Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Katának hívnak.28 éves vagyok.3 vetélés és rengeteg vizsgálat után 2010.03.03.-án megszületett várva várt kislányom:Maja.
Amikor először a karomba adták mérhetetlenül boldog voltam (na nem mintha most nem lennék!!!),de bennem volt valamiféle aggódás,félelem,hogy mi lesz majd ha hazamegyünk.Honnan fogom tudni,hogy miért sír,mennyi ennivalót adjak neki,hogyan öltöztessem,hogyan fürdessem.....Hogyan fogom azt a rengeteg papírmunkát megcsinálni.Gyes,gyed hová kell menni.....De hála Istennek mára már szépen belejöttünk.Most 8 hónapos boldog,nyugodt baba.Benne vagyunk a fogzásban,oltásokban.

Szívesen beszélgetnék,más anyukákkal.Ki hogyan oldotta meg és vészelte át a dolgokat.Ki milyen módszereket használ ha beteg a gyerkőc,ha sírósabb hogyan nyugtatja....Várok szeretettel mindenkit.Kismamik is jöhetnek.Beszélgessünk és cseréljünk tapasztalatot.

"Egy anya szeretete olyan,mint egy kör.Nincs kezdete és nincs vége.Állandoan körbejár,és mindenkit megérint aki kapcsolatba kerül vele.Elborit,mint a reggeli pára,melegit mint a déli nap és úgy takar be mint a csillagos éj."

KépKép
majka
Szeged
 
 


Szasztok!

Képzeljétek tegnap felült a kislányom teljesen egyedül.
Nagyon büszke vagyok rá.Viszont még fogacska nincs sehol.Tud nekem valaki segíteni,hogy mikor kell kibújnia az első fognak?

KépKép
majka
Szeged
 
 


Na lemaradt egy i betű a köszöntésemből.Bocsika.

Viszont még az is érdekelne hogy kinek hogyan sikerült visszanyernie az alakját szülés után.
Torna,diéta...???

KépKép
majka
Szeged
 
 

 
 

Gyertek írjatok,beszélgessünk!!! :D

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Nekem is van egy kislányom, Bonci pénteken lesz egy éves!
A terhességet jól bírtam, nem volt különösebben semmi panaszom, teljesen rendben zajlott minden. Ha valaki kérdezte, félek-e a szüléstől, mindig azt mondtam, hogy jobban félek az első 1-2 hónaptól, hogy mit fogok kezdeni egy újszülöttel! Én sem tudtam, hogyan kell fürdetni, etetni, egyáltalán megfogni a babát! Aztán belerázodtam! Szerencsére sok segitséget kaptam (és kapok most is) a páromtól, anyukámtól, barátoktól!

Viszont az alakomat még nem sikerült visszanyernem, ugyhogy ha van valakinek jó tippje, tanácsa az engem is érdekel!
Boni 11 hónapig szopott, addig nem is diétáztam. De most már nekiálltam csökkenteni a kaja-adagot, vacsorát elhagytam, csoki, süti,nasi szigorúan megvonva! Bízom benne, hogy elindulnak a kilók lassan lefele! Kb7-8 kg-ot szeretnék fogyni!

Na elsőre ennyi! hello
Vendég
 


Szia Mumuska!

Nagyon-nagyon örülök,hogy írtál!!!!!!! :D
Végre nem magammal beszélgetek! :D
ÜDV ITT!!!ÖRÜLÖK NEKED ÉS BONCINAK IS!!!!
Akkor nem csak én voltam így a szülés utáni érzésekkel,félelmekkel.Szívem szerint ott maradtam volna a klinikán addíg amíg biztos leszek magamban. :oops:
Az én párom nagyon sokat dolgozik,de ha itthon van,akkor sokat segít!
Rajtam sok kiló van sajna.Nem a Maja miatt.Az lement a szülés után.
Sok mindent próbáltam már:90napos azzal lement 4kg de nem csináltam végig.(és már vissza is jöttek a kilók)
Szénhidrát mentes diéta,káposzta leves.Sajna egyik sem sikerült.
:cry:

De ha valaki tud egy szuoi,bevált dolgot,akkor írja le nekünk!!!!!!
Gyertek írjatok!!
Puszi!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Szóval:
Nem tudok írni.
De ha valaki tud egy szupi,bevált dolgot,akkor ossza meg velünk!!!

Mumuska Te miket próbáltál már?Sikeresek voltak?
Nekem sajna van fölös 15kg-om. :cry: :cry: :oops:

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok. Az én fiam már 4 éves lesz, Benjáminnak hívják. Nekem szerencsém volt, mert édesanyám és nagymamám is a közelűnkben voltak és sokat segítettek. Engem a szoptatás viselt meg nagyon, mindíg azt hitten, hogy keveset eszik a baba és mikor fejjem, mikor melyik ciciből etessem. Ez az aggódás hozta, hogy hat hónapos volt Beni és a tejem elapadt. Beba tápszert evett hat hónapos korátó, szerencsére szerette. Most már nagy fiú, óvodába jár és nagyon szereti a közösséget.
A kilókról: rajtam 10 kg van és már 4 év telt el. Az én bűnőm, hogy szeretek enni :cry: . Szerintem az úszás a legjobb dolog a fogyásra és hogy du 4 től már nem eszel. Szép estét nektek.
 
 


Szia cseribrigitta!!!! :D

Üdv a csapatban!!Örülök,hogy írtál!
Nekem sem volt egyszerű a szóptatás.Sajna cukros lettem a terhesség alatt és diétára fogtak.Amikor megszületett császárral a Maja vártam,hogy meginduljon a tejcsi de nem akart,így tápit kapott pótlásnak.(Milupát)Aztán szépen elindulgatott a tej,de napi 20ml-nél megállt. :cry: Meg az volt a baj,hogy amit én ehettem azt a gyerek nem ehette.Amit a gyerek ehetett volna azt én nem ehettem a cukor miatt.Így abbamaradt a szopiztatás.Pedig szerettem volna. :cry:
Szóval mi a mai napig milupázunk és nagyon szereti.Szépen fejlődik nincs gond.
Az evés szeretetével nem vagy egyedül!!!! :lol: Az úszás jó ötlet,csak nem tudom a gyereket addig kire bízni. :cry: A férjem sokat dolgozik,mamák meg dolgoznak. :?

Viszont annyian mondták már,hogy nem esznek 6 után csak isznak.Szerintetek?Lehet,hogy megérné kipróbálni.

Hahó emberkék!!!Gyertek írjatok!!!Kismama,nő,férfi,nem kismama jöhet bárki!!! :)

Puszi!

KépKép
majka
Szeged
 
 


cseribrigitta!

Elfelejtettem írni,hogy tök szép a kisfiad neve!!!!Ha nekem fiam lesz akkor:Benjamin vagy Csongor lesz.De ez még odébb van. :)


mumuska!

Akkor lesz szülinapi parti??????????Isten éltesse a kis Boncit sokáig!!!!Otthon tartjátok a bulit,persze ha csak lesz.



Én már azon gondolkodom,hogy a Maja márciusban lesz 1 éves és elég nagy a család a lakás meg pici,hogy hol tartsunk neki bulit.
Szerintetek?? :roll:

Ti hol laktok??

Na jó sok kérdéssel megbombáztalak Titeket!!
:D

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!
Márti vagyok, 2 gyerkőc anyukája. A lányom 3 és fél, a kis fiam pedig másfél éves. Én akkor ijedtem meg igazán, amikor kiderült először, hogy beköltözött valaki a pocakomba. Annyi de annyi kérdés kavargott a fejemben... el sem tudtam képzelni, hogy lesz egy kis emberke, akinek én leszek az anyukája. Volt időm gondolkodni, mert sajnos veszélyeztetett terhes voltam, és bújtam a Kismama magazint. Így visszatekintve talán többet is, mint kellett volna... A szüléstől tartottam, de arra gondoltam, hogy biztos jól van ez a dolog "kitalálva", és olyan sok nőnek sikerült már, biztosan nem lesz semmi baj. A lányom 10 órás vajúdás után született, de már a szülőszobában azt mondtam, hogy jöhet a következő, mert nem is volt olyan vészes. Ezzel szemben a kisfiam születése után, amit "csak" 4 és fél óra vajúdás előzött meg, megfogadtam, hogy én ide többet be nem teszem a lábam.
A szülések után nálam is jelentkezett az úgynevezett szülés utáni depresszió. A lányomnál nem volt túl vészes, de a fiam után nagyon durva volt. És mindez azért, mert a terhességek alatt a fejembe vettem, hogy én bizony szoptatni fogok. És mindig az volt bennem, hogy kevés a tejem, biztos azért akar a pici másfél-2 óránként cicizni. Ma már tudom, hogy ez nem így volt, de akkor nagyon rosszul éltem meg. Mindenféle segítséget igénybe vettem, de be kell valljam igazán csak akkor nyugodtam meg, amikor már kaptak mást is az anyatejen kívül.
A hétköznapokban szerencsére volt segítségem, de amikor megszületett az 1. gyerekem, azt mondtam, hogy 1 gyerek mellet alig lehet valamit csinálni. Most 2 gyerek mellet azt mondom, hogy 1 gyerekkel még egész könnyű az élet.
A fogyáshoz csak annyit írnék, hogy a lányom születése után 10 héttel már nem volt rajtam plusz, a fiam után pedig elég nehezen olvadoztak azok a fránya kilók. Mennyivel könnyebb lenne, ha az ember nem szeretné a csokit, pizzát, fehér kenyeret, és egyáltalán ezt az egész evést.
Bocs, kicsit hosszúra sikerültem...
Szép napot mindenkinek!
marti1129
Szatymaz
 
 


Szia Márti!!! :D

Örülük nagyon néked!!!!!!!Most már akkor itt is dumcsizhatunk! :lol:
Jó,hogy leírtad nem is tudtam,hogy nálad ilyen félelmek voltak.
A vajúdásról:Én 4 h-t vajúdtam,de nekem az bőven elég volt.Úgy voltam vele hogy ó már olyan sokan szültek én is kibirom majd nem is lesz az olyan szörnyű.....Aztán amikor odakerültem!!!! :shock:
Igaz túléltem,de nekem nagyon fájt.

Pizza,csoki,kenyér!!!!!!Így sorba jöhet. :oops:
Miért van az,hogy ami jó és fincsi az ártalmas??? :roll:

Lányok gyűjtöm a lelki erőt a fogyira.6 után nem eszek.Hogy mikor kezdem még nem tudom.Nem akar valaki velem együtt szenvedni?Lehet,hogy úgy könnyebb lenne.

Márti jó,hogy írtál te vagy az első a barátok közül aki visszajelzett.Nagy cupppppppp! :D Ugye azért még írsz? :wink:

Puszi!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Szüléssel kapcsolatban én is ugy voltam, hogy ha másoknak sikerült és nem haltak bele, akkor talán nekem is menni fog!
Bonci kivárta az idejét, két nappal a kiírt idöpont után született. Sima szülésnek indult, de császár lett belőle, Boni egészsége érdekében!
Szerencsére simán lezajlott a müvelet, és egészséges a lánykám! :D

Mintha tegnap lett volna és holnap lesz egy éves! Nagyon gyorsan elment az idő!
Lesz kisebb szülinapi buli, bár szerintem ő még annyira nem fogja értékelni. Nem leszünk sokan, nagyszülök, testvérek, dédi, mindenki meg akarja nézni mit kezd az első tortájával!

Fogyás téma: a 6 után nem eszel dolgot meg lehet szokni! Én kb 1 hónapja csinálom, bár még eredményt nem látok! De kitartás Majka! Kicsit nehéz az első pár nap, de megszokod! Vágj bele!

Nekem meg valami mozgásra kellene rávennem magam, torna vagy futás vagy uszás. Csak az a baj, hogy lusta vagyok! :oops:
Pedig már a csokit, sütit is elhagytam vagy legalábbis minimálisra csökkentettem a mennyiséget!(pedig nagyon édesszájú vagyok én is!)
Amugy meg magamnak köszönhetem a túlsúlyt, ugyanis 22kg-ot híztam a terhesség alatt! :oops:
Biztos ha még egyszer terhes leszek, jobban odafigyelek a súlyomra!

Üdv mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Mumuska!

Én is észrevettem,hogy nagyon telik az idő.Szinte repül.
Bizti nagyon édi lesz az első tortával!Majd jól belemarkol mint az egyik ismerősömék babuja.Minden tiszta torta volt. :lol: De nagyon aranyos volt.Ha gondolod rakhatnál fel képeket az oldalra a buliról.

Fogyás:lehet,hogy már ma kipróbálom.
A mozgásra én nem tudom rávenni magam. :cry: Inkább koplalok.
Pedig tudom jó lenne.
Én 12kg -ot híztam a terhesség alatt,de lett volna több is ha nem fognak diétára.
Én is úgy vagyok vele,mielőtt még babát terveznék előtte lefogyok amennyit csak tudok.

Üdv

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!
Én mind a két terhességemmel nagyon sokat híztam: A lányommal 20kg-t, a fiammal pedig 24kg-t. Igazából csak az utolsó 5 kiló ment le nehezen legutóbb, de így is csak a szülés előtti súlyomig jutottam. Igazán annak örülnék, ha még 5-7 kiló lemenne, de én most télen nem fogok hozzá a fogyózáshoz, mert az én szervezetem ilyenkor nem fog könnyen adakozni, majd inkább február környékén elkezdek tornázni. Nekem nem megy ez a koplalós móka, mert ha elhatározom, hogy akkor mostantól odafigyelek az evésre, folyamatosan farkas éhes vagyok, és mindig csak ennék. A torna arra is jó, hogy nem úgy fogyok, hogy utána "lötyögök". A fiam után nem tornáztam, és olyan kis puha vagyok mindenhol. Mikor a lányom 1 éves volt, és formába akartam magam hozni nyárra, minden nap 1 órát tornáztam (nem tudom, hogy vettem rá magam!!!), és látszott a lábamon, a fenekemen, a csípőmön. Sajnos a hasamat annyira megviselte a 2 terhesség, hogy szerintem soha nem lesz olyan, hogy akár egy kicsit rövidebb felsőt is fel tudjak venni. :(
Szép napot!
marti1129
Szatymaz
 
 


Sziasztok :!:

Látom elindult az új kis szuper topik :roll: :lol: nemsokára Én is csatlakozok :lol:
jó dumcsizást, boldog baba-mama napokat :!: :wink:

ügyik vgytok mindannyian :!: :wink:

szép napot :!:

Suzy és Ádám

KépKép
 
 


Udv Mindenkinek!

En egy egy eves kislany anyukaja vagyok es Editnek hivnak!
Szulessel kapcsolatban: A kilenc honap alatt nem igazan gondoltam a szulesre, ugy gondoltam vajudas alatt majd lesz idom ketsegbe esni. A sors ugy hozta, hogy nem nagyon vajudtam, a magzatviz elfolyasa utan mentunk be a korhazba es fel ora mulva megszuletett a kislanyom Lara Vivien. Igy igencsak gyorsan porogtek az esemenyek es mire megijedtem, mar meg is volt.
Alig vartam, hogy haza erjunk a korhazbol, bar en is feltem tole, hogy mit is fogok kezdeni egy ilyen kis csoppseggel egyedul, mert benn azert eleg gyakran latogattam a csecsemos novereket mindenfele buta kerdesekkel. De aztan elindultak lassan a napok, hetek es egyre konnyebb lett, belejottem es mostmar nem ijjedek meg egy kis sirastol, orrfolyastol ,stb-tol. Az anyasagba is ugy erzem bele kell razodni. Mostmar jol erzem magam, es nem parazok mindenen. Nalam is foleg a tej mennyisege okozott rengeteg problemat. Mindig ugy ereztem, hogy nincs eleg, ezert allandoan mertem szegenykemet es ha kevesebbet evett az eloirtnal, mar kezdtem ketsegbe esni, hogy mi lesz. Ennek ellenere meg most is szopizik Vivi :roll:

Fogyokura: Bar en mar visszanyertem a szules elotti sulyomat, megsem vagyok olyan mint elotte.
Kb. egy honapja vett ra egyik anyuka, hogy jarjunk tornazni. Eloszor hetente egyszer mentunk es mostmar heti ketszer jarunk es mar kezdem is latni magamon a hatasat. Este hat oratol megyunk egy orara es olyan szerencses helyzetben vagyunk, hogy ferjeink tudnak vigyazni addig a gyerkocokre. :D Ezenkivul probalom en is betartani, hogy hat utan ne egyek semmit, de tegnap este is csaltam picit, mert ettunk ferjemmel egy uveg korte befottet :oops:

Suzy! Neked sem sok van mar hatra! Kitartast es konnyu szulest neked!

Most pedig megyek es kivanok Mindenkinek szep hetveget!

 
 


Edit
nagyon jó volt olvasni, h ilyen gyors szülésed volt, igazán szerencsés vagy azt hiszem :!: :wink: gratulálok a csodaszép kislányodhoz :!: :wink:
köszi a jókívánságokat :!:

Suzy és Ádám

KépKép
 
 


Sziasztok!

Jaj de jó,hogy ilyen sokan írtatok!!! :D

Kedves Edit!Üdv a csapatban!Nagyon örülök,hogy írtál!Nagyon szép a kislányod és szupi a vonalzód!!!
A méréssel kapcsolatban.Maja 2930 -al született 2770-nel jöttünk haza és a gyerekorvos ránkparancsolta a mérleget.Minden evés előtt és evés után mérnem kellett.Tisztára kiborított.Aztán egyik nap fogtam magam és eltettem a mérleget.Onnantól kezdve,hogy nem stresszeltem rajta,hogy mennyit evett mennyit hízott...sokkal jobb lett neki is meg nekem is.Nyugisan ettünk az életünk is nyugisabb lett.

Na de erről a gyermek evésének témáról sajna Márti is tud mesélni.Persze csak ha akar. :oops: :D Szia!!!!Tök szupi hogy írtál!!!Pusszantás a gyerkőcöknek!!!!
UI:Én örülnék,ha olyan alakom lenne mint neked!!!!!!

Szia Suzy!!!!
:D
Jó hogy benéztél!!!!Most már lassan itt a helyed!! :lol: Annyira várom már!:D Tiszta izgi!!!Írhatnál ide is többet. :oops:

Fogyás:Sajna nem jött össze a 6 utáni nem evés. :evil: :cry:
Igaza van a Mártinak,hogy ha megfenyítem magam akkor még éhesebb leszek.Lehet hogy tornázni kellene.Időm is lenne rá csak az erőt kellene összegyűjteni. :?
Edit!Tök jó neked hogy van kivel tornáznod és tényleg szerencsés vagy,hogy a férjed addíg besegít.
Márti!Minden nap tornáztál?Akkor le a kalappal!!Nagyon ügyi voltál.Küldhetnél nekem egy kis löketet az energiádból.

Mumuska!
Isten éltesse a kislányod!!!Remélem jól sikerült a buli.

Pusszantás mindenkinek!!!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!
Hát igen... ez az evés dolog a lányommal nálunk a mumus. Iszonyú keveset eszik a mai napig, de baba korában erről nem tudtam ilyen lazán beszélni. Az én csöppem köszöni jól elvolt 60-70g tejcsivel, később kajával 3-3,5 órákat és utána is csak azért evett, mert én úgy gondoltam, hogy már biztos éhes, csak nem szól valamiért. Mondjuk kb. 10 hónapos koráig olyan refluxos volt a drágám, hogy szopi után 1 óráig tartottam függőlegesen, hogy minél több bennmaradjon, és ha visszintesbe tettem, vagy csak közeledtünk a fekvő pozíció felé, már folyt ki belőle a tejcsi. Zsebkendők százait bőgtem tele, de ma már túl vagyunk rajta. Ennek ellenére együtt érzek minden hasonló cipőben járó anyukával. Higgyétek el, nagy kincs a jó étvágyú gyerek! Szerencsére a kis fiam már ebbe a kategóriába tartozik. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok vele ez volt az egyik nagy kívánságom vele kapcsolatban, hogy jó étvágyú legyen. Nem tudom, hogy vele is végig tudtam volna-e csinálni azt amit a lányommal.
A tornáról meg csak annyit, hogy tényleg minden nap tornáztam (még vasárnap is), de ne kérdezd, hogy honnan vettem az akaraterőt... Nekem az itthoni tornázás jött be, mert én teljesen feszélyezve érzem magam egy edzőteremben. Itthon meg jókat röhögök magamon/magamban, hogy néha milyen béna tudok lenni.
Remélem a tavasz megint meghozza a jelenleg teljesen elveszettnek hitt akaraterőmet, és megint belevágok!
Jó éjszakát és kellemes hétvégét mindenkinek! :)
marti1129
Szatymaz
 
 


Sziasztok!

Eltelt a hétvége.Én egy kicsit köhögök és fájt a torkom.Párásítunk 1000rel.
Maja már nagyon ügyesen üldögél egyedül.
Sajna a fogyiról semmi jót nem írhatok.Az elhatározás megvan. :lol:
Tegnap is sikerült bűnöznöm. :cry:
Lehet,hogy én már így maradok?! :oops: :cry:

Márti!

Hogy megy a Tinának az óvi?Az urad tegnap épségben hazaért?Mert az enyém....... :shock:
Meggyógyultatok már?Maja most jött ki belőle.Tiszta frászban vagyok nehogy elkapja tőlem ezt a köhögést.

Többiek merre vagytok?Hogy telt a hétvége?

Puszi!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Hali Csajok!
Mi történt Veletek??? Kimerítettük a témát(fogyókúra)? Vagy csak én nem látok új hozzászólásokat?
A picik méréséről nekem az a véleményem, hogy az első hónapban (talán még a 2.-ban is :) )valóban jó azt tudni, hogy gyarapodik-e a baba súlya, de ehhez elég naponta 1x mérni.Nem kell nyösztetni minden evés előtt és után. Ha éhes a picike, úgyis szól még, ha meg nem kell neki, nem fogja megenni a "kiszabott" mennyiséget. A babák sem egyformák, tehát nem biztos, hogy jó, ha azt nézzük, hogy mennyit kellene ennie a nagy könyv szerint. Tudom könnyű ezt mondani 2 nagyobb gyerkőc mellett, de a lányomnál én is a mérleg rabja voltam, még 8-9 hónaposan is hetente mértem. Aztán egyszer csak gondoltam egyet, és elraktam. A fiammal már csak 1 hónapig használtuk, és sokkal nyugodtabb voltam én is meg a gyerek is (mondjuk 100x jobb étvágyú is, mint a lányom).
Nekem most az altatással vannak gondjaim, szóval, ha tud valaki valami jó tippet arra, hogyan is kellene egy 3 és fél éves "nagy" lányt leszoktatni arról, hogy minden este csak anyával hajlandó elaludni, szeretettel várom.
Előre is köszi és szép napot mindenkinek!


:)
marti1129
Szatymaz
 
 


Szió Kata!
Most olvastam az írásod. Jobbulást! Egész jó passzban ért haza a szentem.
Majcsi meg olyan kis ügyi, hogy már egyedül csücsül. Majd meglátod milyen "jó" buli lesz, mikor elkezd egyedül közlekedni (így vagy úgy), és szép lassan szétpakolja az egész házat... Nálunk Tina volt ebből a szempontból az ügyesebb(?), mert mesterien kihúzgálta a konyhaszekrény fiókjait, és mindent, de mindent kipakolt naponta többször.
Azt mondta a lányom az oviról, hogy ő nagyon szeret oda menni, de "arra gondoltam, anya, hogy te is ott lehetnél egész nap." És most szó szerint idéztem. Azt hittem megzabálom.
Szorítok, hogy Maja megússza köhögés nélkül, Te pedig egyél sok mézet, nekem az mindig segített.
Puszi!
marti1129
Szatymaz
 
 


Sziasztok!

Kata jobbulást neked!!
Üdv itt is Edit!

Szóval lányok a lánykám már nagy egyéves! Megvolt a szülinapi buli is, tortával, ajándékokkal, rokonokkal, egész jól sikerült! :)

A fogyáshoz visszatérve, oké, hogy nem eszek este, meg lemondtam az édességről, de valaki azt mondja meg, hogy valami kis eredményt mikor fogok már végre látni???!!! :evil:
Engem nagyon le tud hangolni mikor belenézek a tükörbe és itt zsírpárna, ott hurka! Ráadásul a régi ruháim közül egy sem jön rám!
Nekem is a hasam a legdurvább! Egy év telt el a szülés ota és még mindig akkora a hasam mintha 4-5 hónapos terhes lennék!
Amitől kiborulok, az az amikor meg is kérdezi valamelyik tapintatos embertárs, hogy na jön a második baba?! :evil:

Nem tudom ti hogy voltatok vele, de én ledöbbentem, mikor szülés utáni nap ráálltam a mérlegre. Én teljesen abban a tudatban voltam, merthogy azt olvastam mindenhol, meg hallottam mástól is, hogy a szülés -7-8kg -ot jelent azonnal! Ugye a baba súlya (esetünkben ez 3kg)meg a placenta, meg a víz meg a többi távozik. Na erre én császár utáni nap, amikor már ki bírtam vonszolni magam a szobából, találtam egy mérleget, rámásztam, és nem hittem el de csak 4 kg-al voltam kevesebb! Rá is kérdeztem a növérkétől, hogy biztos jó-e a mérleg, mosolygott és közölte, hogy higgyem el jó a mérleg!

jó hosszú lettem, megyek is! Sziasztok
Vendég
 


Sziasztok!

Márti!
Tök jó ez a szín.Az alvással kapcsolatban meggugliztam és hát sok minden van mások módszerei pl.:
- A védőnő ajánlott egy könyvet: Minden gyerek megtanul aludni!, ebben egy alvás segítő módszer található.

- A doki javaslatára megtanítottam aludni. letettem, puszi, és kijöttem a szobából. sírt. mit sírt....ordított mint a sakál. 2 perc múlva bementem, puszi, nyugtatás (de nem felvenni!) kijöttem. 4 perc múlva ismét be kellett mennem....aztán 7 perc múlva, mindig növeltem az időt. lényeg a következetesség! nem felvenni! semmi szín alatt. pár nap múlva megtanult aludni. azóta sincs semmi gond vele.
(Én ezt lehet,hogy nem bírnám.)

- Bevallom őszintén nekem a cumi vált be. A középső gyerköcnek 5 cumikája volt egy éjszakára hogy ne keljen keresgélni. Sok mindennel próbálkoztunk de csak ez vált be. Egy hét után ha fel is kelt akkor bekapta a cumiját és aludt tovább. A másik két gyerköccel nem volt gondunk.

- Egy próbát megér az is, hogy valamlyen anyaszagú dolgot beteszel a kiságyához. Az anyaszag nyugtatólag hat rájuk....

- http://csemeteledel.blogspot.com/2009/0 ... nito.htm...

- http://egyuttalvas.blogspot.com/2009/11 ... k-meg.html

Most csak ennyit találtam,de majd még bújom tovább.Nem tudom van e köztük hasznos dolog.Ha lesz időm jobban elolvasgatom őket én is.

Már alig várom,hogy másszon a kis drágám.Na akkor pakolhatok majd mindent. :D Ó a kis drága,hát anya miért nem íratkozol be te is az óviba?Egyem is meg!!!Megfogadom a mézes dolgot,bár nem szeretem.

Mumuska!

Köszi.Remélem nemsoká kimászok már belőle. :cry:

Jajj de jó,hogy sikerült a buli!!!Akkor bizti nagyon tetszett neki.Én is már várom,hogy 1 évesek legyünk.Olyan jók ezek a családos ünnepek.

Fogyás:Én is így vagyok vele.Ha már csinálom jó lenne ha látszatja is lenne.Mindíg ezen bukok meg...Ha nem látom azonnal abbahagyom,pedig lehet hogy csak egy kis idő kéne.(vagy nem.)Nem tudom.A 90 naposat 2 hónapig csináltam és 3 kiló -.Jelzem azóta már réges rég visszajött.Ma reggel pont rááltam a mérlegre és majdnem leszédültem......
Én a klinikán nem mertem ráálni. :D Lehet jobb is.Én pár nappal utána álltam rá és 9 kg-.Tök jó volt azt hittem,hogy ó hát megy az majd lefelé........Hát nem merem ideírni,hogy most hány kg vagyok. :cry:

Na felébredt a picúrkám megyek hamiztatni jók legyetek!!!!!
Pussszzzz![/quote]

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Nehany gondolat:
Merleg! En meg a masodik honapban is mertem szegenykemet minden eves elott es utan is, a kovetkezo gyereknel mar en sem fogom :D , es remelem, hogy nekem is jol evo gyerek lesz a kovetkezo, mint Neked Marti. De annyira szornyu hallani, hogy mas gyerek milyen jol eszik, az enyem meg negyedet eszi meg, mar arra is gondoltam, hogy nem izlik neki, amit csinalok, adtam neki bebietelt, azt sem ette jobban. Mostanra jutottam el odaig, hogy ugy vagyok vele, ha nem eszik reggel, akkor eszik delbe es kesz...

Fogyas: Ma is voltam tornazni es nagyon jol esett. Meg nem latszik a hasamon javulas, viszont tapintasra kemenyebb :D :D :D ,ezt ferjem is megerositette...Remelem nem hiaba gyotrom magam, bar jol esik egy kicsit szenvedni :lol:

Marti , Majka : Ti mar ismeritek egymast ugye?

Mumuska : Neked is udv!

Hetvege : Nagyon mozgalmas hetveget tudunk magunk mogott: Ott kezdodott, hogy csutortokon bekpatuk az egy eves oltast. Ejszaka belazasodott, ezert penteken nem mentunk sehova, jobb felni, mint megijjedni alapon.Na most otthon kitanulmanyozta a ket labon jaras fortelyait es azota nem is hajlando maszni, csak jarni :D Vasarnap reggelre kibujt a hatodik foga, ma pedig megjelent a hetedik is, raadasul nem is ott, ahlo vartam, mert fenn volt harom foga es oda vartam a negyediket, kenegettem szorgalmasan, erre meg kijott alul ketto :shock:

Hat roviden ennyi tortent velunk, remelem meg tudunk jonni holnap is, bar mostanaban mar csak egyszer alszik Vivi, ugyhogy eleg nehezkes a dolog...

Jo ejszakat Mindenkinek!

 
 


Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni a csapathoz, ha még lehet. Mumuskát és Ole85-t már ismerem egy másik topikból.

Röviden rólunk:
Vikinek hívnak, és van egy kislányom, Timike, aki november 6-án volt 1 éves. Most ott tartunk, hogy már egyre többet megy, sőt már szinte szalad, 5 foga van (felül 2, alul 3), nagyon sokat gagyog, és néha igazi hisztizsák, főleg ha öltözni kell!
Foglalkozásomat tekintve gyermekorvos vagyok, ami abból a szempontból jó, hogy talán nem ijedek meg mindentől, de ugyanakkor érzem, hogy egészen más a saját gyermek!

A témákhoz:

Szülés és ami utána volt: A terhesség jó volt (leszámítva az első 3 hónapot, a fenygető vetélés és állandó hányinger miatt), a szüléstől nem féltem és szerencsére elég gyorsan ment-5.5 óra alatt megszületett Timike, a legvége volt húzósabb, mert nehezen illeszkedett be, és a nyakán volt 1x a köldökzsinór.
Szülés után nehezebb volt, mert eléggé ingadozott a hangulatom, ráadásul Anyósékkal lakunk, ami súlyosbbította a helyzetet-ez a legnagyobb gondom. Sokszor éreztem úgy, hogy a környezetemben mindenki okoskodik, és felülbírál engem, amit elég nehezen viselek-bár szerencsére mostanra ez már egyre kevésbbé jellemző. Hálistennek Timike összességébben eddig nem volt problémás baba, és ahogy nő egyre könnyebb vele (a hisztit leszámítva).

Fogyás: nekem szerencsém van, mert szülés után még leadtam 6 kilót, és azóta képtelen vagyok hízni! Pedig eszem rendesen, csak már 1 éve folyamatosan pörgök, mint a villanyóra.

Fogak: nekünk viszonylag későn, 9 hónaposan kezdődött a fogzás. Az elsőnél még nem volt gond, de a többinél lázas illetve hőemelkedése volt.

Evés: szerencsére Timike már születése óta jó étvágyú, "mindenevő", eddig elég kevés étel van, amit nem annyira kedvel. Most kezdem ritkítani a szoptatást, eddig minden etetés után kapott anyatejet, de most már néha ebéd után elhagyom a szoptatást.

Alvás: ez már nehezebb ügy, főleg azért, mert egy szobában alszunk. Szerencsére elég hamar beszoktattam a saját helyére. Most akarom éppen leszoktatni az éjszakai szopiról, mert már sokszor szétrágja a melleimet. Egyébként általában 2x még felébred éjjel, de elég hamar visszaalszik. Nappal keveset alszik, sokszor szopi után vagy séta közben alszik el, akkor is max. 1/2 órára.

Kata: én is mielőbbi gyógyulást kívánok Neked!

Mumuska: örülök, hogy jól sikerült a szülinap!

Egyelőre röviden ennyi, minden jót Nektek!

Viki

Kép
 
 



Sziasztok!

Niki!

Köszi az infót,majd megkuksizom jobban.Szeretem a dekoros dolgokat.Óvonő voltam így minden kézműves dolog közel áll a szívemhez.

Szia Edit!

Örülök,hogy írtál! :D
Biztos én is rutinosabb leszek majd a 2. gyerkőcnél.A mérleget be sem fogom hozni a lakásba.
A Maja evésére hála Istennek én sem panaszkodhatok.Mi már túl jó évők vagyunk.

Mennyi egy 8 hónapos 8 kg-os baba 1x-i adagja??????
Mi kb 200 ml-t eszünk és utánna még azt szeretné,hogy az enyémet is osszam meg vele.Lehet,hogy nem elég neki?????? :roll:
Fogyi:Biztos,hogy nem hiába gyötröd magad!!!!Nagyon ügyes és kitartó vagy.Így tovább.Bár én is ilyen ügyi lennék,de én inkább lustulok itthon. :oops:
Igen a férjem által ismertem meg a Mártit.Az ő férje meg az enyém legjobb barátok,és örülök,hogy ismerhetem mert egy csupa szív,csupa lélek teremtés. :oops: :D

Az oltásokat Én is útálom!!!Mingíg a sírás kerülget,de tudom,hogy túl kell esni rajta.
Gyógyulgassatok!!!Én mindíg úgy szoktam csinálni,hogy oltás után egyből egy fél kúp lázcsillapítót felnyomok meg este egy felet.Mi még nem voltunk lázasak.Nem is szeretném.Én olyan nehezen viselem,ha beteg.
Jajjjjj,de ügyik vagytok,jártok meg fogacska is bújt!!!!Akkor tényleg mozgalmas volt a hétvége.

Viktim!

Örülök neked is!!! :D
Üdv a csapatban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ szupi,hogy gyerekorvos vagy!!!!!!!!!!Na majd zaklatunk a sok kérdésekkel!!!! :D
De jó neked,akkor te mindíg tudod,hogy mit kell tenni.
Én is veszélyeztetett voltam a 3 vetélés miatt.4 h-t vajúdtam és a zsinór nekünk is a nyakára tekeredett és többek között ezért is császároztak meg. :cry:
Végül is nem bánom,mert a babám élete volt a tét.Viszont azt bánom,hogy altattak és lemaradtam az első pillanatokról. :cry: :cry:
De jó nektek is van fogacska.Nekünk még egy sem.Na de ami késik az nem múlik.
Az anyós helyzetért nem írigyellek!Nekem nagyon jó anyósom van.Él hal a gyerekeiért és az unokáiért.Viszont ő is és én is azt valljuk,hogy nem egészséges ha több generáció lakik egy fedél alatt.A szüleim sajna nem engedhették meg maguknak annak idején,hogy elköltözzenek és hát volt is háború. :cry:
Fel a fejjel,azért bizti nagy segítség.

Suzy78!
Ide is írhatnál pár sort!!!
Nemrég volt orvosnál és minden oks!!!Nemsoká szülünk!!!!Jön az unokatesó!Tiszta izgi!!!Bocsi,hogy beszámoltam remélem nem gond.

Mennem kell Majcsi felébredt.
Írjatok!!!!!
Puszi

KépKép
majka
Szeged
 
 


[color=blue]Sziasztok kedves Újak és "Régiek"!

Ez az anyós kérdés elég érdekes... Elmondhatom, hogy nekem is szerencsém van az én anyósommal, mert mindig számíthatok rá (természetesen ő is rám/ránk), sokat segít, és annak ellenére, hogy itt lakik mellettünk, nem az a zaklatós fajta. Szinte csak akkor jön, ha hívjuk. Az első gyereknél azonban én is mindig úgy éreztem, hogy mindig ellenőrizgetni akarják, hogy jól öltöztettem-e fel a gyereket, mit adok neki enni,stb. És természetesen ők szinte mindig másként csinálták volna, mint én: több/kevesebb ruhát adtak volna rá, miért adok neki bolti gyümijoghurtot már 1 évesen...Egyszer ki is borultam emiatt, de csak a férjem vállán sírtam ki magam, aki megnyugtatott, hogy nem a hibáimat keresgélik a nagyszülők, hanem az ő idejükben még mások voltak a dolgok, és egyszerűen eresszem el a fülem mellett, ne idegesítsem magam emiatt. Tudom, hogyha együtt lakik az ember az anyósával akkor ezt elég nehéz megvalósítani (mi is 3 évig jártunk ebben a cipőben).
Suzy78! Nagyon szorítok Neked/Nektek, hogy gyors és problémamentes szülésed legyen. A doki miatt ne aggódj, nagyon rendes, segítőkész és ott van, amikor kell. Ugye Majka te is ezt tapasztaltad a dokinénivel?Azért majd várjuk az élménybeszámolót, amikor már lesz egy kis szusszanásnyi időd.

Olyan jó, hogy egyre többen vagyunk, és egyre többféle téma adódik, amiről dumcsizhatunk, csak így tovább.
:D További szép napot mindenkinek, és irány ki a friss levegőre ebben a gyönyörű napsütésben! :D
marti1129
Szatymaz
 
 


Sziasztok!

Vegre elaludt a kisasszony! Kicsit johetek irni! 8)

Viktim! Orulok, hogy itt vagy!

Majka! Ha Vivi 200 grammot eszik, akkor en mar oromtancot jarok korulotte :D Ezt igy nagyon nehez megmondani, hogy mennyi az idealis adag, mert ennyi idosen mar sokevok a gyerkocok es nem mindegy, hogy mit esznek. De szerintem a 200 gramm az eleg kell, hogy legyen es lehet hogy csak kivancsi es par falat utan( ha kielegitette a kivancsisagat) nem is fog kerni tobbet.
Fogacskak miatt ne aggodj, ismerosom lanyanak kilenc honapig egy foga sem volt 10 honapos korara meg mar ot volt neki. Kieelozte Vivit, aki mar fel evesen buszkelkedhetett 2 foggal, nyolc honapos korara volt negy foga es evesen meg mindig csak otnel tartottunk es most bujt ki meg csak a 6odik es 7-edik. :wink:

Anyos tema es vegul is nemcsak anyos, hanem norokonok : Mi ritkan talalkozunk a csaladjainkkal, mert Ok 350 km-re laknak tolunk, de ha otthon is vagyunk szerencsere anyu es anyosom nem kritizaltak soha, mindig megkerdeztek mit adhatnak neki enni, mikor vigyek setalni , stb. Inkabb a tavolabbi rokonok szeretnek ramtukmalni a sajat modszereiket, de azokat meghallgatom es ennyi. Aposom szokott meg neha bosszantani kicsit, hogy miert nem adok neki mar ezt vagy amazt, vagy szazszor elmondja, hogy biztos szomjas es azert nyuszog, hiaba elotte egy perccel kinaltam meg es nem kellett neki.

Roviden most ennyi, vigyazzatok magatokra es a babakra!

 
 


Sziasztok!

Vivi meg mindig alszik! :D
Talaltam nehany erdekes dolgot mozgas, beszed es kezugyesseg fejlesztesere:
http://www.kismamablog.hu/egyeb/fejleszto_jatekok.pdf
Remelem tetszik, nekem adott par otletet, amivel elszorakoztathatom Vivit egy-egy esos napon!

Tovabbi szep napot!

 
 


Sziasztok!

Ole85: most, hogy már tudom a nevedet, ezentúl én is Editet fogok írni :). Vivinek én is gratulálok a biztos járáshoz, most aztán lehet követni folyamatosan :lol:!
Alvásért egy kicsit @-Timike ma megint össz-vissz csak 15 percet volt képes aludni, hisztizett is egy sort, de szerencsére már átesett a holtponton.

Majka: az adagot úgy kell kiszámolni, hogy előszőr kiszámoljuk a napi szükséges összmennyiséget, ami 120-150 gr illetve mlxtestsúlykg (ebben a folyadék is benne van). Az eredményt elosztjuk a napi etetések számával. 8 kg esetén a napi összmennyiség 950-1200 gr. Ha 5x eszik, akkor egy mennyiség átlagosan 190-250 gr. Természetesen általában a mennyiségek eltérhetnek étkezésenként, a lényeg, hogy az összmennyiség megfelelő legyen. Egyébként, ha a súlya jó, és étkezések után nem fáj a hasa, nem hány, széklete rendben van, akkor biztos nem eteted túl.

A kérdésekkel nyugodtan "zaklathattok", örömmel válaszolok rájuk :wink: !

Anyós téma: szerencsére Anyóssal elég jól kijövök, Após is alapvetően jóindulatú, csak eléggé konzervatív és néha próbálja a nézeteit ránk erőszakolni, bár már egyre inkább belátja ő is, hogy alapvetően úgyis mi döntünk. Inkább az a gond, hogy sokszor kell egymást kerülgetnünk itthon.

Nekem is van kérdésem: Ti hogy kezelitek a hisztit? Én mostanban, ha látom, hogy "műsírás" van, igyekszem nem tudomást venni róla.

Sziasztok, további szép napot!
Viki
Kép
 
 


Sziasztok!

Most tudok gyorsan egy pár sort írni.

Tegnap nagyon megilyedtem mert a Majának ment a hasa. :cry:
De hála mára már semmi baja.Nem tudom mitől lehetett.A védőnéni szerint a foga.
Emeltem a napi adagját.Köszi a segítséget viktim!!!!!!!
230 ml-t ivott most este és még mindíg ivott volna.Lehet,hogy 260 at csinálok.A milupás doboz hátán olvastam,hogy 8-9 hós babáknak ennyi az adagja.
Márti!
Suzy nem Emőkénél szül.Még nem szüleszthet.A Sikóra esett a választás.Ő is jó orvos.

Csajok most mennem kell.Holnap bővebb leszek.Vigyázzatok magatokra és a picúrokra!!!!!!
Pussz!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Mindig elfelejtem, hogy a dokinéni még nem dolgozik "rendesen", de szerintem Siko dokival sem lesz gáz, sőt nagyon jókat hallottam róla. De a lényeg mégis csak Rólatok szól Susy! Szorítok!
Majka! Ne aggódj a hasmenés miatt szerintem. Főleg, ha csak 1 napig tartott. Atinak mikor kibújik 1-1 fogacska, aznap mindig megy a hasa. Már egészen hozzászoktam...ez lehet, hogy rossz poén volt :oops:
Kedves Viktim! A lányom most halad ki a dackorszakból (nagggggyon remélem :) ), a fiam meg most halad bele, bár remélem még van vele pár nyugodt hónapom. Szerintem jól csinálod, hogy ilyenkor nem foglalkozol vele, de ha ez nem lenne hatásos (mert az én Tinámnál ez nem vált be), akkor venni kell egy nagy levegőt, és nagyon nyugodt hangon meg kell vele beszélni a dolgot. Akkor is, ha úgy gondolod, hogy még kicsi az ilyenhez. Az a fontos, hogy a gyerek azt érezze, hogy Te nyugodt vagy. Sajnos ez az, ami nem működik mindig(legalábbis nálam nem :oops: ). Természetesen akkor igazán hisztis a gyerek, amikor egyébként is rossz napod van, és ilyenkor elég nehéz elviselni az aznapi 5-8. hisztirohamot, amiről ki sem derül, hogy miért is történt. Sajnos én nem mindig kezelem jól a dolgot, és már nem egyszer előfordult, hogy ott ültem a gyerek mellett és sírva kérdeztem tőle, hogy mit csináljak, hogy végre abbahagyja. Ilyenkor volt már, hogy összeborulva megvigasztaltuk egymást. Biztos szépek lehettünk...
De igazán akkor tudom gyorsan lecsillapítani, ha a hiszti elején megfogom, leültetem, és beszélgetni kezdünk. De, mint ahogy írtam , ez sem mindig válik be. Van, hogy csak ki kell engednie a fáradt gőzt. És olyan is előfordult már (igaz csak 1x), hogy hisztizett, egyszer csak abbahagyta, és közölte velem, hogy akkor ő most befejezte, és inkább megy játszani.

Sok-sok türelem. Ez a kulcsszó.

Puszi mindenkinek!
marti1129
Szatymaz
 
 


Sziasztok!

Majka: örülök, hogy segíthettem :)! Hasmenéshez én sem tudok többet hozzáfűzni, ha 1 napig tartott és nem volt olyan sokszor széklete, és emellett jókedvű és jó étvágyú maradt, akkor valószínű tényleg a fog okozta.

Márti: hisztivel kapcsolatban igazad van, tényleg a türelem a legfontosabb, ami sajnos sokszor nem a legfőbb erényem :oops:, pláne amikor amúgy is fáradt vagyok. Szerencsére úgy tűnik, hogy Timikénél egyelőre beválik a figyelmen kívűl hagyás, illetve elég könnyen el lehet terelni a figyelmét-ma például mindenáron fel akart mászni az egyik ülőkére, hogy aztán a polcról pakoljon. Ezt nem engedtem, erre úgy elkezdett üvölteni, hogy teljesen belevörösödött. Ekkor fogtam és kimentünk a konyhába. Ahogy kiléptünk a szobából, már akkor abbahagyta a műsort.

Most mégegyszer visszaolvastam, és most látom, hogy Suzy78, még 2in1 vagy? További jó babavárást kívánok Neked, utána természetesen várjuk Tőled is a "babaélményeket" :):)!

Sziasztok, jó éjt Mindenkinek!
Viki
Kép
 
 


Sziasztok!

Maja elaludt így tudok írni.
Szóval a tegnapi napom kicsit gázos volt.Még mindíg köhögök és a Maja is jól rámilyesztett.Azt hittem,hogy megint mehetünk a gyerekorvoshoz.Két hete voltunk kb utoljára és az előtt is szintén 2 hete.Szóval mostanában elég sűrűn.Megfázások,baci.....
Pedig annyira vigyázok rá.Olyan égő már ilyen sűrűn járni. :oops: Mintha nem tudnék vigyázni rá.
Tehát teljesen elkenődtem. :cry:

Hasmenés:Én arra is gondoltam,hogy eddig csak 170 ml tápikát kapott és naponta 7x evett lehet hogy bezabáltattam.
De most átállok a napi 5x-i étkezésre és 260 ml-re.Remélem úgy már jó lesz. :roll: Amúgy étvágy és kedv is szupi nála!!!!
Köszönöm még1x a segítségeket!!!!!!!!! :D

A hiszti témához hála még nem tudok annyira hozzászólni,mert szokott ő is hisztizni de még nem tudom,hogy ez tudatos vagy fáradt vagy éhes......... :roll: Ha hiszti akkor viszont nem tudom hogy ekkora babánál hogyan is lehet kezelni.Ötlet?????

Képzeljétek TORNÁZTAM!!!!!!!!Elhiszi ezt valaki????Mert én is alig hiszem el.
Fogyi:Minden nap 40 perc torna.Csak 2 ig eszek szénhidrátot.Utána már csak fehérjét.Norbi mondta ezt az okosságot.Hát majd kiderül.Lemértem magam 1 hét múlva újra mérleg.

Suzy még egyben. :D
Mondtam neki hogy még ne szüljön így köhögve nem lehetek ott!Pedig már nagyon várom.

Edit!
Megnéztem a linket és nagyon szupi.El is mentettem!!!!!!Köszi!!

Elköszönök.Legyetek jók!
Puszi

KépKép
majka
Szeged
 
 


Na most látom,hogy ly-nal írtam az ijesztett szót bocsi!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!!!! :D

Képzeljétek este megindult Suzy Ádámja kifelé!!!!!!!!! :D :D
Jajjjjjjjj úgy izgulok!!!

Más:
Maja tegnap leesett az ágyról.Teljesen kész vagyok. :cry: :evil:

Mennem kell.Puszi.Írjatok!!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Megszületett Suzy Ádámja!3590 és 48 cm!Nagyon szép baba.
Suzy ha kiheverted a fáradalmakat,akkor várunk nagy szeretettel!!!!

Csajok!
Nem írtok.Megint magammal beszélgetek. :cry: :cry: :cry: :cry:

Puszi

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Suzy78:ÓRIÁSI GRATULÁCIÓ NEKTEK, ÜDVÖZÖLLEK AZ ANYUKÁK TÁBORÁBAN :D :D :D! NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT, SOK TEJCSIT KÍVÁNOK!

Majka: nem tüntem el, csak én általában ilyenkor tudok írni, mert ha Timike ébren van, képtelenség gépezni, így is már leszedett a laptopomról 2 billentyűt :?.
Leesés: remélem, az ijedtségen kívűl nem történt nagyobb baj. Ha ugyanolyan élénk, nem hányt, jó étvágyú, akkor nincs gond. Mindenesetre nehogy hibáztasd Magadat, sajnos akármennyire figyelünk rájuk, néha óhatatlanul történhet baleset, pláne amikor már egyre mozgékonyabbak. 1 hete pl. csak 1 pohár vízet ittam, amikor Timike kiszaladt az előszobába, elbotlott és lefejelte a járólapot, az orrát és a száját ütötte be-szegénynek tiszta vér lett az arca :(-akkor én is majdnem infarktust kaptam.

Ma egész jó napunk volt, leszámítva, hogy pont amikor vásárolni mentünk, esett az eső, Timikét meg idegesítette a fólia a babakocsin, egyfolytában le akarta szedni-hát látszik, hogy eddig inkább csak jó időben mentünk ki. Mindenesetre az biztos, hogy nem fogunk egész télen a négy fal közt lenni :), mert akkor begolyózok tavaszra :oops:.

Sziasztok, jó éjt Mindenkinek :)!
Viki Kép
 
 


Sziasztok!

Gratula Suzynak!!! :D
Jó egészséget és sok boldogságot kívánok nektek!!! :D

Nálunk rendben minden, Boni jól van, jön a negyedik foga, de szerencsére nem viseli meg nagyon! Volt egy-két éjszaka amikor többször megébredt, de nem volt vészes.
Hiszti nálunk is előfordul, és bár tudom hogy türelemmel , nyugiba kellene kezelni, de ez nem mindig jön össze! Sajnos az én türelmem ilyen helyzetben elég hamar elfogy! :oops:

Majka: gratula és kitartás! Nekem is neki kellene állnom tornázni, de nem bírom magam rávenni!
Viszont ha mérleg nem is, de a centi jelez némi eredményt a vacsi-megvonásra! Tudom nem sok, de 3cm-rel kevesebb a derékbőségem mint egy hónapja! :)
A párom szerint ez tök jó eredmény, (bár én keveslem)és nem is kell ennél gyorsabban fogyni!

Korábban írtatok az anyósokról. Szóval nekem nincs szerencsém vele, én nem kedvelem az anyosómat és ugy érzem ez kölcsönös. Elviselem mert mégiscsak a lányom nagymamája, de örülök hogy nem az én anyám!
Most elkezdte azt csinálni, hogy amire én azt mondom Boncinak, hogy nem szabad, arra ő rávágja, hogy de a mamánál szabad és csináld csak!
Pl. tegnap ott ebédeltünk és Bonci kaja közben ledobta a kanalat többször is, erre mondom neki ,hogy Bonci a kanalat nem szabad ledobni a földre, hanem az asztalra kell tenni, ha még egyszer ledobod nem veszem fel! Erre a drága mama mit mond: de Boncika dobd csak le a kanalt, majd a mami felveszi és odaült mellé és direkt a kezébe adta, hogy dobálja ő meg hajolgatott érte, Boncinak meg persze tetszett!
Én meg itthon nem csinálom ezt, egyszer felveszem, de szolok hogy mutasd hova kell tenni a kanalat és odateszi az asztalra. A páromat is zavarja, hogy az anyós mindig az ellenkezőjét csinálja. Ha szólunk, hogy ezt nem kéne, akkor az a válasz, hogy a mamánál mindent szabad! Hozzáteszem nem vagyunk szigorúak Boncival, csak néhány dolgot nem engedünk neki, pl az evőeszközt, poharat, kaját ne dobálja!
Szóval az anyosom idegesítő tud lenni, egyszer ez miatt nagyon össze fogok veszni vele! :evil:

Na kipanaszkodtam magam!
Üdv mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Mumuska: nálunk most "fogszünet" van. Most éppen azon izgulok, nehogy betegek legyünk, ugyanis Anyósomnak tegnapra láza lett és a hasa is ment-remélem mi megússzuk ép bőrrel!
Sajnos én sem álltam kétszer sorban, amikor a "türelmet" osztogatták...sőt inkább a sor végén kullogtam, így nekem már csak igen kevés jutott belőle :oops:.Ami hisztinél enyhíti a helyzetemet, az talán a humorérzékem-a múltkor is éppen műsorozott, amikor elkezdtem valami marhaságot énekelni.
A saját hülyeségemen elkezdtem nevetni aztán arra lettem figyelmes, hogy végül Timike is velem együtt nevetett!

Hát az anyóshelyzet miatt nem irigyellek, ez oltári bosszantó! Szerencsére nálunk azért nem ennyire jellemző, hogy mindent ellenkezőleg csinál anyós (bár a kanálledobásnál, nálunk is rögtön ugrik és felveszi), sőt több mindenben hasonlóan gondolkodunk. Inkább az a gond, hogy ő és a párom is rettenetesen aggódósak, féltőek, ami már időnként valljuk be őszintén az agyamra megy.
Egyébként lehet, hogy ha nem laknánk együtt, akkor a világon semmi gondunk nem lenne egymással, csak sajnos jelenlegi helyzetünkben nem valószínű hogy a közeljövőben elköltözünk :evil:.

Mindenesetre reméljük ez a helyzet mindkettőnknél javul!

Minden jót Nektek!

VikiKép
 
 


Sziasztok Lanyok!

Suzy! Gratulalok Adamhoz!!! Sok boldogsagot es oromet kivanok nektek is es a babanak is, na meg persze sok-sok tejcsit!

Nalunk a mult het eleg razos volt, ezert nem is volt idom netezni...Kibujt harom foga Vivinek, igy mar nyolccal dicsekedhetunk....

Majka, Marti veletek mi ujsag?

Na tessek felebredt Vivi, mennem kell.....

 
 


Sziasztok!

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz: Suzy, nagyon sok boldogságot, egészséget kívánok Nektek, kívánom, hogy legyen sok erőd, türelmed és nem utolsó sorban sok-sok tejcsid (de ha nem lenne, nem kell kétségbe esni :) )

Nálunk egymásnak adják a kilincset a bacik vagy vírusok. Tina mindenfélét hazahoz az oviból, és míg ő megússza egy kis orrfolyással és köhögéssel (nem lázasodós tipus), addig az öccse lázas, nyűgös, bedugul az orra, stb. Már magától megy a kanapéra, ha mondom neki, hogy ki kell szippantani az orrát. A mostani és az ezelőtti betegségünk között volt 2 nap, amikor nem volt semmi tünetünk. Hát ezért jelentkeztem olyan régen.

Vivinek és Boninak gratulálok az új fogacskákhoz! Mumuska nem irigyellek az anyósod miatt, de remélem idővel rendeződik ez a probléma. Van Bonin kívül másik unokája is? Az ő szüleihez is így viszonyul?
Majka régen írtál. Ugye jól vagytok? Vagy babázol már Ádámmal? Mikor jönnek haza? Jól vannak?

Az én szabadidőmnek is vége... felébredt Ati.
Puszi mindenkinek!
:D
marti1129
Szatymaz
 
 


Sziasztok!

Edit: már 8 fog, nem semmi, pláne, hogy 3 jött egyszerre-mi egyelőre maradtunk 5-nél

Márti: betegségeket sajnálom, mielőbbi gyógyulást kívánok Mindenkinek! Jó, hogy Ati közreműködik az orrszívásban, nálunk minden ápolási feladat, még a pelenkázás és az öltöztetés is kész közelharc!
Nálunk egyébként hasonló a helyzet, csak a felnőttek dőltek ki, az én kivételemmel: Anyós már éppen kifelé lábal a hasmenéses nyavalyából, erre meg páromnak kezdett el fájni a torka-remélem mi Timikével kihagyjuk mindkettőt!

Lánykám ma este fél tízig vircsaftolt :roll:, összevissza rohangált, pakolt, illetve 2x is felmászott egyedül az ágyunkra, ezért jöttem ilyen későn (pedig napközben is csak 2x15 percet aludt).

Minden jót, jó éjt Mindenkinek!
VikiKép
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok újra.Sajna a gépünk egy időre felmondta a szolgálatot.

Suzy és Ádám jól vannak.Még a klinikán vannak ugyanis Ádám besárgult.Ma vagy holnap mehetnek haza.

Lányok.Én úgy elvagyok fáradva.Illik ilyet mondani???Maja mostanában nyűgösködik és elég sokat sír,ha egyedül hagyom.
Van valami módszer vagy játék vagy altató ami megnyugtatja?????
Ti mit csináltok ilyenkor?Vagy ez a korral jár?Tud egy 9 hós baba egyedül játszani vagy tanítani kell???Hogy végzitek el a házimunkát,főzést,mosást.......Hogy alakítsam a napunkat,hogy legyen idő mindenre?????
Sokszor,ha egyedül hagyom mert főzök vagy mosok......de persze lát a járókából és sír úgy érzem,hogy rossz anya vagyok.Annyira vártam ezt a babát és nagy nehezen sikerült.Olyan lelkiismeret furdalásom van ilyenkor.De azt sem akarom,hogy mire a férjem hazajön este a melóból kosz és káosz fogadja,de azt sem akarom,hogy sírjon a gyerek és egyedül érezze magát.DE a kettő egyszerre nem megy!!!!!!! :evil:
Tisztára szomorú vagyok. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Mumuska!

Sajnálom ezt az anyós témát.Nem lehet egyszerű!!!!!Én már biztos mondtam volna neki,hogy ha a mamánál mindent szabad és a mama mindíg bosszant akkor nem jóvünk többet.Majd jön a mama hozzátok és ott be kell tartani a szabályokat.
Fel a fejjel!!!!!Légy vele őszinte és mond meg neki hogy ez így nem mehet tovább!Biztos megérti.

Viktim!

Remélem nem lettetek betegek!
Nem emlékszel,amikor a türelmet osztották velem beszélgettél a sor végén és mire odaértünk addigra már elfogyott. :lol:
Szóval nekem sincs sok belőle. :cry: De mostanában mindíg számolok 5 ig és eszembe jut,hogy mennyire akartam őt és addigra lenyugszom.Ez eddi mindíg bejött.

Márti!

Ilyen az óvi!Betegségek,bacik,vírusok raktára.
Gyógyuljatok meg gyorsan!!!!!!!!!!!!Szegény Ati!Úgy sajnálom.Nem jó dolog az a nátha.Akkor nem megyunk felétek. :lol:

Gratula a fogacskákhoz!!!!Nekünk még mindíg nincs. :cry:

Mennem kell Maja felébredt.Vigyázzatok magatokra meg a picikre!!!!Puszi

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Majka: tudom sovány vígasz, de az a helyzet, hogy amit írtál, ez abszolút igaz ránk is. Úgy érzem, hogy konkrétan 1 éve már nincs egy nyugodt percem sem, pont ma volt nekünk is egy extra nyűgös-hisztis napunk. Timike ráadásul az igen aktívak közé tartozik, aki megelégszik a napközbeni kevés, vagy éppen 0 alvással, de ilyenkor estére már alig bírok vele. Ma is már hányingerem volt a fáradtságtól, már este 6-kor arra gondoltam, hogy kéne egy hét "szabadság", de utána én is elszégyelltem magam. Hát így nehéz valóban teljesíteni a házimunkát és a babázást egyszerre. Én akkor szoktam csinálni valamit, amikor Timike alszik (ez viszonylag ritka), vagy ha ébren van, ott van mellettem ő is a járókában és folyamatosan beszélek hozzá, elmondom, éppen mit csinálok-multkor például "együtt" főztünk. Én egyébként szégyen, nem szégyen sajnos nem tudok egy napra annyi mindent bevállalni, pl.: egyik nap porszívózok, másik nap mosok stb. Igaz nekem nagy segítség, hogy Anyós sokmindent megcsinál, bár az utóbbi időben inkább én próbálok neki segíteni (szegény eléggé el van havazva: délelőtt munka, délután kórház Apósnál). Mindenesetre ma úgy éreztem, hogy egyszerre két kategóriában is győztesek vagyunk: Timike a "Hisztérika 2010" én a "Szaranya" kategóriában :oops: :evil:.
Na komolyra fordítva a szót: sajnos ez eléggé egyéni babánként, hogy ki mennyire van el egyedül, de szerintem azért valamennyire lehet szoktatni a babákat. Timikét most már például sokkal jobban lekötik a játékai, főleg ami zenél, illetve a könyvek, amiben színes képek vannak (műanyag, vagy vastaglapos könyvek), de emlékszem 8-9 hónaposan vele sem volt könnyű, akkor tombolt nála eléggé a szeparációs félelem-szinte egy percre sem bírtam magára hagyni.

Betegség: mi még egyelőre tartjuk a frontot (és remélem véglegesen), talán mára párom is jobban van, csak sajnos ma megint késő estig dolgozik :( .

Suzy Ádámjának mielőbbi gyógyulást és hazajövetelt kívánok (megkérdezhetem, melyik klinikán szült?)!

Minden jót, jó éjt Mindenkinek!
VikiKép
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy eltuntem, de egy ideje eleg nehez dolgom van nekem is Vivivel. Tegnap volt a csucspont : reggeltol estig nyafogott, vagy csak nekem tunt ugy nem tudom, de kikeszultem kisse. Hala Istennek legalabb az ejjel aludt rendesen es csak egyszer kelt fel 1-kor igy valamennyire regeneralodtam :roll: .

Marti! Gyogyuljatok meg mihamarabb, azt kivanom nektek. Ati nagyon okos kisfiu, hogy hiszti nelkul turi az orrszivast...nalunk ez nem ment ilyen konnyen. Mint ahogy Viki is irta, oltoztetes, pelenkazas is sirva megy, de ha sikerul elterelnem nagy ritkan a figyelmet es meguszom a hisztit en szoktam lenni a vilag legboldogabb embere :D

Majka! Nekunk jobb volt a helyzetunk kilenc honaposan, mert meg meleg volt es delutanonkent hasonlo koru gyerekekkel es anyukaikkal kivonultunk pledekkel egy kisebb jatszoterre es ott voltunk egesz delutan. Dehat ez most Nektek sajna kilove. Egyebkent tegnap is es ma is allitolag kettos fronthatas volt/van, remeljuk csak emiatt bolydult meg a gyereksereg es el fog mulni lassan es mindannyiunkra nyugodtan napok fognak jonni :wink:

Viktim! Ne aggodj, lehet , hogy jovo heten nektek is kibujik harom fog, mint nekunk. Nalunk is olyan hirtelen tortent minden. Raadasul most kifeheredni latom alul a harmasokat is, es a mult ejjel 12-ig negyszer kelt fel, akkor kentem be neki dentinoxal es reggel hatig meg se moccant utanna......en nem tudom , letezik, hogy jon a tobbi is :shock:

Na megyek Lanyok, mielott meg felebred Vivi mozditsak valamit a lakasban, bar nekem szerencsem van, mert Vivitol/Vivivel mindent meg tudok szinte csinalni, ebbol a szempontbol ugyes kislany!

Tovabbi szep napot!

 
 


Sziasztok!

Nálunk is fog-helyzet van! Az éjszakánk elég kemény volt, vagy 5-6× felébredt Boni! Mára viszont kibújt a 4. fogacska, így remélem ma alszunk éjjel!
Nekem szerencsém van , mert Bonci teljesen jól beállt a napi egy alvásra, ebéd után és ezt tartja is! 1.5-2 órát alszik ilyenkor! :D
Ugyhogy ezt az időszakot próbálom mindig kihasználni! Bonci mellett se nagyon lehet házimunkát csinálni, de azért próbálkozok! Pl. mosogatás két részletben, mosás, teregetés némi idöeltolással meg ilyenek. Nem csinálok belöle nagy problémát, ha nincs meg minden egyszerre!
Boni elvan egyedül, de igényli, hogy a közelében legyek. Ő is nagyon szereti a könyveket, ujságokat, sokáig "olvasgatja" őket!
És a nagy kedvenc a hinta! Felakasztjuk az ajtófélfára és nincs hiszti, nincs nyügösség, a gyerek órákat el lenne a hintában! Már reggeli közben és még vacsi után is mondja, hogy hukka azaz menjünk hintázni! Ha én nem viszem rögtön hintázni, akkor megy az apjához és mondja neki, hogy hukka-hukka! Valakit mindig rávesz a hintázásra! :D

Na felébredt a kicsi lány megyek! Üdv mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Mumuska! Gratulalok Boni fogacskajahoz. Szepen gyarapodtok ti is fogugyileg! :D
Mi is egyszer aludtunk egy ideig, de miota ilyen nyugike Vivi visszatert a napi ket alvashoz: 11 korul alszik el 1-1,5 orara es delutan 4 korul meg egyszer alszik 1-1,5 orat! Nekem igy is megfelel, a lenyeg, hogy ne legyen faradt es lassam rajta, hogy jol erzi magat, ha fenn van. Ezenkivul pedig este ugyanugy fel kilenckor elalszik, mint amikor csak delben aludt egyet. Erdekes, hogy visszatert a ket alvasra, pedig mar azt hittem beall lassan a napi rendunk! Hat nem!!!! :roll: Ma viszont mar jo napunk volt,,,remelem nem kiabaltam el....

Tovabbi szep estet!

 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: