Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,

az igazat megvallva én is be be pillantok de annyi időm vagy energiám sosincs hogy írjak. Most István papával Csenge alszik így gyorsan én is írok :-) Jól vagyunk, "Duci-Juci" 7,5 kg 4,5 hónaposan (hát ha így halad utoléri a bátyust) még mindig jó kedélyű és kiegyensúlyozott baba, hál' Istennek mert István 3 gyereket kitesz. A védőnő a panaszaimat hallgatva gyerekpszihológust javasolt de egyenlőre szigorúbbra vettük a nevelést. Talán az volt a baj hogy annyira féltettük mi lesz ha lesz kistesó hogy a végén mindenki mindent megengedett neki.... sajnos a szobatisztasággal is hadilábon állunk, illetve István gyakorlatilag szobatiszta lenne HA akarná... ugyanis ha nem adok pelust visszatartja, éjjel és a délutáni alvásnál már nem pisil be. Most ebben is szigorúbbra fogta a dolgokat és láss csodát nem hatott rá rosszul mint ahogy gondoltam vagy mondják hanem már reggel a felkelés után bilibe pisil, és már nem kéri a pelust sem ha pl megyünk sétálni... reménykedem mert közeleg az ovi és ugyebár oda csak szobatiszta gyerek mehet... hihetetlen hogy nem rég még Dani és Adél oviba meneteléről beszélgettünk januárban pedig István is kezdi :-)

Jövő hétvégén megint Miskolcra megyünk reményeim szerint és maradunk is 2-3 hetet.

Na hirtelen ennyi...

Edit olvasol minket néha? Hogy vagytok? :-)

Üdv
Kati
 


Sziasztok!

Köszönöm a hiányolást. Mi jól vagyunk. Adél is 2 keréken nyomul én pedig utána máramennyire tudok, de szerencsére minden utca végén megáll és megvárja amíg utolérem.

Istvánkát is (meg Téged Kati) szoktalak látni a Hivatal ablakából, de szegény gyerek mindig akkor esik el a bicajjal.... és van ilyenkor nagyobb gondod is mint, hogy velem foglalkozz.

Jövő héten Őszi hét lesz az oviban így Madárilyesztő szépségverseny lesz. Ma délután anyuka (vagyis az én) nemes feladatom volt, hogy egy madárilyesztőt kreáljak (persze Adél segített).
Nagyon jól sikerült!

Jó hétvégét Mindenkinek!

Edit

Kép

Kép
 
 


Kép
Adél kétkeréken...

Kép

Kép
 
 

 
 

Sziasztok!
Régen írtam már,pedig minden nap olvasom.
Noémi ovis újra.Hétfő óta már ott is alszik.Igaz a héten csak keddig aludt ott,mert megbetegedett.
Nagyon élvezi az ovit.Beirattam táncra.Így kellő képpen lefárad estére.Nagyon nagy a mozgás igénye.
Andrisom már 10 kg és 80 cm.Lassan ő is utoléri a tesóját.:)
Még mindig szopizik.Már ott tartunk,hogy többször kéri mint 1/2 évesen.Ettől függetlenül mindent eszik.Nagy kedvenc a bundás kenyér és a tészták.Halandzsa nyelven beszél.:)

Kati:Te nem szoktad úgy érezni,hogy semmire sem jut időd?
Lindi:Dani nagyon ügyes fiú.
Edit:Gratulálok a kispocaklakóhoz!:)
Jó hétvégét mindnekinek!
Móni
 
 


sziasztok!

remélem mindenki jól van és nem vagytok betegek.
úgy tűnik itt az ősz, kedvenc évszakom!

tegnap volt Beni keresztelője, nagyon feszült voltam. Féltem, hogy majd a templomban sírni fog. De meglepetésre jól viselkedett, nagyon figyelt mikor szólt az orgona és az ének. Kicsit azért nyugtalankodott, de mikor szólt a zene elhallgatott. Szóval nagyon büszke voltam rá. Utána mamáéknál ebéd volt, egész estig eltartott, úgyhogy mindannyian jól elfáradtunk. Szerintem Benit annyi inger érte tegnap, hogy ezt fogja rendezgetni a kis kobakjában.
Kati: Te igazán nem unatkozhatsz két picuroddal. A minap voltunk a Dunán és hazafelé jövet láttalak Titeket az utcátokban.
Edit: újra kismama van köztünk, ez nagyon jó. Gratulálok! Ha jól gondolom most Te vagy az egyetlen.

üdv: Aliz
 


sziasztok,

Móni, egyfolytában úgy érzem hogy semmire sincs időm főleg magamra :-) Már egyre kevésbé izgat amikor szalad a ház, vagy nincs kész az ebéd időben, csinálja jobban aki tudja, és rájöttem hogy két gyerek mellett nem is kell mindig totál rendnek és tisztaságnak lennie. Istvánt is hagyom játszani, hiszen nem azért vannak a játékok hogy dobozban álljanak. Néha rászólok ha már sokmindent elővesz hogy valamit pakoljon vissza de amúgy....
Aliz tényleg nem lehet unatkozni két gyerkőc mellett de amikor összebújva alszanak vagy látom hogy nézi Csenge Istvánt játék közben és István egyszercsak odaszalad és megpuszilgatja akkor feltöltődik az ember :-)
Sajnos a rossz idő mostmár jobban bezár minket amit nem tudom hogy fogok túlélni, mert István még akkor sem fárad le ha körbe a tesco felé az 51-esen bicajozunk majd a sétáló utca és vissza a Mátyás király Vigadó soron jövünk. Én már majd össze rogyok a sok gyaloglástól ő még semmi.. mostanában egyre nehezebben alszik el délután... remélem az ovi majd lefárasztja. A bilibe pisilés egyre jobban megy remélem ilyen ütemben haladunk tovább és decemberre már elhagyhatjuk a pelust!

Edit, gondolom vicces jelenet lehetünk néha a bicajjal :-) Néha olyanokat esik hogy nem is értem hogyan esett el, de a legtöbbször nem előre néz és nekimegy valaminek :-) Majd megtanulja! Adél nagyon ügyes!!!

Na hirtelen ennyi,

kitartás a rossz időben!

Üdv
Kati
 


Sziasztok!

Én is be-benézek, de nincs időm írni. Jó sok minden történt mióta nem írtam.

Gratulálunk Editnek a kistesóhoz!

Sajnos itt az ősz vagy inkább a tél. Nem nagyon szeretem ezt az időszakot, mi is beszorultunk a szobába. A kis örökmozgóm pedig ezt nehzen viseli. Ha nyílik az ajtó, már ott van és próbál kiszökni. :)
Egyre több kilincset elér, úgyhogy lassan nem lesz előtte akadály, csak ha bezárom az ajtót. Már elég sokat beszél, úgyí hogy mi is értjük. Aranyos, ahogy próbál új szavakat kimondani.

Üdv mindenkinek.

Evike hova tűnt, tud róluk valaki?

vhencsi
Kép
 
 


sziasztok!

nem tudom emlékszik-e még rám vki, nagyon régen írtam...
különböző okok miatt elmaradt a babaprojekt nálunk...
de lassan jó lenne, mert betöltöttem a 29-et már....telik az idő...
előtte azonban szeretném a fogaimat rendbetenni, ezért most olyan kéréssel, kérdéssel fordulok hozzátok, hogy tudtok-e nekem kedves, aranyos, megértő fogorvost ajánlani a városban vagy a környékén?!
Lehethogy fura lesz de 9 éve nem voltam fogorvosnál, ugyanis fogorvos-fóbiám van...
Légyszi írjátok meg ti kihez jártok, kit tudtok ajánlani aki kíméletes és kedves. köszönöm előre is..

Egyébként gratulálok mindenkinek akinek már azóta babája született!!! :)
 


Hú fogorvos :x :x :x

Ha lehet én is kerülöm ezerrel. Kalocsán ha muszáj akkor én a Csanádi Tündéhez megyek. De szerintem kedvességdet ne várj sehol. Jól dolgozik, bár elég húzós az ára (de lehet máshol se olcsóbb)Viszont van Benedeken is egy jó fogorvos, de róla többet Edit tudna írni, én még nem voltam nála.

Egy kis szösszenet Danitól:
Főszékesegyház felújítása megy a tv-ben. Dani megkérdezi:
- Anya, van főszékeskettőház is?

:D :D

Néger bácsi ugyancsak a tv-ben, éppen focizik. Dani újabb kérdése:
- Az a Pákó?
- :o Pákó? (honnan veszi ezt nem is szoktunk Pákót nézni a tv-ben?)
- Mert olyan fekete!

:D :D :D


Kép
 
 


Sziasztok!

Én Dr. Vidács Edit -et tudnám ajánlani. Dunaszentbenedeken rendel. Kossuth L. u. 76. a rendelő címe!
Hétfő: 13-18 óra
Kedd:8-13 óra
Szerda: 13-18 óra
Csütörtök: 8-13 óra között.
Be kell hozzá jelentkezni!!! 78/416-030, 30/9984521


Üdv!

Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!


Akkor kicsit bővebben....
A héten volt a cukorteheléses vizsgálat.
Hát érdekes, mert 5 évvel ezelőtt teljesen más volt. Mindegy a végeredmény a lények és az teljesen jó. Jövő héten megyünk doktorbácsihoz Bajára. Már alig várom. Teljesen jól érezem magam (szerencsére). December közepéig szeretnék dolgozni.

Edit

Kép

Kép
 
 


sziasztok,

fogorvossal kapcsolatban én is Editet ajánlom, gyorsan és pontosan dolgozik. Félni pedig nem kell tőle, nagyon kedves.
Évike nem tűnt el, csak szerintem nincs módjában írni! De ha minden igaz nemsokára lesz és akkor újra itt lesz a fórumon. Kisfia Koppány már 6 hónapos, szép nagy babuci.
Lindi: Dani nagyon jókat mondott. Egy felnőttnek ilyen nem is jutna eszébe. Aranyos és vicces!

üdv, Aliz
 


Sziasztok!


Úgy döntöttünk eladjuk Dani régi ruháit, kiegészítőit......Ha tudtok valakit akit érdekelnének fiús dolgok 110-es méretig, akkor szóljatok légyszi. Van babakocsi, gyerekágy, autósülés, sok szép ruha, pléd, hálózsák.....

Telefonszámom: 70/3879427
 
 


sziasztok,

üdv Miskolcról, már egy hete itt vagyunk és apa is itt volt velünk a héten így végre igazán együtt volt a család, voltunk a vadasparkban, tapolcán, nagyon jól telt a hét. Sajna apuci ma hazament, de mi még maradunk a héten és mivel mamának is őszi szünet van így lehet sokat csavarogni. Tök véletlenül láttam meg a plakátot, hogy ma van (volt) babaexpo Miskolcon így elmentem és sikerült jól bevásárolnom, "fillérekélt" de tényleg sokkal olcsóbban mint egyébként, és olyan szuper dolgokat vette, Istvánnak, főleg az ovira gondolva már. Ja és itt Miskolcon sikerült beszereznem szuper téli bakancsot (bőr és gyapjú béléses, elephanten), hótaposót és az oviba benti cipőt, mindezt 1 siesta bakancs áráért. Szóval kiköltekeztem magam, de végre jó sok szuper cuccot tudtam venni.
Ideérkezéssünkor még totál kész voltam mert Csenge már 2 óránként evett és éreztem hogy alig van tejci, de 3-4 nap alatt sikerült a homeopátiás bogyókkal, teával és kicsit több nyugalommal mint otthon úgy felszaporítani hogy megint ott tartok, hogy éjjel ha oldalt fekszem csorog a tej rendesen :-) Így megnyugodtam, hogy nem kell dokit keresnem és tápszert íratnom :-) A tejpépet már kóstolgatjuk és az nagyon ízlik neki, még kb. 1/2 dl volt a max, és csak kispohárból hajlandó inni, a cumisüvegtől öklendezik.... az almalétől még totál kivolt, elrántotta a fejét úgyhogy azt elhalasztom még 3-4 héttel.

Na hirtelen ennyi, remélem mindenki jól van és nem beteg senki ebben az egyre romló időben!

Edit, pocaklakó hogy van??? ha meglesz a pici szívesen csatlakozok majd sétapartnernek :-))))

Puszi mindenkinek

Kati
 


Sziasztok!

Jár közületek valaki a játszóházba? Mi régen jártunk, de az új helyen még nem voltunk. Ha valaki volt már akkor írjátok már meg légyszi, hogy milyen?

Lindi
 
 


sziasztok!

örülök, hogy kicsit fellendült az oldal.
mi jól vagyunk, kihasználjuk még a jó időt és sokat sétálunk!
Benit minden érdekli, mindennap valami újat csinál! A kiságyában már remekül közlekedik és már a játszószőnyegen is próbálkozik a kúszással.
Mi még mindig csak szopizunk, még nem próbáltam neki adni egyebet.
Holnap megyünk két szurira, remélem nem fog belázasodni.
A fogzás elindult, mert eléggé nyűgös és állandóan a keze a szájában van.
Kati: nálatok elindult már ez a folyamat?
 


sziasztok,

nagy hír( legalábbis nekünk :-): Csenge baba ma délelőtt megfordult hasról hátra :-) !!!!!!!!! már pár napja próbálkozott de ma sikerült, és látszott rajta is hogy örül az újfajta helyzetváltoztatásnak.

Aliz, kérdésedre válaszolva, igen kb. másfél hónapja ki nem veszi a szájából a kezét a gyerek és egy hónapja már mindent elönt a nyála, de azt mondta a védőnő, hogy azt is megérzik amikor a fogcsírák jönnek az állkapocs-csontból, szóval a fogacskákra még várni kell, de meg szoktam tapogatni az ínyét és bizony alul határozottan érezni a két fogacska formáját.

Amúgy éppen várjuk tesómékat és a páromat mert most indultak pestről szóval jó későn jönnek, de István már nagyon várja őket, nem tudom hogy dugom ágyba mert annyira izgatott :-)


Üdv
Kati
 


sziasztok ezen a borús és hideg reggelen!

úgy tűnik itt a zimankó és a didergés ideje. Jó hamar beköszöntött ez a kellemetlen idő, de azért én reménykedem benne hogy havunk is lesz az idén, nem úgy mint tavaly.
Katinak írva, igen ez a fogzás egy hosszadalmas folyamat. Szoktam neki az ínyét "vakargatni" a rágókával, nagyon hagyja magát. Nálunk vannak napok mikor jobban nyáladzik, van mikor kevésbé. Még azért nem olyan súlyos a helyzet!

Benim a napokban elég rosszul alszik éjjelente, ma épp 4-szer ébredt fel. Ráfogom a teliholdra - állítólag akkor nyűgösek a picik.

A hétvégén itt volt a tesóm kislánya, 5 éves. Nagyon jól eljátszadoztak együtt, öröm volt őket nézni. És nekem is jó volt, hogy egész nap foglalkozott vele, így én is jobban haladtam a teendőimmel. Tényleg sokat tud már egy ilyenkorú segíteni a baba körül.

üdv mindenkinek: Aliz
 


Sziasztok.
Én még nagyon új vagyok, most regisztráltam.
10 hetes kismami vagyok. Annyi lenne a kérdésem, hogy melyik napokon van itt Kalocsán terhesgondozás, és hány órától?
 
 


sziasztok,

Üdv alma07 közöttünk! Ha jól emlékszem kedd és csütörtök 14-16, de Edit biztosan jobban tudja majd :-)

Üdv
Kati
 


Sziasztok!

Velünk minden rendben, szépen gömbölyödök. Szerencsére eddig +6 kg-nál tartok. Védőnő és az orvosom szerint is ügyesek vagyunk. nagyon jól érzem magam. Nekem ez újdonság, ugyanis Adéllal nagyon rosszul voltam.
December közepéig tervezem a munkát. Igaz néha már nem esik jól az állandó ülés.

Szia Alma 07! Terhesgonodozás reggel 8 órától van. Legalább is én mindig akkor megyek és még soha nem küldtek el, és rajtam kívül is mindig volt még valaki. De hívd fel a Védőnői szolgálatot és pontosan megmondják: 78/565-200.

Ja és vigyél magaddal egy kis üvegbe pisit, (ha csak nem akarsz ott wc-re menni), nekem ezt jobb elintézni otthon.


Csengének gratulálok a hasról-hátra forduláshoz.

Nyűgösség: Frontok jönnek-mennek, nekem is fáj a fejem. Ráadásul teli hold is volt, aludni sem igazán tudtam....
Most éppen havas eső esik...ne csodálkozzatok.


Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Nem akarlak terhelni vele titeket, de ha valakit érdekelnek használt ruhák, eladom Daniét. Vannak kombik, rugik, nadrágok, felsők, hálózsákok, plédek....Montánás, Prince Oliveres, San Marcós...)

Ha van ismerősötök szóljatok nekik is légyszi :) számom: 70/3879427

Kép
 
 


Sziasztok!
Már régen jártam erre.Amióta Noémi napközis úgy érzem,hogy még kevesebb időm van mint előtte.
Alma07 üdv a csapatban.Első babád?
Csengének gratulálok a produkcióhoz.:)
Gyerkőceim jól vannak.Noémi élvezi az ovit.Nagyon tetszik neki a tánc is.Egész hétvégén a verseket mondta amit tanultak.Andris is beszél babanyelven.A legújabb szava:bumba=autó,motor,traktor,bicikli
Még mindig szopik,de éjjel már csak egyszer kel.Aludni is csak egyszer alszik nappal.Kint van az összes foga.Egész nap mozgásban van.
Ti beadatjátok az új oltást?Mit gondoltok erről az egészről?
További szép hetet mindenkinek!
Móni
 
 


Kép
Kép
 
 


sziasztok,

Csengének kibújt az első foga (jobb alsó) vasárnap reggel vettem észre :-) A pörgés forgás mostmár nagyon meg! Már hátról hasra is és hálózsákban is oda-vissza :-)

Az oltásról annyit, hogy inkább csak a gyógyszergyárak jó bevételének tekintem, a férjem a "sima" influenza ellenin gondolkodik, de több családtag is nagyon beteg volt az elmúlt években az influenza elleni védőoltástól, és számomra a legfőbb elenérv, hogy alig van róla tapasztalat, és alá kell írnod egy nyilatkozatot, hogy saját felelősségre oltatod magad és a gyereket is, ezt a gyerekorvostól hallottam, de e tv-ben mást mondtak... szóval mi nem oltatjuk magunkat, de ez csak az én véleményem.
Hozzáteszem ha mág Budapesten élnénk és nap mint nap a zsúfolt metrón kellene utaznom akkor valószínű más lenne a véleményem :-)

Csodás időnk van! István iszonyúan szenved :-(

Megyek mert vár az ebédfőzés

Üdv
Kati

Kép
Kép
 


Sziasztok

Heni Köszönöm, hogy írtál a másik topicba. Megpróbálok majd jönni ide is.

Bocsánat, most csak ennyi voltam.
BEA

Kép
Kép
 
 


sziasztok!

hogy van mindenki?
nekünk mostanában elég zűrös napjaink vannak, Beni rosszul alszik, szinte 2 óránként ébred éjjel és nappal általában nem alszik. Arra gondoltam, hogy talán kevesebb a tejcsi és ez lehet a gond, vagy a fogacskája kínozza. Nem tudom!
Ma kapott egy kanálka banán-alma pürét, azt az arckifejezést! Hát nem úgy tűnt, hogy nagyon ízlik neki. Azért próbálgatjuk!

Kati: nektek hogy megy a hozzátáplálás?
 


Sziasztok!

Ha szeretnétek a gyereknek egy remek mesekönyvcsomagot nyerni, gyorsan ragadjatok billentyűzetet, és írjatok egy Mikulás-történetet - lehet megtörtént is, a családi legendáriumból, esetleg kitalált is.

További információ a Kölökneten:

http://koloknet.hu/949-mindennapi-trtneteink

A könyvcsomagban remek illusztrátorok és írók munkái találhatók meg, ráadásul még odaérhet Télapóig!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


sziasztok,

Aliz, a hozzátáplálás ügyben a következő a helyzet nálunk: először almalevet próbáltam adni kb. 5 hete de attól nagyon fintorgott, hiába volt édes. Miskolcon adtam először tejpépet az nagyon bejött abból mostmár kb. két decit megeszik egyszerre közepesen hígra csinálva. Ezt majdnem minden másnap kap estére. A sütőtököt anyatejjel összeturmixolva első kóstolástól imádja egyáltalán nem fintorgott tőle, az nagyon bejött. Tegnap este újra próbáltam az almát, mostmár pépet, egy közepes alma 2/3-át begyűrte és lehet hogy még evett volna de már nem mertem többet adni. Szerintem Csenge apja evőkéjét örökölte és nem lesz gond, (nem úgy mint Istvánnal, akivel kínszenvedés az evés). Nekem is kevesebb a tejci, most ezerrel iszom a laktoherbet és szedem a homeopátiás bogyót, lehet hogy ha fejnék akkor több lenne de erre általában sem időm sem energiám :-(

Megyek mert kész az ebéd,

Üdv

Kati
 


szia,

én is kipróbálom majd a tejpépet, hátha segít. Kezdek kiakadni ettől a nemalvástól és az állandó kiabálástól. Mert hogy az én picim egyedül nem igen szeret.
Lehet hogy éhes, de nem olyan jellegű jelzéseket ad.
Bogyókat én is szedek, igaz teám már nincs, de majd beszerzek.
A fejést én is elfelejtettem már, nincs sok kedvem és valóban időm sem. Szóval az kilőve.
Bízom benne, hogy ez átmeneti állapot és majd csak visszaáll a rend.
üdv, Aliz
 


Aliz, kitartás, lehet hogy a fogacskája miatt nyugtalan. Nekem hajnali 2-kor fel egyszer aztán reggel 6-7 között, de utána már nem alszik vissza, és lassan úgy látom kezd kialakulni hogy délelőtt és délután alszik 1-1 hosszabbat, közben ébren van. Én mostanában szeretném átköltöztetni István szobájába aludni mert még mellettem alszik a kiságyban, kíváncsi vagyok hogy fogják fogadni mindketten....
Ja és már ecsetelem az ínyét mert így hogy kint az első fogacska mostmár biztos lehet benne hogy a többi is jön, dentinoxot használok, de a folyadékot nem a gélt.

Kati
 


Sziasztok!
Aliz:Kár,hogy az orvosnál kellett találkozni először.Nagyon aranyos a kisfiad.Láttam elég jól eljátszott a játékkal,de azért igényelte Anya figyelmét.
mi jól vagyunk.Noémi meggyógyult a skarlátból.most a változatosság kedvéért ma reggelre taknyos lett.Elméletileg hétfőn mehet oviba.Szívem szerint itthon tartanám,de már ő közölte,hogy menjünk oviba,mert hiányoznak a gyerekek.
A héten elmesélte,hogy miket mondanak a fiuk az oviban.Közölte,hogy a fiuk "paszok"(férfi szerv,csak ő elértette) :evil: :roll: Verseket is szépen mond.
Andrisom szerencsére nem beteg.Még védi a napi 4-5x szopi.Még éjjel is felkel 1-2x.Egésznap mozgásban van.Ma pl.bemászott az asztal alá,persze ki már nem ment neki és ott bömbölt míg ki nem szedtem. :roll: Egész jól eljátszanak együtt,csak mindig az a játék kell az egyiknek ami a másiknál van.

Többiekkel mi van?Kismamik jól vannak?

Jó hétvégét mindenkinek!

Móni
 
 


hello,

Móni: szerencsére mi nem betegség miatt voltunk ott, csak meglátogattuk a dokibácsit. Beni szereti ha sokan vannak körülötte, ezért is volt nagy szemlélődésben a várakozóban :)
Hallottam már többektől, hogy most sok gyerek elkapja a skarlátot, biztos kellemetlen lehet. Főleg, hogy nálatok még ott van Andris is!
De lényeg az, hogy már túl van rajta! A Te gyerekeid is aranyosak, mindig szaladgálni kell utánnuk, úgy láttam. :)
Mi egyébként jól vagyunk, még nem voltunk betegek! Én is a szopival védelmezem őt. Járunk sétálni, általában a babakocsiban elalszik, legalább addig pihen egy kicsit, mert a napközbeni alvás elég hiányos nálunk. Éjszaka is van hogy 2-3x kel, nem tudom még meddig fog tartani nála. Csak egyszer lehetne egy éjszakát teljes hosszában átaludnunk.
Kati: hogy megy az egyszobában alvás a gyerekeknek? Ha már kiköltöztetted Csengét, gondolom neked is hiányzik!
Vettem tejpépet, mit tanácsolsz, a nap mely szakában próbáljam neki adni és mennyit? (előtte vagy utána szopi, vagy ne?)

mindenkinek minden jót!

Aliz
 


sziasztok,

Aliz, én vacsira próbáltam meg adni a tejpépet, fürdetés előtt kb 1 órával, és így a fürdi után éjszakára szoptatok. Így kb két szopi közé esik a tejpép, és ha gondolod utána szopizhat egyet ha szomjas lenne. Csenge tegnap átaludta az éjszakát de ma már megint felkelt éjjel. Sajna dokibácsinál is voltunk mert valami megfogta a székletét, amúgy is hetente 1x kakil de a múltkor még egy hét után sem volt és a 8. napon kínkeservesen keményet kakilt most valami szirupot kap 2-3 naponta ami lazítja a kakit.

megyek mert reggeli kell a gyerkőcöknek :-)

Üdv
 


Sziasztok!

Alíz!

Dani is sok tejpépet evett, főleg azt szerette amit még a dokinéni írhatott ki, de a boltit is megette. Szerintem először teszteld le napközben valamikor, hogy nem lesz-e tőle valami baja, aztán meg az esti szopit helyettesítsd vele, mert jobban eltelíti a hasiját és lehet jobban fog tőle aludni, így éjszaka tud több tejcid termelődni.
Nálunk legalábbis ez jött be anno.

Ma nagyon hétfő van :( Alig bírtam Danit reggel felkelteni. Nehezen indul oviba, de ott meg szeret lenni :)

Lindi
 
 


SZIASZTOK

köszönöm a tanácsokat, élni fogok velük!
egy újabb témát vetnék fel: kalocsai bölcsi helyzet. Kinek mi a véleménye, tapasztalata, minden hasznos infót szívesen vennék! Kép Beni
 


Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.Kérem,aki tudja írja le,mi a környékén lévő legnagyobb, vagy legszimpatikusabb bútor üzlet neve.
Előre is köszönöm,egy munkába most visszatérő anyuka:

Zsu

Kép
Kép
 


butterfly

Éééédes nagyon a kisfiad. :) :D

 
 


köszi!
 


sziasztok,

nagy a csend.....
mi jól vagyunk, Csenge átköltözése zökkenésmentes volt, István szó nélkül vette. Így nekem fárasztóbb kicsit mert az éjszakai szopi miatt át kell mennem, de talán így majd egyszercsak átalussza az éjszakát, és István sem vándorol majd olyan gyakran hozzánk, bár ma reggel mindkét gyerek az ágyunkban kötött ki :-)
Csenge sajnos megbetegedett, náthás lett de úgy néz ki átmegy rajta, csak egy éjszaka lázasodott be. Lehet hogy Istvántól kapta el, mert ő is taknyolt 2 napot. Sajnos az ilyen idő kedvez az ilyen náthának, baciknak, vírusoknak. :-(

Üdv
 


sziasztok!

hallatunk magunkról: az alvás még mindig zűrös, van hogy 3-4x ébred éjjelente. A tejpép sem segített ezen, most bízom az új tejpépben, hátha ez jobban fog ízleni neki. Csenge is még ébred éjjel?
sokat gondolkodtam az oltáson,végül ma megkaptam. Ennyit igazán megtehetünk, főleg Beniért.
Egyébként jól vagyunk! Most mennem kell!

üdv
 


sziasztok,

nos megérkeztünk Miskolcra, sajnos első éjszaka végig hánytam és ment a hasam, valószínűleg István hozta haza az oviból a vírust mert a védőnő és a gyerekorvos szerint is tele van vele Kalocsa, szerencsére Istvánon "csak" hasmenés jelentkezett. Én még lábadozom de a smecta por segítségével már sokkal jobb, de a vízveszteség miatt tegnap szinte semmi tejem nem volt ma is alig úgyhogy Csenge szenved szegény, most tejpép, banán, alma, répa, krumpli a fő menü, de szoptatok óránként és igyekszem minél több folyadékot inni, már bent is marad... a tegnap előtti éjszakát senkinek nem kívánom én még ilyen beteg nem voltam, de tegnap estére a férjemet is utolérte.
Aliz, nálunk Csenge kb. egy hete átalussza megint éjszakát, szerintem egyértelműen a jóllakottságtól. a tejpépek nálunk bejöttek, 3 féle volt mind szerette (2 dm-es, rizses és vaníliás grízes, és egy humána grízes, az jött be legkevésbé de megette).
Ma hajnalba felkelt, gondolom a kevés tej miatt, de szerencsére a szörnyű éjszakámat átaludta.

Hirtelen ennyi, örültem volna ha jobban indul az ide érkezés :-(

Üdv
Kati
 


Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért. Mindig van valami elintézni való. Most már nem dolgozom, de így is mindig késésben vagyok. Adél jár rendületlenül az oviba. Járt a Mikulás (oviban is és a Hivatalban is) Nagyon büszke volt magára, hogy egyedül ki mert menni a Mikulás bácsihoz és elmndta a versikét. Otthon éjjszaka járt. Este kitettük a csizmácskát az ablakba. Készítettünk ki tejet és kekeszet, (ha a Mikulás éjszaka megéhezne) amit a Mikulás megkóstolt. És reggel volt nagy ámuldozás. Meghozta a várva várt Hófehérkét, a Vizipók csodapók mesét és sok-sok édességet.

Most a Karácsonyra készülnek és karácsonyfa díszt készítenek csillogós piros papírból, de "Anya ezt seniken nem szabad elárulni mert TITOK!"
Nagyon várjuk már Hugi érkezését, aki Dóra lesz.
Néha úgy érzem minha a kisasszony ki akarná rúgni a ház oldalát, illetve mintha a hólyagomon páros lábbal ugrálna. (még nem fordult be).


Kati! Remélem jobban vagy (-tok) Meddig maradtok Miskolcon? Vagy az egész ünnepeket ott töltitek? Mama azt hiszem alig tud betelni a gyerkőcökkel!

A tejpép Adélnál is nagy sláger volt (főleg a vaníliás)
Adél 6 hónapos koráig végig aludta az éjszakákat, nálunk utána voltak 10-20 prcenként ébredések úgy 1,5 - 2 éves koráig.

Én is beoltattam magam. Remélem jól tettem. hiszen a médiában csak ezt lehetett hallani, hogy egyik kismami így, a másik úgy járt.

Csütörtökön megyek az orvosomhoz, utána majd jelentkezem.

Jó karácsonyi készülődést mindenkinek? Milyen menükkel készültök?


Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok,

megérkezett a hó, nagyon szép. Imádom a havat!

Kati: remélem mostanra minden rendben van veled és átvészelted a betegséget. Az új tejpép ízlik Beninek, de ettől még sajnos nem alussza át az éjszakákat. Még mindig 3-szor ébred!
Fogacskák már fehérednek az ínye alatt, de még nem bújtak ki!
Még nem próbáltam más ételt/gyümölcsöt adni neki, de azért már el kellene kezdeni a rendszeres evészetet.

Ditke: gratulálok a kisbabához, Adél biztosan várja már a kistesót!
Mikor már én sem dolgoztam, azt hittem eljött a pihenés ideje. Hát hasonlóképpen hozzád nekem is mindig valami dolgom akadt.
Mi is készülünk a Karácsonyra, nagy fánk lesz! Egy csomó díszt kellene vennem! Próbálom én is sajátkészítésűekkel feldobni a fát, most épp narancsszeleteken szárítok.
Szerintem jól tetted, hogy beoltattad magad. Én több orvos véleményét meghallgatva döntöttem mellette.

Mi a családnál fogunk Karácsonyozni,úgyhogy nem tudom még hogy főznöm kell-e, mert ilyenkor a szülők mindig felpakolnak minket étellel.

Mindenki vigyázzon magára ebben a szép, de csúszós időben. (még jó hogy én a babakocsiban tudok kapaszkodni :lol: )
 


sziasztok,

gyönyörű idő van! Imádom a hóesést! Hétvégén irány a Bükk ami ilyenkor IS gyönyörű, imádok sétálni ilyenkor, remélem tudunk majd szánkózni is, Lillafüred, Szentlélek, Bánkút ilyenkor hihetetlen!
Este be szeretnék menni Istvánnal megnézni a karácsonyi díszkivilágítást, és a zenélő Betlehemet. Természetesen István hótaposóját és a saját csizmámat is otthon hagytam, a sapka, sál, kesztyűről (csak az enyémeket) nem is beszélve, a párom ma küldi utánunk postán :-)
A megfázásból még nem keveredtünk ki 100%-ban, a gyerekeknek, és nekem is folyik az orrunk, de remélem már hamarosan vége.

Várom a Karácsony estét, évek óta nem voltunk itthon Miskolcon ilyenkor, és a tesómmal is régen ünnepeltünk együtt, főleg hogy neki 25-én van a szülinapja :-)

A gyerekek elaludtak, én is megyek pihizek kicsit.

Üdv Mindenkinek, vigyázzatok magatokra, és jó készülődést!

Kati
 


Sziasztok!

Jobbulást mindenkinek aki takonykórban szenved! Mi (kop-kop-kop) eddig megúsztuk.

Dani is nagyon várja már a karácsonyt. Azt mondta az oviban nagyon babás játékokat kaptak (Edit! Adél erről mit nyilatkozott?) Minden nap írni akar a jézuskának, de a "jézuska" már megvette az ajándékokat :)


Mi Ádám-Éva napján a mamákhoz megyünk, így a főzést megúszom. 25-én lehet kellene valamit főzöcskézni, akkor Dani az apjánál lesz. Még ötletem sincs, egyenlőre 1-2 napos terveim vannak csak.
A szakdolimat leadtam a héten, így az ünnepek alatt nekikezdhetek a tételeknek. Február 1-2 államvizsga :-P

Ha addig nem jelentkeznék mindenkinek Kellemes Ünnepeket Kívánunk!!!!!


Kép
 
 


Sziasztok!
Régen volt,mert nemvolt netünk.
Noémi nem beteg,de már nem jár oviba.Andrisnak kötőhártya gyulladása van.Az oviban is sok a beteg gyerek hétfőn a 28-ból 9-en voltak.
Noémi nagyon örült a hónak,tegnap építettük egy hóembert is.Andris is nagyokat sikitott örömében.Még nem nagyon beszél.Az megy neki,hogy:Aja(Anya)Mama,cic,vau,brumba(ez minden mozgó jármű)és a a fő szava dá(ez jelenti a szopit).Néha Noémit nenének hívja.

24-én este Anyuékhoz megyünk,de csak vacsi után.Így nekem kell főzni.Általában halat szoktunk,meg mákos gubát vagy kalácsot.Délután a Dédiket járjuk végig.25-én Anyósomékhoz megyünk ebédre.Szokott pakolni másnapra,de idén muszáj lesz főzni,mert a párom 26-án dolgozik és itthonról viszi az ebédet.

Noémi már levelet is írt az angyalkának.De nálunk is már meg vette az angyal az ajándékot. :D

További szép hetet mindenkinek!
Móni
 
 


Sziasztok!

Hát most kiélvezzük ezt a havas telet.
Volt már szánkózás, hógolyó csata, hóangyal készítés.
Reggelente szánkóval megyünk oviba.
Még ma és holnap ovi, utána téli szünet.

Voltunk doktorbácsinál. Dóri végre befordult és kb 1700 gramm. Szülésig kb a duplájára fog hízni.
Az orvos szerint nagyon jól tettem, hogy beoltattam magam.

Délután hozzák a babaágyat, már megvettük a babakocsit és lassan minden összeáll Dóri fogadására.

Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok!!!



Edit

Kép

Kép
 
 


sziasztok!

Jól behavazott nálunk, de már olvad!
Jól vagyunk, Beni forog össze vissza, az ülés most a mindene. Mindig azzal akar játszani amivel nem kéne, pl. távirányító.
Szerintem napok kérdése és kibújnak az alsó fogacskák: A Jézuska hozza őket!

Mindenkinek Kívánok Békés Karácsonyt és sok-sok családi napokat!
 


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: