Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

nekünk is azt mondták, hogy akkor menjünk vissza,ha már megy. elvileg hétfőn mentünk volna,de kértem új időpontot,mert megyünk haza 1,5 hétre. remélem jó lesz. picit jó lenne lazulni. Dorkának is kijött fent a szemfoga,de a többi is jövöget neki,mert egész nap kéri a cumit,ha nem adom akkor meg a szájában a keze.
otthonról is olvaslak titeket,meg be is jelentkezek néha.

Kép
 
 


Sziasztok!

Hajni:
Lalinak jobbulást kívánunk! Nekem is volt egy pár hónapja tüszős mandulagyulladásom ez egy annyira szar betegség. Kitartást nektek!

Linda:
Nekünk is azt mondták az ortopédián, hogy ha már jár menjünk vissza kontrollra. De mi egyébként is lábproblémások voltunk, szóval mi megyünk.

15 hós oltás az ilyen nyavalyákkal jár? mi ma voltunk, de a dokinő semmit sem mondott, csak amikor hazaérünk adjunk neki kúpot. Egyelőre semmi baja, jó kedvű. Nagyon kíváncsi leszek.

puszi mindenkinek

Timi

Kép
 
 


Sziasztok!

Lalinak még mindig náthás a hangja. Viszont szerencsére Abinál is kiderült (vagy legalábbis úgy látszik) hogy miért volt már egy hete lázas. Be van gyulladva a füle. Most antibiotikumot szed ő is. Remélem jobb lesz, mert nagyon rossz volt ez az egy hét. ő aki nyugodtan el szokott játszani ha csak kettesben vagyunk, most állandóan kézben akart lenni.

Hajni

Kép
Kép
Kép
 
 

 
 

Sziasztok!

Nálunk is újra kidőltek a gyerekek. Lucának nátha, nyirokcsomó duzzadás (én vagyok ilyen, amint összeszedek valami nyavalyát, máris megduzzadnak a nyirokcsomóim), köhögés a visszacsorgó váladék miatt. 1 hét ovi nélkül (igazából mehetne, csak azt mondta a dokinéni, hogy úgyis itthon vagyok, akkor maradjon, mert itthon gyorsabban gyógyul), pedig szegény nagyon menne, egyfolytában csak az oviról meg a barátairól mesél.
Dalmának nátha, lobos torok. Kapott rá szemcseppet - mármint azt kell a szájába csepegtetni. :?: Tegnap kapott volna egy nem kötelező védőoltást, de így eltoltuk 2 héttel.
Dalma teljesen kikészít. Mindennap hajnal 1/2 5-kor kel (ha nincs szerencsém Lucát is felóbégatja) és nem lehet visszaaltatni. Aztán 7-től 8-ig még alszik egyet. Anno Luca ugyanezt csinálta. Valami rosszul van kódolva ezekbe a kölykökbe. Én meg már olyan vagyok, mint a mosott sz.. - úgy tűnik, hogy a napi 6 óra alvás kevés.

Tündi

Kép
Kép
 


Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Egy hete voltam Dr.Fábián Istvánnál a XIV. kerületi SZTK-ban, megállapította hogy kb.6 hetes terhes vagyok. Most voltam nála először, nagyon kedves , szimpatikus volt.
Az lenne a kérdésem hogy van esetleg magánrendelése is?vagy felkérhetem majd az sztk-ban is h vállalná-e majd a szülést? vagy hogy mennek ezek a dolgok? Csak akkor lehet fogadott dokim ha a magánrendelésre járok, vagy akkor is lehet ha csak az sztk-ba járok hozzá?
köszönöm
 
 


Sziasztok!

Ildikop: Én is oda járok csak Mecsér doktorhoz. A második gyerekemnél kezdtem hozzá járni és felkértem a szülés levezetésére is. Most is ugyanazt teszem. Hozzá járok az sztk-ba és már felkértem a szülésre is. Gondolom Fábiánnal is lehet, de kérdezd őt meg.

Hát csajok igaz, hogy Abinál kiderült mi a baj, de tegnap voltunk kontrollon és nem javult a dolog. Pedig én azt hittem, hogy már semmi baja. Felemeltek az antibiotikum adagot is. Jövő héten megyünk vissza, ha csak nem fog belázasodni. Lali azóta is köhög.
Én is valahogy úgy érzem magam mint Tündi. Szóval hulla vagyok.
Sajnos csak mostanra értem el hogy Abi nem szopizik, bár ez az én lustaságomon múlott. Persze az éjszakát így sem alussza végig.

Hajni

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok

Tündi ez a hajnali kelés egy rémálom lehet. Nálunk is volt ilyen időszak. Aztán persz amire Vivi visszaludt, addigra kelt a Levi, így esélyem sem volt arra hogy kialudjam magam. kitartás.

Sajnálom szegény picurokat hogy a betegség így ledönt mindnekit. És a java még csak eztán jön. Nálunk Levi ( lekopogom ) eddig teljesen megúszta az ovikezdést és a taknyos időszakot. Vivi köhögött a múlthéten, akkor elvittem sóbarlangba és az jót tett neki, mert felhozta a trutyikat és nem köhögött utána, de ma megint volt egy pár csúnya köhögése, így jó lenne megint elmenni, csak ahhoz meg jobb idő kellene, mert babakocsival kell mennünk és betegebb lesz mint amit kikezelnék a barlanggal.
Nálunk most én vagyok kidőlve, a mandulám meg a teljes környéke van begyulladva, ma voltam dokinál, kaptam antibiotikumot ( amit szopi mellett is szedhetek ). Fejcsóválta, hogy még szoptatok. Ez nekem fura volt.

Kép
Kép
 
 


sziasztok!

visszajöttünk,de pénteken megint utazunk anyósékhoz.
sajna az éjszakáink nagyon rosszak. igaz, 2 szemfoga kijött Dorkának. márcsak 1 van hátra.
Timi! ti este adtátok lefekvés előtt a kúpot? Dorka olyan 1 fele szokott megébredni. ha én 1/2 8 körül adom be neki,akkor az egész éjjel hat? mert volt,hogy ekkor beadtam,de ugyanúgy felkelt.
Dorka nem hajlandó nagyon szendvicset enni. így reggelire csak tejcit eszik,meg max egy kis sajtot. ti mit adtok reggelire és uzsira?

Kép
 
 


sziasztok!
remélem a kis betegek már meggyógyultak! minket most kapott el a megfázás :-(
Csodálom a sokfogúakat! Glóriának még csak 5 van, de úgy rág mindent mintha teljes fogsorral rendelkezne :-)
Ivett - Glória reggelire 200 ml tápit eszik, aztán fél óra múlva szendvics + 1 joghurt/kefír. De tegnap rántottát csináltam neki, meg van hogy bundáskenyeret, ma meg biomüzlit evett gyümölccsel. Uzsira nálunk legtöbbször gyümölcs van vagy túró + fruttapura gyümölcs joghurt. Esetleg ez a banános v. epres bébidesszert. Meg sok banán. Az nálunk nagyon megy, ami nem is baj, mert Glóriára minden g ráfér. 8930g volt 1 évesen :-(, de mindig vidám, jókedvű, csak nagyon hosszú baba, és már 86-os cuccokat hord
Lesz babatali vagy mi lesz már?

Kép
 


Sziasztok!

Eszter: Jót mosolyogtam azon, hogy szomorú vagy mert milyen kevés gramm Glória. Hát Abi most ennyi kiló másfél évesen. És messze nincs még 80cm. :)

Most mi újból betegek lettünk. Abinak már gyógyul a füle.
Megyek mert itt nyöszörög.

Hajni

Kép
Kép
Kép
 
 


Kép gló
Kép glória [/img]

Kép
 


Ez igen Glória már előadást tart. :)
Nagyon szép kislány!

Hajni

Kép
Kép
Kép
 
 


Szia Ivett!
Igen este kapja meg Blanka a kúp adagját :-) Hogy őszinte legyek, mivel most nagyon fogzik - 4 rágója jön egyszerre, vagyis már csak 2, mert a fenti rágók kibújtak. Szóval nekem is egyszer megébred Blanka. De ez még mindig jobb, mintha nem kapna kúpot és 5x ébredne fel. Legalábbis nálunk a visszaaltatás nem gond, de ha nem akar, max. egy 20 percre magunk közé vesszük, ott megnyugszik, elpilled, aztán vihetem vissza az ágyába, és reggelig alszik. Dentinox-szal mindig kenem neki éjjel. Az is segít.

Puszi minden babának, anyukának, a betegeskedőkkel jobbulást, együttérzek velük, mi 2 hétig szenvedtünk az influenzával, 15hós oltással. Aki még nem kapta meg a 15hós oltást az sok vitamint, homeót vigyen be a gyerek szervezetébe, szerintem az sokat segít, mi jól elfelejtettük ezt, és nagyon kiütött minket az oltás.

Babatali jó lenne, de a helyet kéne kiválasztani ahol a gyerkőcök is elvannak. Mondanám, hogy gyertek dunakeszire, mert itt van egy csúcsszuper játszóház és szinte csak mi lennénk, és nem nagy, és olyan családias, mintha pl. a lakásomban lennénk :-)))))) de a közlekedés tudom nem mindenkinek megoldható. Mi alkalmazkodunk ... nekünk pesten is jó bárhol. Blanka bárhol el van, csak legyen kaja, pia és tiszta pelus :-)))))))

Timi

Kép
 
 


Akkor most jól értem Timi, hogy nálatok lesz a tali??? :P :P :P

Kép
 


Drága Eszter :-))

Lehetne nálunk is találkozni, de azért itt nem lenne olyan izgalmas a sok gyereknek :-)) Viszont abban a játszóházban ami itt van dkeszin, minden van, amivel a sok kis gyerkőc eljátszana. Tudnának rohangálni, ugrálni, labdázni, mindenféle bébitaxit kipróbálni, és a játékok mind épek, működnek, nem úgy mint a pesti nagy játszóházakban, ahol szinte bármit próbáltunk rossz volt, vagy kibelezett, koszos ...stb. Ami nagyon jó, hogy nem nagy, nem hangos, tudnánk a gyerekek mellett kicsit beszélgetni is ... ami nem utolsó szempont.
1 perc/ 20 forint, de 1 - 1,5 óra bőven elég a kicsiknek, szerintem!
http://www.mesekert.hu/?main=16

Egyébként én tényleg mindenben benne vagyok ... jó lenne már találkozni.

Timi

Kép
 
 


csak vicceltem :-) nekem jó dunakeszi is! és tényleg jó lenne találkozni, mert már minden gyerek elmúlt 1 éves és épp egy éve találkoztunk vagy mikor!

Kép
 


és egy kérdés, ti mire gondoltatok a csemetének Karácsonyra? (nem lehet elég időben elkezdeni). Mi gyerekkonyhára gondoltunk, van valakinek tippje, hol lehet beszerezni?

Kép
 


Sziasztok,
A játszóház jó ötlet, és ( ha apa bevállal és elvisz, mert nálam ez így működik sajnos, gyerek mellett még nem vezettem.... ) én jobban hajlok Dkeszi felé mint pesten bumlizni. De itt elég sokan vannak zuglóiak, nem tudom hogy ott esetleg van-e valami jó hely?
Az én jelenlétem még kérdéses, így ez csak egy hozzászólás volt.

Esztei a www.tulli.hu oldalon nézz körül konyha ügyben, itt van nagyon sok féle. Csak javaslom, hogy most kezdő konyhának ne a legfullosabb tizenhuszon ezrest nézzétek, mert leamortizálja.
Mi tavaly vettünk a Levinek egyet ( 6-7 ezer Ft volt, mi az Auchanba vettük ), nagyon jól eljátszanak rajta, majd ha Vivi nagyobb lesz én akkro cserélem majd le neki egy kolyabbra ha szeretné.

ébredés van, megyek

Kép
Kép
 
 


sziasztok!

egyedül én sem merek nekivágni dunakeszinek. esetleg hétvégi tali is lehet?

Kép
 
 


Szerintem lehetne hétvégi is a progi ... akkor apukák is tudnának segíteni a fuvarban :-)) Egyébként nincs dunakeszi a világvégén, Uzsokiba - reggeli csúcsban (8-ra mentem UH-ra) - negyedóra alatt beértünk az M3-as autópályán!

Egyébként félre ne értsetek, nem akarok senkit se rábeszélni dunakeszire, de a játszóházunk erre a babatalira tényleg tökéletes lenne! :wink:

Timi

Kép
 
 


Ja igen konyha!

Mi is próbaképpen most vettünk egy kis edényszettet Blanka névnapjára, 800 forintért a budaörsi REGIO játékáruházban, istenkirály hely! Blanka azóta megállás nélkül főz! Szóval próbálom apát rábeszélni, hogy vegyünk karácsonyra egy kis konyhát, mert szerintem a legjobb ajándék lenne.
REGIO-ban nagyon sok van, tőletek Eszter pedig egy köpésre van :-))) Brendon mellett!

http://www.regiojatek.hu/kat-67-haztartasi_keszlet.html

Timi

Kép
 
 


Timi!

nemtudod,a XI. ker.i boltjukba is mehet halandó ember vásárolni,vagy csak cégek?

Kép
 
 


Szia Ivett!

Fogalmam sincs, de én mint "halandó" vásároltam Budaörsön :lol:

Timi

Kép
 
 


Sziasztok!

Játékkonyha: mi tavaly karácsonyra vettünk Lucának, hát mostanság főként Dalma használja. Neki még egy kicsit nagy, így miután magára borította néhányszor (el szerette volna érni a magasabban lévő részeket is), kikötöztük (mármint a konyhát).

Babatali: nekünk a hétvége biztos nem jó, főként, hogy a férjem ilyesmire tuti nem vehető rá. Egyébként akár Dunakeszi is lehet, nekem a 0-on viszonylag egyszerűen megközelíthető -azt hiszem.

Tündi

Kép
Kép
 


Sziasztok!
Még élek, vagy vmi olyasmi.
Legalábbis a gyerekeim beszélnek hozzám. Sajnos most is, pedig aludniuk kellene. Elég volt ennyi őszi szünet.
3-án megkapjuk a 15. hós oltást, 9-től megyünk bölcsibe és 16-tól dolgozom. Sajnos az Uzsokiban, de ha nem bírom, akkor majd lesz vmi. Sokat már nem vesztek februártól úgysincs tovább gyed.

Hajni jól vagytok?
Még mindig nincs vonalzója a kicsinek.

Jó, hogy ilyen sokat jöttetek. :D
Szerintem nekem már ugrott a babatali. :cry:

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
 
 


sziasztok!

lehet meg tudom oldani a hétköznapot. vettünk nekem autót,át kellene iratni,ezért a férjem bizti kivesz egy napot. és akkor oda tud kísérni a játszóba. délutánra gondoltatok?vagy?
kb. 2 hét múlva lenne esedékes szerintem nekünk. de megpróbálok alkalmazkodni hozzátok.
jó hétvégét

Kép
 
 


Sziasztok!

Hát mondanám, hogy jobban de akkor hazudnék. Lali amióta mandulagyulladása volt köhög. Néha már elkezd felszakadni, majd újra vissza. Abi most kezdett el köhögni. Kedden reggel logopédus, majd szemorvos mert Lalinak már rá ment a szemére is a nátha.

Lett vonalzó. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
 
 


Majd elfelejtettem: Úgy emlékszem, hogy Melusnak mostanában volt szép kerek számú szülinapja. Boldog Születésnapot Kívánunk!

Hajni

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Mi is élünk, csak el vagyok havazva mostanában,és szabadidőmben én már a karácsonyi ajándékokat csinálom....:oops:

Először is jobbulást a betegeknek!

Hajni,köszi szépen...30 volt....

Konyha:én is azt tervezem Botinak. Nem tudom,hogy fa legyen ( a játszóházban az van és nagyon szereti) vagy műanyag...
Eszter: www.arzuhanas.hu- n sok van!!!!Nagyon cuki Glória!!!

Én nekem jó a tali Dunakeszin, szerintem inkább hétköznap, de én is alkalmazkodom!

Anikó, kitartást a bölcsis beszoktatáshoz és a munkához!

Szép napot nektek!
puszi

Képeink:www.picasaweb.google.hu/gomboszo
Kép Kép

Melus

Kép
 
 


Melus!

megosztod velünk mit csinálsz?
én naptárat gondoltam. de fotóboltba egész drága. van ötletetek hogy lehetne olcsóbban megúszni?

Kép
 
 


Sziasztok!

Játék ügyben annyit mondanék én is, hogy mindegy mennyibe kerül, tuti tönkremegy. :D
Egy szomszédasszonyom nálunk járt a múltkor és mondta, hogy a két évesének egy komolyabb szerszámkészletet szeretne venni. Nektek elárulom, hogy Rolcsi pl. a falat kalapálja, úgyhogy mindegy mennyibe kerül többnyire büntibe van a készlet. :roll:

Ivett, egy jó nyomtatóval én tuti otthon készítenék naptárat.
Nekünk sajna nem működik. Mi amúgy a DM-nél szoktunk asztali naptárat.

Melus,

Kép

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
 
 


sziasztok!
jobbulást a betegeknek!
Melus nagyon nagy fiú már Boti :-)! Állítólag a Regioban fakonyha is van, na majd megnézem.
Nekünk jó hétköznap és hétvége is, és jó Dunakeszi is, csak találkozzunk már végre!
Timi, mennyi idő Budaörsről hozzátok?

Kép
 


Sziasztok!
Szia Eszter!

Budaörsről kb. 1 óra. De tudod ez forgalom függő! A barátaink Diósdról 40 perc alatt voltak itt nálunk a hétvégén. Melyik irányból jönnél? Az a helyzet, hogy mindenki más fele szeret közlekedni, apósomék csak a Váci úton hajlandók, a férjem a Szentendrein megy és az új Megyeri hídon.
Nekem jó hétköznap és hétvégén is. Úgy néz ki nem sokára lesz autóm :lol: szóval a jövőhét tűnik nekem megfelelőnek. Egyet kérek ne szerda, mert szerdánként nincs Blankám :wink:

Boti nagyon cuki a képeken!

Hajni hogy vagy? Pocak már növőben?

Anikó úgy sajnálom, hogy nem tudtok eljönni. Biztos, hogy nem tudod valahogy megoldani?

Majd még jelentkezem, de Blankám nagyon nyűgös ...

Timi

Kép
 
 


sziasztok!

jövő hét csütörtök megfelelne babatalira?
hány órára gondoltok?

Kép
 
 


Sziasztok!

Mi sem tudunk a talira menni. Mind a két gyerek beteg. Lalinak a szemére is ráment.
Én szerencsére hamar meggyógyultam.
A pocakom már nagyon nő. Sokkal nagyobb a hasam mint a pár héttel előttem szülőnek. Pontosabban ő neki semmi hasa nincs. Meg is kérdeztem, hogy biztos terhes-e. Mondta, hogy igen. Most ugye gondolhatnánk arra, hogy én már a harmadikat várom és azért. De ez az ismerős már a negyediket várja. Én lassan gurulok ő meg ugrándozik. :)
Amúgy az eleje nehéz volt. Aztán jött egy nyugodtabb időszak, de mostanában néha rám jön szédülés, hányinger. Vagyis nagyon rosszul érzem magam olyankor.
Holnap a férjem elmegy két napra. Így egy kicsit depis leszek. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok

Melus, boldog szülinapot kívánok.
Anikó, végül melyik bölcsibe megy Szandra?
Hajni remélem jól eltelt ez a két nap. Hát nem lehet könnyű két beteg gyerekkel pocakosan. Nagyon sokat gondoltam most rád.

mi is bekaptunk valami vírust, de sajnos ez nem jött egyedül. Vivivel voltam ma dokinál, mert tegnap óta 3x hányt, taknyos is, köhög is. Tegnap éjjel azt hittem, hogy az erős köhögés, vagy slejm hánytatja meg, de mára kiderült, hogy itt más a baj. Tegnap óta gyakorlatilag csak az anyatej marad meg benne, semmi más. Pont a napokban gondolkoztam rajta, hogy itt az ideje, hogy megváljunk az anyatejtől, és nagyon örülök, hogy nem kezdtünk még bele. ( a mandulám és környéke folyamatosan be van gyulladva és nem tudom magam rendesen kikezeltetni, immáron 4,5 éve vagy terhes vagyok, vagy szoptatok... )
Vivinek a torka is nagyon csúnyán be van gyulladva, fehér foltokkal, mintha tüszös lenne. ( én ehhez nem igazán értek ). Nyúlkált a szájába a napokban, de én a hátsó fogaknak tudtam be, mert nagyon meg van duzzadva az innye.
Közeli találkába mi ebből kifolyólag nemigazán vennénk részt, nehogy bevigyünk valamit.

Karácsony: mi a LEGO ( duplo ) készletet bővítjük, mert ez a sláger mindkét gyereknél és sajnos Vivinek nem igazán jut belőle, mert Levi mindent kisajátít. Ezt Vivi is könynen szétszedi, egymásba is pattintja már. És a "duplo" tipus nem mütyür, nem nyeli le.
Csak tipp a családnak a későbbiekre, szerintem ha valaki építőkockázgat ( 2 év körül lendül be ), akkor érdemes a LEGO duplóba beruházni és a családot is arra kérni, ha már ilyen jellegű játékot vesznek ilyet vegyenek, mert ez folyamatosan bővíthető, fejleszthető és nagyon jó dolgokat lehet kihozni belőlük, főleg a komplett dobozokkal. Sajnos elég drága, de ha apránként veszegeti az ember egy idő után már elég változatos tud lenni. Levi rengeteget játszott, játszik vele.
Nekünk is van innen-onnan kapott egyéb műanyag építőkocka garnitúránk vagy 5 féle, ami nem kompatibilis egymással, ahhoz kevés, hogy valamit építsen belőle, ahhoz viszont sok amennyi helyet elfoglalnak. A szines fa építőkocka is menő nálunk, de abból is 2 garnitúra hogy elég legyen és sajnos azok sem kompatibilisek teljesen.
Nálunk elég sok játék meg van már a Levi révén, amik a 1,5 - 2 éves korosztálynak valók. A konyhás dolgokkal nem nyúltok mellé, az tetszeni fog nekik. Ami tuti nyerő még, (nálunk nagy szerelem volt ) az a gyerek porszívó. A takarítással nem lesz gond, mert megy utánatok vele és lefoglalja magát amíg Ti nyugodtan porszívóztok. Igaz, Levi fanatikus porszívó rajongó volt, nálunk a nagy bevásárlás úgy kezdődött az Auchanban 2 éves kora előtt, hogy a porszívó osztályon 20 percet teljes izgalomban elnézelődött.
A Vivi hogy lányosodjon is egy kicsit a sok fiú játék között majd egy babakocsit kap még, de azt valszeg a névnapjára, mert nálunk az is lesz.

Felnőtteknek saját készítésben és lekvárban és desszertben gondolkozom, csak nem tudom mikor és hogyan fogom megalkotni.

Kép
Kép
 
 


KArácsonyra még ilyesmiben gondolkozom.
http://www.scrapbook.hu/

tavaly apának csináltam egy hagyományos kézzel készített scrapbook albumot a tavalyi képekből, idén digitálisan tervezem és úgy kinyomtatva vagy CD-n az idei év legjobb fotóit, eseményeit feldolgozva.

Kép
Kép
 
 


sziasztok!

most vettem észre a naptárba,hogy csütörtökön megyünk ortopédiára 17.40-re.
szerintem akkor halasszuk el a talit. idáig úgysem lennénk sokan. nem?

Kép
 
 


Mivel egyedül nincs kedvem menni :-) akkor szerintem is halasszuk el, 2-3 hét múlva mikor már mindenki egészséges és megvizsgáltatta magát akkor bepótoljuk ... de még idén lányok ... mert a végén addig tologatjuk míg a gyerekeink érettségi találkozóján látjuk egymást :lol:

Timi

Kép
 
 


Sziasztok!

Felmondtam ma a gyed-et és megigényeltem gyest. A két helyen kb. 80 ember volt előttem és bő 3 órát tartott. :evil:

Ki hogy áll a H1N1 oltással? Én ma nem kértem az oviban. Nekem sok kérdésem lenne még előtte.

Linda, a közelebbi bölcsibe megyünk. :D Végül szerencsénk volt, aznap is a fővezetőhöz mentem pont.
Nekem még mindig tud hiányozni a szoptatás. És a mandulám azóta sincs rendben, most kontrollra sem megyek, mert úgysem jöhet szóba a kivétel.

Hajni, kíváncsi vagyok én arra a pocakra....

Minden betegnek mielőbbi jobbulást!

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
 
 


sziasztok!

érdeklődtem pár ismerősnél. Íme:


H1N1-ről annyit, hogy nálunk senki nem lesz beoltva - épp ma írtam alá a suliban, hogy nem kérjük. Több irányból gyűjtöttem infokat (homeopata dokink, Sára kis barátnőjének szülei - orvos és gyógyszerész), de az alapötletem is az volt, hogy nem fogjuk kérni, ők csak megerősítettek ebben:
- ez is csak egy vírus, a krónikus betegekre ártalmas, egyébként úgy kell gyógyítani, ment egy sima influenzát
- nem ismert a szer gyártója, lejárati ideje
- higany a vivőanyaga, amit már kivontak a babaoltásokból is, mert igen sok problémát okozott
- nem tudni pontosan, milyen vírusból gyártották - ilyen gyorsan nem lett volna kész, ha ez a mostani vírus lenne, valószínű egy 60-as évekbeli vírust raktak bele
- rossz technikával készült (gyógyszerészetileg)
- nem ismertek a mellékhatásai - mint pl. Contergan babyk- erről biztosan hallottáll
- folyton mutálódik, így nemigen lehet megcsípni egy oltással (bár azért az riasztó, hogy a 2., 3. mutáció egyre durvább lesz).


ezt pedig ajánlották:

http://www.freeweb.hu/rozsavolgyirendelo/flu_homeo.html

jó hétvégét mindenkinek

Kép
 
 


szerintem mi beadatjuk magunknak a H1N1-et, pont a Szólás szabadságát néztük a férjemmel, ahol Czeizel is javasolta. Mindenkinek saját döntése. Férjem sokat jár Ukrajnába, ezért is, én meg beadatom magamnak, de Glóriát nem akarjuk beoltatni.

Kép
 


nekünk se jó a csütörtök, de akkor legyen 2 hét múlva

Kép
 


Sziasztok!

Ivett, köszi a kifejtést, bár ezekből én csak kettőből kételkedem igazán.
- valóban, mint vírus nehezebb elpusztítani, egy jó immunrendszer lehet a megoldás, de most pont azt hibáztatják.( már nem értem.)
- gyártó és lejárati idő nélkül nem hiszem, hogy engedélyezték volna.
- a vírus törzset nem nyáron hozták vmikor a Braziloktól vagy Amerikából szedett mintákból? (tényleg passz)
- a vivőanyag talán egyszer kibírható, még az elmúlt 100 évnyi nem bomló méreg is bennünk van, ez az egy már....
(mellesleg Dorina 5 napja kapta a 6 éves oltását és nagyon csúnya, fájdalmas puklija van még mindig. Jelenleg is ilyen szövet barát oltások vannak.)
- a mellékhatások összeírása mindenképp ezután történik szerintem is.
- a mutáció miatt aggódom a leginkább. Ebben tényleg mindig le lesz maradva az ember.
Pont az érdekelne, hogy ahol a második hullám zajlik, ott mi újság?
Tényleg több vagy durvább esetek vannak? Vagy, akit ott elsőre oltottak, az a második hullám ellen védett? Vagy akkor is elkapta, csak jobban viselte? Vagy semmi hatás?
Én, függetlenül attól, hogy meghagyom másoknak a próba lehetőségét jobban örültem volna, ha ilyesmiről is sűrűbben beszélnek.
Most viszont a médiában egy pár napja csak a rábeszélés megy, annál inkább fura, hogy eltüntették szkeptikusokat.

Eszter, a férjemnek én is mondtam, hogy ha akarja kérje, ő is olyan helyen dolgozik, ahová sok ukrán, lengyel, cseh és román kamion befut. Az Ő esete is olyan, amit ilyen kevés infó mellett nehéz megítélni. Végül nem kért.

Ha valakinek van még valami hozzátok! Köszi!
Bár mi úgysem kérjük, de legalább tudjuk mire készüljünk.
(16-tól, ha dolgozom, kíváncsi leszek milyen ott a hangulat.)

Hajni, Te mint kismama/Anyuka?

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
 
 


Sziasztok!

Anikó, olyan furcsa hogy dolgozni mész ... persze megértem, és tudom hogy mi az, hogy muszáj. Várod egyáltalán ... ??? Nem tudom, lehet, hogy hülyén hangzik, de nekünk még szükségünk van arra az 1 évre, vagyis jövőre ilyenkor már szeretném, ha bölcsibe járna Blanka, szóval itt nem a 3 éves kort akarom megvárni ... de azt hiszem most még nekem sincs kedvem hosszú távra elszakadni tőle, dolgozni menni ... stb. :roll:
Egyébként miért nem akartad megvárni a GYED végét? Már úgy sem lett volna olyan sok hátra?. Lehet, hogy írtad már, asszem arról lemaradtam, bocsi :oops:

H1N1: mi nem oltatunk, soha semmilyen plusz oltást nem adattunk be magunknak. Most sem fogjuk. Idén már elkaptuk az influenzát, mind3-an 2 hétig betegek voltunk, remélem ezen a télen már elkerül minket a nyavalya. Viszont a 18 hós oltást homeopátiás és gyümölcs-zöldség kúra fogja megelőzni, mert biztos vagyok benne, hogy minden azzal kezdődött - vagyis Blanka oltásával!

Puszi mindenkinek és vigyázzatok magatokra!

Timi

Kép
 
 


Sziasztok!

Mi beoltatjuk magunkat a férjemmel,Botit nem, mint Eszterék. Tesóm orvos,ő és néhány kollégája megkérdeztek erre érdemes szakembereket,és ők javasolták (többek között a Szent László kórház infektológiai osztályának vezetője is).
De ez tényleg mindenkinek a maga döntése.

Jobbulást a betegeskedőknek!

Üdv,

Melus

Kép
 
 


Sziasztok,

én is oltás mellett vagyok, még nem adattam be. Levit és magamat oltatom be. Mivel Levi közösségbe jár, így a gyerekorvossal egyeztetve ( véleményét kikérve ) döntöttem így. Lali még nem tudja hogy oltasson vagy sem, de Ő egész nap itthon ül a számítógépe előtt.
Én nagyon sokat dilemmáztam, sajnos tényleg rengeteg az információ és az ember amit éppen legutoljára hall, afelé hajlik. Viszont számomra ami fontos volt, hogy a hozzáértő szakemberek mind az oltás mellett álltak ki. Rengeteg oltás ellenes hozzászólást véleményt cikket is olvastam, de hogy mindezt milyen megalapozottsággal, valós ismeretekkel támasztják alá, és kik konkrétan, arra sehol nem kaptam választ. Kezdve az olyan hülyeséggel, minthogy microchipet ültetnek be......
Sajnos valakiknek nagyon érdeke az oltás és a nem oltás és ebből is politikai kérdés és főleg pánikkeltés kerekedett.

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek az oltásos hozzászólást!
Nagyjából itt is fele-fele....

Timi, az én akrobatám: az első képen nekiindul, majd megérkezik...
Mindig ott közlekednek az ülő garnitúra és az étkező között. Már gondoltuk, hogy elpakoljuk a széket onnan, de akkor lehet a lyukba esnének. Addig is drukkolunk Szandrának, hogy sikeresen oda-vissza átérjen.
[img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1257858938.6807.jpg[/img]

[/img] Kép

A meló nekem is nagyon fura, tényleg muszáj. Én is úgy gondolom, hogy pár hónap még ráért volna.
Eddig jól megy a bölcsi. Ma már egy órát egyedül töltött, de csak kicsit sírt, azt is csak a másik kislány hatására.

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
 
 


Sziasztok!

Oltás: férjem tegnap kapta meg, én ma adattam be, Luca pénteken kapja. Dalmát nem oltatjuk.

Tündi

Kép
Kép
 


Sziasztok!

Most van egy kis időm, mert Dalma alszik, kajánk van, a holnapi ovis menüt meg bevállalta a nagymama, csak el kell menni érte. :lol:

Jobbulást a betegeskedőknek!

Anikó: biztos furcsa lesz újra dolgozni. Még szerencse, hogy Szandra jól viseli a bölcsit. Én meg szeretném várni, míg Dalma 2 éves lesz és csak utána megyek vissza dolgozni - szerencsére egyelőre úgy néz ki, hogy bvan hova.

A karácsonnyal én nagy bajban vagyok. Saját készítésű ajándékra nincs időm, így hogy messze az ovi és ebéd után már mennem kell, a férjem meg max. fürdetésre van itthon, nem megy. Így kénytelen leszek csináltatni a naptárt a nagyszülőknek. Lucának társasjátékban gondolkozunk, meg megvettük Neki a még hiányzó két darab Anna, Peti, Gergő könyvet - nálunk még mindig sláger. Dalmának viszont nincs ötletem, ugyanis tele vagyunk neki való játékkal. A Lego Duplo túl sokáig nem köti le, mostanság autózik, de az meg van itthon vagy 30db, mert Luca is mindig nagyon szerette az autókat. Szóval bajban vagyok, főleg, hogy a nagyszülők is engem nyaggatnak, hogy adjak ötleteket.

Képzeljétek, már kb. két hete megszűnt a Dalma utálat Luca részéről. :lol: Végre együtt játszanak, együtt fürödnek. Ugyan vannak még tiltott területek, ahova Dalma nem mehet, illetve olyan játékok, amihez nem nyúlhat - pl. Luca ágya és az ott felhalmozott játékok, de néha még a kedvenc, mindenhova magával cipelős csacsiját is nekiadja. :lol: Ráadásul az én, eddig egy percig meg nem ülő, örökmozgó lányom újabban rengeteget szinez, rajzol, fest. A hétvégén vettünk Neki egy készségfejlesztő füzetet, ami 3-4 éves korosztálynak való - annyira tetszett neki, hogy az 50 oldalt 2 délután kivégezte. Csak ámulok és bámulok, hogy mennyit változott.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett.

Tündi

Kép
Kép
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

cron