Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én most járok először ezen az oldalon.
Nagyon szeretném, ha valaki segítene nekem, aki esetleg járt már hasonló cipőben.
Megpróbálom részletesen leírni a problémánkat.

Kb. 2 és 1/2 héttel ezelőtt a 7 hónapos kisfiamnak készítettem csirkéből, krumpliból és Kecskeméti paradicsomléből ebédet, persze pépesítve. Nagyon sokat megevett kb. 300-400 gr.-ot, ami most már tudom, hogy rengeteg egy ilyen korú babának. Meg is lett az eredménye 1 óra múlva sugárban hányta ki az egészet. Utána mintha semmi sem történt volna teljesen jól volt. Aztán 3 nap múlva újra jelentkezett 1 sugár hányás az egyik étkezés után, majd 2 nap múlva ismét. Közben beteg lett a gyermekem, lázas volt, a doktornő azt mondta torokgyulladás, abból ki is kezelte rendesen, úgyhogy 3 napja nem lázas és újra jó a közérzete is. A hányás viszont ugyanúgy megmaradt, most már minden nap egyszer megtörténik. Közben új tászert is kaptunk ( NUTRILON AR. ). A gyermekem 1 napja kiütéses ( a tápszert és a gyógyszereket 3 napja kapja ), nem tudom mi lehet az oka, majd ma jön a doktornő és megnézi. De engem igazán nem is ez aggaszt, hanem a minden napos hányás, a doktornő azt mondta elképzelhető, hogy az első hányásnál megtetszett neki a savanykás íz és ezért saját magát hánytatja.
Ha valakinek volt már hasonló gondja kérem írja meg nekem, mert már igazán nem tudom, hogy mit gondoljak és mit tegyek.

Előre is köszönöm!
 


Kedves Timi!

2,5 éves kislányommal sajnos rengeteg tapasztalatot szereztünk sugárhányások terén. Tudom, hogy minden eset más, de szívesen megosztanám Veled e téren szerzett tudásomat. Légy szíves, adj egy E-Mail címet!

Köszönöm:
Rita
 


Szia Rita!

Nem tudom, hogy megkaptad-e az e-mail címem, inkább leírom mégegyszer:

gasmaster@chello.hu
 

 
 

Most már látom ,hogy nem kaphattad meg elsőre a címeme, mivel el sem küldtem.
Annyit írtam az előző levélben, hogy 3 napja nem hányunk, kihagytam az étkezésből a tápszert és a tejpépet is, az orvosi utasítások ellenére, azóta jól van. Persze 3 nap után nem lehetek biztos a gyógyulásban. Most csak zöldséget, gyümölcsöt és bébi menüt eszünk!

Nagyon várom a te tapasztalataidat, lehet, hogy sokat segítene nekem.

Előre is köszi:
Timi
 


Szia Rita!

Ha még olvasod ezt a topikot, írjál légyszi nekem!
Az email címedet nem találtam a profilodban.
Nekem is van egy 2,5 éves lányom, és most két hónaposak az ikreim. Ők is nagyon hányósak, sugárban jön ki belőlük a tápszer.
Ha esetleg van valami jó ötledet ezzel kapcsolazban, kérlek válaszolj.

Köszi,
Ildikó
 
 


Sziasztok!

Rita, ha még erre jársz, nagyon jó lenne, ha írnál a tapasztalataitokról!
Nekem 1 éves a kisfiam, középfülgyulladása lett kb. egy hónapja, majd újra, és azóta sokszor hány, néha nekem is az a benyomásom, hogy önmagát hánytatja, valahogy vicces neki, vagy kíváncsi, mit szólunk hozzá, nem tudom. Az előbb is a komplett vacsora a padlón találta magát, és ezt hétvégén is eljátszotta a Picur, nem is egyszer. Mintha direkt böfögne, harákolna, hüppögetne (van ilyen szó?Kép), hogy hányjon, evés közben is.
Hát nem a legszívderítőbb dolog, egy fárasztó nap után, egy amúgy is épp nagyon rosszul evő gyermekkel.
Tudtok valamit tanácsolni? Mi lehet ez?

Éva
 
 


Sziasztok!
Rizike- A férjem gégész és megkérdeztem a középfülgyulladásos hányást ami lehetséges, de ezt most nem fejteném ki bővebben h., miért. Ez egy ismert tünet. Ahhoz viszont nem tudok hozzászolni h., önmagukat hánytatják a picurik. Én ezt nem tudom elképzelni. Szerintem az ízt és az egész procedúrát lehetetlen élvezni.

Zsuzsa
 
 


Szia Zsuzsa!

Nem tudtam, hogy a középfülgyulladás hányással szokott együtt járni-nagyon jó, hogy mondod, megpróbálok utánanézni! A Fül-orr-gége topikban, ha gondolod, megírhatnád viszont részletesen (férjed orvos egyébként? Vagy egy sokat tapasztalt apukaKép), nagyon jó lenne!

Éva
 
 


Jaj, nézz oda, írod, hogy gégész, és én megkérdezem, hogy orvos-e?! Iszonyat fáradt vagyok, bocs a figyelmetlenségért!!!

É
 
 


Rizike!

Nekem van egy ismerősöm akinek a kislányát állandóan vizsgálták mert a kislány 1 évesen valami 6 kg körül volt. amíg szoptt nem volt a kislánynak semmi baja de amikor kezdtek áttérni más kajára már so9k gond volt. szinte semmit nem evett meg sokat bukott stb.
Orvostól orvosig jártak a kislánnyal aki nagyon kisi volt de roppant ügyes volt minden téren.
Mjd az egyik doki mgállpította hogy a kislánynak gyerekkori bulémiája van. Tehát a gyerek saját maga hányatja magát. Mindezt azzal magyarázták hogy a gyerk tudta hogy ezzel mindent elér az anyukájánál. Tudta hog y így nem fogjájk egyik nagymamára sem bízni stb.
a szülők alig akarták elhinni de mondta az anyuka,hoy innentől fogva nagyon figyelték hgoy mikor hány a gyerek és tenyleg így volt amikor ő nagyon el akart érni vlamit és nem kapta meg akkor háynatta magát és így a szülök mindig megsajnálták és engedtek.
ezek után nagyon határozottan, keményen, következetesen kellett a gyerekkel bánni és azt ajánlotta az orvos hogy legyen neki tesója hogy ne csak ő legyen egyedül, tanulja meg, hogy nem csak ő van a világon. Csodák csodájára a kislány azóta kerekedeik és érkezik a kisteső is. Kép

Ezenkivül ez a jelenség az én kisfiammnál is megtalálható igaz gyengébb formában.
Nállunk az a helyzet, hogy kiskorában fuldoklott a darabos ételtől, amitől én iszonyatosan megtudtam ijedni, szinte hisztizésbe ment at az ijedelem. Na már most a gyerek ezt már tudatosan kezeli, tehát ha azt szeretné elérni, hoy figyeljek rá és esetleg abban a pillanatban nem tudok oda nézni akkor jön a keze és ledugja a torkára és öklendezteti magát. Tudaj a gyerek, hoy erre biztos oda megyek mert nagyon félek a fuldoklástól.

Krisztaa
 


Sziasztok!

Nem semmi amiket kitalálnak a kölkök. A zsarolásos hányás nekem is eszembe jutott csak el nem tudtam volna képzelni. (Én annyira utálok hányni!)

Rizike
Tegnap megpróbálta férjem elmagyarázni hogy miért lehet hányás középfülgyuszitól, de mivel latinul mondta csak pislogtam. Majd ma megkérem mondja el emberül is.
 
 


Rizike!

Tehát a bolygóideg ami sok helyen bolyong a testben(?), többekközött a dobhártyát illetve az agyhártyát, valamint az emésztőrendszert is beidegzi, erős izgalmi állapotra mint például a dobhártya nem tudom melyik harmadának birizgálása (gyuszinál a genny feszítése belülről) ingerli az emésztőrendszert és izomösszehúzódással reagál így a gyomortartalom kiürül. Ugyanez igaz az agyhártyagyulladásos hányásra is, mert ez is hányást okoz az agyhártya izgalma miatt. (feszülés).

Remélem értitek.

Zsuzsa
 
 


Sziasztok!

Ha valaki tud adjon tanácsot legyen szíves.
Az én kisfiam is sugárbna hány alkalmanként. Most 2 és fél hónapos.
Megeszi az ennivalóját és a végén sugárban kihányja.
3-4 naponként, d emost 1 hete volt utoljára, de ma is kihányta fél12-kor... Pedig reggel csak 8kor evett 100 ml-t majd ekkor kb. 100 ml-nél kijött az összes...
Nme hinném, hogy direkt hánytatja magát. azt sem, hogy sokat evett volna...
Dr. nénink azt mondja, addig nincs gáz még hízik. De jó ez egy babának???
Még igazából snekitől sem hallottam, hogy hányott volna időnként a gyermeke. Tápszert eszik, milupa milumil hA-t.
Ha tudtok tanácsot adni megköszönném!

KépKép


KOnkrétan mit jelent az, hogy "sugában hány???"
Ugyanis hányni simán kihányhatja időnkét a gyomortartalmat, egy-egy bennrekedt büfi miatt pl...
Sugárhányásnak azt nevezik, ha a gyerek szájától távolra hány, mintha vizipisztollyal lőne, vagy hogy is fejezzem ki magam...
Két és fél hónapos korban ez még vígan belefér.
És még valami: a kihányt mennyiség mindig nagyon soknak tűnik...

Ha később is állandósul ez a dolog, akkor érdemes megnézetni, hogy nincsen e gyomorszáj-szűkülete (állitólag kisebb angyonn szinte minden csecsemőnek van, de a kóros eseteket kezelni kell).

Dokinéninek igaza van: ha a gyerek amúgy gyarapszik nem lehet baj. Szóval semmi pánik!

Ja.. azt írtad, hogy 8-kor evett, aztán valamikor déltájban.. ez elég hosszú idő, lehet, túl éhes volt, túl mohón evett, aztán a bennragadt levegő miatt hányta ki az egészet.
(Ilyen kicsi babánál az etetést úgy kell intézni, hogy két órán belül lehetőleg ne, de négy órán túl se, előbbi esetben állandóan rohad az étel a beleiben és a hasa fáj, utóbbiban pedig már túl éhes, ez most független attól, hogy szopós avagy tápszeres babáról van szó.)
 


Szia AliceKép

Tök jó, hogy pont te írtálKép
Olvastam az írásod a Született feleségek topicbanKép
Nagyon tetszett ahogy összefoglaltad azthiszem a 2. résztKép Tök jó stílusban írtadKép Jól kinevettem magamKép

Hányás:
Hát a sugárban hányás nálunk az az hogy áthányja szinte az egész testhosszát... Mondta a védőnéni, hogy az igazi sugárban hányás az szobányi távolságot jelent, azért az nincsKép
Azért volt ennyi az idő, nem volt 4 óra... mert aludt. Alvó ygereket felkelteni pedig nem szabad!!!
Igen azt mondják hogy én aggódom túl a dolgot.. Meglehet. Csak átérzem, hogy hányni milyen rosszKép Féltem a kisfiam.. EnnyiKép

Próbálok minél jobb anya lenni. Most már értem, hogy elég, ha "elég jó anya" leszekKép

Köszi a tanácsot, próbálok nem parázni...
Ja, ilyne összefoglalót írsz másik részekről is???
Nagyon tetszett "tüchtig" feleség kiejezés, és a többi sok-sokKép

KépKép


Figyelj, minden gyerek hány!
Ki többet, ki kevesebbet. Az enyimek pl. 8 hónapos korukig "buktak", tiszta tejcsarnok szaguk volt időnként - ez egy teljesen természetes reakció a csecsemőknél, ráadásul nem is okoz nekik kellemetlenséget, még csak nem is sírnak tőle, ami nem fér bele a gyomrukba, azt visszaokádják, ezzel is elejét véve a "gondos" anyai túletetésnek avagy a saját mohóságuknak.

Alvó gyereket - igazad van! - nem szabad felébreszteni. Mindig halgass az ösztöneidre, egyébként a sok para tök természetes egy két és fél hónapos babánál. És igen éppen elég, ha "elég jó anya" vagy, jobb mind a kettőtöknek, a babának derűs magabiztos anyára van szüksége...

(Most is írtam összefoglalót, ha nem láttad volna... Kép)
 


Napsugaracska!

Most olvasom a problémádat, mi is hasonló gondokkal küzdünk. Kisfiam két és fél hónapos, most tértünk át a Milupa Milumil HA tápszerről a BEBA HA/AR-re, pont a bukásokat megelőzendő. Mindkét tápszerrel előfordult, legutóbb pont tegnap este, hogy sugárban(kb. 1-1,5 méterre kihányta) Az elsőnél jól meg is ijedtem mert orrán-száján dőlt és nem kapott levegőt. A védőnő szerint gégefő alá került a hányadék és fejjel lefelé kellett fordítani a gyereket hogy magához térjen. Azt tapasztalom, hogy akkor jött ki mindkétszer a kaja, amikor hisztis-nyűgös este után irdatlan iramban próbál habzsolni. Emellett torka is piros állítólag, de láza nincs. lehet hogy ez is közre játszik. Jó lenne ha te is leírnád tapasztalataidat!
Üdv Ancsa
Mylli
 


Szia Milly!

Az az igazság megint volt másfél hét még nem hányt... Már kezdtem reménykedni, hogy elfelejthetjük... Bukás volt/van és lesz is gondolom... Bár amióta egérnek való mennyiséget eszik, azóta nem nagoyn van, inkább csak olyan savó féleség 2-3 óra múlva...
Nem tudom, hogy mi a gond tulaljdonképpen, teljesen tanácstalan vagyokKép
Hány ha sokat ezsik, ha keveset, ha sűrűn eszik, ha ritkábban... Tegnap ismét hányt 2szer egymás után este... Majd ma ismét, de ma már tudtam, hogy tutira fogKép
Viszont most már kezd rákapni a teáraKép
Legalább ez az 1 dolog ami bejön.
Igaz, hogy még nincs 4 hónapos, de már kezdünk bébiételt enni, a nem savanykás bejön. Főleg a sütőtökös dolgok... Inni nagyon szereti, az evést még csak kostolgatjukKép
Ezt legalább nem hányja ki... Bár félek hogy elszólom magam...

Most már 2 hónapja hány, változó gyakorisággal, eddig 4-5 naponta volt hogy 1 hét is eltelt... Most már képes egymás után kétszer is, ill. egymást követő napokon is...
Nem tetszik neki a dolog! Nem érez jó ízt, mert utána rettentően éhes...
Lelkileg meg teljesen jól van, mindent megadok neki ami csak kell. Szeretet, kényeztetés, törődés, tanítgatás minden... Apukája és az egész család is imádjaKép Nem hinném, hogy lelki tényezők játszanának nála szerepet ebben.

na jól megfogalmaztamKép

Bocsi, de megyek mert már nagyon fáradt vagyok!!!

Írj, te mire jutottál, milyen tanácsokat kaptatok eddig??
Nekünk tápszerváltást nem javasoltak!

Szép álmokat!

KépKép


Szia Napsugaracska!

Nalunk is bealltak a hanyasok kb. hetente 1szeri alkalomra. Eppen tegnap produlaltunk egy adagot reggel. Eves utan probaltam beadni neki a cumit mert nem tudott elaludni, es gondoltam hatha segit, hat nem a szajat zarja ossze vagy elforditana a fejet hanem elkezdett oklendezni tole: hat meg is lett az eredmenye. en mar kezdek azzal a gondolattal megbaratkozni, hogy ez igy fog menni mig szilard taplalekot nem kap. a sulya vegulis megvan hetente hizik 1o dekakat. Most 5,6o a nagyfiu.(es 3,38-al szuletett.) mondjuk ha segit,bar tudom nem megnyugtato: a tesom kisfia is tapszeres baba volt: ugyanigy bukott o is egy csomoszor meg sugarba hanyt:meg egy eves koraban is elofordult! Es semmi betegsege nem volt.
Mi pont emiatt a problema miatt kaptuk a surubb tapszert< a BEBA AR-t, hat mit mondjak...
Nagy a lelkiismeretfurdalasom az anyatej miatt, bar onhibamon kivul nem szoptatom mar egy honapja, mert egesz egyszeruen nem fogadta el a cumisuveg utan a cicimet. Fejni meg nem is tudtam az elejetol fogva mert annyi sosem volt. Mindegy az a ket honap is valami, amig kapott tejcsit. szoval azt hittem az anyatejes babok nem buknak, hat most volt nalunk vendegsegben egy ilyen kiskrapek, na ketszer jol megkuldte o is az anyagot a szuleire, mig itt voltak!
Ne izgulj, remeljuk tenyleg mulo dologrol van nalatok es nalunk is szo: aztan majd ha zarodik a nyelocso (kb.egy eves korig)(megnyugtato,nem?) majd csak elmaradnak a hanyasok! Addig meg butorok letakarva, gyerek bufiztetese padlo folott! (Tesomek szonyegpadloja ket ev mulva mar irdatlan szagott arasztott! Pedig allando berloi voltak a takaritogepnek!)
Na ennyi hirtelen most!
Varom a gondolataidat es tapasztalataidat tovabbra is!
Tovabbi jo hetveget!(nem tudok ekezetes betuket irni a ferjem laptopjan a nagy gep meg bedoglott,bocs!)
Ancsa
Mylli
 


Sziasztok! Új (pécsi anyuka) vagyok ... Azt szeretném kérdezni belesett-e valakinek a gyermeke a hányós vírusba? Mennyi idő alatt sikerült kilábalni belőle?
Az én lányom (13hó) 2 napja a vizet is kihányja (enni nem tud), pedig kanalanként adagolom neki... nagyon aggódom. :cry:
Jó lenne egy kis javulást látni rajta...
Valaki hasonló helyzetben?

gyesen vagyok 13 hós Dorci lányommal
 
 


Sziasztok!
Én most járok először ezen az oldalon, ha valaki tud segítsen!!!
S.O.S.
Szerintetek mi lehet az oka annak ha a 2,5 éves lányom 2 napja csak éjszaka 1X- 2X hány és azon kívül semmi baja nincs. Augusztus óta járunk bölcsibe, de azóta csak egy kis megfázásunk volt idáig.
Előre is köszönöm, ha valaki észrevesz!

Dici
 
 


Sziasztok!
A kisfiam pont így viselkedik, ha hosszabb útra indulunk. Mit ajánlotok?
http://www.indavideo.hu/video/Hipp_Hopp_jon_Vuk

üdvözlettel
 
 


Sziasztok!
Hallottatok már olyanról, hogy egy gyermek amint hányós vírusba keveredik, rögtön kiszáradásgyanuval kórházba küldik infuzióra teszik?
A keresztfiam hat évesen így már vagy 4-szer volt kórházban napokig. Kis súlyú, könnyű csontú de arányos gyermek, a doki viszont a törékenységére hivatkozva és az ijedelem miatt, hogy ilyenkor valóban a kis adagokban kapott vizet is kihányja kórházba küldi.
Szerintem ez nincs rendjén.
Ért ehhez valaki????
 
 


Sziasztok!

Mi a torokgyulladásos vírust kaptuk el és a sok orrváladéktól hányt reggel a lányom, most adtam neki protexint, van kombinált orrcseppünk és várjuk hogy végre elmúljon már több mint egy hete tart. De már nem lázas és ez is haladás.

Andi
 


Sziaszotk!

A nyár közeledtével nagyobb figyelmet kell fordítanunk az egészségünkre. Bárkinek okozhat panaszokat, kellemetlen tüneteket, rosszullétet a tartós meleg, de vannak különösen veszélyeztetett csoportok. Ilyenek például a csecsemők, kisgyermekek, és a 65 évnél idősebbek.

http://protexin.hu/emesztesi-zavarok/el ... -hasmenest
klara11
Budapest XI. kerület
 
 


Hányás hasmenésnél mi Restore-t hazsánlunk anyatejbe tejpépbe is bele lehet tenni por állagú. Ez az: http://protexin.hu/termek/protexin-restore-6-tasak
baba585
Budapest I. kerület
 
 


Viszont ha nagyobb már el tudja rágni a tablettát (rágótablettát ) akkor már jó a Protexin Junior.
klara11
Budapest XI. kerület
 
 


Igen a Junior is nagyon jó Marcika már össze is tudja rágni és imádja az ízét úgyhogy eldugtam nehogy cukorka gyanánt betömjön párat :D
baba585
Budapest I. kerület
 
 


Nem tudom ismeritek-e de van egy ilyen új készítmény hasmenésre: http://www.solutix.hu Használtátok már? Mik a tapasztalatok?

baba585
Budapest I. kerület
 
 


Hát igen a gyerekeket gyorsan beviszik azért kiszáradás gyanúval de inkább ez minthogy baj legyen. Persze itatjuk vízzel de ha kihányja akkor nincs nagyon mit tenni. Ha nem olyan durva a háynás akkor szerintem jó a Restore ha már megnyugodott utána. Azt is valamilyen lében kell beadni így azért jó megvárni míg megnyugszik a hasa.
klara11
Budapest XI. kerület
 
 


Igen én ismerem a Solutix Boulardiit nekünk nagyon bevált. Egy kincs csak kevésbé ismerik, pedig nagyon jó és lehet együtt szedni antibiotikummal is.
klara11
Budapest XI. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet: