Új privát üzeneted érkezett!

Bikfy tojásos receptje:

Tojáskrém:
Tojást megfőzöd, bele turmixgépbe, hozzá metélőhagyma (sima hagymával is finom) tejföl, pirosarany, vegeta, pici bors, mustár. Jól összekavarni, mehet a kenyérre.

Tényleg nagyon finom!

KépKépKép
 
 


Sali Bikfy módra:
Jégsaláta
Uborka
Paradicsom
Hagyma
Maiban volt még 1 egész avokádó

De egyébként csirkemell csíkokat szoktam pirítani, az megy még bele, meg fokhagymás olajon pirított kenyér kocka.

Erre öntet: Kefír, bele vegeta, citromlé, mustár, pici édesítő. Ezzel nyakon önteni az egészet. Kenyér kockák a legtetejére menjenek, mer eláznak könnyen, úgy meg nem az igazi.

Ínyencek tehetnek bele füstölt sajtot is, például parenyicát.

KépKépKép
 
 


tonhalkrém

1 tonhal konzerv, lehetőleg aprított tonhalból
1 közepes fej hagyma, mindegy, milyen
4 főtt tojás
kevés vaj ízlés szerint, hogy krémes legyen
ételízesítő
őrölt bors
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár

Hagymát finomra vágom, a tojások sárgáját, és a hal olaját összekeverem kevés vajjal, utána hozzárakom a tonhalat, borsozom, delikátozom, belekeverem a majonézt és a mustárt, végül az apró darabokra vágott tojás fehérjét. Friss kenyérrel isteni!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 

 
 

Zabpelyhes meggyes süti Aagassi módra


Hozzávalók:

250 g zabpehely

1 l tej

4 db tojás

édesítő ízlés szerint

1 kg magozott meggy




A tejet összekeverem a zabpehellyel és hozzáadok annyi édesítőt, hogy kellemesen édes íze legyen. Ez egyéni ízlés kérdése, én nagyon édesen szeretem így kerül bele legalább 60 db. Lassú tűzön szép sűrűre főzöm, ez általában 20-25 percet vesz igénybe. Közben állandóan kevergetem, ehhez szerintem a legegyszerűbb kézi habverőt használni, aminek a továbbiakban lesz még egy kis szerepe.

Ha a kása elkészült, félreteszem hűlni. Ha már kellemesen langyos, egyesével belekeverem a tojásokat a habverővel.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a massza felét, majd a jól kinyomkodott meggyet eloszlatom rajta, aztán beborítom a tészta maradékával. Lassú tűzön addig sütöm, még a teteje szépen pirulni nem kezd.

Szeletelni csak hidegen érdemes.




Ehhez a süteményhez hagyományos édesítőtablettát szoktam, használni, általában a Pötyi nevűt, vagy a Süssinát. Ezek melegítés hatására sem veszítik el az édesítőtulajdonságukat, és nem utolsó sorban picit talán kevesebbe is kerülnek, mint a Xylitol.




A meggy édesítése a fajtájától függ, de szerintem sokkal finomabb a végeredmény, ha a gyümölcshöz nem keverünk semmit, hiszen a tészta már eleve édes.




Megjegyzés: úgy ették a vendégek, hogy csak na. Azt nem mondom, hogy leesett az álluk, hogy valami diétásabb is került az asztalra, hiszen tudják, hogy én csak ilyeneket eszem, de hogy még finom is legyen! Ilyenkor csak azt szoktam mondani: Hát bolond vagyok én, hogy olyan dolgokat faljak, amiknek nincsen jó ízük? Alternatívák, kérem és kísérletezés.



Egyébként négy kocka maradt másnapra belőle, a többit módszeresen pusztítottuk...

KépKépKép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: