A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Karmen!
Értem.
Köszi.:)
Most néztem a Tesz-Veszen egy 29-es Dechatlonost 2500-ért.Most más nincs.Azt gondoltam tanulni az is megteszi...?Vagy a Corában nézem meg én is akkor már védővel együtt.
Ha már nagyon profi lenne, meg versenyezne pl. akkor biztosan megérné a márkásabb..
Akkor már ennyiért szinte vehetnénk neki egy bringát... :shock: :oops:

Honnan látszik,hogy jó a kereke?Egysoros jó?

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

Lányok! Valaki tudja, hogy Horvátországba elfogadják a határon a személyit? (most járt le az útlevelem, nem akarok ezért az egy alkalomért útlevelet csináltatni). Gyereknek is elfogják a személyit?
És nem tudjátok, ha csak az egyik szülő megy, akkor kell a nyilatkozat még mindig a másiktól, hogy megengedi?
Köszi előre is. Remélem tudtok segíteni.
szerika

Most olvasom, hogy Szilcsi írta, hogy elfogadják a személyit. Akkor ez a kérdésem stornó. Viszont az érdekelne, hogy akkor gyereknek is elfogadják?
szerika

Horvátországba elfogadják a személyit????De miért fogadnák el???Nem Uniós ország,oda útlevél kell!!!!
20140113113746

Ha nekem nem hisztek, keressetek rá a gugliban.
Ez van a Külügyminisztérium honlapján:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=hu

Kép
szilcsi

Tényleg igazad van Szilcsi,akkor bocsánat. Ez tök jó,bár minket sajna nem érint,Balcsira megyünk 10 napra!
20140113113746

Szerika, elfogadják, ezt néztük nem is olyan rég, hogy ugyan nem unios, de van valami megállapodás a két ország között, hogy elég a személyi igazolvány, tehát hivatalosan ebbe nem lehet belekötni.
És mivel a gyerek személyi szerintem tök olyan, mint a felnőtt, a gyereknek is elég, ha személyi igazolványa van.
Az meg, hogy mindkét szülő kell a készítéséhez, nem változott, szóval ha csináltatni akartok, akkor menj te és a párod is. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Köszönöm a válaszokat. A Szilcsi féle belinkeltben olvastam, hogy nincs korhatárhoz kötve a személyi igazolvány, így a gyerekét is el kell fogadják.
szerika

Én azt hallottam hogy Szerbiába fogják elfogadni. Amugy igen, ápr. amikor csináltattuk akkor kellett mindkét szülö beleegyezése.
Na most néztem a linket ott nem irja Szebiába nem kellene útlevél. Férjem szerint május végétöl van igy. Ha valaki tud biztosat légyszi irja meg! Köszi

Edit! csakis egysorosat! Teljesen másképpen lehet vele manöverezni, szerintem még gyorsabb is

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bocs, lehet hülyeséget kérdezek...
Van gyerekszemélyi?? Nekünk csak a lakcímkártya van.. Vagy azt is csináltatni kell? Vagy hogy van ez?? :oops: :oops:

Kép
Kép
zituska28

Zituska, ezt valamikor év elején (vagy tavaly év közepén) vezették be, hogy a gyerekeknek is lehet személyi igazolványt csináltatni. Ez ingyenes, nem úgy, mint az útlevél...
(De csak akkor, ha nincs érvényes útlevele Botinak vagy Noéminek.)

Ági és
KépKép
exdeus

Bocsánat, hogy beleszólok.
Görkorit szerintem se vegyetek Cora-ban, Praktikerben. Tesómék ott vették, nincs nap, hogy ne hulljon ki belőle itt-ott egy-egy csavar.
Az Ág utcában van egy garázsbolt, ott használtan (6-7ezer) és újonnan is lehet venni jó minőségűeket. Azé az egyesületé, aki tartja az ovinkban a görkorit!

Eri
seri

Szilde!
Én is azt javaslom, hogy ne vegyél noname korit.
Márkéknál is volt görkorioktatás, és a srác aki tartotta azt mondta, hogy nem éri meg 2-3 ezer forintosat venni, mert utánna ha valami baja van, nem kapsz hozzá alkatrészt.
Márknak a görkori tanártól vettünk , azt ami 15000 boltba, 8000 ft-ért. Ilyenben görkoriznak nála a gyerekek az órán is. Védő felszerelést külön vettünk, de véleményem szerint a sisak a fegfontosabb. Arra mi meg a biciklis sisakot használjuk. :wink:
Márknak elkezdődőtt az ovi szünet.
http://www.teszvesz.hu/item1022596115_h ... solya.html

Márk korija ilyen.

Neked van valami hir????

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Csajok, Szerbiába kell útlevél!!! Párom heti szinten jár ki, és még nem szólr, hogy útlevél nélkül ment volna valaha is... Sőt, azért kell Laliét és az enyémet is megcsináltatni, hogy ki tudjunk menni sógoromékhoz.

Kérdés: ha én Szentesen akarok Lalinak útlevelet csináltatni, de nem lesz ott az apja, akkor nem csinálják meg???

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Szerbiába kell(ett) útlevél, de most pár hete apu is mondta, hogy valami megállapodás született, és elvileg magyar állampolgároknak elég a személyi. Még nem próbáltunk személyivel átmenni, mivel nálunk van mindenkinek útlevele, gyerekeknek meg nincs személyi.
Viszont olvastam egy cikket az Indexen, hogy Laluska Balázst nem engedét így ki a szerb határőrök :) Most ez vagy igaz vagy nem, de el tudom képzelni mindkét esetet.

A cikk:
http://sportgeza.hu/kezilabda/hirek/201 ... hatarorok/

A lényeg:
"Amint azt pénteken Mezei Csaba technikai vezető az MTI-nek elmondta: a szerb határőrök Laluskát nem engedték be az országba, mert csak új személyi igazolvány volt nála, holott május 31-től ezzel az okmánnyal elvileg be lehet utazni Szerbiába"

Ez a sok víz szörnyű már. Kitartás és sok erőt mindenkinek akinek "úszik" valamije :(

Zita: Máris szünet?
Gréti még jó lenne ha ebben a hónapban menne, de már nálunk is elkezdődtek az összevonások :( Mondjuk Gréti hazajön ebéd után, de ma láttam, hogy 3-an aludtak 2 ágyon, annyian voltak a csoportszobájukban! Többek közt Marcsi volt az egyik helyen az egyik a 3 közül és sehogy se értette meg, hogy miért nem alhat normálisan az ágyban ahogy szokott...szóval nagy volt a káosz.

Kevinnek és Norbinak utólag is boldog névnapot!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Útlevél: én nem mernék nélküle elindulni Horváto.-ba, mert szép ez az egyezmény, de ha kötözködős határőrbe botlasz, akkor magyarázhatod neki. :roll:

szilcsi: én úgy tudom, hogy nem csinálják meg úgy, ott kell lennie mindkét szülőnek.

Enikő: csajok unokatesója is volt a fürdőben az osztályával (Tarján3), órákig pancsolhattak, csúszdázhattak. Olvastam erről az önkormányzati egyezményről egy ingyenes újságban is. Úgy tűnik, Bogi iskolája értett valamit félre, vagy nem akartak élni a lehetőséggel valamiért. :roll:

Bea: na szép :evil: , kíváncsi vagyok, mit mesél majd... Annyian vannak??? Na de én ezt nem értem, miért vonják máris őket össze??? Nem zavar különösebben az összevonás (ez az alvás-dolog azért igen!), dehát még tart az iskola, miért lettek ennyien hirtelen???

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Nóra: Valószínűleg elkezdődtek a szabadságolások. Tudod azok az óvónők mennek először szabira akik szeptemberben/augusztusban korábban kezdenek mert kiscsoportosaik lesznek :) Az ovi másik szárnyából voltak náluk gyerekek szerintem, nagyok, csupa ismeretlen arc.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Edit! Nekünk oktató késöbb vett olcsobb korit, na láttam hogy hullott is szét. Szóval én ezért is gondolom hogy legyen minöségi de akkor használtan mint uj de vacak.

Köszi a Szerbia infokat, egyelöre nem akarunk most menni de sosem lehet tudni. Májusban is elkisértem volna Orsiékat ha lett volna utlevelem, de ezért 7500 nem adtam ki. Kérdeztem, sajnos olyan nincs hogy x. alkalmas kilépö v csak 1-2 évre szolo, nekem meg drága lett volna 5 évre hogy máshova nem utazok addig.

Képzeljétek! Ma estefelé Nógrádi személyesen körbejárt (igaz kocsival de megállt és odament az emberekhez) körbenézte és érdeklödte hol merre milyen a belvizhelyzet, hol akadnak el kocsik stb. Azt igérte hogy jövö hónapban lesz szilárd utunk!! Eddig még ugy volt jövöre sem csinálják! :lol: A mult héten bement egyik szomszéd aki a beadványunkat az uttal kapcsolatban 2 hónapja eljutatta neki és számonkérte hogy milyen itt a helyzet, városba jöttünk lakni és erre ennyire nem foglalkoznak itt velünk stb. erre ma már nem csak igéretet kaptunk mert mondta elpostázta a hivatalos választ is. (igaz még nem jött ma meg). 4 éve ezt a rohadt utat várom hogy a gyerek a ház elött tudjon korizni, bringázni ne csak homok legyen!!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Ilcsi ott kell lennie mindkét szülőnek az útlevél beadáskor, vagy max akkor csináltathatod te egyedül, ha van jogerős bírósági végzésed a gyermek elhelyezéséről... én ezért nem válnék el :wink: :lol: :lol:

Bea: Én is olvastam az ingyenes újságot, mondjuk az a városvezetéskiadványa, akik, mint tudjuk nem az igazmondásról hírösek :lol: ,tehát nem feltétlen az van amit írnak benne 8) 8) 8) 8)
Nemcsak Bogiék nem fürödtek hanem mások se a suliból, szal ez van. Mondjuk nem egy nagy veszteség szóval nem dőlök a kardomba ez miatt, csak felbosszantott ez az egész, már a módja annak, hogyan csalogatják oda a gyerekeket..... :evil: :evil:

Az útlevél-személyi dolgot megszavazta ugyan a szeb parlament, csak épp még nem lépett életbe a törvény :D Szal nem véletlen nem engedték át a kézilabdás srácot. A magyar parlament is megszavazta a kettős állampolgárságot mégsincs még senkinek útlevele, mivel majd csak később lép életbe a törvény, ezeknek meg kell teremteni a tárgyi feltételeit csak utána mehet élesbe 8) :wink:

Összevonás: Én azt nem értem, hogy a 4 hetes takarítási szünet az nem szabi az óvónőknek? Mennyi szabijuk van évente???? A 4 hét takarítási szüneten kívül még 4 hét??? Megyek óvónőnek :) 8) Najó nem, nekem elég ez a 4 itthon 8)

Görkori: még bőven jó Bogira, állítható. A Madách utcai sportboltban lett véve ha jól emlékszem olyan 8000 körül volt az ára (márkás) de már 3 éve használja és semmi baja.... A védőfelszerelés viszont eltört, a csuklóvédő, megy szét a térdvédő, azt a Corába vettük az car.... Azt is érdemes márkásat venni (magánvélemény volt 8) )

Hja csajok mivel hetente 2x megyünk Vásárhelyre gyakran járunk a Müllerben (ma is voltunk) ha valakinek kell onnan valami, akár képet előhívatni vagy bármi, akkor szólhattok ám, szívesen beugrom! :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Köszi mindenkinek a görkoris infókat. Vettem. :wink:

Bea!
3-an 2 ágyon? Ilyet se hallottam még???
Elég kényelmetlen lehet...Azért szerintem az a minimum,hogy mindenki külön ágyon aludjon...
Ezt nekik kell biztosítani.
Hátha csak leamortizálódtak az ágyak, és nem érkezett még meg az a néhány új... :roll:

Enikő!
Kicsit több szabadságuk van az óvónéniknek, mint másnak, de ez azért van így ,mert ennyi idő minimum kell az idegrendszerük regenerálódásához...,különben nem maradna végül egy óvónéni sem...mert mind menne a diliházba..
Gondolom a tanároknak is több van..
Hidd el nem mindegy hogy 4 vagy 24, esetleg 34 gyerek...zajong, rosszalkodik, veszekszik..stb.

Amúgy meg a munkaidőnek sosincs ám vége azzal, hogy hazaérsz..mert,készülsz holnapra, barkácsolsz, adminisztrálsz..,meg aztán van még értekezlet, továbbképzés, megbeszélés, játszóház ,óvodásbál...és akkor kiderül jóformán hétvégéd, meg magnéleted sincs...
Szóval sztem nem jó választás az óvónéniség...úgyhogy én sem folytatom...

Zita!
Elkezdtem a tanfolyamot.Jó választás.:) :wink:
Nem lehetett tovább várni.Dönteni kellett.Így döntöttem.
Esetleg megemlítenéd a vezetőnőnek..,hogy már ne számítson rám...
De sztem nem fog.Találtak ők már vkit, csak nem mondták..
Így alakult..Azért ne bánkódj...,már én sem teszem..

Edit

szilde
Szeged

Bea!
Szombaton volt az évzáró, és már előtte kérdezték, hogy ki megy, ki nem?Papiron kelett nyilatkozni.Akinek van tesója iskolás, az is általában 15-ig megy csak. :wink:
Láttam, hogy jó páran nem mennek, gondoltam akkor had maradjon itthon Márk is, legalább Szandi se unatkozik annyira.
Meg valszeg ez az utolsó ilyen nyár, hagy élvezzék ki. :roll:
Fejlesztés ugy sincs, csak kint játszanak az udvaron. És nálunk is összevontan vannak.

Szilde!
Biztos elfelejtettem, de milyen tanfolyam?
Amúgy meg nagyon sajnálom!!! :cry:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Üdv.

Nálunk elvben már május közepén elkezdődtek az összevonások, de az elmúlt hétig még megoldották, hogy mindenki a saját csoportjával volt, azóta van "élesben" vegyes csoport. Peti mindig mondja, hogy most a miciben aludt vagy a meseszobában. De nincsenek vészesen sokan, biztosan vannak jópáran, akik már meg tudták oldani az otthonlétet. Sajna nálunk nem megy...
A szünet nálunk júl. 19. és aug. 13. között lesz. Illetve Petinek már júl. 16-án elkezdődik, mert akkor elutazunk 3 napra. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Exi :) Köszi, erről az infóról lemaradtam. :oops:

No most akkor pontosítsunk...
Mi HORVÁTORSZÁGBA szeretnénk menni, nem Szerbiába, oda elég a személyi?? (Nem is akarunk átutazni sem Szerbián).

Ilcsi :)
Ahogy írták a többiek is, nem elég az egyik szülő az útlevélhez, mindenképp kell Apa is!

Tényleg, a Személyihez elég vagyok csak én??

Ovi:
Huh, 3-an 2 ágyon, ez azért gáz.. Én tuti, nem hagynám szó nélkül. Oldják meg, úgy a szabadságokat, összevonásokat, hogy ne a gyerekek igyák már meg a levét!

Boti már nem jár oviba, mert le akartunk költözni a Sárgára, és nem is fizettem be ezért Neki a kaját júniusra.
Így most az Apjával jön-megy egész nap, de ezt piszkosul élvezi! :lol:
Júni 21-el bezár az ovi teljesen, mert felújítás lesz. Így az elvileg kiírt takarítási szünet után szétosztották a csoportokat Szeged több óvodájába, így Botinak szeptemberben a Tünde téribe kellene mennie. Állítólag teljesen külön helyen, külön szobában lesznek, és saját óvónénikkel, és dajkával. Sőt, még a konyhai személyzetet is viszik, és a mieinknek Ők adnak enni. Szerintem ez a helyzethez képest azért jó! :D
Elvileg októberben (ha nem csúsznak) szép új oviba megyünk vissza! :D

Noncsi csoportjában is megvolt az első szülői értekezlet.
Nagyon szimpik az óvónénik, nem lesznek sokan 20-22-en, és csupa lány, 8 fiú lesz összesen! :o
Noémi elvileg január elején kezd, de délelőttökre bemehet már decemberben is.

Kép
Kép
zituska28

Zitus, nem kell útlevél Horvátországba, elég lesz a személyi igazolvány, csak legyen a gyerekeknek is! :wink: Mikor mentek? Végül a lakókocsis verzió lesz, vagy hogy döntöttetek? Sárga :cry: nagyon el vagyok keseredve miatta, ez lett volna az első nyarunk kint és tessék... De vannak nálunk sokkal rosszabb helyzetben lévő emberek, úgyhogy befogom... :oops: :(
Hogy álltok a szobatisztasággal?

Szilde, milyen tanfolyamot csinálsz? Már ha publikus. Mikortól szeretnél újra munkába állni?

Voltunk ma a háziorvosnál, megkaptuk az áment a holnapi műtétre, bár piros a torka megint Lalinak... :roll: És már alig eszik, a tízórai és az uzsonna egy az egyben kimarad, ma már reggelizni sem akart, ebédre is egy óra hossza alatt sikerült egy fél adag kaját beletölteni. Dokinéni szerint ezt is okozhatja a begócosodott mandula, és javulni fog a műtét után.

Karmen, nektek a tubus beültetése után automatikusan csináltak füldugót, vagy külön kellett kérnetek???

Kép
szilcsi

Karmen, Szilde!
Voltunk ma délelőtt a Némónál kérdezőskődni. :lol:
Pont az egyik oktató adott felvilágositást.
Oravecz Gábornak hivják, magas, szőke srác. Van valami infotok Róla? Nekem szimpi volt.
Azt mondta ha Szandival is be akarok menni a vizbe, inkább délelőtt menjünk, mert du-tán minden sáv foglalt, és nincs hely. :?
Pedig du-tán jobb lett volna, meg olcsobb is. :wink:
Val.szeg a héten elmegyünk egy próbaórára, aztán ha tetszik Márknak, befizetem. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita! Gábort sokan dicsérik de neki nem volt türelme Orsihoz. Pedig én az elsö órán mondtam neki hogy a gyerek problémás, gond lesz vele, mert szerintem hiperaktiv. Elvállalta ennek ellenére türelmetlen volt vele, 2 hónap után otthagytuk a mostaninál már Orsi szépen dolgozik, igaz eleinte nála is bohockodott de a tanár türelme nála sokat számitott hogy Orsi is elkezdte D. -t tisztelni és végül rendesen dolgozni. Jo nem a legjobb gyerek most sem, de én azt hiszem most már minden töle telhetöt megtesz hogy végigcsinálja az órát, mindig kap érte kis jutalmat (ropit, üditöt, néha játékot stb.). Szoval nekünk G. nem jött be, bár ott nagyon sokan dicsérik.

Edit! Milyen tanfolyam?

Szilcsi! Berényi a kontrollon átküldött minket a füldugohoz mintavételre, tehát mondhatom azt hogy automatikus. De fizetni kellett érte már akkor közel 3-4e ft-ot, de lehet kevesebb volt de igy rémlik. Viszont elsöre nem lett jo, gariban csináltak neki másikat. Remélem simán eltelik a holnapi napotok, nálunk Norbinak kutya baja sem volt soha, Orsi meg hányt egész éjjel, majdnem ugy volt hogy reggel sem mehetünk haza ugy kiszáradt.

Enikö! A takaritási szünet, ahogy a nevében van takaritás. Nálunk az oviban, bölcsiben de régen Orsi bölcsijében is a személyzet dolgozik, akkor festenek ki stb, szoval rendbeteszik az éves leamortizálást. Az nekik sem szabi. De amugy tényleg több szabi jár nekik mint egy átlagos embernek, ugy tudom pedagogusnak számitanak. Nekem is szurja amugy a szememet.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Én több helyről informálódtam és Horvátországba elég a személyi legalábbis felnőttnek. A gyerekben senki sem biztos, így én megcsináltatom neki az útlevelet, mert az a tuti és 2500 Ft. És végülis tavaly óta van csak személyi igazolvány 14 év alatt is. Egy utazási irodás ismerősöm mondta, hogy korábban nem fogadták el 18 év alattiaknak a személyit a horvát határon, de ők sem tudnak biztosat, mindig mondják, h gyereknek jobb, ha van útlevele. Persze azért cselezni akarok, majd a személyijét adom oda először és kiváncsi leszek elfogadják-e. Ha nem, akkor odaadom az útlevelet...

Szilcsi, nekünk nem csináltak autom. füldugót, hanem úgy kellett kérni/csináltatni. Nekem van telószámom és nevem, ha érdekel. 3000 Ft-ba került egy fülbe.
szerika

Sziasztok!:)

Nem tudom máshol mennyi a szabi, de arról már van tapasztalatom mennyire ki lehet merülni egy tanév alatt...6 évet dolgoztam amúgy oviban.
Szegény óvónénik most majd még bajlódhatnak a 2,5 évesekkel is, pedig így is majd megszakadnak...Egyszerre kellene babusgatni a kicsiket a nagyokat meg iskolára felkészíteni..Áááá...:(

Bizonyos szempontból egyébként a gyerekek idegesítőbbek mint a felnőttek, máshogy lehet velük kommunkálni pl .Ami nekünk evidens az nekik nem az, próbálgatják folyton feszegetni a határokat, nem mindig lehet a józan eszükre érvekkel hatni, mert érzelemvezéreltek, igyekeznek áthágni a szabályokat ,állandóan veszélybe sodorják magukat, másokat...és írtó hangosak egész nap...azaz túl kell harsogni őket..
Én egy-egy nap után megszólalni sem bírtam már itthon...
Aki nem próbálta tényleg nem tudja milyen...,lehet hogy tényleg érdemes lenne kipróbálni egy-két hétre...:)..
:lol: :wink:

Nah tudom én, hogy minden munka tiszteletet érdemel,és meg van a nehézsége de bizonyos szempontból írtó stresszes ennyi kis emberéletre vigyázni testileg-lelkileg.
És bármikor simán börtönbe kerülhet az ember, ha bárkinek is baja esik..Nagyon észnél kell lenni...
Kívülről úgy látszik, hogy csak játszogatunk meg egyszerű témákról beszélgetünk, de mindez mögött meg komoly és tudatos fejlesztés zajlik..

Edit

szilde
Szeged

Sziasztok!

Akinek a gyereke innen jár(t) úszni mind Némós?
Neveket priviben írnátok?
Lassan nekünk is el kéne kezdeni keresgélni.
Mucska Andi, rád is számítok, amúgy is van más kérdeznivalóm is :)

Edit: Most írtam egy hosszú monológot, de a békesség és a nagy viták elkerülése érdekében inkább töröltem :)
Lényeg, hogy egyetértek veled :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ilcsi :)
Drukk mára!!!!
Tényleg okozhatja a nem evést a mandula, remélem erre is, és főleg a sok betegeskedés kiküszöbölésére is megoldás lesz a műtét!!
Sárga: Én is el vagyok keseredve. :(
Nem azért, mert nagy kárt csinál a víz, az - remélhetőleg - nem lesz vészes, bár a fűnek idénre búcsút mondhatunk.
Hanem, hogy már rég kint laknánk, a gyerekek egész nap a szabadban lehetnének. Így meg itthon főlünk meg a tetőtérben, Noémi bölcsizik még (bár ott Neki szuper, mert egész nap kint vannak, kint is esznek, és kis pancsolójuk is lesz ma vagy holnap :) ). Boti viszont az apjával jön megy kocsival a dög melegbe. Nem a legjobb gyerekprogram :? .
Én meg nem haladok semmivel, mert ha itthon vagyok, lent vagyunk estig az udvaron, de így se főzni, se takarítani, semmire nincs időm. Hát evvan. :( :(

Szobatisztaság: Noémin nincs nappal pelus, 1-2 kisebb baleset volt, de amúgy ügyesen szól, és megy a wc-re! :)

Nyaralás: Még nem tudjuk, hova megyünk, még azt sem, hogy mikor... Robihoz alkalmazkodunk, majd látjuk, mikor lesz egy kis szünet.
Lakóautón gondolkodtunk, de drágább, mintha egy apartmanba megyünk, ezért inkább apartmant nézünk. Én amúgy Közép-Dalmácia Makarska környékét néztem ki, az nagyon szép! :) És nálunk a fő szempont, hogy közel legyen a tengerpart, kavicsos legyen (beton, és sziklás semmiképp), a homokosat se nagyon szeretjük, mert ott nem olyan szép tiszta a víz, és hogy a part mellett ne legyen hirtelen mélyülő. Makarska környéke ilyen. :D

Köszönöm a személyis-útleveles infókat! :)

Edit :)
Én is egyetértek Veled, tényleg kipurcannak az óvónénik évvégére, tényleg nagy felelősség van rajtuk, és ez főleg idegileg kimerítő lehet. Nem is sajnálom tőlük a szabijukat - attól legalábbis, aki lelkiismerettel végzi a munkáját.. sajnos látni olyat, akinek zéró türelme van ezekhez a kisemberekhez, na azt el tudnám küldeni a sunyiba, minek választ ilyen szakmát. :evil:

Kép
Kép
zituska28

Karmen!

Nem tudom a múltkor láttátok e, de hétvégén péntektől- vasárnapig a Gábor Dénes Szakközép ebédlőjében vasútmodell kiállitás. Fizetős, 600 ft a felnőtt, 300 a gyerek jegy. Biztos jó lesz, mert egy vasútmodellező emlékére lesz, mindenfelől jönnek modellezők. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Én se irigylem a pedagógusokat, se a gondozónőket, se az óvónéniket se a tanítókat (őket főleg nem,mert semmi tekintélyük nincs már...a magyarbálintféle liberális oktatási törvények miatt, de ez más tészta, reméljük most majd visszaáll a régi rend és fegyelem)
Csak azt sérelmezem, hogy ne a gyerekek és ebből adódóan a családok rovására történjenek az összevonások, ennyi. Azért ez a 3 gyerek 2 ágyban elég durva.... :evil:

Meg az SNI-s gyerekek beintegrációja is gáz, a pedagógusok az ilyen gyerekekre nincsenek felkészülve (a tegtöbb) ezért külön szakma a gyógypedagógia, nem véletlenül tanítják külön!!!
Ahova Zazit eredetileg irattam ott is 32 gyerek lesz a csoportban, abból 2 Sajátos Nevelési Igényű, eszméletlen hogy le van terhelve az óvónő.... És eszméletlen, hogy a szülő nem látja be, hogy a gyereke nem normál oviba való :evil: Ugye a törvények nem kötelezhetik, hogy xy helyre vigye csak javasolhatják. Na nekik javasolták és megsértődtek... :roll:
Nem vették fel oda Zalánt, úgyhogy már nem idegeskedek, megy néptáncos, dalospacsirta csoportba, úgyis imádja a zenét/táncot :D 8)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő: a takarítási szünet alatt bent vannak az óvónők (aki nincs éppen akkor szabin), festenek, takarítanak stb ők is, legalábbis hétfőn ezt mondta a vezető a szülőin.

szilde: nem viselte meg Marcsit a zsúfoltan alvás, az az igazság, hogy szerintem nincsenek már azok a nagy délutáni alvások egyébként se. :wink: Szintén a szülőin hangzott el, hogy az ágyneműk, amiket használnak 30 évesek :shock: , nincs pénz újra, Dóri csoportjába már a szülőknek kell vinni takarót vagy huzatot is.

Zituska: elvileg elég a személyi, de én nem mernék elindulni útlevél nélkül, az a tuti, nem bíznám magunkat a szerencsére, hogy olyan határőrt fogjunk ki, aki elfogadja és nem akadékoskodik. :roll: Horváto.: mi is Közép-Dalmáciát szeretjük, közel van és nagyon szép. Trogirt viszont nem tudom javasolni senkinek, aki gyerekekkel megy.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Enikő!
Igen, ahhoz kell a gyógyped végzettség...

Melyik oviba irattad Zazit? 32 gyerek...:(
Sajnos sokszor sértődnek meg a szülők ilyesmin...
Én egyszer egy kisfiú szüleinek javasoltam nézessék meg a kicsit fül-orr gégésszel, mert, nagyon halkan beszélt, és keveset és sokszor úgy tűnt, hogy nem érti amit mondunk.(Ha nem értelmi fogyatékos akkor ez merül fel még először, vagy esetleg megkésett beszédfejlődés..)
A koleganőm rokonai voltak. A koleganőm is megsértődött rám, hogy mit szekálom a rokonát, hisz semmi baja..
Nagy dérrel- dúrral elvitték dokihoz, és lám-lám talált süllyedt!!!...mandulaműtét kellett már neki, már a hallása is problémás volt..
Ezután hogy kiderült, tovább haragudtak (nem tudom miért), pedig a kisfiuk jobban hallott, beszéde is jobban fejlődhetett...és annyit se mondtak köszönöm.Nem mintha vártam volna. Ez volt a dolgom.
Sőt...ment a pletyka a hátam mögött..Így tegyen az ember jót.
Dolgozott az írigység a koleganőkben..
Hát igen, elég szomorú, hogy ennyi ember közül senkinek sem tűnt ez fel 4 éves koráig..,főleg ami a védőnőt, meg gyerekorvost illeti..:(:(

Edit

szilde
Szeged

Norus, Gedóiba fog járni Dóri? melyik csoportba? :lol:
szerika

Norus :)
Miért nem ajánlod Trogirt?
Én pont most néztem ki egy tuti kis szállást Trogirtól 4 km-re....

Kép
Kép
zituska28

Szilde!
Képzeld most beszéltem a Némóval, az Eszter már nem tanit Náluk. :shock:
Elváltak utjaik.
Holnap viszem Márkot 5-től próbaúszásra a Gáborhoz, aztán meglátjuk tovább. :wink:

Kinga!
Ti nem az Eszterhez jártatok? :?:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita!
Hát ezt nem értem.... :roll:
Ő akart vajon elmenni, vagy miért?Lehet, hogy kapott jobb ajánlatot.
Pedig ő nagyon jó volt, és kedves. Sajnálom. :roll: :(
Sok sikert a próbaúszáshoz!
Ebben a hőségben a gyerekeknek a legjobb, hogy úszhatnak...

E.

szilde
Szeged

szerika: igen, Gedói, Ficánka csoport. Jele a meggy. :lol: Nem lehet látni a vonalzóidat, gyermeked is oda fog menni? :lol:

Zituska: én Trogirba többet nem mennék, de hasonlóan nagy helyre sem. Tavalyelőtt voltunk először Horváto.-ban, Jelsa-n (Hvar sziget), ami nagyon szép volt, de a kompozás nagy macera abban a hőségben, azt se vállalom még egyszer, ezért tavaly nem szigetet kerestünk. Apa nagyobb helyre szeretett volna menni, Trogirt néztük ki, a Ciovo félszigeten volt a szállásunk. Maga a szállás rendben volt, azt leszámítva, hogy forgalmas út mellett volt, és így elég nagy volt a zaj. A strand is szép volt, azzal se volt bajunk. Viszont olyan mint járda, na az nem létezett, csak az a forgalmas út, ott lehetett volna begyalogolni Trogirba, de azt még egyedül se merném, nemhogy 2 gyerekkel, babakocsival :shock: (nem igazán olaszos a mentalitás, nem figyelnek a gyalogosokra, és mennek mint a meszes). Így autóval jártunk be, pedig nem volt túl messze. Egyetlen fő autóút van Trogirban, illetve onnan ki és be, a városban két kicsi híddal súlyosbítva, tehát iszonyat forgalom, állandó dugók, várakozás, aztán parkolóhely nuku... Maga Trogir tényleg szép (ha nem hagyod el az óvárost, mi megtettük, mert olyan helyen tettük le az autót, ahol nem kellett érte fizetni, valami iskolának látszó romos építmény "parkolójában"), de a városban is olyan embertömeg volt, ami nekem túlzás. És mi tavaly ilyenkor voltunk, előszezonban! Tehát, ha a szállásotokhoz nem kell átmenni Trogiron, és nem akarsz gyakran bejárni a városba, akkor semmi gond, egyébként készüljetek a fentiekre. :wink: Én idén Rogoznica-t néztem ki, már tavaly is tetszett, de apa megfúrta, hogy túl kicsi. :lol: Mostmár ő is amellett van, hogy a Jelsa-méretű helyek elegendőek nekünk. Tavaly, amikor végleg eluntuk a tömegnyomort, akkor esténként is maradtunk a félsziget tengerpartján (bolt, fagyizó stb ott is van), ami sokkal kisebb cucc, mint Jelsa :wink: Ja, és nem turnusváltáskor utazunk, tehát pénteken, szombaton, vasárnap nem jövünk és megyünk...

