@talinn: "Felteszem a kedvenc levesemet. Olyan ember még nem járt nálunk, akinek ez nem ízlett volna Ezt nem nagyképűségből írom, nagyon jó a recept. Én nagy kukoricaevő vagyok, így nagyon örültem, amikor hozzájutottam ehhez a recepthez. Tök egyszerű: Kukoricaleves: 4 adaghoz: 1 fej vöröshagyma 2 dgk vaj 2 doboz konzervkukorica 3/4 liter tyúkhúsleves ( 2 leveskockából) 2 dl tejszín őrölt bors 1 csipet reszelt szerecsendió 1/2 kk szárított rozmaring A hagymát meghámozzuk, nagyon apró kockákra vágjuk, és a vajban üvegesre pároljuk. A kukoricát a szűrőbe öntjük, jól lecsepegtetjük, majd az 1/3-át félre tesszük, a többit pedig a hagymába keverjük. A húslevessel felöntjük és lefedve kis lángon 10 percig főzzük. A levest pépesítjük és a tejszínt belekeverjük. A maradék egész kukoricaszemeket hozzáadjuk, sóval, borssal, szerecsendióval és a rozmaringgal ízesítjük. Nagyon-nagyon finom "