Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sajnos depressziós vagyok és állandóan gyógyszert szedek(rivotril,efectin.tegretol).Nagyon szeretnék babát,már 2 van(14,10évesek)de harmadikat is tervezünk.Van valaki akinek igy is sikerült?? 37éves vagyok az időm is ketyeg és szeretném ha egészséges lenne a baba "amúgy más problémám,káros szenvedélyem nincs!"
Segitsetek,előre is köszönöm:Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12


Szia Tünde!

Régóta szeded a gyógyszereket? Nem tudnád abbahagyni? Mert az lenne a legjobb!
Én friss gyermekágyas koromban kötöttem ki pszichológusnál, mert nagyon féltem a kisfiam(rettegek és szorongásos depit mmondott). Írt fel kedélyjavítót, ki is váltottam, de csak kettőt vettem be a szopi miatt. Úgy gondoltam, joga van a gyermekemnek gyógyszerek nélkül felnőni!!! Nekem sokat segített amiket az orvos mondott... nem úgy értem, hogy már semmi félsz nincs bennem, de azért igyekszek leküzdeni! Mellesleg a Seroprantól elvileg fejlettebb és okosabb gyermekek lesznek -akinek anyája szedte szopi és terhesség alatt... Hát, nemtom..

Szia
Messy
 
 


Szia Messy!!

Köszönöm,hogy válaszoltál nekem! Sajnos gyógyszert nem hagyhatom el és nem is tudom meddig kell szedni ez mindenkinél egyéni lehet, hogy mindig nem tudni.Azért is vagyok elkenödve mert nagyon szertnék 3-dik gyermeket!De riaszt ez :gyógyszer+terhesség=beteg baba ezt nem szertném.Gondoltam megprobálok ily módon tájékozodni hátha valaki volt ilyen helyzetbe és még is egészséges lett a baba.....reménykedem.Sajnos minden orvos mást-mást mond...

Még 1x köszönöm,Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12

 
 

sziasztok!

A xanax helyett elmentem egy orvoshoz, mert nem szabad hogy a kicsikéimnek bármi bajuk legyen! Felkerestem egy szakorvost aki segített nekem a gyerekvállalás elött. gyógyszerrel tilos bármit is bevenni- nem kell mondanom a követklezményeket....! :evil:
 


2gyerekes írta:sziasztok!

A xanax helyett elmentem egy orvoshoz, mert nem szabad hogy a kicsikéimnek bármi bajuk legyen! Felkerestem egy szakorvost aki segített nekem a gyerekvállalás elött. gyógyszerrel tilos bármit is bevenni- nem kell mondanom a követklezményeket....! :evil:


Abszolute igazad van, semmi értelme nincs kockáztatni a kicsi épségét, inkább ne is induljatok neki! Ezek igen erős szerek, de ha mégis belevágtok, akkor orvoshoz kell fordulni! Nézz körül neten, sok orvostól lehet kérdezni online is.
 
 


Én mindig attól tartottam, hogy valami baj ér, és gyógyszerekre lesz szükség, és valami visszafordíthatatlan dolog történik a kicsivel. De szerencsére megúsztuk:) Bár a félsz még mindig bennem van... néha kicsit túlzottan is
 


Én alapvetűen nem vagyok gyógyszerfüggő. Arra gondolok, hogy ha csak tehetem megpróbálom magam kikúrálni mesterséges szerek nélkül. Így vagyok ezzel a betegséggel is... Nem kell szerintem rögtön gyógyszerhez nyúlni, nagyon sok orvos egyből felír valami erős gyógyszert, mert ez a legegyszerűbb! Talán a legfontosabb, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb orvost számunkra!
 


Én teljesen megbízom az orvosomban, mert elég régóta ismerem és járok hozzá, így feltétlen megbízok abban amit mond, na persze ha egy új orvoshoz mennék akkor én is fentartással kezelném amit mond és kikérném a saját orvosom véleményét.
 


Hát nem mindig jó ha ugyanahhoz az orvoshoz járunk... Néha azért kell egy kis frissítés, egy kis vérfrissítés,frissebb tudással és a többi. Én ezen az állásponton vagyok..
 


Igen ezt én is belátom hogy az ifjúság friss és új módszereket használ, de szerintem nem szabad lebecsülni a tapasztalat sem...
No meg persze ott van a jó öreg internet ...
Te hogyan választanál/ választottál magadnak orvost?
 


Hát hülyén hangzik de én az interneten keresztül választottam magamnak új orvost!
Van az www.szorongas.hu és onnan kerestem egyet találomra és elmentem,bevált,segített rajtam.
 


Valami nem stimmelt ezzel a linkkel:S Egyébként jó orvost sikerült itt találnod?
 


Hallod szerintem nemjó a link amit beraktál nem javítanád ki ?
Köszi
 


Igen sikerült! Legalábbis amennyire egy orvos jónak nevezhető :)

www.szorongok.hu

Elnézést mindenkitől aki már megnézte volna![/url]
 


igen így már jól működik
Köce
 


Aha köszi. Informálódok az oldalról. Hátha még szükségem lesz rá valaha az életben;) :roll:
 


Köszi balambereke! Ez tényleg egy hasznos oldal. Igaz még mindig ott az a kicsi félsz, de elég sokat megtudtam különböző pánikbetegségekről ami számomra nagyon hasznos volt. Sőt még az egyik dokival is váltottam e-mailt aki rengeteg jótanáccsal látott el.
Szóval mégegyszer köszi
 


Sziasztok.

Énis megnéztem ezt az oldalt és nagyon hasznosnak találtam. Kicsit felvidítja az embert a háttér is. Amúgy az információk nagyon jól jöttek és főleg az hogy lehet írni az orvosnak...bár ne lenne rá szükségem:(
 


megnéztem én is az oldalt, hát, rájöttem h az ember manapság sajnos mindentől szoronghat. ez a felgyorsult világ az oka mindennek! sajnos nem marad időnk az igazán fontos dolgokra, vagyis magunkra és a szeretteinkre..
 


Mindentől szoronghat ez igaz de sajnos ez ember függő.van aki hajlamosabb a szorongásra és ez szerintem mindig onnan ered hogy miként bántak az emberrel gyerekkorában. Amúgy a mai világ ami igen csak beteges és felgyorsult is lehet ok...:(

Az orvosok sokat tudnak segíteni...tapasztalat:(
 


Én a videókat találtam nagyon ötletesnek az oldalon. Éltem már át hasonlót és szerintem jól mutatja meg a lényeget.
 


Nekem a videók annyira nem tetszettek. Amúgy tényleg bemutatja a lényeget. jó hogy leírják a különböző típusait a szorongásoknak...meg a versek is jók.
 


emlékszem mikor egyetemista voltam, mennyire nehezen kezeltem a vizsgákat. kb erre emlékeztet az egyik videó..
 


Nekem a vizsgákkal nem volt annyira gondom...nekem kicsit más eredetű volt a probléma. Amúgy tény hogy két csoportja van a depressziósoknak. A fiatal egyetemista és az idősebb korosztály...!

Ti regisztráltatok a boldogító email-re?
 


most regisztráltam. várom h mit fogok kapni..:) remélem tényleg földobja a szürke napomat majd!!

ja, elég nehéz volt végigcsinálni az egyetemet. folyamatosan nyomás alatt voltunk h legyen átlag, meg ösztöndíj..:S
 


Hála az égnek nekem anno nem voltak az egyetemi időszakban problémáim. Ennek nagyon örülök mert manapság sok fiatal küzd problémákkal.
 


irigyellek. én pl a vizsgaidőszakot úgy toltam végig, hogy napi 3-4 órát aludtam, amit reggeliztem, azt rögtön ki is hánytam, hasmenés meg minden volt ott. egyszer pl a záróvizsgáknál ki is száradtam, kórházba kerültem vagy 2 hétre.. akkor jártam életemben először pszichológusnál.
 


Az borzasztó lehetett. Mint már írtam, a vizsgákkal szerenccsére nem volt problémám, de voltak csoporttársaim, akik reszkettek annyira féltek a vizsgától, persze az anyagot még visszafelé is tudták.
Azóta jársz valamilyen rendszerességgel pszichológushoz? VAgy csak akkor voltál?
 


azóta egyszer voltam, egy költözés után vhogy nem találtam a helyen, távol voltam a barátoktól a családtól. jó volt elbeszélgetni vkivel... de ha lenne vmi gond megint, egy másodpercig nem haboznék menni.
 


Én félek elmenni pszichologushoz :S Meg az ilyen nyugtatóktól. Pedig nagyon rossz a közérzetem mostanában :(


akkor ne habozz, jobb segítséget kérni inkább még most, mint később totálisan összeomlani. mert sajnos sosem lehet tudni!
 


És hol tudok nézni ilyen pszichologust? Vagy tudsz ajánlani egyet Pest közelébe? Nem akarok ilyen jött-menthez menni :S


tegnap ajánlotta itt vki a http://www.szorongok.hu/ oldalt. állítólag ott megyékre bontva vannak orvosok. képek róluk. hátha vmelyik szimpatikus!
 


Tök jó ez az oldal, köszi szépen sokat segítettél :)


Az oldal tetszik de itt milyen típusú orvosokhoz lehet fordulni? Mivel én rettegek a gyerekvállalástól. Számomra elég rémisztő élmény az hogy valami van benne. Amúgy magával a gyerekekkel nincs semmi problémám, sőt imádom őket. Mi lehet a bajom?
 


Hűű ez elég bizarrul hangzik! De tényleg!
Nőként rettegsz a gyerekvállalástól? Ennek úgy ösztönösen nem így kéne lennie, nem?
 


Nem a gyerekvállalástól rettegek hanem magától a terhességtől. Rémisztő nekem a tudat. Amúgy szeretnék gyereket.
 


A világ egyik leggyönyörűbb dolga a terhesség :)
Meséld el mik a félelmeid. Nagyon kíváncsivá tettél.
 


Nem is tudom hogy mi is igazán az amitől félek. Fura de én magam sem értem igazán mi lehet a bajom, valahogy úgy írnám le hogy félek attól hogy élne bennem valami. Tudom hogy furán hangzik, nem is szeretek róla beszélni.
 


Mondjuk hogy értem.
És beszéltél már róla valakivel? Pároddal, barátnővel, vagy mondjuk szakemberrel?
 


hát.. mire oda jutsz, hogy gyereket kell szülnöd, reméljük elmúlik ez a félelmed... :)
de egyébként ha tényleg ennyire rettegsz, ahogy írod, akkor (annak ellenére, hogy írtad, hogy nem szeretsz róla beszélni) hasznos lenne felkeresni egy orvost szerintem.. mármint valamilyen pszichológust, vagy pszichiátert..
 


Még nem igazán mertem! A férjemnek mondtam már de úgy hogy még várjunk vele! Senkinek se mertem mondani félek hogy másképp néznének rám. Szakemberrel még nem mertem beszélni. Félek a szemtől szembeni beszélgetéstől attól hogy akinek elmondom megvet.
 


nincs olyan barátnőd/barátod, aki volt már pszichológusnál? mert talán tudnának olyat ajánlani, akit ismernek, és tudják hogy jó fej orvos.. a férjed biztosan elmenne veled, és akkor nem kell félni.. :wink:
 


Nem tudok róla! nem igazán téma ez a baráti társaságunkban! Másik az hogy férjemnek konkrétan a félelmemről még nem beszéltem. Lehet hogy megértene de mi van akkor ha azt hiszi begolyóztam?
 


egy házasság pont erről szól. h jóban rosszban. és ha most nem érti meg, h tényleg rosszul vagy és nem beképzelt dolog ez, akkor lehet nem is őt rendelték neked odafönn!!
 


tantandival egyetértek. Egy férjnek szerintem is el kell fogadni az ilyen dolgokat.!

Szerintem ez a félelem olyan dolog hogyha már ott leszel akkor nem fogsz félni mert előjönnek az ösztönös dolgok!
 
 


sziasztok!én még csak most kapcsolódok bele a témába.De énis mindenféleképpen úgy gondolom,hogy a párodnak bármit elmondhatsz!Ez a lényege egy kapcsolatnak.Én bele is halnék,ha vmi problámámat nem tudnánk megbeszélni a barátommal.úgyhogy hajrá! :)
 


Nekem már volt ilyen problémám hogy valamit nem tudtam rendesen megbeszélni a párommal. Sajnos nem is tartott sokáig a kapcsolat. Amit zsuska24 belinkelt oldalt azt megnéztem és elég informatív. Szerintetek hasznosak az ilyen oldalak,mármint többen mennek el miatta orvoshoz?
 
 


Én megértelek. Olyan a problémád amelyet te sem értesz igazán csak tudod, hogy valami nem jó. Ilyenkor szerintem a legtöbbet az segít, ha nem gondolkodsz az egészen. Ez egy ördögi kör. Ha sokkolod magad a félelemmel akkor az csak eluralkodik rajtad. Ha viszont kordában tartod akkor meglátod, hogy alaptan minden ok ami miatt félsz még ha néha nagyon valóságosnak is tűnik.
 


Hát szerintem ezt így nyugodtan elmondhatod a párodnak,ahogy balamberke leírta.Lehet hogy már az is nyomaszt,hogy el kell titkolnod valamit előle.Segíteni fog sok odafigyeléssel,és szerintem idővel elmúlik ez az érzet.Csak azt nem szabad érezned hogy egyedül vagy,de hát nem is vagy szerencsére! :)
 

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

 

cron