Új privát üzeneted érkezett!

Hello Csajok!

Súly - ma azt mondta a háziorvosom, hogy szerinte fogytam :oops:
???
Mondanom sem kell, téved!
Sajna én is + 10-15-ről indultam és már 15 fölött van, amit magamra szedtem, de pszt :lol:
... de a derekam tényleg vékony maradt, a hasam azonban szép nagy (tényleg szép), de a lábamat ne nézzétek meg ... ismeritek a dalt? sonka lábán Kucu néni ... na, az lettem én, lábra is hízok, most meg vizesedem is ... de a nyári gatya ezek szerint előnyösebb! :wink:
Felül igyekszem szűkebb dolgokat hordani, így inkább terhesnek látszom és nem pufinak :)
Most már élvezem az alakomat (ruhában), mert végre a hasam nagyobb, mint a cicim, így nem érzem magam tejcsárdának ...
Szóval, nem vagyok vékony, de nem folytam szét, nem is hittem volna, hogy ennyivel megúszom
na, majd szülés után ... ha nem lesz hasam, csak popsim, combom, vádlim ... ja és a cicim ... ááááááááááááááááá ...

Gyerekcuccok, kórházi cuccok - hááááááát, úgy 70-80%-osak vagyunk ... nem rossz, főleg, hogy 2-3 hete kezdtük :)

Szülés ... eddig jól feküdt a kis lurkóm, de most éppen faros ... meglátjuk, hogy milyen szülést engedélyez :)
Apa tervezi, hogy bejön, ha rendes szülés lesz ... de nem hiszem, hogy az a hős típus, aki kibírja ... meglátjuk :lol:

Most mennem kell, mert éppen megjött, megszeretgetem :)

Vigyázzatok magatokra!

Ü

Anyamaci

Kép
 


Sziaszok!

Hangyamami a kép jöhet akár most is, nem a rend a fő!!! Kit érdekel, főleg amikor takarítás, tatarozás van...
A kiságy rácsos vagy pelenkázós?
De aranyos vagy, aznap összekészítetted a kórházi csomagot???!!! :lol:
Járóka engem sem érdekel, a cumi igen sajna, komp régen volt, de szerintem felesleg, viszont a pelenkakukát bereklamálta a család, mert a mosogató alatt van a kuka. Napi 2szer van kivéve, estére üresen hagyva, de beáll egész nap a szag ott, ebben igazuk van, Zsebinél is rohadt büdös volt ha kinyitottuk. Megpróbálkozom 5000ért lehet venni, csak az utántöltésre kell kitalálni valami olcsó megoldást.

Anyamaci:
De jó neked hogy fogytál az orvos szerint. :D
A plusz 10, 15kiló nem olyan vészes talán az induláshoz.
Reméljük megfordul a picid, de még van ideje, Apának meg kitartást a csodához.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


Nszoke,

írtad, hogy Málna 28. hétre született.
De akkor így is minden ok volt vele!
Mesélhetsz erről!

Tőlem ma megkérdezték, hogy mit érzek ...
1. semmi rosszat (se toxémia, se semmi, kislányom makk egészséges és én is :)
2. pár nap túlhordást "gondolok":)
Tudod, juszt is :) Annyit paráztattak, a végén szépen túlhordom 1-2 nappal és gyönyörűségesen, egészségesen megszületik :)
Egyébként, ha már kell B terv is, akkor napján indított császárra gondolok ...
Ennyi és egy bambi :)

Megyek gránátalma levet inni :)

Ü

Anyamaci

Kép
 

 
 

Sziasztok!

Hangyamami, Torpilla???!!! Mi a helyzet? Remélem mindenki jól van! Mami írj, hogy vagy, ugye nem gond van????

Anyamaci s te? Hogy vagy? Még egyben?

Mi jól vagyunk, csak a fejem szakad szét az időjárástól, pedig elvileg nem vagyok frontérzékeny, viszont ahogy méregetem a vérnyomim, nem lesz magasabb szerencsére.
Kis sót csempésztem a kajámba, de nagyon ritkán s nagyon minimálisat, mert azt olvastam valahol, hogy teljesen megvonni sem szabad. Sok gyümit eszem, levest, főzeléket, meg az édesség mostanában elmarad. Viszont a fagyi dinnye szuper. Egész nap azt ennék csak!!!
Szerencsére nem vizesedem, és más baj nincs. CSak az a kis fájás alulról, meg a végtagok zsibbadása, amúgy nagyon örülök, hogy 1hét 1nappal tovább vagyunk, haladunk a 30.hét felé, még sosem voltam harminc(akárhányhetes)terhes és ennek nagyon örülök, továbbá szinte hihetetlen hogy egy közel másfélkilós bébim van már. Csak abban reménykedem hogy minden rendben vele. Aktívam rúgdos, érzékelteti hogy itt van, jól van én úgy érzem. Remélem így is marad még egy kicsit. S hogy szülés után 2-4nappal én is hazahozhatom, mint más normális nők.

NA megyek, írjatok, hogy ki hogy van, mi van veletek?!

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Araszolok a 37. hét felé :) Hétfőn töltöm be :)

Vizesedem továbbra is, a bokám (lábam) egy hányás, de egyébként nagyon jól vagyok, fittnek érzem magam!
Vérnyomásomat nem mérem, de szedem a vérnyomáscsökkentőt rendszeresen, néha érzem, hogy picit magasabb, de egyébként semmi vészeset nem érzek, így nem is izgulok!

Amióta kislányom faros, azóta meg kifejezetten jól mozgok, könnyedén hajlongok és a mosdóba is kevesebbet járok. A 8. hónapban jobban kivoltam, mostanában olyan jól vagyok, mint az első 7 hónapban!
Szinte hihetetlen, hogy 3 hét múlva szülök ...
Persze, ez nem jelenti, hogy nem indul be valami spontán, gyors folyamat, nem kell ahhoz 3 hét "tünet", hogy az ember szüljön :)

Nszoke,
örülök, hogy te is araszolgatsz előre :)
És az is szuper, hogy nem vizesedsz és a vérnyomid is rendben, szerintem már éreznéd, ha ezekkel gond lenne, neked megmarad ez a kis zsibbadás és kész, lehet ez egy tök sima terhesség lesz :) Drukk :)

Remélem a többiek is jól vannak :)

Kép
 


Sziasztok!
Szia Anyamaci!
NAgyon örülök, hogy te is ilyen jól vagy. Tényleg nevekkel hogy álltok? Hogy fogják hívni a kisbabátokat? Már eldöntöttétek?

Ezt a zsibbadást túlélem, viszont tegnap este amennyire dicsértem magam, hogy semmi bajom, olyan szörnyű éjszakám volt. Hajnal 1-től abszolút nem aludtam, nem tudtam hogy feküdni annyira fájt a hasam, és szinte végig mozgott a baba éjjel, nem tudom mi volt ez. Most is majd szétszakad a hasam, vagy ez a keményedés? És ez normális lenne? Meg pisilni óránként mentem. Illetve a fejem úgy fájt, hogy majd szétrobbant, ezért reggel már bevettem 2algopirynt egyszerre.

Na de most a hasfeszülésen kívűl rendben vagyok, csak egy kicsit álmos :?

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


Amilyen az időjárás, csoda, hogy csak ennyi tüneted van ...

Alvás nálam is az ablakban, de már megszoktam ...
Nem megy nekem ez a "most kell aludni" dolog, mert ugye a férjemmel azért úgy éjfélig fent vagyok, most tudnék pl. aludni (22 óra), de nem teszem ... délután is egyszer rám tört a fáradság, nem is délután, olyan 6 óra körül, de akkor sem pihiztem ...
Pedig ezeket az alkalmakat nem kellene elszalasztanom ...
Sok kicsi sokra megy ...
Éjjel meg nem megy egyhuzamban a szükséges "mennyiség", nehezen alszom el, ha megébredek, szinte lehetetlen, hogy visszaaludjak ...
Remélem a lányom nem rám hasonlít, apukájának nagyon jó alvókája van :)

LILI, ez a lánynevünk :)
Nem egy ritka név, de én olyan kis bájosnak érzem, nekem nagyon tetszik :)

Még mindig érdekel, első gyermekednél, hogy zajlott a korábbi érkezés? Minden ok volt?
Nekem még hétfőig kell kihúznom és nem lesz koraszülött a lánykám! El se hiszem, amennyit ezzel riogattak, mármint a koraszüléssel! És már csak kettőt kell aludni :)
A dokim azonban júniusban szabin van, így nem ártana húznom júliusig :)

Kép
 


Szia Anyamaci!

Nagyon ügyes vagy és drukkolok, hogy júliusig még főképp kihúzd, azért mindenképp jobb lenne a dokiddal szülni.
Lili nekem tetszik, nálunk is felmerült mindkét lánykánál, s a keresztlányom is Liliána :)

Én is egy virrasztár vagyok, a férjem pedig együltő helyében elalszik, a lánykánk is ilyen, remélem a pocaklakó is ilyen lesz. Zsebi a mai napig alszik 12-18órát, átlagosan 14-et tutira alszik. De így mindig és gyorsan nőtt, okosodik, fejlődik, tényleg lehet valami az alvásban.
Én utálok aludni. Pár óra s meg is vagyok vele, annyi hogy mostanában fáradt vagyok, de ez tudom a terhességnek köszönhető. Zsebivel is így volt, bár mostanában megint elég jól bírom a pörgést.
Én is reménykedem a júliusban, remélem végig bírom, de akkor meg már aug.20 előtt egy pár nappal vagy azután mert akkor nekem is szabizik a doki. S nekem nagy szükségem van rá!

Zsebi érkezése?!: gyorsan zajlott, kb.30kiló víz jött rám egyik napról a másikra, amit a védőnő vett észre (meg én is csak nem zavart-tapasztalathiány miatt) mentem szerdán dokihoz, hogy mi van, kiderült toxémia, mert a vérnyomi is magas, kaptam akkor 2féle gyógyszert, meg kemény szavakat: mint pl: így már nem tudom vállalni (orvosom volt), aztán, be kell fejezni a terhességet (amiről nem tudtam mit jelent-vagyis talán tudtam csak nem értettem) mindegy, bőgve jöttem ki a rendelőből, ott csuklottam össze a folyóson. Ellenségeimnek sem kívánom azt az érzést. 27hetes terhes voltam. Beindult ismerősökön keresztül az új orvoskeresés végül nem volt rá szükség, mert nap mint nap ellenőriztek, majd 5nap múlva a háziorvosom beküldött beállítani a vérnyomim, de sajna nem lefele ment, így az utolsó mérést követő 30percre született a lányom egy másik kórházban 28hét+1napra 1270gr, 40cm. Altatásban császároztak délután. Aznap este feljött a nőgyógy, gyerekorvos, a családom ott volt, férjem bizakodott, mondta él, s egész jól van, csak pici. Elmondták mik az esélyek, lehetőségek. Az első 24óra, majd 3nap, majd egy hét kritikus, ha ezen túljutunk majd a lélegeztetőről való lekapcsolás, ami ment majd 1 nap múlva visszatették rá, 2nap múlva ismét le, de rásegítő megint kellett... ezek kemény percek, örökké valóságnak tűnnek. Lassan elkezdett enni, én fejtem mint a hülye, hittem benne hogy csak jót tehet vele az anyatej, még ha nem is sokat kap eleinte szondán, majd üvegből, s szinte csak itthon szoptathattam. Közben jött egy másodfokú agyvérzés, de végül sikerült mindenből felállnunk. Nem maradt semmilyesn károsodása. Egy kis hiperaktívitás, figyelmetlenség, meg egy hemangióma, érdaganata van, ami jóindulatú, kezeltetjük, nem akarja a doki műteni, majd csak ha elmúlt a helyét hozná helyre.
NAgyjából ennyi, ha van kérdés, szívesen válaszolok.
Ja én meg közben javulgattam, mint egy megcsászározott anyuka, velem semmi extra nem történt akkor, visszafogytam, fejtem, gyógyultam, bejártam mindennap a kórházba, s a lányom mellett ültem. Majd 2hónap után hazakerültünk s kb.2hónap elteltével híztam 40kilót (nem tudni miért :shock: ) majd folyton fogyóztam azóta, se semmi, mivel tavaly átléptem a 120kilót, 127kilóról elkezdtem fogyózni (addig a baba sem jött, mi nem tiltakoztunk ellene) leadtam kb.20kilót, s egyből jött a baba, most a diéta ugye megállt, majd folytatom, ha megszültem, s remélem nem jön rám újabb 40kiló, mert akkor más 140lennék :oops: :evil: :evil:
Tényleg amúgy eddig egész terhesség alatt 1,2kilót híztam :shock: anyu pont ma kérdezte, hogy akkor mekkora a gyerek??? :shock:

Na befejeztem egyenlőre.
A te idődben már nem kell félni, a koraszülöttség tünetei, gondjai már elkerültek, emiatt nem kell aggódnod az biztos. Remélem hamar a nyomdokaidba léphetek, nem szeretném mégegyszer ezt átélni, még hasonlót sem!!!

Jó éjt. S puszi nektek.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


Uram atyám, egy hős vagy!
Jó kis kaland!
De minden jó, ha a vége jó :))))))))
28. hétre jó nagy baba volt, egy ismerősöm terhességi toxémiával (HELLP szindróma - toxémia legsúlyosabb változata) 32. héten szült, a baba 1490 volt. Náluk is minden rendben volt/van :)

Azért jobb e téren félni, jobb, ha tudjuk mire számíthatunk és jobb, ha figyelnek bennünket!
Egyébként azt olvastam, első terhességnél gyakoribb a toxémia, másodiknál ki tudja miért, gyakran nem jön elő (azt se tudják, hogy az elsőnél miért igen)! Drukk, hogy ez legyen nálad is :)

Ez a plusz súly ... szinte biztos, hogy hormonális oka volt. Reméljük, hogy ez a 2. terhesség helyre billenti a dolgokat :)
Ha más nem, 2 gyerek után rohangálni tuti jó fogyókúra :)
Valamit majd nekem is be kell vetnem, mert így egy ruhám se lesz rám jó ... az meg sem esztétikailag, sem egészségügyileg, sem anyagilag nem jó :)

Kép
 


Sziasztok!

Mami jelentkezz te is kérlek! Ugyi nincs gond??? Illetve torpepilla??? Veletek is minden rendben remélem!

Zsebi a korához képest nagy volt, ha megszülöm időre 4-4,5kiló lehetett volna állítólag. Igen igen ismerem a HELLP-et is, szerencsére csak hírből, mert engem nem engedtek odáig, mert én hívom csak toxémiának, de preklampszia a neve, ami a help előtti stádium... na mindegy.
Igen szomorú, hogy nem tudjuk miért van toxémia és hogy lehetne gátolni. Ha újra születek ezzel akarok foglalkozni. :) Biztos nőgyógyász leszek, vagy neonatológus. Muszáj. Végülis most még nem jött elő, csak egy tünete a vérnyomás, meg pár alkalommal víz ami szerintem nagyjából már többé kevésbé minden terhességnél mutatkozik ilyenkor, esténként biztosan.

Kilókat egyedül próbálom először megoldani, ha nem megy, akkor orvossal. Muszáj sikerülnie. Csak azt nem tudom mi lesz a bőrőmmel, a melleimmel??? :oops: :lol:

Jó éjt, puszika.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Végre, ide jutottam a géphez. Véget ért a festés, ablakcsere, volt mit dolgozni, (már amit én tudtam segíteni úgyhogy esténként csak zuhantam az ágyba. :wink: ) Nálunk minden rendben, csütörtökön voltam dokinál, a baba még mindig szégyenlős, így 30 hetesen is csak sejtjük hogy kislány lesz. Mellesleg medencevégű fekvésben van, a doki bácsi szerint már illett volna megfordulnia. 1,5 kg-nak mérte. A cukrom jó lett, 5,2, a vérnyomom változatlanul: Itthon 110-118 között, védőnőnél 130-135. Már kezd alakulni itthon a rend, lassacskán visszakerülnek a dolgok a helyükre. Vettünk a lányka szobájába egy emeletes ágyat, nagyon élvezi, persze felülre költözött. Már felállítottuk a baba ágyat is, megvettem a múlt héten minden kenceficét, fürdetőt, hintőport, ilyesmiket. Mostmár azt hiszem készen van minden, ami a babázáshoz kell. Olyan érzésem van, mintha az elsőt várnám :)

Kép
Kép
 


Sziasztok!!!!

Elkészült a vonalzóm is!!!Na milyen a kis fiam????

Most van egy kis időm gyorsan írok nektek :lol:
Végigolvasni még nem tudtalak titeket,de majd igyekszem bepótolni.

Először is hogy vagytok???

Na szóval mi jól vagyunk,bár ma észrevettem,hogy nagyon sírt Márkó miközben ment a puki és a kaki.Lehet hasfájós lesz??De ezt csak ma észleltem először.Ha hasfájós akkor mik a tünetek??

Éjszakáink nagyon jók,bár ezt már egyszer elkiabáltam :lol:
Egyszer kel fell enni és már alvás is van utánna,aminek nagyon örülök.Bár még így is fáradt vagyok nap közben,de megéri,mert nagyon jó érzés az anyaság :lol:

Tejci bőven van és nagyon örülök neki.
3200 g-mal hoztuk haza és most csütörtökön volt 3870 g,a védőnő szerint sokat hízott,pedig 3 óránként kap enni általában így is kel fel,de akkor már követeli is a cicit :lol:
Szerintetek sok??

Mindenki azt mondja,hogy anyatejes babákat nem lehet túltáplálni,mert tudják,hogy mennyit kell enni.
Néha már nem tudom mit higyek.
A doktornő mondta,hogy kevesebb ideig ciciztesem,azóta kb 15 perc alatt jól lakik és elngedi a cicit,nem sír utánna ezért is gondolom hogy jól van lakva.De mi van ha ezért lesz hasfájós,mert gyorsan eszik??Bár ezt hiába mondanám neki,hogy egyen lasabban úgyse érti még a drágaság.

Na most megyek

Vigyázzatok magatokra,
puszi nektek

Kép

KépKép
 


Ja még azt elfelejtettem

Beneveztem Márkot a picibaba.hu-n fotópályázatra

Lenne egy kérésem ha tudnátok minden nap szavazni rá azt nagyon megköszönném,ha tudtok több gépről is többen.

Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak!!
Köszönöm előre is.

A teljes neve:Balog Márk

Ezen a linken megtaláljátok:

Ez az egyik pályázat:
http://palyazat.picibaba.hu/ujszulott-b ... orrend=abc

[u]Ez a másik:

http://palyazat.picibaba.hu/cumi-mano/

Mégegyszer köszi!!

Kép

KépKép
 


Sziasztok!

Mami örülök, hogy nincs gond, s milyen jól álltok, kész a festés meg minden. Én azon gondolkodtam, hogy lehet elhalasztjuk, mert végülis most nyáron lesz 3.éve, hogy festettünk, csak valahogy szeretem a frissen festett, rendezett, tiszta házat, de olyan drágaság van, meg időnk sem nagyon van, gyerek folyton itthon, így elég nehéz megoldani.
Irigy vagyok na hogy milyen szépek vagytok most!!! :oops: :lol:
Kórházi táskát án majd csak 1-jén akarom összerakni. Nem vagyok babonás, mert a gyerekágy is össze van rakva csak a tárolóban van, le kell takarítani és kész, most kezdtem el a ruhákat, meg egyebeket összerakni. De a kórházi cuccommal azt éreztem, hogy 1-je előtt tilos összeraknom. Meg amúgyis hiányzik még belőle egy-két cucc. pl.bimbóvédő, de nem is tudom kelljen-e? Szoptatós melltartót te hol vettél? A régi nekem kicsi.

Törpepilla nagyon gyorsan csinálták a vonalzód, nekem azóta sem küldték :oops: Tüneményes kiskópéd van!!! Gyönyörű! El sem hiszem hogy nemsokára nekem is lesz egy ilyen kis törékeny bébim. S te hogy vagy? Hogy érzed magad?
Nagyon jó, hogy szopizik, és szerintem ő tudja, hogy mennyi kell, ha meg nem akkor kijön belőle :wink: :oops: :lol: bocsi, de így van.
A fotópályázaton szavazgatod rátok, hogy folyton azt nem ígérem, de szerintem ezeken nincs esélye azoknak akik nem ülnek egész nap a gép előtt és ezzel foglalkoznak. Én is letettem hamar Zsebi pályáztatásairól. Mert ha kiszámoltam, hogy mennyit megy a gép(áram) időm, energiám, netdíj, akkor simán jó sokszor annyi jött ki végeredménynek mint maga a fődíj. Így azt ha megveszem nem kell otthon gubbasztani a gép előtt. Bár ezeket most úgy mondom, hogy nem tudom milyen a pályázat ezen az oldalon, mert én régebben máshol csináltam, nem jut eszembe, babaszoba, vagy valami hasonló...de ezzel nem elkeseríteni akarlak. Csak az én tapasztalatom.

Na megyek puszi nektek.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


helló lányok!!!
El vagytok tűnve
Mi van veletek??

Én jól vagyok,csak még fáj a varrat helye :cry: :? ,de majd elmúlik.
Hát ki is jön belőle ,ha túl sokat eszik,vagy túl mohó :lol:

Na hát igazad van ezekkel a pályázatokkal kapcsolatban,de még olyan jó benevezgetni mindenhová :lol:

Beneveztem mégegy versenyre

Erre is szavaznátok,ha megkérlek beneteket??Erre is lehet minden nap,ha tudtok.

Itt a link:

http://palyazat.picibaba.hu/201026-heti ... robanapok/

Előre is köszönöm

Na most megyek
Puszi mindenkinek
sziasztok!!

Kép

KépKép
 


Sziasztok :)

Édes anyai teendők ... szobafestés, szoptatás, gyermekfotó pályázat ... :))))))))))))))))))))

Örülök, hogy jól vagytok :)

Én ma kicsit sokat pörögtem, a vérnyomik 147/101 lett, pedig nem is éreztem ... gyorsan lefeküdtem, próbálok holnap is pihenni ...
Igaz, ezt a hetet pörgősre szántam, és a jövő hetet pihenősre, mert utána, ha kislányom faros marad, akkor programozott csaszi indul ...
Nagyon izgulok :))))))))))))))))))
Főleg, hogy ebben a közel másfél hétben minden ok legyen :)

Most úgy tűnik lánykám jól van, ma, így, hogy kicsit jobb idő is lett, egész nap táncolt, imádom :)
Észervettem, hogy 2-3 pörgősebb nap után 2-3 napra megpihen :)

Plusz, nem tudok aludni, pedig már hajnali 4 óra ... jól hozzászoktatom a virrasztáshoz ...

Vigyázzatok magatokra, jöhetnek a baba-mama sztorik is, milyenek az első napok, hetek, hónapok?

Kép
 


Sziasztok!

Anyamaci hajnali 4kor MÉG nem aludtál :shock: :shock: :shock: ?! Te jó ég. Én azért már 1kor elalszom. Pedig bagolytípus vagyok én is. Remélem befordul a kis drágád, mert gondolom jobb lenne simán szülni.

Torpilla természetesen értem én a pályázatokat, én is így voltam vele, ezeknek a dolgoknak így van rendje szerintem.

Mamy még dolgoztok, vagy a sok munkát pihenitek ki éppen? De remélem babócával minden ok. Drukkolok neked, nektek.

Anyamaci ti szerencsére nagyon a finishben vagytok, így már nagy baj nem lehet. De szorítok értetek is.

Én is lázban égek, pörgök, mintha első babára készülnénk olyan tapasztalatlannak érzem magam, teli kérdésekkel... mit kell, hogy kell, hogy lesz...stb.
Most az a legújabb, hogy mi lesz ha nem húzom a progr.császár időpontjáig,hanem előtte beindul magától. Akkor mi lesz? Hívom a dokit hogy szülünk készítsék a műtőt, vagy mi??? :shock: :?
Illetve mit kell vinni a kórházba, nekem a babának, s mikor hogy mit kell, lehet majd csinálni. Már kiszedegettem amit viszek a kórházba, pár dolog még hiányzik, azt hamarosan beszerzem, majd 1-jén rakom teljesen össze a tatyóm.
Szeretnék menni egy szülésfelkészítőre 27-én, a császárról lesz szó. Amúgy a vérnyomim nagyon jól bírja, az idő miatt fáj a fejem alkalmanként. Meg alul fáj, de túl élem egyenlőre.

Vigyázzatok magatokra. Puszi nektek.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Hogy vagytok? Lassan kihal ez a szoba. Végre, javult az idő, már elég volt a sok esőből. Nálunk a helyzet változatlan, mindig nem tudjuk biztosra hogy fiunk,vagy lányunk lesz-e (szerintem lány, de teljesen mindegy) és még mindig a fenekén csücsül. Vérnyomim jó, 110 körüli, víznek nyoma sincs, kilókkal jól állok, bár akkora a hasam, hogy csak ámulok, és bámulok... a lányommal nem volt ekkora, az tuti...pénteken megyek a védőnőhöz, kíváncsi leszek miket mér majd...előre mindig azon parázok, hogy ő sokkal nagyobb vérnyomást mér. Dokihoz meg 8-án megyek, meglátjuk változott-e valami . Írjatok, mi újság Veletek! Törpilla, hogy vagytok? A babucid növöget, gondolom. Remélem Ti is jól vagytok! Nszoke! Te is írj valamit magatokról!

Kép
Kép
 


Sziasztok Lányok!

Szombaton reggel megszületett a kislányom :)

Csüt. este 160 lett a vérnyomim, péntek reggel is, dokim a Balcsin, de felhívtam, azt mondta irány a kórház, vérvétel, vizelet, uh ...
Vérnyomi lement 135-re, de megjelent a fehérje a vizeletemben, a helyettesítő doki, akihez az enyém küldött, szerencsére pont ügyelt, mondta, hogy én innen sehova nem megyek, megnézett még délután, este, és reggel 7-kor is ... 7.30-ra beért a saját dokim, addigra kész volt a szakvélemény: csaszi indul!
Még nem volt baj, de a helyzet nem javuét volna, ezért nem volt mire várni. 8.50-kor már felsírt az én kis drágám, pár percel később már ott puszilgathattam :)))
Aztán apukára bízták, engem összevarrtak, és 12 óra pihi ... na, ez ment a legnehezebben!
De megérte, mert nem fájt a fejem.
Sajna a csaszi után csak nehezen tértem magamhoz, napokig fáradt voltam, fél óra ébrenlét totál lefárasztott, aztán egyre jobb lett.
Most még húzom a hasam - ma vettem haslekötőt, de egyébként minden ok :)
Lánykám persze meseszép és tündér, és imádom, és ... :))))))))
Tombolnak bennem a hormonok, tegnap óta, ha belegondolok, hogy milyen csoda ért, már sírok is ...

Nszoke,
ha beköszön a toxémia, ahogy nálam, nyugi, akkor is lehet még akár 1 nap hátra ... persze, kórházi megfigyelés alatt, de azért a dokidnak lesz ideje mindent előkészíteni!
De drukkolok, hogy ez vagy ne következzen be, vagy csak nagyon a legvégén!
A dokim szerint mi azért húztuk ilyen sokáig, mert végülis diétáztam egy kicsit, voltak gyümölcsnapok, miegymás ...
De a végén ez a sok nemalvás ... jobb lett volna, ha növelik a vérnyomicsökkentőt, ha szólok időben, hogy nem pihenek ...
Ha ez veletek előfordul, idejében, MINDENRŐL tájékoztasd az orvosodat, az én vérnyomi tabi adagom még háromszorosára növelhető lett volna ...

Hangyamami,
téged meg úgy elkerül ez a terhességi toxémia, mint a huzat, szuper a vérnyomid, és az, hogy nem vizesedsz, ezek szuper előjelek! Gratulálok!

Vigyázzatok magatokra, most kicsit eltűnök, lassan beindul a tejcim, ma 30 ml volt az adagom :) ... a cicikéim önálló életre keltek, nem is cicik, hanem "hűha 1 és hűha 2" ...
Remélem lesz még több tejem is :)))
(1 napi próbálkozás után - kézi masszírozás, kézi fejés ... hát, nem voltam benne biztos, hogy ez nekem menni fog ... most már kicsit bizakodóbb vagyok, ez a nagy fájdalom is enyhült ...)

Azért, ha nem is írok, olvasni bekukkantok :)

Kép
 


Anyamaci

GRATULÁLOK!!!

Csak ezért jelentkeztem be, holnap mjad írok hosszabban, részletesebben puszi mindenkinek.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


Anyamaci!
Én is gratulálok a kislányodhoz, legyetek nagyon boldogok, és kitartást a szopihoz! Én sajnos hamar feladtam, elhatároztam, hogy ezúttal kitartóbb leszek, nem hagyom magam eltántorítani a szoptatástól.

Kép
Kép
 


Sziasztok!!!

Anyamaci hatalmas gratula a kislányodhoz!!!!!

Sok boldogságot,örömöt és persze nagyon sok tejcit kivánok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Kép

KépKép
 


Na egy kicsit irok rólunk.

Jól vagyunk,voltunk kedden hallásvizsgálaton az oké volt,ortopédián is voltunk ott azt mondták,hogy tornáztatni kell és terpesztett pelenkázást kell alkalmazni nála,de azt mondta a doki,hogy nem lesz semmi baja 6 hét múlva kell visszamenni.

Tegnap voltunk védőnőnél és az én kisfiam mostmár tényleg egy vasgyúró lett :lol: 4700 g és 58 cm,azt mondta,hogy súlyra és hosszra is olyan,mintha 2 hónapos lenne már,de ez az anyatejtől van :lol: aminek nagyon örülök.
Aludni már kevesebbet alszik,nagyon nézelődik,minden érdekli,imád kézbe lenni.

Na most ennyi fért bele,megyek mert nyöszörög!!!

Nszoke,Hangyamami nektek meg kitartást már nincs sok hátra és a karotokban tarthatjátok életetek értelmét!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :)

Kép

KépKép
 


Sziasztok!

Torpepilla te jó ég, hogy megy az idő. Méég szinte most szorítottunk értetek...erre meg már egy kis óriásod van :D Úgy néz ki nagyon szépen fejlődik és szuper jó, hogy tud szopizni. Egészséges és olcsó is. :wink:

Anyamaci majd írj azért kérlek, hogy mi volt, hogy volt amennyiben időd engedi.

Hangyamami jól emlékszem hogy aug.27re vagy kiírva?

Puszi és jó éjt.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Igen, aug 27 lenne a mi időnk. Hát, most úgy néz ki, befordult a kis drága, a doki szerint nagyon lányos kinézete van, de ezt nem erősítette meg, mert tulajdonképp amíg ki nem bújik, bármi lehet... ha kukija lenne, és látszódna, talán az lenne biztos. Szerintem még nem 100 % a császár, mert a doki hümmögött, hogy" naaaagyon fent van a baba, így nem lesz sima szülés...".(nem is akartam eredetileg simát) de mostmár annyira össze vagyok zavarodva, hogy melyik is lenne jobb....egyik se:-) A sima után szaladgálhatok, hamar felépülök HA nem lesz semmi gáz közben. De itt a ha... nem tudhatom előre mi lesz a végkifejlet, annyi szörnyűséges szüléstörténetet hallottam, hogy elment a kedvem a sima szüléstől. Viszont a császárt ismerem, azt tudom, hogy utána rossz lesz, az altatás miatt, és a seb miatt, viszont az gerincbe szurkálásba semmiképp nem egyeznék bele, úgyhogy tiszta káosz van idebenn....most próbálom rábeszélni magam, hogy minden ok lesz, hipp-hopp kipottyantom a bébit, aztán agyő kórház, szaladunk haza... de szép is lenne... Viszont attól félek, hogy pont emiatt a sok hülyeség miatt nem fog menni, mert mindig rosszra gondolok.. na mindegy, valahogy ki kell jönnie:-)
Ti hogy vagytok?
Nszoke, vérnyomásod hogy alakul ebben a jóóóó időben? Nekem most délelőtt 106/73 volt, 113-as pulzussal, kint kapáltam a kertben, és éreztem hogy megy lefelé, mert ájulhatnékom volt... Képzeld, a védőnőm azt mondta, nem kell mennem többet hozzá...hát elég bátor húzás a részéről. Mert 32 hetesen voltam nála, és azt mondta, nagyon jók az eredményeim, minta kismama vagyok, nem kell menjek többet..én meg mondtam neki, hogy ne örömködjön még, mert az első terhességemnél is 33 hetesen kezdődtek a bajok. Inkább most kéne jobban ellenőrni. Na mindegy, figyelem én magamat, hála Istennek, nincsen víz rajtam, a vérnyomásom jó, ha valami baj lenne, már felismerném. Egyedül a fehérjét nem tudom nézni.
Törpilla, nagyon szépen fejlődik a babád! Kérünk beszámolót a továbbiakról is!:-)
Na, egyelőre ennyi, úgy látszik ma szómenésem van:-D

Kép
Kép
 


Sziasztok!

Hangyamami a védőnőd felháborító... nekem most elment szabira a hónapban, de a kiskönyvben is helyettes nevét telszámát beírta, meg hívjam őt is mert belföldön lesz...stb. illetve, ha visszajön azonnal jön hozzám, mert már háznál volt legutóbb is hogy ne nekem kelljen mennem ebbe a nagy melegbe...tiszta ari. Na szóval nem értem, hogy mi az hogy nem kiváncsi rád, rátok... pedig ilyenkor is ugyan úgy kéne a védőnői tanácsadás. Nálunk már sok is belőle, az öcsém legújabb kis "arája" is az. De nagyon aranyos, fiatal.
Vérnyomim tökéletes, 110 és az alatt, tegnap kivéve, 154 :shock: de fájt a fejem, majd szétszakadt, gyorsan vettem is be két csökkentőt, azóta rendben megint. NEm tudom mi volt, de jó, mert ugye egyből jelzett a szervezetem. És ennek örülök.

Baba nekem is befordult, a feje teljesen lent van, azért fáj annyira, mondta dokim ez már csak rosszabb lehet, de jobb semmiképp. De már kibírom, elvileg 45nap. Azért kérdeztem az aug.27et mert aznap lesz a nagy nap nekünk... :lol: pénteken császároz, hacsak nem akar előbb jönni valami ok miatt. De remélem nem, már beírta a kiskönyvbe hogy C.S. ELŐJEGYZÉS!!! 10-én meg 11-én is megyek hozzá addigra meg konkrétumot is ír, nyomatékosat, hogy miért is, mert elutazik Külföldre!!! :shock: :cry: :cry: :cry: 14-től 22ig. Mi lesz velem... :twisted:
Viszont nálunk hátbaszúrás lesz, de annyit olvastam róla tegnap, hogy tiszta be vagyok szarva tőle, jobban mint eddig. Szóval hogy melyiket hova adják, hogyan hat..stb. S minkettőnek van előnye meg hátránya. De olvastam olyat, hogy nem oszlik szét rendesen az anyag, s fél oldalad lezsibbad, míg a másik is, csak nem teljesen... :shock: már beszéltem erről a dokival, lehet hülyeség, de mondtam neki nem akarok részt venni a műtéten, tehát a kulisszákba nem akarok belelátni,hallgatni leginkább. Azt mondta pedig így lesz, mert altatni nem szeret. :evil: indokolta is, de akkor is. Ha mást kéne megcsászároznom, nem lenne gond (tehát nem a vér, vagy a látvány(bár én úgysem látok semmit)), de ne a sajátomat asszisztáljam már végig... Te hogy tudod kérni az altatást??? Amúgy én is varriáltam, hogy próbáljak e simán szülni, de tudom hogy pszichikailag nem menne, tuti blokkolnám az eseményeket...s az csak bajt okozna, abszolút nem tudok megbarátkozni a sima szülés gondolatával sem. Ezért szerintem kár is. Biztos önthetnének belém liter számra oxitocint, meg kéne vagy 10vákuum, fogó, hogy kivegyék a gyereket...ááááááááá. Nekem ez nem kell. Vessen meg érte bárki, de nem tudom végig csinálni, sajnos ez az a lelki trauma valószínűleg amin az ember legbelül nem tud túllépni csak a külvilág látja, hogy minden rendben, holott nem így van.

Na én is fejezem befelé a szómenést.

Puszi nektek, s vigyázzatok magatokra.

Ja vérnyomi. Lejebb megy mert a melegtől tágulnak az erek, s így alacsony. A védőnőm mondta. Ennek örültem.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


Azt nem tudom, hogy külön kérésre altatnak-e, de a gerincbeszúrást semmi esetre sem írom alá. Nekem jöhetnek a százalékos arányokkal, mekkora a kockázat a bénulásra... előttem élő példa van: apukám. Rutin érműtét, gerincbe szúrás, idegszálat átszúrt a tű, azóta a bal lába térdtől lefelé béna. Erről ennyit. És a másik: amikor epéről műtöttek, az aneszteziológus kerek-perec megmondta, hogy nem ajánlja a gerincbe érzéstelenítést, mert "vastag" a hátam (szalonnás):-) és nem biztos hogy jól el tudja találni a tű hosszát, meg az adagot. Szóval, Neked már biztos a császár? Eleinte én is azt hittem, mert mindig mondtam a dokinak, hogy azt szeretnék. De lehet hogy szenilis, vagy nem tudom, mert szerintem azt hiszi, hogy szívesen szülnék simán...azt mondta a múltkor, mikor még faros volt a baba, hogy "hááát, így műtét lesz.." én meg mondtam, hogy oké, úgyis arra vagyok készülve. Most meg még nagyon fent van, bár megfordult, megint jön azzal, hogy: háááát, így nem fog menni simán, nagyon fent van a baba..nem tudom, szerintem azt hiszi, hogy félek a műtéttől. Pedig a simától jobban f@sok.. Egyébként tényleg nagyon fent lehet, mert már azt hittem, hogy a gyomromat ultrahangozza, annyira fent keresgélt:-)

Kép
Kép
 


Sziasztok!

Hangyamami nem egyszerű a dokid. Nekem tuti császár, többször egyértelműen a tudtára adtam a dokibácsinak, meg el is fogadom a mondandóját, de nagyon félek ettől a hátbaszúrástól. Nos nagyon egy hullámhosszon vagyunk a dokival, és mindenkivel tök jó fej, meg precíz...stb. eddig mindenkinek ugyanaz a tapasztalata aki hozzá jár(t), örökre megtartom ezt a nőgyógyót. Annyira rendben van ez az orvos. Vele lehetsz őszinte, korrekt, kérdező, nem néz le, nem néz ki, stb... Elégedett vagyok vele, és az árával is. Csak altatna inkább :oops: :lol: :lol: :lol:
Igen biztos a császár és az előzmények, meg a egyéb tényezők miatt valószínűleg a lelki hisztim győzte meg őt is, bár nem kellett erőszakoskodni. Nyilván neki is kényelmesebb fél óra alatt, ügyeletben kaszabolni...mint éjszaka közepén asszony mellől kicsalni egy ügyelet után, kb.20órás vajúdás meg szülésre...?!!!???!! Valahol meg is értem őket is (orvosokat) hiszen ők is emberek. Meg pl. a dokimnak is milyen már effektív 24órás készenlétben van...?!! Persze megérheti, de akkor is. Éppen összebújnál pároddal, egy romatikus-erotikus estére készültök, mikor jön a telefon X.Y. jön szülni...itt nyög, stb.stb.... hát nem tudom ez mennyit érne meg nekem :oops: :lol:

Nem tudok aludni... :evil: már 3.éjszaka. Pedig jó lenne, még babázás előtt pihizni. Nem tudom mi bajom van. Alapból hiperaktív vagyok, nem alszom sokat, de amióta terhes vagyok igen, kivéve most... :shock:

Na de kiszálok a babanetről olvasgatok még egy kis pro-kontra spinál-eda...altatás...hátha okosabb leszek, vagy egyszer csak ledoktorálok :lol: :wink:

Jó éjt. Puszi

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


Sziasztok csajok!

Ki hogy van, tessék mesélni egy kicsit, mert lassan csak én tartom fent a topicot. Már csak 35napom van hátra a császárig, izgulok nagyon, s az utolsó simításokat végezzük itthon, meg hát mellette zajlik az élet, s azokat is intézzük amit amúgy is kéne.

Amúgy jól vagyok, kisebb szédüléses-hányásos rosszulléteket leszámítva. De a doki szerint ez normális. A vérnyomim rendben, egész jó, más gond nincs. 10-én megyek vérvétel, vizeletre a kórházba, meg 11-én a dokihoz a rendelőjébe.

Kedden pedig megyek szülésfelkészítőre, jön apa is elvileg, remélem sikerül el is kéreckednie, császármetszés lesz a címe...hol, hogyan, mikor, mit a kórházban császárosok esetén, így nekem nagyon aktuális a téma, pont azzal beszéltem amikor telefonon érdeklődtem aki tartani fogja, nagyon kedves volt...

Na jó megyek, gyertek írjatok, akár új csatlakozókat is várok/várunk szívesen.
Puszi nektek.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


Szia!
Én kedden megyek a dokihoz, nem tudom, még mi fog kisülni, de lesz egy csomó kérdésem. Nekem a hegvastagságot még nem nézték, ezt majd azért megreklamálom. Nagyon f@sok a sima szüléstől, mert ha úgy indul mint az első, akkor semmi se lesz belőle. Meg a heg miatt is...meg amiatt, hogy elvileg nem indíthatják, és mégis megfogják...meg csak úgy...meg hogy nem tágulok...azt hiszem be fogok pánikolni. Ááááá tiszta gáz vagyok:-)))) Komolyan, az elsőnél meg sem fordult a fejemben hogy féljek. Na, mindegy, valami majd lesz. Mostanában akkorákat nyilall a hüvelyembe valami, hogy majd összeesek. Nem tom mi ez, az elsővel nem volt....és néha a mozgása is fáj. Nem hogy lassulna az utolsó hetekben, hanem inkább aktiválja magát. Néha meg megfeszíti magát odabent, majd kirepedek olyankor:-)) Nagyon várom már hogy jöjjön a lehűlés, mert félóránként szaladok tusolni, annyira tudok izzadni. Na meg aztán remélem amikor eljön az idő, akkor se lesz dög meleg, mert szét fogok folyni:-) Lettek faja kis melegkiütéseim, mint a babáknak szokott...nem győzöm hintőporozni magam. De a vérnyomim még mindig jó, és még sehol sincsen vizesedés.

Kép
Kép
 


Sziasztok!

Mami mesélj majd mi volt a kórházba? MEkkora a baba, s tudjuk már hogy mi lesz, vagy nem? A heggvastagságot nekem még nem nézték, vagy legalábbis lehet hogy nézte doki csak nem mondta, hogy gond van, mert nincs valószínűleg...
A zuhannyal én is így voltam, borzasztó volt a meleg, nagyon örülök ennek a hűvősnek... isteni jó idő, levegő van. Olyanokat alszunk éjjel is meg mindig hogy szuper.
Örülök, hogy minden rendben veled, gondolom már a melegkiütések is helyrejöttek azóta.
NAgyon drukkolok neked, hogy minden rendben legyen, s jól végződjön, ahogy nektek a babával a legjobb lesz.
Én örülök, hogy eldöntött már a császár, bár ahogy egyre közeledünk nagyon parázok, s gondolkodom, hogy talán simán jobb lenne, de aztán rájövök, hogy ez csak menekvés akar lenni a szüléstől mindegy milyen formában is, de valahogy ki kell jöjjön, így vagy úgy de át kell esni rajta...jujj olyan vagyok mint egy miss pics@, ezek tök úgy hangzanak, csak rossz érzés tudni hogy odamegyek egy reggel átdöfetni meg leszúratni magam... önszántamból...
Mától nagy visszaszámla indul mert 1hónapon belül vagyunk.... :mrgreen:

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


Szia!
Na, most jöttem a dokitól. A babám akkora, hogy majd leestem a vizsgálóasztalról mikor megsaccolta a doki..... 3kg! :shock:
3 hete még csak 2 kg volt, és van még hátra kerek 1 hónap! Az plusz egy kiló minimum...Basszus, a lányom 37 hetesen született 2100g-mal, a tesó meg 33 hetesen volt ekkora:-)) Mostmár 90 % hogy programozott császár lesz, megvizsgálta a méhszájat, keményen zárt még, és azt mondta, neki gyanús, hogy ebből nem is lesz tágulás. Mondtam, ha úgy indul mint az első, akkor tuti hogy nem. Akkor is kaptam oxit, meg zselét, aztán semmi. De azért a lelkem mélyén örülök, hogy kinéz a császár. Főleg, ha 4 kiló körül lesz a baba, nem akarok én össze-vissza szakadni. Hát, azért én is olyan hisztis picsának érzem magam....de tény, hogy mi már eleve hátránnyal indulunk neki a szülésnek, az előzmények miatt. A hegvastagságról meg annyi, hogy úgysem az előző heg fog szakadni (ha szakad) hanem mellette. Van aki még 6 mm-rel is szakad, van aki 2 mm-rel is megszül simán.
Na majd lesz valami:-)
Ennek az időnek nagyon örülök, de már nagyon bálnának érzrm magam. Akkora a hasam, hogy már alig tudok lehajolni. Szóval látszik rendesen :-) Most hámlanak le a pöttyeim, remélem nem jün vissza ez az őrült meleg. Legalább amíg a kórházban leszünk...ott lenne ám a jó világ, a szülészet a 3. emeleten, tuti lenne 40 fok. A babák meg a 4-en vannak...
Megvan már minden a babának? Én már nagyon várom, mindig igazgatok valamit az ágyán, felszereltem a zenélő-forgót, másnap meg leszereltem...mert az első hetekben úgysem kell...aztán ma visszaszereltem Szóval kínlódok ám :lol:

Kép
Kép
 


Szia!

Úristen!!!!! Jó értelemben! 3kiló!!! :shock:
Azta. Azért gondolja, hogy nem lesz tágulás mert most olyan nagyon zárt?
Ma voltam szülésfelkészítőn, a császár címmel. MEg volt egy kis gyerekágyról szó, illetve amit utálok, hogy ezt az őssejt előadást mindig le kell nyomni minden szülésfelkészítőn, erről fél órát dumált egy nő s csak utána a szülésznő a császárról. Minden úgy volt ahogy képzeltem, kivéve egy két új dolog volt számomra: - homokzsák, - nővérrel mehetek wcre, fürdeni első két alkalommal, nagyon tömör a napirend, alig lehet megjegyezni, nem lehet látogatni a kórteremben csak a folyósón (így 1-ágyas szaga van a dolognak nagyon) pénteken szülök elvileg, s kedd reggel lehet szó hazamenetelről 10-12óra között. Mint egy hotelban :lol: Ja hashajtó 12 és 24óra múlva... :shock:
Azt hiszem ennyi. KAptunk ilyen kórházi listát...hát azon is van nekem 1-2furi dolog.
Kíváncsi vagyok én is hogy mennyi lesz 11én a súlya a bébinek. Tényleg s fiú vagy lány? Már lehet tudni?
nagyjából ennyi ami nekem új volt. Meg hát fájdalomcsillapítót magadnak kell vinni. MEg popsikrém, stb.Kicsit gáz. De még jó hogy varrathoz cérnát meg kötszert nem nekünk kell vinni... :wink:

Én is mindig turkálok a bébiholmiban, pedig már minden rendben van. Bár nem teljesen. Lusta dög vagyok, s még nem raktam hálóinget a táskába, zenélő forgónk nincs, meg melegítő a cumisüvegnek, az a hungarocelles tartó, ha megyünk valahova, de még rá is ér szerintem, meg az ágynemű varrás alatt áll. Tehát nincs megágyazva. Az aznap lesz mikor én hazajövök szerintem. Illetve babareceptek megvannak, szülés napján váltjuk ki, mert előbb nem tudjuk ráírni az adatait...de a köldökhoz, meg fürdéshez...stb nekünk kell bevinni a cuccot. Amúgy minden megvan. 2táskával megyek, meg egy dobozzal, amiben mellszívó, cumi, ilyesmi van, s azt indulás napján kisterilizálom, vagyis előtte 1-nappal.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


Az nem semmi!
Még fájdalomcsillapítót is neked kell vinni....ágyat, nem? Esetleg meg is műtheted magad, akkor a kórháznak ez tiszta haszon lenne.... Itt tartunk.. Nekünk csak popsitörlőt kell vinni, de azt hiszem azt is csak a baba-mama szobába. Saját hálóing se fontos, mert állítólag annyit veszel el a kórháziból, amennyi kell. Azért én raktam. Viszont a köntöst kivettem, egy hogy nagy helyet foglal, másik, hogy úgyis meleg lesz...Nálunk ha jól tudom, akkor lehet látogató a szobában, kivéve a babás szobát. Bár, itt most új osztályvezető van, és elég sok a változás, alig tudjuk követni. A köldökzsinórvér levételét meg reklámozzák orrba-szájba, de hát akinek erre van pénze....azért 3-4 száz ezer nagyon sok! Azért jó hogy ennyi fölösleges nővér van :lol: minden kismamára jut egy, és kísérgeti wc-re??? Annak idején az első lemosás a figyelőben volt, ott lecsutakoltak, aztán jónapot, ment mindenki a saját útján. Na a homokzsák nálam kimaradt, de akit érzéstelenítettek, annak volt. Tiszta faja lesz a hasam, van már rajta vakbélműtét heg, hosszanti császár, laparoszkópos epeműtéti heg , most lesz egy keresztbe is :roll: Ha maradunk a műtétnél akkor meg azon fogok f@sni, hogy altatnaak, vagy döfnek...ááááááááááá az altatás után egész nap kóma, meg a cső miatt napokig torokfájás... a döfés meg vagy sikerül, vagy nem.. na megyek inkább alszom egyet (bár mostanában mindig szülők álmomban :? )

Kép
Kép
 


Sziasztok!

Szia Mami!

Szóval nem gyenge a kórház az biztos, de kompenzálja a kedvesség, jóindulat amit eddig ott tapasztaltam. Kórházi hálóing????? :shock: az igen. A köntöst nem szeretem, nekem itthon sincs, na most augusztusban pedig nem fogok venni egy kis kórházasdiért... ááá. Meg ugye én is állandóan inkább a meleggel küzdők minthogy fáznék.
A köldökzsinórvért én akkor sem vetetném le ha teli lennék pénzzel. Nagy biznisz szerintem az egész. Tökre hasonlít a sziget című filmre, legalábbis nekem.
Homokzsák sem lesz egyszerű, azt mondta a nő hogy fájna, de mivel mire kimegy az érzéstelenítő addigra leveszik, ezért nem lesz gáz... :?
Engem elsőnél sem mosdattak, de amúgy is jobb szeretem én azt magam csinálni...engem csak ne fürdessenek.
Hát a hasad egy szép kis sakktábla lesz... :lol:
Ne aggódj az enyém sem egyszerű, 2császár, 2 lágyéksérv, és hosszában teli csíkokkal, gusztustalan, de nem igazán érdekel. Már rájöttem, hogy a nőkkel előbb vagy utóbb ez lesz,c sak kinél dög csúnya kinél tűrhetőbb. Vagy valakinek meg vannak milliói mindezt helyrehozatni.
Én is állandóan szüléssel álmodom, meg az egésszel. NEm is nagyon szoktam álmodni, de most gondolom olyan ébren alszom,hogy emlékszem az éjszakámra. Rettegek a hátbaszúrástól meg az utána következő fejfájástól, tuti nem kerül el. Mondtam, hogy azt mondták ellene ugye azt teheted, hogy fejed nem mozdul 12órán keresztül(de akkor hogy babázok, szoptatok) meg, sok folyadék, meg fájdalomcsillapító, és sok sok koffein, kóla, kávé, tea... :shock: mert mire 2nap beindul a tej, addigra a babának már nem jut belőle, tehát nem zavar be a dolog... imádom a kólát :oops: :lol: :lol: ezzel nem lesz gond. Lassan 1éve nem ittam,esetleg csak 1-1pohárral.
Na mentem mert Zsebikém hív. Már csak 28nap.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Olvasgatlak én is Benneteket és nagyon nagyon drukkolok illetve örülök, hogy ilyen szépen sikerül kihordanotok ezeket a babácskákat!!!!!!!
Nekem is toxémiám lett a kislányommal, és én még gondolni sem igen merek tesóra az előzmények súlya miatt.Ezért is biztató nagyon látni h. megfelelően kontrolálva elkerülhető az ismétlődés.
Vagy szerintetek miben rejlik a mostani "siker" ? :)
Nszokével már volt pár levélváltásunk korábban priviben.Kínomban és kíváncsiságomban már rákerestem a hsz-eidre, mert szerettem volna tudni hogy vagy és így találtam ide.Nagyon örülök h. ilyen szépen haladsz! Málna várja már a hugicát??És melyik korházban fogsz szülni? Akkor még az orvosválasztásnál tartottál, valaki ajánlotta a mostanit?Vagy hogyan jutottál hozzá?

Hangyamami
milyen szép nagy súlyú már most a babád! Gondolom mekkora örömmel tölt ez el! :)
Ez a hegszakadás nekem új...gondolom ez nem olyan gyakori azért, nem? A hasi heg vagy a méhfalon lévőről van szó amúgy?
Császár epidurál volt nekem is. Én is próbáltam "meggyőzni" az altatóorvost az altatásról, de kizárta, azt mondta az rosszabb a babának.
De végül is nem bántam meg, hogy nem az lett...volt homokzsák is rajtam, nem mondom h. nem fájt az a néhány óra amikor a fájdalomcsill. már nem hatottak,de nincs bennem rossz emlék ezen részével kapcsolatban, sőt nekem egészen bejött, akár újra alávetném magam :) bár csak már ezen törhetném a fejem..

Anyamaci és Torpilla
Gratulálok az édes babákhoz!!! :)

 


Szia!
Nem a hasi heg okozhat gondot, hanem a méhfalon lévő. Igazából nem csak a heg válhat szét, hanem a méh elvékonyodik, és az is okozhat bajt. Bár a statisztika szerint ritka az előfordulás, azért nagyon sok történetet olvastam, ami szétválással végződött. Bár a doki azt mondta, hogy van aki meg tud szülni 2 mm-es heggel is, van aki még 6 mm-sel sem. Sokminden befolyásolja.: a baba mérete, fekvése (gondolom nem tesz túl jót, ha a lábával épp a heget tiporja) de legfőképp a méh izomzata. És az sem valami jó, ha a lepény pont a hegen tapad. Sokmindent olvastam a témában, lehet hogy jobb volt, mikor tudatlan voltam :roll: Az első babánál nem volt még netünk.... :lol:

Kép
Kép
 


Sziasztok!
Nagyon leállt a topic.
Gondolom közben megszülettek a babókák és csak nem értek rá! :)
Bár Hangyamami vonalzója most nem aktív, de Nszoke Ti biztos túl vagytok rajta már..? :)
Gyertek meséljetek, ha van egy kis időtök.Olyan szépen végighordtátok ezeket a babákat, hogy az mindenképp sikertörténet!!!!!! :wink:

 


Sziasztok!!
Hát már nagyon régen irtam nektek!!Szégyenlem is magam egy kicsit,de ti is kevesebbet irtatok!
Hogy vagytok??
Gondolom már megvan mindenkinél a baba.Nagyon kiváncsi vagyok rátok és várom a fejleményeket.

Rólunk:Hát mi már betöltöttük a 3. hónapot!El se hiszem,hogy megy az idő.Már nagyon megnőtt Márkó baba.Nagyon sokat nevet jobban mondva egész nap,és már olyanokat kacag hangosan,hogy néha még el is sirom magam olyankor.Rengeteget gagyog,egész nap magyaráz.A csörgőit már megfogja,nagyon látszik rajta,hogy tudatosan nyúl a tárgyak felé.
Utoljára 08.19-én voltunk védőnőnél akkor volt 5870 g és 60 cm.
Azóta már eltelt egy kis idő,de holnap után megyünk doki nénihez és akkor majd többet fogok tudni a súlyáról,akkor kapja meg a 3 hós oltást is :cry:
Ja ez az utolsó kép kb fél hónapja készült,már igy néz ki.

Na most ennyi fért bele!
Ha erre jártok nézzetek majd be!

Puszika mindenkinek!!!

Jó babázást kivánok!

Kép

KépKép
 


Sziasztok!
Balya Boglárka vagyok, 4. éves dietetikus hallgató, és szeretném a segítségeteket kérni kérdőívem kitöltésében! A toxémiás anyukák/kismamák táplálkozási szokásait vizsgálom. Nagy segítség lenne, ha kitöltené az, akit érint/érintett ez a kór! Lehet várandós és anyuka is, a lényeg az információszerzés! Köszönöm :)

https://docs.google.com/forms/d/1A8nA-n ... w/viewform
 
 


A toxémia nem kór, hanem egy mérgezés. És ne spammolj már tele minden topikot légyszives!

 
 


Sziasztok! Van itt még valaki, esetleg van másik topik ehelyett?

Lilypie Pregnancy tickers
mogyoro11
Spanyolország
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron