Új privát üzeneted érkezett!

Nem talatam topicot kimondotan korai petefészek-kimerülés. Ezert gondoltam csinalok egyet a sorstarsaknak. Igazabol nalam meg nincs teljesen kimondva. De sajnos eleg valaszinunek tartom. 24 eves vagyok. Kb. 3 eve kezdodott amikor abbahagytam a fogamzasgatlot. Akkor meg pusztan csak szunetett akartam tartani. Csak teltek a hetek,honapok es nem akart megjonni. Elkezdottek a tunetek is, hohullam, hajhullas, rossz alvas,minden ami a klimaxal jar... Elkezdtem orvoshoz jarni. Es talan meg csak most juttok el odaig,hogy mi is lehet a gond.Meg csak most kezdodik az igazi harc.Kozben megtalaltam a paromat is,es 1,5 eve szeretnek babat.
Varom a"sorstarsaka".Beszeljuk meg a tapasztalatokat. Oromunket banatunkat.
skheria
Budapest
 
 


Szia Skheria!

Sajnálattal olvasom amiket leírtál!
Azonban nincs veszve semmi!!!Én nem értek ehez a korai petefészek kimerüléshez,de én a "Dévai Intézet Dévai Doki "topikban szoktam fórumozni a Dévais lányokkal.
Először is nagyon nagyon nagyon fiatal vagy,nem gondolkodtál el azon hogy felkeresnél egy Lombikkal foglakozó Klinikát,ahogy mi is tettük?
Minnél fiatalabb vagy annál nagyobb az esélyed,hogy sikerül a beültetés!!!Egy 24 éves lány a mintapáciens egy lombkhoz.Közülünk mindenki jóval harminc fölött jár és ott már ez is nagy baj!!!
A párodnak a spermaképére lesznek kíváncsiak és Téged pedig kivizsgálnának és mivel nagyon sok problémás esetük van,nem riadnak vissza semminemű problémától.
Én velem sok sima Nőgyógyász nem tudott mit kezdeni a meddőségünk miatt,mert nem az Ő területük!
szerintem olvasd el a Dévai Intézet honlapját az interneten!!!

Várom a válaszod,és ne add fel,semmi sincs veszve,nagyon fiatal vagy!!!!!!! :wink:

tulipán
 


Koszonom,hogy irtal nekem tulipan.

Probalok nem elkeseredni,de meg csak parnapja fogdtam fel mi is tortenik velem. Van bennem felsz.Nem is ertem magam,eddig mire vartam. Biztam az orvosokban es csak vartam turelmesen. De elegem lett. Az orvosokbol mar nagyon elegem van. Az egesz meg kb. 3-3,5 eve kezdodot. Abba hagytam a fogamzasgatlo szedeset. Amit szedtem vagy 5 evig. 21 evesen abbahagytam a szedeset. Nem jott meg utana,jottek a tunetek. Elmentem orvoshoz. Azt mondtak,csak ido kell meg eszhezter szervezettem a fogigatlo utan.Utana kitalatak szedjek megint fogigatlot,akkor jo lesz minden. (nem tettem) Jott a norcolut....
Kozben ki koltoztem kulfoldre. Nem volt orvosom egy darabig. Hol volt mesim,hol nem. Hol erosebbek voltak a tunetek,hol gyengebek. Aztan egy eve lett hazi orvosom. Elkeztek a kivizsgalasokat. Vervetel,ultrahang. Ultrahangon annyi derult ki,hogy patoko vesem van. Aztan vizsgaltak,hogy nem okoz probelmat,szerencsere nem.
Mindent korbe vizsgaltak, ami belefer a csaladi orvosi mivoltjaba.

Tovabb lettem kuldve nogyogyszhoz. Aki noletere eleg bunko,mar bocsanat. Kb. ketszer voltunk nala. Jah,de 4 honapot vartunk az idopontra. Ujabb vervetelek, es most vizsgalatak a ferjemet is. Nala szerencsere minden rendben. Masodik talalkozasuknal mondja nekunk, "lehet korai klimax, es nem-e gondoltunk petesejtdonora..." Bum. Micsoda? Mirol beszel? Petesejt donor?

Kb ezeket mondta meg: O mar nem csinal tobb vizsgalatott,idopontott se kerjunk mar.
Ez mar nem az O hataskore. Menjunk tovabb a termekenysegibe. (itt ugy hivjak)

Ugy kertem tole valamit,hogy a tuneteimre. Az allando hohullamokra,nem alvasra. Legalabb dolgozni tudjak.

Termekensegibe is kb. 4-5 honapot varunk az idopontunkra. Nov. 17. megyunk.

Nem csak az otthoni egeszseugy szar,ha nem itt is....

Szoval nem tudom mi van pontosan, remelem mar az intezetben jo helyen leszunk. Es tudnak nekunk segiteni. Az biztos,hogy rengetek kerdesem lesz felejuk!

Megnezem azert a Devait is,amit irtal.

Tulipan,es ti,hogy alltok? Meselj magadrol.
skheria
Budapest
 
 

 
 

Szia Skehira!

Nagyon sajnálom hogy ilyen hamar kell ezzel a problémával küzdened! Sajnos egyre többet hallani ilyet. Nálam is ez a gond ,bár én már 39 éves vagyok. Kb. 4 éve tudok róla hogy kimerülőben van a petefészkem,bár én rendesen menstruálok és tüneteim sincsenek. Nekem a ciklus 3.napján csinált v.v mutatta ki vagyis magas lett az FSH szint. Lehet nézetni még az Anti Müller Hormont ,nálunk ezt az ANTSZ-ben csinálják. Ez a petfészek tartalékát mutatja ki. Sajnos nekem ez 0.1 lett ami egyenlő a 0-val.
Neked milyen lett a v.v erdményed?
Vendég
 


Szia Baby.

Sajnalom,hogy elkezdodot nalad is. :(

Igazabol en nem tudok semmi pontosat.
Mivel a doktorno csak ugy oda vetette.
Most varunk,hogy tovabb vizsgalodjanak. Nov. 17 -re van idopontunk az intezetbe.Remelem azert nincs minden veszve. Mesim azert szokott lenni,mikor hogy. Miotta hasznalok egy osztogel kremet legalabb tuneteim nincsenek.
v.v is csak regi van,az rossz lett. kb. egy eves es "valahanyadik napi"

FSH 133,4 U/L Follicular/Luteal 7,0 Midcycle 4,0 - 15,0 Post menopausal 16,0 - 80,0
LH 118,4 U/L Folli./Luteal 15,0 Mid. 30,0 - 100,0 Post me. 18,0 65,0
DHEAS 7,3 umol/L (1,6 - 12,0)
Prolactin 7,5 ug/L ( 25,0)
Testosterone 2,1 nmol/L (0,6-2,0)
Estradiol 65 pmol/L Follicular 70 - 680, Mid cycle 550 - 1950, Luteal 200 - 780, Post menopausal up to 115

Remenykedem azert.
skheria
Budapest
 
 


Most nezem,hogy 1969.12.31 csatlakoztam babanethez. :shock: :D Meg tervbe se voltam... :D
skheria
Budapest
 
 


Csatlakozas datum javitva... :D

Tanacsert fordulok hozatok,hat ha van valaki aki tud segiteni.
Folyt.kov.
Ertekeim javultak. :D
Novemberben volt ultrahangon petesejt, abban a honapban nem jott ossze sajnos.De mar annak is megorultunk az orvossal,hogy petereres. Utan Decemberbe volt atjarhatosagim,minden rendben volt.
Volt spontan mesim,januarban.
Ma reggel megerzesre csinaltam egy tesztett reggel.
Es halvany pozitiv lett.
Van kis szurka. Lehetseges lehet?!?!?! :shock:
Nagyon regota nem volt hohullamom,es most parnapja megint van egy picit?
Most,hogy van ez?! Kedd reggel csinalok megint tesztett. Szerdan meg amugy is van idopontunk az orvoshoz.
De addig csak ezen jar az eszem. :cry:
skheria
Budapest
 
 


Nem,nincsenek csodak...
Doktorno meg azt mondta,baratkozunk a petesejt donor temaval...
skheria
Budapest
 
 


Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Szia Skehira!

Nagyon sajnálom hogy ilyen hamar kell ezzel a problémával küzdened! Sajnos egyre többet hallani ilyet. Nálam is ez a gond ,bár én már 39 éves vagyok. Kb. 4 éve tudok róla hogy kimerülőben van a petefészkem,bár én rendesen menstruálok és tüneteim sincsenek. Nekem a ciklus 3.napján csinált v.v mutatta ki vagyis magas lett az FSH szint. Lehet nézetni még az Anti Müller Hormont ,nálunk ezt az ANTSZ-ben csinálják. Ez a petfészek tartalékát mutatja ki. Sajnos nekem ez 0.1 lett ami egyenlő a 0-val.
Neked milyen lett a v.v erdményed?

Szia!
Anti müller mennyibe kerül az ANTSZ-be?Az FSH-nak magasnak kell lenni,akkor jó az eredmény?Máshol nem lehet megcsináltatni?
Előre is köszönöm a válaszod! :wink:
 
 


Lányok!

Ha korai petefészekkimerüléssel küzdötök,végeztessetek inzulinrezisztencia vizsgálatot,leggyakrabban ez áll a háttérben,gyógyszerrel,visszaforditható folyamat,és a petefészek ujra tud tüszöket,petesejteket termelni.Az IR okozhat olyan tüneteket mintha klimaxolnál,de a legtöbbször kiderül,hogy
ez még nem az!!!!

Sok sikert mindenkinek!
 
 


Sziasztok! Budapesti pár vagyunk, akik petesejt donort keresünk. Ha szívesen megismerkednél velünk, kérlek, írj a hianyzikababa@gmail.com email címre. Ott leírjuk szívesen, mivel jár az egész. Bernadett
berni13
Budapest I. kerület
 
 


Kedves Mindenki! Bízom benne, valamennyire látogatjátok még a topikot..igazából én is úgy voltam Vele, mint Te skheria, aztán Rátok találtam!:-) Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, én örülök, hogy egyből nem állami intézménybe mentem a problémámmal, mert sajnos nem látok mást a környezetemben lassan, mint hogy félrekezelések történnek..ráadásul, ha összetettebb a probléma, mert mondjuk pároddal is lehet valami, ha gyereket szeretnétek, akkor szinte rémálom összeegyeztetni az időbeosztásotokat is..

Mi már 4 éve szeretnénk babát, és mivel még viszonylag fiatalnak érzem magam (most vagyok 35), ezért nem gyanakodtunk arra, hogy feltétlenül meddő lennék, vagy bármi olyan komolyabb problémám lenne, ami miatt nem sikerül a bébi..munkám is elég sok van, sokat pörgök, így napoltuk egy ideig a kérdést..pont az előbb említett ismerősi tapasztalatok miatt végül eljutottunk oda, hogy komplett kivizsgálásnak vetjük alá magunkat -ennyire vagyunk azért felvilágosultak, hogy kettőn áll a vásár-egyértelmű volt Dr. Vereczkey Attila személye, több barátnőm is nála szült, és azok alapján, amit tapasztalatból mondtak róla, nekem megbízhatónak tűnt, adok a véleményükre, nem véletlenül vagyunk ennyi ideje barátok.:-) Az első konzultáción szerencsére személyesen engem is meggyőzőtt.


Kiderült, hogy POF-em van, amivel kínomban korábban még viccelődtem is, hogy korai klimaxom van, hát sajnos így is alakult..így már érthető, miért nem sikerült annyi éven át spontán teherbe esnem..pedig a hagyományos naptármódszerrel is próbálkoztunk, vettünk természetes termékenység fokozókat is..lényeg a lényeg, hogy pár hét alatt megvoltak a vizsgálataim, aminél sajnos az is kiderült, hogy inzulinrezisztenciám is van, plusz páromnál is megállapítottak egy andrológiai problémát, amit már kezelnek.. Folyamatosan javulnak az eredményeink, aminek nagyon örülök, és inkább bele sem gondolok, mennyire futottunk volna ki az időből gyerek szempontjából, ha nekiállunk esetleg államiben kivizsgáltatni magunkat. Helyette egy helyen, előre egyeztetve, gyorsan, szakszerűen kivizsgáltak minket, és egyből elkezdhettük megtalálni a megoldást, hiszen még akár 2 gyerkőcöt is szeretnénk.:-) Van köztetek bárki, akinek hasonlóan összetett a problémája? Jó egészséget Nektek!


 
napsugar.la
Budapest VII. kerület
 
 


Kedves Napsugar és Topikolók!

Örülök, hogy ilyen pozutív kicsengése van az üzenetednek! Nekem is ez a problémám: magas FSH (bár volt  egész jó is) és alacsony AMH. :-(((
Mi 2 és fél éve próbálkozunk a baba projekttel, 2 hónapja derült ki a problémám, de az első kivizsgálásookon már másfél éve átestünk. Akkor csak a petevezetőim átjárhatóságát oldotta meg az orvosom, az akkor 14es FSHm nem került említésre...Pedig még a vérvétel is magán úton történt. Az akkor kapott papírokból nekem sem jött át, hogy ez nincs rendben. Csak a laparoszkópiával foglalkoztunk.
Időközben kezelte/i a párom (alacsony spermaszám) az andrológus, amikor nálam ezt egy újabb nőgyógyász észre vette. Belehúztunk az egyébként már férfi meddőség miatti lombik előkészületekbe és túl vagyok az első stimuláción a Dévai Intézetben. Sajnos a leszívott kettőből ICSIvel egy megtermékenyült, de az sem osztódott, transzferre már nem került sor...
Most mindennel próbálkozom ( napi 30 perc futás -eddig is rendszeresen sportoltam-, Aviva torna, gyakori hús evészet versus lúgosítás Mazdanan módra, flabélos, napi 1 dl vörösbor...), de félek...
Nekem az utóbbi hónapokban jelenteztek gyakrabban közti vérzéseim, gyengébb menstruáció, de más tünet nem igazán. A közti vérzéssel -leginkább sporthoz köthetően 1-2 nap- már kb. 8 éve jártam orvosnál, de ő lerendezett azzal, hogy írjon e fel fogamzásgátlót....
Egyelőre bújom a cikkeket, keresem a lehetőségeket és csinálom a "programot", várom a következő menstruációt, hogy ultrahanggal megvizsgáljanak..Ha tudtok vagy tapasztaltok valami eredményeset, esetleg még ajánlott kivizsgálásokat, kérlek, írjátok meg!!

Üdv
rebeka09
Budapest XI. kerület
 
 


Szia...en ebben a temaban mar regi motorosnak szamitok. Van remeny 2fontos dolog kell hozza. Egy ngyon jo doki es a pozitiv gondolkodas!!!


(2007-ben 30evesen) FSH-m 18-24 kozott lebegett , AMH-m 0.3 volt sokan lemondtak rolam es nalunk is a petesejtdonort ajanlottak. Ezek csak szamok!!!A lenyeg hogy a szervezeted mit produkal. Mar evekkel ezelott voltak jelei ennek az egesznek.


2008ban volt a elso lombikom sikertelen volt utana hazai vizekre eveztem az orszag legjobb dokijahoz (Pesti Kaali, K.Ferenc) 1% sikeresseggel altunk neki a 2.lombikomnak aztan a 3.nak es vegul a 4.sikerult (majdnem hogy ikrek lettek!) ez 2010-nyaran volt.


2011.Marcius 26-an megszuletett a csodababa Derien a kisfiam :) mivel eleg sokaig szoptattam nem ngyon tudtunk ujabb lombikra menni.


2011. nyaran atkoltoztunk masik varosba (amerikaban) ahol is elmentem egy dokihoz megtudni megis mi a velemenye teso ugyben. FSH magas volt 20koruli nem emlexem csak arra hogy az AMH lecsokkent 0.16-ra! Ami alapjan (csak a vervetel alapjan se uhu nem volt se megse probalta!) kijelentette hogy sorry de csak petesejtdonort tud ajanlani.pff mondtam neki koszonom szepen en meg nem tartok ott es kikerve az osszes leletem azota sem lattam ezt a dokit.


2013.Januarjaban beprobalkoztunk szinten otthon (pesti kaali es K.Ferenc) de valoszinu a hormonjaim a szoptatas miatt meg nem tettek lehetove (erre a doki felis hivta a figyelmem) de ennek ellenere en mentem. Nem sikerult.


2013.Agusztusban (meg alvashoz mindig szopizott a fiam es volt tejem is!) nekiindultunk a fiam utani 2.lombiknak olyan rossz eredmenyekkel,hogy lekellett allni mert semmi pete nem nott.Na itt egy kicsit en is megijedtem es az orvos is emlekeztetett ra hogy van egy gyonyoru szep fiam aki igy is egy csoda ha esetleg nem sikerulne megegy nem kell ngyon elkeseredni. (teljesen egyetertek vele) Megbeszeltuk hogy minden fele fogigatlo szedese nelkul decemberben megegyszer hazamegyek es uj strategiat valtva probalkozunk de erre nem kerult sor. ugyanis a parom azt mondta keressunk itt amerikaban orvost mert ez az allando hazautazas a gyerekkel nekem penzileg is meg lelkileg is...szal kerestem itt is a legjobbak legjobbjat es aki keres talal alapon lett is egy uj dokim itt az USA-ban


2013.oktobereben csinaltunk egy lombikot (3.lombik a fiam utan) FSH 39 volt!! abban a honapban es semmi fogigatlot nem szedtem hogy lehuzzuk sot idaig vegig a legmagasabb dozist kaptam otthon hogy csiholkunk peteket a doki (o is ahogy otthon is) strategiavaltaskent low dose gyogyszert ajanlott azaz minimalis gyogyszer es az egy ero petere akartunk ramenni. (menzim van minden honapban igaz 25napos es peteeresem is bizonyitottan van/volt) a minimalis adag gyogyszerrel es 39-es FSH-val csinaltunk 5!!!! petet amibol mind az 5!!! megtermekenyult (100%-os megtermekenyules ilyen esetben ngyon de ngyon jo eredmeny) A dokim elakarta vinni oket 5.napig (ilyen meg soha nem volt! nekem mindig 3naposan jott vissza ami volt mert nem kockaztattunk) hat most megtettek...es lass csodat 3!!! blaszto babank lett  mindharmat visszakertem bar a doki figyelmeztetett,hogy akar mindharom megmaradhat mert ngyon jo minoseguek! (altalaban 3jott vissza mindig hacsaknem 1 vgy 2 db volt csak) Ez a lombik nem sikerult. De en az eredmenyeknek ngyon orultem mert tudtam hogy igenis van esely (ennyit er a vv eredmeny!!!)


Ajanlott egy hiszteroszkopiat mert nem ertette miert nem maradt meg egy sem...annyira biztos volt hogy sikerul...(hiszteroszkopiam volt az elso lombik utan is es szules utan kivetettem egy kozel 10cm-es miomat is laproszkopikusan 2012.agusztusagaban)


2013.December hiszteroszkopia....utana nem jott meg...elmentem a dokihoz aki adott gyogyszert ami meghozta a menzit...es azt mondta ha megjon kezdhetunk is mert az egy ngyon jo honap...tiszta ideg voltam januarban vegre megjott ugy osszevissza de megjott.


2014.Januarban elindult a4.lombikom a fiam utan (osszesen a 8.) biztam benne eleve a statisztikai minden 4.sikerul miatt  Az FSH-m 9!!! volt (kislany korom ota nem volt ilyen eredmenyem!!! 3pete abbol 2embrio lett es az en keresemre (na meg a doki is igy latta jonak) 3.visszakaptam oket.


2014.6.18-van ma es ma vgyok 24+1napos kismama ennek az utolso lombiknak koszonhetoen :) es bar meg van idom a szulesig mar azt tervezzuk vajon hany evesen lesz a 3.baba (ha nem lesz az se baj...de en meg igy is es meg mindig biiiizok ;) )


Szal a legfontosabb a jo doki es a pozitiv gondolkodas...megprobalni es megnezni hogy hogy reagal a szervezeted.Ha nem hasznal semmi akkor jah lehet nincs megoldas de amig en konkretan nem estem pofara vgy 3szor addig biztos nem alltam volna le...


Itt kint adnak vitamint is szedni a CoQ10 es a DHEA vegig megy petesejtleszivasig!!Aspirint is vegig nyomatni kellet mondjuk azt beulti utan. Emelett szedtem ginzeng vitamin tablettat D-vitamint.A fiuknak is adnak vitamint akkor is ha jok az eredmenyek.


Ha esetleg lenne kerdesetek szivesen segitek irhattok privit is mert nem mindig vgyok fent (sot 1000eve nem jarok mar ide)


KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Sziasztok !

jó olvasni a pozitív eredményeket.
nekem is sajnos korai petefészek kimerülést diagnosztizált a dokim.
igaz komplex vérvételen nem voltam.
folyamatos uh és stimulációval összesen 3 db petesejtet látot múlthét kedden.
áprilisban volt egy inszeminációm ami sajnos nem jött össze.
kedden megyek újabb uh-ra.
van már egy 7 éves fiam de szeretnénk neki tesót.
nagyon elkeseredtem de nem adom fel és bízok a csodába.
kedden minden kiderül.
ha a doki is rábólint akkor megyek a Kaáli-ba.

valakinek van ottani tapasztalata ? 
Melyik dokihoz érdemes menni ?
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: