Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Családok!

Az MTA Pszichológiai Kutatóintézetében a Szociális Fejlõdéslélektani Csoport vezetésével új kérdõíves kutatás indul, ehhez keresünk olyan szülõpárokat, akik (pár hetes-10 éves életkorú) gyermekeket nevelnek, és szívesen kitöltenének névtelenül (néhány demográfiai adattal: nem, kor, végzettség stb.) egy kérdõívet. Jelentkezhetnek egyedülálló szülõk is, vagy szülõpárok egy-egy érdeklõdõ tagjai is.
A kutatás azt szeretné feltárni, hogy bizonyos életeseményekhez, történésekhez általában milyen mértékû és idõtartamú alkalmazkodás szükséges. A kérdõív kb. 90 jelentõs életeseményrõl (családi, munkahelyi, egészséügyi stb. témájú tételek)tesz fel kérdéseket.
A kutatás célja többszörös: képet nyerni a ma Magyarországon gyermekeket nevelõ szülõk ítéleteirõl, azokat összehasonlítani amerikai résztvevõk beszámolóival, valamint különbözõ magyarországon folyó családkutatások számára egy "valós" listát nyerni arról, hogy általában mit jelentenek bizonyos életesemények egy család/ egy személy számára.
A teljes vizsgálathoz kb. 400 résztvevõ megbízható beszámolója szükséges, ezért kérjük az Önök segítségét.

A résztvétel menete:
1. e-mailen lehet jelentkezni,
2. majd e-mailen érkezik meg egy kérdõív csomag részletes instrukcióval,
3. a megkapott kérdõívet két módon lehet kitölteni és visszajuttatni: (A) vagy a megkapott file-ban kell kitölteni a kérdõívet, majd elmentve visszaküldeni, ekkor ha a szülõpár mindkét tagja kitölti, kérjük, hogy egy üzenettel két csatolt file-lal küldjék vissza számunkra az anyagot. (B)Levélcímre is vissza lehet küldeni a kinyomtatott és kitöltött kérdõíveket.

A személyes e-mail címet és a hozzá tartozó nevet a kérdõívek letöltése után a hivatalos kutatási etika szerint azonnal töröljük. A kérdõíveket anonim módon, csakis kódszámmal tároljuk, és csoportosan elemezzük.

Érdeklõdök jelentkezését várjuk Danis Ildikónál, a téma vezetõjénél az alábbi elérhetõségeken:
danildi@mtapi.hu
06-20-394-1587
Névtelen
 


Tulajdonképpen ez mi volt?????????????
Vendég
 


kérdőíves kutatás...
katti
 

 
 

hű,gondolom, ez már nem aktuális
 
 


kár :(
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Kölökidõ

Jegyzetfüzet: