Sziasztok!
Ezt a hosszút még hétvégén írtam, de vacakolt a netünk. Előbb elküldöm ezt, mert már így is kilométeres, aztán folyt köv.
Cat
Most varrtak vagy nem varrtak?

Rosszul emlékeztem?

Ha igen, passzold róla az infókat lécci, kicsit para...
Igen, egyet láttak, már 2 Uh-n voltam és jól körülnéztek.
Terhesgondozás: kb, mint otthon, legalábbis az alkalmakat tekintve. Eleinte kb havonta, majd kéthetente, hetente.... remélem ezúttal eljutok odáig.

Itt nincsenek kötelező vizsgálatok, opcionálisan kérheted v nem a 12. heti nyakiredős Uh-t vérvizsgálattal kiegészítve, vagy AFP-t. Van még egy sor genetikai rendellenesség, amit vérből szűrnek, minden népcsoportra megvannak a jellemző rendellenességek. Az első viziten ezekre nagyon rákérdeznek, h van-e ilyen v olyan fajta a családodban, szűrtek-e rá, stb. Ezekről otthon nem is hallottam, vagy ti emlékeztek ilyesmikre? Pedig azért Magyarországon is elég nagy a keveredés....
UH-t egyet fizet alapból a biztosító, de ha orvosilag indokolt, akkor többet is. De itt nem lesz minden hónapban csak úgy, amit eléggé sajnálok, mert attól úgy megnyugszik az ember, h látja h ott van és szépen fejlődik. Nekem már most volt kettő, mert először 6 hetesen mentünk el, én már több, mint 7-nek tippeltem akkor (de amilyen balfék vagyok, nem jegyeztem meg a dátumot, csak visszakövetkeztetni tudok abból, h mikorra vártam h megjöjjön). Így aztán visszarendelt 2 hét múlvára h lássa minden oké-e és jól becsülte-e be a korát.
Itt nem dokit választ az ember, hanem egy magánpraxist. Ebben 8 orvos van és az vizsgál, akihez kerülsz éppen. Ez annyira nem szimpi, mert nekem nagyon fontos a bizalom, meg h ismerje jól a kórtörténetemet és ne kelljen elölről ismételgetni minden alkalommal. De amúgy meg több szem többet lát alapon, még jó is lehet, h nem egy doki lesz. Most mindkészter uannál voltam és mindkettőnknek nagyon szimpi volt a dokibácsi. Szülni is annál fog az ember, aki épp ügyeletes közülük. Sztem akkor kb már mindegy lesz.... kivéve ha lesz közöttük nagyon antipatikus.
A varrás után még aznap kivágnak a kh-ból, szülés után is asszem kb 2 nap és pápá. Csaszi után talán több...
Azt nem meséltem, h a gyerekek múlt hétvégén MAGYAR farsangon voltak.

Persze mint hercegnő és cápa- Dá még majdnem díjat is nyert, benne volt a legjobb 5-ben.

Elkergették a telet is- hát, igyekezhettek volna kicsit jobban is, még mindig nincs az az igazi tavasz- de alakul. Nagyon élvezték. A helyi magyar klub szervezte és a legtöbb kölök jól beszélt magyarul- ezt élvezték a legjobban.
Az oviban szinte naponta dícsérik őket, h mennyit fejlődik az angoljuk, én is kezdem észrevenni. 20-ig tudnak pl számolni és ami a meglepő, h magyarul is, pedig kb ha egyszer említés szintjén szóbakerült a 11-12.... úgy látszik átfordítja a kis agyuk és amit angolul tanulnak, azt magyarul is tudják. Én tutira nem tanítottam őket számolni 2 éves koruk óta.... és más se. Az oviban egyébként 100-ig nyomatják nekik, én csak lestem: és a legtöbb gyerek fújta is!!!

Már egész felismerhetően leírják a nevüket. Szóval haladunk. De így kistesóval a pakliban nem mennek suliba jövőre- épp elég lesz mindenkinek ez az egy változás. És az anyagiakat kivéve nem is szól semmi a kezdés mellett. Itt is ugyanazt tanulják, mint amit ott az előkészítős évben. Csak itt még lazábban veszik és ha nem fognak mindent tudni, gondolom 6 évesen is mehetnek az előkészítőbe, nem kell elsőbe rögtön.
Ma meg cirkuszban voltunk. Annyira hihetetlenül jó volt, el se tudom mondani!!! Totál kész voltunk Robival, pedig mindketten utáljuk a cirkuszt. De ez annyira pörgős, látványos volt. Minden produkció hihetetlenül színvonalas, csomónál 2 helyen egyszerre zajlottak az események, csak úgy kapkodtuk a fejünket. Gyerekek tátott szájjal nézték végig, semmi nyafogás, unatkozás. Ugyanúgy hótt taknyosak, köhögősek, mint a Disney on Ice-on, ezt mégis élvezték- szóval ott egyszerűen az nem jött be nekik és kész. Legalább most nem ért csalódás: imádom amikor ennyire élveznek valamit! A jegy is nagyon megérte sztem, 15 dolcsi volt darabja- otthon 2 éve valami 4000-t fizettem a kis fapados utazócirkuszért.

Ez volt, van benne egy kis videó is ha érdekel valakit:
http://www.ringling.com/TopLanding.aspx?id=15322
Volt rengeteg elefánt, tigris, a gyerekeknek ezek tetszettek a legjobban. Bár Dávid eléggé kiábrándult volt, h a tigrik nem támadták meg az idomárt.
Ami kiakasztott, h minden tele volt a megvehető kacatokkal- a legolcsóbb baromság is annyi, mint maga a jegy- a gyerekek meg végigbőgték a hazautat, mert nem kaptak semmit. Holott már tegnap megbeszéltük, h nem fognak kapni, azért megyünk, h megnézzük az előadást és kész vége. Olyan hihetetlenül követelőzőek lettek.... állandóa kapni akarnak valamit. Ha elhívjuk valamelyiket magunkkal a boltba, akkor is az a válasz, h OK, ha kapok valami játékot. Akárhová megyünk, mindenhol az az első és legfőbb dolog, h akarok valamit kapni. Az állatkertben is... Lehet egyszerűbb volna ezentúl csak a játékboltba kirándulni velük?!!
Nyugtassatok meg, h nem attól jó egy program ( és jó egy szülő) ha mindig kapnak is valamit. Mondjuk szerencsére a cirkusz volt olyan jó, h itthon már csak az előadásra emlékeznek, nem a vacakokra amiket akartak és már nem duzzognak. Azt hiszem egy darabig muszáj lesz szigorúan fogni őket és következetesen nem venni nekik semmit ilyen alkalmakkor, h felfogják magának a programnak az értékét. Ilyen kicsi korban biztos marha nehéz a kettőt különválasztani, de muszáj lesz megtanulniuk.