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Zituska!
Én jó pár éve voltam még lánykoromban a Krk szigeten az is jó volt. Meg ott van Crikvenica meg Selce, katalogusban azok is nagyon jók. :wink:

Mi 6 éve voltunk lent a Brac szigeten, akkor megfogadtam többet nem megyünk le annyira. :roll:
Jó volt, de az Isztriai részen már ott lettünk volna, mikor még Splitbe se voltunk. És még a kompozás. :roll:
Itt van előttem egy katalógus. Tele tök jó apatmanokkal, szállás árakkal. Ha érdekel szivesen Neked adom. Vagy próbáld megnézni www.terra-utazás.hu vagy a www.mytravel.hu oldalakon. A katalogusban a nagyobb városkák le vannak irva, hogy mik a látnivalók, stb, meg hogy milyen a part. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Némós oktatók engem is érdekelnének, hogy ki kit ajánl. Nekünk is járnunk kell gyógyuszira, ha engedik... Balázs 100 cm. Majd jövő héten hívom őket.

Norus, igen, szeptembertől Balázs is odajár. Mi Csigabigások vagyunk. Ficánkába jár majd egy ismerősöm kislánya.
A vonalzómat még nem csináltam meg, de jó, hogy szóltál, majd pótolom.

Exi (Ági), ma láttam férjed és Petit a gyógytornán. Mi is járunk, illetve ma voltunk először, de járni szeretnénk, mert Balázs élvezte :) Peti régóta jár? Neki mi a baja? lúdtalp, vagy bokasülly?
szerika

Szerika!
Ha nem titok, leirod, akár privibe is, hogy miért ajánlották a gyógyuszit? Mert ha mi a lúdtalp miatt nem mehettünk, más meg mehet, akkor Én is elvinném ortopéd dokihoz. :wink: 3éves a fiad, vagy idősebb?
mert a honlapon az van, 4-4,5 éves kortól érdemes, előtte nem tudnak koncentrálni. :o

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita, 3 éves. Az ortopédus ajánlotta a gyógyúszást. Balázsnak még csecsemőkorában volt egy ferdesége,amit akkor gyógytornával korrigáltak. 1 éves korában fejeztük be a tornáztatást, de akkor már úgy volt, hogy ezen a továbbiakban az úszás segíthet. Viszont akkor még kicsi volt. Most említettem a gyerekorvosnak, hogy lehet, hogy már elvállalnák (ugyanis én látok rajta visszamaradást és az ortopédus is látta, no meg az orvosok is látják) és ő elküldött ortopédushoz, aki szintén mondta, hogy próbáljuk meg, ha már lehet, akkor járjon úszni.
Egyébként én már 1,5 éve találkoztam olyan anyukával, akinek a 1,5 éves gyereke járt a Némóhoz gyógyuszira, de őt úgy vállalták el, hogy a tesó is odajárt hozzájuk és persze a szülő is ott volt a medencében az úszáson. Én már akkor járattam volna egy éves kor után,de nem vállalták...
Egyébként pedig bokasüllyedése is van már régóta Bazsinak, de az úszást kimondottan emiatt a gerincferdeség miatt írták fel, nem a lába miatt. Lábra nekünk a tornát írta fel a doki és hogy otthon is minden nap foglalkozzak vele, na meg a gyógycipőt.
szerika

Sziasztok!!

GRÉTINEK, NORBINAK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!

Enikő!
Sikerült pelust találni Viusnak???? Nekünk lidl s van, 12-25kg. Ha gondolod küldök egyet apával kipróbálásra....

Szilcsi!
HOGY VAGYTOK?????????

Norus!
Kérlek számolj majd be a nyaralásról, mi csak szept. megyünk,- ha összejön -és én is Rogoznyicára gondoltam..... Köszi!!!

ovi: 46 nap szabadságuk van az óvónőknek és ennyit tényleg nehéz kiadni. Ábelék amúgy is sokat vannak más csoportokban, így nekik annyira nem szokatlan az összevonás. Addig megy, amíg kedve van, egyenlőre nagyon lelkes.... :lol:

KITARTÁS MINDENKINEK A MELEGBEN!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Én tegnap kérdeztem és mondták Eszti már nincs. Orsi nagyon szerette, nekem is nagyon szimpi volt, Orsi sokszor megállt vele beszélgetni igy én is.

csak Némó van aki most gyogyuszást csinál, igy szerintem mindenki oda jár innen. Lehet még uszni az egyletnél is (SZUE). Mi oda akarunk ösztöl átmenni, bár lehet van onnan egy tanár akinek privi orái vannak, már beszéltem vele, szeretném ha Orsit oda átvenné magához (egyletben nála nagyobbak usznak oda Orsi nem mehet)
Én oktatokat kérdeztem, mind egyetértett hogy inkább 5 év a min. addig nem elég összehangolt a gyerek mozgása hogy uszni tanuljon.

Erika! Némó szerintem nem csinál gyógyuszást, ami 1,5 évesnek van a csecsemő uszás náluk, én igy gondolom. Mi közel 1 éve járunk ott tuti nincs 4,5 évnél kisebb gyerek azóta, bár csak heti 2x megyünk. Egyébként Mórán is van gyógyuszi ott még 5,5 évesen sem vállalták Orsit, azt mondták akkor mehet gyógyuszásra ha már uszni egyébként megtanult elötte valahol.

Zita! köszi megyek Orsival pont Szegedre (megint csajos buli lesz este, házibuli, Sörfeszt aztán valahol diszko:)
Nem tudtam a vonatokról, probálunk majd eljutni rá.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszi, a Horvátországos infokat! :)
Ez, amit én kinéztem, Trogirtól 4 km-re van Seget Vranjica nevű falucskában.
Mi igazából csak pihenni, fürdeni szeretnénk, én nem vagyok nagy városnézős.
A másik, ami lényeges, hogy legyen a közelben búvárcenter, mert Apa búvárkodik ilyenkor.
Szigetre mi sem szeretnénk menni, bár Brac nekem a szívem csücske. :)
Én inkább vállalom a pár órával több utazást, de nekem pl. Crikvenica nem annyira tetszik, mint lentebb, Közép-Dalmácia. :oops:
Megnézem Rogoznyicát én is....

Mi is Némósok vagyunk, de Botiékat az ovi hordja.
Ma voltam megnézni Botit úszás közben, nagyon ügyesek, rengeteget fejlődtek, novemberben láttam utoljára.
Ezért úgy döntöttem, a nyári szünet alatt elviszem magánba, és mivel Boti imádja az edző csajszit, aki velük foglalkozik, szemmel látható az összhang köztük, hozzá viszem. Őt Selmeczi Gabriellának hívják.

Kép
Kép
zituska28

Zituska!
Ismerem Gabit.
Kedves és lelkes. :wink:
Hol tart magán órkat?

E.

szilde
Szeged

Edit :)
A Sportusziban tartja magánóráit is, 4-5 fős csoportokban, 1200 Ft/50perc.

Kép
Kép
zituska28

Üdv.

Erika, hát kb. május eleje óta járunk gyógytornára. Én tegnap nem tudtam menni, mert megbeszélés volt a munkahelyemen.
Lúdtalpas egyébként a drágám. :) De most nem kap gyógyszandit, nincs most 7 e Ft-om. :( Inkább kap mezei szandált, és egy ezresért csináltatok rá emelést. Gyógyúszás nálunk fel sem merült, a pulmos doki ugyan javasolta, lehet majd ha megyünk legközelebb, burkoltan rákérdezek.

Grétit és Barnit Isten éltesse névnapja alkalmából!!!

Kármen, na ez jó, ha nem tud úszni, akkor dögöljön meg, aki Mórán gyógyúszni szeretne??? Mert azért valljuk be, felnőtt is van nem is egy, aki csak ázik a vízben...ő akkor ne is legyen beteg??? Nem értem...Üdv.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Köszönjük, megvagyunk, túlvagyunk rajta. Minden gond nélkül átvészelte Lali a műtétet, egy hangja sem volt, nagyon ügyes volt. Az aznapot gyakorlatilag végigaludta, ébresztgetni kellett, hogy igyon legalább. Az osztályon le a kalappal mindenki előtt, nagyon kedvesek és rendesek voltak velünk, kaptunk rendes ágyat, nem kellett rácsosban aludnunk, ha Lali elköhögte magát, már szaladtak be a nővérkék, hogy mi a baj, tényleg nagyon pozitív tapasztalataim vannak. A doki is nagyon rendes volt, a műtét után azonnal kijött és elmondott mindent.
A fülét nem kellett műteni szerencsére, az orrmandulája volt olyan nagy, hogy az zárta el a szellőzést. Sajnos másnapra begyulladt a szeme Lalinak, most szemcseppezünk, és jócskán folyik az orra, most ürül ki a lerakódott váladék, ami eddig nem talált kiutat és köhög is az altatás miatt. Porszívózni még nem lehet ma, de fújjuk sokat. Először durva szinte fekete váladék jött neki, aztán zöldessárga, most már csak vizes. Jól van amúgy. :D
Holnap utazunk haza anyuékhoz, jövő csütörtökön lesz kontroll.
Ami rossz hír, hogy a garatmandulája is meg van nagyobbodva és heges, vagyis már többször volt beteg a mandula, valószínűleg hamarosan azt is ki kell venni. :( Egyelőre félek tőle, volt egy szobatárs kislány, akinek kivették és egész nap vért hányt utána, nagyon rosszul volt, de másnap hazaengedték, mert éjszakára megszűntek a panaszai.

Kép
szilcsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?