A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Sziasztok Hölgyek!

"Rohanvást", töltöttem fel 1-2 fotót a kisasszonyka második napjáról eme világban.
Üdv mindenkinek!Tartsatok ki!;)

Zsolti

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Reggelt!

Zsani!
Drukk+++++++++++++++++Írj ha van vmi!!!!

Zsolt!
Máris nézem a pici Zsófit!!

Cicóka!
Ez engem is érdekelne,mármint a mikrós sterilizáló.Bár egyelőre kifőzök mindent,de ha beindul a nagyüzemi fejés és apa se lesz itthon,akkor lehet elkél egy gyors szerkezet!
Remélem h a tejcsi is beindul szépen!átom Barni se olvasta h mennyit kéne ennie! :wink:

Cedis!
Tudtál pihenni kicsit?Amiket írsz az mind hormonális,nyugi!Én is kenegetem magamat,ragyám is van! :?

Ligetek!
Ponttegnap mondta Kriszta,h őt is azzal ijesztgették h pici a baba,erre majdnem 4 kilós lett!Csak lesett a doki mikor meglátta,majd közölte h nem is olyan pici :lol: :lol:

annus11

Sziasztok!

Cicóka: ti milyen tápit isztok? Nem fogja meg Barni hasát?

Annus: délután nem tudtam elaludni éjszaka meg folyton szopizott Kamilla (1.5-2 óránként 9 órától), de nem kért pótlást legalább csak ma reggel. Kicsit megint tekergeti a hasiját a szél, de nem olyan durván.

Egy ciciből 80 az nagyon szuper, nekem a kettőben szokott ennyi lenni, és nagyon hamar megéhezik egy-egy cicis kajálás után. Bezzeg a tápszertől nagyokat alszik.

Béenn, Zsolti: nagyon szép kislány Zsófi baba! :)

Kép
cedis

Sziasztok!

Köszi annus11 és cicóka a biztatást, már csak pár nap és kiderül. Csak ne telnének olyan lassan azok a fránya napok...
Cicóka: Krisztának nem tudod véletlenül, hogy milyen súlyt saccoltak?

Dorka (kislányunk) éjjel felsírt kegyetlenül kb. óránként, és nem lehetett megvigasztalni (sosem volt még ilyen), nem tudom mi lehet a baj. Pedig reménykedtem, hogy nyugodt éjszakánk lesz, mert aznap szegény Apa napközben fel sem kelt, nem érezte jól magát, és azért húzós volt 7 napot Dorcival egyhuzamban.
Ma meg 10re NST, fél 5re orvos. De ha eljutok az estéig remélem sokkal jobb lesz a kedvem, és kiderül mi van kis pocaklakónkkal. :lol:

Kép
Kép
ligetek
Veresegyház

Cedis!
Nekünk az első éjszaka volt ilyen.2 óránként evett Niki,semmit nem aludtam....meglepő,de egész jól voltam napközben,egyszer sem akartam leesni a lábamról :lol:

ma hajnalban nálunk is nyugtalan volt a 2 gyerek,felváltva rohangáltam köztük...Niki tök sokat csuklott,Iza meg folyton a cumit kereste.Lehet a nagy szél vagy a hideg tett be,vagy front 8)

Ligetek!
Hát én most nem tudom pontosan a súlyt,de mindig mondták neki h pici lesz a baba.Erre mégse lett az!Tényleg ne parázz rajta! :wink:

annus11

Sziasztok!

Megjöttünk a kórházból!Dec.8-án született meg Balázs, császárral az elvékonyodó heg miatt.
Jó nagy baba, 3700gramm és 50 cm :D

Sajnos nem mesélhetek túl jót erről a szülésről!szörnyűű volt!
Azt hiszem több gyereket nem szeretnék ha nem szülhetek már spontán.Mert ez a 2. császár sokkal fájdalmasabb és hosszabb volt mint az első!
De most már örülök hogy 4 tagúak lettünk, Balázs nagyon helyes kisbaba, nagyon hasonlít Norbikára, minthe indigóval készült volna :lol:
Norbi helyesn fogadta, mindíg beles a szobába, puszit dob neki!!!
Csak sajnos újra beteg, köhög, lázas, így nahyon féltem Balázst.Szóval összejött minden! :?
Tejem van már de kevesebb mint kell, ezért néha-néha kap tápszert is, de szigorúan kanállal.Remélem majd még több lesz, mert úgy érzem jobban megy a dolog mint Norbival.Bazsi nagyon jól szopik, sőőt, tök cicifüggő!
Éjjel csak rajtam lógott volna,nagyon cumizós!Semmit nem aludtunk, bezzeg most alszik, így szerintem az a baj hogy keveri a nappalt az éjszakával.én már hajnalban rázkódtam, úgy vert a víz, hol fáztam hol a forróság öntött el....kimerültem! :(
Tudom, nem vagyok túl pozítív, remélem majd belerázódunk.

Minden megszületett babához gratulálok!Jó egészséget, kismamáűknak meg könnyű szülést, kitartást!!! :)
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
lovaszkata

Jó reggelt!

Cedis: Humana HA Startot írtak a kórházban, egyelőre nincs vele gond sem nem hány tőle, se nem megy a hasa. Eddig egy kaki volt naponta, de ma a hajnali etetéskor már büdi volt, tisztába tettem, erre evés közben megint rotyizott, akkor újra. Na persze ekkor össze is pisilte magát így öltözhettünk is.

Annus: hát igen a mennyiségek, nem tudom mennyit sikerül neki szopizni, de minden etetéskor cicivel kezdünk kb egy fél óráig, de bealszik rajta. Szívogatja, aztán behuny, aztán megint rákezd és így tovább. De most Hajnal 4től fél kilencig aludt, aztán szopi és csak alig több mint 30 ml tápszert evett. Még nem alszik, nézelődik - ezt egyébként minden délelőtt eljátsza ilyenkor.
Jaj, olyan jó lenne tudni, hogy csinálok-e mindent! :roll: Már annyi tanácsot kaptam, hogy tele a padlás - kezdem elveszíteni a fonalat. Ma már az uram is ment dolgozni, várom anyukámat ő lesz velünk a héten.

Úgy döntöttem kikölcsönözzük a Medela kórházi mellíszvóját, hátha segítene. Ezzel a kézivel csak az cicim elejét tudom kifejni és úgy érzem a hátul még lenne mit. Masszírozok én, de már ezzel kapcsolatban is annyian annyi félét mondtak, hogy merem is meg nem is, szóval.... ahhhh sok mindenre felkészültem, de erre nem. Ma megint sírós leszek azt hiszem.

Lovászkata: én éjjel izzadok mint a ló, de érdekes, hogy leginkább a mellkasom. A hajnali etetéskor úgy kell szárígatnom magam, mielőtt cicire teszem Barnit. HOrmonok! Ráadásul a terhességi hormonok ürülésével a kezemen az ekcéma is bedurrant :cry:

cicóka

Azta van ám irogatás!

Alig bírlak követni Titeket!

Zsanimanó!
Nálam is hányással kezdődött a szülés.Azt mondta a szülésznő valakinek így jelez a szervezete.
Szorítok értetek nagyon.

Na pont végeztem az olvasással de fölébredt a kiscsajszim.

hadedit82

Sziasztok csak gyors bekukk, mert nem igen sokat jövök már holnapig, igyekszem kihasználni Csanival a maradék időt amit kettesben töltünk!
De azért amikor alszik, meg este még igyekszem benézni.

Mindenkinek drukkolok.
Holnap reggel 7-re meg megyünk.
Tele a gatyó bevallom, de mindjárt találkozhatom a kislányommal és ez erőt ad!

Ligetek kíváncsian várom mit mond a doki!

Babások ügyesen a szopival!

Pocakosok csináljátok meg az utolsó kéepeket, én is teszek majd ma még egy UTOLSÓT!

Puszi nektek

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Megjöttem a ctg-ről meg volt uh is. Hát Rékababa 3550 gramm a számítások szerint, az uh-os orvos nézte a hasam és csodálkozott, hogy fér bele egy ekkora gyerek. Nagyon édes pufi arca van! Már most imádom, úgy szeretném már élőben látni!
Ja, és nem vizsgáltak meg ma sem :D

Zsanimanó: Nagyon várom a híreket!

Boglárka: Holnap gondolok rád nagyon és küldöm +++++++++ energiákat!

Ligetek: Te is holnap fekszel be?

Gyönyörűek a kisbabák, nagyon szeretem nézegetni őket a gmail-en!
Úgy látom nem egyszerű dolog ez a szoptatás!

Kép
eper74

Sziasztok! Itthon vagyunk! Tegnap jöttünk haza, de csak most van 1 perc időm.

NAgyon szépen köszönöm a sok-sok gratulációt!! Nagyon aranyosak vagytok.

Szülésem:

Hétfőn- 6.-án hajnal 1 órától voltak fájásaim,de rendszertelenek és nem túl erősek. Reggel mentünk NST-re ahol azt hittem majd ott fognak, de haza engedtek. este 9 kor mondtam petinek, hogy menjünk a kórházba, mert egyre erősebbek a fájások- igaz 10 és 5 perces rendszertelenséggel jött,de erősődőtt. Bent Azt mondták nekem nincs fájásom, mert a gép nem mutatja. Na jaaa, hülyeségből mondom, hogy fáj mi? Aztán leesett a szívhangja Nst közben, mert a hátamon feküdtem és megnyomta az aortát. Haza már nem engedtek, úgy hogy a szülőszobán töltöttem az éjszakát a megfigyelőben. Másnap- Kedd: Kicsit múlottak a görcsök, de éjszaka nem tudtam aludni,annyira fájt ugyan úgy 10 - 5 percenként. Szóval mivel napközben elvoltam enyhe fájásokkal, ezért este átküldtek a nőgyógyászati osztájra, hogy majd lesz valami. Hát lett is, mert én már akkor mondtam, hogy nem kellenne átmenni, mert megint nagyon erősek a fájások,de a gép már megint nem mutatta, úgyhogy mentem. Fél óra múlva mondtam a dokinak, hogy 5 perces rendszeres nagyon erős fájásaim vannak. Megvizsgált és akkor már szivárgott a magzatvíz és bő 1 újnyira tág voltam. Ez este 7-kor volt. Na akkor vissza aszülészetre előkészíteni. Én kúpot kaptam, és borotváltak. NAgyon rendes szülésznő volt velem. Páromnak is szóltam, hogy jöhet a kórházba. MIre odaért kb 9 óra volt. Jött a doki megvizsgálni és már bő 2 újjnyi volt. Aztán 1óra múlva már 3 ujjnyi. Na akkor már 3 perces fájások voltak, de még erősebbek. Kértem Edát,amit még az utolsó pillanatban,de be tudtak adni. Aztán azt hiszem Eda után nem sokkal már a toló fájások jöttek. Kb 1 1/2 órát kellet nyomni,mire kibújt életem. Dokim sokat segített. Adta a gyorsítót, többször is rátekert az infúzióra a vége felé, hogy még gyorsabb legyen és azért a legvégén segített kipréselni is,mior már kinnt volt a feje.

Igazából így vissza gondolva, ott az ágyon azt hittem meghalok,amíg a fájások voltak. A toló fájás már nem volt olyan rossz, csak azt éreztem kakilni kell, meg, hogy szét feszít a drágám, de tényleg amikor kibújt,minden fájdalom megszűnik és amikor a mellkasomra tették annál csodálatosabb dolog még nem történt velem. Folyt köv.
bei

Peti végig velem volt és teljessen oda tette magát. Bíztatott és mondta, hogy mit csináljak, hogy vegyem a levegőt és hogy nyomjak stb... kész profi szülész lett belőle 1 perc alatt. :) Ő vágta el a köldök zsinórt és minden látott premierbe,de nem ment el semmitől a kedve. :) Igazából Rékát figyelte. :) Amikor a kezébe adták elsírta magát, az én erős és kemény párom,aki talán gyerekkorában sírt utoljára. Teljesen megváltozott. Nagyon jó apa lesz belőle. Imádja Rékát..... és engem........ :) Azt hiszem mostantól jobban tisztel.

Majd elolvasok ahogy tudok mindent, de most tényleg csak ennyi időm volt, most kicsit pihenek, mert csak 3ig tudok pihenni,aztán etetés. :) Puszi mindenkinek!
SOK DRUKK A SZÜLÉSRE VÁRÓKNAK!!!! Bogi!!!! HAJRÁ!!!!!!!

KÉPEK GMAILEN!
bei

Bei!
Nagyon megható volt olvasni a szülést!Olyan érdekes h ahány ember,annyi féle szülés.Sőt!Nekem mindkettő teljese máshogy indult.
Gratulálok Rékához,megyek is és megnézem!

Bogi!
De izgi!!!!Drukk holnapra,ne izgulj!!!Minden oké lesz,legalább tudod mire számíts!(arra mindenképp h picit jobban fog fájni utána a méhösszehúzódás,de túlélhető a dolog :wink: )

Cicóka!
Képzeld,én meg 2 naponta iszok 1 bögre hipp natal teát,és rájöttem h attól leszek jó kis tejcsárda!Tudom ajánlani mindenkinek!!Rám elég kevés minden hat ha tejszaporításról van szó,hátha bejön másnak is!

Eper!
Azta :shock: Hát én se tudom hol van benned egy ekkora gyerkőc!!!!Jaj mindjárt te is szülsz!!!

annus11

Kösz bei megint megbőgettél! De nem bánom, csak azt a mondatod hoyg amikor kibújt megkaptad... éns ajnons őt sem fogom megkapni.

Annus tudom, hoyg készülök és mi vár rám, de valahogy most itt a kapuban...huhhh
És Csani.... na az a legjobban fájó pont, de Iza is okos nagylány volt otthon és Csani is az lesz csak én nem akarok nélküle lenni.
Eddig nem is igazán értettem mikor ezt mondták mert én nem éreztem így, de bennem is előtört! Úyg látszik ez a normális!

Na befejezem az 1-2 dolgot aztán várom hogy felkeljen a még MAI napig egyetlen kicsi gyermekem.
Aztán holnaptól 4 en leszünk! :D

Nem hiszem hoyg sokat írok ma, mert nem túl szívderítőek a gondolataim, pedig hidjétek el nagyon várom akicsi lányt, csak így órára tudni.... nehéz nagyon... (NEKEM legalábbis)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Megnézegettem a fotókat is, nagyon szépek a babák!

És eper neked milyen csíkmenetes a pocid! Irígy vagyok!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

sziasztok!

Na én is itt, csak zűrösek a napjaink kicsit.
Béen, Kriszta: szívből gratulálok, erőt, egészséget kívánok az egész családnak.
Bei: örülök, hogy ti is otthon. Ezek szerint összességében neked is pozitív a szülés élményed?! A továbbiakhoz végtelen türelmet és kitartást kívánok! :)
Boglárka: nagyon szorítok holnapra, minden rendben lesz! Küldöm a +++++++++++++++++++++++++++++ energiát! Ügyes legyél!
Lovászkata: sajnálom, hogy nincs jó élményed a szülésről. Pihenj sokat. Remélem a betegségből hamar kikeveredtek és a kicsi nem kapja el.

Nálunk is felcserélte a kisasszony az éjjelt és a nappalt, ráadásul még hasfájós is, úgyhogy kicsit nehezebben teltek az elmúlt napok. Ma éjjel pl fél 5-ig boldogítottuk egymást, mire elaludt.
Azt gondoltam kétszer nem lehet ugyanazt a hibát elkövetni, nekem mégis sikerült: ismét mellgyulladás, lázzal. Nem olyan durva mint a múltkor, de nem kellemes. Pedig fejtem és mégis. Nem értem. :roll:
Nappal persze alszik Bogi, de nem is bánom, ma nekem is muszáj pihennem. Totál kész vagyok.
Na most megyek és bevágom a szunyát. :)
Ejj, két hete ilyenkor már a kezemben volt!!!! :D :D :D

Kép
orsolymors

Bogi: megy a drukk holnapra, a kismami team veled lesz!!!++++++++++++++++++++++++++++++++ Csani miatt ne aggódj, nem lesz baj.

Bei: jaj de jó, hogy ti is otthon! Még nem volt alkalmam neked direktbe gratulálni, szóval minden szépet és jót kívánok nektek! Sok tejcsit! A párodnak külön örülök, olyan jó, hogy ilyeneket írtál róla.
Nagyon édes a picilány, megkuksiztam az iwiwen :lol:
Ja és külön köszönet a dicséretél, amit írtál, hogy szülés után milyen jól néztem ki....na azóta kissé romosabb vagyok, de majd alakul.
Hát nem gondoltam volna, hogy beelőzlek, tényleg azt hittem te fogsz jönni, erre nekem folyt el a vizem, bizti homályos volt a varászgömböm
:lol: :lol: :lol:

Lovászkata: örülök, hogy ti is otthon és sajnálom a szülésélményt. Gyógypuszi a nagyobbiknak!

Orsi: jaj, sajnálom a mellgyulladást, kívánom, hogy gyorsan légy túl rajta.

Nálunk ma azt hiszem megérkezett a poci fájás, egész délelőtt nyűglődött szegénykém. Anyu is megjött, így végre ketten meg tudtuk nyugtatni és du 2 körül elaludt, kicsit nyöszörög, de azóta is húzza. Lassan hamizni kellene neki.

cicóka

Sziasztok!

Bogi!
mennek a drukkok holnapra!

Szépen lassan összejön itt a csapat megint.
A hasfájás ma nálunk is előjött.Szegénykémet úgy sajnálom.De mikor kijön az a fránya büfi rendesen akkor gyorsan elalszik.
Holnap megyünk a kengyelt ellenőrizni a kedves doki bácsihoz.
Már teljesen átszellemültem a holnapra.
Annyira nehéz még mindíg ezt a kengyelt megszokni.Brutál egy szerkezetnek néz ki.
annyira sajnálom szegénykémet,de inkább most nézegessük mint nagyobb korába.Azt mondják akkor már jobban idegesíti a babát is mikor már forogna meg ilyenek.

Nektek hogy áll a sej hajotok?
Nekem még így két hét elteltével is fájogat sokat.
az aranyeremet is kenegetem de az sem javul.De legalább a derékfájás csökkent egy kicsit.

Az éjszakai izzadás az nálam is bejött.Baromi kellemetlen tud lenni.
és a bőröm az meg teljesen ki van száradva mindig.
Mi lesz még???

hadedit82

Na látom sok a pocifájós baba.

Ma ismét fájt Kamilla hasa is. Most már nem tudom mitől. Lehet sok levegőt nyel? Pedig van büfizés, de persze gondolom nem minden levegő jön ki.

Sajnálom nagyon szegénykét ilyenkor.

Bogi: gondolok rád holnap!

Cicóka: nekünk nagyon fogta Bazsi hasát a Humana, Barninak nem?

Lovaszkata: hamarosan felépülsz, és minden helyrejön meglátod! :wink:

Bei: csodaszép kislány Réka!

Kép
cedis

Edit: és én pl. hiába kenem akár mivel a bőröm már mint a rinocérosz olyan vagyok!

Sajnálom, hogy Dorotinak is fáj a pocója. Miért kell kengyel Dorotinak?

Kép
cedis

Köszi szépen! :D
Gyors dobok képeket lányok!
Balázs 5 naposan
Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

LOvaszkata: Ez a kis Balázs egyszerűen gyönyörűséges!

Orsolymors: Sajnállak a mellgyulladás miatt, biztos nagyon fájdalmas!

Boglárka: Egész terhesség alatt kentem körömvirágkrémmel a hasamat, lehet, hogy azért nem csíkos. De szerintem ez genetikai dolog, van aki hiába kenegeti mégis csíkos lesz.

Zsanimanó: Mi van veled? Nem engedtek haza?????

Kép
eper74

Sziasztok!
Itthon vagyok. A doki nem vizsgált meg, mert félt, ha megpiszkál, akkor akár ma is szülhetnénk.
Az NST rendben volt, már látható abból is, hogy a lepény beérett, mert a babóca ekkora teljesen megnyugszik. Mondjuk rúgott szép nagyokat ettől függetlenül.
Szóval csütörtök reggel 7.15 és 7.30 között kell jelentkeznem a kórházban, majd visznek a szülészetre, ott kapok érzéstelenítést és még beöntést is. Itthon még megpróbálom magam leborotválni, ne ott kelljen nekik barbárkodni. Azt hittem csaszinál nincs beöntés, de sajna kapni fogok.

Már zabszem van a sejhajomban.
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
zsanimanó

Cedis: hát nem tudom, eddig minden nap volt egyszer kaksi, sőt tegnap délután után a hajnali etetéskor is tele volt, majd etetés után is kellett pelust cserélni. Ma még ezen kívül nem volt. Nem tudom ez-e a normális, majd holnap jön a dokinéni és megkérdem. Egyébként is kérte, hogy vezessünk naplót az érkezésekről és a pisis+ kakis pelusok számáról. Hát apa olyan naplót ír :lol:

cicóka

LOvászkata: nagyon édes Balázs!!!még egyszer minden jót nektek

Zsani: mennek neked is a drukkok++++++++++++++++

cicóka

Sziasztok!

Most nincsen sok időm/erőm írni, csak gondoltam leírom röviden mi volt ma.

"Szépen" sikerült hétvégénk után ma reggel lett egy "szépen" sikerült NST-m. :( Nagyon leesett a magzati pulzusszám, alig akart visszamenni, én meg olyan hulla fáradt voltam a hétvégénk után, hogy ez elég volt ahhoz, hogy az ájulás határán legyek. Teljesen lement a vérnyomásom, nem tudtam megmozdulni. Ablaknyitás, borogatás, itatás, stb, stb. Nagyon durva volt.

Aztán irány a dokim. Mondta ne várjuk meg a csütörtököt, hanem holnap feküdjek be, és másnap reggel császár. Ne kockáztassunk. Be kell, hogy valljam nagyon megijedtem. Tudom, hogy nem feltétlenül jelent problémát, mert hason fekve helyezkedhet olyan helyzetben a pici, hogy ezt okozza, de nehéz megnyugodni. :(

Megyek ledőlök, mert még mindig ki vagyok ütve.
Jó éjt mindenkinek! Remélem mostmár tényleg jobb hírekkel fogok visszajönni!

Kép
Kép
ligetek
Veresegyház

Ligetek: ne idegeskedj, minden rendben lesz, mi érted is szorítunk+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Gondolj arra, hogy két nappal előbb a kezedben tarthatod a kicsidet:!:
Mennek a drukkok mára!

Boglárka: még egyszer sok+++++++++++++++++++++++++++++++++, ügyesek lesztek!

cicóka

Sziasztok!

Hol vagytok? Biztos mindenki eteti, pelenkázza, szeretgeti a kisbabáját :D

Boglárka: ++++++++++++++++++++++++++++++
Rendben lesz minden!

Ligetek: Ma próbálj meg azért egy kicsit pihenni, kell majd az energia a szüléshez és utána!

T Katinka: Mióta laptetőn voltál eltűntél! Hogy vagy?

Julcsi: Rólad is várom a híreket!!!!!

Képzeljétek tegnap este, nagyon enyhén görcsölt az alhasam, de csak jobb oldalt. Ma már kiporszívóztam, felmostam, mindent csináltam, de semmi tünet.

Megyek a gmail-re babaképeket nézegetni :D

Kép
eper74

"Varga Szabina Dalma megszületett 10:10kor,58 cm 3880g,nagyon formás kislány."

Szívből gratulálok Boginak!!!!!Szép nagy baba Szabina is! :wink:

annus11

Na most ennyi,majd jövök.Csak volt itt sógorom is,aztán egyedül voltam picit a lányokkal,délután meg apumék jönnek :lol: Mázli h Niki alszik :wink:

annus11

Boginak nagy-nagy gratula! Sok-sok erőt, egészséget, mihamarabbi felépülést és sok tejcsit kívánunk! :)

Kép
orsolymors

Bogi: Gratulálok Szabinához és nagyon sok boldogságot kívánok!

Kép
eper74

Bogi: Gratulálok Szabina babához! Sok egészséget, tejcsit kívánok én is! Várunk a részletekkel!

Kamillának ma is nagyon fáj a pocija. Már kétszer szélcsöveztem, így tud csak elaludni, de továbbra is nyugtalan, tekereg.

Szerintetek ha én tejet iszom fájhat a pocija? Igaz nem ittam sokat, de tegnap és ma is ittam, talán ettől lehet, vagy már én nem is tudom.

Orsi: mellgyulladás elmúlt?

Kép
cedis

Sziasztok!

Cedis: köszi a kérdést, igen elmúlt a mellgyulladás. Szerencsére megint letudtam egy nap alatt.
Hasfájás látom nálatok is téma... :( Mi kipróbáltuk az infacol szuszpenziót, és nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy használ. Azt mondták a gyógyszertárban, hogy attól is fájhat a pocijuk, hogy túl erős a tej a kis gyomruknak. Bár én inkább a levegőnyelésre gyanakszom, de én is félve eszek mindent. Szerintem simán lehet a tej is ludas. Én nem mertem inni, pedig a terhesség alatt hozzákszoktam a jó kis esti nagypohár kakaóhoz és most úúúúúgy hiányzik.... :?
Alszotok éjszaka? Mi most jól aludtunk, kétszer kelt Bogi, de gyorsan lezavarta a kaját szerencsére. Remélem így marad. :)

Jó éjt mindenkinek!

Kép
orsolymors

Bogi: nagyon sok boldogságot Szabina babához, nagy-nagy gratuláció nektek! És nem semmi méretekkel bír a kiscsajszi!

Orsi: jó, hogy túl vagy rajta, szerencse, hogy 1 nap alatt letudod. Mi is alszunk, fél kettőkor kelt először este kilenc után, de akkor csak 15 perc volt az egész, aztán jött a menetrend szerinti negyed négy. Akkor bőséges kaja és reggel kilencig szunya!
Az infacolt evés előtt adod Boginak vagy csak, ha tekeri a pociját?
Ma volt a dokinéni nálunk, azt mondta, hogy kipróbálhatom, de ha nem válik be akkor dobjam jó messzire és mással se próbálkozzak, mert mindegyikbe ugyanaz van. Azt mondta fektessem hasra, tehetek a hasára meleget, masszír ..stb.

Cedis: hát nem tudom mi jó mi nem, ma nálunk is megint volt poci fájás napközben, össze-vissza aludt. A tejet nem tudom, tegnap és ma nem ittam meg a tejes kávés kakaómat és tegnap és ma volt nyűgösebb a hasfájás miatt. Szóval nálunk bizti nem az zavar be.

cicóka

Cicóka: az infacolt minden szopi előtt adom neki, így írja a betegtájékoztatón. A gyógyszertárban azt mondták, hogy 3-4 nap is eltelhet, mire igazán hatni fog, mert kell, hogy valamennyi felhamozódjon a szerveztében. Nálunk ma 2. napja, hogy kapja, de szerencsére nincs sírás. Viszont ma csak egyszer volt minimális széklete, emiatt aggódom, eddig napi 4-5 simán volt. Mellékhatás nem volt feltüntetve a papíron, remélem nem az infacoltól van. Megvárom a holnapot, aztán meglátom.
Mi kipróbáltuk egyébként a köményteát is, a gázokat kihajtotta, de annyit pisilt tőle, hogy a pisis pelus miatt ébredt és sírt óránként, így azt abbahagytuk.
Én még mindig úgy vagyok, hogy úgy ennék bizonyos dolgokat, de nem merek és ez már kezd frusztrálni rendesen. Valahogy nem merek próbálkozni, annyit nem ér, hogy utána lássam, hogy kínlódik szegénykém. Nem egyszerű ez a szoptatás.... :shock:

Kép
orsolymors

annus
az nagyon sok 530???nem hányja ki?
titokbaba
nagyon sajnálom...
írtam kb 50 sort aztábn elszállt így mostmár csak távirati stílusban mondom bocsi
én végig néztem tesómnál ezt 22-23hetesen beteg babája volt de utána egy ideig azt mondtam nem lesz gyerekem....csak az idő elhomályosította de most is emlékszem mennyit szenvedett nem csak fizikailag
8x150ml???? :shock: :shock: :shock: jesszus na már ne csináljátok kipukkad a gyerek...most kérdeztem rá a doki azt mondta testsúly kg-onként 150ml az ok ...persze nem tudom mit csináljak vele ha megette már az adagját és megy a tragédia :? azt mondta ha egyszer sokat egyszer keveset eszik akkor az rendben van lényeg hogy napi szinten kiegyenlítődjön ...na majd most nyitok egy füzetet és írni fogom hogy tudjam mi van nálunk...
zsanimanó
nagyon drukkolok!
cicóka
akkor az aventes sterilező nem fér be mert az 16,6magas 28cmátmérőjű sajnos pedig halálra pörgetem egész nap nagyon szuper!!!
tápszer?
ki milyet kapott???és milyen? cedis neked melyiktől alszik a babó?
lovaszkata
sajnálom a fájdalmaidat és hogy nem sikerült olyan jól ahogy szeretted volna! ezek szerint a 2.császár rosszabb? már előre parázok holott még abban se vagyok bizos hogy lesz 2. baba...igaz úgyis sokára lenne ha lenne is...

Kép
menion
Budapest

cicóka
hát én nem éreztem se feszülést se olyat amiket te írsz hogy hátul meg elöl van tele :shock: szóval biztos profibb vagy nálam ebben legalábbis :D nem hiszem hogy rosszul csinálnál bármit is
nekem meg allergia jött ki tiszta száraz foltok a felkaromon és a vállamon szétvakartam már véresre magamat...azt hittem a tej miatt hisz semmi új dologgal nem találkoztam de most hogy az is elapadt hát végképp nem tudom mire jött ki...ma kálciumot ittam de pfff
boglárkabiro
nagyon drukkolok neked is!sok egészséget és boldogságot kívánok mert látom megtörtént a ti csodátok is :D
bei
jaj megríkattál....olyan szép!nekem egy műtét volt az egész ti meg így megdolgoztatok érte...tudom hülyén hangzik de kicsit irigykedek nem csak azért mert megkaptad és megfoghattad hanem az egészet
orsolymors
jobbulást!ez a tejcsi mennyi gondot csinál :? én meg ehetnék már bármit de semmi ötletem és ez már hónapok óta így megy...sose volt ilyen egész életemben...
lovászkata
jaj de cééééép! annyira összeillenének az én kislányommal :lol: és ő is Lovász :P igaz már a kórházban összeházasították egy Jancsi babával de ahogy nézem a képen olyan nagyon hasonlít a mi Anna Flóránkra főleg ez a szemöldök ráncolás egyforma:oops: szép fiúcska!
ligetek
akkor már babázol gondolom de akkor is megy a drukk ha másért nem a tejcsiért :D sok egészséget és boldogságot nektek!
cedis
úgy tudom csinál hasfájást a kicsinek ha te tejet iszol de csak ha fél liternél többet

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Eper nekem nem akar a laptető bejönni :roll: de még mindig türelmes vagyok csak már nehezen birom :roll:
Tegnap egész nap pisilési ingerem volt 20percenként jártam vc-ni nagyon nyom már :wink:

Lovaszkata gyönyörűséges a kisfiad :lol: sajnálom a rossz élményt.
Norbikának gyógyulást :!:

BOGI GRATULÁLOK MINDEN SZÉPET ÉS JÓT KIVÁNOK :)
SZép méretei vannak
:wink:

Sajnálom a hasfájós babákat :cry: én ugy tudom hogy a tej is okoz hasfájást :roll:

t katinka

Sziasztok!!

Gratulálok minden babához :)

Hoztam pár képet

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok! Megint gyors leszek.:)

NAGY NAGY GRATULA MINDENKINEK AKI SZÜLT!!!! JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK!!!

Megy a drukk a várakozóknak! :)

Rólunk:
Rékának is kell kis pótlást adni. BEBA 1-et kap és nagyon jókat alszik tőle. ezen a héten 80 mili a jövő héttől mehet a 90mili. Anya tej minden második etetésre összejön a 80 ,mostmár, de eddig csak 40-ek voltak tejciből. Úgy csináljuk a mérést, hogy béreltünk mérleget 1 hónapra 2100 ft. Etetés elött lemérjük- cict kap,aztán megint lemérjük ebbő látjuk hány grammot nőtta súja. ha 40 milit szívott,akkor 40 mili táppal kiegészítem. VAgy azt csinálom, hogy fejek le tejcsit éjjel,akkor csak tápot kap és reggel szopizik és megkapja kiegészítésnek a lefejt tejcsit is.

Ha tejet eszik,az hamarabb felszívódik a szervezetében,ezért hamarabb fel ébred. kb 2- 3 óra múlva,de a táptól elalszik 4-5 órát is. Azt mondta védőnő nem baj, ha alszik, nem kell felébreszteni,majd felkel, ha éhes lesz. Szóval nem csoda hogy a tápszertől így bealszik . Még a pelust is úgy csráltem, hogy végig aludta.

Aranyerem nekem is kijött, ma hoz Peti krémet rá. Tegnap a falat tudtam volna kaparni,mert egyszerre fájt minden. A derék,a hasam szúrt,a melleim fájtak és még az arany ér is. Vetetm be panadolt és elmúlott. Azt mondják csak azt lehet szedni szoptatás alatt.

Így vissza gondolva a szülés akkor ott elég kemény volt, de végül is szép élmény marad. :)

Húúú hirtelen ennyi. JA megnéztem én is a képeket . Hát tényleg gyönyörű az összes baba. Mindenki nagyon ügyes volt. Nem hiába mondják, hogy ahogy múlnak az év tizedek a gyerekek egyre szebbek lesznek és felnöttként is szebbek lesznek,mint mi vagyunk. Tökéletesednek. :)

Lovász Kata! Egy naposak a gyermekeink!!! :)

Kép
bei

Sziasztok!

Minden friss Babócának és kis családjának szívből gratulálok!

Kicsit megint lemaradtam, mert csütörtökön voltunk kontrollon a koraszülött ambulancián - s szombaton jött a távirat, hogy rossz a vérképe - súlyosan vérszegény - ezért transzfúzióra vissza kellett mennünk. Megint 4 nap a kórházban, megint egy furik idegeskedés. :( Hálistennek tegnap hazajöhettünk - újra.

Hála ennek a pár napnak, újra megborult a bioritmusa, így éjjel ment a nyüszi. :(
Viszont most már csak szopizik - változó, hogy mennyit: 50-90-ig. Tegnap volt 2600 gramm.
Szerencsére nem pocifájós. :)

Képeket most már tényleg teszek föl - szombaton sajnos elmaradt. :(

Mellszívó: nekem a kézi abszolút nem jött be, a Medela mini electric viszont annál inkább. Szinte az első napoktól ezt használom, s szerintem ennek köszönhetem, hogy most, hogy végre elkezdett szopizni, még mindig van tejcsi. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Moncsi: Gyönyörűek a gyerekek, igazán boldog lehetsz, hogy ilyen szép családod van!

Katinkababa: Mitől lehet vérszegény?

Van valakinek Avent-es kézi mellszívója? Mi a véleményetek róla?
Ti mivel fejtek?

T Katinka: Egyszer a mi babáink is világra jönnek :) csak még jól érzik magukat odabent.
Nekem már tegnap este fájt a hasam, nagyon mozgott a Réka és úgy éreztem, hogy szétfeszülök. Éjszaka pedig a derekam húzódott.
Most minden rendben van.

Zsanimanó és Ligetek:+++++++++++++++++++++++++++

Kép
eper74

Na kiszedték a varratokat!Minden oké,még 4 hétig pihi,semmi megerőltető!

Eper!
Nekem kézi aventes mellszívóm van,meg voltam/vagyok vele elégedve,pedig tesómtól kaptam használtan!

na majd jövök és olvasok,csak ma még nem értem utól magam :lol:

annus11

Sziasztok!
Hát azt hittem majd több időm lesz majd egy ilyen jól alvó baba mellett.Hát tévedtem.A Domi megint itthon.
Ment a hasa hétfőn és hazahoztuk az oviból.Éjjel meg köhög.Tök buli.Tegnap már olyan fáradt volta,hogy reggel mikor felkeltem nem emlékeztem,hogy hányszor szopizott a Doroti és mikor.
Beszéltem a dokinőnkkel és kértem hogy mennyünk tovább ezzel a hasmenéssel.Arra gyanakszom hogy lehet,hogy tejcukor érzékeny vagy liszt érzékeny..Úgyhogy ma megint megyek hozzá és székletmintát küldünk.Ha megint negatív lesz mindenre akkor mehetünk tovább és megcsinálják az érzékenységre a vizsgálatokat.
Hátha kiderül már végre valami.

Tegnap én is vettem infacolt.Próba szerencse.
Ja és a szobahinta egy csoda.Beleteszem és már alszik is.

A kengyelt azért kaptuk mert nem elég kötött a csípője és ezzel lehet "meg gyógyítani".Jan 11.-én kell visszamennünk és akkor megmondják meddig lesz rajta.
Tegnap a doki biztos kialudta magát mert tök rendes volt.
Na kiabál az ébresztő órám!

hadedit82

moncsi
óóóóóóódáig vagyok olyan szépek együtt
bei
a mérlegelésnél ha mocorog össze vissza mér a gép...ti ezt hogy oldjátok meg?evés elött pláne mozog mert éhes
eper
nekem aventes kézi van és mikor a kórházban kipróbáltam az ottanit akkor kiderült hogy az enyém sokkal erősebb...de látod van akinek az nem volt jó :?

Kép
menion
Budapest

haláli...
leírtam a SOTE1-es topikba a véleményemet erre egy csaj priviket írogat nekem hogy nem ért velem egyet és hogy mennyire szuper a klinika :shock: :shock: :shock:
nooooormális?
remélem több levelet nem ír mert eddig még diplomatikus voltam de ha még buzerál elküldöm oda ahova való...

felőlem a nevére is veheti a klinikát attól mi még nagyon rosszul éreztük ott magunkat és ezt nem fogom tagadni sőt ahol tudom terjesztem hisz jó ha tudja más is hogy nem egy álom hely....
de nem kötelező osztani a véleményemet úgyhogy írja oda ha neki szép emlékei vannak nem? miért engem zaklat? :twisted:

Kép
menion
Budapest

eszembe jutott a terhességi naplóm és azt írtam a tesztről bele:

"Este mentem dolgozni és Laci fél 11-kor jött az ügyeletre.A világot összehazudtam neki csakhogy munka után bejöjjön.Azt írtam sms-ben,hogy valaki találkozni akar vele tudna munkát adni ezért jöjjön be hozzám!Nagyon nem akaródzott neki!A folyósón leültettem és csak átadtam a tesztcsíkot.Rámnézett és nem is szólt semmit.....nem is kellett...A portás ránknézett és azt mondta van egy üres szoba a folyósó végén.." :oops: :lol:

már nem is emlékeztem mindenre...pl a portás beszólására már nem :D de azt tudom hogy egész du.azon gondolkodtam mit írjak neki hogy bejöjjön hozzám...végülis nem is volt hazugság mert volt is valaki akinek bemutattam és munkát is adott neki :P

Kép
menion
Budapest

Helló Mindenki!

Mi is elkezdtük az infacolt, eddig még kétszer kapott és ma már jobban volt, nem tudom ettől-e. Egyébként az éjszakát végig aludta, csak egyszer kelt.
Elkezdtem mérni szopi előtt és után és úgy tűnik már 50g-ok is jönnek a ciciből -ettől madarat lehetne velem fogatni!

Eper: nekem is Anvetes van, kézi és elektronyos is, de nem jött be, mi kölcsönöztünk Medeleát electric plust, azzal végre tudok mennyiségeteket fejni. Kinek ez jön be, kinek az?

cicóka

Moncsi nagyon szépek a gyerkőcök.
Amelyiken együtt alszanak az haláli nagyon jó :lol:

Annus jó hogy minden oké akkor tessék is betartani :P

t katinka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?