Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

1,5 hónapos a kislányom, és rengeteg tejem van, nem eszik meg annyit a picur. Van valami ötlet, mit csináljak a felesleges anyatejjel? Egy ideig fagyasztottam, de már nagyon tele van a hűtő.
Valaki, akinek esetleg szüksége van rá?

Üdv, Nóra
 


Kedves Nóra!

Ha Budapesten leksz, akkor tudsz leadni az anyatejgyűjtő állomásra. Ennek a mikéntjéről olvashatsz a Heim Pál Kórház Anyatejgyűjtőjánek a honlapján: http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/index.htm Ott a telefonszám, amit felhívhatsz, hogy itt vagyok XY, és szeretnék anyatejet leadni. A kötelező vizsgálatok is ott vannak. Meg minden részlet a leadásról, a mennyiségekről, feltételekről és hogy mennyit is kapsz a tejért. Fagyasztottat ők nem vesznek át.

Ha vidéken laksz és olyan helyen, ahol van anyatejgyűjtő, akkor ugyanez a móka, csak az ottani anyatejgyűjtővel.

Ha vidéken laksz, ahol nincs anyatejgyűjtő, ott pedig a védőnőt kell megkeresned, hogy szeretnél adni, olyannak, akinek szüksége van rá. Ha azt mondja, hogy nincs ilyen a körzetében, akkor lehet, hogy csak a munkát akarja lerázni magáról. A vizsgálatokra ekkor is szükség van. Az anyatejet kapó gyermeknek az orvos fogja felírni az anyatejet egy receptszerű dologra. Neked meg igazolni fogja a védőnő, hogy mennyit is adtál át. És ez alapján utalja az OEP a pénzt.

Ha nem Pesten laksz, és nincs a közeledben olyan, akinek kellene, vagy a védőnő nem hajlandó foglalkozni ezzel, akkor még mindig megkeresheted az Anyatejmissziót. Ők megpróbálják összehozni azokat az anyukákat, akiknek sok tejük van, azokkal, akiknek valalmi miatt szükségük van más anya tejére. A honlapjuk: http://www.anyatejmisszio.shp.hu/hpc/we ... tejmisszio

Üdv:

Zita
 
 


Kedves Zita,

Nagyon köszönöm, megpróbálkozom ezekkel, aztán kiderül.

Üdv
Nóra
 

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: