Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Érdekelne, hogy nálatok (bárhol legyen is az Kép) mik a gyerekorvosi ellátás írott és íratlan szabályai! Pld. milyen időközönként van, mennyi ideig tart és hogy zajlik az egészséges rendelés, ugyanezek persze a betegrendelésről is! Mikor, milyen indokkal hívjátok (hívhatjátok) ki a gyerekdokit, mikor megy ki, hogyan zajlik egyí kihívás és otthoni "rendelés"?

Amiért mindez eszembe jutott (nem most először): két kisgyerekem van (2,5 és 1 évesek), elég messzi (3 villamosmegálló) lakunk a rendelőtől. Ha csak az egyik beteg, a másikat nem szívesen cipelem betegek közé (az egyiket sem Kép), ha mindkettő.... háááát, akkor elég nagy kínszenvedés lenne őket odáig cipelni, nekik is, nekem is. Így többnyire kihívom a dokit - de mobilszámot nem adott, így a rendelőn keresztül. Eleinte, mikor a kisfiam volt újszülött, reggel 8-13 óráig lehetett hívást leadni, újabban csak 10-ig. 10-re nálunk rendszerint ki sem derül, ha gond van, mert elég későn kelünk. Ilyenkor mindig alaposan letolnak, hogy ilyenkor már nem tudnak szólni az orvosnak (bár eddig még sosem fordult elő, hogy végül ki ne jött volna), vmi rendeletre hivatkoznak (általános? helyi?) aminekl értelmében ez teljességgel lehetetlen... a tüneteket hallva is alkudoznak többnyire, hogy szerintük elég csak bevinni... elég rosszul érzem ettől magam Kép Szóval, ilyesmikről beszélgetnék, ha volna kivel Kép


Márti
 
 


Szia Márti!

Nálunk bár közel van a rendelő, volt már hogy kihívtam a dokit (igaz, egyszer).
Az előző dokinknál az elején megkérdezte, hogy mi visszük a gyereket rendszeresen le egészséges rendelésre, vagy jöjjön-e ő inkább. Mobil számot ő sem adott, de a rendelési idejének végéig nyugodtan be lehetett telefonálni.
A betelefonálás a mostani dokinál is működik, és nem kell megküzdeni az asszisztensekkel..., hanem ha kéri az ember, kapcsolják a dokit, és vele lehet megtárgyalni a dolgot.

Egészséges rendelés: időpontot kell kérni, van egy füzet, és oda felírják. Az előző dokinál sosem volt csúszás, msot már volt, hogy félórás is.

Ja, és ami nekünk legjobban működik a "csak az egyik beteg" dologra, hogy a rendelési idő második felére be lehet telefonon jelentkezni előre. Az előrét úgy kell érteni, hogy nálunk pl ha 4-8-ig van rendelés, akkor akár még 6-kor is kapok időpontot 7-re, és akkor 7-kor tényleg behívnak, nem kell a váróban ácsorognom a két gyerekkel.

Ha csak kételyem van, akkor a védőnőhöz megyek be. Hozzá akármikor be lehet, és hát vagy ott van, vagy nem, de nálunk útbaesik a játszótérre menet. HA doki kell hozzá, akkor ő bemegy a dokihoz, és megkérdezi, nem kell várnom.

Az írott szabályokról viszont semmit sem tudok.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!
Írott szabályokról én sem tudok. És bár te gondolom nem maszek,hanem háziorvosra gondolsz,azért én leírnám,hogy nekünk millyen a maszek dokibácsink. Először is mi vidékiek vagyunk,és azért kelett maszek dr. bácsit keresnünk,mert a házi dr. néninkkel sehogysem jutottunk előrébb. Mintha szerződésben állt volna némelyik gyógyszer gyártó céggel. Mindíg ugyan azt írta fel,(lehetett bármi baja),és nem vette tudomásul,hogy nem gyógyul meg tőle. Na egy ilyen ominózus eset után,amikor már 3.szorra vittem vissza a gyerkőcöt,aki egyre rosszabb állapotba került,azt mondta,hogy meggyógyult. Hiába mondtam neki,hogy ugyan láza nincs, de rekedt,nyűgös,picit folyik még az orra,hazaküldött azzal,hogy ő nem lát semmit a torka szép,stb...Kép
Ekkor jött az elhatározás,hogy felhívom a doktorbácsit. Az nap nem volt magánrendelése,de mondta,hogy nyugodtan vigyem a gyermekorvosi rendelőbe,ott megvizsgálja(amiért melleseleg egy fillért sem fogadott el). Közölte,hogy olyan a gyerek torka mint a pipacs,és azonnal kenetmintát vett. A lényeg,hogy azóta is hozzá járunk,és nem hetekig,hanem napokig tart a betegség. Nekem pl nagyon tetszik,hogy mindíg elmondja,hogy mior,miért azt a gyógyszert írja fel,és hogy tudja hogy nem olcsó,de ha tehetem a gyerek érdekében ezt adjam neki. Akkor pl: Olyanról sem halottam még,legalább is a mi házi gyerekorvosunk nem tett ilyet sosem,aki amikor nagyon rosszúl van egy kis páciense,akkor felhívjon,és érdeklődjön a gyerek felöl,hát ő ilyen. A mobil számát megadja,ha bármi van hívhatom nyugodtan,ha nem veszi fel valamiért,akkor ő hív vissza. Hívhatom,reggel,este,szünnap,bármikor, megérti hogy aggódom,és nem azt érzem a hangján,na már megint mi van? Kőkeményen megmondja a igazságot,ha jót ha rosszat tettem,a gyerekkel,és nem ragaszkodik a nagy könyvben megírtakhoz. Igaz,én még házhoz nem hívtam,mert mi vidékiek,ő meg Pesti,inkább én mentem. Nem az érdekli ki vagy,mi vagy,mennyi pénzed van,hanem hogy tényleg segítsen. Nem töllt feleslegesen beszédperceket senkivel,miközben kint ülnek a rá várakozó kis betegek.
Szóval,írott,íratlan szabályokat hol betartja,hol meg nem,de ha nem,az is csak azért van,mert a gyerkőcnek akar jótKép

Egyszer pont akkor voltam ott a háziorvosnál,amikor valaki kihívta telefonon. Kerek perec közölte,hogy nem megy kiKép Mert ilyen bajjal oda is lehet vinni a gyereket. Igen lehet,hogy igaza van,csak én abból indulok ki amit pl Márti te is írsz,mire a két beteg gyerekkel elcaklatok odáigKép
Pedíg nekem csak egy van,de nálunk is volt amikor beteg voltam én is,meg a gyerek is,lábra sen tudtam állni. Na ilyenkor (látatlanban) hogyan dönti el,hogy mennyire komoly. De volt olyan eset is ,amikor mind a ketten betegek voltunk,hozzá kihívtamm a gyerekorvost,én este alig látva a rosszúlléttől lebattyogtam,és nekem esetk,hogy ha otthon vagyok a gyerekkel,akkor miért az ügyeletre megyek le,miért nem mentem rendelési időben a háziorvosomhoz. Na ez azért nem hiszem,hogy írott szabályKép

Noémi
 
 

 
 

cory! nálunk sosincs egyben 4 órányi rendelés: heti kétszer 2 óra egészséges és ötször 2 óra betegrendelés van (minden nap más időpontban: hétfőn pld este 6-8-ig, kedden délelőtt 10-12-ig, stb) Az egészségesre már be kell jelentkezni, a betegre viszont nemhogy nem kell, de nem is lehet. Viszont vártam már többször is fél-egy órát másfél éven aluli gyerekkel (mióta Vilka is megvan, mindig kihívom a dokit)

Citrom! És ti hogy találtatok magándokit? Merre rendel? Vki ajánlotta? Vagy van valahol elérhető lista a magángyerekdokikról? A mi dokink egyébként elég sok szempontból jÓ: eddig mindig kijött, ha hívtam (csak a védőnőkkel kell vitatkozni telefonon), nem kér pénzt a kijövetelért (én évente egyszer, karacsony körül szoktam neki adni és megköszönni az egész éves munkáját - ezt köszönettel el szokta fogadni), jó diagnoszta. Viszont rossz, hogy elég konzervatív, szíre-szóra antibiotikumot ír (amit viszont én nem adok be - amivel viszont utólag ő is mindig egyetért), minden információt úgy kell kihúzni belőle (lehet, hogy hozzászokott ahhoz, hogy a szülők többségét nem érdeklik az okok, az alternatívák, a lehetséges kimenetelek, stb, stb - de én nem bírom, ha nem tájékoztat megfelelően, hanem elvárja, hogy vakon higgyek neki, és fogadjam el a javaslatait, pusztán azért, mert orvos). Szóval, ha nyugdíjba megy (és szerintem hamarosan, mert 70 körül lehet), akkor esetleg keresnénk másik dokit - de nem tudom, hogy kell Kép

Nálunk egyébként még sosem történt meg, hogy torok- vagy orrváladékot vettek volna, mindig meglepve olvasom, hogy másutt ez szokás! Tényleg olyan általános? És addig nem is írnak gyógyszert, míg meg nincs az eredmény? Mi egyszer küldtünk széklertmintát az ántsz-hez, de vmi hosszú hétvége vagy ünnep miatt nagyon sokára lett csak eredmény, addigra meg már rég nem is volt rá szükség... ezek másutt hogy folynak? A ti rendelőitekben van labor? Vagy máshová kell mennetek pld vért, vizeletet vizsgáltatni? Nálunk ezt tudomásom szerint a felnőttrendelőben végzik - de még sosem voltunk.

Márti
 
 


Nálunk mindkét rendelésen 2-2 órát van rendelés. Azt szeretem , hogy a beteg és az egészséges két különböző helyen van.Imádom a dokinkat , de minimum fél órát késik minden rendelésről.
Általában nem jár ki , bár ha én hívom (nagyon szereti a gyerekeimetKép)aznap kijön. Ilyenkor szoktam neki boritékot adni.Jó érzés , hogy soha nem áll meg amikor azt feltételezném , hogy várja a pénzt, hanem rohan , hogy sietnie kell.Úgy szoktam visszatartani amíg odaadom. De van olyan ismerős akivel megbeszélték , hogy ha házhoz megy akkor az mennyi.Nekünk sose mondta.
Mindíg végig nézi a kórlapjukat , hogy miket szedtek már , melyik vált már be. Ja és amit nagyon csípek ,ált. először homeopátiával próbálkozik.
És visszamenőleg is emlékszik a gyerekeim bajaira , történéseire.

Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
 


Sziasztok!

Mi Szolnokon lakunk, doki bácsink nagyon rugalmas. Kép Megadta a mobilszámát is, bármikor lehet hívni, max 1-1,5 órán belül házhoz jön, amikor nem rendel. Egyébként rendelési idő után rögtön jön. Mindig, mindent elmond, megbeszélünk minden számunkra is fontos dolgot és nem ragaszkodik az antibiotikumhoz. Úgy gondolom, hogy egy "haladó gondolkodású" dokibácsink van. Kép
Az előző gyerekorvosunk (költözés miatt nagyon is kapóra jött a váltás) állandóan antib-ot írt fel, és olyan volt a viselkedése, mintha zavarná, hogy ott a gyerek. Kép Pedig ugye beteg gyerkőcöt gyógyítani csak úgy lehet, ha ott van, még akkor is, ha sír a kis beteg. A félelmet a doktornő keltette a gyerekben, és nem is akarta oldani azt. Ha házhoz is hívtuk, jött, vizsgált, receptet írt, elkérte a pénzt és szaladt el. A kérdéseim még a lépcsőházban sem érték utól. Kép
Szóval minőségi cserét hajtottunk végre. Kép

Nem egészen értem, hogy mit értetek beteg- és egészséges rendelés alatt. Nálunk minden nap 4 órás rendelés van, felváltva de és du. Az egészséges gyerkőcöket tanácsadásra lehet vinni hetente egyszer, akkor 1,5-2 óra a rendelési idő. Ez az egészséges rendelés?
És a rendelési időben is lehet telefonon bejelentkezni, ha fontos, lehet időpontra menni, és be is hívnak max 5-10 perc eltéréssel.

Tesómék többször volt, hogy a gyereket az ügyeletre vitték este, mert Hugi napközben a két gyerekkel nem tudott elmenni a rendelőbe (az ő körzetükben azt mondják, oldja meg, a doki csak pénzért megy ki). Az ügyeleten viszont egy rossz szót sem szólnak, nem tesznek megjegyzéseket, teszik a dolgukat, gyógyítják a gyerekeket. Vagy a felnőtteket, ha a gyerekek miatt nem jutnak el a körzetbe rendelési időben.

Nálunk így vannak a dolgok, de a szabályokat én sem ismerem, nem tudom, hogy mi az, ami a kötelességük és mi ami nem.

Beatrix
 


Sziasztok!

Én úgy tudom, hogy a körzeti orvosnak hétfőtől péntekig reggel 8-től este 8-ig lázas gyerekhez ki kell mennie. Utána ügyelet van kerületenként, éjjel, hétvégén, szünnapokon, onnan jön ki az orvos, ha annyira sz.rul van a gyerek, hogy nem lehet bevinni. Ez is ingyenes hivatalosan, más kérdés, hogy az ember mit tesz a borítékba.
Elvileg oltást nemhogy nem kötelező, de nem is szabályos lakáson beadni, az oltóanyagokat nem szabadna túráztatni. A mi dokinknak van kis hűtőtáskája hozzá, de a rázkódástól, keveredéstől az sem óvja meg az arra érzékeny oltóanyagot.
Nálunk egész nap lehet a rendelési időre időpontot kérni, mobil-számot első percben kaptunk, azon akár vas. du. is hívhatom, volt már, hogy tanácsért, volt, hogy ki is jött a bizt. kedvéért. De hétköznap tuti, hogy kijön még aznap. Tény, hogy ő fogadott orvos, de ismerősöktől tudom, hogy a körzetis betegeinél is így műxik, csak ők borítékoznak, én pedig megkérdezem, hogy mennyivel tartozom. Ja, amúgy tőlünk kevesebbet kér, mint, amennyit az ismerősök a környékről maguktól adnakKép
Egészséges rendelés nálunk is külön helyiségben, külön időpontban van, időre lehet menni oda is.
De persze, fogadnak anélkül is, csak úgy várni kell. Ezt nem veszik túl komolyan, mármint nem kell megjelennünk biz. időközönként, csak akkor kell menni, ha oltás van, vagy, ha én szeretnék kérdezni fél percnél hosszabban.
Nálunk Bt-ként működik a rendelő, úgyhogy igencsak profit-orientáltak, nem hiszem, hogy fix összegért látják el a körzetet, hanem, gondolom, szerződésben állnak a TB-vel. Ráadásul 1%-ra is jogosultak közhasznúként, úgyhogy profik.
 
 


Na, én leszek itt a fekete bárány. 11 év alatt soha egyetlen gyerekdokinak nem adtam pénzt. Valahogy gyerek vonatkozásában nem érzem korrektnek a hálapénzesdit.
Ezzel együtt nagyon szeretem a dokinéninket. Előtte 3 évig máshol laktunk, (Békásmegyeren), ott a rendelő melletti házban. Ott az volt, hogy napi 2 óra betegrendelés -változó időpontban- és heti 1 vagy 2 (?) egészségesrendelés, külön helyiségben. Házhozhivásra már nem emlékszem, de talán úgy ment, hogy lesétált valamelyikünk és beszólt ezügybenKép. Első gyerekkel egészségesre lejártam, betegen kihivtam. Ikrek születése után az oltások is otthon mentek, neki is,nekem is sokkal egyszerűbb volt, mintsem 3 kicsivel ott bumlizni.
8 éve itt lakunk (Rákosliget). Itt is napi 2 óra betegrendelés van, mindig ugyanakkor (10-12) illetve egy nap van még plusz egy délutáni is. És van heti 2x2 óra egészséges rendelés. Egészséges gyerekkel mindig megyek (2 buszmegálló plusz 800 méter a buszig), magas lázat kivéve beteggel is. De magas láznál ahányszor csak kihivtam, mindig kijött (nálunk is reggel 8-10-ig kell kihivni). Szerintem ha akut baj van, akkor úgyis rohanok valahova ügyeletre, ha viszont csak szimplán beteg a gyerek, sokszor úgyis kivárom a másnapot, szóval nekem ez a csak reggel lehet kihivni dolog nem szokott gond lenni (betegségek többsége amúgy is este, hajnalban vagy reggelre szokott előjönni).
Egyetlen baja van, ami egyúttal erénye is, hogy mindenkire szán rendesen időt, emiatt általában sokan vannak a rendelőben és sokat kell rá várni (szezonban tuti, hogy nem végez a 2 óra alatt, általában 2,5-3 órát ott van). Cserébe viszont amikor az én gyerekem van soron, vele is sokat foglalkozik. Szeretem, hogy teljesen partnernek tekint, megvitatjuk a dolgokat, tudja, hogy sok mindent rámbizhat és biz is. Abszolút semmi lekezelés, vagy szülő úgyis hülye effektus. Gyerkőcöket jól ismeri, távollévőkre rákérdez, emlékszik fejből is, nem ab mániás, stbstbstb. Kedvelem.
Ildi

Ildi
 
 


Azt hiszem, mi egy kicsit kilógunk a sorból, mert nekünk fixáras dokink vanKép
Úgy néz ki a dolog, hogy a mi körzeti orvosunk gyerekorvos is. Tehát hozzá trtoznak a gyerekek alapban. De ez nem túl szerencsés, ha belegondoltok, nyilván nem tud úgy foglalkozni a gyerekekkel, mint aki csak gyerekorvos. Oltásra hozzá megyünk, popsikenőcsöt, vigantolt ő írja általában, mert ha megyünk a védőnőhöz, akkor egyúttal megoldható. Kártyánk nála van leadva.
Aztán van a fizetett gyerekdokink, akit gyerekorvosnak teremtett az ég. Töviről hegyire megvizsgálja a gyereket, mindenfélét kérdez a vizsgálatok alatt, amiről úgy gondolja, fontos lehet, homeopátiával is foglalkozik és nagyon gyerekbarát (pl simán megengedi Ádinak, hogy a sztetoszkóppal meghallgassa Szaffit. Egyik alkalommal kérdi tőle a doki: Mit hallasz? Mire a fiam: Kisbaba van a Szaffi hasában! Kép)
Havi 5000 forintért (2gyerekre értendő!) havonta egyszer házhoz jön, itt, a saját környezetükben vizsgálja meg a gyerekeket. Így az van, hogy ha tudják, hogy jönni fog, már figyelik az ablakból, úgy várják, örülnek neki, cseppet sem félnek tőle. Mobilszáma megvan, bármikor hívható, vissza is hív, ha épp nem tudta felvenni, és természetesen, ha betegek, nem kell bevinni hozzá a rendelőbe őket, kijön. Noha nem a falunkban, hanem Esztergomban él és dolgozik.
Nekem nagyon előnyös ez a rendszer és megér havi ötezret.
Amúgy nem magándoki, hanem egy körzeti gyerekorvos, akit fel lehet kérni ily módon magándokinak. Tehát a szakértelmét sokan ingyen élvezik, akiknek ő a körzeti orvosuk -sajnos nekünk nem.
 
 


Sziasztok!

Ezek a rendelési idők megleptek. Nálunk egy héten 3-szor van 4 órán át rendelés (kétszer 16-20, egyszer 8-12-ig) és kétszer 2 órát, egészséges rendelés heti 1x2 óra. Nálunk is külön helységben van a kettő, külön bejárattal... A két órás rendelésnél is az van, hgoy a második órára be lehet jelentkezni időpontra, és akkor nem kell várni. Az új doki nem tudom, mennyire tartja be ezeket, nála még nem használtuk ki. A régi nagyon odafigyelt erre. Meg az egészségesen is. Nagyon jó volt, hogy tudtam előre, ha 12.20-ra van időpontom, akkor 25-re be lesz oltva a gyerek. Most az újnál vannak csúszások, de hát ez van.

Ezek mellett nem nagyon jut eszembe, hoyg kihívjam a dokit. Egyszer hívtam, mikor Zsoma még csak 2,5kg-s volt, és megijedtem egy hőemelkedéstől. Pénzt nem fogadott el.
Közel van, szóval ha gond van, gyerek be a babakocsiba, és irány. De ha buszozni kéne, tuti nem buszoznék 1-2 beteg gyerekkel.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Márti!
A magán dr. véletlenül sikeredett ilyen jólKép
Édesapám szakmájából kifolyólag ismeri,és csupa jót halván,valamint mert látta,hogy a gyerekorvosunkkal nem boldogulunk,mondta,hogy hozzá vigyem. XI. kerben rendel. antibiotikum:
Ez a dr. először antibiotikum nélkül próbállta kezelni,de aztán mondta,hogy az én fiamnál sajnos ez nem válik be. (mellesleg,én is beteges gyerek voltam,és nekem is mindíg az antibiotokum segített,lehet,hogy örökölte?) Meg pl,azt is mondta,hogy ha kis jelét is látom annak,hogy beteg,máris vigyem,mert az ő immúnrendszere nem győzi le a vírusokat,bacikat,és rögtön gégegyull. lesz. És igaza is lett,ha nem mentem vele időben rögtön a gégéjére ment rá,viszont,ha időbem észleltem(pl,ha kicsit rekedt,akkor vele menni kell,mert elfajulhat)akkor még antibiotikumok nélkül,egy kis fenistil cseppel megúsztaKép
Torok,orr váladék vétel:
Egyszer vett mintát,és akkor azért,mert a házi gyerekorvosunk két hónapja kezelte,teletömte antibiotikummal,és gyógyultan hazaengedte. Na ez volt az az ominózus eset,amikor a dr. bácsihoz fordultunk,aki elszörnyülködött,azon,hogy mit lát a gyerek torkában,pláne 2 hónap antibiotikumos kezelés utánKép Ez után külldte el a váladékot tenyésztésre,mondván, hogy a sok antibiotikum,és ki nem kezelt betegség után azt sem tudja hirtelen pontosan melyiknél is kezdje el a gyógyítástKép Ami még nekem nagyon tetszett,hogy képes percekig a gép előtt ülni,és keresni a betegségre megfelelő gyógyszert. Olyan ritkán volt,hogy 2-szer ugyan azt a gyógyszert írta volna fel. Váladéot többször ő sem vett le,mert még a betegség elején mentünk. Mivel vidékiek vagyunk,így ő ment el a leletért,és amikor meg lett(2-3 nap) akkor mentünk vissza hozzá.

Noémi
 
 


Sziasztok!

Mi Hajdúó-Bihar megyében élünk. Nálunk,úgy működik a rendelés, hogy minden nap 4 óra a rendelés és heti 2 óra a tanácsadás ahol oltásokat szoktuk megkapni stb.
Mivel elég közel lakunk a rendelőhöz ezért általában mi megyünk a doki nőhöz, de előfordult már nem egyszer, hogy lehívtam. Akkor szoktam lehívni ha csak az egyik gyerek beteg és a másikat is vinnem kellene mert nem tudom hova tenni vagy pl.: amikor influenzás időszakban kötőhártyás lett a nagyobbik fiam ebben az esetben nem viszem le mind a két gyereket a influenzások közzé. Abban az esetben ha kihívom akkor természetesen mindig adok neki pénzt, de szerintem ez természetes, mivel Ő idejét-benzinét stb. használja azért mert eljön hozzánk rendelési időn kivül.Eleinte mindig jkérdeztem mennyivel tartozunk de Ő mindig azt mondja, hogy ránk bízza. Persze a rendelőbe ha lemegyek ott nem adok Neki pénzt.
Szerencsére megadta doktornő az otthoni telefonszámát tehét bármikor hívható és tényleg minden alkalommal kijött még bármikor hívtam.
Hát, az antibiotikumot Ő is előszeretettel használja, sajnos vannak olyan dolgok amit szerintem másképp is lehetne csinálni.
De végül is elfogadjuk mivel nincs más. Én úgy próbálom a sok antibiotikumot kiküszöbölni, hogy felvettem a kapcsolatot egy homeopátiás doktornővel és ilyen esetekben vele is kommunikálok.
A kettő együtt szerintem a jó.
 


Nálunk ugyanaz az orvos van gyerekeknek és felnötteknek (Nagy-Britanniában lakom). Egy rendelöben több orvos is van, és idöpontot kell kérni. A sürgös idöpontokat (ha nem akarsz egy-két hetet várni Kép) a mi rendelönkben reggel fél kilenckor adják ki, ilyenkor nem biztos, hogy a saját orvossal találkozik az ember, de persze lehet konkrétan is kérni.

Olyanról még nem hallottam, hogy valaki megadta volna a saját számát, mindig a recepción keresztül megy a hívás. Van viszont egy TB-s segélyvonal, ami éjjel-nappal hívható, és növérek adnak tanácsot (Pl megfázásnál elmondják, hogy otthon hogy kezeld, hogyan kerüld el a kiszáradást, azt miröl ismernéd fel...és milyen esetben hívjál orvost)

Egy héten egyszer van "baba klinika", kétórás. Itt a védönök (asszem 3 tartozik a rendelöhöz) fogadnak. A babákat szokták mérni, tanácsot lehet kérni, illetve az oltások is ilyenkor vannak (a rendelö egy másik részében). A védönöt bármikor fel lehet hívni, persze lehet, hogy üzenetet kell hagyni. Ök otthon meglátogatnak.

Ja, és kétféle védönö van, a "midwife" terhesgondozás, és szüléskor; a "health visitor" néhány hetes kortól iskolás korig. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a kórházban a személyzet, és a védönöm is, szoptatási tanácsadásban képzettek, és nagyon támogatóak voltak. Nem volt még soha semmi stressz gyarapodással kapcsolatban, oltással kapcsolatos döntésedben támogatnak (nem kötelezö oltani). Ez tényleg szerencsés, nem mindenhol ilyenek!

Csúszópénz tudtommal nincsen.

Mi homeopátiára magánban járunk (aki nem orvos), szerencsére nem sokszor volt rá szükség.

Kati
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

cron