A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Menion: megy a drukk mára. Jó ez a szégyellősség! :D Én is ilyen voltam, aztán apukámat kellett ápolni 3 évig, mellette otthon és a kórházban is sok mindent megtapsztaltam, sok rémséget. Valahogy azóta nem érdekel.

Cedis: most ilyet mondott a doki valamikor korábban, mármint a kedd du 5 órát. Mindegy ma úgy sem mennék még, majd a héten felhívom a terhes ambulanciát vagy a dokit aztán megtudakolom.
A jövő héttől mehetek dolgozóba, de a főnökömmel megbeszéltem, hogy csak félnapra járok be, 1-kor minden nap hazajövök, lábakat fel, és itthonról ügyelek. Hála vagy sem a technikának innen is simán elérek mindent, fel tudok jeletkezni a benti hálózatra. Most is dolgozgatom, kapcsolatban vagyok a kollégákkal. Szóval lightos üzemmódban nyomok még 5 hetet, aztán novembertől már maradok a popókámon :wink:

Bei: örülök, hogy jobban vagy Te is. Tegnap óta nekem is kicsit jobban dugul az orrom, de hát jó idő van a pollenek meg szállnak. Remélem nem kapod el a bacit. Ja, vettél Normafloret? Nekem nagyon bejött! Totál rendet rakott odabenn, nem mintha baj lett volna az antibiotikum előtt, de azért valahogy mégis jobb.

Mami talival kapcsolatban én helyszín ügyileg nem vagyok kötve, alkalmazkodom és szíves szállítok bárkit. Én a III. és XIII. kerület vonalán mozgom sokat, de az autó úgy is odamegy ahová kormányzom :lol:

cicóka

Menion: nekem is ezért volt marhára kellemetlen a dolog, én is ilyen vagyok mint te, bár csak itthon vettem észre, ott nem, így is irtó ciki.
Mielőtt indultam zuhanyoztam, hajat mostam, gyantáztam a lábam, hónaljam, és reszeltem a sarkam, körmöt vágtam, erre tessék mi történik velem. :oops:

Bei: remélem hat a gyógyszer, és minden rendben lesz. Nektek meg van már a babakocsi?

Végül is ki melyik mellett döntött?

Kép
cedis

Bei: párodnak meg jobbulást!

Kép
cedis

ja és szuper éjszakám volt már nagyon fáradt voltam és biztos azért tudtam aludni kb 11-től 5ig akkor pisi majd megint aludtam fél 10ig
tegnap már annyira kész voltam hogy bukón volt a teraszajtó tőlem 2 méterre és addig se tudtam kimászni az ágyból inkább halálra fagyva vártam hogy Laci fél 11kor hazajöjjön és becsukja...
mikor megérkezett kiabáltam neki hogy siessen fel és mentsen meg mert megfagyok!
aztán azonnal elaludtam ahogy ő is lefeküdt...még a magnéziumokat se vettem be és nem is görcsölt a lábam éjszak...vagy annyira mélyen aludtam hogy nem éreztem nem tudom...
szóval kialudtam az elmúl napok fáradtságait!!!végre

szégyellősség nővérként aztán én is látok sok extrém dolgot pucérságot miegymást de az más...az nem én vagyok...
tudom van az a tévképzet a nővérkékről hogy könnyűvérűek meg van a mondás hogy:"több f..zt fogott mint kilincset"
de az ember valahogy munka közben kívülhelyezkedik az egésztől és nem játszik szerepet a szexualitás vagy az erotika....
olyankor totál félreteszem a szégyenérzetemet mert a segítő szándék elnyomja valahogy...
de ha én fekszek oda pucéran akkor azonnal bekapcsol az összes frusztrációm annak ellenére hogy tudom milyen a másik oldalon lenni és hogy nem úgy néz rám az orvos hisz én se úgy nézem a beteget....
ez van! kibírom nyilván!ez is egy áldozat a babámért és sokkal kissebb áldozat mint annak pl.aki évekig jár orvostól orvosig hogy összehozza a kisbabáját...és a lábaközt úgyérzi pályaudvarnyi ember nézelődött már...szóval szavam se lehet :oops:

na megyek enni mert a babóm már követel valamit...

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Annus: vettem a matrac dolgot, elnézést, akkor félreolvastam. Örülök, hogy meggyógyultál.

Menion: jó lehetett vásárolgatni, lehet, hogy mi kinézünk a novemberi expora, talán lesz valami okos dolog. A teccsoban csak tetra típusú pelenka van, ami nem jó, mert nagyon gáz anyagból van, azt nem akarom megvenni, majd benézek egy méteráru üzletbe, amit J javasolt.
Drukk a dokihoz, majd írjál, hogy mit mondott!

Cicus: gratula az eredményekhez.

Cicóka: Barni nagyon édes :lol:

Bei: jó hírek, hogy elmúlt a pisilőgond.

Lányok, apával vitatkozunk lelkesen, hogy kell-e légzésfigyelő és bébiőr vagy sem, én nagyon szeretnék venni, de ő nem. A neten is írtak róla illetve a minimanó újságban is talált egy-egy cikket, hogy ezek a készülékek sugároznak és csak az Angelcare felelne meg a nemzetközi super előírásoknak, mivel ennek a terméknek a legalacsonyabb a sugárzása, szerinte annyian felnőttünk enélkül a hülyeség nélkül, hogy felesleges és csak nagyobb elektroszmogban alszik a baba.
Azt mondja csak akkor vegyük meg, ha valami baj lesz a babával és a doki kimondottan javasolja. Hát nem tudom, én annyira szeretném, de ő elzárkózik előle. Mindenki vesz vagy használ ilyen készüléket?
Vendég

sannah nekünk lesz légzésfigyelőnk, Líviánál béreltem, és olyan megnyugtató volt hogy az van. Bár ő koraszülött volt és nagyon ajánlották, de én most is szeretnék mindenképpen.

cicus: Gratula az eredményhez :)

Babakocsin még mi is gondolkozunk , még nem sikerült dönteni... Talán decemberig sikerül :D

Talira én is szívesen mennék ,de sajna nem tudok felmenni Pestre pedig jó lenne veletek találkozni...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Menion! Köszi! :) Nem pusziszkodunk és Strepsilst szopogat, meg coldrexet ivott, meg vett be lázra algópirint. Most jobban van. Vagyis nem lázas. Erős ember. hamar meggyógyul. Ő nem az a beteges fajta. Nála 3 nap a megfázás is. És eggyáltalán nem látszik rajta, ha lázas.(Nem az a tipikus férfi beteg) :shock: Nem úgy mint nálam. Én 1-2 hétig szoktam húzni. Na ezért is vigyázok nagyon. Mondjuk , ha megfáznék most akkor egyből dokihoz mennék.

Cedis! Normaflórt nem vettem, mert abbamaradt a hasmas. Lehet, hogy a sok kamilla teától volt. :shock: Babakocsi megvan. :) almaZöld -fekete színű. Majd csinálok este képeket és feltöltöm.

Kép
bei

Sziasztok!

Cicóka nagyon aranyos Barni igazi kishapsi :D

Cedis látod nem kell izgulni a méretek miatt. :wink:

Menion én is nagyon szégyelős vagyok nem szeretek vizsgálatra járni csak a muszály.Uh-ra azért nagyon szeretek járni.

Bei jó hogy tul vagy a pisi bajon.a párodnak jobbulást.

Sannah én nem használtam és nem is használok ilyen készüléket persze ha probléma van meg az orvos kéri csak akkor.

t katinka

Sannah. Ezen én is gondolkoztam. Bébiőr nem kell,hiszen eleinte egy szobában leszünk vele, és ha én a konyhában vagyok vagy bárhol a lakásban meghallom , ha felébred, vagy nyüszörög, mert nyitva lesz az ajtó. Szóval az biztos nem lesz. Légzés figyelő.......... Biztos hogy nekünk megnyugtató, ha van, de valahol a férjednek is igaza lehet. A másik az, ha van légzésfigyelő és leáll a légzése tudod, hogy hogyan éleszd újra a babát? mert akkor nem sok értelme van, ha nem tudod. Bocs, hogy így megmondom! De ilyen nem fog előfordulni velünk,akkor meg megint kérdés , hogy kel-e. Inkább arra kell pl .odafigyelni, hogy megfelelő hőmérséklet legyen neki éjjel alvás közben. Azaz ne legyen nagyon meleg . Meg nem tudom még mi az ami miatt jobban előfordul a légzés leállás, de ezt a védőnő szerintem elmondja ha megkérdezed. Igazából magyar országon igen ritkán fordul elő. Szerintem is meg kel kérdezni az orvost, hogy mit javasol ez ügyben. Én meg is kérdezem majd tőle. :) Na de végül is én is sokat gondolkoztam ezen.

Kép
bei

Sziasztok!

Lányok,leszakad a hasam alja,reggel 9-től csináltam a lányok szobáját,kb. 3-ig. Még a felújítás óta volt ott rengeteg tennivaló,amit lusti voltam megcsinálni :oops: ,de ma pótoltam! :D
Férjem is még pluszba kitalálta,hogy szekrénycsere lesz a gyerekszobákban + kap Anyutól egy újat Gyurka,úgyhogy lesz majd mit ki-és bepakolni... És persze a kiságyat és a pelenkázószekrényt még a helyére tenni,amik a mi hálószobánkban lesznek,merthát Zsófi először természetesen velünk lesz. Úgyhogy még átalakításra vár a hálószoba is... Na szóval sok a tennivaló,ez a helyzet. :?

Kriszta: Gratula az UH-hoz!!! Nekem is 3100-as a méhszájam a legelejétől kezdve. De mivel harmadszor szülsz,sztem ez okés,nálunk lazábbak már bent a dolgok...

Cicóka: és még hányszor megnézed majd a DVD-t! :lol: Dehát a szerelem az szerelem!!! :P Tökéletesen megértelek! :D

Menion: megy a drukk a dokihoz!!!

Sannah,Moncsi: köszönjük Zsófival a gratukat!!! :)

Légzésfigyelő ügyben igaza van Bei-nek,konzultálni kell a védőnővel. De nálunk Reginél volt,nekem Angelcare volt,sosem riasztott tévesen! De sajnos azt elajándékoztuk,így még annak a beszerzése is hátravan! Merthogy én szeretnék! Úgy nyugodtabb leszek. Illetőleg... így is úgy is egész éjjel fent leszek és figyelem,szuszog-e... :oops: Ez a paramami betegség. :oops:

Cicus

Kép
cicus78

Cicus: még vagy ezerszer a hátralévő 3 hónap alatt :lol: :oops:

Katinka: köszi a dicséretet Barni nevében is, szerintem, de hát ez így természetes, apa és ő a legszebb pasik a világon :lol:

Sannah: ezen az elektroszmog dolgon én még nem is gondolkodtam :roll: . Valószínűleg azért, mert légzésfigyelőt kapunk és mivel nem velünk lesz egy szobában csak így leszek nyugis. Bébiphonet szeretnék venni, na nem hiszem, hogy itthon nem hallom meg a 70 nm-en, de a nagyiknál majd jól fog jönni. Ráadásul mi sokat is utazunk, nyilván az elején Barnival nem kelünk útra több száz kilométerre, de később azért majd igen.

Babakocsi témában én elég tanácstalan vagyok. Már rengeteget olvastam utána, megkérdeztem a kismami barátnőimet, sőt a múltkor még egy idegent is leszólítottam a Kikában, mert láttam, hogy az egyik kiszemelt modellt használja. A nagy gond, hogy apa ebben köti az ebet a karóhoz és közölte, hogy szerinte nem kell erre 100 ezret költeni. Persze nekem kell majd legtöbbet használnom :roll: Szóval eddig nála a :roll: Hauck Condor all in one vezet, amit Bei is belinkelt egyszer. Tök jó ára van a Brendonban, de nekem egyre több fenntartásom van vele.
Na szóval még puhítanom kell a témában az uram, csak ahhoz jó lenne tudni mit is akarok és ezt ugye intthonól nagyon nehéz :(

cicóka

sannah!
én bébiőrt szeretnék... de légzésfigyelőt nem. ha az kell, akkor addig nálunk haza sem engedik a kórházból a babát, amíg a számláját (vagy a bérléséről a papírt) nem tudják a szülők bemutatni... de ha kell, akkor szólnak is a kórházban.
egyébkjént nálunk bérelhető (ugyanott, mint a mérleg), így nem kell több tízezret kiadni érte.

a bébiőr azért jó, mert hallod későbbiekben is, ha a baba mondjuk felébred. pl szól a tv... vagy főzöl és csukva az ajtó...

bei!
örülök, hogy jobban vagy :)

menion, katinka!
én egyáltalán nem vagyok szégyenlős... főleg nem a nőgyógyász előtt (gasztró után bmi csak jobb lehet :lol:)... főleg nem a sajátom előtt... aki egy időben azzal poénkodott, hogy már többször vagyok együtt az uh-fejjel, mint a párommal :)

gyakorló anyukák:
mikrós sterilizálóról tapasztalata van vkinek?
most azzal szemezek :)

ja, babakocsit nem vettünk, de megrendeltük. espiro vector lite, piros, hordozó nélkül. szeretem :oops: :lol:
viszont megvan a kiságyba a szivacs. besz@rás!!! traktoros-markolós-betonkeverős!!! :lol:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Kép

Mózeskosárral

Kép

Hordozóval

Kép

Sport üléssel

Kép

Réka ágya! :)

Kép
bei

Kép

Kicsit közelebről is.

Kép

Ja és összecsukva a kocsi.

Kép
bei

bei!
aztttttttttttttttta!
szuper járgány!!! (unokahugim ahogy mondaná: "szupe bicikli" mert minden ami szuper, azt most megilleti a "bicikli" jelző is :lol: )

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

[quote="-j-"][ írta:-j-b]bei!
aztttttttttttttttta!
szuper járgány!!! (unokahugim ahogy mondaná: "szupe bicikli" mert minden ami szuper, azt most megilleti a "bicikli" jelző is :lol: )

így:
http://www.tisztababa.hu/kiskiss/video/221

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

A kocsi fékezhető az első kerekek bolygosítható. Van hozzá esővédő, meg lábzsákok csak pelenkázó táskát nem adtak hozzá. Szerintem ez jó lesz. 70 ezer volt. Szerintem megéri kicsit drágább kocsit venni, hiszen ez csecsemő korától végig kiszolgálja 3- 4 éves koráig. Aztán a következőnek is jó lesz. Ezért is vettem ilyen színüt,mert ez uniszex. Ha meg nem lesz következő könyebben eladom a színe miatt. :) Remélem. A baba kocsival voltam úgy, hoyg nem veszek használtan, mert nem tudhatom, hogy az a használt kocsi hány gyereket szolgált ki és lehet pont nálam megy tönkre, esik ki a kereke. :shock: Láttam 40 ezerért sima kocsit,ami csak sport üléses és azt lehet dönteni és annyi. De nincs hozzá mózes, se hordozó. Akkor már ez jobban megérte szerintem. A mózes téli babánál szerintem előny, hiszen jobban elfér benne, ha bebagyuláljuk, 1000 takaróba. :) És kényelmeseb is egy csecsemőnek, főleg ha hason szeret lenni. Ezt a sport kocsiba nem lehet. A hordozó meg kell, ha autóval utazik az ember valahova. Mondjuk lehet olcsón venni vaterán,ami azért talán jó.

Kép
bei

Köszi Julcsi! :) Unoka hugi nagyon aranyos kiscsaj!!!!!! :lol:

Kép
bei

bei!
mi járgányunk is hasonló lesz, de hordozót nem kértünk hozzá (mindjárt 20 ezerrel olcsóbb lett), azt használtan vesszük majd. nem kell, hogy passzoljon a babakocsihoz.

színe piros... hogy miért? mert abba szerettem bele :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Bei: nagyon szép a babakocsi és a kiságy... TÜNDÉRI!!! :P

Nekünk Regi kiságya lesz ,hófehér (Apa újra lefesti nemsokára)
Még baldachint szeretnék hozzá,azt kell néznem valahol...

Julcsi: megnéztem unokahugidat,édes!!!!!!!!!!!! :lol:

Cicus

Kép
cicus78

sannah nem értek egyet a pároddal mert sajnos elég sok baba hal meg...tegnap mondta egy kollégám hogy pár éve volt kint egy másfél éves kicsinél akit nem tudtak megmenteni és annyira megviselte őt is (ő egy 55 körüli férfi ember)...de venni nem kell!!!béreljetek!a tesóm is bérelte a mérleget és a légzésfigyelőt is 3 éve...az is angelcar volt és valami piti pénz volt a bérlet a vételárhoz képest...tudod ha baj van az nagyon sokszor nem látható előre...a csecsemőhalálban főleg ez a veszélyes és utólag se tudják sokszor megmondani mitől halt meg a baba...NEHOGY ILYESMI LEGYEN!!!MENTS'ISTEN de ha baj lenne akkor sose bocsátanátok meg magatoknak

-j- én vettem mikrós sterilezőt aventeset nekem a kórházi szobatársam mondta hogy nagyon jó agyonhasználta ezért vettem meg a mellszívóval meg a cumisüvegekkel együtt a teszveszről használtan...még nem használtam de szétszedtem és biztos szeretni fogom mert csak belököm a gépbe és otthagyom míg le nem pörög

bei ez szuper"űrszekér" :D

Kép
menion
Budapest

na de hogy meséljem mi volt a dokinál....és köszönöm a drukkokat biztos hatottak mert egész jól bírtam...

Anna Flóra elemében volt :D hadakozott az uh ellen...mondta is a doki hogy nagyon eleven...
megvizsgált és a méhszájam is tökéletes...
aztán az van a papíron hogy BPD 70mm OFD94mm HC 254mm AC 224mm FL 46mm becsült súlya 920gr
annyit mondott róla hogy "szép nagy baba"
így ezekkel az adatokkal 27 hetes és 2 naposnak felel meg...

írt fel zinnatot és hüvelykúpot mert az ottani gyorsteszt szerint volt fehérje a vizeletemben de nekem az a fura hogy rendes labor tesztem volt 2 hete és abban semmi nem volt az ég világon...
most azon izélek hogy emiatt szedjek antibiotikumot :?: ami majd jól hazavágja az immunomat és akkor tutira összeszedem az ügyeletről a taknyosságot...szóval ezen még elgondolkodok...

és rákérdeztem a vitaminra és azt mondta hogy igen igaz hogy a terhesvitamintól óriásbébik lesznek!!!de ennek ellenére azt mondta hogy szedjem a vitamint...na akkor most hogy legyen :?: ha már most nagy a baba akkor mért nem mondta hogy ne szedjem... :wink:

Kép
menion
Budapest

ja és képzeljétek egy 25 körüli srác át akarta adni a helyét a metrón...
aszonnya:"nem akarsz leülni? csak mer úgy látom terhes vagy!"

az a poén az egészben hogy tutira nem "látta" csak kihallgatta hogy épp Lacinak meséltem mi volt a dokinál :lol:

azóta is röhögök mert én meg azt se tudtam hogy viselkedjek olyan zavarban voltam

Kép
menion
Budapest

látom már mindenki eltette magát holnapra...
én is megyek mert a tv-ben ez a műsor(4 esküvő) a gyomromat forgatja...undorít ez a sok irigy rosszindulat :twisted:
nem fogom fel ésszel miért gondolják hogy az szórakoztat valakit ha 3 csaj agyonkritizál egy 4.-et....többet nem nézem ezt se!

Kép
menion
Budapest

jó reggelt!

menion!
örülök, hogy minden rendben volt a dokinál :)
sztem nyugodtan szedd be a zinnatot... persze nem tudom, hogy nálad milyen utóhatásai vannak az AB-nak, de bélbetegségnél némi probiotikummal (progastro v protexin) szinte teljesen el lehet kerülni, hogy legatyásodjon az ember.
de én úgy gondolom, hogy a dokid csak tisztában van a helyzeteddel... így nem írna fel olyat, amitől baj lehet... és ki tudja? lehet, nagyobb gond lenne abból, ha nem kúrálnátok ki ezt a kis fertőzést (ami nem hogy 2 hete... de lehet még 2 napja sem volt ott)

a vitaminért nekem még sosem szólt egy orvos sem... de múltkor vhol azt hallottam, hogy nem a vitamintól vannak nagy babák, hanem az utóbbi években/évtizedekben csökkent a születési súlyok átlaga... és a vitaminoktól vannak tk a normál méretű babák.. persze nem kell túlzásba vinni.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Jó reggelt!

Menion: gratula az UH-hoz és a szép méretekhez! :-)
Vitamin dolog egy örök vita,itt is volt már téma. Én mindig szedtem az Elevitet és a "legnagyobb" gyerekem (a fiam) 3250 g-mal született, 55 cm-vel. Sztem ez tök normális,átlagos súly... Regi 3170g volt, Niki pedig még kisebb... Bár nekem a védőnő is mindig mondta,hogy ne számítsak "óriásbébikre",hiszen általában 45-50 kg-val kezdtem mindegyik terhességemet,szóval sztem ez inkább alkati dolog+ öröklődés...

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok!

Bei: nagyon szép a babakocsitok és a kiságy meg a baldachin is tündéri. :)

Légzésfigyelő, bébiőr: légzésfigyelőnk van Angelcare, engem Balázsnál nagyon megnyugtatott, úgy ahogy cicus is írta, e nélkül nem tudtam volna aludni, mindig a szuszogását figyeltem volna. Bébiőrünk nem volt, nem is hiányoltam. A sterilizálón én is gondolkodom, de majd csak akkor veszek, ha kiderül nem tudok szoptatni, mert akkor tényleg nagy üzemben kellenek a tiszta cumisüvegek.

Menion: gratulálok az Uh eredményekhez, tényleg szép nagy baba.
Én is kérdeztem a dokit, hogy kell-e szedjek valami vitamint, most hogy jön az ősz, de azt mondta, mivel tökéletes a vérképem, ezért felesleges. Nem hiszem én sem, hogy kizárólag ettől lesznek nagyok a babák. Balázzsal én végig szedtem az Elevitet, és 3150 grammal született.

Julcsi: tényleg nagyon édes az unokahugi. Hogy is hívják őt?

Kép
cedis

Jó reggelt Mindenkinek!

Bei: szuper a Rékamobilizátor :lol: Nekem nagyon tetszik! És kiságy! Te már jó előre tartasz, hozzám képest mindenképpen.

Julcsi: én is nézegetem az Espirot, de még nem döntöttem. Tegnap elmondtam az uramnak, hogy mit olvastam az eddigi favoritunk vagyis favoritjáról, elgondolkodott, szóval van esélyem. :D Unokahugi cuki, nem semmi kiscsajszi!

Menion: szuper hírek, jó volt látni ugye? Ne gondolkozz a gyógyszeren, ha a doki mondta nosza, bízz benne!
vitiman, ahogyan az én unokaöcsém mondja, ügyben mé én is szedem a Femibiont. Én olyat hallottam vagy olvastam, hogy kb +0,5kg jelenthet, de ez lutri. A sogórnőm az elsőnél nem szedett semmit 3800g lett Ádám, Danival szedte a Femibiont végig 3970g lett. Nem nagy különbség. Barátnőm csak az első 3 hónapban szedte mégis 4200 g lett Betti. Szóval szerintem is alapvetően alkati kérdés. Nekem sosem volt nagyon rossz vérképem, de azért 1-2 csillag kisebb eltérésekkel előfordult. Amióta terhes vagyok egy csillagom sincs, nem biztos, hogy a vitiman az oka, lehet.
Én is néztem a 4 esküvőt. No comment!

Ma apa kiengedett a szobafogságból. Mindjárt megyek a barátnőmhöz, 5 percre lakik, és kiválogtajuk a cuccokat, amit adni tud. Végre nekem is lesz már valamim, a nászutas rugin kívül. Ja és holnap jön a csomag Németországból a sogórnőmtől. Találtunk egy kisbuszt az interneten, ami minden héten jön Svájc-München-Vác útvonalon, ez hozza el a cuccost, kb 15 ezerért. Eredetilag úgy volt, hogy megyünk mostanában a keresztelőre és akkor elhozzuk, de végül a keresztelő elmarad. Aztán gondolkodtunk, hogy apa kimegy érte, de az minimum45 ezer benzinben. Szóval így jól jártunk. Jaj már alig várom! :oops:
A bútorunk csupán azért 3-4 hét, mert az az ajtófront, amit én választottam a marásmintája miatt lengyel, és kb ennyi a szállítási idő. Na ja ezekbe mindig belenyúlok. Az asztalos szerint, ha nem ilyen lenne akkor 2 héten belül szerelne. Na mindegy, így sem lesz még késő.

Én ezen a sterilizálós kérdésen még nem gondolkodta, majd ma megkérdezem a barátnőmet.

Cedis: miújság az autóddal? Írsz majd a homeos bogyókról, pls.

C

cicóka

Sziasztok!

Köszi lányok a tanácsokat, veszek angelcare légzésfigyelőt és kész, a lelkem megnyugtatására.

Babakocsit még mi sem találtunk, de talán majd az expon találok valamit.

Hordozót már megvettük, ahhoz ragaszkodtam, hogy nekem olyan kell és kész, a biztonsági tesztek alapján választottam, mondjuk ebben apa is partner volt, mert ő is böngészte a teszteket és az alapján döntöttünk.

Mi is az Aventos mikros sterilizálót vettük meg, eddig minden ismerősöm dicsérte.

Annus: süti, tea: nagyon kedves vagy ha hamarabb nem is, majd a kórház büféjében :lol: :lol: :lol: :lol:

Cicóka: kiengedtek: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

julcsi igen tudom hogy szire-szóra csak nem írja fel csak hát a második trimeszter elején is végig kellett szednem egy ab-t amit meg azért írt fel a másik nőgyogyi mert a vérzések miatt a pangó cucctól előfordul a fertőzés és preventíve javasolta...azt végig is szedtem szépen...hát nem akarok okoskodni de azt veszem észre hogy a terhesség alatt egyre több a gyógyszer amit etetnek velem és bár nincs bajom a bogyókkal elöbb nyúlok hozzá mint a természetes alternatívákhoz de kezdem sokallni...nyilván nem akarom hogy baj legyen ezért vagyok bizonytalan...

cicus igen úgy néz ki ez nem most fog bebizonyosodni hogy összefügg vagy sem...most megy minden fórumon erről a vita...én is mindenhol utánaolvastam és mindenhonnan azt kaptam hogy nincs összefüggés...de mivel itt is leállított valakit róla az orvosa gondoltam megkérdezem már ha úgyis megyek dokihoz és mikor mondta hogy "nagy baba"pláne érdekelt....de pl volt olyan orvos aki nekem az ellenkezőjét mondta...szóval ki-ki belátása szerint...

én szedni fogom amíg van ha már megvettük drága pénzért és amúgy is nem eszek gyümit meg minden egészségeset ami kellene na meg betegek közt dolgozom így kell a vitamin de majd ha az uh-on mégnagyobb lesz a baba akkor majd legfeljebb elhagyom...
most is másnaponta veszek csak be már jó pár hete...

Kép
menion
Budapest

Cicóka: az autóval egyenlőre semmi nincs. :x A szerelőnél van, már volt megnézni a kárszakértő, most várják a biztosítótól, hogy engedélyezze a javítást, és onnantól még ki tudja mennyi idő, amíg be tudják szerezni hozzá az alkatrészeket, mert azt úgy kell rendelni, és utána tudják csak összerakni. Azt mondta a szerelő, hogy az van meg a leghamarabb, hogy összerakják. De ha pl. nincs Magyarországon alkatrész, akkor a gyárból kell rendelni Svédországból, szóval nem tudom lesz-e autóm mire leesik a hó.

Homeóról mit szeretnél tudni?

10 félét kell beszereznem egyébként. 4 félét kell szednem a 36.- héttől a szülésig minden este felváltva, a másik 6 félét pedig a szülésre kell vinnem magammal, azt a doki kiöntözgeti kis kémcsövekbe, és mindig hozza, hogy most mit kell bevennem. Balázzsal is így volt. Én nagyon jó dolognak tartom, hiszek benne, nekem segített.

Ha érdekel még valami, kérdezz nyugodtan.

Kép
cedis

Szisztok! :) Köszi! :) Még nincs kész a szoba,mert ágy fölé is, meg pelenkázó fölé is lesz dekoráció a falra :) Pelenkázó még be sincs rakva a helyére,. :(

Menion! Gratulálok a szép méretekhez! Nem is nagy. Korának megfelelő nem? Szerintem a dokid is úgy értette, hogy nem alultáplált :D Gyógyszert szedjed,amit felírt, mert csak roszabb lehet később, ha nem szeded. Egyébként én is azt halottam, hogy a vitamin miatt lesz nagyobb a baba, de én is úgy gondolom, hogy alkati kérdés is. Na nekem ezért nem kell szednem vitamint, mert akkor 5 kilós babám lenne :shock:

Sterilizálón én is gondolkozom. Vagyis már nem gondolkozom, hanem veszek Vaterán. Aventos mikrósat 3000 ft körül van.

Jajj. Ma megyek szülés felkészítőre. A főnővér tart előadást a szülésről. Biztos jó lesz. :)

Kép
bei

cicóka bútor:jó munkához idő kell...időben vagy nem igaz?
"Végre nekem is lesz már valamim"....ez nagyon aranyos volt :D
valóban hogy itt mindenki meséli miket szerez az ember mindenre kedvet kap és igyekszik "felzárkózni"...én az elmúlt 2 hét alatt szedtem össze mindent és elötte semmit az ég világon nem vettem és nem is kaptam...de itt olvasom ki mit szerzett és beindult nálami is a dolog...volt rokonom aki azt mondta "nem korai?...meg a babona..."de kit érdekel :lol:

sannah kérlek nézd meg hogyan lehet BÉRELNI ! nagyon drága megvenni és aztán meg mit kezdessz vele? a vaterán néztem ott is 10-20ezer körül vannak...én mindenképpen bérelni fogok mert nincs ennyi felesleges pénzem de ragaszkodok hozzá hogy legyen figyelő..tesóm a kórháztól bérelte 3 éve...kérdezd meg a védőnőt vagy az orvosodat hogy ahol szülsz ott mi a helyzet ezügyben...egy telefont megér!

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Képzeljétek,tesóm beállított nemrég 5 óriási doboz babacuccal, most válogatom! Neki 1 éves a lánya,sokat örökölt Regiről is és sokat vettek+kaptak. Szóval van közte ismerős ruci is :) ,de rengeteg az újdonság számomra! :lol: Most így már látom,hogy hazahozós cuccot,bundazsákot,kiscipőt,zoknikat,egyszóval semmilyen rucit nem kell venni! Van minden,mint a búcsúban! :lol: De olyan jó nézegetni ezeket a pici babaholmikat és elképzelni benne Zsófit!!! :D
Persze azért még jó pár dolog beszerzése hátravan: baldachin,textilpelus,sima pelus,baba illatszerek (bár gondolom először úgyis gyógyszertárit kap),cumisüveg... stb. és még saját magamnak a kórházi dolgok... Na nem hálóingre és papucsra gondolok,meg pongyolára :lol: ,mert az van... hanem az ilyen: betét,melltartó, óriásbugyi :lol:

Bei,majd írj a szülésfelkészítőről,milyen volt!!!

Megyek csajok,turizok tovább! 8)

Cicus

Kép
cicus78

Ja és szupi tanács Tőletek a légzésfigyelő bérlése,köszi! Bár nem is hallottam eddig,hogy bérelni is lehet. De ha lehet,miért is ne? Szupi lenne,ha nem kéne megvenni újra! :D

Cicus

Kép
cicus78

bei de jó neked! én is mennék de a sote I-en csütörtökön szokott lenni én meg holnap dolgozok...
azt se értem pl hogy a sote II-n meg minden kedden van és az egy előadás sorozat...valami 10-12 alkalomból áll...ezek szerint ami az I-esen van az csak olyan bemutatkozó lehet hogy milyen a szülőszoba stb....de engem minden érdekel persze!

a doki mondta hogy ha van kérdésem akkor mondjam...erre semmi nem jutott eszembe...
aztán kiböktem hogy ha császár lesz végül akkor bent lehet-e az apa....és IGEN :D ...még fényképezőt is vihet be :lol: ...ennek nagyon örülök mert van ahol nem lehet bemenni csak kint várakozni az apának...
kérdeztem Lacit hogy mit szól hozzá azt mondta "akkor 2 napig nem eszek hogyha hányok ne legyen mit" :roll: mondtam neki ha ilyenre van esély akkor ne jöjjön mert nekem ne csináljon ilyet...azt mondta hogy"hát disznóvágáson voltam már és részt is vettem benne de császáron még nem voltam" .....kössszíííí....
vidéki gyerek amúgy nem egy kényes "életképtelen"fajta úgyhogy nem hiszem hogy gond lenne....

Kép
menion
Budapest

Légzésfigyelőt a Minimanóban biztosan tudtok bérelni.

Ezt találtam:

http://www.minimano.hu/kolcsonzes/9/

Kép
cedis

Menion: ez a disznóvágáshoz hasonlítás, azért kicsit erős! :o Remélem azért nem olyan feelingje van a császármetszésnek. :P

Nem tudom az én férjem jól bírta, igaz én hüvelyi úton szültem, de azért az sem egy szokásos látvány. Én mondtam neki most is, hogy ha nem akar nem kell jönni, akkor legyen kinn a folyosón, de mondta, hogy már mindent látott az előzőnél, és jönni akar. A Jánosban a műtőbe, császárra nem lehet bemenni. De én nem is gondolkodom császárban, most végre egy magzatvízelfolyós, itthonról berohanós gyors szülésre készülök, gátvédelemmel. :D

Cicus: de jó, hogy ennyi mindent kaptál, nekem egy pár megmaradt unisex darabon kívül mindent venni kellett. Most jöttem rá, hogy annyira gyagya vagyok, hogy egy csomó ruhácskát már kimostam, de van amit nem, és hát összekevertem már őket rendesen, szóval megint mindent lehet újra kimosni. Kiságy nekünk is jön fel jövő héten, meg a pelenkázó. Nekem csak ez a feltét lesz, azt rakom a kiságyra rá, mert a szobában hely szűke van. Összerakni az ágyat, és díszíteni a falat szerintem majd csak novemberben fogjuk.

Viszont a kórházi pakkot már lassan el kellene kezdeni összeállítani, meg a gyerekorvossal is beszélnem kellene, hogy vállal-e minket.

Jaj, és tudjátok még mi jutott eszembe? Szülés után milyen juttatások is járnak nekünk? Van még ez az egyszeri szülési segély? Kinél kell ezeket igényelni?

Kép
cedis

Ja és valaki írta, hogy lehet nem is kell a 300 napnál korábbi házassági anyakönyvi kivonat, ez most akkor igaz? (anyósom még mindig nem ment be megkérdezni az anyakönyvvezetőt)

Kép
cedis

Na gyors bekukk.Én is pihenek,tegnap jól elfáradtam.

Hétvégé meglesz Iza új ágya is!Alig várom.

Most pihizek,mert az uram csak holnap jön,Iza meg jól lefáraszt.

Na majd kisregényt máskor írok,a lényeg h megvagyunk :wink:

annus11

cedis hát igen azé én is kikértem magamnak a "disznóviccet" de tudod pasik...másképp jár az agyuk...abba mondjuk igaza van hogy ha azon nem volt semmi baja akkor abból tudunk következtetni....különben most néztem pár szülést tv-ben netem és hát azért nem egy szép látvány...a császár meg olyan hogy azon a 10-15centis vágáson szó szerint cibálják kifelé a gyereket...nyilván az se szép!
de majd elötte jól begyakoroltatom mit nézzen és hova álljon hogy azért ne lássa annyira naturálisam a mindent....
meg persze azért felkészülünk a rendes szülésre mert még simán az is lehet hogy nem lesz semmi baj a szívritmussal én meg egy elég szélescsípőjű masszív csaj vagyok úgyhogy...
szóval csak a babón múlik mit bír a kis szíve én pedig rábízom hogy legyen....

Kép
menion
Budapest

Menion: megnéztem, de nem éri meg sem a mérleg sem a légzésfigyelő bérlése, a béreli díjak többre jönnek ki, mintha a vaterán vennék használtan..... amit bérelnék az is használt, így inkább amellett döntöttem, hogy veszek használtan.
Vendég

juttatásokról én se tudok semmit

a gyerekorvost már most kérdezni kell?

ha mi idén júli 31.-én esküdtünk akkor az elég friss a kórháznaak ugye? csak mi az a házassági anyakönyvi kivonat??? amit adtak aa polgárin?mi egy A4-es lapot kaptunk...az az?

Kép
menion
Budapest

sannah
tényleeeeg? :shock: miért mennyi a bérlet? a fene a bundájukat ha ezen is kereskedni akarnak...

Kép
menion
Budapest

menion: akkor a tiétek még bőven benne van a 300 napban, nektek nem kell külön kérni. Nekünk egy díszborításos kis könyvecskében van az anyakönyvi, és az szerepel rajta, hogy te és a férjed mikor és hol kötöttetek házasságot. Szerintem biztos az az A4-es lesz az.

sannah: én is néztem, hogy azért elég húzós a bérlés, főleg hogy 15.000 kaukciót tegyél le, jó hogy ez visszajár, de ha 1 évig használod a légzésfigyelőt, akkor sok a bérleti díj, másrészt a 15.000 Ft-odhoz sem tudsz hozzájutni addig.

Kép
cedis

Sziasztok!

Bei nagyon szuper a babakocsi a zine is tök jó nekem nagyon tetszik :lol: A kiságy meg nagyon ari :lol:

Cedis az az egyszeri az nem a tgyás?vagy nem tudom elég butus vagyok ilyen dolgokba de jól utánna kell járni.Most szült a barátnőm majd rákérdezek hogy mit kaptak milyen juttatásokat.

Cicus jó neked is hogy kaptál rucikat annál kevesebb dolog kell még nekem is be kell szereznem a korházi dolgokat.

Hát ma hogy jártam husdarálóval dolgoztam aztán az ujjom oda került szinte leszakitotta nagyon fájt meg elég rosszul lettem,ilyen szerencsétlen vagyok :cry:

Na jó éjt :lol:

t katinka

hát igen így a bérlés nem jó áron van mert ha pl fél évig használod akkor olcsóbban jössz ki ha veszel használtat a vaterán
havi 3000 akkor mindjárt 18 kaucio nélkül ....és láttam 10-15ezerért már normálisakat használtan ....

t gyás a szülés utáni időre szól asszem fél évig az egyszeri segély az meg a szüléskor van de nem tudom az mennyi píííz...

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

A TGYS a szülési szabadság idejére jár (24 hét - amiből 4 hét a szülés várható ideje előtt vehető igénybe). Erre jár az átlagkereset 70%-a.

Az anyasági segély - amit a szülés után a MÁK-nál kell igényelni - 64.000,- forint. :)

Láttam, téma volt a légzésfigyelő. Én mindenképp szeretnék, de inkább veszek - vagyis szerencsére úgy néz ki, kapjuk a párom anyukájától, aki egészségpénztárra meg tudja venni -, mert pláne ha több gyerkőcöt tervez az ember, szerintem jobban jön ki. Én Angerl Care-t szeretnék, de abból a legalapabb (nem digitális, nem bébiőrzős) tökéletesen megteszi nekem. :)

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de egyre inkább kezdem érezni, hogy TERHES vagyok... Már alvás után sem ébredek kipihenten, fáj a hátam, a derekam... Meg szerintem megint nagyon nőhet a babóca, mert folyamatosan feszül a pocim. Nem fáj, nem görcsöl, csak iszonyatosan feszül. És mindegy, hogy veszek-e be magnéziumot, vagy fekszem-e. :( Nem valami kellemes érzés.

Bei!
Nagyon szupi a babakocsi! A színe is nagyon tetszik. Barátainknak van ugyanez, és ők nagyon szeretik. :)

Ma délután megyünk doki bácsihoz. Remélem, minden rendben lesz. :) Szorítsatok. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Még valami!

Ha valaki mikrós sterilizálót keres, mi Miskolcon a Tégelben (de ugyanaz kapható a Minimanóban is) 2.000,- forintért vettünk egy teljesen no-name-t, de a funkciójának tökéletesen megfelel.

Kád pedig (kb. 1 m-es piskóta kád, vagyis a nagyobb + állvány) a legolcsóbban (6.500,-) a babaholmiolcson.hu-n van. Biztonsági fürdető (az a beletehető, öntapadós műanyag) 1.000,- forintért ugyancsak a minimano-ban.

Gondoltam, hátha valakinek jól jön. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Katinkababa!
Te még csak most érzed h terhes vagy?de jó neked :lol: :lol: Nálam Niki még pluszban bulizk is folyton....edig nem kellett aggódnom h nem érzem az tuti!Meg számolgatni h hányszor moccan meg.Tegnap egész délután buli volt....

Ellátások:

-anyasági támogatás:egyszeri juttatás mindenkinek a szülés után
-családi pótlék:havonta járó összeg,ez is mindenkinek

-tgyás:ha megvan a biztosítási idő,akkor ez jár(fizu 70%,de az előző évet veszik alapul a számításnál)

-gyed:ha lejár a tgyás ezt kell igényelni

-gyes:ha nincs meg az 1 év biztosítási idő akkor nem jár a tgyás és a gyed,helyette csak a gyest lehet igényelni a gyerek 2 éves koráig(ezt talán visszaállítják 3 évre,passz)

A nagycsaládosoknak érdemes utána nézni h mi jár még,ott mintha lenne még vmi kedvezmény.
Illetve az önkormányzatok is szoktak adni egyszeri szülési támogatást,meg kell kérdezni!!!A 11.kerben eddig volt azt tudom!

És az apának 5 nap szabi jár,ezt azelső 2 hónapban ki kell vennie.

annus11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?