A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Ja lányok csak egy kérdés. Szerintetek már lehet kicsit hasizmozni? Nem megerőltetően, csak kicsit tornáztatni. Nekem elég nagy pocim maradt vissza.

Kép
bei

Sziasztok!

Köszönöm a kedves sorokat!

Dorkáról még nem írtam nektek. Hétfőn hozták anyósék haza. Nagyon félt Kingától. De másnapra megbékélt. Azóta ha sír fent Kinga, rohan fel hozzá, vigasztalja, hogy "ne sírj Kinga, itt vagyok!" Nagyon törődik vele. Mindig betakarja, játékokat visz neki, nagyon imádja! Remélem később is ilyen jó tesók lesznek!

Ha nem jönnék már, akkor kellemes ünnepeket kívánok nektek!

Kép
Kép
ligetek
Veresegyház

Ligetek!
De jó h Kinga szereti a hugit!

Bei!
Szerintem még ne tornázz!Én megvárnám a 6 hetes kontrollt,ha a doki mindent rendben talál akkor oké :wink:

Béenn!
Sajnálom a rossz éjszakát.Cicit fejd le mindenképp!!!Remélem h nem gyullad be!!!

Köszi mindenkinek a kép dicsiket!

Eper!
jaj de jó h már otthon!!!Szerintem tök ügyi voltál!Nálam biztosan,mert én a 2 ujjnyi tágulásig se jutottam el :lol: :lol:

Remélem h Katinka is hazamehetett ma!

Na mennem kell,még jövök :wink:

annus11

Sziasztok!

Eper: de jó, hogy már ti is otthon vagytok! Örülök, hogy simán ment a szülés és nagy a boldogság! :) Türelem és kitartás az első napokra otthon! :)
Béen: amíg nem nagyon gyullad be a melled, minél előbb kezd el borogatni vizes ruhával. Amennyit csak lehet legyél melltartó nélkül, éjjel mindenképpen, és holnapra nyoma sem lesz a gyulladásnak!
Szerintem a félóránkénti kaja követelés a 2 hetes növekedési ugrás lehet, nálunk is ez volt. Elvileg 24-48 óra alatt visszaáll a normális kerékvágásba. Kitartás!
Menion: lehet, h csak én nem olvastam figyelmesen, de mi van a kezeddel? Komoly fájdalom lehet, ahogy leírtad... Remélem gyorsan rendbejössz.
Edit: tök fura ez a babás Karácsony! Itt van mellettem ez a kis szeretetcsomag, és igen, holnap itt lesz az egész családdal együtt a karácsonyfa körül. És belegondolni is olyan jó érzés, hogy ő már itt lesz, amíg csak élünk. Az ember nem is fogja fel... :)
És abba belegondoltatok csajok, hogy ezt az évet majdnem végig "együtt töltöttük"? Szép kis csapat alakult a fórumon, remélem, hogy meg is marad, és tarthatunk nyaranta babás találkozót!?

Rólunk: volt nálunk a gyermeksebész, és szerencsére ő is azt mondta, hogy "csak" ajakhasadék van, így egy műtét az egész. Február elején megcsinálja, nem kell megvárnunk a 3 hónapos kort, mert el fogja érni az 5 kg-ot addig. A műtét 1.5 órás kb, utána még 2-3 óra megfigyelés, és elvileg már cicire is lehet tenni! Szorgalmazzák a mielőbbi szoptatást, ennek nagyon örülök. Műtét után 1 héttel varratszedés, szintén altatásban, de akkor már nem kell bent aludni, reggel megyünk, délután jöhetünk haza. Mivel a fogmederre is ráterjedt kicsit a hasadék, ezért majd 5 éves korában lesz egy ún. panoráma röntgen, h megnézzék a csontfogak elhelyezkedését és az esetlges csonthiányt. Ő is azt mondta, hogy max fogszabályozásra lehet szükség, más gond szerinte sem lesz. Úgyhogy megnyugodtunk, így azért bíztató a helyzet.

Most megyek, kaptam egy kimenőt, bevásárolok a Sparban a holnapi kajához!
Jövök még!

Kép
orsolymors

Orsi!
Hát ez tök jó hír!
Látod mondtam,hogy minden rendben lesz!
Nagyon nagyon szép szájacskátok lesz majd!
Nálunk ez a kengyel dolog a stressz.
Tökre félek hogy nem jól van ráadva és majd rossz lesz a lábacskája.

Kimentünk délután 3 körül az udvarra és azóta még nem kelt föl.
Lassan kellene ébredni mert 7 körül szoktunk fürdeni.

Ma főztem kocsonyát.Már terhesen is akartam de nem jött össze.Holnap olyat kajálok belőle!Tuti lesz herpeszem.

Szerintem én holnap nem jövök.

Nagyon Boldog Békés karácsonyt Kívánok mindenkinek!
Nagyon örülök,hogy megismerhettelek Titeket és ezt a gyönyörű babavárás minden pillanatát megoszthattam Veletek!
Remélem ez továbbra is így marad és együtt ünnepelhetjük majd a gyerekeink minden fontos pillanatát!
Köszönöm,hogy lettetek Nekem!

[/b]

hadedit82

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk mindenkinek.

annus11

Kép

annus11

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk Nektek!

Kép
cedis

Békés, boldog, babamosolyban gazdag Karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Kép
orsolymors

Boldog, békés Karácsonyi ünnepeket mindenkinek!!! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok lányok.

Haza jöttünk ma a kórházból minden ok Kincső egy kis angyal.
MINDENKINEK BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT KIVÁNOK.
Majd jövök

t katinka

BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MI IS NEKTEK!

cicóka

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
Idén mi kaptuk a legeslegértékesebb ajándékot a világon! :D

Örülök, hogy van ez a fórum nagyon sok erőt és segítséget kaptam tőletek!

Kép
eper74

Kép

Boldog Karácsonyt MINDENKINEK!!!!

Kép

Kép
béenn
Szolnok

BOLDOG KARÁCSONYT!!!
Kép

a legszebb ajándék a fa alatt ;)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Julcsi !!
Csodaszép ez a baba!és micsoda haja van!!!

Béen!
Neked is meseszép a babócád.És hogy nézelődik már!

Annyira szépségesek ezek a topic babák!

Dorotink ma 4 hetes!Olyan hihetetlen gyorsan megy az idő!
Látom nem vagyunk nagyon aktívak.Mindenki hízó kúrán van.Én már úgy unom az evést!
Már csak egy nap és vége a karácsonynak.

hadedit82

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jóltelnek az ünnepek!
Én tök nem tudok pihenni,még délután se :( mire Balázs elalszik addigra Norbi felébred! :roll:
Sajnos Balázs nagyon hasfájós, szinte kaja időtől a következő kajáig sírdogál, néha egy fél órát ha alszik, majd görcsre ébred keserves sírással. :?
Lehet hétfőn veszek Espumisant vagy Infacolt.
Norbi meg annyira hisztis lett mióta öccse van, szerintem féltékenységből csinálja hogy felhívja magéra a figyelmet.Mindenre az a válasza hogy -NEM! :(
szép ajándékot kapott, de olyan kis dúvad hogy félek nem sokáig lesz ép, nem vigyáz semmire. :roll: Néha totál elkeseredek, nem tudom ez a DAC korszak még mit fog kihozni belőle, 3 hónapja még olyan jó kisfiú volt!
Biztos a fáradság beszél belőlem, bocsi, eldugulok.
Én nem megyek sehová Karácsonykor és ide se jön senki Bazsi miatt.Még olyan kicsi, majd január közepétől jönnek rokonok, barátok babázni.
Ti mikor fogadtok látogatót???

További szép ünnepeket!

Kép
Kép
lovaszkata

Ja, szerintetek normális hogy még mindíg picit sárga Bazsi???
Hány hét alatt fog ez elmúlni?

Még annyi hogy nagyon szépek a decemberi babák, én is gyönyörködtem! :lol:
Julcsi..ez a haj! :shock: :D :D Nagyon cuki!

Kép
Kép
lovaszkata

lovászkata
igen ezeket írtam fel én is hogyha kell ezt vesszük és még cebion-t
de remélem nem fog kelleni
mi ma voltunk rokonoknál és kicsit kézbe is fogták szóval az első látogatás meg volt...most majd szólok akik látni akarják hogy ha akarnak jöhetnek persze csak egészségesek
béen
jaj sajnálom a sírós éjszakát én már van hogy belealszok az éjszakai etetésbe mert egyre lassabban eszik a gyerek...nappal még nem gáz hogy van hogy egy órát cumizik na de éjszaka 3kor már majd le fordulok közben...nem tudom mi lenne ha reggelente Laci nem etetne mert yígy akkor tudok aludni legalább...ma még a 9es etetést is megcsinálta így délig aludtam jaj nagyon jó volt bár nem érzem hogy kipihentem volna magam...valszeg ha 3 napig aludnék akkor talán :?

bei
elvileg egyiket se lehet újra melegíteni de már a kényszer rávitt hogy kipróbáljam szóval bírja de azt is bírja ha etetés után megmarad és a következő etetésnél oda adod úgy hogy addig szobahőn volt...csak mikrózni nem szabad mert az kiöli a vitamint a tápiból a tejből meg a védőanyagokat is...
kénytelen voltam kipróbálni mert most már nagyon kiszámíthatatlanul eszik és volt hogy éhes volt és mire megcsináltam addigra bealudt...anyatejet kiönteni nem fogok csak ha megromlik!!!! már kifáradtunk annyira ezektől a kisadagokkal utána pótolós esetektől hogy megpróbáltuk mit bír a tej és mit bír a gyerek :oops:

orsolymors
a kezem azért fáj meg merevedik reggelre mert nem szedem a bogyómat az autóimmun bajomra de hétfőn ha sikerül a dokimat utolérni és megbeszélem mi legyen akkor majd jobb lesz...nem merem elkezdeni nélküle a gyógyszert mert nem tudom hogy azt kéne-e szednem ismét amit eddig vagy már hogy nincs "babaprojekt"se szoptatás lehet hogy mást ír fel nekem....szabin van így tolódik ez is
jó hírek a dokitól de azért próbáld magad megerősíteni hogy bírjad lelkileg a műtét utáni időszakot...nem lesz szerintem könnyű
:( ha abból indulok ki hogy csak egy vérvétel is nagy trauma akkor egy műtét :roll:

julcsi
szép kis ajándék!és tényleg micsoda hajkorona :D

Kép
menion
Budapest

nálunk még "eltelt" az ünnep...volt szép és nem annyira szép pillanata... :?
szép volt mert a kicsi kincsünk ott volt a fa alatt de nem annyira szép mert Lacinak nagyon nehezére esik "ünnepelni" a tesóm meg nagyon nagyvonalúan kezeli a megbeszélt időpontokat
azt hiszem még lesz 1-2 karácsony mire megtanulom mit kell csinálni hogy minden rendben és jól sikerüljön....
az biztos hogy azért a hibák mellett is szebb volt mint az előző karácsonyunk! és idővel majd belejövünk hogy csináljuk hogy a kis Anna Flórának olyan gyönyörű ünnepei legyenek mint nekem voltak a karácsonyok gyerekkoromban! mert azok csodásak voltak!azt hiszem azért imádom ezt az ünnepet!

most viszont pár napig nem jövök mert jönnek rokonok Pozsonyból és keddig itt lesznek :D
a kutyák kapták a legjobb ajándékot asszem idén :lol: olyan malacsültet zabáltak be hogy nekem is összefutott a nyál a számban :lol: de mi is elégedettek voltunk a gyereket elnézve édes volt ahogy bambult a villogó fenyőfát kuksizva :D
Laci csinált 1-2 vicces fotót majd felteszem...
különben csoki mérgezésem lesz lassan és a letornázással nem jutottam semmire...babakocsi kerekét fel kéne fújni de esélytelen ebben az ítéletidőben hogy kimerészkedjünk... :(
ja és dagad a lábam :shock: nem értem miért...1x bevettem vízhajtót is de pl most is nézem és ott marad a benyomat :roll: terhesség alatt se dagadt most meg...ki érti ezt?
a gyerek meg egyre lassabban eszik van hogy egy teljes órán át...nem tudom hagyjam e vagy vegyem el tőle? de így lassan egybeérnek az etetések...és megeszik 10-20ml-t és utána olyan hangokat ad ki mint egy mérges öregember és nyújtózkodik össze-vissza miért csinálja vajon?
na majd jövök ha elmentek a rokonok...addig is mindenkinek további szép ünnepeket!!!!

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Julcsi!
Nagyon édes hajas babátok van!!!!Azt hiszem mindenkinek ilyen szép ajándéka lett idén a fa alatt!

Kata!
Sajnálom h ilyen nehéz a 2 gyerkőccel,nálunk egyelőre Iza tök normális.Áttört neki örlő foga is,szóval már ezzel is jobb egy kicsit!És féltékenységnek eddig nyoma sincs,kíváncsi vagyok mi lesz majd.Januártól megy az apja dolgzni...szóval azt hiszem akkor lesznek nehezebb napjaink!

Menion!
Várjuk a képeket :lol: :lol: Nálunk meg pont idén alakult máshogy a karácsony.Szép volt persze,de valahogy nem a ünnepen volt a hangsúly.Inkább pihentünk.Még Iza se fogja fel h mi is van,az ajándékokra is úgy csodálkozott.Bele kellett jönnie h ki kell bontani őket,és h azokat ő kapta.Jövőre majd biztos jobban fogja tudni miről va szó.Mondjuk karácsonyi számokat már rongyosra hallgattuk :lol: Jön és mondja h "karákon",és akkor be kell tenni neki a karácsonyi zenét,amire táncol :lol: :lol:

Látogató:nálunk már voltak.Anyósom pl itt volt mikor hazajöttünk,mert ő vigyázott Izára.Öcsém és a barátnője hetente többször átjönnek,itt laknak szemben.Apumék is voltak mikor 10 napos volt,majd 2 hetesen előkarácsonyozni vittük tesómékhoz,voltunk vagy 15en :oops: :lol: De egy külön kis szobában alukált szinte végig. :wink: És sétálni is voltunk 2szer is,mert annyira szép idő volt,plusz 12 fok!!!Sütött a nap is,nem tudtam itthon maradni:)))

Kézeljétek,vettünk egy testvérkocsit!Vagyis megrendeltem,remélem a köv héte jön is!Ezt kapom úgymond karácsonyra :lol: Muszáj volt,mert kimentünk sétálni négyesben és rögtön kiderült h Iza nem tud sokat menni,ha fáradt pláne nem...kell neki is a kocsi :?

annus11

Menion!
A lényeget hagytam le!Milyen a cumifej?Hanyas?Lehet h pici Annának már kell a 2es méret?Mármint a 2 lyukú!

annus11

Csajok NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT!!!!!

Bocs hogy csak most,de most már jobban vagyok végre!
Lassan belerázódunk, úgy néz ki tejcsi van. reméljük így marad. :)
Majd igyekszem újra bekapcsolódni...

Puszi

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Bocsánat,hogy eltűntem vagy 2 hete,de ez pont a karácsony miatt van,rengeteg szaladgálással járt és kórházba is kerültem időközben,de majd jövök és mindent elmesélek. Néha tudtalak Titeket olvasgatni,de szeretném bepótolni ezt a kb.2 hetet és visszaolvasok rendesen is,ígérem.

Még nem gratuláltam Nektek: Bogi,Zsanimanó,Julcsi,T Katinka,Eper!!! Minden szépet és jót kívánok Nektek és kis családotoknak,sok egészséget,boldogságot!!! :P

És Lányok:

Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánok Én és "kis" családom ezekkel a képsorokkal,melyek Szentestén készültek!
:)

Kép

Kép

Kép

Kép Angyalka beájult a díszek közé :-)

Kép A LEGSZEBB AJÁNDÉKUNK :-)

Puszi: Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok! :)

Nálunk is eltelt a karácsony. Mi 24.-én elmentünk anyuékhoz vacsorára. Vittük Rékát is. Nagyon jól viselte,amíg aludt. Otthon megetettem mietlött indultunk. A kocsiba el is aludt. Még anyuéknál is aludt,aztán unoka öcsi elkezdett játszani a távirányítós tankkal és én már tudtam, hogy nem lesz jó vége és fel is ébredt. Onnantól nem lehetett megvigasztalni. Gyorsan megvacsiztunk,aztán mentünk is haza. Itthon minden rendben lett. Szerintem az volt a baj, hogy felébredt és érezte, hogy nem otthon van, idegen volt a hej. Tegnap meg anyósékhoz mentünk ebédelni. Ott egész jól viselkedett. Nem sírt,aludni sem aludt, de mire indultunk haza azért sikerült elringatni.:)
A látogatók már jöhetnek hozzánk, bár még családon kívül nem volt senki. De szilveszter elött barátnőim biztos jönnek már.
Életem gyarapszik Már majdnem 4 kiló. Azaz 3800 gramm.:) 3400-al jöttünk haza.

Menion! Újra melegíteni akkor nem lehet. De ha 1x mikrózód az első melegítésnél az is árt a tejnek és a tápszernek? Akkor hogyan melegítsük? Forró víz alá tartva az üveget kicsit hosszadalmas és sok víz elfolyik.:(
Szerintem is pici a lyuk a cumin. Csak ha váltasz nagyobbra ne ijedj meg ha eleinte néha félre nyel, meg kell szoknia, hogy jobban jön a cucc.:)

Cicus!!! Nagyon jók aképek!!! Angyalka nagyon édes!!:)

Lovász Kata! A sárgulást nem tudom, hogy normális -e. Balázskát pedig valahogy hozzá kell szoktatni tesóhoz. Be kell vonni pl a pelkenkázásba stb... pl. pelenkázásnál mondjad neki, hogy mit adjon a kezedbe, hogy segítsen. Így nem fogja mellőzve érezni magát. És vele is kell foglalkozni, dajkálni, hogy érezze nem veszített el. Ez biztos nehéz most neked és Balázsnak is, de el fog múlani ha többet figyelsz rá is, hogy tényleg ne érezze, hogy ő most mellőzve van.

Julcsi
! Áron nagyon édes!!! :)

Kép
bei

Sziasztok

NAGYON BOLDOG KARACSONYT KIVANUNK MINDENKINEK :!: :!:

Noel es Berni

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

Sziasztok!

Nálunk is vége a Karácsonyozásnak, de elég is volt. Szenteste nálunk volt a család, anyu, anyósék, és az unokatesómék hárman. Jól sikerült minden, a kaját úgy dobtuk össze, én csak levest főztem, ill. egy fajta húst sütöttem. Anyós töltöttkáposztát hozott (amiből sajnos nem mertem enni... :( ), anyu pedig halat. Bogi jól viselkedett, nyugis volt egész este, nézegetett és aludt. 25-én csak hármasban voltunk, ma pedig tesómék jöttek délután. Elfáradtam. Nagyon.
Csatolok pár képet:
Bogi csiniben :) Kép
Együtt a fa alatt:
Kép
Holnap majd jövök és visszaolvasok.

Kép
orsolymors

Sziasztok!

Gyönyörű angyalkák kerültek a fa alá :D

Nekünk gyorsan eltelt ez a pár nap. Jó volt együtt lenni, hármasban.
Réka tündérlány, szépen szopizik, én meg folyamatosan félek, hogy elég tejem legyen.
A fürdetések nagyon viccesen zajlanak, férjem fogja én fürdetem vagy fordítva, bénázunk rendesen, a Kiscsaj meg nagyon élvezi a pancsolást.
Ma jön a védőnő, a gyerekorvos már volt aznap amikor hazajöttünk. Nagyon szimpatikus, sok tanácsot adott.

Sajnos a férjem dolgozik, így én egyedül vagyok itthon mióta kijöttem a kórházból.
Ma takarítani is szeretnék! vagyis frászt szeretnék csak kell!

Kép
eper74

sziasztok.

vége a karácsonynak.
szent este mi is négyesben voltunk.Domival díszítettük a fát apa meg babázott.
Doroti tök nyügi volt már este.
aztán úgy volt,hogy szombaton anyuéknál lesz ebéd de beteg lett és inkább elküldte a kaját.tegnap meg anyóséknál volt kaja.
ahhoz képest elég jól sikerült.
Ma meg megint szürke hétköznap.délben megyünk a Dorotival tanácsadásra méreckedni meg kap szurit is.Domit meg viszem dokihoz mert ez a r....dt köhögés egyre rosszabb lesz.már a Dorotinak is porszívózom az orrát.apa meg dolgozni van,de csak 2-ig.
tegnap dél óta meg szakad a hó.már alig lehet bejönni az udvarba.

de a kiskutyák nagyon élvezik a havat.
mindenkinek szép és sírásmentes napot.

hadedit82

Ja és a Doroti ma egy hónapos!
Hogy megy az idő!!!!

hadedit82

Sziasztok!

Ma délelőtt mi is kettesben vagyunk a 4 hetes nagylánnyal! :) Evett, tiszta a pelus, alszik, mint a bunda! :) Délután apa talán haza tud jönni.
Tök jó, hogy Karácsonyra minden babásunk hazaért!
Cicus: ez a kórházasdi nem hangzik túl jól, remélem nem volt komoly.
Bei: én úgy tudom, hogy sem a tejet sem a tápszert abszolút nem szabad mikróban melegíteni!
Edit: nincs fotó a kiskutyákról amint a hóban nyomják? Olyan kíváncsi lennék, biztos nagyon zabálnivalóak!
Milyen szurit kap ma Doroti? Van vmi kötelező az 1 hónapos tanácsadáson? Mi szerdán megyünk, nekem mondta a védőnő, hogy szuri is lesz... :roll:
Eper: inkább pihenj, alig, hogy hazaértél, máris takarítani akarsz? Megvár! :)
Én ma ismét mosónőt játszom. Hogy honnan jön össze mindig ennyi szennyes, fogalmam sincs!? :?
Megyek is, mert lejárt a gép.

Kép
orsolymors

Sziasztok! Orsi!! NAgyon jók a képek!!! :)

Opssszzzz. Én melegítettem mikróbab mindegyiket. A kórházban is melegítették. Én be szoktam keverni pár adag tápszert hidegen. beteszem a hűtőbe és annyit melegítek belőle,amennyi kell. De tegnaptól már nem így csinálom. Meleg vizzel keverem a tápszert és nem hűtöm le. Mindig csak annyit ,amennyit megeszik. De a tejet, ha lefejem be kell raknom a hűtőbe. Majd akkor azt is forró vizzel melegítem fel ezután. :shock:

Csajok
! Szerintetek az baj, ha a varratomnál van egy pont ahonnan kis véres váladék szivárog? De nagyon kevés és pici ponton. Sebhintőporral kezelem. Vagy mit csináljak vele?????

Valaki kérdezte múltkor, hogy milyen popsikrémet használunk. Mi is a gyógyszertárit. És Rékának is kicsit piros a nunija, de szerintem ez nem baj. Nem mindig piros. Talán attól függ mennyi ideig van a pisis pelusban.

Kép
bei

Ja és én is ma este 8ig egyedül vagyok és 30-31-1.-én is három nap egyedül leszek reggel 8-tól este 8-ig- :(

Kép
bei

Sziasztok!

Bei: nem hangzik jól ez a varratos dolog, szerintem említsd meg az orvosodnak.

Én melegítem a tejet és a tápszert is mikróban, senki nem mondta eddig, hogy nem lehet.

Nekem a dokinő azt mondta 2 hósan van az első kötelező oltás.

Most mennem kell, kamilla sír, nagyon nyűgös, sokat fáj a hasa. Ma voltunk először 5 percre levegőzni.

Szépségesek a babák!

Kép
cedis

Sziasztok!

Úgy látom mindenkinél jól teltek az ünnepek.
Mi is hármasban karácsonyoztunk, csak 24-én délután voltak a párom szülei néhány órát, de a vacsi már kettesben volt az urammal. Nagyon jól éreztük magunkat, igaz 26-án Barni kissé nyűgösebb volt, de annyira nyugis volt minden és olyan boldogságos....

Tápszer: mi is többet készítünk el egyszerre és cumisüveg melegítőbe tesszük (a barátnőm megkérdezte mit vegyen a gyereknek, hát ezt kértünk - két lyukú így a lefejt tejet is beletudom tenni), de már melegítettük mikróban is, igaz csak a tápszert.

Tejcsi ügy: éppen arra készülök, hogy hívok egy laktációs tanácsadót, mert úgy látom lenne tejem, csak a technikánkkal van gond. Szóval próba szerencse, szorítsatok, hogy tudjon segíteni.

Julcsi: nagyon jó a kép, és Áron igazán gyönyörű, és mekkora hajat növesztett :lol:

Orsi: nagyon örülök, hogy jó hírt kaptatok a sebésztől, nagyon szorítunk majd!

Cedis: mi is küzdünk a hasfájással, de annyira nem rossz a helyzet, egy-egy nap van amikor rosszabb. Általában az Infacol bevált.

Eper: ma én is takarítottam, és szerencsére mindennel végeztem, Barni hagyta.

Ma már másodjára levegőztünk mi is. Tegnap még ablaknál, ma már a teraszajtóban babakocsiban. Be is ájult tőle 4 órát aludt.

Na megyek, lassan ébred a kis mormotám.

cicóka

Szép jó reggelt!

Nálunk is elteltek az ünnepek, szép volt, jó volt. :) Teszek fel képeket a g-mailre. :) Először családdal - anyáéknál töltöttük a szentestét, majd a második napján édeshármasban. :)

Gyógyszertári popsikenőcs: igen ám, de az elég sok fajta van. Mi is befürödtünk vele. A doki felírt egyet, de a kórházban más fajtát használtak, úgyhogy vissza kellett térnünk arra (urguentum neonatorum - azt hiszem, ez a neve) .

Melegítés: nem szabad mikrózni, mert az csírátlanít, vagyis pont azt az anyagokat pusztítja el az anyatejben, amit nem kellene. Én egy edényben vizet melegítek, és abba állítom bele a cumisüveget.

Cicóka!
Szorítok, hogy bejöjjön a tanácsadás - sajnos nekem egyik ismerősömnek sem vált be, csak kifizettek egy furik pénzt... Én azt mondom, az a nyitja, hogy minél többször mellre tenni a babát - ha kell szinte egész nap....

Levegőzés:
Már voltunk a szomszéd utca végén - apa ölében. Pont most szerettem volna bevetni a babakocsit - erre itt ez a jó hideg idő. Így a héten biztos nem indulunk neki. :(

Bei!
Ha a következő etetésnél felhasználod, addig akár szobahőmérsékleten is eláll a tejcsi. :)

Karácsonyra emelhető szintű járókát (Geuther) vettünk Csücsöknek, bele a játszószőnyeg - imád abban zsizsegni a nappaliban velünk. :) Most is itt magyaráz. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
katinkababa
Eger

sziasztok!
hát mi azért kaptunk szurit mert mikor terhes voltam akkor nálam kellett volna nézni a hepatitiszre vért.de vagy le sem vették valamiért vagy elkeveredett az eredmény.mindegy is mostmár.
úgyhogy a Doroti most két oltással többet kap.egyet tegnap 1 hósan a másodikat meg 3 hósan.
ez az az oltás amit amúgy első osztályban kapnak meg.de mi most kapjuk.kicsit sírt,de a Domi tündér volt és odaállt a kis buksijához és mondogatta neki hogy
-így leszel nagylány,és nem fog fájni!
-látod a nagytesó sem sír!
nagyon édes volt!!!

ja és képzeljétek!!
a nagylány egy hónap alatt 850gr-ot szedett fel.
pont egy hósan 3850gr és 52 cm.
tisztára elképedtem.

Orsi
a kiskutyákról még nem csináltam képet,de a Jézuska fényképezőt hozott és majd csinálok.

tegnap mi menet közben levegőztünk de most nem merem kivinni mert a Domi is köhög még meg tegnap már a Doroti is köhizett párat.

jaj ma csönd van délelőtt mert a sógornőm elvitte a Domit játszani.
kicsit én is összerakom a karácsonyi romokat.
Ha ez a tündérlány hagyja.

hadedit82

sziasztok!

tündériek a babák :o

császáros csajok!
nekem még sosem volt semmilyen műtétem, semmilyen varratom... meddig normális, hogy a varrat alatt be van totál keményedve? gondolom az maga a vágás/heg. olyan kb ujjnyi vastag, majdnem végig a vágás vonalán. és eléggé érzékeny.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Halihó!

Megint csak helyzetet jelenti jövök, bocsiiiiiii!
Napjaink Zsófi babával igen zűrösek voltak az utóbbi néhány napban...de talán-talán látszik a fény az alagút végén...:)
A hasfájásra eddig szinte mindent kipróbáltunk, a doki írt fel neki gyógyszert, egyelőre azt használjuk, de ma vettem szélcsövet. Kipróbáljuk azt is, ha beválik leállunk a gyógyszerről.
De egyébként a fő problémánk az utóbbi időben az éjjeli ordítás volt, rendszeresen úgy este 9-től hajnal 1-ig. De annyira sírt szegénykém, hogy alig kapott már levegőt. Elég ijesztő volt és nem tudtunk vele mit csinálni, semmi sem használt. A szopizástól egy pár percre megnyugodott, de aztán meg gondolom túletettem és már fájt a pocija, akkor meg azért sírt szegénykém. :(
Tegnap volt a védőnő és kikérdezett. Rájöttünk közösen, hogy délután túlalussza magát és ezért éjjel kukorékol, így hát kitaláltuk, hogy nem hagyjuk aludni az esti fürdetés előtt egy pár órát, akkor kifárad. A fürdéstől még jobban, mert az szintén hatalmas ricsajjal zajlik. Utána szopi és alszik. Lekopogom a tegnap esténk így zajlott, elaludt este 8-kor, utána ébredt 10-kor, evett, elaludt és utána csak 2x keltett fel enni, akkor sem ordítva, csak szépen nyöszizett az ágyikójában. Persze nem szeretném elkiabálni, de bár csak tendencia lenne belőle!
Úgyhogy ma délelőtt VÉGRE kimozdultam egyedül. Zsolti letakarította a kocsit és nyakamba vettem a várost. Vettem szélcsövet, homeos bogyót a cicimre, mert még mindig be van repedve...:( és törpikének egy pár ruhácskát, mert alig van rávaló kis rugdalózó és body itthon. Mindenki nagyobbakat vett. Bár ha így folytatja nem lesz sokáig jó rá semmi, mert már 3440g-ra növekedett a súlya, 3150-et mértünk másfél hete, mikor haza jöttünk. :) Gondolom ez jó.
Ja, és tegnap voltunk babakocsival egy kört levegőzni!!!! Szuper volt. Ma nem fog menni, úgy látom... -itt 9C fok van. :(

Kép

Kép
béenn
Szolnok

sziasztok!

bei varratnál nekem is van egy rés ahol sajos begyulladt, kicsit meg is ijedtem , mert azelső csaszinál nem volt ilyen, fertőtleníteni kell. alkoholozzuk, meg nekünk ajánlotta a doki a fertőtlenítős sebhintőport (kvázi úgy kezeljük mnt a baba köldö
két) de a hintőpor nagyo beletpadt és macerás volt kiszdni, mert rálóg ugye a pcim... így mostca alkoholozzuk, és hanyatfekve próblom szellőztetni mikor módomban áll, azért hayatt. mer így éri a legtöbb levegő.

julcsi én ilyt nem tapasztaltam egyik hegem nél sem, de állíólag normális, ne ess kétségbe idővel nem is érezzük majd, cak sajns arra nem emlékdszem már hogy mennyi idővel.

és náhány kép:
Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Béen: Nagyon sajnálom, hogy ennyit szenvedtek a hasfájástól. Remélem javul majd a helyzet.

Cicóka: Mit mondott a szoptatási tanácsadó? Tudott segíteni?

Mi jól vagyunk. Kicsit zsúfoltak a napjaink. Eddig minden nap jött valaki.
Képzeljétek 3250 grammal született Réka, 3000-el jöttünk haza és a tegnap esti mérésnél 3200 volt :D
Az esti szopizás után (9óra) csak egyszer kelünk éjszaka aztán már csak reggel, úgyhogy nem panaszkodhatok.

Kép
eper74

Szisztok!

Szüléstörténetem:hát nehéz volt 19-én este 10 órakor kezdett folyni a vizem de fájások nem voltak nagyon erősek igy huztam az időt amig lehetet vettem egy forró fürdőt aztán a fájások is sűrűsödtek aztán megint elment egy jó adag viz meg már fél perces fájások voltak 3-5 percenként aztán mire elkészültem arra Kinga is elkezdett hányni szegénykém :cry: nagyon rossz volt és sajnáltam itthon hagyni de menni kelllett :cry: megvizsgáltak és3 ujjnyira voltam nyitva :) megkaptam a beöntés sétálgattam aztán zuhany utánna meg jött a fekete leves :cry: a dokim közölte hogy ő délelőtt haza kell repüljön ez volt fél hatkor aztán tágitották kézzel a méhszájat nagyon fájtam :cry: nem vártak a tolófájásik igy mondták nagy levegő oszt nyomás hát nagyon nem akart kibujni a csajszi igy a szülésznő huzta én nyomtam a dokim meg könyökkel nyomta ki belőlem szóval brutális volt azt hittem ott halok meg :cry: repedt a belső méhszáj is meg vágtak is és mindent éreztem :cry:de aza a fontos hogy Kincső rendben van egészséges kis angyalka :)

t katinka

Aztán 24-én engedtek haza a kórházzal semmi baj csak 4 nap nem volt egy k...a nődoki hogy kiszedjék a varratom :evil: aztán esti vizit után kiszedték :roll: nagyon megkönnyebbültem már nagyon huzódott :evil:

A karácsonyunk az eltelt végig feküdtem még mindig nem pihentem ki magam rendesen :wink:

Most itt vannak a szüleim sokat segitenek a látogatók meg nem zaklatnak szerencsére :wink:

Ja és Kinga is bekerült a kórházba 20-án este kiderült hogy rotaja volt szóval igy meg még nehezebb vvolt de a dokik nem engedtek hogy megnézzem Kingát nagyon rossz volt de szerencsére rendbe jött igy 23-án haza is engdték :wink: apa volt bent vele.

Majd még jövök mindenkinek nyugodt estét :wink:

t katinka

Sziasztok!

Tényleg belassultunk kicsit, talán mindenki a Karácsonyi nagy kajálásokat piheni.... :)
Húúú Katinka, ez nem hangzott valami jól. Még a hideg is kirázott, ahogy olvastam a szülésed. Le a kalappal előtted, hogy így helyt álltál! Lényeg, hogy Kincső baba jól van és minden oké. Egyébként Milyen baba Kincső?
Eper: akkor ma már tuti megvan a születési súly! ;) Gratulálunk! :)
Bogi: csuda csinos a kisasszony ebben a ruciban! És családilag is szépek vagytok! ;)

Nálunk minden rendben, ma megyünk először tanácsadásra. Kíváncsi vagyok mennyit mérnek majd, mert látom, hogy belenőtt a 62-es rugikba. Súlyban szerintem olyan 4400 g körül lehetünk, legalábbis mi ennyit mértünk hétvégén.
Tegnap látogatási dömping volt nálunk, 2 család is jött. Kicsit ki is akadtam, mert az egyikben egy mandulagyulladás, a másikban sima nátha, és eljött látogatni.... :? Nagyon remélem, hogy Bogi nem szedett össze semmit, igaz távol maradtak tőle a beteget, de hát az egy légtér az egy légtér.

Annus: mi van veletek??????????

Kép
orsolymors

Sziasztok!

Én is itt. Hát igen a karácsony mindenkit lelassít.

Katinka: elég rosszul hangzik, amit írtál! És mindezt azért csinálták így, mert ment a doki gépe?

Bogi: édes a kislány!

Julcsi: nekem is keményebb a seb széle, azt mondták ez természetes, és akár több időben is telhet, hogy felpuhuljon.

Bei: szerintem is beszélj a dokiddal, nehogy valami elfertőződjön.

Eper: arany életetek van akkor a pici lány mellett. Még nem volt a laktációs tanácsadó, holnap jön, majd beszámolok.

Nekünk sajna kemény éjszakánk volt, hasfájós. Eddig ez csak napközben kínozta, de most negyed 1-től fél háromig kínlódtunk. Aztán még kelt fél hét előtt, szopizott és aludt negyed 11-ig. Most itt szuszog mellettem a bölcsőben és nézelődik.
Viszont borzasztóan szeles 2 napja, de annyira, hogy szinte nem lehet megmaradni mellette, mert olyan büdöseket pukizik. Utoljára vasárnap hajnalban rakta tele a pelust.

Egyébként mi is szépen fejlődünk, a múlt heti hízás 37 dkg volt, szombat este mérlegelünk és 3340 g volt és 58 cm. Ahhoz képest, hogy miután hazajöttünk még csökkent a súlya és 9én 2560-at mértünk, elég jól összekapkodta magát.

cicóka

Cicóka: 4 hetesen már nyugodtan ki lehet próbálni hasfájásra a Gripe Water-t, mi 3.5 hetes kora óta használjuk, bár a papírján 1 hónapos kort írt, a gyógyszertárban azt mondták, h nyugodtan. Nálunk megoldotta a problémát a bélgörcsökkel. Most is tekereg elég sokat, nyomja szinte egész nap, de nem sír, napi 2-3 széklet van legalább és csomó puki. Na meg csomó mosoly utána. :) Próbáljátok ki, hátha...
(Nálunk az infacol és az espumisan kb 3-4 napra oldotta meg a problémát, utána minden ugyanolyan lett, mint előtte. :( )

Kép
orsolymors

Sziasztok!

Nekünk is volt két light-os hasfájós napunk - bár elég volt a Babamosoly helyett a Mecsek Baby (kamillát is tartalmaz) teára váltani.

Eredmény: át kellett öltöztetnem, annyit pakolt a pelusba. :) :oops: :lol: :oops: :lol:

Ennek ürügyén le is mértem: 3420 gramm - két hete kedden még 2600 volt. :) Napi olyan 6-700 millitől nem is csodálom. :)

Orsi!
"Gratulálok" a látogatóidnak! :evil:
Nálunk szerencsére erre különösen figyeltek. Amikor Balázs a korán volt, hozzám sem jött olyan látogatni, aki beteg - nehogy áttételesen ráraggasszak valamit.
Szóval szerintem felnőtt, értelmes embereknek erre illene odafigyelni.

Kata
Lilypie First Birthday tickers
katinkababa
Eger

Kép
menion
Budapest

annus
a pihenést irigylem mert eddig egy pillanatra se tudtam ledőlni éjszaka a kismanó műszak nappal meg a vendégek körüli tennivalók...még úgy is hogy Laci volt a konyhafőnök nagyon sok volt és totál ki vagyok purcanva...de nagyon örültem hogy jöttek mert ritka alkalom (külföldiek) meg aztán látni az örömöt rajtuk ahogy a gyerekre néznek az nagyon jól esik!
na de tegnap visszautaztak így mától kezdődik a pihenés!
cumi:nullásakat vettünk de kaptam a kórházból olyan durung nagy cumit is amit ott használtunk és annak tuti sokkal nagyobb a luka...nem tudom melyik a jó mert ha kicsi a luk akkor megy a vacakolás ha meg nagy akkor majd meg fullad mikor éhesen nekiesik és mohó...most azt csinálom hogy pár szívás után kihúzom a szájából hogy ne nyeljen félre és mikor kicsit "lehiggad"akkor adom oda...úgy tűnik beválik...legalábbis ez a része most ok...csak újabb gondunk az lett hogy apa lassan 2 hete itthon van és nagy szeretettel eteti a lányát!akkor is mikor nem is éhes csak társaságra vágyik :roll: ezért elkezdtünk össze-vissza enni aminek az lett a vége hogy tegnap tetőzött a dolog egy nagy hányásban :( eddig még sose hányt! szóval este beszüntettem az "igény szerinti evést"...magyarázom Lacinak hogy most már neki nem csak kaja kell ha megnyösszen úgyhogy ne a cumit tolja a szájába rögtön hanem foglalkozzon vele...
de azért reggel ha nem lettem volna résen megint megetette volna 2 órával késöbb :?
nagyobb adagokat eszik néha rájön nagyon az éhség főleg esténként de megpróbálom visszaállítani a 3 óránkénti evést legfeljebb hozzápótolok ha nem elég a kaja...
na meg persze nagyon bezavart neki az is hogy sok vendég volt sokat volt fent és nagy hangzavar meg fények és idegen helyek voltak(tesóméknál,szomszédban is rokonok vannak így átvittem oda is)
jó hogy külön szobába be tudod tenni a gyereket!pláne ha ilyen sok a rokonság!jó neked hogy ennyien vagytok :D

Kép
menion
Budapest

bei én holnap megmtatom a seb em a dokimnak, de at mondta hogy valamelyik bdelső varrat nehezn szívódik és az tisztul így, der azérft hlnap mgmutatom neki.

Látogatk, nálunk anyumék és mamámák voltak és majd január elején jön az ünokatesóm még mert ő megy vissza 4-én angliába így vele kivételt teszek, de más még nem jöhet.

Csaninál 6 hét után engedtem az embereket hogy jjjenek, DE GÉSZSÉGESEN!!!!

Szabina szerencsére szépen szopizik 600 gr körlnaponta, Csani 1 hónapoas elmúlt mire ennyit tudott enni, szerintem pár nap és megvan a születési súly!

Puszi mindenkinek

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?