoriban a ventillátorok érdekelték).
A wc-be kakilásnál viszont már a vízóra megtekintése volt a jutalom.
Hiába no, ki mivel motiválható..... :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
 


Sziasztok!

Ha szeretnétek a gyereknek egy remek mesekönyvcsomagot nyerni, gyorsan ragadjatok billentyűzetet, és írjatok egy Mikulás-történetet - lehet megtörtént is, a családi legendáriumból, esetleg kitalált is.

További információ a Kölökneten:

http://koloknet.hu/949-mindennapi-trtneteink

A könyvcsomagban remek illusztrátorok és írók munkái találhatók meg, ráadásul még odaérhet Télapóig!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
Babázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó