Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!


Szgbr sajna nem sikerült a csütörtöki találkozó a doktornővel. Az asszisztenssel félreértettük egymást az időpontot illetően. Csak ezen a héten csütörtökön megyek. Bár én kristálytisztán emlékszem, hogy anno két hete kihangsúlyoztam, hogy jövő hétre kellene az időpont. Az a baj, hogy kocsiból hívtam és nem volt nálam naptár. Mindegy, ez van. Csak nagyon szererettem volna már megbeszélni vele ezeket a dolgokat és rákérdezni néhány dologra.
Zergényi doktornő még rendel egyébként ott a Meder utcában ha jól értem szerdánként? Most nem tudom mit csináljak...De úgy gondolom azért mindenképpen beszélnék még Cseh doktornővel én nem mennék csak úgy át Zergényi doktornőhöz. Cseh doktornő már régóta ismer, tudja az összes előzményt, meg azért ő tudja, hogy nem volt ez egy olyan egyszerű terhesség. Mindenképpen beszélek vele, aztán majd meglátom, hogy mi lesz.

Kép
Kép
 


Sziasztok!

Nyanya77, igen a Zergényi doktornő heti egy alkalommal rendel a a Meder utcában, voltam is nála szerdán, még sikerült hozzá időpontot kapnom.
A Cseh doktornővel való csütörtöki találkozó remélem összejött! Benyomás? Ott tud lenni a szüléseden?

Üdv.
 
 


Sziasztok,

új vagyok itt a fórumon és véletlenül találtam rá a beírásaitokra.
Cseh Erikához jártam én is terhesgondozásra és sajna csatlakoznom kell Papirmasni esetéhez. Mikor elkezdtem hozzá járni a magánrendelésére, nem tudtam, hogy ő is várandós, és ezt később sem közölte, csak amikor rákérdeztem egy idő után, hogy kerekedik a pocakja, csak nem??? Hát de... és szerintem egyáltalán nem volt korrekt, hogy az elején nem közölte, hiszen engem is érint, hogy nem tudja végigvinni a terhesgondozásomat se, a szülésről és a felfogadásáról pedig már nem is beszélve... (szóval szerintem nem magánügy...)
Aztán csak annyit mondott, hogy egy darabig Zergényi dr-nő helyettesíti majd, de mikor rákérdeztem, hogy szeptember elejére vagyok kiírva, visszatér-e esetleg addigra és mi lesz a szüléssel, mert természetesen én is úgy gondolkodtam, mint Papirmasni, hogy akihez jártam és akiben bíztam és akinek végig fizettem, annál szeretnék szülni is. Na végül nekem csak annyit mondott, hogy augusztusban térjünk rá vissza.
Én már itt kezdtem rosszat sejteni, ezért vártam az utolsó terhesgondozást a magánrendelőben, a helyettes Zergényi doktornővel. Nagyon kedves és segítőkész volt és megadta a beutalókat a Sotéra, az utolsó kötelező UH-ra, ctg-re, stb.
Cseh Erikának azóta hírét se hallottam. Most kezdem úgy érezni, hogy két szék közt nagyon-nagyon a pad alá estem. Cseh Erikáról semmit nem tudok, mert a mobilját nem veszi fel, nem tudom rendel-e már, vállalná-e a szülést, ahogy az elején említette, hogy térjünk vissza rá... Zergényi Dóra pedig nem nagyon érez a páciensének, kétszer próbáltam vele a kórházban felvenni a kapcsolatot, hogy a kötelező vizsgálataim leleteit tán ki kellene értékelni, illetve hogy akkor ha már így alakult, szeretnék nála szülni, de nem nagyon foglalkozott velem. A magánrendelésen sokkal barátságosabb és lelkesebbnek mutatkozott, a kórházban inkább lerázott. :(
Ezért itt vagyok tanácstalanul, hogy kell-e nekem ezek után fogadott orvos, vagy bemegyek, ha itt az idő és majd az ügyeletes elvégzi a dolgát...??? :(

Nektek azóta hogy alakult a dolog?
 

 
 

Sziasztok!

Szgbr ne haragudj, hogy csak most írok vissza a kérdésedre.
Igen találkoztam Cseh doktornővel is és rá egy hétre Zergényi doktornővel is. Gondolhatod, hogy a vége Zergényi doktornő lett. Rákérdeztem kerek perec Cseh doktornőre, hogy tudja e vállalni a szeptemberi szülésemet és azt mondta, hogy jelen pillanatban úgy tűnik, hogy igen. Kedves volt, de nekem ettől több kell. A jelen pillanat nem elég. Én megértem, hogy egy két hónapos babával nem tud konkrétumot mondani, de én meg nem tudok a bizonytalanra alapozni. Így következő szerdán felkerestem Zergényi doktornőt és megegyeztünk, hogy akkor nála fogok szülni. Nagyon rendes volt, adott egy rakás beutalót, mindent részletesen elmondott. Azóta már a klinikán is találkoztunk az első ctg eredménye és a 36. heti vizsgálat kapcsán és akkor is nagyon szimpi volt.

Cicapanni üdv itt! Remélem jöl alakul nálad is minden. Sajnálom, hogy nem úgy alakult Zergényi drnővel a dolog, ahogy szeretted volna. Nem lehet, hogy tényleg csak nagyon el volt havazva és csak te érezted lerázásnak a dolgot? Az mondjuk tény, hogy az én nevemet sem tudta volna megmondani, de arcról egyből megismert és tényleg rendes volt. Nem is várható el tőle, hogy kétszeri találkozás után egyből a keresztnevemen szólítson.

Kép
Kép
 


Sziasztok!

Sajnálom a negatív élményt Zergényi doktornővel kapcsolatban. Nekem azóta is csak pozitív. Mindent elmagyaráz. Odafigyel. Tény, hogy a nevemet még nem jegyezte meg, de látásból felismer. 34. héten voltam utoljára a magánrendelőben, aztán 36 hetesen a klinikára kellett menni vérvétel, uh, ctg és a doktornő pedig levette a kenetet a streptohoz, és megvizsgált. Aztán most a héten ctg, aminek az eredményét szintén megnézte, és rögtön kérdezte, hogy jövő héten mikor jövök, valamint elmondta, hogy mikor kell indulni a kórházba szülésnél, valamint, hogy az ügyeletes megvizsgál, és ha tényleg beindult, akkor értesítik őt és jön.

Papirmasni nálad mi újság? Írjál te is a tapasztalataidról! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép


Sziasztok!

Nekem idő közben megszületett a kislányom, tegnap jöttünk haza a kórházból. Sajnos a szülésem nagyon de nagyon nem úgy alakult ahogy szerettem volna. Szülésznőt nem fogadtam, csak a Zergényi doktornőt szerettem volna fixen magam mellé. Egyiket sem kaptam meg. A szülésznők rám sem hederítettek, órákig voltam ctg-re kötve többször is, úgy hogy annak az érzékelőjét nekem kellett a hasamra szorítani, különben nem mért. Nem mozoghattam, senkit nem érdekeltem. A doktornőt 3x láttam összesen, kétszer kb. 3 percre és az utolsó 20 percben, mikor is egy másik orvos segítségével szó szerint ki kellett nyomni belőlem a babámat. Ezt az idősebb férfi orvos tette meg, a doktornő nem igen tudta mi tévő legyen, nem tudom meddig szenvedtem volna, ha nem jön ez a másik orvos. Így "megúsztam" 10 óra kínlódással. Nem lett szép emlék, hosszú volt és gyötrelmes, de ami a legrosszabb volt, hogy mintha a világon sem lettem volna, senki nem törődött velem. Konkrétabban nem szeretnék írni róla, ha a "csúf" részletek érdekelnek bárkit, írjatok privit. :)
Jobb, gyorsabb és szebb szülést kívánok nektek és csajok, fogadjatok szülésznőt!!!

Kép

Kép
 


Sziasztok,

azóta nálam is alakult a helyzet, találkoztam Zergényi dr-nővel a kórházban, elmondtam, hogy kicsit "két szék közt a pad alá" érzem magam és hogy az utolsó eredményeimet még nem látta senki. Most rendes volt, bár most is rengeteget vártam rá, de jött, megvizsgált, megnézte a leleteimet, elmagyarázott mindent. Alapos volt és rendes. Azt mondta, hogy őt a kórházban mindig üldözni és zaklatni kell... :P Ugyanazokat mondta el a szülésről, mint neked Angyalkrisz. :)
Én pedig felkértem, hogy akkor nála szeretnék szülni. Rá szerettem volna kérdezni a tarifára, de sajnos pont kapott egy telefont és elsietett. Nálatok került szóba ilyesmi? Vagy hallottatok valamit erről? Ha van valami konkrét, megírnátok priviben?

Amúgy én azt láttam, ahogy a folyosón ültem elég hosszú ideig, hogy azért van szegény mindig elhavazva, mert az idősebb dokik nyomják le neki a melót rendesen! "itt egy kismama, görcsöl, megnézné?" kb. 3 ilyen futott be neki más dokiktól, miközben neki már csak én lettem volna soron... ő meg lelkiismeretesen elvállal mindent. Ez mondjuk becsülendő. :)
Jövő héten is megyek ctg-re, meg hozzá is (megint üldözöm majd a folyosón, mint egy szellemet :D), aztán most már remélem rendben leszünk. :)
 


Szia Papírmasni!

Először is nagyon gratulálok a kislányodhoz! Azért nyugtass meg minket, hogy egészséges és minden oké és te is jól vagy!
Én is ettől félek egyébként, hogy ott hagynak és nem törődnek majd velem. Első baba, első szülés lesz, és bár nem tartom magam hisztisnek meg követelőzőnek, de azért a kedvességre és a törődésre biztos rá leszek szorulva, mint minden fájdalmakkal küzdő szülő nő. Ezért vagyok bizonytalan, mert jó lett volna az orvossal egy közvetlenebb, jó kapcsolatot kialakítani, akit aztán később tényleg érdekel a szülésed... de már nincs sok hátra, meglátjuk mi lesz.

Neked sok pihenést és örömteli babázást kívánok! :)
 


Sziasztok!

Örömmel olvasom, hogy van köztetek olyan, akinek sikerült találkoznia a kórházban is a doktornővel. Ezt, hogy csináltátok? A héten voltam én is ctg-n, az ott lévő hölgy jól megijesztett és továbbküldött az orvosomhoz az eredménnyel, de hiába próbáltam hívni a doktornőt egyszer sem vette fel a telefont. A legutolsó találkozónk alkalmával felhívta a figylmem arra, h. sokszor van, hogy nem tudja felvenni a telefonját, de épp ezért elmentette a számomat és ígérte, hogy majd visszahív, ami nem történt meg. Ugyan a ctg-s hölgy tanácsára a szülőszobába becsengettem, hogy egy ottani orvos nézze meg az eredményt. Be is vették a papíromat, majd kb 5 perc elteltével visszahozták, de semmit nem mondtak róla. Miután rákérdeztem, hogy egyébként rendben van, biccentet egyet a nővér/ szülésznő (fogalmam sincs ki lehetett).
Egy megnyugtatóbb válasz azért jobban jött volna.
Üdv.
 
 


Szgbr! Nekem első alkalommal a ctg-ről felhívták őt, hogy jöjjön, és kb. negyed órán belül jött is. Aztán 2. alkalommal más ctg-s volt, igencsak bunkócska (egy rövid vörös hajú csaj), aki mondta ha meg akarom keresni, akkor menjek át az ambulanciára, ott majd megmondják, hogy éppen hol van a doktornő. Azok meg visszairányítottak, és mondták, hogy a 2. emeleten van, odamentem és kb. 5 percen belül már meg is nézte a leletet.

Cicapanni! Őszintén szólva én nem kérdeztem rá a tarifájára, de úgy tudom nincs is, sőt van akitől nem is fogad el semmit... Mi adunk amennyit gondolunk és tudunk. Cseh Erika sem mondja meg előre a tarifát...


Szerencsére nekem van fogadott szülésznőm: Zsoldosné Eta. Én előző szülésemnél tanultam, hogy kell a szülésznő. A doki ott is ritkán nézett meg, pedig fogadott, tapasztalt doki volt, és nem is keveset kért a szülésért...

Mondjuk azt nem igazán értem papirmasni, hogy miért hagyták rajtad a ctg-t. Valami gond volt? Vagy "csak" hanyagságból? Hiszen ott van a vajúdófolyosó, és úgy tudtam, hogy támogatják a szabad mozgást. Hiszen a gravitáció sokat segít a tágulásban.

KépKép
KépKép
KépKép


Sziasztok!

Igen, mindettől eltekintve jól vagyunk, a kislányom gyönyörű egészséges kisbaba, nagyon örülök, hogy van nekem. Az utolsó fél órára kaptam egy szülésznőt, egy angyalt (nem mindenki bunkó ám ott :) ), rengeteget köszönhetek neki. Sajnos a nevére nem emlékszek, ötven körüli, szőke hajú, nagyon kedves, empatikus ember. Ő mindent elmondott, leült mellém, megsimogatott és ami nem mellékes, neki köszönhetően nem vágtak, nem sérültem, szóval már majdnem olyan vagyok mint új koromban. :)

Angyalkrisz, a barátnőm 1,5 éve szült a Zsoldosné Etával, neki is fogadott volt és ódákat zengett róla. Biztos, hogy jól választottál.
CTG-n nem tudom miért maradtam sokáig, elvileg 1,5 óra ctg kell ilyenkor, csak gondolom el lettem felejtve. A maratoni ctg után kimehettem a vajúdófolyosóra, ott kóboroltam 2 órát, végighallgattam 5 szülést, kellőképpen meg is rettentem... de valamit azért segített a gravitáció. Ezt követően megint több órás ctg, majd a szülőszobán végig. Nem értem mire volt jó, hiszen kitágulva teljesen ki voltam már mikor beértem is, csak a baba feje nem jött le. :(

Zergényi doktornőnek én is úgy tudom, hogy "tarifája" nincs, nála a hálapénz a szó legszorosabb értelmében értendő. :)

Cicapanni, azért az én esetem remélem valamennyire egyedi volt, hisz aznap éjjel valóban sokan szültek, reméljük Nálad máshogy lesz majd. Most jelenleg annyi kismami van, hogy el sem férnek a gyermekágyon, az újak egy időre a patológiára kerülnek, aztán ha felszabadul egy ágy, a gyermekágyra.

Amúgy a doktornő a szülés előtt is nagyon aranyos volt, mindig megnézte a ctg leletemet, az ambulancián soron kívül fogadott, ha hívtam és nem vette fel visszahívott és mindig megvizsgált. Az utolsó napon is már majdnem tudta ki vagyok. :)

Végülis minden jó ha a vége jó, a problémákat a gyermekágyas osztály félbolond takarítónénije meg úgyis feledteti, igazi egyéniség, még ha nem is a tisztaság bajnoka. :)

Kép

Kép
 


Sziasztok!

Angyalkrisz, igen sikerült nekem is az általad említett, rövid, vörös hajú ctg-st kifognom rögtön az első ctg-m alkalmával.

Az általad említett szülésznőről már sok jót hallottam, pontosabban olvastam. Kezdek elgondolkodni rajta, hogy nekünk is kéne egy fogadott szülésznő. Hogyan működik ez a dolog?
 
 


Hali,

a vörös hajú ctg-s szerintem csak helyettes, pont akkor adta át a kedves Anna nővér a neveket és időpontokat tartalmazó kis füzetet a másik nőnek, amikor ott voltam én is ctg-n. Anna nővér is rövid hajú, de nagyon kedves, mindenkit a keresztnevén szólít, jó nagy dicséretet ad, ha nem alszik be a babó a vizsgálat alatt. :) Ha megkéred, hogy segítsen elérni a doktornőt, akkor felhívja! Ott előttem egy kismamának elég rossz lett az eredménye, mert már benne járt az időben, és azonnal hívta a dokiját, hogy nézze meg, stb.
Köszi lányok a választ a hálapénzzel kapcsolatban, én is kb. valahogy ezt gondoltam, hogy nincs fix, aztán meglátjuk hogy alakul.

Szülésznő: hát én is egyre inkább kezdek elgondolkodni rajta, és engem is érdekelne, hogy működik ez a dolog... úgyhogy várnám az infókat. :P
 


Ez a helyettes ctg-s nem egy kicsit magasabb, dundi, rövid vörös hajú nő? Van bent egy szülésznő aki így néz ki. Aznap este is ügyeletben volt, amikor szültem és olyan undok, hogy csak na. Ő kötözött ki a ctg-hez. :) Őt kerüljétek ha tudjátok.

Kép

Kép
 


Sziasztok!

Szülésznővel kapcsolatban írnék pár sort. Ma voltam 36. heti ctg-n a klinikán + laboron. Ctg előtt megcsörgettem Zergényi drnőt, felvette és egy 5 perc várakozás után már jött is és meg is vizsgált a megbeszéltek szerint. Sajna egy szűk ujjnyira nyitva van a méhszájam, de azt mondta legalább nem a nulláról kell majd kezdeni a dolgot. Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy mégis szeretnék fogadott szülésznőt, így rákérdeztem a doktornőre, hogy ő esetleg tud e ajánlani valakit. Azt mondta máris kimegy és be is mutat valakinek. Jött is vissza egy fiatal szülésznővel, akivel egyből le is tegeződtünk és aki elvitt megmutatni a szülőszobákat, vajúdószobát stb. Részletesen elmondott mindent, kikérdezett az előző szülésemről és telefonszámot is cseréltünk. Már le is beszéltük a jövő heti ctg időpontot, mert így hozzá fogok menni, mikor ügyeletes. Nagyon kedves volt, remélem nem fogok benne csalódni. Vaszil Editnek hívják.
A ctg-n ma nekem is sikerült kifognom a vörös hajú nőt. Szerintem iszonyú bunkó volt! Kiment a szobából legalább 10 percre és közben a ctg gép mellettem elkezdett idegesítően sípolni. Tiszta ideg lettem, hogy a babával van valami és még csak ott sincs, hogy megnézze. Mikor visszajött megkérdeztem, hogy ez most miért van és még csak válaszra sem méltatott! Megnyomott egy gombot a gépen és továbbállt. A legszívesebben ráordítottam volna, hogy menjen az istállóba a lovakhoz, ha nem bír kismamákkal érdemben foglalkozni. Ja, a vérnyomásmérőt rosszul rakta rám, tudtam volna mondani neki, hogy ennek így nem sok értelme van és még csak meg sem kérdezte ki a dokim és megcsörgesse e! Azért voltam csak nyugodt, mert előzőleg a szülésznővel megbeszéltük, hogy ha végeztem a ctg-vel csöngessek be és akkor megnézi.

Egyébként visszatérve a szülésznő témára most valahogy sokkal nyugodtabb vagyok, hogy tudom van fogadott szülésznőm. Azt semmiképp nem akarom, hogy otthagyjanak magamra, mint szegény Papírmasnit.

Kép
Kép
 


nyanya77, az a szülésznő is ügyeletes volt, mikor szültem. A rossz ctg gép miatt senki nem találta aznap a babám szívhangját, pedig keresték vagy 20 percig, ez a csajszi 1 perc alatt megtalálta és nagyon kedves volt, éppen ezért jegyeztem meg a nevét is. Sajnos akkor láttam utoljára, mert szülése volt, de szerintem benne nem fogsz csalódni, pláne ha ilyen kedvesen és korrektül nyitotta a dolgot. :)
Aki még nagyon szimpatikus volt nekem, Parragi-Sós Krisztina, szerintem ő sem lehet rossz választás, ő is nagyon rendes volt.

Kép

Kép
 


Úgy látom mindegyikünknek meggyűlt a baja a helyettes ctg-sel. Nem dundi, inkább vékony és alacsony. Reménykedek, hogy szerdán már újra Anna nővér lesz. tényleg szerdán dél körül megyek ctg-re, senki nem jön akkortájt?

Szülésznő: én 26 hetesen kértem fel. Megkérdeztem Cseh Erikát, hogy kit ajánl, ő visszakérdezett, hogy kiről hallottam. Mondom kettőről: Zsoldosné és Gönczi Kata. Azt mondta mindkettő nagyon jó, a Kata kicsit pörgősebb, fiatalabb, Eta pedig idősebb és nyugodtabb típus. Megadta mindkettőnek a telószámát, hogy hívjam fel valamelyiket. Ha kell valakinek a telefonszámuk szívesen elküldöm priviben.

KépKép
KépKép
KépKép


Hahó,

én is szerdán megyek ctg-re, de fél 9-re van időpontom. A vörös démonnal még nem taliztam, remélem már nem is fogok.

Szülésznő témán nagyon gondolkodom, lehet, hogy szerdán mi is felfogadunk valakit. Csak most meg a bőség zavara van... :)

Kép
 


Sziasztok!

Én is voltam tegnap a klinikán, bár én UH-n. A flowmetriás vizsgálat étékeim nem túl jók ezért, ill. a múltheti ctg eredménye miatt szeretnék a doktornővel beszélni, minél előbb, mert már kezdek nagyon elkeseredni, hogy mindig találnak valamit. Tegnap is is többször hívtam, még az ambulancián is próbálkoztam, hogy hátha tudják merre lehet a doktornő. Az ott lévő, hölgy tényleg nagyon kedves és segítőkész volt, telefonálgatott utána és végül arra jutott, hogy valószínű nincs bent a doktornő, mivel előzőleg ügyeletes volt, de akkor ezek szerint csak nekem nincs szerencsém. Már ma is próbáltamhívni többször, mondanom sem kell, hogy semmi és egyre inkább kétségbe vagyok esve.
Lehet, hogy a telefonszám nem jó? Kérlek, valaki írja meg a doktornő számát, hátha én vagyok olyan hülye, hogy rossz számot hívok. Egyébként csütörtökön megyek vissza ctg-re és biztosra akarok mennni, hogy találkozzak vele.
Köszi a válaszokat a szülésznőválasztással kapcsolatban. A tarifa ugyan úgy elégedetségi alapon megy, vagy fix ?
Kérlek benneteket még egyszer, hogy osszátok meg velem a doktornő számát! Előre is köszönöm.
Üdv. mindenkinek!
 
 


Sziasztok!
Én még új vagyok itt és lenne pár kérdésem.
Nekem jövő hétre van időpontom Dr. Cseh Erikához sajnos nem babaügyben, hanem mens. problémával, valószínűleg PCOS.
Akkor most alapjában véve rendes vagy nem?
Az tényleg gáz, amit írtok, hogy nem tájékoztatott arról, hogy ő is kismama és nem biztos, hogy ott lesz a szülésnél.
Mennyibe kerül Nála egy vizsgálat?
Hah szimpatikus lesz, akkor szeretnék utána is Hozzá járni.
Ott ahol a magánrendelése van, ott is elvégzik az esetleges vérvételt?
Előre is köszönöm a segítségeteket :)
 


Szia Kovagi22!

Én is PCOS proléma miatt kerestem fel a Cseh doktornőt. Nekem nagyon szinpatikus volt, tényleg, nem rázott le rövid idő alatt, mindent részletesen elmagyarázott. Véleményem szerint jó szakember és e mellett még kedves is. Úgy tudom, hogy már labor vizsgálatra is van lehetőség a magánrendelőben, de, hogy milyen áron azt nem tudom, nekem egy ismerős segítségével sikerült terheléses cukor, ill. horonvizsgálatot csináltatni a "körzeti" kórházban, ingyen.
Sajnos tényleg rosszul jött ki a dolog, hogy ő is most nem rég szült, és egy páran számítottunk volna rá, de ezt leszámítva szerintem nincs semmi gond vele, sem emberileg, sem szakmailag. De ez csak az én véleményem. Úgy gondolom, hogy egy próbát megér, hogy elmenj hozzá és annak függvényében tudsz majd dönteni.
Üdv.
 
 


Kedves szgbr köszönöm szépen a hozzászólást, remélem, hogy minden rendben lesz. Hétfőn megyek, majd utána jelenetkezem, hogy milyen volt.

:)

Szép napot!
 


Szgbr!
Holnap tuti bent lesz (szerdán) a Zergényi doktornő, mert reggel 8-ra beszéltem meg vele talit, szóval holnap biztos dolgozni fog. Viszont pont ezért, ha csütörtökön keresed, lehet megint nem lesz szerencséd... szóval szerintem hívd telefonon mindenképp holnap délelőtt! Priviben elküldöm a számát, ami nekem megvan. Illetve még egy ötlet: szerdánként már 16-21-ig magánrendel ő is a Meder utcában. Esetleg az ottani asszisztenseken keresztül a rendelés alatt eléred.

Kovagi22!
Emberileg kedves és korrekt, szakmailag is rendicseknek tűnt, odáig, amíg a terhesgondozásaink voltak. Nekem a laborokra, vizsgálatokra körzeti orvost és magánklinikát javasolt, ő beutalót soha nem adott sehova.
Az ő vizsgálatai a magánrendelőben kirakott ártábla szerint 8-12e Ft között vannak, attól függően, hogy milyen vizsg.
Szép estét! :)
 


Sziasztok!

Cicapanni, köszi a számot, de időközben sikerült nekem is elérnem a doktornőt, holnap fél nyolcra beszéltük meg a találkozót, nagyon remélem összejön.

Üdv.
 
 


Sziasztok!
Ma voltam a Cseh doktornőnél, nagyon kedves volt. Megállapította a PCOS-t, de persze vérvételt rendelt, a hormonok miatt.
Remélem a jövőben is ilyen aranyos lesz :)
Van itt valaki,aki PCOS-el küzd?
A doktornő életmódváltásról és gyógyszeres kezelésről bezsélt.
Persze a neten utánnanéztem és gondoltam, hogy ez lesz,de van valaki közületek aki ezt a gyakorlatban is "megéli"?
Köszönöm :)
Szép estét!
 


Sziasztok!

Én azóta megszültem. Sajnos Zergényi doktornővel nem teljesen pozitív a tapasztalatom....

Éjfélkor mentünk be a kórházba (hirtelen 5 perces fájásaim lettek), felvettek, ctg-re tettek, ahol majdnem 2 órát voltam (papirmasnihoz hasonlóan). Merthogy mikor beértünk, mondtam az ügyeletes szülésznőnek, hogy még nem szóltam a fogadott szülésznőmnek, mert nem voltam biztos benne, hogy ez már az. Azt mondta, várjuk meg a vizsgálatot... Végül értesítették a szülésznőt, aki nagyon hamar beért. Onnantól már jó volt. Levett ctg-ről (egyébként leszartak volna), és átvitt szülőszobára. 2kor ment el a víz. Doktornőt nem lehetett elérni....
Nagyon rossz lett volna ha nincs ott a szülésznőm. Az ügyeletes szülésznő bunkó volt és tiszta idegbeteg. A ctg alatt állandóan elment a szívhang, újra kellett keresgélnie, és ez neki borzasztóan a terhére volt.
Talán 4 körül sikerült elérni a doktornőt, de hallottam , hogy mondja neki a szülésznőm, hogy nagyon siessen, mert nemsoká megvan a baba. Hát 5re lett meg a pici, doktornő épphogy beesett a kitolásra.... Úgy kezdtük el a kitolást, hogy csak a szülésznő volt ott. :shock: Ügyeleteset éppen nem találták, mert ugyebár ő úgy tudta, hogy van orvosom, aki úton van.

KépKép
KépKép
KépKép


Angyalkrisz!

Gratulálok a tündéri kisfiadhoz!
Nagyon sajnálom, hogy ugyan kis időre is, de bele kellett kóstolnod Neked is a szülésznő nélküliségbe. Sajnos nálam ugyanez volt, a vajúdóban (ajtó mellett balra az első ágyat nyertem meg magamnak) a ctg-n folyton elment a szívhang. Akkor egy magasabb, testesebb vörös rövid hajú szülésznő volt ügyeletben, ő is tök bunkó volt velem. Végig azt érzékeltette, hogy én, vagy a gyerekem vagyunk defektesek, hogy nem hallható a szívhang. Hosszú-hosszú percekig keresgélte minden alkalommal, közben szuszogott és pofákat vágott, majd ha valami idióta pozícióban rátalált, kiadta a parancsot, hogy szorítsam oda az érzékelőt. Majd otthagyott órákig. Mondanom sem kell, hogy a végére a kezem tőből majd leszakadt, a végén már a férjem tartotta a cuccot, mert mondtam, hogy én kivágom. A szülésznő jött-ment, minden alkalommal egy pillantás erejéig nyugtázta, hogy oké, rendben szorítom az érzékelőt, de le se szart.
Ezek szerint akkor akárhogyan is, aki fogadott szülésznő nélkül vág neki nagyjából erre számíthat, lekezelés, bunkózás, maratoni ctg-k egy semmire sem jó géppel, a doktornőt meg ha valaki látni akarja, vigyen róla fényképet... szuper.

Mindenesetre irigyellek, ma már én is szülésznővel vágnék neki (talán csak szülésznővel), hogy kellemes emlékként maradhasson meg ez a pillanat.

Sok boldogságot Nektek! :)

Kép

Kép
 


Sziasztok!

Mi még nem vagyunk túl a nehezén, ugyanis elhaladtuk a kiírt időpontot, de Törpi egyáltalán nem akar előbújni, nagyon jól érzi magát odabent. A ctg és az áramlás eddig általában tökéletes, így nem is sürgeti kifelé senki. 1 hét haladékot kaptunk, ha nem történik semmi, hétfőn kell (09.13.) befeküdnöm, ezt beszéltük meg a doktornővel. Aztán most derült ki, hogy ő viszont hétfő-kedd-szerdán nem lesz elérhető. De akkor minek feküdjek be? Meg hát most kényszer alatt vagyunk: vagy szüljünk vasárnapig, vagy várjuk meg a kórházban a csütörtököt, amikor visszajön és akkor viszont indítás lesz. :( Azért gáz, hogy most még ezen kell izgulnunk, hogy ha esetleg pont a 3 nap valamelyikét választja Babó a világrajövetelre, akkor hiába a fogadott orvos, marad az éppen ügyeletes vadidegen. :(
Szorítsatok nekünk, hogy ne legyen ekkora pechünk! Emellett egyre tutibb, hogy mi is szerzünk gyorsan egy szülésznőt magunk mellé, ha még így a végén lehetséges!
Angyalkrisz, Csabi csúcs milyen helyes, sok örömet hozzá! :P
 


Sziasztok,

na mi is megszültünk! Áron 51 cm-rel és 3270 grammal, apás szüléssel, természetes úton (kis gátmetszéssel) született.
Zergényi doktornő alapos, maximalista és nagyon kedves volt. Már az elején azonnal jött, amikor a szülésznő hívta. Végig magyarázta, hogy mit kell csinálnom, légzés, stb. Türelmes és higgadt volt, még viccelődött is a varráskor. :) A szabadnapján is beugrott a kórházba, hogy ellenőrizze a varrataimat meg gondolom a többi kismamáját.
Aztán varratszedéskor is ellátott a kötelező tudnivalókkal és jótanácsokkal. Összességében elégedett vagyok vele. És valószínűleg, ha a terhesgondozást az elejétől kezdve vele csináltuk volna, akkor még jobb kapcsolatot is sikerült volna kialakítani vele.
Szülésznőt amúgy nem volt időnk fogadni, de az egyik nappalos lánnyal nagyon szimpik voltunk egymásnak és többször is rám nézett, aztán végig mellettem volt és segített és ő asszisztált a Zergényi doktornőnek is végig, ő is kedves és profi volt (Kun Laurának hívják). Köszönet neki ezúton is.
 


Cicapanni, nagy gratula a kisbabádhoz, szuper, hogy ilyen szép emlékként maradt meg a szülésed. Jó egészséget mindkettőtöknek!

Kép

Kép
 


Többiek? Veletek mi van? Gyertek, meséljetek!! :)

Kép

Kép
 


Sziasztok!

Olvasva a rengeteg pozitív visszajelzést, vettem a bátorságot és bejelentkeztem a doktornőhöz. Egy ideje rendszertelen (3-4 havonta) menstruációval küszködök, voltam sok orvosnál, akikkel szintén negatív a tapasztalatom. SZTK rendelésre már el sem megyek, ott úgy bánnak az emberrel mint egy állattal. Durva, bunkó és hadd ne soroljam tovább. Ezért pénzt, időt nem sajnálva elkezdtem magánrendelésre járni, először Pécsre. Sajnos a vérvételem eredménye elkeveredett, 3 hónapig hiába hívogattam a dokit. Csak addig voltam fontos míg ki nem fizettem a magánrendelés díját. Ezt követően voltam Szekszárdon is nődokinal, szerinte semmi bajom, eltekintve a petefészkenként 10-15 db cisztától. De szedjek fogamzásgátlót és majd elmúlik, ez volt a diagnózis. De én babát szeretnék!
Párommal olvasgattunk a cisztákról és elgondolkoztunk, hogy lehet PCOS-em van. Keresgélünk a neten, hogy kik az elismert orvosok ezen a területen. Ekkor találtunk rá a doktornőre. Messze van tőlünk, de egye fene, ennyit megér az egészség. Bejelentkeztünk, felutaztunk Pestre, megvizsgált, cisztákat talált. Elküldött vérvételre (menstruáció 3-5. napján), de ő nem tudott beutalni. Megbeszéltük, hogy a lakóhelyemen elmegyek a vizsgálatra és az eredményt majd emailben elküldöm neki és ő majd elolvassa, kiértékeli és válaszol hogyan tovább. 3 hónap múlva végre megjött a menses, elmentem a vérvételre, eredményt megkaptam rá két hétre. Úgy ahogy megbeszéltük elküldtem neki emailben. Vártam egy hetet, semmi válasz. Második héten telefon, kb. huszadik próbálkozásra felveszi egy asszisztens. Elmondom neki a helyzetet, erre válasz: "Nézzem az emailemet, válaszolni fog a doktornő!" Harmadik héten még mindig semmi, újra telefon, másik asszisztens (ő már kedvesebb), megígéri, hogy szól a doktornőnek. Negyedik hét, még mindig semmi.... Újra telefon, a doktornő veszi fel. De még el sem tudom kezdeni a mondókámat, elkezd durva hangon beszélni a telefonban, hogy miért most hívom, délután van a rendelés... Erre én: "Rendben, elnézést, köszönöm..." és letettem. És ezzel be is fejeztem a doktornővel. Ismét kiadtam 10e Ft-ot, plussz az utazás és nincs semmi eredményem. Még mindig nem tudom mi a bajom! Itt is csak addig voltam fontos míg ki nem perkáltam a vizsgálati díjat.
Most ott tartok, hogy fogalmam sincs hova, kihez forduljak. Kiben bízhatok ha már egy magánrendelésen sem törődnek velem? Beszúrom ide a vérvizsgálat eredményét, eszerint az Ösztradiol szintem nagyon alacsony, 25 évesen. El vagyok keseredve :-(
Kép
bejja1985
Paks
 
 


Sziasztok!

Bejja 1985, annyiban tudnék segíteni, hogy a barátnőmnek hasonló jellegű problémája volt, neki még a tesztoszteron szintje is magas volt, ő endokrinológus szakorvoshoz fordult, és gyógyszerekkel megoldódott a problémája. Talán ez segíthet.
Sajnálom a negatívumokat a doktornővel kapcsolatba, voltunk ezzel páran így :(
 


letisha30 írta:Sziasztok!

Bejja 1985, annyiban tudnék segíteni, hogy a barátnőmnek hasonló jellegű problémája volt, neki még a tesztoszteron szintje is magas volt, ő endokrinológus szakorvoshoz fordult, és gyógyszerekkel megoldódott a problémája. Talán ez segíthet.
Sajnálom a negatívumokat a doktornővel kapcsolatba, voltunk ezzel páran így :(


Kedves letisha30!
Nagyon köszönöm, hogy felajánlod a segítséged. Lehet élni fogok majd vele. De elvileg a Csek doktornő is endokrinológus, épp ezért választottam őt.
A gyógyszeres kezeléstől nagyon félek. Sajnos allergiás vagyok, nagyon sok mindenre, asztmás is, melyre Seretide port szipákolok minden nap. Ráadásul nagyon sok gyógyszerre is érzékeny vagyok, főleg a pirinekre. Épp ezért nagyon félek ismeretlen gyógyszereket beszedni. De félek, hogy nem lesz más megoldás, muszáj leszek gyógyszereket szedni. Viszont ehhez előbb kellene találni egy megbízható orvost, akire számíthatok azután is, hogy kifizettem a vizsgálati díjat....

Szép napot!
B
bejja1985
Paks
 
 


Bejja, ezzel kapcsolatban írtam neked pár napja egy privát üzenetet, olvasd el, hátha...

Kép

Kép
 


Sziasztok Lányok!

Örömmel jelentem, hogy megoldódott a problémám, és ezt NEM A CSEH DOKTORNŐNEK KÖSZÖNHETEM. Elmentem egy helyi nőgyógyászhoz, ránézett a leletemre és kapásból rávágta, hogy PCOS-es vagyok. (A Cseh doktornő 4 hónap után sem volt hajlandó válszolni egyetlen levelemre sem!) Nem ért váratlanul, számítottam erre a diagnózisra. De nem keseredtem el, hanem elkezdtem megváltoztatni az életem. Odafigyelek arra, hogy mit eszek. Csökkentettem a kenyéradagot, egyrészt azzal, hogy kevesebbet eszem. Másrészt azzal, hogy én magam sütöm a kenyeret diétásoknak és fogyókúrázóknak készült lisztkeverékből.
Elkezdtem sportolni, hipoxi és trx tréningre járok, otthon szobakerékpározok. Fogytam 2 hónap alatt 6 kg-ot. Két hete visszamentem a helyi dokihoz ultrahangra, és nagyon boldog lettem az eredménytől: eltűntek a cisztáim! Az összes! És van rendesen peteérésem! A doki szerint már semmi akadálya a babának :-)

Bejja
bejja1985
Paks
 
 


Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Él még a topic? Van valaki aki a doktornőhöz jár és nála is fog szülni? Én november végén fogok nála:) Sorstársak, valaki?
hanyattka
BUDAPEST
 
 


Sziasztok! Én is a fenti kérdéssel jövök, hátha jár még erre valaki:) Igaz, majd csak szeptemberben, de úgy néz ki egyelőre maradok a doktornőnél, mert most még hozzá járok.
Tapasztalatokat, véleményeket szívesen fogadok!
Köszi!

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
eufemia
Szigetszentmiklós
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

cron