Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
A kislányom másfél éves, 12 foga van és egyszerűen nem megy a fogmosás. Csak leszopogatja a fogkrémet a keféről, de nem hagyja, hogy megsikáljam neki. Összeszorítja a fogát, elfordul. Segítsetek, mit tegyek? Legyek erőszakosabb? félek, hogy még jobban megutálja...
 
 


Melyik topicba írjak? Kép
Az én lányom a fogkefét áá-nak hívja, mert mindig mondtam neki, hogy "Lili, á! á!". Eleinte megengedte, hogy kicsit megmossam neki, késöbb nem. Nála is volt olyan fázis, hogy nyalogatta a fogkrémet, és a fogkefét rágta. És nem nyúlhattam hozzá. Gondoltam ez is jobb mint a semmi, és a jó szokást is bevezetjük legalább.

Legújabb fordulatot a nyaralás hozta, Lili kapott új fogkefét, amit imád (naponta kb. tízszer "mosott" fogat). És akkor jött az ötéves unokatestvér, és esténként együtt mosták. Ekkor Lili is elkezdett minket utánozni Kép

Én azt javasolnám (és nekem is ezt kéne tenni, nem pedig ágyazni), hogy mindig együtt mossatok fogat, utána pedig ragaszkodj hozzá, hogy Te hátul még megsikáld gyorsan. De ne eröltesd. Én azt a módszert vezettem be régebben, hogy egyszer a fölsöket, máskor az alsókat mostam (ennél több idöre nem hagyta) - így legalább minden másnap minden fog megvolt.
Szerintem ez már nagyon jó, hogy magától "mos" fogat másfél évesen, esetleg erre koncentrálj (és ne arra, hogy nem jól csinálja). Lesz még ideje megtanulni helyesen Kép

Kati
 
 


Fogkrémet addig nem tanácsos tenni rá, amig nem tanul meg a baba öblögetni-köpni (főleg utóbbi). Addig sima nedves fogkefével érdemes mosni a fogukat. (bár a gyerek fogkrémek pont emiatt kevesebb fluort tartalmaznak, de azért ezt sem túl jó, ha lenyelik)
(lányom imád fogkefét szopogatni, egyébként az utánzás a kulcs szerintem is, ha látják, ők is kérnek fogkefét és akarják csinálni)
Ildi

Ildi
 
 

 
 

Van egy ilyesmi topic mar (http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/535.html), ott van egy-ket jo otlet, lakasa/embere valogatja, hogy engedi-e:
"Aki szépen megmosta a fogát, ragaszthatott egy apró matricát a csempére. Vettem egy olajos vízcseppekkel működő homokórát és addig kellett sikálni a fogacskákat, amíg a cseppek le nem peregtek. A megfelelő ideig tartó fogmosás már fél siker. Ritkán, de lehet a gyógyszertárban kapni foglepedék jelző tablettát, amit elrágva, jelzi, hol a leglepedékesebb a fog, hol van rajta még valami. "

De olvasd vegig, hatha talalsz valamit.
 
 


Osztom PIldi véleményét! A fogdokinénink a lelkemre kötötte , hogy csak akkor használjunk fogkrémet , ha már tud öblíteni és köpni. Ezt fürdés közben gyakoroltuk és nagyon hamar megtanulta mindkét csemetém.
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
 


Egyet (Kép) nem értek: szokták adni a fluor tablettát. (persze tudom, van, aki nem, ebben is megoszlanak a vélemények) Ha nem tablettát adok, hanem egy borsónyi gyerekfogkrémet maszatolok szét és azt nyeli le, akkor miért ártok vele inkább, mint a tablettával?
 
 


Köszönöm a tanácsokat !!!
Akkor inkább nem erőltetem annyira (végülis a mi időnkben annyira nem volt szokás ilyen korban még a fogmosás. Fluor tablettát nekünk is ajánlott a dokinő, néha adok is belőle a kis drágának.Fogkrémet meg nem sokat teszek a kefére még egy negyed borsónyit se.
Persze mi is próbálunk előtte fogat mosni, de akkor a mi fogkefénket akarja a szájába venni...
Az "ááá-zás" jó ötlet, én is fogom a sajátomét mosni. Ha van még tanács,szívesen várom!
 
 


Juli én ezügyben nem tudok okosat mondani, mert nálunk a tablettát sem mondja a doki, az oviban meg egyenesen aláiratták, hogy nem kérünk belőle...
Ildi

Ildi
 
 


Ildi,
kösziKép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet: