A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

sziasztok lányok,

visszaolvastam és úgy látom, hogy már nem csak én küzdök fájásokkal! Szombaton este megint begörcsöltem. Eleinte egybefüggő fájások, majd szabályos 4 percesek jelentkeztek. :-( Két MagneB6 és a doki által felírt Cordaflex után, kb. másfél órával kezdtek csak enyhülni a fájások. Nem volt annyira erős, mint két héttel ezelőtt, de nem is az a tompa jósló...
Szerintetek ez normális??? Egyik fiúnál sem volt még csak hasonló sem!!!! Úgy érzem magam,mint egy rutintalan várandós :-)
Nem tudom,hogy mi normális és mi nem. A barátnőim (akik szintén édesanyák) nem tartják annak.
Dokimat egyelőre még nem értem el :-(

Ha pár héttel előrébb tartanék, akkor nem aggódnék, de szerintem még korai egy kicsit!!!

Üdv Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Sziasztok!

Látom aktív volt a fórum hétvégén.

Sajnos nem sikerült megvennünk a matracot, mert mire odaértünk a babadiszkontba szombaton, már be volt zárva, pedig most még jobban le van akciózva a 60x120-as most csak 5900 Ft. A héten mindenképpen meg kellene venni.

Tegnap a wc-t újítottuk fel, mivel a vízóra csere miatt muszáj volt, férjem egész nap azt csinálta, és még mindig nincs teljesen kész, pedig a parkettázás után már azt hittem nem jön semmi sem.

Kamilla tegnap nagyon pianóban mozgott, kicsit meg is ijedtem, de aztán este bepótolta, és megnyugtatott.

Ilyen jósló fájásaim nekem sincsenek még, és Balázzsal nem is emlékszem, hogy lettek volna.

Füllyukasztással kapcsolatban: én mindenképpen szeretném, de azt nem is tudtam, hogy a kórházban is csinálják, vagy lehet nem mindegyikben. Majd megkérdezem a dokit, mit tud róla. De ha ott tényleg lyukasztanak, akkor érdemes lenne már ott megcsináltatni. Eleinte még valami gyógyfülbevaló van benn a fülben ugye?

Kép
cedis

Kriszta!

na nekem ennyire nem durva azért,mindenképp érd el a dokidat!!!Lehet h pihenésre ítél,feküdj sokat és ne csinálj semmit!

A kórházban általában a csecsemősök közül van aki csinálja a füllyukasztást.Pár ezer Ftér,vagy ilyesmi.Ilyenkor tűvel szúrnak ha jól tudom,tehát nem a pisztollyal,nem kell csak a rendes fülbevaló.Vagyis én így tudom!

Cedis!
Remélem most már nem lesz több meló otthon!

annus11

Szia Annus,

beszéltem a dokival, duplájára emelte a Cordaflexet. Pihenés eddig is megvolt. Remélem nem lesz gond, győzködöm a kiscsajt.

Füllyukasztás: megkérdeztem a MÁV-ban és korábban a csecsemősök lyukasztottak, de megtiltották nekik, pedig én szerettem volna a kórházban megcsináltatni. Azt mondta az egyik csecsemős, hogy a védőnőnél próbálkozzak.

üdv Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Sziasztok!

Sannah vigyázz magadra sajnos már nem birunk annyit.És mindenki beleértve magamat is nekem mosr a csipőm fáj már megint elég rossz alig tudok menni. :(

Cedis remélem már nem lesz otthon plusz meló.

Bei cép nagy pocak :) az enyémnek is ilyen a formája csak kicsi kisebb. :wink:

Nekem sincsenek jósló fájások anno Kingánál sem voltak csak szülés előtt 2 nappal jelentkeztek.

Orsi most már remélem téged is megnyugtatnak :) elég volt már a paráztatásból. :evil:

Nálam is Kincső tegnap nagyon aktiv volt de ma már nem annyira.

t katinka

Sziasztok!

Hát érdekes a sztori.... Felhívtam ma a pécsi prof-ot, hogy adjon időpontot az ajakhasadék miatt, adott is, holnap megyünk fél 1 -1 óra körül, viszont azt is mondta, hogy a saját dokim is említette neki az esetet... Azt tudom, h jól ismerik egymást, barátok, de én nem mondtam a saját dokimnak, h megyek a profhoz. Most vagy ennyire bizonytalan a saját dokim, vagy nem tudom mi van. Minél többet gondolkodok rajta, annál jobban elbizonytalanodom. Szerintetek?

Kép
orsolymors

Kriszta: jó, hogy hívtad a dokidat! Beszéld meg manóval, hogy még legalább a 36. hétig szépen csücsüljön bent.

Saját fülbevalót kell vinni? Hűha, akkor még azt is kellene venni ezek szerint. Vagy anyuval megkerestetem azt ami nekem volt.

Orsi: ezt nem értem, hogy miért hívta fel a dokid a profot. Neked nem mondta, hogy menj el hozzá, a több szem többet lát alapon, akkor meg mit akart? Tanácsot nyilván ilyen ügyben látatlanban nem igazán lehet kérni. Nem értem. Viszont nagyon drukkolok holnapra, jó hogy már holnap mehetszt, hidd el minden ok lesz!

