Új privát üzeneted érkezett!

Unokahúgomat jövő nyáron szeretnénk Bátor Táborba vinni. Érdekelnének tapasztalatok, vélemények, személyes élmények érintettektől vagy akár önkéntesektől is.

Kép
 
 


Nálunk is van a rokonságban egy beteg kisfiú, idén nyáron volt a bátor táborban. A szülei áradoztak, hogy végre látták egész nap folyamatosan mosolyogni a fiukat, öröm volt hallani az éleménybeszámolójukat. Ha csak rövid időre is, de boldognak láttam az egész családot. Sajnos nem bánik velük kesztyűs kézzel a sors, nem irigylem őket... Próbálj utána olvasni a neten a tábornak, biztos van saját oldaluk is.
 


Egy csoporttársam volt önkéntes a táborban. Elég sokat mesélt róla, mert neki is nagy élmény volt, hogy mosolyt csalhat a gyerkőcök arcára... Arról nem is beszélve, hogy a táborban résztvevő gyerekeknek mekkora élmény.

Nem gyógyszeres terápiát kapnak, hanem annál sokkal többet! Rengeteg programban vehetnek részt, kihívások elé kerülnek, ezáltal sikerélményük lesz - élményt kapnak! És ez rendkívül pozitívan hat a lelki állapotukra!

A táborban az önkénteseket cimborának hívják - ezáltal is érzékeltetik, hogy mennyire fontos szereplői a tábornak. Több feladatkörük is van, például: játszó, házi, egészségügyi cimborák.

A honlapjukon minden információt megtalálsz, ami érdekelhet!
http://www.batortabor.hu
 

 
 

Sziasztok!

Én voltam önkéntes már a Bátor Táborban, felejthetetlen élmény.
Amilyen sokat mi tudunk adni a gyerekeknek, ők legalább annyit adnak nekünk, Cimboráknak.
Különféle programok közül választhatnak a gyerkőcök: lovaglás, horgászás, egyéb szabadidős tevékenységek, éneklés, tánc, stb. Feltöltődve, s teljesen kicserélve mennek haza. Sőt, általában haza sem akarnak menni.
Sajnos a mindennapi életben más környezetben élnek, ott ők számítanak a kivételesnek, viszont ebben a táborban ők is átlagosak. És ez nekik nagyon jó.
Van olyan is, aki már többször volt, s mindig hozott új táborozókat is. Csak az a nagyon furcsa, hogy szinte sehol nem lehet hallani erről a táborról, pedig jól jönne nekik a reklám, mert egyrészt, csak adományokból tartják fenn magukat, másrészt, az önkéntesekre is szükségük lenne.
Lehet, hogy csak az hiányzik, hogy valaki felkarolja őket, egy ismertebb személy.
Tavaly óta nem tudtam menni a táboroztatásra, mert nagyon elfoglalt lettem. Ezért ahol csak tudom, szóba hozom, hátha valaki kedvet kap hozzá.
Már van 3 barátnőm, aki jelentkezett jövő nyárra.
Különben, tényleg egy csoda ez a hely. Napról napra többet mosolyognak a gyerekek, s ez leírhatatlan érzés.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Kölökidõ

Jegyzetfüzet:

 

cron