Új privát üzeneted érkezett!

Meg ilyet! Elfelejtettem bemasolni a cikket!!! :oops:
http://www.kismamablog.hu/gyermeknevele ... as-kerdese

Bocsi! :oops: Pusssssz

 
 


Sziasztok!

Ole85: nagyon-nagyon köszönöm, hogy ajánlottad ezt a cikket, már el is olvastam, szerintem szuper és tanulságos is.
A rakott padlizsán osztatlan sikert aratott, páromnak, és az anyukájának is nagyon izlett :D! Sokszor pont az ilyen "összeütött" ételek sikerülnek a legjobban :lol:.

Brigi: szeretettel üdvözöllek én is a csapatban. Az én kislányom, Timike Vivivel egy napon született, azaz ő is szombaton lesz 1 éves. Mi Piliscsabán lakunk, nagyon szép helyen. Itt jó nagyokat lehet sétálni, van játszótér is elég közel hozzánk. Mi már Timike 5 hónapos kora óta járunk babaúszásra, 3 hete pedig zeneoviba, Timike mindkettőt nagyon szereti. Nagyon érdeklődő baba, szereti, ha minél több új inger éri (bár ilyenkor előszőr meg van illetődve), már most elég határozott egyénisége van (sajnos néha elég [url]akaratos, próbára téve ezzel türelmemet).[/url]
Egyébként foglalkozásomat tekintve gyermekorvos vagyok, úgyhogy Neked is mondom, ha bármilyen kérdésed van, szívesen segítek!

Jó éjt Mindenkinek, sziasztok:
VikiKép
 
 


Sziasztok!

Először is had kívánjak előre is NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT VIVINEK ÉS TIMIKÉNEK!!! :D :D

(Holnap nem leszek gépközelben azért írok most)

Üdv Neked Brigi!
Az én kislánykám kemény 6 nappal fiatalabb mint Vivi és Timike, így ő jövő hét pénteken lesz 1 éves! (az ajándékait pont ma vettük meg!)
Ő is egy tündérkirálylány, Boncinak hívjuk, amugy Bonita a becsületes neve.
Ő a játszótéren még csak a hintát ismeri, homokozóba még nem vittem ,mert ő is betuszkol a szájába szinte mindent.
A lépcsőzést imádja, anyoséknál van a nappaliba vezető két lépcsőfok, ha ott vagyunk csak azon gyakorol le-fel menni.

Jó hír, hogy éjszaka már csak 1× kel fel, sőt volt hogy végigaludta az éjszakát! :)
Kibújt a 2. foga és már készülödik a 3.,4. is. Lassan behozza a lemaradását!

A sok okoskodóról én is tudnék mesélni! Tényleg nem kell velük foglalkozni, mert az ember csak felhuzza magát a sok hülyén! Törödjön mindenki a saját gyerekével!

Na még egyszer Boldog szülinapot a csajoknak!
szisztok
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Mumuska: nagyon szépen köszönjük a köszöntést :D :D :D :D !

Ole85: már csak 2 óra és...lánykáink ünnepélyesen a kisdedkorba érnek :D :D :D!

A lépcsőzést még nem is említettem, nálunk 14 lépcsőfok van (2 szintes a ház), Timike nagyon szeret felfelé menni rajta (lefelé még nem engedtük a nagy magasság miatt). Multkor a babaúszáson is elkezdett lépcsőzni, amikor az előtérben öltözködtünk :lol:.

Ma egész jó napunk volt, leszámítva a délutáni séta előtti hisztirohamot -nem akart beülni a babakocsiba, amikor kimentünk az utcára. Szerencsére a kutyák elkezdtek ugatni, akkor abbahagyta és inkább ő is ugatni kezdett.
Mai poénunk: Timikének este megmostam a fogát, aztán hagytam, hogy ő is próbálgassa a fogkefét. Erre ő elkezdett hozzá berregni, Apa elemes fogkeféjét utánozva :lol:!

Sziasztok, jó éjt Mindenkinek!
Viki Kép
 
 


Sziasztok!

Viktim! Nagyon sok boldog szulinapot kivanok Timikenek!!!! :D :D

Mumuska! Koszonjuk a koszontest Neked is!

Most pedig mar megyek is, mert a szulinaposom unatkozik :lol:

Szep napot!

 
 


Sziasztok!

Ole 85: VIVIKÉNEK NAGYON BOLDOG 1. SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK! Nagyon szépen köszönjük a jókívánságot!
Már akartam én is előbb írni, csak "net nyet" helyzet volt.

Ma éjjel Timike 2x ébredt: előszőr negyed 1-kor (pont akkor folyt el 1 éve a magzatvíz), és reggel 6-kor (pont akkor bújt ki) :D, és azóta folyamatosan ébren van, esze ágában sincs aludni :) :roll:-hát hiába ki akarja használni szülinapja minden percét.

Minden jót Nektek, szép napot!

Viki Kép
 
 


Sziasztok!

Jól sikerült a szülinapi buli a kis egy éveseknek? Mit szóltak a csajok az ünnepléshez, ajándékokhoz, tortához?
Nálunk szombaton lesz a köszöntés, kíváncsi leszek Bonci hogy reagál!

Voltunk dokinéninél egy éves státuszvizsgálaton. Minden rendben van ennyit mondott, nem volt túl bőbeszédű! (gyors vizsgálat volt, futószalagon vizsgálta a gyerekeket)
Bonca még nem triplázta meg a születési súlyát (ami 3kg volt), most 8,30 kg, de azt mondta a védőnő, hogy formás, szépen fejlett gyerek!

Viki mint dokinénit kérdezlek: kb mennyi tápszert kell innia még egy ekkora gyereknek? Mert ugye már nincs anyatej, azt valamivel potólni kell. Most ajánlották, hogy adjak neki junior tejitalt hátha azt jobban megissza mint a tápszert, de mégis mennyit diktáljak bele, hogy a szervezete megkapjon mindent?!
A másik kérdésem: egyszer már voltunk csipőszürésen mert nem volt egyforma a ránc a combján , ott azt mondták nincs gond, majd ha már jár akkor vigyem vissza. Most megint mondta dokinéni, hogy még mindig nem egyforma a ránc!
Lehet, hogy ez magától elmulik, vagy tornára kell vinnem vagy mit csinálnak vele? Meg egyáltalán mit jelent ez, hogy nem egyforma a ránc? Csipőficamos már nem lehet?
Az egyik azt mondja, hogy nem gond, a másik doki meg azt mondja, hogy vigyem megint ortopédiára! Na most akkor mi van?!
Köszi elöre is a választ!

Üdv mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Mumuska:
ELŐSZŐR IS SZERETNÉNK BONCINAK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNNI :D :D :D !!! (holnap nem tudom, tudok-e netezni, mert mostanában amolyan "mesenetünk" van, azaz: hol volt, hol nem volt :? :lol:).
A válaszok:
Tápszeradag: a naponta szükséges mennyiség egy ekkora babánál 120-150 gr illetve ml testsúlykg-ként, azaz Boncinak nagyjából 1000-1200 ml-nek megfelelő mennyiséget kell kapnia (ebben már a folyadék-víz vagy tea- is benne van). Ha 5x eszik naponta, akkor ez azt jelenti, hogy étkezésként összesen kb. 200-250 ml a megfelelő. Pl.: ha egy étkezésnél elfogyaszt főzelékből, gyümölcsből, vagy más ennivalóból és vízből vagy teából összesen 150 gr-t, akkor még lehet neki adni 50-100 ml tápszert (persze, ha ő is kéri). Természetesen általában nem egyformán oszlanak meg a mennyiségek étkezésenként pl. ha ebédre jól bekajál, valószínűleg uzsonnára már kevesebbet kér-a lényeg az, hogy a szükséges napi összmennyiség nagyjából összejöjjön.
A súly miatt nem kell aggódni, ha egyébként jó étvágyú, élénk, és egészséges baba benyomását kelti.

Ránc: általában hátulról nézve a baba combját és fenekét, az látszik, hogy teljesen szimmetrikusan ráncolódik a bőr. Ebben azért lehetnek egyéni eltérések, a lényeg az, hogy egyszerű csípővizsgálatnál találnak-e eltérést-többek között, amikor Timike kisebb volt, nekünk sem volt teljesen szimmetrikus a ráncolódás, csípővizsgálaton és az ortopédián mégis mindent rendben találtak. Én azt javaslom, hogy a rend kedvéért inkább mutasd meg mégegyszer az ortopédián, ahol fizikálisan, vagy esetleg ultrahanggal is megnézik, és ha kell, adnak javaslatot .

Remélem érthető és kimerítő válaszokat adtam.

Most rólunk egy kicsit:
Szülinap: nálunk 6-án sajnos eléggé kapkodás volt, párom későn ért haza a munkából, ráadásul anyukájával délután rohantak a kórházba Apóshoz, úgyhogy volt kb. 3/4-1 óra köszöntésre. 2 torta volt, Timike kapott almás, banános rizstortát (én csináltam), mókusmarcipánnal (a fél fejét egyből le is harapta), nekünk málnatorta volt. Az égő gyertyát egyből meg akarta fogni, úgyhogy végül a párom fújta el. Másnap Anyuéknál voltunk, ott nagyon jó hangulat volt, Anyu és Timike között szerencsére teljesen rendben volt minden
:D). Az ajándékoknak nagyon örült!
Egyébként egy "szélvészhercegnő", jön-megy, pakol, úgyhogy kellőképp lefáradok nap végére. Ráadásul mindennap levágja a hisztit (mostanában pl. nem akar a babakocsiba beülni), úgy hogy képes magát hátravágni- na, ilyenkor kapok szívrohamot!
Szerencsére az éjszakák elég tűrhetőek, most éppen "fogszünet" van.

"Röviden" ennyi, jó éjt Mindenkinek!
Viki Kép
 
 


Sziasztok!

Mumuska! Boncinak kivanunk nagyon sok boldog es oromteljes egy eves szulinapot! Kivanom, hogy a holnapi buli jol teljen Nektek is es legfokeppen Boncinak is!

Szulinapi bulik: Nalunk is ketto volt : egy a jatszoteri kis pajtasokkal es egyet tartottunk otthon Romaniaban a nagyszulokkel es szuk csaladi korrel. Vivi mindegyiket elvezte, szazszor lepakolta a konyvespolcot meg vissza, tetszett neki, hogy aposom szajharmonikazott, tapsolt ra, dobolt az asztalon es ingatta a fejet. Nagyon edes volt! :D A sajat repatortajabol nem evett, de a mi epertortank izlett neki ( persze az epret kiszedtem belole) 8)

Mi is voltunk tegnap egy eves vizsgalaton. Vivi sem haromszorozta a sulyat : 2950-el szuletett es most tartunk 8650 grammnal....majdnem sikerult :wink: Megkaptuk a prevenal vedooltast is tegnap, az ejjel be is lazasodott tole Vivi.... Ma meg nem volt laza....remelem mar nem is lesz! :?

Viktim! Toled szeretnek kerdezni : Vivinek a fule mogott van egy kis csontkinoves szuletese ota. Eddig nem mondott ra a doktorno semmit, most megint mondtam, hogy nezze meg es kerdezte, hogy nem voltunk meg vele orvosnal, mondtam, hogy nem es visszekerdezett, hogy el akarunk-e menni.Mondtam, ha szukseges persze, de nem kuldott sehova. Szerinted ez mennyire veszelyes, vagy mitol lehet? Nem nott es nem valtozik, nem is faj neki, csak engem idegesit neha egy kicsit, ha megsimogatom a fejet es erzem!

VIgyazzatok magatokra es a babakra is ! Szep hetveget Mindenkinek!

 
 


Sziasztok!

Na csak tudtam ma is jönni, úgyhogy csatlakozom az előttem szólóhoz :wink: : BONCINAK MÉGEGYSZER NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK, JÓ BULIZÁST HOLNAP! :D :D :D

Ole85: láz huss! Csontkinövés: ha nem nő és nem fájdítja, akkor szerintem egyelőre nem kell vele semmit sem csinálni. Pontosan mekkora a kinövés? Az lenne a legjobb, ha láthatnám-ilyennel még nem találkoztam a munkám során.

Testsúly: nekünk a triplázáshoz 300 gr hiányzik: születéskor 3200 gr volt Timike, most meg 9300 gr.

Sziasztok, jó éjt, kellemes hétvégét mindenkinek-állítólag nagyon jó idő lesz :D!

Viki Kép
 
 


Sziasztok!


Mumuska! Ti most biztos buliztok! :D :D :D

Viktim! A laz az ejjel nem tert vissza szerencsere, csak kis hoemelkedese volt, de arra nem is adtam semmi gyogyszert,annyira minimalis volt! :D
Csontkinoves : Fule mogott fel centire talalhato es olyan kinezete van, mint egy nagyobb merges pattanasnak. Nem hiszem, hogy fajna neki, mert nem zavarja ha vegig simitom, illteve az sem zavarta, amikor a doktor neni jo erosen megnezte. :roll: Csakhat ugye en erzem mindig ugy, hogy nott, ferjem persze mindig megnezi olyankor es megnyugtat, hogy ugyanakkora. Nagy szerencsem van a ferjemmel, mert nalunk O az aki nem parazik, higgadt marad. A fejet is mindig melegnek erzem( ha rajtam mulna naponta mernem szegenynek a lazat), de elobb szolok ferjemnek, hogy nezze mar meg es O megnyugtat, hogy biztos nincs laza. :oops: Ebbol a szempontbol nagyon jol osszeiilunk : en vagyok a surgo-forgo izgo-mozgo, o pedig a higadt, nyugodt ember a csaladban. :wink:
En meg ismerek egy kis babat, akinek a nyakan van egy csontkinoves, mint valami nyulvan es ha szopizik vagy hatra tartja a fejet szo szerint latszik, hogy nyomja a kis nyakan a bort. Neki is azt mondtak, hogy nincs teendo vele.
Koszonom, hogy valaszoltal. Elobb- utobb azert kerni fogok egy beutalot, mert kicsit nyugtalanit a dolog!

Kivanok megegyszer szep hetveget Mindenkinek!

 
 


Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat! Most már Bonca is "nagy" egyéves!! :D
Buli jól sikerült, legalábbis az ünnepelt nagyon jól érezte magát, és ugy tünt a többiek is!
Volt (vagyis még van is) legalább 20 lufi felfújva, volt torta, kapott Boni virágot, ajándékokat, volt süti, szendvics mint a nagyok szülinapi zsúrján!
A torta joghurtos, gyümölcsös volt, úgy rendeltük, ugyanis én vagyok egy konyhatündér, nem tudok tortát sütni :oops:

Viki köszi a válaszokat!
A hiszti nálunk is megy.Amint nem az van amit a kishölgy akar, azonnal rázendít! Ő nem hátradobja magát, hanem elöre és beleharap a földbe vagy az ágyba, és eldobja dühösen ami éppen a kezébe van! Kis méregzsák!

Na mennem is kell! pá
Vendég
 


Sziasztok lányok,
először is nagyon boldog születésnapot kívánunk a kicsiknek és sok egészséget. :D
Nagyon sok munkám volt az oviban, ezért nem tudtam gép mellé ülni. Márton napot szerveztünk az ovisoknak és a szülőknek lámpás felvonulással egybekötve, ami nagyon jól sikerúlt. Hétvégén pedig szülinapi buliba vittem Benit, csoporttársa 5 éves lett. Játszóházban szervezték a bulit, volt pizza, torta, sok finomság, és a gyerekeknek is tetszett az ugrálóvár és a 3 emeletes labirintus.
Olvastam a lányok szülinapjai is jól sikerültek :) .
Segítséget szeretnék kérni viktim a fiam sokat jár lábujjhegyen, szerinted ez nem baj?
Valamint az unokatestvérem tanácsot kért tőlem, hogy melyik tápszer a jobb a pre vagy a probiotikus?
Köszi
Készültők már az ünnepekre? Hogy zajlik felétek az Ünnep, játékokat hol szerzitek be?
Szép estét mindenkinek
 
 


Sziasztok!

Brigi: nagyon szépen köszönjük a jókívánságokat :)! A Márton napi buli tényleg jó lehetett, olyan jók ezek a gyerekbulik. Már alig várom, hogy Timike nagyobb legyen és akkor már ő is részt vehet ilyenekben. Ezek szerint Te is gyermekekkel foglalkozol. Egy időben nekem is megfordult a fejemben, hogy pedagógus (mondjuk én biológiatanár) szeretnék lenni, csak a fegyelmezés sajnos nem az erősségem-épp ennek iszom most a levét :oops: :roll:.
Lábujjhegyen járás: szerintem mutasd meg Benit ortopéd orvosnak, elképzelhető, hogy vannak olyan izomcsoportok, amiket tornával erősíteni kell, és emiatt nem jár mindig telitalpon, de lehet, hogy idővel ez majd magától rendeződik.

Tápszer: prebiotikus: az azt jelenti, hogy olyan fehérjéket, illetve vegyületeket tartalmaz, amik a normál sejtműködéshez szükségesek.
probiotikus: az pedig olyan tápszer, amely a normál bélflóra kialakulását segíti.
Tehát mindkét tápszer jó, csak másképp.

Ünnepek: hát én amilyen "nyárimádó" vagyok, egyelőre még attól is irtózom, ha már meglátom a Mikulásokat a boltban :? . Viccen kívűl: még ott tartok, hogy ajándékötleteken töröm a fejem, de a legtöbbször december közepe táján jönnek hirtelen az ötletek, és kb. 3-4 nap alatt szerzek be mindent. Az ajándékokat valamelyik bevásárlóközpontban szerezzük be, de majd szeretnék elmenni Bp-re a Vörösmarty téri karácsonyi vásárra is-az nagyon hangulatos, és nagyon jó dolgok, kézműves cuccok vannak.

Kérdés: főleg ez Neked szól Brigi, mert Beni már nagyobb. Te hogyan kezelted a hisztit? Mert most nálunk ez a legfőbb gond. Timike nagyon akaratos, ha vmi nem tetszik neki, akkor egyből hátradobja magát és bömböl. Sajnos ezt napi szinten műveli, próbára téve az idegeimet. Előre is köszi a választ :).

Sziasztok, jó éjt Mindenkinek!
Viki Kép
 
 


Sziasztok!

Lanyok! En mar veszegetem az ajandekokat, ket okbol kifolyolag is. Az egyik, hogy igy nem veszem eszre annyira, hogy kisebb vagyon megy el rajuk, a masik fo ok pedig, hogy mi decemberbe haza utazunk es csak marciusba jovunk vissza. Szeretnem itt megvenni az ajandekokat, mert most itt helyben vagyunk es majd otthon nem kell emiatt allandoan bemennem a varosba.

Hiszti! Errre a kerdesre en is varom a valaszt, mert Vivi is csinalja eleg gyakran. Ha itthon vagyunk olyankor beteszem a kisagyaba es ott lehet hatra csapni magat es ha latja, hogy nem foglalkozom vele, akkor megnyugszik es abbahagyja. Ha meg babusgatom es magyarazok neki, akkor meg inkabb belelovallja magat. A masik helyszin a jatszo, amikor homokozobol veszem ki, ha szerencsem van jon egy busz vagy repulo, amin elalmul es elfelejti, hogy hiszti van. :? Es ritkan a baba kocsiba beulesnel szokott hisztizni, de altalaban ahogy elindul a kocsi, mar nem sir tovabb. De ha valami jo otlet van szivesen varom, es ha valahogy le lehet szoktatni oket rola, annak nagyon orulnek...

Most ertunk haza a jatszorol es szerencsere par perc alatt elaludt. Az ejszaka megint tobbszor ebredt, szerintem megint fog. Talan az amelyiket mar ket honapja varom es megse bujik ki.... :oops:

Szep napot Nektek!

 
 


Sziasztok,
igen én is gyerekekkel foglalkozom, német nemzetiségi óvónő vagyok.A falunkban Ikladon nemzetiségi óvoda működik, ott dolgozom már 11 éve.
Köszönöm a válaszokat. Hát a hisztiről: Beni elég nyugott kisfiú volt, de nálunk ha hisztizett hagyni kellett lenyugodni, és utána megölelni szeretgetni, segített az is, amikor eltereltem a figyelmét zenével, játékkal. Most, hogy nagyobb több a hiszti, sajnos most az segít, ha erélyesebben rászólok. Ha elmegyünk vásárolni, előtte meg kell vele beszélnem, hogy most mit veszünk és csak akkor jöhet velem, ha szótfogad és nem hisztizik a játékokért. Ez be szokott válni, meg úgy gondolom, már okosabb.
Karácsony: nálunk elég nagy a család,és sok ajándékot kell venni. sokszor az a gondom, hogy elúszok a pénzel illetően. Mindíg túllépem a keretet. Ti hogy csináljátok?
Most elköszönök , Beni nyaggat :lol: , jó éjt mindenkinek!
 
 


Sziasztok,
igen én is gyerekekkel foglalkozom, német nemzetiségi óvónő vagyok.A falunkban Ikladon nemzetiségi óvoda működik, ott dolgozom már 11 éve.
Köszönöm a válaszokat.
Hát a hisztiről: Beni elég nyugott kisfiú volt, de nálunk ha hisztizett hagyni kellett lenyugodni, és utána megölelni szeretgetni, segített az is, amikor eltereltem a figyelmét zenével, játékkal. Most, hogy nagyobb több a hiszti, sajnos most az segít, ha erélyesebben rászólok. Ha elmegyünk vásárolni, előtte meg kell vele beszélnem, hogy most mit veszünk és csak akkor jöhet velem, ha szótfogad és nem hisztizik a játékokért. Ez be szokott válni, meg úgy gondolom, már okosabb.
Karácsony: nálunk is elég nagy a család,és sok ajándékot kell venni. Úgy szoktam csinálni, hogy veszek egy papírt felírom, hogy kinek mit szeretnék és egy összeget, amit rászánok, azt nem léphetem túl. Ez bevált, próbáld ki.
Most elköszönök , Beni nyaggat :lol: , jó éjt mindenkinek!
 
 


Sziasztok!

Tényleg mindjárt itt a karácsony! Állitólag jövő hét végén már lehet számítani hóra is! Én annyira nem vagyok oda a hidegért meg a hóért, de kíváncsi vagyok Bonci mit fog szólni hozzá?!
A kari ajándékokat már nagyjából kitaláltuk (nálunk ez tart több ideig nem a megvétel) ugyhogy talán idén nem marad az utolsó pillanatra a vásárlás! Nekem rossz szokásom, hogy még 24.-én is kitalálok valamit amit elfelejtettem megvenni vagy ami rosszabb eszembe jut valaki akinek nem vettem még ajándékot!
De talán idén meglesz minden időben és a pénzkeretet se lépem túl!(pedig az is rossz szokásom!)

Hu mennem kell, Boni hív! pá
Vendég
 


Sziasztok,
hogy telt a hétvége, egészen lehült a levegő mifelénk. Én imádom a havat, a hóesést, és Beni is nagyon szereti. Az előző télen sok hó volt, így sokat mentünk az oviba szánkóval és azt nagyon élvezte. Szoktatok a lányoknak télapóra, karácsonyra mondókát vagy dalocskát mondani, énekelni? Mivel szeretnek játszani a legjobban?
Beni már nagy, de imádja, ha énekelünk, táncolunk. Este az elalvás előtt mindíg van egy mese. Most az Anna, Peti, Gergő a kedvenc.
Karácsony: már összeírtam kinek mit vásárounk és a keretet is megszabtam, amit nem léphetek túl. Azt hiszem már jövő héten elkezdem és is a bevásárlást. Idén nálunk lesz a vacsora Szent este. Mi szokott nálatok a menü lenni?
Köszönöm a választ a tápszerekkel kapcsolatban, probiotikusat választottak. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen nagy fontossága van a probiotikumnak, utánaolvastam egy kicsit, mert azt sem tudtam mi az( szégyen nem szégyen).

Kellemes hetet és jó napokat kívánok nektek és a lányoknak. :)
 
 


Sziasztok!

Hát ismét azt mondom, hogy amilyen nyárimádó vagyok, teljesen "lefagytam" az előrejelzést hallva-de hát ez van, ez a természet rendje. Szerintem Timike amennyire nyitott minden újdonságra, a hó is tetszeni fog neki. Pont ma kapott az egyik szomszédunktól még szülinapjára egy nagy plüss hóembert. Előszőr elég bizalmatlanul nézegette, de aztán elkezdtem neki hóemberkés dalt énekelni, utána már jobban tetszett neki. Esténként, miközben cicizik, fejből szoktam neki mesélni, még gyermekkoromból emlékszem egy csomó mesére-én elég sokáig olvastam meséket és sokat megjegyeztem.
Karácsonyi ajándékokkal kapcsolatban én még sehol sem tartok, talán nekem is kb. 1 hét múlva jönnek az ötletek (legalábbis remélem). A Szentestét most itthon töltjük, másnap megyünk Anyukámékhoz. A menü itthon halászlé és rántott hal lesz, Anyuéknál húsleves, sült kacsacomb, vagy pulyka szokott lenni.

A hétvége sajnos nem telt valami jól. Párom mindkét nap dolgozott. Após még mindig kórházban van, anyósomnak lázas hasmenése lett tegnapra, pedig pont tegnap megint el akartunk menni a párommal egy kicsit kettesben, de így ugrott a program :evil: :cry:. Szerencsére ma már jobban volt.
Mindenesetre Timike elég jókedvű volt, csak pelenkázni meg öltöztetni ne kéne-akkor mindig őrjöng és elmászik.

Köszi a jókívánságokat, minden jót Mindenkinek!
Viki Kép
 
 


Sziasztok lányok,
látom nem igazán ér rá senki, csak egy kérdésem lenne felétek:
ismeritek e a macis kakaót és ha igen mi a véleményetek róla.? Isznak-e egyáltalán a lányok kakaót?
Köszi remélem hétvégén több időnk lesz beszélgetni.
 
 


SZIASZTOK!

Brigi! Kerdesedre sajnos nem tudok valaszolni, viszont lejjebb van egy masik topic, ami nemreg nyilt es mar csak te hianyzol kozulunk, Viki es Mumuska mar ott vannak. Nezz be te is oda, tobben vagyunk, hatha valaki tud segiteni. A topic neve huha.... :oops: mindjart megnezem es leirom neked!

 
 


Brigi! Latom mar megtalaltal minket! :D :D :D

Kellemes hetveget!

 
 


Sziasztok!
Brigi:
Sajnos kakaóban én csak a nyuszis Nesquiket ismerem, macisat nem. Timike még nem kapott kakaót.

Most eléggé fáradt vagyok, holnap meg egésznapos programunk lesz (ebben a hóban), majd utána részletesebben jövök!

Jó hétvégét Mindenkinek!
VikiKép
 
 


Sziasztok!

Még új vagyok itt. Az első babámat várom. Tanácsot szeretnék kérni tőletek!
11. hétben járok, a napokban megnövekedett a hüvelyváladékom, olyan szinten, hogy az már kellemetlen. Nem szagos, nem viszket, csak nagyon sok és néha darabos! Korábban volt gombás fertőzésem, de az viszkető, égő érzéssel járt, ez most nem olyan. Akkor hüvelyöblítéssel tiszta vízzel kezelhető volt a hasonló darabos váladék, de most azt olvastam, hogy terhesség alatt szigorúan tilos a hüvelyt kiöblíteni. Ti hogyan tisztálkodtok? Mert én a terhességem előtt mindíg kiöbítettem zuhanyozáskor a hüvelyem, én csak így éreztem magam tisztának, valamint intim együttlét után is! Most kellemetlennek érzem azt is, hogy a párommal együtt legyek, mert nagyon sok ez a kellemetlen váladék! Tudtok tanácsot adni, mit tehetnék ellene? Köszönöm válaszotokat!
jazminladics
Győr
 
 


Sziasztok!

Jazminladics! Udvozollek! Gratulalok a kis jovevenyhez, szep es konnyu terhesseget kivanok!
Kerdeseddel kapcsolatban szerintem az lenne a legjobb megoldas, ha elmennel egy orvoshoz, jobb felni, mint megijjedni alapon, abbol baj biztos nem szarmazhat! Hasonlo tapasztalatom sajnos nem volt, ezert nem tudok neked konkret segitseget nyujtani, bocsi!
Vigyazz magatora, szep napot!

 
 


Sziasztok!
Én az első babámat várom,most vagyok a 30.hétben,de már úgy érzem nekem nem lesz másik babám.
Félek a jövőtől, félek mi lesz,ha megszületik a baba,hogyan fogom bírni stb...főleg,amiket hallok,olvasok másoktól,akiknek van már gyermekük.
Miért kell így elkeseríteni? lehet jobb lenne,ha nem is olvasgatnék ezekről
andi1113
Szeged
 
 


Sziasztok!

Andi: Ne izgulj, nagyon sokan , köztük én is átélte ugyanezt amit Te most! Majdnem hogy csak természetes, hogy izgulsz és félsz! Én is paráztam hogy kíbirom -e a szülést, mi lesz ha hazaviszem a babámat a kórházból és nem tudok vele mit kezdeni, nem tudom majd mi a baja meg ilyenek.
Aztán túléltem a szülést, császármetszés volt, nem volt kellemes de ki lehet bírni!
Aztán kicsit ügyetlenkedve, izgulva az elején bénázgatva de elláttam a kislányomat, és összeszoktunk és megtanultam (persze nem tökéletesen) mit hogy kell csinálni vele! Szoptatás, etetés, fürdetés, pelenkázás, mindenbe szépen belejöttem
Hidd el Te is így leszel! :D
Amint megszületik a babád megváltozik a gondolkodásod, átértékelsz egy csomó mindent és imádni fogod és ő is téged! :D

Minden jót és ne izgulj felesleges!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Andi! Teljes mertekben egyetertek mumuskaval! Ne izgulj, mindent tudni fogsz, persze lesznek nehez idoszakok, de hipp-hopp mennek a napok egymas utan es minden rendben lesz! :D A legnehezebb szamomra az elso 1-2 honap volt, mert akkor meg olyan kis torekenynek latszanak, de Ok mar akkor is kis eros vasgyurok, azt hiszem Vivi harom honapos korara mondtam azt, hogy tul vagyok a nehezen, de ez a par honap olyan gyorsan eltelik....

Addig is kitartast es nyugodj meg, minden rendben lesz, anyuka leszel es nemsokara kezedben tarthatod a kisbabadat, hidd el, hogy abban a pillanatban elszall minden felelmed es csak a babadra fogsz koncentralni.
Szep hetveget kivanok!

 
 


Sziasztok!

Andi: hát azt hiszem én is abszolút osztom Ole85 és Mumuska véleményét :). Az elején, amíg nem alakul ki a babánál egy napirend (ez babánként változó, mikorra alakul ki-nálunk kb. 4-5 hónapos korra), addig valóban a legnehezebb, de ahogy összecsiszolódtok és egyre kiszámíthatóbbak lesznek a baba reakciói, úgy lesz egyre könnyebb. Hidd el, hogy az anyaság az egyik legszebb dolog, még akkor is, ha néha úgy érezzük, hogy fáradtak vagyunk (ez lehet, hogy közhely, de tényleg így van).

A szüléssel kapcsolatban meg úgy voltam, hogy kicsit a terhesség vége felé azért izgultam, de amikor elment a magzatvíz, akkor meglepő módon lehiggadtam, éz már csak arra gondoltam, hogy most már hamarosan tényleg találkozom a lányommal!

És még valami (ami lehet, hogy szintén közhely): az anyaság "tudománya" nem velünk született, hanem tanulni kell folyamatosan, méghozzá csak úgy, ha már ott van a baba- és ez már annyi asszonytársnak sikerült, miért pont nekünk ne jönne össze :).

Minden jót, további jó babavárást és könnyű szülést kívánok Neked!
Viki Kép[/url]
 
 


Helló!

BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok mindenkinek aki még olvassa ezt a topikot!
:lol: :D
Vendég
 


Sziasztok!

Kissé megkésve, de mi is nagyon boldog, sikerekben és örömökben gazdag Újévet kívánunk Mindenkinek :D :D :D!

VikiKép
 
 


Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: