A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Üdv ismét!

Csodával határos módon vissza tudtam jönni még ma :) Alszik a kis családom. A tejcsi problémákat én is teljesen átérzem, mert nekem is kellett adni tápit és teljesen összetörtem, hogy vajon mi lehet a baj. A nagyfiam 15 hós koráig szopizott, vagyis még idén februárban is. Aztán most pedig olyan mintha csak alig lenne tejcsi, de aztán rájöttem a baj okára, vagyis hogy enni is kéne a nap folyamán valamit amiből lesz babakaja...sajna ez elég nehéz, mert mire ételhez jutnék erőm sincs kinyitni a szám csak dőlök be az ágyba. Ahogy ezt megírtam megyek is csak mindenképp ki kell írni magamból mert........ Szóval annyit szeretnék, hogy voltunk hasi ultrahangon és valószínűleg multicystás a bal veséje Dávidnak. Ez nagyon aggaszt. Dokihoz csak szerdán megyünk, de addig bedilizek. Szörnyű amiket olvastam erről.
Ne haragudjatok, hogy önzősztem, csak valahol el kellett mondanom.

Babasírás mentes szép éjszakát kívánok mindenkinek!

tyche

mkriszta
azért mérj hőmérsékletet ha ráz a hideg...remélem tényleg a fáradtság miatt van
ma én is 16órától próbáltam pihenni...nem sikerült :( na de majd hooooolnap! Laci ma dolgozik utoljára és szabin lesz :D
béen
jesszus!csótány? csomagokat nézzétek át nehogy hazavigyetek
titokbaba
partyzik?"dejóómegydóga":evil: én lecsavarnám a férjem ...khm...fülét ha 2 beteg gyerek mellől bulizni menne engem otthon hagyva
ahány baba annyi féle tápi :roll: és te megkóstoltad? :P én megszagoltam és már kóstolni nem volt gusztusom :wink:
munka:hát nálunk nincsenek nagyszülők segíteni így ha nix biztonságos csősz akkor nem megy
kitartás!majd csak joban lesztek és akkor a kedved is jobb lesz
lovászkata
próbálj ne idegeskedni az ront csak a dolgokon!a te babád megkapja a fontos immun anyagokat az a lényeg!ha több lesz ha kevesebb akkor is...és hogy milyen ritmusban gyarapszik az meg totál egyéni minden babánál...de utána néztem én is és azt találtam hogy:0-4.hónaposig 113-227g/hét súlygyarapodás az átlagos és a dokim azt mondta hogy a fontos az hogy ha megindul a súlya akkor az egyenletes legyen az mindegy hogy milyen ütemű csak hogy nem lassuljon vagy torpanjon meg....
annus
épp most dicsekedtem ezzel én is hogy ha felsír is akkor is azonnal elhalgat az én picim ha szólok hozzá vagy felveszem :D
bei
én ehez nem tudok hozzászólni de én is ilyesmiket olvastam erről amiket annus írt neked
eper
hát már akkor a holnapot várd már ki :D ne vegyél mert akkor meg sok lesz :lol: nagyon drukkolok hogy igazad legyen a holnapi szüléssel kapcsolatban amúgy
hadedit
akkor káosz a köbön :lol: az én kutyáim is csatlakoztak mert szétszedték a papundeklit ami le volt téve hogy ne fagyjon meg a valaguk....a pokrócok is széjjel szana és a kutyaházból is kihoztak mindent..."dolgos népünk győzni fog!"
tkatinka
drukk drukk!
cicóka
a 20 mili egy órás túra után inhüvelygyulladással az nagyon ismerős történet! egyszer összehoztam egy teljes üveggel a kórházban ami 100ml-es...le kellett volna fényképeznem mert soha többé nem volt annyi :cry: na de hogy kis ciciből jön a sok tej :arrow: bár elvileg nincs összefüggés mégis az összes laposmellű ismerősöm volt tejgyáros...akitől kapjuk a tejet az is ilyen...B-s melltartója volt most meg az ikrei mellett ma is 1250ml tejet küldött át az enyémnek :roll: hogy marad életben fel nem fogom :lol:
mennyi volt a medela kölcsönzése? azt mondják horror...
orsolymors
te jó ég! :shock: én eddig még nem jutottam mert nem jöhetnek látogatók és én se tudtam kiszabadulni de ha ez vár rám hogy boldog boldogtalan a tejemről faggat akkor :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
menion
Budapest

mindjárt egy hét múlva szülök :lol:

Kép
menion
Budapest

Jó reggelt.

Hát a mi éjjszakánk elég rázós volt.Alig látok.Meg a szemcsimet sem találom.Doroti baba úgy gondolta letesztel minket.Hát nagy nehezen átmentünk a vizsgán de totál kész vagyok.5-ször kelt fel.Bedugult az orrocskája.Én meg mindig megetettem mikor sírt .Ő meg evett.De egész reggel bukott szegénykém.Most alszik.Szerintem délig föl sem kel.Ma akartam menni vásárolni de a Zsolti elvitte a kutyákat kecskemétre eladni.Lehet hogy a nyakunkon maradnak.Ráadásul szakad a hó.Úgyhogy nem megyek sehova.

A Zsolti tegnap közölte hogy megpróbálhatnám cumiból adni neki a lefejt tejet mert el akar menni vásárolni és akkor én nem mehetek vele a cicifüggő csajszink miadt.De én nem akarom cumiból adni neki.
3 óra alatt meg megjárunk mindent.
Jaj de anyós vigyáz majd rájuk.Nem vagyok benne biztos hogy akarom-e.

hadedit82

Sziasztok!

Itt szakad a hóóóóó... Már vagy 10-15 cm leesett és csak úgy ömlik továbbra is! Remélem megmarad Karácsonyra. Nálunk ez az első idei értékelhető mennyiég, az eddigiek nem maradtak meg.
Tyche: ahogy az anyukám mondaná: "egyél és igyál rendesen kislányom!" :) A vese miatt szorítok, de biztos nem lesz gond, ne aggódj!
Az éjszaka nálunk egész tűrhető volt, leszámítva, hogy Bogi éjfélig üvöltött. De aztán elaludt és csak 4:30-kor kelt, evett, és aludt 3/4 9-ig! :)
Apuka hazaért negyed éjfélkor, és kissé ittasan bevalotta, hogy azért jött haza, mert nem is érdekelte, hogy kivel mi van kint, ránk gondolt végig, hogy velünk mi lehet! :) :oops: Éééédes! :)
Lányok! Ilyen téli időben hogy megy az újszülöttek levegőztetése? Mi már levegőzünbk egy hete a szobában kinyitott ablaknál 5-8 perceket, de a védőnő szerint kisbabát 3 hónapos korig +5°C alatt nem szabad kivinni mert meghűlhetnek. Akkor márciusig a lakásban maradunk???? :roll:
Babamosolyos napot mindenkinek! :)

Kép
orsolymors

Eper: már napok óta figyelem a vonalzódat, és nem értem! :) 39 hét 6 nap és 3 nap van vissza. Ez hogy lehet???? 40 hét és 2 nap a terhesség???? :)
Remélem nem válaszolsz, mert elmentél szülni! ;) Drukk!!!!

Kép
orsolymors

Sziasztok!

Sajnos itt vagyok!

A vonalzóm teljesen rossz, ez már a javított verzió, előtte 7 nappal kevesebbet írt a hátralévő időhöz. Nem tudom mi van vele.
Mindenesetre december 21-re vagyok kiírva hivatalosan!
Most megnézem mégegyszer!

Amíg Cicóka nem szült addig az Ő vonalzóját néztem, mert mi ugye szinte egy időre voltunk kiírva.

tyche: Miért kellett uh-ra menni, szűrés vagy volt valami oka?
Drukkolok, hogy ne legyen belőle probléma!

Úgy látszik ma éjszaka nem sokat aludtak a babák :D

Kép
eper74

hadedit
nagy a kísértés gondolom de tudod hogy a cumi nagyon bezavar a szoptatásban és ha utána nem megy a szopi akkor nagyon megszívod ám!
én ha úgy jártunk volna hogy a kórházban babás szobába kerülünk és szoptathatom akkor nem tosszák bele a cumit a szájába talán még most is szopizna és azt se tudnám hogy kell a cumisüveget összerakni...
hogy adjátok el a kiskutyákat?van piaca a dolognak vagy konkrét vevő van rájuk? hogyhogy rajtatok maradnak?
orsolymors
igen én is ezt kaptam ukásznak a védőnénitől hogy nem mehetünk ki amíg mínuszok vannak....szóval beöltözve ablakban randizik a friss levegővel a gyerek

az enyém aludt csak én nem :x ...este bezabált nagyon aztán az éjfélit kihagyta és 3kor evett megint egy nagyot ezért azt hittem reggel 6kor nem eszik majd de Lacinak eljátszotta az éhező gyermek szerepét :lol: úgyhogy akkor is bezabált és most én barkóbázok vele 9től hogy akkor eszi vagy nem eszi? :roll:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!
Még mindig csak annyi időm van, hogy leírjam gyorsan mi-hogyan volt, mert hát az is elég hosszú. Ne haragudjatok,hogy nem tudok vissza olvasni.
Azt tudom, mert Zsolti mondta, hogy mindneki drukkolt, nagyon köszönöm jól esett!!!! :)

Szóval az én szülésem története:
Pénteken(dec. 10) reggel Zsolti elindult dolgozni, én még feküdtem picit. Megsimogattam a pocakom és azt mondtam Zsófinak, hogy mostmár ideje lenne kibújni kisasszony...erre éreztem, hogy valami folyik. Megijedtem, kiszaladtam a fürdőszobába, elfolyt a magzatvíz...szóltam Zsozsónak, hogy forduljon vissza. Felhívtam a szülésznőt, aki azt mondta maradjunk még otton picit és ne izguljak. (kösz) :)
10körül bementünk a kórházba, a vízem csak folyt és folyt. Felvettek a vajúdóba, ahová Zsolti nem jöhetett be..:( Én járkáltam ki hozzá erőt gyűjteni. Néha volt egy-egy gyenge fájásom, de rendszertelenül. A doki du. 4 körül vizsgált meg, a méhszájam totál zárva volt. A szülésznőm is hazament.
Egész éjjel folyt a víz, rendszertelen apró fájásaim voltak. Semmit nem aludtam...:(
Reggel jött a szülésznőm, előkészített (beöntés...:((((). Mondta, hogy indítanak oxitocinnal, nemsokára jöna dokim is.
Így is történt. Az oxitocintól beindultak az igazi fájások, 3 percesek, de semmit nem tágultam. Úgyhogy fél 12-kor úgy döntött a dokim, hogy császár. Aminek abban a pillanatban nagyon örültem, mert iszonyatosan fájt...Itt jegyezném meg, hogy minden elismerésem a természetes úton szülő Anyukáknak!!!!
És akkor felgyorsultak az események, vittek a műtőbe. Ott beadták az érzéstelenítőt és kb. 10 perc múlva már mutatták is Zsófit! :) Olyan gyönyörű volt! A hangja mint egy kismacskának. :)
Aztán az azt követő délutánra nem emlékszem...egy ilyen műtős kórterembe vittek. Regel segített a szülésznőm lezuhanyozni (az durva volt). Utána átvittek egy sima kórterembe, ahol már velem volt Zsófi is.
A kórházi napok nehezek voltak, mert dög fáradtan, fájdalmakkal még ellátni a kisbabádat is...szerintem nagyon kimerítő. A kórházi személyzetről annyit, hogy voltak rendes nővérkék, de a többség tahó.
2 naposan besárgult a kiscicám, úgyhogy vinnem kellett kék fényezni. Egyik alkalommal, mikor vissza toltam a szobába, kivettem a kiskocsiból. A tkaróján volt egy csótány!!!!! ÁÁÁÁÁÁ! Vittem rögtön vissza a nővérekhez. Nem hitte el..aztán kivette a takarót, kirázta és kiesett belőle a bogár...eltaposta. Mondtam neki, hogy ez azért durva nem? Erre, hogy ő nem tehet róla... hát nem is mondtam, hogy tehet. De ez milyen már????
Utána még a kórteremben is leütöttünk egyet...NO COMMENT HETÉNYI!
5 nap után végre haza engedtek.
Itthon az első éjszaka nehéz volt, nagyon sokat sírt szegénykém.
Tegnap reggel volt itt a védőnő, javasolta az Infacol-t. Vettünk is és azóta gyönyörűen ébred három óránként. Tisztába tesszük, szopizik, aztán alszik tovább. Nagyon édes. Így most ki tudtuk magunkat aludni. A következő szopi most délben következik, már hallom ahogy édesen ébredezik, úgyhogy egyelőre ennyi lányok.
Ígérem vissza olvasok majd.

Puszi Mindnekinek!!!!

Kép

Kép
béenn
Szolnok

béen
ez a csotány dolog kiakasztó....egyszer volt egy olyan munkahelyem ahol a konyhán volt rengeteg és éjszaka jöttek elő...úgy féltem hogy hazajön velem valamelyik és akkor nálunk is elszaporodik....
de bár azt mondod fárasztó volt babázni műtét után én nagyon irigykedek emiatt...én nekem nem fájt a hasam főleg akkor nem amikor bent lehettem a babámnál és ha hagyták akkor 2 órán át ott álltam rendületlenül az inkubátor mellett beöltözve és csak mikor kijöttünk éreztem hogy fáj a lábam vagy valamim...
aludni így se tudtam hogy nem volt velem a kicsim úgyhogy a pihenés szerintem semmiképp nem a kórházban jön össze...

úgyhogy pocakosoknak üzenem addig aludjanak ameddig lehet!

Kép
menion
Budapest

menion...én meg holnap szülök elvileg :wink: :lol:
Hát igen ez a szopi dolog nem mindíg és nem mindenkinek könnyű!
Most kicsit több a tejem mint Norbival, de ez se elég. :( Fejre is állhatok....de most már nem stresszelek ezen.szerencsére szólt a védőnő hogy van egy anyuka akinek van sok teje és meg vannak az orvosi papírok neki, adhat tejet. :lol: Így Bazsinak anyatejet tudok adni ha pótlás kell.
Béenn....húúú..ez a csótány dolog nagyon durva.Érdemes lenne írni az ANTSZ-nek egy levelet, kicsit nézzenek ott körül. :? :evil:
Bár az ahol én szültem se túl higiénikus :? és abszolút nem modern, az egyetlen épület ami még nem lett felújítva az a szülészet és a nőgyógyászat...szomorú :(
A szüléstörténetedet köszi.Sajnálom hogy megszenvedtél és még fel is vágtak.Lényeg hogy ott a kis Zsófi és van tejci, szépen 3 óránként kéri a cicit...jó kisbaba! :lol:
Bazsit még néha ébresztgetni kell, picit még sárga és aluszékony. :(
Biztos brutál lehet vajúdni, de én még most is azt mondom hogy jobb mint a császár. :? :( Az első császár még csak-csak elviselhető de nekem ez a 2. szörnyű volt mint korábban meséltem.Inkább vajúdtam volna ha engedik és nem vékony a belső heg. :roll:
És hát igen, pihenni én se tudtam műtét után, rossz volt az ágy, mindíg valami baba nagyon sírt...és nem segítettek a csecsemős nővérek túl sokat :? , ezért itthon már az ájulás kerülgetett.

Kép
Kép
lovaszkata

Kép

Kép
Kép
lovaszkata

lovászkata
ehhh ez a baba csoda szép! szuper kis srác :D
és a kismama ingyen adja vagy kér érte pénzt? ha igen akkor mennyit? bocs hogy kérdem de ugye ez most nekem aktuális téma

Kép
menion
Budapest

Helló Mindenki!

Menion: szerintem nem volt olyan drága a Medela, 10 ezer kaukció, azt ugye visszakapjuk és napi 260FT a kölcsönzési díj. Ja meg kezdetnek meg kellett hozzávenni a kézi szívófejet, mert az ugye nem csere szavatos, azt hiszem az 6-6 ezer körül volt. De nekem az Avnetessel köszönő viszonyban sincs, pedig abból is van elektronyos is.

Béeen: akkor Zsófi egy jó kislány, azt mondod neki, hogy ki kellene jönni és folyik is a vized :lol: A csótányos sztori brutál durva :evil: Első nap én is sima kórteremben voltam, aztán másnapra szabadult fel hely a 2 ágyas fizetősben, anyával költöztem át. Este mikor jött az uram, aszondja: b.... meg ez a fizetős? Mondom aha, de itt legalább benn van a fürdő és a WC és nem kell érte sorban állnom.

Eper: annyira izgulok, hogy te mikor mész már! Jó fej vagy, hogy az én vonalzómat nézted, de emlékeim szerint az sem volt pontos. Mindegy, én elméletileg program szerint hétfőn szülnék :lol:

Tyche: pihenj és egyél drága! Magamtól én sem ennék, de valaki mindig töm! A vese dolgot nagyon sajnálom, szurkolok, hogy ne legyen semmi komoly.

Edit: szorítok a kutyusok miatt, jó lehetett amikor rendet raktak.

cicóka

Gyors bejelentkezés

menion: a lázamat természetesen mérem, de szerencsére nem volt, még csak hőemelkedésem sem.

béenn: te hogy állsz a vérzéssel? mennyire erős, nem darabos?

Lányok: szerintetek normális, hogy a betétem szinte mindig tiszta marad, de pisiléskor kisebb-nagyobb darabos barna vérzés távozik??? nem emlékszem,hogy a fiúknál lett volna, akkor rendes menstruációs vérzésem volt!!!

Edit: nekünk is nehéz éjszakánk volt. Petrát az esti fürdetés után már le sem tudtam tenni, úgy tűnt,hogy görcsöl a hasa. A cicit sem fogadta el. Reggel fél 7-kor mellettem aludt el. Persze én nem sokat tudtam pihenni, mert a fiaim fölkeltek. Petra nem is evett 12 órán keresztül!!!! Már kezdtem megijedni amikor végre szopcsizott.
Remélem a ma éjszaka jobb lesz!!

Na, most teszek föl képeket, tegnap nem sikerült.

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Mkriszta: ne aggódj, nekem sem volt/van erős vérzésem. A kórházban szinte semmi, mióta itthon vagyok, gyengébb mensis napnak számító mennyiség van, de van úgy, hogy az is inkább este és éjjel jön össze, napközben meg semmi.
Nem emlékszem bocs, te is császárral szültél? Amikor megkérdeztem a dokim, hogy ez normális-e azt mondta, hogy igen, mert a csaszinál ha már nyitva vagy jól ki is takarítanak benn mindent és a lepényt is szépen sikerült levenni, de ettől még 5-6 hét kisebb nagyobb vérzegetés lesz/lehet.

cicóka

Sziasztok!

Mellszívó: az orvosi műszerboltban a páromnak egyértelműen a Medelát (mini electric - azt hiszem 26.000,- forint volt )ajánlották - szemben a most nagyon divatos avent-essel szemben. És szerintem én ennek köszönhetem, hogy még most is van tejcsi.

Cumisüveg kontra szopizás: Balázs a kórházban töltött öt hét alatt szinte nem volt hajlandó szopizni - egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor mutatott értékelhető eredményt a mérleg. De én - látva őt - azt mondom, hogy végtelen türelemmel vissza lehet állítani. Persze, volt, hogy 10-12-szer tettem mellre, de sikerült és ma már 80-120-akat szopizik. :)

Levegőztetés: nekem ugyan mínusz 5 fokot mondott a védőnő, de inkább egyelőre én is "házon belül" levegőztetem.

Eper!
Neked pedig mennek a drukkok. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Megint van egy percem.
Íme Zsófi baba mosolya: Kép

És van egy pár a gmail-en is. :)
Puszi

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Mkriszta!
Én még vérzek, de egyre kevésbé. Szerintem nem gáz amit írsz. Én örülnék, ha csak úgy lenne.
:)

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Na gyors jelentkezés!Ma olyan csendes kis szombatunk volt.

Minden oké,Niki eszik,alszik továbbra is :wink: Megmértem,3300g,360got hízott 1 hét alatt!!

Balázs és Zsófi nagyonédesek!!!

Kriszta!
Normális ha kevesebb a vérzés!!!

Béenn!
Az én első szülésem is totál ilyen volt!!Elfolyt a víz,semmit nem tágultam.Semmi nem segített.

Lovaszkata!
Én mindkét szülésnél vajúdtam a császár előtt.A 2.nál igaz csak 6 órát,de utána nekem is jobban fájt mint az első!Mondjuk a gyerekágyon már sokkal jobb volt hála az égnek!

na vmit még akartam....jövök ha eszembe jut! :wink:

annus11

Lányok!
Itt minden baba olyan gyönyörű, hogy csak ismételni tudnám újra meg újra!

Képzeljétek egész délután szabálytalan időközönként görcsölök, a vizsgálat óta egy kicsit vérzek is.
Hátha ez már jelent valamit!

Katinkáról nincs hír???

Kép
eper74

Eper!
Huuu,de izgi!!!Vegyél egy meleg zuhanyt,akkor elválik h mi van!Ha meg jobban véreznél menj be mindenképp a kórházba!!

annus11

Zsófi és Balázs babók egyszerűen szépségesen gyönyörűek!!!

Katinkababa: le a kalappal a kitartásodért a szopi miatt!!! És a mennyiségek, szerintem csodálatos.
Az kicsifiam estére 70 g-ot szopizott és már csak 20 tápszert kért.
Egyértelműen nekem is jobban bejött a medela, mint az avent.

Eper: húha, hátha..... nagyon drukkolok++++++++++++++++++++++++++

Nem is újságoltam csajok! Ma lakáson kívül voltam kb 2,5 órát, anyával mielőtt hazament elmentem az Eurocenterbe ajándékot venni. Addig apa tartotta a frontot és tökéletesen elvoltak, még úgy is, hogy Barni mindig délelőtt aktív, a reggeli ébredés után, ami ma fél kilenckor volt, szeret nézelődni, és egy idő után már a társaságot is igényli. Na ez ma apa volt, fotóztak egy csomót :lol:
A másik hírem, hogy a ma esti mérlegelésnél 2970 g-ot nyomott a kisfiam, az a múlt szombaton 2680 g volt, szóval mi is híztunk 290 g-ot!!!!! Meghaladta a születési súlyát! Ettől most nagyon boldogok vagyunk, mert 2700 g-mal jöttünk haza múlt hétfőn, majd múlt szerdán az itthoni mérlegen már csak 2560-at mértünk - ekkor kaptam idegsokkot, és bőgtem félóránként a tejcsi miatt. És totál látható a változás, egyre kerekebb a pocija, és kezd hurkásodni a combija.

Na megyek megnézem a gmailen a csodababákat!

Jóccakát

cicóka

Na még gyorsan,

Béeen: a bent és kint fotó szuper jó!!!!

Kriszta: Petra is szépséges, és a fiúkkal közös fotó nagyon jó.

Kedvet kaptam, én is dobtam fel újakat.

cicóka

Na ki indult el a kórházba,na ki? :wink: 5 percesekkel mentek be!

hajrá Eper!!!!!!

annus11

Szép jó reggelt!

Annus! Lehet, hogy tényleg az a baj, hogy csak az elejét szívja ki a tejnek és igen álltalában kettőből szopizik és én nem érzem mennyi marad benne. Álltalában addig hagyom rajta amíg szívja rendesen és nem játszik vele, vagy magától elengedi. Szóval nem, tudom. Egyébként nem kell neki több, mert így sem eszi meg mindig a 80-at. Tegnap kicsit meg ijedtem, mert azt hittem hány . 2-3 szor is elég sokat bukizott. És nem is evett 80-akat. De ha éhes tápszer után,mindig adok cicit, vagy elötte.

Béenn! ZSófi baba arca tisztára olyan mint Rékáé.:) Tündéri.

Lányok! Már egyre többször halcolja ki magának lelkem, hogy köztünk és velünk alugyon el. Persze ha elalszik mindig betesszük az ágyába,márha el nem alszunk vele együtt. Olyan is előfordul, mert azért kimerült vagyok én is. Ez szerintetek baj? Már hogy velünk alszik el.?

Eper! Ajaj! Na mi újság veled? Lehet már a kórházban vagy? Szorítok, hogy minél elöbb kezedben tarthasd te is a kis porontyot.:)

Tyche! Nagyon sajnállak és kis kincsedet is! Nem tudom ez mit jelent,amit írtál a veséről, de remélem nem komoly vaygis nálatok nem lesz komoly és megint csak vak lármáról van szó! Próbálj megnyugodni és csak pozitívan gondolkozni. Tudom ilyenkor nehéz,de ha te aggódsz azt a te drágád is megérzi. Enni pedig tényleg kell, mert akkor nem lesz tejcsi. Vigyázz magatokra!!! Drukkolok nektek nagyon+++++++

Orsi!Nekem védőnő és doktornő is azt mondta, hogy 2 hetesen ki lehet vinni és nem + 5 alatt, hanem - 5 fok alatt nem lehet kivinni. Persze csak 10-20 percre előszőr aztán mehet 1/2 óra is.

Rólunk!
A ma éjszaka elég tűrhető volt , most alszik a lelkem. :)

Kép
bei

Ja ! Megnéztem G-mailt Nagyon édes minden baba. Tényleg gyönyörűségesek!! Én is raktam fel 2 újabb képet. :)

Kép
bei

Jajj. Most látom !!! HAJRÁ EPER!!!!! NAGYON DRUKKOLOK NEKTEK!!!!

Kép
bei

Eper: hajrá! szorítunk+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Annus: amint tudsz azonnal írj, megöl a kíváncsiság.
Hát Eper is elvitte a végéig, én 19-re voltam kiírva.

Katinka: veled izu?

cicóka

cicóka
hát remélem akkor neki is segít majd hogy ezzel feji a tejet...azt mondja hogy az egészben csak az a rossz hogy azt az időt nem a gyerekeivel tölti...na igen gondolom egész nap a szívóra van csatlakozva ahoz hogy ennyi tejet lefejjen...kérdeztem a védőnőmet erről hogy nem lehet ezt csökkenteni hogy ennyire sok a teje és ő meg egész nap ezzel kell foglalkozzon erre azt mondta hogy simán...persze ezzel magam ellen beszélek de sajnálnám ha túl nagy áldozatot hozna ...
jaj de szuper hírek!na látod hogy megindul....innentől határ a csillagos éééég :lol: majd még ő lesz a kisgömbőc
evés:ja tegnap este jutott eszembe hogy semmit nem kajáltam :shock: hogy el tud menni a nap ezekkel a törpékkel mi? és most is ha nem írnám akkor nem is venném észre hogy lassan dél és nem ettem
mkriszta
akkor tényleg csak pihenned kell! vérzés nekem is olyan semmike volt de sokáig eltartott...már azt hittem sose múlik el nem is tudom talán pont 4 hét volt de mindig épp csak összemaszáltam a betétet...már nagyon idegesített mert a bőröm nagyon nem bírja a műanyagot és sima mensi során is kimaródik
katinkababa
ezt hallom én is mindenkitől hogy az nagyon jószívó....az meg hogy vissza tudtad szoktatni cumiról cicire az nagyon nagy dolog!le a kalappal elötted!
béen
naaaagyon szééééép! olyan jó mikor ide tudtok képeket berakni...kár hogy nekem nem sikerül ez a méretezés dolog...bár lehet hogy akkor meg eláraszatnám a topikot és nem lehetne tőlem írni :oops:
eper
júúúúj nagyon drukkolok bár csak már túl is lennél !
bei
hát azt mondta erről a védőnénim hogy nagyon óva int tőle mert késöbb nem tudjuk majd kitenni az ágyunkból és aztán nuku szex...mivel én most külön ágyban alszok a gyerekszobában így ez nem is adja magát....úgy tervezem hogy majd lassan átszivárgok a Laci mellé a nagy ágyba ha már nem félek hogy pl beriaszt a légzésfigyelő és onnan majd nem hallom meg....(nem 1x beriasztott és nem kamu volt!elég periodikus a légzése bár egyre erősebb a kis tüdeje) de az biztos hogy egyre jobban igényli a társaságot most is ki kellett hoznom... a hordozóban már jó neki hogy hallja a zajokat....

Kép
menion
Budapest

megyek eszek valamit aztán mosás vasalás meg a kiságyat is le akarom húzni meg az enyémet is....
aztán megejteni a levegőzést :roll: azért a 10 percért 20 percig öltözünk :lol:

Kép
menion
Budapest

menion....ha nincs tejed de van egy anyuka (aki megcsinálja az összes kötlező orvosi vizsgálatot)és eladná a lefejt tejét az a Tb támogatja .szóval én elhozom a tejet írjuk mind ketten hogy hány ml és melyik nap hoztam?-majd hó végén a háziorvos kiírja ezt a Bazsinak receptre hogy pl.:december hóban 4,6liter női tejet kapott , ezt a receptet a tejadó anyuka elküldi a Tb-nek és minden hónapban kap érte pénzt a Tb-től.Nekem egy fillérembe se kerül. :D Asszem ezek az anyukák 1800ft-ot kapnak literenként.
Érthető voltam?
szóval, ha szimpi a dolog, hajrá, keress egy anyucit aki úszik a tejben és korban hozzád hasznló a gyermeke.(3 hó még belefér)De a védőnőn keresztül könnyebb , ő biztos tudja ki tudna tejet adni aki megcsinálja az orvosi vizsgálatokat is. :wink: Mert kell AIDS teszt, Hepatitisz, székletvizsgálat, tüdőszűrés annak aki tejet akar eladni, csak így fizet a TB!

Zsófi baba mosolya csoda édes!!!!! :D

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Bei!
Tényleg próbáld meg, ne közöttetek altatni.

Menion!
Nálunk is kezdettől fogva külön alszik, s mivel egymás mellett a két szoba, így én a hálónkban aludtam. Nálunk is beriasztott két éjjel a légzésfigyelő, akkor kb. két lépéssel voltam ott. Hálistennek azóta nyugi van.

Levegőztetés: ruci+bundazsák+nagy hálózsák+ két pléd. :) Szegény mozdulni sem tud. :) Jövő héten viszont le akarom vinni az udvarra, mert pluszokat mondanak. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Sziasztok
Már itthon vagxunk péntek óta, csak eléggé zenvedek még a csaszi miatt, csütörtökön majd szedik varratot utána jobb lesz
A kicsi édes kedves gyönyörű, Cani egyelőre oda van érte.
Majd ha lesz kicsi időm dovóbok képet.

gratula közbn született babákhoz.
Majd egyszer deérek és újra bekapcolódom.
Millió puszi nektek

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

"12:42kor megszületett Giczy Réka!3250g,54cm!Mindketten jól vagyunk."

Gratulálok Rékához!!

annus11

Gratulálok ma Réka babához!
Ez jó gyors volt!
Remélem mindenki jól van.

Nekem elég rázós a napom.Nem tudom mi van a Dorotival de a délelőttöket nem szereti valamiért.Megint tök nyügös volt.A Zsolti meg állandóan macerál mikor meg nyekken már rohan és kapkodja ki az ágyból és rohan vele hogy éhes.Adjak neki cicit.De már össze csórézott mindent de szerinte éhes.

Na meg ez a b...zi kengyel is egyre jobban idegesíti a Dorotit.
Nem tud úgy mozogni.Este mikor levesszük róla kinyújtott lábakkal fekszik a pelenkázón és egy hangja sincs.

Hát a kiskutyákat eladásra szántuk és féltünk is hogy kari előtt majd rajtunk maradnak.Hirdetjük őket a neten, a Zsolti meg jár velük vásárokba.kiraktunk már egy csomó hirdető cetlit,de eddig még semmi.Pedig a kiskutyák árából akartunk ajándékot venni karácsonyra.Szerettünk volna egy szép lcd.tv-t a nappaliba.A másik meg ment volna a szobánkba.Talán majd januárban.

Akkor már csak két kismamánk van?
Annyira szépek ezek a babócák!

hadedit82

Hol vagytok csajok?

Mindenki pihizik?
Vagy nézitek az X faktort?

Hajrá Nikolas!!!!!

hadedit82

Sziasztok!

Végre, végre, végre! Eper: Gratulálok Réka babához! Nagyon boldogságot kívánok Nektek! Remélem simán ment minden! Várunk majd a beszámolóval! :)
Edit: sajnálom a délelőtti nyüglődéseket. A hasfájós gondotok megoldódott?
Menion: azért ez durva, hogy estig nem eszel! Próbálj időt szakítani rá, nehogy egyszer váratlanul összeess. Én biztos nem bírnám és felbuknék, muszáj ennem.
Bei: szerintem se szoktassátok magatok közé, később nagyon nehéz lesz visszaszoktatni az ágyikójába. Feltöltök egy anyagot a gmailre, az a címe, hogy: Aludj jól gyermekem. Nem tudom hallottatok-e róla, első gyerekeseknek nagyon tanulságos olvasmány. Sokmindent el lehet rontani már a legelején....
Mi délután aludtunk vagy 3 órát apával, amíg Bogi is aludt. Olyan jól esett! :) Nekünk lekopogom, mostanában simák a napjaink, minimális nyügi van, amikor ki kell dolgozni a kakit, de sírás szerencsére nincs. Éjszakánként is csak 3-4 óránként kel, ha 11 után felkel enni, akkor csak egyszer kel éjszaka. Remélem nem kiabáltam el semmit! (Most melegfront jön, a múltkor eléggé megviselte, kicsit tartok tőle)
Utánanéztem ennek a levegőztetés témának, a neten mindenhol azt írja, hogy téli babákat csak 4-6 hetesen lehet elkezdeni levegőztetni és minuszban nem kéne, mert a légcsövükben nem tudják felmelegíteni a levegőt, amíg a tüdejükig ér, és meghűlhetnek.. Most már tök tanácstalan vagyok, véletlenül sem szeretném, hogy meghűljön, viszont a levegő fontos lenne.
Mi lassan megyünk fürdeni, aztán Valami Amerika 2! Már vagy ötödször látjuk, de nem lehet megunni! :)
Jó éjt!

Kép
orsolymors

Felraktam a gmailre a dokumentumok közé az "Aludj jól gyermekem" c. könyvet.

Kép
orsolymors

Eper: óriási gratuláció nektek, nagyon sok örömet és boldogságot a kicsi Rékához, na és sok tejcsit!

Bei: ma mi voltunk úgy mint ti, szopizott, de persze, hogy nem szívta ki az egészet! Állandóan elaludt a cicin, inkább nyuginak használta mint evésre.

Na de az egész napunk nyűglődős volt. Gyakorlatilag reggel fél nyolc óta nem aludt, max félórákra tudtuk letenni, de ahhoz is 1 órát kellett dajkálni előtte. Nagyon fájt a ma a pocija. Már éjjel is 2 óránként kelt, soha ilyen még nem volt. Most 8kor megadta magát,így a fürdetés ma elmarad. 8 előtt meg azért nem vittem fürdeni, mert előtte evett, a nyüszi miatt az étkezései is tökre össze-visszák lettek. Most várom, hogy felébredjen, szerintem tiszta pisi. Szóval ma kicsit elvesztettem a fonalat, még jó,hogy hétvége van és az uram itthon van. Remélem a holnap jobb lesz!

cicóka

Regglt!

Mi tegnap előkarácsonyoztunk,nagyon jól sikerült.niki meg mindenkinek tetszett! :wink:

Majd felhívom a legfrissebb kismaminkat és kifaggatom!!! :lol:

Ha magamhoz térek a tegnapi zabálásból akkor jövök!

annus11

Ma reggel 6:25kor megszületett Kincső baba.3700g és 50cm.Kis szépség.Mindketten jól vagyunk.

Katinkának is szívből gratulálok!!!!!Puszil mindenkit ő is és gratulált Epernek is :wink:

Van még akkor vki aki még nem szült???

Julcsiról tudunk vmit?Kezdek aggódni!! :roll:

annus11

És rég jelentkezett Cicus,Sannah,Moncsi,Pancsi...huuu,és még jó sokan,nem si sorolom! :lol:

annus11

Jó reggelt!

Kincső baba!!!Isten hozott köztünk!!!!!
Várjuk a történeteteket!!!
Jó egészséget és jó sok tejcsit kívánok!!!

Hulla vagyok!
Nem bírtam ki és megnéztem az x-faktort.Vége lett lefeküdtünk és egy óra múlva kelt a huncutka és nagyon vissza sem akart aludni.Kezdek az ülve alvás szintjére eljutni.Tegnap bealudtunk a Dorotival szopizás közben.
Az én csajszim is szeret a cicin aludni.Néha csak az illata elég hogy bekómázzon.
Csak előveszem a cicit és már tátott szájjan alszik.Apja szerint a tejszagomtól kómázik be.

hadedit82

Sziasztok Kedves Újdonsült Anyukák!

Először is Szeretnék mindenkinek gratulálni és jó egészséget kívánni a babócákhoz!

Ha még nem túl késő, szeretnék csatlakozni a topikhoz!
Röviden a történetünk:
December 9-ére voltam kiírva de a kisfiam, Noel Kende, úgy döntött már oktoberben, egészen pontosan 17.-én, hogy 7 héttel korábban a világra jön.
Ő a harmadik babánk, 4 és fél éves ikerbátyjai után.
Olvasgattalak benneteket már régebb óta, már amennyire három gyerkőc mellett lehet, de hozzászolni már nem igazán volt időm.
Talán most már hogy végre összerázódtunk itthon és normalizálódott a helyzet, egy picit több időm lesz.

Noel tegnap volt 9 hetes, a születéskor 1905 gramm és 44 cm volt, mostanra már 3500 gramm és 53 cm.

Igaz, hogy végül is októberi baba lett, de én mégis ide a decemberi topikba járnék szivesebben, mert ezt olvasgattam már a születése előtt is és két sorstársam, Menion és Katinkababa hozzászólásai különösen érdekelnek, hátha tudunk egymásnak segíteni!

Mindenkinek nagyon szép napot és örömmel teli karácsonyi készülődést kívánok!
hkirikiri
Vitnyéd

Üdv itt Kirikiri!
Gratula Noelhez!!!!Szépen gyarapszik ő is!
Tesók hogy viszonyultak a picihez?Az ikrek után gondolom kész "felüdülés" 1 baba :lol: :lol:

annus11

Katinka: Nagy gratuláció nektek is, Isten hozta Kincső babát. Sok örömet és boldogságot nektek. Sok-sok tejcsit.
Végül majdnem egyszerre szültetek Eperrel!

Annus: Julcsi miatt én is aggódom, de szerintem még nem ért net közelbe - legalábbis én mindig ezzel nyugtatom magam.
Egyébként azt hiszem mind megvagyunk! :lol:

Kirikiri: üdv köztünk, milyen jó, hogy még ilyenkor is csatlakozik valaki!
Volt valami oka, hogy előbb jött a kisfiad?Az ikerek mennyi időre születtek?
Egyébként nagyon szépen meghíztatok mostanra!

Talán már írtam tegnap este, hogy a vasárnapunk kissé gáz volt, de szerencsére túl vagyunk rajta. Ma meg minden sokkal derűsebb, alszik egyetlenem. Ja és ma először kettesben vagyunk, holnap is így lesz, utána jön anyós-após. Egyelőre minden flottul megy, bár még nem zuhanyoztam, de leginkább azért mert jött a védőnő, pont akkor ért ide mire Barni elaludt és most ment el, így most futok is a tus alá.

Szép napot,
C

cicóka

Sziasztok!

Katinka: gratulálok Kincső baba érkezéséhez, sok boldogságot kívánunk Nektek!

Hkirikiri: üdv köztünk!Gratulálok Noel babához! Hihetetlen, hogy még most is ránk talál valaki! :) Írj magatokról minél többször!

Elég nyugis ma a topic! Minden anyuka el van foglalva??!! :)

Annus: nem tudod ki tűnt el közülünk? Az én szülésem táján (92-93 oldal) van pár hozzászólás, ami már névtelen, de nem tudtam rájönni ki lehetett az. Lehet, te kapásból megmondod!?

Nálunk ma nyugis nap van, fél 8kor keltünk, evett egy kicsit, aztán visszazuhant aludni és nemrég ébredt. Megint evett, tele volt a pelus is, úgyhogy működik a lányzó! :)
Aztán meg levegőztünk kicsit a másik szobában:
Kép

Persze be is takaróztunk a fotózkodás után! ;)

Kép
orsolymors

Jaj Cicóka, de jó, hogy írtad a védőnőt! Hozzánk is jön ma délután, de én teljesen elfelejtettem! A szita agyam.... :roll:

Kép
orsolymors

Ja, levegőzés téma: aszonta a védőnéni, hogy ha megjönnek a plusz fokok nyugodtan tegyem ki a teraszra 5-10 percre, főleg ha ennyire szép napos idő lesz mint ma, és szépen hozzá is szoktathatom, hogy délelőtt kinn alszik. Ő mínusz 5 foknál hidegebbet nem ajánlott, illetve a ködös és szeles időt. Ha szépen fokozatosan levegőztetem, január közepe vége felé - ha az idő engedi - fél órákat is sétálhatunk.

cicóka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?