Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Én végzos pszichológushallgató vagyok a Pázmányon, a babanetes Flór Ferenc Kórház topikba írok rendszeresen, és most készítem a szakdolgozatomat, amihez olyan kismamákat keresek, akik 2-7 hónapja szülték elso gyermeküket.
Egy kérdoív kitöltésére szeretnélek kérni Benneteket, hozzávetolegesen 15-25 percet vesz igénybe.
Nagyon nagy segítség lenne számomra, és az érdeklodokkel szívesen megosztanám az összesített eredményeket, amennyiben ezt jelzi nekem.

A kérdőív az alábbi linkre kattintva letöltheto:
http://www.mediafire.com/?mgwq3omordj
És erre az e-mail címre lehet visszaküldeni: szantai.reka@gmail.com

Hálás köszönet!

Réka [szantre]

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!!!
Merre jártok, mi újság Veletek??
Jelentkezzetek már be, kíváncsi vagyok a fejleményekre!

 
 


Sziasztok !

hogy vagytok ???

ha jól érzem, a szervezetem helyrejött teljesen, az endóm pedig elhúzta a csíkját, remélem, örökre !!

Gestomix szedése hat hónapig
 
 

 
 

Sziasztok!
Viki! Hát úgy legyen, remélem most már minden oké lesz! Nagyon szorítok!!!

Többiek?? Mizujs??? Gyertek már mesélni! Olyan kíváncsi vagyok hol jártok!!!

 
 


Sziasztok.

Nagyon le vagyok törve. Megpróbálom leírni a történetemet. 5x volt vesegyulladásom az elmúlt 1 év során és most vesemedence gyulladásom van pillanatnyilag. Ezek a dolgok akkor jöttek elő, mikor menstruáltam leginkább. Endometriózis gyanú áll fennt.
Nem tudok semmit a betegségről, eddig saját nőgyógyászom sem volt, aki éppen ügyelt az osztályon az írt fel Femodent.

23 éves vagyok. Nincs párom, 1 hónapja adtam vissza a gyűrűt a lengyel vőlegényemnek.

Még nem biztos, hogy ez a problémám, hétfőn a bátyám elvisz egy prof nőgyógyászhoz Pécsett. Megvizsgálnak, de minden eset erre a tényre a mutat.

Hogy fogok így élni? Nincs párom, és így nem is tudom lesz e.
Az orvos ma azt mondta a kórházban javasolt a minél előbbi teherbeesés. Így hogy? "Szia. 23 éves vagyok és teherbe kéne esnem, mert lehet majd 1x ki kell venni a méhem. Segítessz?"

Kérlek írjatok, meséljetek.
elora8787@gmail.com

köszönöm előre is
Ildi
 


Sziasztok,

Ildi
nem kell ennyire elkeseredni. Én már lassan 2 éve küzdök ezzel a betegséggel, nekem 2008. dec-ben volt egy laparom, akkor 10 cm-es cisztát operáltak ki a bal pf-ből, utána jan-ban derült ki hogy endóm van, fél év kezelés várt rám Pesten, utána júl-ban feltáró műtét, s akkor megállapították, hogy meggyógyultam, de már utána okt-ben gyanús cisztáim voltak. S most már elkezdtük a lombik programot, volt egy ciszta leszívásom, s most már tuti, hogy visszajött. Sajnos ezzel együtt kell élni, de nem szabad megijedni. Tudom, én is így kiakadtam még az elején, de fel kell venni a harcot, mert ez a betegség sosem távozik, ezzel együtt kell élni, sajnos. S a méhedet csak tényleg akkor veszik ki, mikor már annyira nagy a gáz, meg ha már nem akarsz több gyereket. Nekem nagyon súlyos volt az endóm, mikor megműtöttek, még a kezelés alatt is többször kórházba kerültem, mert begörcsöltem, s a tolókocsiból úgy szedtek ki. Szóval, látod túléltem, és itt vagyok és felvettem a harcot és akarok babát! Nem adom fel! Te se add fel!

Ha kérdésed van, nyugodtan írj ide!

Zita


Ildi

itt találsz pár dolgot a betegségről: http://endometriozis.hu/

Zita


Ildi, ez nem annyira tragikus. Azért ajánlott a mihamarabbi teherbeesés, mert a terhesség lebénítja (jobb esetben inaktiválja) az endometrikus csomókat. Ha nincs kitől szülni, akkor nincs kitől - a lényeg az, hogy találják meg, hol vannak az endók és ha tudják, vegyék ki őket. Ha nem jöttél ki a volt vőlegényeddel, annak megvolt az oka, és valószínűleg a lehető legjobban döntöttél a szakítással, mintsem belementél volna egy boldogtalan kapcsolatba. 23 évesen még rengeteg esélyed van!

Nekem olyan endóm van, ami nem is látszik ultrahangon; műtét közben vették észre, hogy van, mással kezdtek műteni. Ránőtt a vesémre és elszorította, az akkori urológusom meg csak totojázott és nem bírta észrevenni, hogy mi a nyavalya baj van (aztán a Klinikán a prof, az Ég áldja érte, elvállalt). A műtéttel a legtöbbet eltávolították, de volt néhány csomó, amely a méhet ellátó erek között volt, így fizikailag nem lehetett kivenni mindet. Nem mentem a Dunának, tervezzük a babát, még úgy is, hogy rosszkor ovulálok (későn) és hiába esem teherbe, nem marad meg a gyerek, illetve nem bír beágyazódni. És emiatt se megyek a Dunának, próbálkozunk lelkesen, mindenféle kezelésekkel.

Amúgy az endótól a méhedet nem kell kivenni (kivéve, ha kívülről ránő és akkor is csak akkor, ha elszorítja...). Törvényszerűen a petevezetőre szokott ránőni, de ha gáz van, ott a másik oldali. Fel a fejjel, Ildi, biztos, hogy azóta már sokkal többet is tudsz és megnyugtattak az orvosok is! Azért, gyere majd és mesélj, jó lenne hallani Felőled!

Kép
 


Sziasztok!
Azért írok Nektek, mert engem is endoval kezeltek, és mégis teherbe estem. 5 éve laparral feltártak, és rájöttek, hogy azért nem esek teherbe, mert van ez a gonosz betegség.:(
Még előtte nem is hallottam róla... Következett 6 szuri, majd egy újabb laparoszkópia. Itt elégetek, amit tudtak, és irány a lombik. Nem tudtak stimulálni, már-már feladtuk a reményt, teljesen másként rendezkedtünk be, és képzeljétek, februárban spontán teherbe estem Kb 30 hónappal az utolsó műtétem után!!!
Tehát ne adjátok fel!!!
Puszi mindenkinek, és kitartást!!!!!

Kép
 
 


Sziasztok !

hogy vagytok ???

Ebba
gratulálok a babához ! ilyen példák kellenek, hogy ne adjuk fel !!!!

Gestomix szedése hat hónapig
 
 


Sziasztok!
Érdekelne, hogy van-e itt valaki, aki kipróbálta a harkányi kórházban az endora ajánlott 3 hetes kúrát! Ha igen, örülnék ha írna, lennének kérdéseim! Főleg, hogy használt-e :)
Köszönöm
 
 


Sziasztok, lányok!
Én régi babanetes vagyok, évekig itt öntöttek belém erőt a sorstársaim, másodlagos meddőséggel küzdöttem. 7 év várakozás után, aztán 2006.02.14.-én megszülettek az ikreim, Olivér és Csenge, így végre kiteljesedett az életem. Telt-múlt az idő, amikor túl voltunk a legzsúfoltabb időszakon, motoszkálni kezdett a fejemben a gondolat, hogy segíteni kellene valahogyan azoknak a lányoknak, nőknek, pároknak, akik most kezdik a küzdelmet, vagy már rég benne vannak de nem látják az alagút végét. Így tollat ragadtam és írtam egy könyvet. A címe: Soha fel nem adni! a meddőségről őszintén. Most fog megjelenni, október elején. Szívesen válaszolok bármilyen kérdésre, segítek, ha tudok. Mindenkinek kitartást és rengeteg erőt kívánok!!! Azt eltudom mondani, hogy hosszú volt az a 7 év, de amikor terhes lettem, a múlt összes fájdalma egy szempillantás alatt eltűnt, mintha meg sem történt volna. Az, hogy itt egymás kezét fogjátok és biztatjátok a másikat, nagyon nagy segítség! Büszke vagyok rá, hogy egykor én is ide tartoztam! Very Happy
Sok sikert és várom az esetleges kérdéseket!! Very Happy
 


Sziasztok !

hogy vagytok ?

Manguszta ?

Gestomix szedése hat hónapig
 
 


Viki!! Mesélj!! Látom 13.-án tesztelsz!!! El ne felejts írni!!!Kíváncsian várom!!Persze ezerrel szorítok!!

 
 


Szia Andi !

aranyos vagy, hogy szorítasz !!
ma teszteltem és sajnos negatív lett
holnap reggel még próbálkozom, hátha

hogy vagy ??

Gestomix szedése hat hónapig
 
 


Viki! Sajnálom! Hát ez nagyon nem egyszerű:(((
Mi a fenének van ilyen nyavalyánk???
Ma voltam a dokinál, levette a citológiát, de....
Nekem a menzesz alatt megint kínzó görcseim vannak, másrészt közti vérzéseim, vagyis inkább barnás gusztustalanság folyik belőlem:( Hasi fájdalmak is..
Na közölte, h Danoval kezelést akar nekem csinálni. Na köszi szépen, én abba nem megyek bele.
Volt fél éves GnRh kezelésem, poklok poklát jártam be, híztam 12 kilót, amit még mindig cipelek. Szóval én nem megyek bele még egyszer ehhez hasonlóba.
De akkor mi a fenét lehet csinálni??? Semmit. Ez van.
Ok, én befoghatom a számat, mert van egy egészséges gyönyörű kislányom, mondjuk szeretnék neki testvért, de a fájdalom már totál tönkretett. Úgy unom már...
Na és Te? Hogy vagy? Most mi a helyzet?

Többiek? Senki nem jár már itt???

 
 


Szia Andi !

amikor megtudtam, hogy endós vagyok, fordult velem egyet a világ, s amikor a Kaáliban a doki megmondta, hogy lehet, ki fog újulni
:shock: :shock: :shock: :shock:

de nem adom fel olyan könnyen !

a mensi alatti görcsök a legszörnyűbbek ebben a nyavalyában, nekem csak néhányszor volt de az is szörnyű volt
gyógyszert szedsz rá ?

égnek áll a hajam, amikor a nőgyógyász - tisztelet a kivételnek - menstruációs görcsökre azt mondja, majd elmúlik a szülés után..... :x :x :x :x
pedig lehet, hogy endó van a háttérben és minél előbb kapják el, annál gyorsabban lehet gyógyulni

a lapar után a gyakori hasi fájdalmam is eltűnt, azelőtt azt hittem, hogy kajától van stb.

én Danovalt kaptam három hónapig, szerencsémre csak annyi volt a mellékhatás, hogy nagyobb melltartó kellett :o
ja és után rögtön lett egy pozitív tesztem ! sajnos a baba nem fejlődött tovább, így missed ab lett belőle

Gestomix szedése hat hónapig
 
 


Na sziasztok!

Ezer éve...

Most éppen a szakadék szélén:((((
Kiderült, h van egy csoki cisztám újfent:(((
A méhem mögött, pontosan nem tudni, de félő, h rá van tekeredve a petevezetékemre és a pf-re:(( Veszélyben van.
Hétfőn megyek ct-re majd akkor okosabbak leszünk.
A cisztám egyébként 81X73mm. Nem kicsi:((

Megkérdezte a dokim, h szándékomban áll-e még gyereket szülni. Hát igen.

Nagyon félek és utálom, h ebből a rohadék betegségből nem lehet kigyógyulni.
Van egy gyönyörű gyermekem, ez ad erőt. Nem akarok telhetetlennek tűnni, tudom, h sokatok az előért küzd, ahogy én is 5 évet küzdöttem érte, de szeretnék neki testvért!!! Miatta elsősorban, nem jó egyke gyereknek lenni. Testvér az testvér.

Na ez a helyzet nálam.


Többiek?? Kérlek jelentkezzetek, mert nagyon kíváncsi vagyok, h ki hogy alakult!!!!

 
 


sziasztok !

Andi
megértem, amit érzel !
amikor felmerült nálam az endó gyanúja, akkor összeomlottam lelkileg, tudtam, hogy meggyógyulni majd csak a klimax után fogok :shock: :shock: :shock:
utána próbáltam úgy felfogni, hogy legalább lesz egy nő aki várja a klimaxot.. :roll:

tudom könnyű mondani, de a ct-ig ne aggódj sokat !
a műtét után a következő mondatot mondogattam magamnak : seggbe( bocsánat ! ) rúgtam az endót !

mi jelenleg pihenőpályán vagyunk, a párom munkanélküli lett

Gestomix szedése hat hónapig
 
 


Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Viki!
Sajnálom:((( Az a rohadt pénz:(((((

Én túl vagyok a műtéten...egy petefészekkel és egy cisztával kevesebb van a hasamban.
Ok, a bal szerencsére ép, de nem lesz egyszerű a tesóbaba.
Valami gyógyszeres kezelést akar a doki, majd 5-6 hónap múlva átjárhatósági vizsgálat a bal oldalon, aztán meglátjuk...

Jót nevettem a klimaxos dolgon, hát igen:))))A pozitív hozzáállás.:))))

 
 


sziasztok !

hogy vagytok ?

Andi
hogy vagy ?
helyrejöttél már ott bent ?

Mangu
hogy vagy ?

Gestomix szedése hat hónapig
 
 


Köszi Viki!
Már jól vagyok, semmi bajom. Mondjuk a menzeszem nagyon nem akar megjönni, de fáj a hasam rendesen:((( Csak kínoz:((
Felírt a dokim egy visanne nevű tbl.át, hát nem váltottam ki, én félek tőle, meg olyan új, h ki tudja milyen mellékhatások jönnének:(( Nem akarom kipróbálni.

Ti? Hogy vagytok?? Mesélj!!!

 
 


Sziasztok !

hogy vagytok ?
kiújult az endóm ..... :cry: :cry: :cry:

Gestomix szedése hat hónapig
 
 


Viki! Sajnálom nagyon!!!! És ha letelt a gyógyszer? utána mi lesz? Hogy derült ki, h kiújult?

Én megvagyok, bár ma 49 napja, h nem jött meg. Csináltam tesztet, de negatív. Szerdán megyek a dokihoz, h mi a fene van:((( Nem szokott késni. Még a műtét után is 5X jött meg normálisan:(((
Már minden szörnyűségre gondoltam:((

 
 


Szia Andi !

hogy vagy ? nyugi, minden rendben lesz !
doki mit mondott ?
 
 


Sziasztok Lányok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Ti szedtetek bármilyen gyógynövényt, különösen a barátcserjét. Most kaptam meg a harmadik gnrh szurimat, ősszel indul a lombik (remélem) és arra is kíváncsi lennék, hogy ha szedtetejk valamit, akkor azt mikor. Lombik előt, alatt is-is.
Köszönöm! :)
kormi76
Budapest IX. kerület
 
 


Sziasztok,

sajnos eddig még nem volt időm elolvasni amit írtatok, de röviden leírom én hol tartok.

2008 dec-ben volt egy laparom 10 cm-es cisztát távolították el a bal pf-ből, azután fél éves GnRh kezelés, aztán fél év múlva feltáró műtét, minden ok. Majd 2010. aug-ban lombikkal egy bébivel lettem terhes, aki már most elmúlt 1,5 éves :) most szúrkál a bal pf-em, aki mindig is ludas volt az endóban.

Azért fordultam ide, hogy megtudjam diétázik-e valaki s milyen diétát követ? orvosi tanácsra? vagy neten találta, ha netes belinkelné nekem? köszönöm

Ha bármi kérdésetek lenne, írjatok nyugodtan! :)

Zita

Kép


látom ide hiába írtam, mert senki nem ír már :(

Zita

Kép


Sziasztok! Tudom ezek már régi beszélgetések, de gondoltam megprobálok itt infohoz jutni. Az én történetem röviden, 3 éve külföldön élünk férjemmel, 2 éve alhasi fájdalom, és gyomor fájás miatt volt laparom, összenövéseket oldottak fel a hasfal és belek között, illetve találtak endometriozisokat a méhem körül, amiket lézerrel eltávolitottak. Azota eltelt 1 év, és még mindig vannak fájdalmaim, a fogamzásgátlot szedem rendesen,( mivel gyermekvárással még várnunk kell kicsit), ezért kérdésem az lenne, mik voltak a tapasztalatok nálatok, mennyi idő után mult el minden féle fájdalom lapar után? Tudom, sok minden mulik azon, mit csináltak pontosan, mitörtént műtét alatt, de hátha tudja valaki tapasztalatbol, milyen sok idő kell a teljes gyógyuláshoz ilyen belső műtétek után... Ultrahangom volt azota többször, minden tiszta.   Köszönöm előre is a hozzászolásokat! Szép napot Mónika


 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: