A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

akkor megy a nagy drukk nektek lányok!
++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
menion
Budapest

Hahó!

Gyorsan, mert hamarosan kel a kis partizán :lol:

Már sokat visszaolvastam, de még van egy pár oldal, ami kimaradt, egy biztos nagyon szép méretekkel születtek a babáink!

Az én szülésemet az uram elég jól leírta, igazából csak annyival egészítem ki, hogy délben folyt el a a vizem és fél négykor már a kórteremben feküdtem és a szülésznőm hozta is Barnit. Szóval nagyon gyors és fájdalommentes volt. Hát a csaszi nem leányálom másnaptól, de totál túl lehet élni. Hajnal négykor már kiültem az ágy szélére és egy óra múlva már kimentem WCre. A szobatársamat ugyanaz nap délelőtt műtötték, már a 2. baba, de annyit jajgatott, hogy azt hittem orrba vágom...bocs :oops: Mindegy másnap át tudtam költözni egy másik szobába, és ott már jó volt. Igazából már vasárnap hazajöhettünk volna, de akkor kedden kellett volna varrat szedésre visszamenni, ezért úgy döntöttünk a dokimmal és a férjemmel, hogy maradunk még vasárnap és hétfőn jövünk.

És rólunk:
Barni nagyon aranyos kisfiú, eszik és alszik, éjjel akár 5-6 órát is, amire a dokinéni azt mondta, hogy hagyjuk, éjjel ez természetes. Sajnos a tejcsi egyelőre nálam sem elég, de még bízok, a cicim bizsereg rendesen, Barni pedig ügyesen szopizik, csak hát nem elég. Azt gondolom kicsit erősödnie kell és akkor erősebben tud majd rajta ő is dolgozni és hátha beindul a kereslet-kínálat elv alapján, és akkor talán elhagyhatjuk a tápit.

Cedis: én is sokat sírtam már emiatt, sőt én aki totál elfogadtam, hogy a faros helyzet miatt császár lesz, most emiatt is lelkiismeretfurdalásom van, meg amiatt is, hogy hogyan mérhették nagyobbnak, ha még 3 kiló sem lett. Eleget ettem-e a terhesség alatt...stb? Rengeteget sírok egyébként is a hormonjaim miatt, meg éjjel izzadok mint a hosszútáv futó :oops:
Ma délutánra eljutottam oda, hogy akkor most erőnek erejével is megnyugszom, és csak magunkra koncentrálok.
Menion: nagyon egyetértek azzal amit a témában pár oldallal ezelőtt írtál, de hát hiába tudja ezeket az ember előre és hideg fejjel, hogy akkor is lehet még jó anya és nem dől össze a világ, amikor benne vagy totál más.

Lányok! végig olvastam a reakcókat, és köszönöm még egyszer, hogy aggódtatok értünk, jókat röhögtem szó szerint a hasamat fogtam (a seb miatt könnyebb így nevetni, vagy köhögni...egyebek)

Na mennem kell mert zaba van. Ígérem bepótolom a még hiányzó oldalakat, követem az eseményeket, megnézem a fotókat és én is teszek fel újakat.

Puszi
C
Ja, a sírások ellenére végtelenül boldog vagyok, ez az élet legszebb érzése, és totálisan szerelmes vagyok a fiamba, az apjába, a mi kis családunkba :lol:

cicóka

Lányok...:)
Elfolyt a magzatvizem.... Drukkoljatok! ;)

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Lányok...:)
Elfolyt a magzatvizem.... Drukkoljatok! ;)

Kép

Kép
béenn
Szolnok

béen:
De jó! Hatalmas DRUKK!

annus11, cedis:
Köszönöm szépen az infót. Tudod kislányommal családi szobában voltunk, és Apa végig velünk volt. Nagyon szuper volt minden. De most nem szeretnék egy kórházban teljesen egyedül lenni, és gondoltam jól jön egy kis ismerettség. :)

Kép
Kép
ligetek
Veresegyház

Sziasztok!

Kriszta, Béen: Nagyon-nagyon drukkolok!Gondolok rátok!

Most indulok ctg-re, remélem jó hírekre jövök vissza!

Kép
eper74

sziasztok,

még egyben, de egész éjjel nem aludtam. Folyamatos fájások, de nem elég erősek.

Béenn: húúúúúúúú, megy a drukk!!!!+++++++++++++++++++++

Bogi: tej ügyben igazad van, nem szabad stresszelni rajta, az tényleg nem tesz jót. Szerintem alkati kérdés,hogy valakinek mennyi teje van... de kitartással azért jelentősen lehet növelni a szoptatási időszakot, a környezetemben több példa is volt erre. Ha pedig lehetősége adódik valakinek,hogy anyatejet adjon a babának tápszer helyett, akkor ennek örülni kell. (kellő körültekintéssel persze!!!!)

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Béen!!!

DRukk++++++++++++++++++ügyes legyél!!!

Cicóka!
Amúgy túlélhető a császár után is a dolog.Mondjuk hozzáteszem h a 2.sokkal jobban fáj utána.Olyan összehúzódásaim voltak nekem is,mintha vajúdnék tovább!Sokkal jobban fájt mint az elsőnél!

Kriszta!
ez aztán a jó hír!Akkor most már bármikor jöhetsz!

Zsanimanó!
Örülök h rólad is hallunk!Várjuk a fejleményeket addig is!

Julcsival mi van?Lemaradtam picit :oops:

Bogi!
Idén is át lehet venni a Teve utcában a TAJ kártyát?Mert nekem azt mondták h már nem lehet...

Volt vki aki idén így vette át?

annus11

Sziasztok!

Beén! ++++++++++++++++++

Mkriszta szorítok neked is hoyg induljon magától!

Ha így folyztatjátok december közepáre elfogynak a decemberi babáink! Mind itt lesz velünk! :D

Annus hívjátok fel őket, egy délelőtt rámegy a sorban állásra, de elvileg nekünk most is érte kéne mennie a páromnak, mert az ő munkahelyén olyan furán vannak a dolgok, hoyg jobb ha minél előbb leadunk mindent mrt akkor van esély még támogtaásra is.... de most hogyha közben év váltás is lesz... hát nem tudom hoyg kaunk e valamit, szóval külön nme néztünk utána, de evileg a párom idén is így intézi majd... ha tudja.
Egyébkéngt azért nem sokták mondani mert kevés őrült akar 1 napot sorba állni ezért!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bogi!
Értem,akkor lehet elküldöm az uramat!Ő tavaly egy délelőtt alatt elintézte a 8keri önkormányzatot és a Teve utcát is,szóval tök gyorsan végzett!!!Meg lehet h örülne is ha fél napot pihenhetne addig is :lol: :lol:

annus11

Sziasztok!

Béenn,Kriszta megy a drukkkkkkkkkkk nektek++++++++++++++++++++++

Akkor bizti ma is lesz babánk :lol: :lol:

Cedis ne gondolj ilyesmire nem szabad te igenis nagyon jó anya vagy a gyerekeidnek :!: :!:

Cicóka te sem tehetsz ezekről a dolgokról hogy Barni nem fordult be meg stb :!: ne érezd emiatt magad rosszul :!: a lényeg hogy veletek van és egészséges és imádjátok egymást ez a legfontosbbb :!: :!: :!: :!:

Mi jól vagyunk tegnap voltam NST-én jó lett csak már keveset mozog :wink:

t katinka

Szép jó reggelt!

Bééen!
Szorítok!

Tejcsi: Nálam egy titka van a dolognak - legalább napi 5 l folyadék. (ebből min. 2 üveg ásványvíz). A párom nagyon drága, mindig ki van készítve a konyhában egy üveggel... Emellett iszom Laktoherbet és szedem a homeos golyókat. Viszont azóta érzem, hogy tényleg több lett, mióta Balázs szopizik. Nagyon durva: amikor az egyik mellem elkezdi szívni, olyan mintha a másik "begörcsölne".
Nagyon szeretném sokáig szoptatni, pláne, hogy koraszülött, de nem dőlök a tőrömbe, ha nem megy. Nem ettől lesz valaki jó anya.

Tegnap voltunk kontrollon: a korán és a szemészeten, úgy néz ki, minden rendben, de a sárgaság elleni gyógyszerét a véreredmény megérkeztéig kapnia kell.

Ja, és pelus-gondjaink akadtak. A kórházban Liberót használtunk, de azzal voltak balesetek, így váltottam Pampersre. Attól viszont szegénykémnek szinte véresre sebesedett a popsija - a kórházban mondta tegnap a doktornő, hogy nagyon sok baba allergiás rá.

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Kata!
Drukk h sokáig tudj szoptatni!Tök jó h ennyi tejed van!
Pelus:van a DMnek vmi bio pelusra keresztelt izéje,azt próbáltad?Nem vészesen drága,sőt.Én vettem már párszor!Vagy van a happy,arra is azt mondják h jó nagyon!

Egyelőre ekem is van tejem.Niki már 60-70et szopizik,igaz 2 mellből,de nem is baj.Nem fejek,meg nem csinálok semmi extrát.Most hozatok teát a férjemmel,bizti ami bizti.Aztán meglátjuk h mi lesz.

Katinka!
Jaj ezek az NSTk...Niki is sokszor megviccelt :lol: :lol:

annus11

Köszi, Annus!
Ki fogjuk próbálni, hátha. :) A happy annyira nem jó neki, a kórházban használták, s rendszeresen átázott.

Balázs tipikusan 40-50-eket szopizik, de van, hogy 60-70-et. Viszont nálunk az "igény szerinti szoptatás" megy - inkább mellre teszem tízszer, csak ne kelljen állandóan fejni neki... :?

És gyönyörű a pici lánykád. :)

Kata
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Kriszta, Béen:++++++++++++++++++++++++++++ Ügyesen Lányok!

Látom a tejcsi mindenkinél okoz kellemetlen perceket. A napokban én is úgy éreztem, hogy kevés van, tök lazák lettek a melleim, Bogi szinte minden kajánál mindkettőből evett, mert csak úgy lakott jól. Aztán elkezdtem utána olvasgatni, és kiderült, hogy ez a 2 hetes körüli kor is egy növekedési fázis, így ilyenkor változik a tejigény. Elolvastam a lll.hu-n a tej mennyiségének növeléséről szóló írást, ott azt írja, hogy egy szopin belül többször tegyük mindkét mellre, mert így mindkét mell ingerelve lesz a termelésre. Most így próbálom, bár furcsa,mert eddig mindenhol azt olvastam, hogy az a jó, ha váltogatva szopizik és mindig teljesen kiszívja az aktuális mellet. Ma jön a védőnő, megkérdezem.
Én egyébként napközben iszom 2 pohár Laktoherb-et, este pedig 1 pohár alkoholmentes sört. Eddig bevált. Meg persze vagy 4 liter folyadékot.
A védőnőm szerint nem szabad együtt inni a Laktoherbet és szedni a homeós bogyókat, így én bogyót nem is vettem.
Az éjszakánk nem volt zökkenőmentes, hajnali 3-tól 5-ig nyűglődés volt. Én hülye tegnap paradicsomos húsos spagettit ettem, sztem a paradicsom vágta ki a biztosítékot. Már este kezdődött a hastekerés, aztán éjszaka tetőzött. Tegnap este már ittam köményteát, reggelre tele is volt a pelus, ma meg eddig semmi gond. Sztem abból is rendszeresítek napi 2 pohárral, hátha segít.
Egyébként én emiatt vagyok kiakadva, hogy itt vagyok szoptató anyukaként, normálisan gazdagon kéne ennem és nem merek. Mindenki ellát jótanáccsal, hogy ezt ne, azt ne egyek mert hasfájós lesz, és ott vagyok, hogy állok a konyha közepén, hogy akkor mi a túrót egyek. Bár az lll.hu-n erről is olvastam, h igazából csomó mindent lehet, csak 1-1 ilyen kisérletezős rosszul sikerült nap (mint a tegnapi) totál kikészít. Nem szívesen kísérletezek, nem szeretem látni, ahogy Bogi szenved.

A családi pótlék nem attól a hónaptól jár, amikor megszületett a pici? :roll:

Csajok! A következő lap a 100.!!!! Szépen termeltünk! :) Remélem valamelyik babát várónké lesz a laptetőőőőőő!!!! Hajrá Csajok! :)

Kép
orsolymors

orsolymors:
A CSP akkor is jár már pl. decemberre, ha december 31.-én születik meg a pici. :D

Kép
Kép
ligetek
Veresegyház

Orsoly, egy apróságot, taán nem mondtam avval kapsolatban hogy 1 hónapyi MUNKA után mi sikerre vittük a szoptatást!
VÉGIG 2 melből evett Csani. Az egyik sinte semmit nem adott a másikhoz viszonyítva, így minden alkalommal mindkét mellből evett, akármit írnak is a könyvek.

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok Lányok!

Először is gratulálok minden új kismaminak és babának!!!

Béen és Kriszta én is drukkolok Nektek!

Gyorsan bejelentkezem, mert kicsit káoszosok vagyunk. A nagyobb köhög - de nagyon durván - folyik az orra, és mára kötőhártya gyulladása is lett... A kicsi szintén szipog - gondolom a nagytól elkapta - és én sem vagyok toppon. A nagynak szerintem lelki eredetű lehet ez a betegség, mert tegnap óta itthon van, és azóta egész jó állapotba került. A szeme is reggel volt csúnya, de mostanra egész jó. Szegény kicsi félig lóg a mellemen :D, tartom a lábammal, miközben guggolva húzom le a nagyról a nadrágot, hogy kakiljon, majd megyünk játszani. Megérkezett a hordozó kendőm, kipróbálom, mert ez így nagyon mókás, ahogy csüng rajtam a kicsi. Bátonynak tényleg életre termettnek kell lennie, mert itt nincs olyan, hogy kényelmesen elhelyezkedünk szopihoz, és megtaláljuk azt a pózt, ahogy a legjobb bekapni a mellem :D.

Cedis:
Nekem sincs elég tejem. Kap pótlást. Az elején még mértem, hogy mennyit szopizik. Átlagosan 60-70 grammot szopizott, de még leszipákolt 40-50 ml tápot emellé...

elküldöm, de még jövök

titokbaba

Na talán most csend lesz 5 percig :lol:

Szóval Cedsis. Nincs elég tejem, de én már nem idegesítem magam. Szedem a Moremilket, 4-5 l folyadékot iszom, 3x3dl rántott levest... Nem tudok mit csinálni, ha belehülyülök akkor sem. A férjem csak annyit mondott, hogy gondoljak abba bele, hogy én teherbe bírtam esni, ki bírtam hordani. Hányan vannak olyanok, akiknek nem sikerülnek ezek?! Teljesen igaza van! Nagyon szorítok, hogy túl tedd magad a szoptatás frusztráltságán. Én mióta nem idegeskedem rajta, sokkal szívesebben rakom mellre. És, ha nem is jön már semmi belőle, akkor is jó érzés, hogy elcumizik vele és elalszik rajta. Ez van! Attól, mert lelki problémát csinálunk belőle, jót nem teszünk! Sőt! A gyerekekkel is ingerlékenyebbek leszünk csak!

Menionnak teljesen igaza van! Az anyaság nem ezen múlik, és csak akkor lehetne bárkinek bármit szóvá tennie, ha önzőségből meg sem próbálja az anyuka.

Na ennyi időm volt. Persze szopi közben kell megint kakilnia a nagynak... :lol:

titokbaba

cicóka
ez az "orrba vágom"nagyon poén :lol: szétröhögtem az agyam mert nekem is voltak ilyen idegizélő szobatársaim de nekem inkább azellentétje...nálunk "ki bírja jobban"verseny volt és pl az egyik a feje fölé rúgdosott hogy megmutassa neki milyen hú de jól megy a mozgás(44 éves volt csak infantilis)...aztán turnusváltás után meg egy kényeskedő feküdt mellettem az meg mintha a hilton szintjét várta volna el...hát nem kapta meg :P na csak eszembe juttattad ezeket a kis élménykiegészítéseket is és visszaemlékezve még nevetségesebb az egész :lol:
"rossz anya-avagy hideg fej" na erre csak azt mondanám el hogy láttassam mennyire hideg fejjel gondolkodok erről:pár napja azt álmodtam hogy gyömöszölöm a jobb cicimet a tej miatt aztán a másikat kezdtem volna mire látom hogy a bimbó helyén egy mini kék szem van ott és néz..elkezdtem nyomkodni és kidudorodott amit megfogtam és kijött a mellemből egy kicsi gyerek kéz vállig :shock: na erre megijedtem elhajítottam de megint egy dudor és én megint kihúztam egy kezet de jött vele egy egész felsőtest..ezek mind olyan kicsik ami elférne ott a mellemben....
na csak ennyire ment az agyamra a tej és fejése téma :oops: :shock: :(

juj béenn nagyon drukkolok+++++++++++++++++++++++

evésre hív a kis tátogó krokodil :lol:

Kép
menion
Budapest

Halihó!

Orsolymos!
Én együtt iszom a laktoherbet és szedem az urtica urens-t. A legutóbbi etetésnél Balázs 50-et evett az egyik mellemből, majd utána ugyanabból lazán lefejtem még 50-et. Hogy ez ezeknek köszönhető-e, nem tudom, de elhagyni egyiket sem merem. :)

Az alkoholmentes sört nem bírtam. Mivel egyébként sem szeretem, meg kellett ennem utána egy zacskó csokis perecet.... :) :) :) Ez pedig hosszú távon nem kifizetődő...

Titokbaba!
Minden elismerésem a tiéd. Néha belegondolok, hogy egy gyerkőc is teljesen kitölti a napom, mi lenne kettővel? :)

Ha délután lesz még időm, teszek fel a g-mailre képeket, de most mennem kell - kajaidő van. :)

Kata
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Megjöttem a ctg-ről! Minden rendben, nem vizsgált meg az orvosom:) legközelebb hétfőn kell mennem akkor viszont meg fog és lesz valami flow vizsgálat! Tudja valaki, hogy az micsoda?

A szoptatási problémákkal küzdőknek annyit mondanék, ha nem lennétek jó anyák akkor nem zavarna titeket, hogy nincs elég tejetek!
NAGYON is JÓ ANYUKÁK vagytok!

Kriszta, Béen: továbbra is ++++++++++++++++++++++++++

Hátha laptetőre kerülök:)

Kép
eper74

Sziasztok!

Köszi lányok némiképp megnyugtattatok. Ma sem több a tejem, de már nem érdekel.
Titokbaba: igaza van a férjednek! Sokan a fél, ha nem az egész életüket adnák azért, ha babájuk lehetne, ahhoz képest ez a kevés a tej probléma smafu.

Kamillának tegnap óta fáj a hasija, szerintem a rostos almalétől, ezért ma már nem is iszom. Úgy kínozza szegényt a szélgörcs. :(

Béenn, Kriszta: mennek a drukkok! Talán már meg is vannak a babák! :D

Most mondja az egyik ismerősöm, hogy ők 7 hét alatt kapták meg a TAJ kártyát, és hosszas telefonálgatás után ezt is. Menion ezek szerint vagy nektek volt szerencsétek az egy héttel, vagy nekik pechjük a 7 héttel.

Aki tápival pótol, milyet használtok?

Nálunk annó Balázsnál a Beba HA Start vált be, most is ez van, de a dokinőnk a Milupa Milumilt ajánlja, mert állítólag nem foga meg annyira a hasijukat. Lehet át kellene erre térnünk, talán ez is benne van a pocakfájásban.

Kép
cedis

Eper: a flowmetria, a köldökzsinórban lévő vér meg tápanyag áramlását tudja vizsgálni, hogy minden rendben van e ezen a téren a manóval. Az uh géppel csinálják ezt is.

Kép
cedis

Még annyit akartam írni a TAJ kártyáról, hogy most már csak postán küldik. 2008-ban, még személyesen is át lehetett venni. November 22-én született Bátony, és ezen a héten kedden érkezett meg a kártya. Tehát két héttel később. De mi Borsodba vagyunk bejelentve, és azok valahogy mindent gyorsabban intéznek. A családi és az anyaságit is sokkal hamarabb postázták, mint a pestieknek. Legalább ennyiben jobb Borsod, ha már egy sötét megye :lol:

titokbaba

titokbaba én most reggel hogy annus kérdezte utána olvastam és nem találtam hogy bváltozott volna valami...
Csani 2009 áprilisi és személyesen volt benn a párom a TAJ-ért. na majd elhívjuk ha aktuális!

Vagy annus ha közben ti beszéltek velük megosztjátok az infót?
Köszi

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

taj igen idén már csak postázva lehet....sztem a 7 héttel ők voltak szerencsétlenek mert ott a klinikán mindenki hamar megkapta ha bp.-i volt ha nem...

tápi mi nekünk a kórházban PEPTI 1 nevű asszem milupa volt de itthon a doki BEBA H.A.start (az meg nestlé)-ot írt mert az erősebb és kell a kora babámnak de tény hogy fogja a székletet mert mikor nem azt eszi akkor mindig van kaki ha meg a tápot akkor nix...de hasfájás nem volt tőle

Kép
menion
Budapest

katinkababa
milyen vizsgálaton voltatok?nekünk majd szemészet lesz de "kora"az nem tudom mi nektek...neurológia lesz majd 3 havonta de többről nem tudok....
pelust sajnálom!nekünk is liberó volt de azóta a pemperst és még a tekkósat is próbáltam sikeresen
orsolymors
hát ez az!alig lehet valamit...most hogy kapjuk a tejet totál szétbűnöztem magam :lol: kólát ittam és rengeteg kakót :lol: csak a poharam fél literes ami ugya a maximum adag tejből egy nap...na adtam a szervezetemnek endorfint :lol:

Kép
menion
Budapest

na még pár sor és eljutunk tényleg a 100.oldalhoz :lol:

Kép
menion
Budapest

TAJ:végül nem hívtam fel őket,mert ma csak délig voltak,legközelebb hétfőn tudna elmenni,de az pont nem jó,kedden apumék jönnek.Szerdán meg lehet ki is postázzák...azért remélem h köv héten megjön,ha nem akkor betépünk még az ünnepek előtt!

És úgy éz ki sikerül a blogba feltölteni a videót a hazaérkezésről.Csak 2 részletben ment,vagyis remélem a 2.fele is felmegy,ha már az első fenn van :lol:

Eper!
Ige,a köldökzsinór áramlást nézik,nekem is néztékSemmi extra amúgy,kb mintha alepény érettségét néznék vagy a szívhangot :wink: Na szupi h nem vizsgált meg 8)

annus11

Na fenn a videó!!

És mindhárom gyerekem alszik!
Niki a kiságyban,Iza és az apja Izus ágyában elaludtak :lol:

annus11

na ezt találtam!!!

TAJ szám/kártya igénylése újszülöttek részére
2009. június 28-tól megváltozott az újszülöttek részére kiállított TAJ igénylése, azt már nem kell a szü- lőknek kérni. A személyi adat- és lakcímnyilvántartás (okmányirodák) az újszülött adatairól hivatalból tájékoztatják az illetékes egészségbiztosítási pénztárat. Az újszülöttek TAJ igénylése során nem érvényesül az or- szágos illetékesség, fő szabály szerint az újszülött lakóhelye szerinti REP az illetékes, de a szülő kérhe- ti, hogy a gyermek születési helye szerint illetékes egészségbiztosítási pénztár állítsa ki a TAJ kártyát. A személyi adat nyilvántartó szervnek az újszülött adatairól való adatszolgáltatása teljesítését követő- en az egészségbiztosító hivatalból soron kívül, de legkésőbb öt munkanapon belül kiadja, és a gyer- mek lakóhelyére vagy a szülő kérelmében meghatározott címre postán megküldi az újszülött TAJ- számát igazoló hatósági igazolványt.

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Beén Megy a drukk ezerrel!
De lehet,hogy már babázol is!!!!

Mi végeztünk a Dorotival a csípő ultrahangon.Hát nagy az isten állatkertje.
Rövid történet:
mikor haza jöhettünk az osztályos gyerekorvos már megkérte nekünk az időpontot az uh-ra.Ma 9:30-ra.
odamegyünk az ajtóhoz,kijön az aszisztensnő,elkéri a papirokat és közli velünk hogy nem ma van az a vizsgálat amire az időpontunk szól hanem keddenként.Jöjjünk vissza kedden de azért megkérdezi a doktornőt.(rajtunk kívül nem várt oda senki.)
Na ,bemegy a nő,pár perc múlva jön egy doktornő.Kiküldi az aszisztenst hogy mehetünk.
Kb 5 perc volt a vizsgálat de addig kb.10-szer elmondta,hogy ő most csak szivességből vizsgál meg minket mert hát nem jó az időpontunk meg amúgy is 3 beteg el sem jött a vizsgálatra és van egy kis ideje.
De a ku...va életbe nem ez a dolga!!!! két hetes pici babával rohangálja 60 km-ert mert ők elb...ták az időpontunkat.
na ezen túl voltunk.fölküldtek a csecsemő osztályra hogy majd a doktornő(aki a rossz időpontot adta)majd tovább küld minket.
El is küldött az ortopédiára ahol tudomása szerint megint csak kedden van gyerek rendelés.Na mi lementünk.Hát mit ad isten volt ma is rendelése a dokinak.
Ezek tök hülyék.Fogalmuk sincs arról mikor ki rendel a gyerekeknél.
Hol vagyunk az őskorban?van számítógép.
Nagynehezen lejött a doki 10 órakkor halál álmos fejjel.
szerencsére mi voltunk az elsők.De közben ugye fölkelt a Doroti enni.És egy baba barátnak mondott kórházban nem volt egy olyan hely ahol az ember megszoptatja a gyerekét.Váró tele emberekkel ,gyerek sír.SZOPTASS MEG!
Mindenki téged bámul,hogy halgattasd már el és ezt mind mosolyogva.Bementünk a dokihoz.Na kaptunk kengyelt.Frissen jóllakott babát tízszer forgass át.Fele kaja ki is jött.engem ugye érdekel,hogy s mint van ez a kenngyel dolog.Erre doktorbácsi aki tök büdös és még bunkó is közli hogy majd ő mondja amit nekem tudnom kell ne kérdezzek fölöslegesen.
Hát köszike gondoltam és még mindíg mosoly.
Hát ez a "rövid" története a mai napnak.
Bementünk a védőnőkhöz hazafele és a Doroti 20dkg-ot hízott két hét alatt.Ennek nagyon örültem.És ő elmagyarázott mindent türelmesen és megnyugtatott mindenről.
Talán hat hétig kell rajta lenni de egy hónap múlva megint uh a kedves doktornéninél.már alig várom.

Bocsi hogy ilyen hosszúra sikerültem ma.

hadedit82

egy vagont írtam erre elszállt a net
szal doki szerint nem a tej de biztos biztosból ne adjam most...fagyasztom addig is amit kapok
azt mondja a tej kiütés az főleg a fejen van és a dekoltázsra terjed max de nem az egész testen és főleg a combokon hason mint nekünk...
ez azt mondja légúti vírus fertőzésnek néz ki ami a csecsemőknél szokott ilyet is csinálni...
úgyhogy adjak neki fenistil cseppet ha nagyon muszáj de max 2x2 csepp mert kicsi nagyon hozzá...
kérdezte h nyugtalan-e mondom igen de gondoltam a front miatt azt mondta lehet attól is simán de a pöttyösödéstől is lehet....
na most megyek koldulok fenistilt és megkérem a tesómat hogy akkor próbáljuk az ő 3,5évesét távol tartani az enyémtől...hátha tőle jött a dolog(köhögött és hát ovis)

Kép
menion
Budapest

Köszönöm a flow vizsgálatra vonatkozó információkat!

Hadedit: Ez egy rémtörténet! Szerencse, hogy a védőnő ilyen kedves és elmagyarázott mindent, na meg, hogy Doroti ilyen szépen fejlődik.

Annus: Niki tündérke. Izát meg egyszerűen megzabálnám olyan cuki a videókon.

Titokbaba: Jobbulást nektek! Nem lehet egyszerű egy nagyon pici és egy beteg gyerekkel.

Menion: Remélem elmúlnak a pöttyeitek, én is hallottam olyat, hogy kisbabáknál légúti betegség miatt jönnek ki!

Kép
eper74

jó ez a kálvária az orthopaediásokkal :( sajnálom!
én is részese vagyok mint dolgozó(bár most nem)de szerintem is olyan az egész mit egy fejetlen csirke ami össze vissza rohangál
bár én belűlről is kicsit látom így én csak azt nem értem hogy nem dőlt össze az egész már régen

nekünk majd januárban kell menni csípőszűrésre...akkor ezek szerint a "rendes"születési idejétől számítva 2 hetesen jutunk majd oda....

Kép
menion
Budapest

eper
...és még nem is jöttek látogatni az ismerősök!

Kép
menion
Budapest

Sziasztok,

Mi is itthon vagyunk már, nem nagyon tudok jönni, mert én is küzdök a mellgyulladás ellen, állandóan fejek, masszírozok, szoptatok, Leázok....úgyhogy bocsi mindenkitől. ÍMegpbálok azért most a gmail-re felrakni képeket.

Új babásoknak gratula, remélem lesz alkalmam visszaolvasni és név szerint is gratulálni.

Kép

Kép
leo50

Szia leo50!

Így utólag is gratulálok neked! Remélem hamar túl leszel ezen a fránya mellgyulladáson is! Most rengetegen küzdenek vele. :cry:

Olvastam, hogy programozott császárod volt. Megkérdezhetem, hogy a baba megszületése előtt mennyivel kellett befeküdnöd, és hogy mikor mehettetek haza? Nekem is az lesz a jövőhéten... Illetve van előtte valami szigor, hogy mit ehetsz/ihatsz, vagy semmi megkötés nincsen?

Válaszodat előre is köszönöm!

Kép
Kép
ligetek
Veresegyház

Sziasztok!

Béenn jól van. Olyan szegénykém, mint egy törpe gejzír, jövöget óvatosan a magzatvíz, fájások gyengédek de vannak. Még zárt, most volt benn a dokink megnézni, hogy mi a helyzet.
Nagyon büszke vagyok 'Béennre' :), ügyes, nem türelmetlen, nem izgul, nem idegeskedik. Apuka sem, de hát ez kit érdekel???!!! :D Ez a két csjszimról szól. amint lesz érdemleges infó, próbálom tudatni, kismamák, kitartás, ügyesek vagytok, sok sok jó pillanatot adtatok nekünk itt és hálas vagyok ezért!
Üdv mindenkinek!

UI: Laptetőt szeretnék, mert szeretném már látni a kislányom!!! :D

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Jaj....izguló apuka kihagyta a nevét az előző üzi végéről...:S

üdv nektek:

Zsolti :D :D

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Sziasztok!

Jesszus, én sem tudok jönni,egyszerűen minden napunk rohanás,intézkedés volt... :( Komolyan Lányok,azt sem tudom,kik szültek,majd visszaolvasok,sajna ma már nem. 4 gyerkőccel leszek ,férjem dolgozik éjszaka,csak reggel 7 körül jön majd... :(
Csak annyit olvastam itt fentebb,hogy Kriszta és Béenn szülés előtt állnak,nagyon-nagyon drukkolok!!! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Mi tegnap voltunk védőnőnél (pont 1hónaposak voltunk!!! :D ) mérésen. 2 hete 3220g-ot mértek és most 3600 g Zsófi kereken!!!!!!!!!!!!! :D Ja és nőttünk 3 cm-t kérem szépen,hatalmas 53 centis babák lettünk! :lol: Az utóbbi pár napban annyi helyre kellett menni intézkedni,de mindig mindent átaludt Zsófi,meg is dícsérték,milyen jó baba! :) És tényleg! Nyugodt,édes baba,isteni szerencsém van vele! Éjjel is :D ! Most éjjel a szokásos 2x kelés volt pont 3 óránként (Óramű :-) ),előző este viszont 11-kor etettem és a gyerek reggel 7-ig aludt!!! Na,ezt megismételhetné többször is! :wink:
Megjött Apa (és már megy is :( ) a gyereksereggel suliból,oviból. Mennem kell. Drukkolok a csajoknak,gondolok Rátok,jövök amint tudok...

Puszi mindenkinek!

Cicus

Kép
cicus78

Zsolti: köszönjük Béennről az infót,nagyon szurkolunk Nektek,azt pedig tudjuk,hogy ügyes a csaj! :wink: És pont a 100. oldalon vagyunk,ez szerencsét jelent!!! :-)

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok!

Zsolti! Laptetőőő! Hajrá Béennek! Küldjük a sok-sok energiát, drukkolunk, ügyesek legyetek! Ez a 100, laptető nem lehet ám véletlen! ;)
Mellgyulladás: Mivel én túl vagyok rajta és gyorsan sikerült lezavarnom, írnék pár tanácsot, hátha vkinek segít:
- melltartót levenni, amennyit csak lehet, éjjelre mindenképpen! (nálunk is tiszta tejes lett az ágynemű, ne aggódjatok)
- szopi/fejés előtt jó meleg vizes pelussal óvatosan átmasszírozni a gyulladt mellet, h könnyebben kijöjjön a tejcsi
-fejni, fejni, fejni
- fejések között normál vizes törölközővel borogatni és pihenni
Nekem ez bő 1 nap alatt használt, remélem tudtam segíteni!

Puszi

Kép
orsolymors

Béenn: nagyon drukkolunk továbbra is!

Jaj lányok, Kamillának nagyon fáj a hasija, ma egy picikét sem aludt, ha beleszunnyad éppen az alvásba 5 perc és már kel is. Csak úgy zuborog a hasa. Eddig nem volt hasfájós, azt hittem megússzuk. Sajnos Balázs is az volt. Olyan borzasztó látni, ahogy szenved, és nem tudok semmivel segíteni neki. :cry:

Cicus: ügyes vagy te megoldod a 4 gyerkőcöt! :)

Orsi: Boginak elmúlt a hasfájás?

Kép
cedis

Cedis próbáld meg ha gondolod WATER WHITE a neve hascsikarás ellen nagyon jó,nekünk anno Kingával ez vált be
:wink:
Patikába is meg gyógynövényboltokba lehet kapni.

Zsolti köszönjük az infót Béennről és továbbra is drukk++++++++++++++++++ reméljük már éjszaka babázni fog-tok. :lol: :lol: :lol:

Titokbaba jobbulást nektek :!:

t katinka

Cedis: tegnap és ma napi 2 pohár köményteát ittam, és annyit észrevettem, hogy bár tekeri a hasát, de nem sír/ordít és nem feszül bele a fájdalomba. Remélem ez a tea hatása.

Kép
orsolymors

Zsolti!
Köszi a híreket!nagyon drukkolok Béennek!Ügyesek legyetek!Ő a következő,nem előzi senki :wink:

Cedis!
Mi ezt használtuk hasfájás ellen http://bolthely.hu/arcanum/id/03297_GRI ... _viz_150ml ,de ezt csak 4 hetes kortól lehet.Addig meg az infacol ment,minden kajánál kell adni neki!Remélem h vmi segít!

Orsi!
Köszi az infót mellgyulladás ellen!Remélem h elkerül minket...

Cicus!
Én nem is értem hogy bírod egyáltalán...nekem csak 2 van,és itthon a férjem egész decemberben.Szerintem megbolondulnék egyedül.Kitartás!!!!++++++++++++

Nálunk meg zabálás van....Niki annyit eszik,aztán meg jön ki belőle.Tiszta emésztetlen tej minden,napjában vagy 100szor átöltöztetem.Hiába büfiztetem,nyilván utána büfög h letettem :lol:
Nincs bődületes sok tejem,de annyi van amennyi kell.2 napja max 40mlt evett 2 ciciből,ma már 50ml csak az egyikből...nem is mertem megmérni h mennyi volt a másik.Amúgy nem írom,meg nem mérem mindig.Az érdekesség kedvéért lehet megmérem holnap mennyi az egész napi kaja :roll: Dokinéni is volt kinn,mondta h amilyen kis pici,jó a huzata 8)

annus11

Béeen, Kriszta: mennek a drukkok++++++++++++++++++++++++++++++remélem már mindketten babáztok! :lol:

Menion: jó az álmod, én is szoktam ilyet: egyik éjjel azt álmodtam, hogy valami van a kezemben, gyerek vagy mellszívó, de mivel nem voltam biztos benne, hogy melyik legalább 3 órán keresztül úgy aludtam, hogy ki volt nyújtva a kezem előre, na lett belőle zsibbadás, utána meg vkivel utaztam autóval és felcsúszott a derekamon és a hasamon a pólóm, mire az utastársam: jé neked két szád van? - hát csak a sebszélek nyíltak szét és csattogtak mint egy száj :shock: :shock:

Edit: jó a mai dokis sztorid, én bizti beszóltam volna nekik

Titokbaba: jobbulást a gyerkőcöknek, na meg neked is.

Cedis: sajnálom Kamillát. Még jó hogy vagytok lányok nem is tudom mit kezdenék, ha ilyen problémánk is lenne.

Jaj iszonyatos fejfájásom van ma, sajna egyre rosszabb most hozott valamit az uram a patikából, de csak szoptatás után tudom majd bevenni. ma egy kicsit többet tudtam fejni, hátha............

cicóka

A Gripe Watert ismerem, az Balázsnak is jó volt, de azt egyenlőre nem lehet még adni, az Infacolt nem ismerem, meg ezt a Water White-ot sem, lehet akkor holnap vetetek apával. Ma hozott egy szélcsövet, ha nagyon tekereg, akkor azt használjuk, már nem bírom nézni, ahogy szenved szegénykém.

Most vagy a szűretlen almalétől van, de azt már szerdán elkezdtem inni, és csak ma kezdődött a hascsikarás, vagy a more milk kapszulától, mert azt tegnap óta szedem. Ma már nem ittam almalevet, ha múlik, attól volt, ha nem akkor a more milktől, akkor meg kell válnom tőle.

Cicóka: te mióta szeded a more milket? Van már hatása? Állítólag 3-4 nap alatt hat. Hát nem tudom.

Kép
cedis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?