Új privát üzeneted érkezett!

Kedves hordozópártiak!

Akik ősszel és télen is szívesen hordoznák babájukat háton, azoknak ájánlom a hordozós kabátot. A hátoldalán kivágással a baba fejének.

Mi az elmúlt telet egy ilyen kabát próbadarabjában gyalogoltuk végig. Aki sokat jár gyalog annak szerintem nagyon hasznos. Mivel Mo. készül viszonylag elérhető áron kapható.

Akit érdekel megnézheti képekkel együtt a www.oko-baba.hu oldalon.

Orsi
 
 


Hamarosan ismét Nemzetközi Babahordozó Hét, melyhez idén is csatlakozik az Ölbebaba!
Programok országszerte és határon túl is!

2010. október 3-9. között a budapesti központi rendezvényünkön - melynek idén is a Mátyás téri Kesztyűgyár Közösségi Ház ad otthont - többek közt előadásokkal, kiscsoportos beszélgetésekkel, hordozási és szoptatási tanácsadással várjuk az érdeklődőket. Szombaton, hogy a család minden tagja jól érezze magát, dalolkával, táncházzal, kézműveskedéssel, csocsóval készülünk, de természetesen idén sem maradhat el a tombola és a vásár sem, ahol hordozással és textilpelenkázással kapcsolatos termékeket vásárolhattok. A Hét zárásaként pedig a Bran együttes ad fergeteges koncertet!
A programok ingyenesek!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt: aki már hordoz, vagy aki még csak eztán fog hordozni ;)

http://www.babahordozohet.hu/

KépKép
 
 


Sziasztok!

Nemrégiben Yunnanban jártam (D-Kína), és fotóztam nektek egy pár hátonhordott babát. Igazából mindegyik azonos stílusú, mert ott így hordják a gyerekeket, és nem nagy területen utaztunk. A babák valszeg naxi vagy tibeti nemzetiségűek. Érdekes, hogy nem terpeszben ülnek a babák a háton, hanem lógatják a lábukat. De nemcsak a nagyokat kötik így fel, hanem a kicsiket is. Itthon, vagyis otthon meg azt tanultam, hogy ez nem tesz jót a csípőnek. Akkor most ez hogy is van?
Bocsánat, ha ez nektek nem újdonság, de annyira gondoltam erre a topikra, mikor arra jártam, hogy mindenképpen meg akartam osztani a képeket.
Még annyit akartam írni, hogy most Pekingben vagyok, és olyan furi, hogy itt nem nagyon hordozzák a babákat. Vagy babakocsi, de az is sokkal ritkább, mint otthon, vagy viszik kézben egyszerűen. Egy-kétszer láttam kengurut, és 4 hónap alatt eddig egyetlen egyszer láttam egy ergót (mármint magamon kívül, mert én gyakran viszem ergóban a kisebbiket :)))).
Szóval a képek:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
A távoli képet azért fotóztam, mert az pici baba volt és a feje is meg volt támasztva egy kendővel, csak nem tudom, mennyire látszik...

Kép
Kép
 
 

 
 

Tinu: de jó képek!!!! :)

Jól tudod: a kiegyenesített láb valóban nem tesz jót a csípőfejlődésnek. ahol a babákat eleinte sokat tartják kiegyenesített lábbal, ott általában gyakoribb a csípőrendellenesség, mint másutt. Nem tudom, Yunnanban hány százaléknak van csípőproblémája.

Én mindig azon csodálkozom, hogy vajon miért alakult így, hogy "kiegyenesítve" viszik a gyerekekeket? Mert számomra sokkal kényelmesebb és praktikusabb terpeszben vinni :) Persze lehet, hogy csak azért, mert ehhez vagyok szokva :lol:

KépKép
 
 


Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni hordozó kendő kötéssel kapcsolatban, első fiamnál még nem próbáltam, de most kaptam kölcsön egy kendőt. Kisebbik fiam 8 hetes és ha tudnátok ajánlani kötési módszert, ahol részletesen láthatnám, hogy hogyan kell megkötni?

Előre is köszönöm, Petra!

KépKép
 
 


Sziasztok!

Több helyen is olvastam, hogy a hordozókendő már újszülött korban is megfelelő gerinctartást biztosít, mert a baba gerince az egészséges görbületet veszi fel. A kérdésem az lenne, hogy a hordozott babák feje ugye mindig el van fordítva, és - bár nem vagyok szakember, de tudtommal a fejtartás a gerinc görbületét is befolyásolja, ez bele van kalkulálva? Ha mondjuk a pár hetes csecsemő több órát "lóg" rajtam naponta, nem árthat a nyaki gerincének, vagy a vérkeringésének, hogy folyamatosan el van fordítva a feje?
 
 


Petra: ajánlom figyelmedbe a Babahordozó Hét győri rendezvényeit! :)
http://www.babahordozohet.hu/videki-tel ... dezvenyei/

KépKép
 
 


Köszönöm a segítséget!

KépKép
 
 


Csibic!

A hordozott babáknak nem feltétlenül van elfordítva a fejük. Gyakorlatilag úgy tartják, ahogy jól esik nekik, legalábbis beleszólnak, hogy hogy legyen. Rendszeres, hogy az anyuka szeretné elfordítani a baba fejét, mert neki úgy tetszene jobban, de a baba ragaszkodik hozzá, hogy az orrát a mama mellkasának nyomja. Beállítja magát a baba. Nézd meg itt a 18., 58. és a 120. képet! Ezek kicsibabás, szembepofis képek!

Ági[/url]

 
 


Ági, köszi a képeket, nagyon jók! :)
Viszont a pár hetes babák még nem tudják a fejüket önállóan állítani. Ha a mellkasnak fordítjuk a fejét, akkor pedig honnan tudom, hogy kap-e elég levegőt? (Sajna én nem a dús keblű hölgyek táborát gyarapítom, így nálam kevés "alátámasztást" kapna a babó...) Persze ha ébren van, nyilván sírással jelzi hogy nem jó neki ,de ha már alszik, nincs veszélyben?
 
 



KépKép
 
 


jar erre meg valaki?????
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kryss 2011.03.30 09:52-kor.

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
 
 


Sziasztok!

Eladósorban került egy hordozókendő és egy kenguru nálunk.

Pontosan egy Didymos Olaf 5-ös (420 cm hosszú) biopamut hordozókendőről, és egy Ergo babahordozóról van szó.



Kép

Kép [/img]
 
 


Kedves Topiklakók!

A Babanet kommentelői között, nyereményjátékunk keretében, a jövő héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat sorsolunk ki a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Érdemes hát elmondani a véleményeteket, például arról, hogy szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem!

Osszátok meg velünk (is), Ti milyen példát szeretnétek mutatni a gyereknek, és mi mindenben változtatok a gyereknevelés során.

Folytatódott Születésnaplónk is: K. már betöltötte a 30. hetet, most Á. naplójába kukkanthattok bele, ha kíváncsiak vagytok, mit él át egy férfiember várandós felesége mellett.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Biobaba! Miért nem mondtad neki, hogy s gyerek büntetésből van ott, és ha a néni sokáig szövegel, leveszed, és őt kötöd fel :twisted:

(jaj, nem tudom,h. él e még ez a topik, valószínű, hogy nem :D De olyan jót nevettem azon, amit írtál :))))))) (most akarok én is hordozót venni, ezért nézem az oldalt, amúgy a 2011-ben ikreket várunk-ban "élek" :D). Szóval bocs, de "köszi" a derűt!!!!! :)
deni78
Budapest
 
 


Ez egy nagyon jó ötlet. Nekünk a https://pepita.hu oldalról van hordozó kendőnk, még az elején kengurut is beszereztünk, utána rájöttünk, hogy ezek télen annyira nem használhatóak, nem hasznosak. De hordozós kabátról eddig még nem hallottam, de utána fogok nézni a lehetőségeknek. 


Vettem magamnak egy nagy hátizsákot, amiben könnyedén elfér minden cuccom - https://keababies.com/products/diaper-bag-backpack. De ha szükséges, a gyermekemet is abban hordom. Nagyon szórakoztatónak tűnik!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

cron