Kép
cedis

Sziasztok!
Kriszta! Tényleg beszéld meg manóval, hogy legyen türelmes még egy picit. Már nem kell sokáig. :)

Cedis! Saját fülbevalót kell vinni. legalább is a kórházban úgy van. Szerintem ha más csinálja akkor is. Ilyen picinek vagy gyerek orvos szokta vagy a védőnő. De az biztos , hogy jobb minél elöbb, mert később csak rossz élménye lehet belőle és ha nagyon harcol ellne akkor később is el szúrhatják a lyukat.

Nekünk párom tesójáék veszik meg. :) Lassan mondanom is kellene nekik. :D

Orsi! lehet, ha barátok,akkor csak szóba jött valahogy egy beszélgetés során és ez lehet az oka, hogy tud róla. Vagy az is lehet, hogy tényleg felhívta és célzottan erről beszéltek, gondolom a dokid tudta, hogy el fogsz menni hozzá is, nem?
De ne izgulj!!!! Remélem és szorítok érte nagyon, hogy ez is csak beparáztatás legyen.

Sannah!
Azért na................ Már nem lehet annyit dolgozni,mint pár hónappal ezelött. Nagyon vigyázz a megerőltetéssel!!!!! Nehogy idő elött meginduljon a szülés. :o

Kép
bei

Helló Lányok!

Én is itt, csak hétvégén nem voltunk itthon. Tegnap csak este 8-kor estünk haza, az uram dolgozott szombaton, vasárnap meg polcrendszert építettek a szüleinél, ezért szombaton ott is aludtunk.

Orsi: NO PARA! Holnap megtudsz mindent. Szerintem csak pusztán szóbakerült a dolog,a mikor beszéltek és gondolom jól elátkozták maguk között azt a bizonyos 3. "kollégát". TUdod milyen a dokik, a paciensek előtt nem mondanak egymásra semmi rosszat, csak maguk között :wink: Egyébként szép a pocid!

Bei: remélem gyógyulsz. A te fotódat is megnéztem. Nem mondogatják neked, hogy fiús pocid van? Én ettől kapok idegbajt! Egyesek szerint hát látszik, hogy fiam lesz. Mások szerint meg mindegy mit mond az UH, ez lányos pocak :x megőrjítenek

Kriszta: vigyázz magatokra. Szugeráld babót, hogy pihi még! Növögessen csak szépen odabenn!

Eper: még nem vettük meg a kocsit, mert péntek este majdnem kirugtak bennünket az üzletből. Szóval éppen csak össze tudtam kakodni még néhány hiányzó dolgot. Talán majd holnap lesz időnk elmenni, bár holnap du 5-re szülés felkészítőre megyünk a koriba. Szóval a héten meglesz, majd fotózom.

Ma megvettem magamnak is a koriba a még hiányzó dolgokat. Lassan összekészítem a cuccomat.
Ja, sikerült elérnem a festőt. Holnap du jön megnézni és szerdán már csinálja is. Úgy látszik nálunk is beturbóznak az események :wink:

cicóka

Sziasztok!

Mi is családoztunk egész hétvégén, hol itt, hol ott voltunk. Tényleg fárasztó ez már,úgyhogy megbeszéltük, hogy mostantól csak akkor megyünk az ősökhöz, ha nagyon muszáj. Inkább ők jönnek.
Vasárnap megvettük mi is a babakocsit!!!!!! :) :) :)
Végül is ez lett:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/29378
Nagyon szupi, össze is szerelték a fiúk.
Ma délelőtt voltunk védőnőnél. Nem tudom, hogy mi van a mi mérlegünkkel, de a rendelős mérleg mindig többet mutat... :(
Most is így volt,, de nem gondoltam, hogy ennyire. Itthon 75 voltam, ott meg 77. Azért nem mindegy. De nem szóltak semmit. Végre megkaptam a Felicitas-os kiskönyvet, benne az ajándékkuponnal. :)
Gyorsan el is mentünk kiváltani.

Fülbevaló téma: Nekünk ugye Zsófink lesz, de mi nem tervezzük a fülbevalózást. Majd ő eldönti, ha nagyobb lesz, hogy szeretne-e.

Orsi!
Drukk holnapra! Tuti nincs semmi gond, addig pedig ne is aggódj feleslegesen!

Kriszta!
Pihi ezerrel, ijesztő lehet az az érzés!

Nekem sincsenek jósló fájásaim, vagy nem tudom, hogy az az. :)

Kép

Kép
béenn
Szolnok

sziasztok,

Orsi: gondolok rátok holnap, szerintem tuti nincs semmi gond! Várjuk a híreket, feltétlen írj!!!!

Béenn: ha lennének jóslóid, szerintem tutira tudnád,hogy az az :-)
A mérleg téma ismerős, nekem is mindig kevesebbet mutat az itthoni!!! Eddig egész jól tartottam a súlyomat, de most,hogy feküdnöm kell tuti összekapom magam a végére! :-(

Cicóka. Döntöttél már doki ügyben?

Bei: mi újság "vizelet ügyben"? Rendben vagy már?

Sannah: csak óvatosan, nehogy úgy járj, mint én!!!

Mit visztek a kórházba? Lassan tényleg nem árt összepakolni!!!

Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Orsi szerintem is csak kibeszélték magukat hogyha barátok vagy csak véletlenül jött szóba.De nagyon drukkolok neked :!: :!: :!: Feltétlenül gyere a hirekkel. :!: :!:
Amugy milyen nagy a pocid cép :) :)

Béenn tök jó a babakocsi nekem tetszik. :)
Amérleg dolog nálunk is igy van a védőnőnél mindig több csak az a gond hgy engem mindig megszól. :evil:
Ilyen felicitasos ajándék utalvány én még nem kaptam :wink:

Kriszta én is igy gondolom én már előszedtem a táskát aztán lassanként rakom bele a dolgokat,a védőnőt először meg kell kérdezzem hogy mik kellenek majd utánna veszem.

t katinka

Béenn: szépséges a Zsófi mobil. :D
Mi van abban a Felicitas csomagban?

Cicóka: Barni bútorral hogy álltok? Mikor is lesz kész?

Most mennem kell Bazsival játszani. Jó éjt nektek!

Kép
cedis

Cicus sikerült doki ügyben dönteni :?: De bizti nem lesz gond addig a helyére befekszik Zsófi.

t katinka

csajok!
nem szeretnék ám surranópályán beelőzni a babával :) úgyhogy holnap rákérdezek a védőnőnél, hogy meddig normálisak a keményedések.
néha tényleg kicsit sokallom.

itt a gyerekorvos lyukasztja a fület. lövi, és steril orvosi fém fülbevalót tesz be, amit nem is szabad kivenni pár hétig.

béenn!
szuper járgány!

nálunk 2-3 kiló van az itthoni mérleg és a terhesgondozó között. igaz, a mienk javára, úgyhogy a bentit jobban szeretem :) (még jobb a szegedi gasztrós! ott simán 4 kilóval kevesebb vagyok ruhában, délben, mint itthon reggeli előtt meztelenül)
viszont tök mindegy, mennyit mér, ha mindig ugyanazzal méri, mert a változás számít.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

mkriszta tök jó hoyg megkérdezted a MÁV-ban a füllyukasztáast, csak azt sajnálom hyog nem csinálják meg! :(
Pedig én már megkaptam anyától a saját bébifülbevalómat neki. Na mindegy majd megkérdzem akkor a védőnőt!

Orsi szorítok neked holnapra! Ne izgulj!

Pihenjetek sokat szerintem korai még ez a sok kemnyedés meg josló!

Én ma voltam dokinál 1500 gr nak saccoltáka nagylányt!

Na jó pihit!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Alig aludtam, tele a gatya... Az a baj, hogy a lelkünk legmélyén egyikünk sem sejt túl sok jót. Látom a férjemen, hogy ő is ideges (pedig nem szokott), így engem sem tud nyugtatni, ettől meg még idegesebb leszek. Szorítsatok nagyon csajok (fél 1 - 1 óra körül), ha este hazaértünk jövök a hírekkel.
Puszi

Kép
orsolymors

Sziasztok!

Orsolymors: Gondolok rád! Várlak a jó hírekkel!

Én is mindjárt megyek uh-ra, kiváncsi vagyok mekkora a kis rugdosódó :D

Kép
eper74

Orsi!
Nagyon drukkolok!!!!!Ne idegesítsétek egymást,tudom h nehéz!De annyit nézték már a babát,csak látták volna eddig ha van vmi!!!

Eper!
Neked is drukk az uhhoz!!!!

Bogi!
Nekem is 1,5 kilót mondtak Nikire a 30.héten!Nagyon egy súlyban vannak a csajok!

Cedis!
Igazából a felicitasban van csomó szórólap,2 újság.Ami "használható" is az egy mam cumi,egy aventes kis ibrik,mecsek tea,vmi fogkrém vagy mi a fene őőőőő kb ennyi :lol:

annus11

Orsi!

Nagyon drukkolok és várunk a jó hírekkel!!!!

Cedis!
A Felicitas-os ajéndékcsomi nem olyan nagy szám, nincs benne sok minden: 1 cumi, 1-1 kis termékminta (paradontax, törlőkendő, bébi teafilter)1db avent-es tejtároló pohár és egy pár ilyen promó füzet.
Ezt elvileg a védőnő alapból kell, hogy adja, de nálam is úgy volt, hogy láttam a barátnőmnél (aki 4 héttel van előttük) és "kiharcoltam" a védőnőnél. És a tanácsadó füzet hátuljában van ez a kupon, amit majdnem az összes bababoltban beváltanak.

Julcsi!
Én is sokat keményedtem, el is mentem miatta dokihoz és a magnézium-adag megnövelését+rengeteg pihit javasolt. Nekem bejött. Én csak akkor keményedek(de akkor rögtön és tartósan) ha elindulok valahova gyalog. Szerintem pihizz többet!

Kriszta!
Én szépen lassan elkezdtem össze szedegetni a cuccokat, amit magammal viszek a kórházba (eldobható bugyi, wc ülőke, köntös, tisztálkodó szerek, ilyesmik). De állítólag a védőnő ezt majd elmondja, mondjuk én nem nagyon hagyatkozom rá, mert nem tűnik valami tapasztaltnak...

Lányok!
Ti, hogy alszotok? Én most már elég sz@rul, ahogy egyre nagyobb a pocak. Hason ugye alap, hogy lehetetlen, háton nem szabad, marad a jobb és bal oldal. Nekem a jobb oldalam lenne a kényelmes, de folyton arra ébredek, hogy a kishölgy valamit annyira nyom, hogy szétmegy az oldalam. Úgyhogy marad a bal, de én szeretek helyet változtatni és nem maradt több lehetőség...
És ráadásul folyton attól tartok, hogy alvás közben véletlen úgy fekszek, hogy megnyomom valami kis alkatrészét. :(

Szép napot!
Norka

Kép

Kép
béenn
Szolnok

SZIASZTOK!

Orsi megy a drukk nektek és gyere a hirekkel nagyon várunk :!:

Eper neked is drukkolok az uh-hoz. :lol:

Egy hét mulva én is megyek már alig várom 8)

Nekem a védőnő nem is adott ilyen utalványt pedig itt is többen mondták hogy kaptak :x de nem baj én is kiharcolom még azért is. :P

Beénn én is a jobb oldalamon tudok jól elaludni van is mikor sikerül de mindig oda megy igy meg rossz félek hogy megnyomom.
Nem is tudtam hogy nem szabad háton aludni :roll: Miért :roll:

Lányok Kingának elég nagyon korpázik a haja :( tudtok valamit rá?tanácsok?Pedig nem is váltottam sampont a kamillás jonsonsal mosom.

t katinka

Orsi: nyugi, nem lesz semmi gond!ezerrel drukkolunk nektek és várunk a jó hírekkel!

Bééen: miért nem szabad háton aludni? én sokat fekszem úgy, nekem az a legkényelmesebb. Egyébként szuper a járgány, ezt mi is néztük végül emellett döntöttünk:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/16902?

majd csinálok képet a mienkről is

Cedis: Barni bútort hónap végére ígérték, 3-4 hetet mondtak és múlt hét előtti hétn fixátunk a méreteket és az anyagokat, valamint adtunk előleget. Majd a jövő héten gondoltam őket felhívni, hogy hogyan állnak.

Eper. téged is várunk a hírekkel!

Ha minden igaz holnap jön a festő és kifesti Barni lakot. Semmi was ist das, ugyanolyan színű lesz mint eddig csak bababarát festéket használunk.
Tegnap kimostam mindent, amit vettem magamnak a koriba.

Nálam keményedések nincsenek szerencsére, de csajok és 2-3 napja k...ra fulladok! Szerencsére nem egész nap, de tegnap délelőtt annyira rossz volt... vizesedés nincsen, tehát nem az okozza, hanem valszínű, hogy Barni nyomja a tüdőm, és a rekeszizmom. Szegény apukám nagyon súlyos asztmás volt, tkp abba is halt bele, tegnap is nagyon sokszor eszembe jutott szegény, pedig az én fulladásom gyanítom messze áll attól, amit ő érzett. Szóval ha rajtam van, úgy fújtatok, mint egy gőzmozdony. Eddig a félig fekvő, félig ülő helyzet a legjobb. Képezljétek el hogy nézek ki a munkahelyemen az íróasztalom mögött :oops: A székem a legmélyebb pontra hátradőntve, a hasamtól nem férek közel az asztalhoz ezért a billentyűzet az ölemben, a monitort kb 1 óráig hunyorogva nézem, mire eljutok odáig, hogy ja, szemüveg. ÁÁÁÁÁÁÁ Bárki bejön a szobámba és meglát azonnal elkezd röhögni :lol:

cicóka

Háton fekvés:
Nekem a jógaoktatóm is mondta, meg persze egy csomó helyen olvastam, pl.:
"A háton alvás, háton fekvés csak mértékkel megengedett, mivel ekkor a baba saját súlyával ránehezedik és megnyomja a leszálló fő artériádat, ami ellátja a testedet és a magát babát is oxigénnel, ezért ezt a testhelyzetet maximum 10-15 percig engedd meg magatoknak és inkább fordulj el oldalra, tégy egy törülközőt/párnát a pocak alá, hogy a csípődet ne húzza előre a súlya."

Cicóka!
Nagyon szép a ti babajárgányotok is. Már meg van, vagy még tervben?
Meddig dolgozol?
Én is alig kapok levegőt, ha nem döntöm magam hátra. :) Ez tényleg elég viccesen nézhet ki... :)

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Sziasztok!

Cicóka: elképzeltelek az íróasztal mögött. :D Hát tényleg vicces lehetsz! :D
Ez a narancs szín lett a befutó Barni mobilnak?
A miénk is narancs feketével kombinálva.
Próbálok képet linkelni róla:
http://www.babyz.co.il/UploadProductFil ... %20big.jpg

Orsi: nagyon szorítok én is nektek, de tudom, hogy minden ok lesz! Este várunk nagyon a jó hírekkel!

Julcsi: na nem ám megszülsz itt elsőnek! :) Nyomassad a magnéziumot.

Béenn, Annus: köszi az infót a Felicitas csomagról. Én sem kaptam ilyen könyvet, kupont.

Apropó fájások, tegnap éjjel megint pocsékul aludtam, nyomódott nagyon a gyomrom, és fájt a hasam alja is elég sokáig, alig akart elmúlni.

Azt olvastam, hogy a 32 héttől kevesebbet, és másképp mozog a baba, mint eddig, ti ezt már tapasztaltátok? Nekem eddig sem volt nagyon virgonc Kamilla, nem volna jó, ha ettől is kevesebbet mozogna. Ja és azt is olvastam, hogy a nap 90-95%-ában alszik. Az azért elég sok, akkor tényleg csak nagyon keveset mozog, vagy alvás közben is fészkelődnek?

Légszomjam nekem is van néha, szerintem ez a tüdő, gyomor kis helyre szorulása miatt van már.

Kép
cedis

Háton fekvésről én is úgy tudom, hogy nagyon sokáig nem tanácsos, mert elnyomódnak az erek, és csökken az oxigénellátása a babának. Én nem bírok így sokáig feküdni, ezért is nem mentem kozmetikushoz sem végül nagy kezelésre, mert nem bírnék már órákat hanyat feküdni.

Kép
cedis

Sziasztok!

Megjöttem uh-ról.

Réka 1370 gramm, medencevégű fekvésben helyezkedik el továbbra is. Mindene rendben van! 29 hetes és 5 napos a méretek alapján.
Azt mondta az orvosom, hogy még megfordulhat, de ha így marad akkor a 39. héten tervezett időben császár lesz.

Orsolymors: Megy a drukk!!!!

Kép
eper74

Sziasztok!

Köszi lányok a megnyugtatást, hát igen, már nem bírok annyit, tegnap még a vitrinekből kivettem a készleteket, elmostam, takarítottam, de ma már csak pihenek, azóta nem voltak ilyen fájásaim vagy mi, de csak egyszer volt, szóval valószínű a megerőltetés miatt.

Kriszta: vigyázz magatokra, remélem bejön a gyógyszer és minden rendben lesz.

Orsi: nagy-nagy drukk!!!!!!! Nagyon várjuk a híreket!!!!!!!!

Mennem kell, megjött az ebédem, este folytatom!!!
Vendég

Huu micsoda babakocsik!Nagyon szupi járgányok!!!

Eper!
Gratula a jó eredményhez!Réka is szépen megnőtt odabenn!!

én ma beszereztema tenna hálós bugyit,tenna betétet.Lényegében nem is kell más a csomagomba,minden van itthon.Szóval 1-2 hét és bepakolom a táskámat! :wink:

annus11

Sziasztok!

Eper!
Örülök, hogy minden ok. :) Remélem, megfordul Réka. :)

Cicóka!
Én is úgy festek valahogy... :) Bár néha megspékelem egy fitball labdával.. :)

Légszomj... hát az néha már nekem is van. Nagyobb gondom, hogy éjjel - ha félkómásan jól számoltam - 5-ször voltam pisilni. :( Komoly alvás. Eleve mire megtalálom a pozíciót, amiben tudok aludni...

Most voltam a védőnőnél. Minden ok. :) Vérnyomás, szívhang, stb. Elvileg 1 kg-val vagyok több, mint egy hónapja - de én tudom, hogy semmivel... A múltkor levont egy kilót (cipő, fari, pulcsi, stb.), most pedig nem. :)

Viszont én is begyűjtöttem tőle a felicitasos könyvecskét. :) Láttam, hogy ott a doboz, s szóltam, hogy én még nem kaptam... :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Hát megjöttünk, nem éppen jó hírekkel. Jobb oldali ajakhasadékunk van sajnos. Tisztán látszott az UH-n, a doki szépen el is mutogatta, hogy hol van a bibi. Eddig úgy tűnik, hogy a szájpadra nem terjed ki, talán azt megússzuk. Elküldtek genetikai tanácsadóba, ahol nagyjából nem történt semmi, csak annyit tudtunk meg, h kapunk időpontot a gyermeksebészhez, aki felkészít, hogy mi várható. A prof szerint ezzel simán lehet szoptatni is, szerinte nem lesz komolyabb gond. A neten azt olvastam, hogy 3 hónapos korban már műtik is a babákat és ha "csak" ajakhasadék, akkor egy műtéttel megúszhatjuk. Még belegondolni is rossz, hogy egy parányi test a műtőasztalon....
Amúgy átnézte a babát, ezenkívűl minden oké, egyéb rendellenesség tuti nincs, koránál 1,5 héttel nagyobb. Magzatvíz, lepény, áramlás minden rendben.
Szóval innentől izgulnunk nem kell, megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni lelkileg, testileg mindenhogyan és ki kell hoznunk a helyzetből a lehető legtöbbet. Nem lesz egyszerű, de igyekszünk. Sok érzés meg gondolat kavarog bennem, próbálok emészteni.
Puszi

Kép
orsolymors

Orsi: nagyon vártam már a jelentkezésed. Sajnálom, hogy nem jó híreket kaptatok, de ne idegeskedj, minden ok lesz a babával. Egy kis műtét, és minden megoldódik. Ma már olyan sok mindenre képes az orvostudomány, és így legalább tényleg fel tudtok minden téren készülni, hogy most már biztosan tudjátok. csak az nem tiszta, hogy eddig miért nem látták?

Kép
cedis

Orsi hát sajnálom :cry: az biztos h nem lehet könnyü most nektek sok erőt és kitartást kivánok.

Eper gratulálok az uh-hoz :lol: sulya is szép.Remélem hogy azért megfordul.

Légszomj nekem is van este mikor lefekszek elég rossz érzés felülök és akkor elmulik :cry:

t katinka

Orsi!
Remélem h akkor 1 kis műtét és nyoma sem lesz ennek az ajakhasadéknak!Drukkolok nagyon!!!Emészd a dolgot,de légy pozitív,mert a babának most erre van szüksége!és ha ott leszel mellette akkor semmi baj nem lehet!Ügyesek lesztek mindketten!És hála az égnek h nagyobb baj nincs!Gondolom ez épp elég is....

annus11

Orsi: nagyon sajnálom! Szorítok,hogy minden rendben legyen majd a babával!

Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Orsi: borzasztóan sajnáljuk és együtt érzünk veletek! Tényleg légy pozitív azzal segíthetsz a kicsi babódnak. Nagyon szurkolunk, hogy a lehető legkisebb korrekcióra legyen szükség. A férjem is sok pozitív energiát küld nektek!

Csajok! azért én mélységesen fel vagyok háborodva, hiszen Orsiék más miatt az általánosnál több vizsgálaton is voltak. Hogy van ez?

cicóka

orsi!
nagyon sajnálom :( (talán a kelen kh honlapján láttam rámutató linket... hogy ők is műtenek... nem emlékszem)
meg voltam győződve arról, hogy ennyi uh után tuti csak benéztek valamit...

eper!
örülök, hogy minden OK... kivéve a fekvést. tesóm és unokahugi minden nap beszél a pocaklakójukkal, hogy ő pedig maradjon csak faros, mert anya császárt akar :)

rólam:
most egy darabig komolyabban veszem a fekvést... amíg nem fordul elő még egyszer hirtelen ilyen sok keményedés, addig nem kell az orvost riasztani... na meg nem is fájt, csak kellemetlen volt.
egyébként meg 34. héttől mér nem is a dokinak kell szólni ha gond van, hanem egyenesen a szülőszobára menni... ma mondták szülésfelkészítőn. (párom is eljött :D ő, aki hangoztatta, hogy tuti nem jön be a szülésre... mondtam, hogy de most legalább még meggondolhatja magát :))

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Orsi!
Nem könnyű egy ilyen hír, de ettől még egészséges, és túl lesztek rajta!
Eddig nem akartam mondani, mert reméltem nem lesz rá szükség, de az ismerettségi körömben van kislány aki így született, és csak akkor derült ki amikor megszületett. Gyönyörűen tudott szopizni. Már nagylány 6 éves és semmi nem látszik rajta. Megműtötték egyetlen egyszer és semmi nem látszik neki! Őt még anno külföldre vitték a szülei a műtét miatt, de ma már itthon is lehet!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

ez a rohadék már megint nem jelenítette meg amit írtam....vagy 20 sort és most kezdhetem előlről...egyszer falhoz vágom az lesz a vége... az elmúlt 3 alkalommal ezt csinálta... :evil: :twisted: :evil:

julcsi ami a tesóddal volt arra mondta a szülésznő hogy az a leghosszabb és fájdalmasabb verzió...ezért jobb a progis császár vagy ha rendes szülés de minden rendesen haladva...hát ebbe nyilván nem én fogok dönteni nálam a baba szívritmusa lesz a mérvadó....de ha majd a ctg-n eltérések lesznek akkor jön szóba a progis császár...
annus akkor nem progis de császár lesz neked...az is jól hangzik hogy nem hagynak sokat szenvedni....nekem ha ezt mondanák akkor örülnék...de nekem nem volt még szülésem így vágásom sincs amire vigyázni kéne....
orsolymors nagyon nagyon sajnálom de kicsit vigasz hogy nem szájpad hasadék legalább...a kicsik nagyon jól regenerálódnak úgyhogy szerintem is mire tini lesz és fontos lesz neki a szépség addigra már nyoma se lesz a hegnek....
BN mi is ezen a héten terveztük hogy elmegyünk a felicitas csomagért...már Lacinak mondtam ha megy a tekkóba akkor hozza azt is el...a pólusban van baba bolt is

Kép
menion
Budapest

megint voltam uh-on most a fizetős dokinál...
3 hete voltam nála és akkor 150gr-al volt kissebb a babám...most 1080gr-ot mért....nem tudom ez jó-e mert itt olvasom amiket írtok és van akinek 300-al is több.... :roll:
a doki azt mondta minden szép és jó...
természetesen nem kérdeztem rá arra amire akartam mert elfelejtettem :?
a listámon az van írva hogy flowmetriát szoktak nézni ilyenkor már és ezt akartam tudni hogy az rendben van-e.....
de minden más ok....szépen látszott a kis pofija és mindene...mulatságos volt a doki mert mikor tisztán látható volt a kis punija akkor azt mondta"mondtam már hogy mi a neme?"én meg gyorsan rávágtam hogy lány ha igaz és erre látszott hogy megnyugodott...biztos átfutott rajta hogy hátha nem akarjuk tudni és most elég jól látható volt a téma :oops:
de valóban nem tőle tudjuk így erre is jól emlékszik :D

Kép
menion
Budapest

tegnap megcsináltam a hungarocel díszek festését ma meg fel is ragasztottam a falra...majd képeket teszek fel a gmailra...
végülis még van 8 db textil pelus amit most kimostam és még vasalni kell de azzal a szoba totálisan kész lesz...
most majd a korházi csomagokat kell elkészítenem és akkor kész minden....hálóingeket varrni fogok magamnak ugyanis sose hordok ilyesmit...viszont az esküvőre abrosznak lepedőket vettem és ezekből fogok varrni hálóingeket...100%pamut és legalább nem fogom sajnálni ha összevérzem vagy kórház után ki kll dobni...mert itthon tuti nem fog kelleni

Kép
menion
Budapest

J: akkor pihi ezerrel. Már nem sok van hátra és ha jól sejtem Ti is készen vagytok mindennel :!: ha még valami apróság, mert csak arról lehet szó, hiányzik, azt a család és a párod elintézik. Kíváncsi vagyok meggondolja-e magát a párod :?:

Mi is voltunk tegnap du-este szülésfelkészítőn a Jánosba, tök szuper volt, tátott szájjal hallgattam a szülésznőt. 6 alkalmas, ha vége utána újraindul, ami azért jó mert mi most a 4-re mentünk és rögtön a szoptatással kezdtünk. A jövő héten a gyerekágy és császár lesz a téma. Jó sokan voltak! Ja, és 6 hetente újraélesztési tanfolyam is van, pont tegnap volt, de arra nem értünk oda, szóval mikor a 6. alkalommal megyünk akkor egy órával előbb kell menni, és azon is részt vehetünk.

Már itt a festő és elkezdett dolgozni, azt mondta kb 11 órára kész is.

Eper: szép eredmények, Réka baba is még a piruett előtt áll :wink: Kíváncsi vagyok jövő hétfőn mint mond a doki Barni fekvésére. Elég sokat hempereng egyes napokon, máskor meg relax van.

Cedis: a színt még nem döntöttük el, azt mondta az eladó, hogy van barna bézs kombinációban is, bár az nincs a honlapon. Nekem nagyon tetszik ez a narancs, bár kissé kényes színnek tartom, bár a huzatok levehetőek és moshatóak. Szóval, ha a barna bézs nem lesz,a kkor lehet, hogy a piros szürke mellett döntünk, az is elég unisex szerintem. Van még sötétkék is.

cicóka

Sziasztok!

J-akkor pihenj sokat szoritok hogy ne legyen sok keményedés :wink: már tényleg nincs sok hátra. :roll:

Cicóka biztos jó volt a szülésfelkészitő.Jó munkát nektek biztos szép lesz a Barni lak majd kérünk képet.

Menion gratula az uh-hoz :) szerintem meg a sulya miatt ne aggódj ezután fog a legtöbbet nőni.

Orsi remélem már nyugottabb vagy habár nehéz lehet. :cry:

t katinka

Orsi!
Sajnálattal olvastam, amit írtál. De csak a többiekhez tudok csatlakozni, hogy ne aggódj! Egy pici műtét és minden rendben lesz vele! Kitartás!!!

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Menion!
Mielőtt elküldöd a hozzászólást javaslom, hogy jelöld ki a szöveget, jobb klikk, másolás és ha nem mentené el az oldal, akkor is be tudod copy-zni. Én legalábbis mindig így csinálom, mert elég sokszor előfordult, hogy írtam egy csomót és elszállt... :twisted: :twisted: :twisted:
Szuper, hogy minden rendben volt az UH-on, a súlya miatt sztem ne aggódj, ha a doki azt mondta, hogy minden ok. :P

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Sziasztok!

Jó sokat tudtok írni!

Orsi:Nagyon sajnálom a "rossz" híreket.Kitartás és sok sok odafigyelés.Én is ismerek ilyen kisbabát és teljesen normálisan tud mindent csinálni.

Keménykedés:Nekem is van jócskán.Néha még megmozdulni sem merek mert félek ,hogy befeszülök és már reped is a burok.Hétfőn voltam dokinál.Méhszáj még mindíg 2000.Megnyugtatott,hogy nem lesz egy pici babánk.Akkora tuti lesz mint a Domi(3700gr)
Voltam védőnőnél is most vagyok 73kg.Domit ennyivel szültem.9 kilónál tartok eddig.
Alvás nálam is probléma.Mondjuk én kidőlök még a barátok közt előtt és 1-2 körül fölkelek.Na onnantól már csak szenvedés.
Begyömöszölöm a párnát a hasam alá és a lábam közé és úgy birok vissza aludni.5-kor meg kel a Zsolti és sosem hagya ki ,hogy föl ne ébresszen.

hadedit82

Orsi!
Sikerült picit megnyugodni?Remélem tudtál aludni éjjel!

Látom mindenkinek bejön a szülésfelkészítő!Én is szerettem nagyon!Tök hasznos szerintem,picit rákészül az ember mire is számítson!

Menion!
Súlya miatt ne aggódj,a lényeg h minden oké a babával.Tényleg most kezdenek hízni!Na meg nem lehet mindenkinek 4 kilós a baba :wink:

Edit,Julcsi!
Akkor pihi ezerrel!!!!Pár hétig még húzzátok ki!

Novemberben meg tuti érkezik az első topik baba!Kíváncsi vagyok ki nyitja a sort! :lol:

annus11

köszönöm a bíztatást súly ügyben....remélem is hogy így lesz
tesóm is mondta már hogy az utolsó időben iszonyú gyorsan szedik magukra a grammokat....

éjszaka csak én kukorékoltam itt és kb 2- fél 3kor aludtam el....persze reggel meg pótoltam volna ha a védőnéni fel nem telefonál hogy erre akar biciglizni és jönne....
na most ha már ő jön és nem én megyek hozzá akkor megmutatom neki a babaszobát :D
van mit dicsekedni :lol:

Kép
menion
Budapest

Menion: Te is jó előre jársz, már mindnened kész szinte. Hozzám képest mérföldekre vagy :oops:
Ne aggódj a súly miatt, ezek nem pontos adatok csak becslések. Lehet, hogy tök nagy gyereked lesz - ne feledd meg is kell szülni!

Elment a festő! Gyors volt, takaríthatok, de nem vészes, csak lightosan adom elő. Fotót majd akkor csinálok, ha a bútrok is itt lesznek, addig a csupasz falak nem olyan érdekesek

cicóka

Sziasztok Csajok!

Nagyon kösszi a sok-sok együttérzést és bíztatást, nagyon jól esik. Igazából annyira nagyon nem vagyunk elkeseredve, mint amire számítottam, amikor nem tudtuk biztosan. A tegnapi nap eléggé hullámzó volt, hol nagyon bizakodóan és erősen beszéltük a dologról a férjemmel, hol meg együtt sírtunk. Sajnos sok tragédiát éltünk át az elmúlt 1,5 évben (váratlanul meghalt apukám 55 évesen, elvetéltem, aztán ebben a terhességben az "apróbb" gondok - gerinc és most ez) és ilyenkor nehéz nem arra gondolni, hogy ezt megint miért pont mi kaptuk. Próbálunk úgy gondolkodni, hogy csak pozitívan és csak előre, és szerencsések vagyunk, hogy most kiderült és nem a szülőágyon. Így fel tudunk készülni, a genetikai tanácsadó intézi a dokit meg a segítséget, azt csináljuk amit mondanak és reméljük, hogy szépen fog gyarapodni a kislány és meg lehet műteni az optimális időben. A család is jól állt hozzá, abszolút melletünk vannak, megbeszéltük, hogy ha mi elfogadjuk a helyzetet és természetesnek vesszük, akkor ezt mások is így fogják lereagálni vagy legalábbis kevesebb lesajnáló tekintetet/hozzászólást fogunk kapni. Mi ezért nem akarjuk kevésbé várni a kis Kincsünket, nem fogom szégyellni vagy takargatni vagy kevesebb fotót készíteni vagy ilyesmi, igazából nem is az zavar, hogy hogy fog kinézni majd a kis szája, hanem ami utána következik. Attól félek nagyon. Remélem simán fognak menni az első idők és a műtéttel sem lesz semmi probléma. Na de ez még odébb van, előre nem akarok aggódni ezen.
Nem kérdeztük egyébként tegnap, hogy hogyhogy csak most vették észre, mert a helyzeten igazából nem változtatott volna, ha 20 hetesen tudjuk. Emiatt elvetetni egy életet eszünkbe sem jutna, a feladat meg így is úgy is ugyanaz. Nem akarok hibáztatni senkit, attól nekünk nem lesz jobb. Ma Magyarországon 1000 születésre 2 ilyen jut, hát mi belenyúltunk. Ez van, megpróbáljuk kihozni belőle a legtöbbet.
Miután tegnap egész nap és késő estig beszélgettünk a férjemmel sokkal jobban érzem magam, kicsit talán meg is nyugodtan, éjszaka is tudtam aludni. Azért ilyenkor látom, hogy mennyire jó páros vagyunk, valahogy nálunk ez mindig a bajban derül ki és ez megnyugtató. Nincsenek tabuk, nincsenek hibáztatások, a megoldást keressük mindketten és támogatjuk egymást. Ezért is vagyok biztos benne, hogy -bár nagyon nem hiányzott egy újabb pofon- meg fogjuk oldani, és boldog család leszünk a kislányunkkal hármasban. Azt hiszem ennél jobb végszó nem is kell... :)
És nagyon köszönöm, hogy meghallgattatok, jól esett kicsit kiírni magamból. (Bocs ha hosszúra sikeredett. :) )
Puszi

Kép
orsolymors

Sziasztok!

Orsolymors: Tegnap délután sokat gondoltam rád.
Most olvasva amit írtál, minden elismerésem a tiétek! Ilyen rövid idő alatt ilyen pozitív hozzáállást tanúsítotok, látszik, hogy erőt adtok egymásnak és ezt Boglárka is biztosan érzi!

J: Pihenjél sokat! Eddig szuper voltál! Hiszen ezen a topicon november előtt senki nem szülhet :D

Cicóka: Örülök, hogy elkészült a babaszoba, a járgány szuper!

Kép
eper74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?