Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Végre van időm írni pár sort.

Mensi:nekem annyi változott,hogy az első 2 napban jobban görcsöl a hasam.Mennyiségileg ugyanolyan mint volt.

Karácsony:mi is jól elhúztuk az ajándék megvételt. :cry: (és ez szinte mindíg így van.)A lakást már feldíszítettem,egy pár ajándék már megvan,de hátra van még a csomagolás,sütés,fa,többi ajándék beszerzése.....Szóval sehogysem állunk. :cry: :oops:

Márti!
Örülök,hogy legalább a tápi csúszik.Gratula az első nagylányos képhez,mi is kérünk belőle!

Mumuska!
Nagyon ügyi vagy.Én még soha nem sütöttem püspökkenyeret.
Bizti sikerül másodjára is!

Viktim!
Ti hogy vagytok?

Baby!
Ügyi a kis Jázi!Majd rákap az étel ízére és főzhetsz egész nap!!! :D
A szánkó nagyon jó ötlet.Én is szeretnék a Majának,csak nem tudnám hol tárolni. :cry: Ezért jó a magánház......De jó nektek,hogy lesz külön fészketek!Hol sikerült venni vagy építettetek?

Neszka!
Mizu veletek?Jól vagytok?Tudsz már pihenni egy kicsit?

Mi jól vagyunk.Virít az első fogacskánk,állunk,dumálunk,jókat eszünk.....szóval most egy szavam se lehet.Nézegetem a zenés foglalkozásokat,játszóházakat itt Szegeden.Van valakinek tapasztalata ezekről?Én szeretném vinni a Maját.

Mennem kell.Puszi!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Márti: lehet, hogy most már csökkenteni kéne a köptető adagját, mert, a köptetők önmagukban is serkentik a köhögést. Például, ha eddig 3x kapta egy nap, mostantól kapja 2x 2-3 napig, az esti adag maradjon el. Ha 2x kapta, akkor elég csak reggel beadni. Ha éjszaka nagyon zavarja, kínozza a köhögés, akkor este inkább köhögéscsillapítót kapjon pl.: a Robitussin szirupot száraz köhögésre. Emellett nagyon fontos a bő folyadék, hogy a bentmaradt váladék híguljon és jobban kiürüljön.

Majd este jövök bővebben, ha Timike elaludt, mert mellette elég nehéz netezni :?.

Sziasztok, szép napot Nektek!
Viki Kép
 
 


Sziasztok!

Elnézést mindenkitől, hogy ilyen sokára válaszolok, csak még mindig nem nagyon alszunk és mostanában gondolom az idő miatt is elég nyomott vagyok.
Suzy gratulálok és nagyon jó egészséget kívánok Nektek!!!

Baby: Sajnos vizeletet a vizeletgyűjtő zacsival nem sikerült venni, mivel nem volt itthon steril vatta ezért nem volt más választásom és most lehet, hogy jót fogtok nevetni rajtam, de beletettem a pelusukba tampont, elég béna megoldás volt, de legalább így sikerült valamennyit összegyűjteni:-))) a vizsgálathoz. Szerencsére nem találtak semmi kórosat.

Majka: Köszönjük jól vagyunk egyébként a nemalváson kívül nincs semmi gondunk. Napközben a lányok jól elvannak, játszanak, így legalább rendbe tudom tenni a lakást néha. Janina nagyon tanulékony, hihetetlen, hogy mennyi mindent meg tud jegyezni, csak mondok neki egy szót, utána csinálok valamit és következőre már tudja is mi mit jelent. Megtanulta a tapsi-tapsi mamának, a pisze-pisze orros piszét, meg mikor a hasamra fektetem és mondom neki, hogy borulunk, akkor kezd az egyik irányba dőlni és hagyom, hogy leforduljon a hasamról a kezembe, nagyon élvezi. Szonja inkább úgy elvan magában, mivel ő már tud közlekedni ezért rá oda kell figyelnem, hogy merre megy, de még csak kúszik meg forog, viszont nagyon jól elvan a játékaival, meg imádja a Szezámutcát nézni:-) Őt hiába próbálom tanítani bármire csak jókat nevet rajtam, utána már menni is akar tovább csinálni az ő saját kis dolgait:-)

Viktim: köszönöm, hogy válaszoltál. Én is úgy gondoltam, hogy a jóga talán segít a mozgásuk fejlődésében, azért is kezdtem el járni. A klinikán is mondták, hogy menjek velük gyógytornára, de az a baj, hogy
olyan sokat kell várni és két gyerekkel nincs türelmem hozzá, mert ott egyesével tornáztatták őket és mire az egyikkel végeztek a másik elunta és csak sírt, úgyhogy azért választottam a jógát. Itt nagyon aranyos az edző, mert ő tornázik az egyik leányzóval én pedig a másikkal:-)

Na mennem kell sajnos, kezdődik az este 6 és 7 közötti hiszti:-)


Szép estét Mindenkinek!
 
 

 
 

Sziasztok!

Ahogy ígértem, itt vagyok :).

Majka: mi zeneoviba járunk, hetente 1x, egy órás foglalkozásra. Nagyon szeretjük, aki tartja, elég szimpatikus, sokat énekelünk, táncolunk, mindenféle hangszert kipróbálunk. Szerintem abból a szempontból is jó, hogy Timike is jót szórakozik és hasonló korú gyerekekkel van, szokja a társaságot.

Mi most egészségileg nagyjából jól vagyunk (kopp-kopp-kopp)-(off: én sajnos az itthoni dolgok miatt lelkileg sokszor eléggé meg vagyok zuhanva), amennyire tudunk, azért mindennap kimegyünk a levegőre. Timikének eléggé tetszik a hó, úgy vettem észre. Új fog már 1 hónapja nem nőtt, már néha eszembe jut, mi van, ha csak 5 foga lesz :? :lol:-persze tudom, hogy ez nem igaz!
Képzeljétek: lánykám ma napközben aludt 1.5 órát, és ráadásul teljesen magától aludt el :D :D :D! Lehetett is érezni, hogy ma nem volt olyan nyűgös.
Kajafronton meg úgy érzem, kezd válogatós lenni, mostanában nem kell neki a kenyér meg a sonka, csak a főzelék. Emellett nem jó, ha elterelik etetés közben a figyelmét.

Márti: Hozzád, mint nagyobb gyermekes anyukához lenne egy kérdésem: Tina kb. mennyi idős korában kezdett "szót fogadni"? Ugyanis Timikével most ott tartunk, hogy mindent rámolna, szájába venne, szétszedne stb., azaz a tomboló-romboló korszakban van. Tudom, hogy még nem tudja, hogy sokszor kárt tesz, de ha mondom neki, hogy "Nem szabad, tedd le stb.", akkor a legtöbbször csak azért is csinálja tovább. Ez oltárira fárasztó, remélem ez nem marad így, mert pszichiátriai eset leszek :evil:!

Karácsony: én már annyival közelebb vagyok, hogy a nagyszülőknek megvan az ajándék: fényképes falinaptárt csináltatok Timike fényképeivel, remélem örülni fognak. A többi ajándékot holnap vesszük meg.

Minden jót, jó éjt Mindenkinek!
VikiKép
 
 


Sziasztok!

A fényképes naptár nagyon jó ajándék, mi is csináltattunk a nagyiknak meg a dédinek is! Biztos örülni fognak neki! :D
Tavaly fényképes hütőmágnest csináltattunk mindenkinek, és sikert aratott!

Viki: nálunk is ez a tombolós időszak van Boncinál. Ha szolok neki hogy ezt vagy azt nem szabad, rájön a dili, eldobál mindent harapdál és ha más nincs kéznél saját fejét üti! Mint valami kis örült!
Állítólag hamar elnövik ezt a korszakot, legalábbis nagyon bízok benne! Bár utána meg jön a következő korszak, mindig lesz valami aktuális dilije!
Tényleg mikortól fogadnak szót a gyerekek??
Egyáltalán szót fogadnak valamikor??

Boncinak sincs sok foga, még mindig csak 4 db- bal büszkélkedhet, de azt a négyet már jól használja! Olyant belém harapott, hogy felkiáltottam, amitől persze megijedt és sírt, de talán megtanulta, hogy ne harapdáljon! :oops:

Megyek, mert ébredezik a lányka! Üdv mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Szotfogadas nalunk ugy megy, hogy ha szolok, hogy ezt vagy azt nem szabad, akkor meg vagy ketszer ram nez, hogy biztos nemet hallott-e es utanna nagyon fajdalmasan( kisse szinpadra illoen) elkezd sirni a szentem, nekem meg lelki furdalasom van, de amit nem szabad, azt tenyleg nem szabad! Ennel talan jobb lenne a hiszti is!~
Nekunk nyolc fogunk van es mar jon a tobbi is, szenvedunk is veluk eleget!
Majka! Mi ringatora jarunk hetente egyszer egy orat, es Vivi altalaban jol szokta erezni magat: mondokakat tanulunk, enekelunk, jatszunk, hangszereket hallgatunk es a csoppsegek neha meg tancra is perdulnek, vagy megtamadjak az oktatot a hangeszere miatt
:oops:
Na ,mennem kell, felebredt a lanykam!

 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy csak most írok, de úgy el vagyok havazva, hogy semmire nincs időm :( . De most már alszanak a gyerekek, a Zuram a haverokkal , szóval van egy csepp levegővételnyi szünetem :D.

Viktim, köszönöm szépen a válaszod. Most áttértünk a lándzsás utifű szirupra, és úgy tűnik, hogy ez segít, legalábbis másfél nap szedés után már csak 1x ébredtünk éjszaka a köhögés miatt.

A szót fogadás az nem egy egyszerű dolog. Amikor még akkorák, mint a te nagy lányod most, akkor csak azt nézegetik, hol a határ, és hogy az nagyon vicces, hogy ő bizony akkor is megcsinálja. Nálunk mindkét gyerkőc előszeretettel csinálta a tiltott dolgokat úgy, hogy mondjuk háttal állt az erősítőnek, nézett rám, és a kis kezével meg babrált. Utána meg mint aki jól végezte dolgát, arrébb állt. Úgy emlékszem Tina egy kicsit hamarabb szót fogadott (kb 1 éves kora körül), mint a fiam. Atikával már mindent megpróbáltam, hogy végre ne nyomkodja a nappaliban a "technikát", de a mai napig, ha valaminek örül vagy valami miatt mérges, odamegy és gyorsan megnyom 2-3 gombot. Pedig már a kezére is rácsaptam. Természetesen nem túl nagyot, de amikor ezután kinevetett ráütöttem egy komolyabbat. De ez sem volt akkora, hogy sírás legyen belőle(egyébként nem vagyok verés párti, de sajnos volt már, hogy elszakadt a cérna, és ráütöttem valamelyik popsijára). Azóta mondogatja, hogy "dádá teze", és akkor tudom, hogy valami rosszat csinált. Már várom, hogy nála vajon mikor kezdődik a dackorszak, amikor csak azért sem csinálja meg azt amit kérek. A lányomnál másfél éve tart, hol intenzívebb, hol egy kicsit nyugodtabb. Most az utóbbi szakaszban vagyunk...

A karácsonyi előkészületek lassan, de biztosan haladnak. Remélem nem jön be, de azt mondták, hogy karácsonykor csak eső lesz :( :( :( . Pedig szerintem a fehér kari az igazi.
Nálunk is nagy siker volt tavaly a fénykép könyv a nagyiknak. Azóta is nagy becsben tartják.
Jók lehetnek ezek a zenés foglalkozások. Mi csak baba-mama klubba jártunk, de biztosan tetszik a gyerekeknek a sok zene, ének, hangszerek. A fiam nagy kedvence egy válogatás a Minimaxon fotó gyerekdalokból. Olyan aranyosan énekel és táncol :D

Majka! Megvannak az ovis képek, Majd Nektek is bekeretezek egy "Tinásat" :)

Már megint szómenésem volt...bocsi.
Jó éjszakát és jó hétvégét mindenkinek!
marti1129
Szatymaz
 
 


Sziasztok, no én egy kicsit lemaradtam, ugyanis itthon beütött a krakk, Jázmin életében előszőr beteg lett. Valami hurutos dolog a dokinéni szerint, és egyáltalán nem kell aggódni. Szegény az orra nagyon el van dugulva, köhög és tüsszög. Nagyon sajnálom, mert szegénykém már akkor iszonyatosan sír, mikor meglátja valamelyikünk kezében a porszívót (orrszívás következik). Persze kaptunk egy csomó szirupot, többek között Rinathiolt, Nurofent, Tantum verde spray-t, valami kevert orrcseppet, és hogy ne legyen egyszerű anya dolga, még eszünk Cebion multit, Duphalac- székletlazítót (mert a sok tápszernyavalya mind fogja a székletét), Fenistil cseppeket a néha megjelenő kiütésekre, és a Ranitidint, amit már két hónapos kora óta eszik, a túltengő gyomorsav miatt. Úgyhogy már nincs is szükség kajára, mert jóllakik a gyerek mire a kajaidő elérkezik. :(
Egyébként jól vagyunk. A naptáras ajándékötlet nagyon jó, jövőre én is bedobom, mert szerintem idén már elkéstem vele.
Sajna mi kimaradunk a zenés elfoglaltságokból, mivel nálunk csak havonta egyszer van a csöppségeknek összejövetel, babaklub, így csak oda tudnánk elmenni, de Jázmin azt is átaludta eddig. Bár nálunk mivel anyuéknál lakunk, így megvan a mindennapi babaklub, tél lévén a nagypapa nagyon ráér unokázni, és persze az én egyetlen csemetém ezt nagyon is igényli, nagypapa függő lett. Szegény apukám néha már úgy szökik el előle, hogy legalább a WC-re el tudjon menni. Persze anyukám meg mondanom sem kell hogy féltékeny... :lol:
Ahogy olvasom a szófogadás témakörében elég változatos a kép, hát nem is tudom mi lesz velünk is. Nagyon hozzá van szokva a kisasszony, hogy ha elnyeffenti magát valaki azonnal ott terem és lesi minden kívánságát, nem is kell mondanotok hogy jó sok bajom lesz még ezzel...
Apropó Viktim míg el nem felejtem sikerült szereznem Vigantolt, ugyhogy köszönöm, de ne vegyél.
Mostmár megyek mert már eleget írtam és pihenni is akarok mert szerintem nemsokára indul az éjjeli műszakom. jó éjt mindenkinek,
 
 


Sziasztok!

Tegnapra belázasodott a Maja életében először. :cry:
Dokinéni megnézte és torokgyuszink van.Gyógyszerek tömkelegét esszük meg tegnap este hűtőfürdőztünk és nem akart enni sem úgy kellett fecskendővel etetni.....
A fürdő után teljesen lement a láza és mára is láztalanok vagyunk és szépen eszünk.Remélem így is marad.
Márti köszi a képet!!!!!!!Úgy hallottam nálatok szilveszterezünk!? :D
Karácsony:ajándékok megvannak,már csak sütni kell és csomagolni.
Neszka,nagyon édik lehetnek a csajok!Jó lett volna még az idén talizni,de nem hiszem,hogy összejön. :cry: :cry: Pedig már olyan jó lett volna dumálni egy kicsit.A jógát lehet,hogy mégis csak kipróbáljuk.Majd felhívlak!

Mennem kell altatni puszi mindenkinek!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Baby, Maja! Nagyon sajnalom a lanyokat! Mult heten Vivi is beteg volt, O is sok gyogyszert kapott, de azert nem annyit, mint Jazmin. Fecskendovel nyomtam bele a szirupokat es mar ha latta a fecskendot orditva menekult elolem :( O is Rinathiolt, Nurofent kapott es meg egy gyogyszert( Augmentint), ez Magyarorszagon nem nagyon ismert, itt Romaniaban hasznaljak inkabb. Aztan elkezdett menni a hasa is, ugyhogy jott a Normaflor is a vegen. De hala Istennek tul vagyunk rajta, bar az ejszakak azota sem jottek rendbe, mert most meg a felso negyes fogai akarnak kibujni...

Karacsonyra en is mindennel kesz vagyok es mint Majkanal nalunk is csak a sutes es csomagolas van hatra! Itt nagy ho van( 15-20 centis) es rettento hideg( pentek reggel -17 fokot mertunk). Remelem a karacsony megmarad ilyen szep fehernek es nem a sarban kell majd totyognunk....Bar nem ezt mondjak, de azert hiszem ha latom, meg remenykedek!

De jo ti mar tudjatok hol fogtok szilvesztrezni! Nekem meg fogalmam sincs, de ha Vivi igy foytatja akkor lehet, hogy otthon es koccintas utan talalkozom az aggyal.... :? Azert valoszinubb, hogy kis barati tarsasaggal leszunk mi is es Vivire vigyaznak a nagymamak!
Tovabbi szep napot! Sziasztok!

 
 


Sziasztok!

Jobbulást a lányoknak!!!
Remélem már jobban van mindenki!

Itt nálunk is 20-25cm hó esett az elmúlt két napban, minden szép fehér, mondjuk hideg is van!
Bonci kapott ma a Jézuskától előre egy szánkót (volt egy ősrégi szánkónk, de korhadt, törött volt már, inkább vett neki a nagyi egy újat) ! Tetszett neki, főleg mikor az apja futott elötte és úgy húzta!

Karácsonyi feladatok: nálunk is a csomagolás és a sütés van hátra, plusz még takarítanom kellene, de ma pihizek ugy döntöttem!
A fánk már megvan. Még egy nagyobb bevásárlás is hátravan, tej, kenyér, pelenka meg ilyenek, de azt hétköznap délelött fogjuk elintézni, talán akkor még nincs örűlet a boltokban!

Szilvesztert még mi sem tudjuk , de valószinű, hogy itthon maradunk, olyan öregesen, tévézünk, koccintunk aztán alszunk!

Sziasztok!
Vendég
 


Sziasztok!

Előszőr is mielőbbi gyógyulást kívánunk a lányoknak!

Gratulálok Nektek, hogy már ilyen jól álltok a készülődéssel, én még ott tartok, hogy benne vagyok már az alagútban, de a vége még még halványan látszik :oops: :wink:. Egy bevásárlókörútat még tervezünk a hét elején. Süteményt készen veszünk, mert párom anyukája Após betegsége miatt, én meg az én "izgőmozgóegypercignembíroknyugtonmaradni" lánykám miatt nem tudok sajnos ezzel foglalkozni.

A naptár egyébként elkészült, szerintem szuper lett :)!

Szilveszterkor úgy néz ki, mi is "Maradra" megyünk.

Edit: remélem hamarosan rendeződnek az éjszakák! Nálunk elég változó a helyzet, jó esetben 1x, rossz esetben 4-5x kel Timike éjjel, bár nálunk új fog egyelőre még nem készülődik.

Baby81: ezek szerint Ti is a szülőkkel laktok együtt, de legalább a Te szüleiddel és nem a párod szüleivel, az szerintem egy fokkal jobb (off:én néha így érzem magam otthon: :roll: :roll: :roll: :evil: :evil: :evil:). Az sajnos nálunk is ismerős, hogy mindig van valaki aki rögtön ugrik Timike nyeffenésére, még akkor is, amikor én ezt nem feltétlenül tartom helyesnek. Nálunk főleg a nagymama ilyen, amikor itthon van (ő még dolgozik), Timike sokszor ragaszkodik hozzá. Köszönöm, hogy szóltál a Vigantol miatt!

Sziasztok, szép napot, kellemes Aranyvasárnapot Nektek :D !

VikiKép
 
 


Sziasztok, nálunk a helyzet a betegség frontján változatlan. Jázminnak annyira be van dugulva az orra, hogy szerencsétlennek küzdés még a tejet is kiinni az üvegből, az étvágya is ismét a béka feneke alá esett vissza, pedig már kezdtünk helyre állni, de aztán jött ez a fránya hurut vagy mi a szösz. Persze ehhez még hozzájárul, hogy mivel beteg, most mindenki köztük én is lessük minden kívánságát és édesgetjük, babusgatjuk és ez nagyon kedvez a hisztijének, engem meg ezzel tud a legjobban kicsinálni... mindegy nem panaszkodok, mert majd 15 évesen rám se fog tojni, most még legalább babusgathatom. :roll:
A karácsonyi ajándékok mondjuk hogy megvannak nálunk is, és már csak névlegesen kerülnek a fa alá, mert mindenki tudja mit kap, sőt pl mi megvettük saját magunknak. Nálunk is Jázmin szánkót kap, bár most már elgondolkodok hogy miért is kell egy majdnem 11 hónapos gyereknek még szánkót venni? No de mindegy is ez lett és kész. A sütisütés majd anyukámmal kettesben, ajándékcsomagolás nincs, elvitte az ajándék. most kicsit nyomott a hangulatom és semmi kedvem ehhez az egész nagy Karácsonyi felhajtáshoz, pedig régen imádtam, ahogy öregszem úgy lesz számomra egyre nyügösebb, vajon honnan is örökölte az én kis Drágám a hisztit? Bocs a monológért.
:(
A szilveszter megoldva: tollasbálba megyünk, jó kis bulinak ígérkezik.... :lol:
Most megyek mielőtt felkel a kis porontyom, mindenkinek jó éjt és hasznos készülödést az ünnep előtt. Pusz

KépKép
 
 


Sziasztok!

Na, ezt el kell mesélnem: Timikével ma este megetettük egymást-én adtam neki a főzeléket, ő pedig a kenyérből maga tépett le kis katonákat és adta a számba, közben nagyokat kacagott :lol: :lol: :lol:-azt hittem, megzabálom!
Egyébként a ciciről való leszoktatás nehezebb lesz, mint gondoltam-ma délután uzsi után direkt ki akartam hagyni a szoptatást, erre kb. 1 óra múlva elkezdett sírni, húzta fel a pólómat és még mondta is: "Cici, cici!"-sajnos nem bírtam ellenállni :oops:.

Baby81: ez a 10 hónapos kor elég kritikus, ekkorra ürülnek ki az anyai ellenanyagok a szervezetből és ilyenkor könnyebben betegszik meg a baba. Timike is pont ennyi idősen lett előszőr lázas (bár ő akkor nem volt hurutos), 3-4 nap alatt lettünk túl rajta.
Mégegyszer mielőbbi gyógyulást kívánunk!
Karácsony: sajnos én is hasonlóképpen vagyok, ahogy megy az idő egyre kevésbbé lelkesedek érte, a telet amúgy is utálom :( -de mire jön a szenteste, addigra csak elkap a feeling.

Minden jót, jó éjt Nektek!
VikiKép
 
 


Ja és még valami: rövid időn belül már másodszor álmodom azt, hogy Timikének érkezik a testvérkéje :)-előző éjjel ráadásul teljesen valósághűen rugdosott belülről...! A jelenlegi helyzetet tekintve 2-3 évig még valószínű álom marad!

Most már eldugulok, mégegyszer jó éjszakát:)!
Viki


Kép
 
 


Sziasztok!

Most van egy kis időm. Először is remélem, hogy Maja-baba és Jázmin is jobban van már. Nincs annál rosszabb, mint amikor egy baba beteg, mert még azt sem tudja elmondani, hogy mije fáj.

A karácsonyi előkészületek haladnak, de még szerdán délelőtt belevetjük magunkat egy utolsó nagy bevásárlásba. Lehetőleg reggel, hátha akkor még nincsenek túl sokan. A karácsonyt én igazán soha nem szerettem. Nem értem ezt a "mostazonnalvegyünkajándékotvalamit"és nem szeretem ezt az iszonyú nagy sütés-főzés-takarítást. Nem tudom, biztos én vagyok borzasztó, de én olyan jól meglennék nélküle.

Igen Majka eddig én is úgy tudom, hogy nálunk lesz a szilveszteri buli, bár én is csak pénteken tudtam meg. Tök jó kis ittalvós buli lesz!

A szánkózás nálunk is nagy siker, és itt is hatalmas kacagások vannak, amikor apa szalad velük. Még nem volt nagyobb borulás és ahogy az ablakon most kinézek a héten már nem is lesz :( . Még csak reggel óta vannak plusszok, és a hó fele már odavan...
Jelentem Tina kifelé megy a betegségből, Atika pedig a csütörtöki nyűgös nap után NEM LETT BETEG!!!Remélem ez legalább idén már így marad.

Na mentem. Vigyázzatok magatokra!
Puszi

Jaj, maj elfelejtettem: most láttam képeket Suzy Ádámjáról! Kedves anyuka! Nagyon büszke lehet erre a jóképű kis legényre!
marti1129
Szatymaz
 
 


Sziasztok!

Majka: Várom a hívásod:-) Mi ma voltunk jógázni, nagyon jó volt, el is fáradtam, mire a két picurt összekészítettem meg minden. Most a Retek utcai játszóházba járunk, mert jobb az időpont, de ugyanaz az edző.

Viktim: Én három éves koromig szopiztam:-) Anyukám már teljesen kész volt, mert mindig a buszon hazafelé jutott eszembe, hogy elkiabáljam magam "anyuci cicikét kérek", szegény meg égett rendesen:-))) Sajnos én nem tudtam idáig szoptatni a picurokat, pedig legalább egy éves korukig szerettem volna, na mindegy nem is ez a lényeg.
Anyukám úgy szoktatott le, hogy leragasztotta és azt mondta bibis, én pedig mindig úgy aludtam el, hogy kapargattam a sebtapaszt és kérdezgettem, hogy tényleg fáj és puszit adtam rá, de leszoktam két nap alatt. Az egyik barátnőm kipróbálta a két éves fiánál és szintén bevált.

Nekem szerencsém van, mert vendégségben leszünk, egyik nap anyósoméknál, másik nap pedig anyukáméknál, úgyhogy nem nagyon kell semmit csinálnom egész karácsony alatt:-) Majd jövőre, amikor a lányok nagyobbak lesznek, mert akkorra már legalább ők is élvezik az egész készülődést.

Szonjának kijöttek a felső fogacskái is, most már néggyel büszkélkedhet, Janinának a két alsó fogacskája van kint. Kicsit jobbak lettek az éjszakák, rájöttünk, hogy a kisasszony nem fér el az ágyában ezért minden akadályt kipakoltunk belőle így már csak egyszer kel fel éjszaka:-)
Most már veszekednek a játékokon, belekapaszkodnak egymás hajába és ilyenkor aztán van visítozás:-), ugye mindig az kell ami a másiknál van, pedig annyi játékuk van, hogy már nem férünk tőle:-)
Sajnos mennem kell.

Szép estét Mindenkinek!
 
 


Sziasztok!

Marti! Orulok, hogy a lanykad jobban van es Ati sem lett beteg!

Viktim! Vivi is nagyon szopis meg mindig! Mondjuk mostmar nappal csak egyszer szopizik lefekves elott, reggel amikor felebred es este elalvas elott. Viszont ejszaka nem hajlando a cumit elfogadni es ha felebred cici kell neki, massal nem nyugszik meg. Este lefekves elott mondom neki, hogy most megyunk lefekudni aludni es szopizunk elotte, fogja meg a kezem, apukajank int, hogy sze-sze es huz be az agyhoz! Timike is nagyon aranyos es elkepeszto, hogy mennyire egy huron pendulnek a lanyaink Viki!

Kivanok tovabbi szep keszulodest es hogy vegul megiscsak jol teljen mindenkinek a karacsony!!!

 
 


Sziasztok!

Remélem mindenki meggyógyult és jól vagytok! :D

Lehet nyálasnak tűnök, de én szeretem a karácsonyt és várom is!
Na nem a boltokban lévő örületet meg a karival járó anyagi csődőt, hanem azt a két-három nyugodt napot amikor tényleg együtt a család!
Könnyű helyzetben vagyok mert föznöm nem kell, meg vendégsereg se jön hozzánk. Mi megyünk egyik nap anyósékhoz, másnap anyuékhoz. Mind a két helyen összegyűlik a család és eszünk-iszunk, röhögünk, beszélgetünk, jól érezzük magunkat! :D
A fogyókúrámat felfüggesztem pár napra, már készülök a mézes krémesre, zserbóra, bejglire, imádom őket! :oops:

Kíváncsi leszek Bonci mit fog szólni a karácsonyfához, a diszekhez, meg persze a becsomagolt ajándékokhoz! A szaloncukor ízlik neki!

Kívánok Nektek Nagyon Boldog Békés Karácsonyt! :D :D
Puszi mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Végre van időm írni!Meggyógyultunk,kibújt a 2. fogacskánk és nagyon várjuk a karácsonyt,mert én is szeretem!
Az ajándékok becsomagolva,fa feldíszítve,lakás feldíszítve.Teljes az öröm és a várakozás....
Mi is családozni fogunk, így nekem sem kell főzni.(és ez még egy jó darabig így is lesz.) :D
Remélem mindenki jól van,senki sem beteg.....Mindenkinek így előre is
Nagyon-nagyon Boldog Békés Karácsonyt,sok örömöt,ajándékot,jó ételeket,boldog pillanatokat,sok nevetést és nyugodt családi együttlétet kívánok!
Puszi mindenkinek!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Szerencsére jól vagyunk, már elkapott végre a karácsonyi feeling :D :D :D!
Ma "takarítottunk" Timikével, a fa feldíszítése és a csomagolás holnapra marad, az ételfelelős Anyósom lesz.
Remélem én meg csak felszedek 2-3 kilót (többet azért nem nagyon szeretnék :wink:).

MI IS SZERETNÉNK MINDENKINEK BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNNI :D :D :D :D :D!

Minden jót Nektek: Viki
Kép
 
 


Sziasztok, sajnos mi még nem gyógyultunk meg, ma voltunk dokinál és felírta az antibiotikumot, meg egy csomó nyavalyát még mellé. Elég csúnyán köhög Babó és még mindig szívatom a nóziját. Bár a kedve egyre jobb sokat huncutkodik és nevetgél, és Hál'Istennek végre megint elkezdett enni, bár most a különféle táppépek a nyerők, de nekem már mindegy csak egyen. Egyébként anyukámmal ma sütöttünk, azaz jobban mondva ő sütött én meg mentem a boltba, mosogattam és az egyetlen magzatomat dajkáltam, mert hirtelen rátört hogy csak velem és senki mással. Hiába bíztam a nagyapjára, hogy végre egy kicsit segítsek anyunak, Jázmin máshogy gondolta. Mi holnap díszítjük közösen a férjemmel a fát, és persze Jázmin is ott lesz, csomagolás nálunk nagyon egyszerű: ajándéktasak, csak Jázminnak gondoltam becsomagolni, hogy élvezze mikor bontja, bár a szánkót biztos nem csomagolom be, de kap még egy kis szőrös kutyát, ami pontos mása a mi Suba kutyánknak. A karácsonyi menű egy része már kész, legalábbis elő van készítve, holnap jön a nagy nap: Jázmin első Karácsonya!
Én is szeretnék mindenkinek Boldog Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánni. Puszi

KépKép
 
 


Sziasztok :) !

Remélem mindenkinek jól telt a Karácsony! Főleg Jázminnak, akinek tényleg ez volt az első (off: Anyu mesélte, hogy én az első karácsonyomon 1 óra hosszát bőgtem, mert megijedtem a kivilágított karácsonyfától-akkor 4 hónapos voltam).

Nekünk összeségében úgy érzem, elég jó volt, dióhéjban a 3 nap:

24-e: amennyire tartottam tőle, olyan jól sikerült :D! Timikét sikerült meglepni úgy, hogy miközben etettem a konyhában, addig Norbi feldíszítette a fát és utána mentünk be együtt a szobába-Timikének nagyon tetszett, percekig "beszélt" a fához és a díszekhez. Evett egy kis szaloncukrot is, szerencsére nem fogta meg, ma 2x termelt a pelusba :). Az ajándékoknak nagyon örült, azt sem tudta, melyiket bontsa ki előbb.

25-e: leszámítva a trágya időt és azt, hogy 34 év után előszőr majdnem összevesztem a nagymamámmal nagyon szuper volt-Anyuéknál voltunk, Dédikét is vittük és végre együtt volt a család. Timike mindenkit elkápráztatott, Anyunak még puszit is adott :D! Szerencsére Mamával is rendeződtek a dolgok (nem akarta elhinni, hogy Timike mellett elfáradok, és nehezen készülök el, de amikor látta, hogy milyen örökmozgó, visszakozott és végül mégis igazat adott nekem).

26-a: ma itthon voltunk, sajnos Timike elég nyűgös volt és a dupla skorpió jellem érvényesült-egyszerűen semmiben nem akart együttműködni, minden pelenkacserénél és öltöztetésnél szabályosan leizzadtam. Kimenni nem is próbáltunk, egyrészt az idő miatt, másrészt, ha megpróbáltam volna ráadni az overallt és a kabátot, biztos kitört volna a polgárháború :roll: :?. Remélem, holnapra kialussza!

Timike egyébként jó sok ajándékot kapott: összerakós játékokat, fürdetős babát káddal, csörgődobot, könyveket, ruhákat, építőkockát.

Még annyi újdonság van velünk kapcsolatban, hogy Timike napközben már sokszor nem is kéri a cicit, csak reggel és este, éjjel viszont még legalább 1x igényli a szoptatást.

Na jó hosszú lett a "dióhéjas" éjféli beszámolóm, minden jót, jó éjszakát kívánok Mindenkinek!

Viki

Kép
 
 


Sziasztok!

Vége a Karácsonynak! :(

Nálunk nagyon jól telt a karácsony, Bonci nagyon élvezte!
Mi is megleptük a karifával, míg ő délután aludt, gyorsan feldíszítettük a fát alá az ajándékokat és vártuk, hogy felkeljen!
Kicsi szívem csak nézte percekig mosolyogva aztán rávetette magát az ajándékokra. Nem húzkodta, rángatta a fát, egy-két díszt lekért róla, de nem bántotta azokat sem.
Szenteste átmentünk anyósékhoz, másnap anyuékhoz jól bekajáltunk, jól éreztük magunkat.
Bonci meg mint egy kis angyal, észre se lehetett venni, hogy ott van, olyan jól elvolt, játszott, pakolászott, csendben volt, nem hisztizett! :D
Ő is sok ajándékot kapott és tetszett neki a felhajtás! Sokan is voltunk körülötte, hangzavar is volt, de nagyon jól viselte! :D

Nálunk annyi újdonság van, hogy készülődik egy (lehet kettő) foga Boncinak, éjjel kicsit nyugtalanul alszik!
Ő még kapaszkodva áll, meg lépeget, de most elkezdte próbálgatni az önálló állást. Aranyos ahogy vigyorogva elengedi az asztalt vagy amibe éppen kapaszkodik és rövid ideig, felemelt kézzel kicsit imbolyogva de egyedül áll! :D

Már megint náthás vagyok! Nem tudom miért, de amióta megvan Boni én sokszor vagyok szarul. A 13 hónap alatt többször voltam beteg mint korábban 10 év alatt! :evil:
Pedig most sokkal egészségesebben élek mint elötte, és mégis! Korábban cigiztem, 3-4 kávét ittam, össze-vissza ettem, zölség-gyümölcs alig, sokat dolgoztam, futkostam, mégse voltam soha beteg! Nagyon tápos lettem a szülés után! :oops:

Na megyek iszok egy teát, hátha használ!
Üdv mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Mumuska: örülök, hogy Nektek is jól telt a Karácsony, azt viszont sajnálom, hogy Te újra beteg vagy :( :( :( , mielőbbi gyógyulást Neked! Lehet, hogy ki kéne Neked is próbálni az Echinacea D4 homeopátiás cuccot-felnőttnek nem tudom fejből, hogy kell szedni.
Nálunk meg általában én vagyok Makk Marcsi, amikor körülöttem már mindenki kidőlt, én tartom a frontot-na ezt halkan mondom, ugyanis 6 éve pont mondtam: "Milyen rég voltam már beteg!"-erre rá 2 napra 40 fokos lázam lett, még injekciót is kaptam, de azóta 1-2 enyhe "taknyoláson" kívűl nem volt komolyabb bajom.

Most éppen Timike lett sajnos egy kicsit hurutos, láza eddig nem volt, remélem nem is lesz. Kicsit köhög és tüsszög, de a kedve és az étvágya nem változott. Szerintem nálunk is lassan indul egy újabb "foghullám", ma este nagyon nyúlkált a szájába.

Mindenkinek jó éjt:)!
VikiKép
 
 



Sziasztok,
Timikének jobbulást! Szegény én aztán nagyon át tudom érezni, mi még mindig benne vagyunk, pedig már péntek óta antibiotikumot is eszünk. Remélem a többiek kis csemetéi jól vannak...
A Karácsony nálunk is jól telt, Jázmin besegített a konyhába, ahol a nagymama és a nagypapa tüsténkedett, aztán egy kicsit fát is díszített, majd a napi nagy munka után délutáni sziesztáját töltötte, persze miután felébredt, jött a Jézuska, hozott szép villogó karácsonyfát és ajándékokat, amik annyira nem is voltak érdekesek az én kis Szentemnek, mint a csillogó karácsonyfa. Szinte csak ámuldozott a maga kis nyelvén és le se vette a szemét a fáról. Nagyon édes volt. Persze én hű voltam saját magamhoz és egész nap ezerrel kattogtattam, mint egy fotóriporter, este meg az öcsém vette át a szerepem, úgyhogy minimum 50 kép készült Jázmin első karácsonyáról. A szánkót ami ajándék volt, már ki is próbáltuk, hát azt nem tudom mennyire élvezi, mert beleültettem és semmi extra reakció, csak ült és tűrte hogy húzgáljam az úton ide-oda. Visszatérve, már azért kezdünk a betegségből egyre inkább kilábalni, és csak fél órákra vagyunk kint, de nem tudom nálatok (mindenkinél) ez hogy is alakul, de én nem tehetem meg hogy egyáltalán nem viszem ki, mert akkor összedől a világ és leszakad az ég olyan hiszti kerekedik. Egyébként nálunk is jönnek a fogacskák sorban, és képzeljétek nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki hogy megjött az étvágyunk, bár sütőtök csirkével és alma csirkével a repertoár , nagy ritkán egy kis spenót pulykával és esetleg vasárnapi tyúkhúsleves, de megy mellette a vaniliás rizspép és a Milupa Som- a doki szerint mindkettő allergizálhat, de Jázmin sem a Sinlac-ot sem pedig a Milupa 7 gabonását nem csípi annyira mint a fenti kettőt, ezekkel adok neki gyümit és csak úgy nyeli, aztán persze a falatosok. Nagyon örülök, nekem ez a legszebb karácsonyi ajándék, hogy újra enni látom. Remélem ez így is marad. Szerencsére én sem vagyok beteg, én mióta megszültem folyamatosan eszem a C-vitamint és a kálciumot. Először a tej miatt, most meg már a tél miatt. Persze a párom, Tomi nagyon beteg, félek is hogy Jázmin visszaesik, de nem tudom karanténba tenni a gyereket, mert minél jobban kerüli az apja, annál jobban vele akar lenni. A megoldás a nagypapa, aki elég jól átvészelte már ezt a göthös időszakot. Na nem is szaporítom tovább a szót, az igazság az, hogy tegnap már írtam egy jó hosszú beszámolót, de közben elment az internet és elszállt az egész, úgyhogy most már nem is írok többet nehogy megint így járjak, mindenkinek Boldog Új Évet, ha addig nem írnék. Puszi és vigyázzatok magatokra.

KépKép
 
 


Sziasztok!

Végre vége a karácsonynak!
Nagyon fárasztó volt ez az ide-oda rohangálás.Maját nagyon kifárasztotta.A nap végére már visított a fáradtságtól....
De mindezek ellenére nekünk is jól teltek az ünnepek.Nekünk is első karácsonyunk volt.Maja sokáig nézegette a fát,meg is kóstolgatta a díszeket,leszedegette a szaloncukrokat,amit elért...Nagyon édes volt.
Sok ajándékot kapott,szóval jó volt,csak sok volt így 3 napba belezsúfolva.
Ma baráti karácsonyozásra megyünk.Minden évben összeröffenünk a 2 ünnep között és dumálunk,eszünk,iszunk,ajándékozunk.....
Sikerült pár kilót felszedni,és még itt lesz a szilveszter is a virslivel,lencsével,sütivel......
:cry: :cry:
Na,de megvan már a szilveszteri fogadalmam... :lol:
Nyárra fittinek kell lenni,mert menni akarok nyaralni,strandolni.......

Olvasgatom,hogy mindenkinek jól teltek az ünnepek.Ez tök jó!!!
Kivéve a betegséget.Gyógyuljatok gyorsan!Mindjárt itt az új év!Azt szokták mondani,hogy olyan lesz a köv. éved ,ahogy átmész a régiből az újba...Hogy mi ebből az igaz????? :roll:
Magamhoz veszek egy csomó dugig tömött pénztárcát és majd meglátjuk,hátha... :lol:

Mennem kell!Mindenkinek:Boldog Új Évet!!!!!!!!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Hát sajnos betegségfronton mi vagyunk a sorosak: Timike tegnap este és ma délelőtt lázas volt, az orra folyamatosan folyik, és köhög :( :( :( -de szerencsére emellett elég virgonc maradt, étvágya csak kicsit csökkent, jól iszik. Remélem 2 nap múlva (vagy inkább már holnapra) már a gyógyulás útjára lépünk. Mi párommal még tartjuk a frontot.
Most csak ennyi, mert elég fárasztó napunk volt.

Örülök, hogy mindenkinek jól telt a Karácsony, majd idén még jelentkezem :wink:!

Jó éjt MIndenkinek!
Viki Kép
 
 


Sziasztok

Jelentem, én is megéreztem a csapatba! Egyet nem értek: a két friss kismami (Adélék) miért nincs még itt?!? Csak a többiek kedvéért: Márti, Kata és Zsuzsi ismernek engem és én is ismerem őket. :D
26 éves vagyok, szeptemberben házasodtunk össze a párommal, 9 és fél év ismeretség után, előre jól megfontolt szándékkal. :D Az esküvőn voltam 8 hetes terhes. Aztán a következő héten kiderült, hogy a baba elhalt, így a lagzi utáni pénteken megműtöttek. Testileg egyátalán nem visel meg a dolog, lelkileg eléggé, de azért igyekeztem nem nagyon belesüppedni a bánatba. Már kedden dolgoztam, és azóta is lelkesen babázok a barátok porontyaival. Továbbra sem akarok görcsösen teherbe esni, de azért próbálkozunk, aztán jön, ha jönni szeretne.

Kata! Légy szíves riadóztasd Adélékat is, hogy teljes legyen a csapat! :D

Holnap találkozunk Mártiéknál, a többieknek pedig B.Ú.É.K.!
settenke
Szeged
 
 


Sziasztok!

Settenke!Üdv a csapatban!Adélka nem netezik.Holnap tali......!

Viktim!Nagyon sajnálom,hogy lebetegedtetek!!! :cry:
Kívánom,hogy gyógyuljatok meg gyorsan!!!!!!!!

Neszka!Veletek mizu?Hogy telt a karácsony?Láttam a képeiteket,nagyon cukik a csajok!!!!

Sajna mennem kell takarítani.Sütit csináltam és szalad a lakás..... :cry:

Puszi mindenkinek és gyógyuljatok!!!!!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Jobbulást Timikének!
Üdv Settenke!

Most rövid leszek, csak szeretnék mindenkinek
NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET
kívánni!!! :D :D :D

Jó bulizást ma estére! Jövök jövőre!
Sziasztok!
Vendég
 


Sziasztok!

Most én is rövid leszek, mert Timike nem hagy bé..... :wink: . Már kicsit jobban van, de még elég csúnyán köhög.

Settenke mi is üdvözlünk a csapatban, mielőbbi "babásodást" kívánunk!

MINDENKINEK JÓ BULIT, SIKEREKBEN GAZDAG, BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNUNK!

VikiKép
 
 


Sziasztok,
szeretettel köszöntelek Settenke, mi is szeretnénk nagyon Boldog Új Évet kívánni mindannyiótoknak, a betegeknek jobbulást, a részegeknek józanodást...;-)
Jövőre én is itt leszek, feltéve, ha túlélem a lányom hisztijeit! Mindenkinek nagyon jó bulit, ill. pihenést. Puszi

KépKép
 
 


B.Ú.É.K. mindenkinek! :D
settenke
Szeged
 
 


Halihó!

Boldog Új Évet Mindenkinek! Remélem mindenkinél jól teltek az ünnepek. Eddig csak azért nem írtam, mert egyszerűen kismillió dolgom volt. Valahogy semmire nem volt időm, de nekem vannak ilyen korszakaim.

A karácsony elég gyorsan elrepült, de igazán nekem megint csak a szokásos oldalát mutatta. Az utolsó napokban mindenki rohant, a Karácsony mind3 napjának minimum a délelőttjét a konyhában töltöttem, bár a Szent este szép volt... A gyerekeket lefektettük délután aludni, addig mi csomagoltunk. Ezután jött a délutáni séta, ami alatt apa feldíszítette a fát. Ezután felmentünk átöltözni, és valahogy felkerült velünk egy mese könyv is. Így a nagy meseolvasás miatt nem tudtuk meglesni a Jézuskát, mert mire leértünk a csengő szóra, már nem volt sehol... :) .A következő 2 nap a vendégeskedés jegyében telt. Karácsony első napján hozzánk jöttek, a másodikon pedig mi mentünk, de a sütit+ a köreteket mi vittük a nagy családi ebédre. Szóval én nagyon örültem a snassz hétfői napnak, amikor kipihentük a Karácsonyt.

Tegnap este pedig nálunk volt egy kis beszélgetős összejövetel Katáékkal, Setenkéékkel és természetesen a gyerekekkel. A gyerkőceim nagyon várták már Maját, és azt hiszem nem lehet panasz a fogadtatásra. Gyorsan meg is kaptam, hogy csak kellene ezeknek a gyerekeknek egy kis tesó :lol: .
Remélem mindenkinek jól telt a Szilveszter és az új év első napja.
Vigyázzatok magatokra és a picikre, a betegeknek jobbulást, a hisztihez pedig sok-sok türelmet kívánok!

Puszi mindenkinek!
marti1129
Szatymaz
 
 


Sziasztok!

Mumuska: remélem jobban vagy, illetve megyógyultál :) !

Márti: köszönjük a jókívánságokat, sajnos igencsak ránk fér a bíztatás, ugyanis most nálunk a betegség és a hiszti is bejátszik :cry: :cry: :cry:. Igaz, szerencsére Timike már gyógyulgat, csak most mi felnőttek jövünk-Anyós köhög, páromnak fáj a torka én meg taknyolok rendesen :( -pont egy éve, szinte napra pontosan ment végig rajtunk ilyen kórság remélem ebből nem csinálunk rendszert! (Mondtam már, hogy "imádom" a telet :evil: :evil: :evil:?) Sajnos Timike pár napja elég durva, sokszor ha valami nem tetszik neki, akkor tépi a hajamat, üt, csíp, harap, de a saját fejét is veri vagy a padlóba, vagy a falba-nagyon remélem, hogy erről sürgősen leszokik!
Jó lehetett az összejövetel, remélem idén már mi is hasonlóan vagy bulizósan ünnepeljük a szilvesztert.

A Szilvesztert abszolút öregesen itthonülősen töltöttük ötösben. Após hamar lefeküdt, ő meg sem várta az éjfélt. Timike 23:57-kor szerencsésen felébredt, ráadásul sírósan, úgyhogy éjfélkor a himnusz és vigyázzbaállás helyett ültem és gyermeket nyugtattam illetve szoptattam-sajnos amióta beteg, dugába dőlt a leszoktatás terve, pedig már egész jól haladtunk :oops:. Azért párommal még pezsgőztünk és néztük a tüzijátékot-itt nálunk annyit petárdáztak, állítom, tavaly aug.20-án nem volt ekkora felhajtás.

Az elmúlt 1 hétben azért voltak Timikének aranyos megnyilvánulásai is, ebből a 2 legjobb:
1. Amikor látta, hogy mosogatok, fogott egy darab papírt és ő is elkezdett egy fedőt törölgetni.
2. Egyik este ismerősöknél voltunk. Már éppen arra gondoltam, hogy lassan indulni kéne haza, amikor Timike egyszer csak fogta az overallját, odahozta hozzánk, az ismerőeinknek meg elkezdett mosolyogva integetni :lol:-azt hiszem ez szép példa a telepátiára :wink:.

Sziasztok, mégegyszer boldog Újévet kívánok Mindenkinek!
Viki

Kép
 
 


Sziasztok!

Mindenki jól van? Hogy telnek 2011 első napjai?
Utálom a januárt, egyetlen jó dolog van benne, hogy ilyenkor jó akciók, leárazások vannak! (Igaz az anyagi lehetőségeim behatároltak!)

Viki: remélem meggyógyultál?!
A hiszti nálunk is ugyanolyan mint Timikénél! Bonci is üt , harap, karmol! :evil:
Olyan hisztit tud levágni mintha nyúznánk! Lehet a szomszédok egyszer csak kihívják a gyámhivatalt, hogy verjük vagy bántjuk a gyereket azért vísít időnként! Pedig nem, csak éppen mostanában hiszti-Kriszti lett a lányunk! :evil:
Engem pedig kikészít vele!
Amugy egy tündér, tök jól eljátszik, elpakolászik, leköti magát, csak nem szereti ha rászólunk valamiért!

Kérdésem lenne hozzátok! Ti milyen testápolót használtok a gyerekeknek? Rájöttem hogy a Johnsonos fürdetö nagyon kiszárítja a bőrét, le is cseréltem, most Gabit használunk, de így is gyakran kell kenegetni a bőrét! Van valamelyikötöknek valami bevált kencéje száraz bőrre? Kipróbáltam már egy-kettőt, de nem az igazi!

Üdv mindenkinek! sziasztok!
Vendég
 


Szia Mumuska!

Nekünk a gyógyszertári A-vitaminos krém vált be, ezt a dokinéni írja fel.Az én gyerekeimnek is elég száraz a bőre, de ettől tényleg olyan lesz, mint a babapopsi :D .
Az év első napjai elég szürkék errefelé is. Alig várom, hogy végre tavaszodjon, jöjjön a jó idő, a nagy séták kinn a szabadban, vagy csak egyszerűen ki lehessen menni a kertbe. Borzasztó ez a napokig tartó bezártság.
Mennem kell :(
Puszi mindenkinek!
marti1129
Szatymaz
 
 


Sziasztok!

Mumuska: az a helyzet, hogy mi eddig nem használtunk külön testápolót, szerencsére Timikének elég jó a bőre, nem száraz. Így "sajnos" nincs személyes tapasztalatom, melyik a jó testápoló. Érzékeny illetve száraz bőr esetén a Hydrophyl Nonionicum fürdetőt szoktuk javasolni, csak azt receptre kell feliratni.

2011 első napjai: hát ami azt illeti, ennél pocsékabbul nem kezdhettük volna az újévet :evil:. Sajnos Timikétől Após kivételével mindannyian elkaptuk a megfázást. Mostanra Timike szerencsére egész jól van, de azért még időnként folyik az orra és hurutosan köhög, láza már napok óta nincs. Párom és anyukája(főleg ő) még eléggé benne vannak. Ami engem illet, szerencsére mára egész jól vagyok, azért még fújom az orrom rendesen, de az elmúlt 2 nap maga volt a pokol-nem is annyira testileg, inkább lekileg voltam megzuhanva. Tegnapelőtt este voltam mélyponton, akkor már tényleg azt hittem, orvoshoz (pszichiáterhez :oops:) kell fordulnom, mert már annyira fáradtnak éreztem magam, hogy Timikéhez (aki az elmúlt napokban még jobban próbára tette az idegrendszeremet-remélem ez már múlt idő!) már 0 türelmem volt :oops:. Úgy éreztem, már nagyon sokszor rászólok hangosan (ezt még a "gyermektelenül okoskodó" húgom is megjegyezte :evil: ), emiatt már szégyelltem magam.
Ráadásul megint eléggé feszült itthon a hangulat :cry:, de ma már szerencsére optimistább voltam. Azt is elhatároztam, hogy holnap még ha lila hó is esik, akkor is kimegyünk sétálni!

Január: ettől a hónaptól nekem is mindig herótom van, a télhez való viszonyomat meg már nem is ragozom tovább (szerintem kb. minden 2. hozzászólásomban szidom a hideget és a rossz időt :oops: ). Persze tegnap a részleges napfogyatkozásból semmit nem láttunk, tiszta köd és pára volt minden, kinézni sem volt kedvem :( .

Még a hisztivel kapcsolatban annyit, hogy valószínűleg csemetéink most jönnek rá, hogy önálló személyiségek és próbálgatják szárnyaikat. Tudom, ilyenkor muszály következetesnek lenni, de sokszor nem megy:(.

Megint jó hosszú lettem, a szokásos kőrmondataim sem maradtak el, de jól esett kiírni magamból :wink:!

Mindenesetre próbáljuk meg minél simábban átvészelni a szürke napokat, kitartást kívánok Mindenkinek (és magamnak :wink:)!

Minden jót, jó éjt!
Viki Kép
 
 


Sziasztok!
Szerencsére én a héten még nem dolgoztam, bár azért volt tennivaló, mert én buta hazahoztam a céges gépemet...
Holnap költözik az irodánk Algyőre, már nagyon vártam! Lesz saját kis irodám!!! :D És nem mellékesen 23 pasi vesz majd körül hétfőtől péntekig, a nap min. 8 órájában. :lol:

Egyébként rajta vagyunk továbbra is a baba projekten, ha a "szeretnénk"-ből a következő fázisba lépünk, jelentkezni fogok. :wink:
settenke
Szeged
 
 


Sziasztok!

Végre van egy kis időm írni.
Maját sikerült lefektetni.

Én szeretem a januárt,főleg az 5.-ét ugyanis tegnap volt a szülinapom!!!!Jól megünnepeltük.Volt eszem,iszom......+sok sok kiló....
:lol:
Még 1x köszönöm a köszöntéseket Neszka,Baby,Settenke!Arik vagytok :!:

Nálunk a szilveszter jól sikerült.Én már nagyon fáradt voltam ez a sok rohanás,sütés,főzés.............szóval hála Istennek 1 évben csak 1x van.Jövőre itthon leszek a Majával az uram dolgozni fog már kijelentette előre ugyanis kezd romjaiból összeállni az autónk!!!!!!!!juppi! :lol:

Lányok!
Szeretnék a Majának fülbevalót rakatni.Szerintetek mikor érdemes csináltatni?Ti mikor rakattatok????

Testápoló:nekünk a babe vált be.Igaz elég drága de nagyon jó!!!!!Én a fürdetőjét is használom!!!!De próbáltuk az a vitaminos patikásat is az is jó!!!

Képzeljétek,pár napja voltunk látogatóban suzyéknál és Ádámot dajkáltam és a Maja odamászott hozzám,felkapaszkodott a nadrágomon a térdemig és rángatva azt sikított.
Ilyet még soha nem csinált!Amikor visszaadtam Ádit semmi gond nem volt.Most mondjátok meg nem durva ez egy 10 hós babától???!!!Tiszta féltékeny volt.Mi az hogy anya más gyerekét ringatja......Szóval alakulunk mi is! :oops: :lol:
Jön felülről is a fogunk és nem az első,hanem a második.
Nem a középsőnek kellene kibújnia először???!!! :oops:

Rólunk ennyit.Amúgy jól vagyunk,nem vagyunk betegek hála....
Szépen eszünk,iszunk már néha pohárból.

Betegek gyógyuljatok!
Puszi mindenkinek!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Végre én is rászántam magam az írásra, mert bevallom eddig sumákban nyomtam, hisz olvasgattam csak a beszámolóitokat.
Testápoló ügyben én annyit tudok mondani, hogy mi is az A vitaminost használtuk- bajom nem volt vele, de annyira nem vettem észre semmi extrát, bár nem is volt olyan száraz Jázmin bőre, próbáltuk még a Gabi-félét, azzal sem volt semmi, csak a dokink inkább a gyógyszertárit javasolta az miatt, hogy Picurnak nagyon érzékeny a bőre és nehogy allergizáljon rá. Aztán mondhatni, hogy mióta beállt a hideg a dereka két oldalán kb tenyérnyi vagy még annál nagyobb foltban szinte cserepesre szárad a bőre (mint az apjáé) így kaptunk egy Elobase nevezetű krémet, ami már nem is zsíros hanem inkább zsírosan olajos, és most ez látszik bevállni.

Sajna még mindig betegek vagyunk és nekem már nagyon kezd a hócipőm tele lenni... :x

Nagyon köhög, trüsszög, éjszaka majd meg fullad, pedig minden nap szellőztetek a szobájában és már a fűtést is elzártuk, ugyhogy a gyerekszoba iglóvá változott, 19-20 fok van benne. Már csak aludni járunk be. :cry:

A kajával is elég hadilábon állunk, csak a sütőtök csirke, meg az almapüré csirke megy....
Ha lesz még egy gyerekem soha nem adok neki bébikaját...
Egyszerűen nem fogad el más ízt, már a falatosokkal is meggyűlt a bajunk, már csak valami gyümölcspürével megy le ami lemegy.
El tudjátok képzelni a májkrémes falatost szilvapürével, hát mindenesetre borzalmas íze van, de legalább az a néhány katona lemegy a gyomrába.
Van egy észrevételem: mostanában egyszerűen ökrődik, mindentől, pedig az étel beletöméséről szó sincs. Lehetséges, hogy az orrából hátra folyó válladék kavarja fel a kis gyomrát?
Persze egész nap nem alszik 1 óránál többet, most is alig hogy leraktam, és amit még soha nem is írtam, nem alszik az én drágám egyedül, előszőr rajtam alszik el utána megy a kiságyba- hát nem kell leírnotok, hogy ezt jól elrontottam, tudom.

Egyébként a Szilveszter és az újév is ennek a nyűgnek a jegyében telt, pedig mi nagyon bulizosak vagyunk a férjemmel és imádunk táncolni is, de most olyanok voltunk, mint két öreg.

Hogy írjak jót is Jázminnak a négy felső foga közül már kint van három, ennek a rovására írjuk a nemevést, a negyedik is világít már, de az még nem tört át. Ugyhogy mindennek megvan a maga miértje.

Majka: a féltékenységi jelenet ismerős, nálunk is így volt. Bár Jázmin mindenkivel nagyon barátságos és egyúttal óvatos.
Mondhatom tipikus Vízöntő, csak nekünk még befigyel a Bika aszcendens, hát felköthetem a gatyámat.
A hét elején közölte velem a dokinéni, hogy jó ha felkészülök, mert ennek a gyereknek van ám természete...

Bocsi hogy állandó panaszáradatot ömlesztek rátok, igazából nem is panasz, csak olyan ....
Örülhetek hogy "egészséges" és jól fejlődő ügyes babócim van.
Egy kicsit regényesre fogtam, de nekem is mint Vikinek jó volt már magamból kibeszélni.
Egyébként még annyi, hogy mondja, hogy a Boci úgy csinál, hogy Bú, és a kutya meg úgy, hogy vau-vau, persze nem ilyen értelmesen, de azért kivehetően, nagyon édes, bár még nem indult el magától, de már önállóan áll, az ágyon is, és van neki egy tologatós játéka, amit állva egyedül tologat. Gondoltam rá hogy teszek fel képet, de még senki nem tett fel, és én meg nem akarok ezzel traktálni senkit. De újjításnak bevezethetnénk, nem? Sőt arra is gondoltam egyszer, majd ha nagyobbak lennének a csemeték össze is jöhetnénk egy kis élőszavas eszmecserére.
No de ezt majd mindenki eldönti, addig is további szép napot mindenkinek.

KépKép
 
 


Sziasztok!

Késő esti bagoly újra itt :wink:!

Settenke: szívből drukkolok, hogy minél előbb a következő fázisba lépjetek :D!

Majka: ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG, NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK NEKED :D :D :D :D!-így nem csodálom, hogy kedveled ezt a hónapot (én augusztusi vagyok :wink: ).
Fülbevaló: sajnos Timikének még nincs, de idén már szeretnénk neki rakatni-egyébként újszülött illetve kisebb korban jobb, akkor annyira talán nem viseli meg őket és nem emlékeznek annyira a beavatkozásra (már bánom, hogy nem a szülés után csináltattam).
Féltékenység: simán lehet ebben a korban, pláne ez a kor (8-10 hó) pont a ragaszkodás, a szeparációs félelem kora, amikor csak "Anya, Anya, Anya" kell.
Fogzás: nagyon változó egyénenként, hogy mikor és milyen sorrendben jönnek a fogak, de azért van egy "átlag".

Baby81: sajnálom a "kitartó" betegséget :( , a köhögés sokszor nehezen múlik-Timikének is megvan még, de szerencsére éjjel nem köhög és nem is fullad, csak időnként lehet hallani, ahogy "liftezik" benne a váladék. Az altatás nálunk is hasonlóan megy, bár néha Timike (főleg napközben) elringatja magát és elalszik úgy.
A hátracsorgó váladéktól gyakori az öklendezés.
Horoszkóp: hát én mit szóljak, Timike skorpió-skorpió :roll: :wink:!
Egyébként pont tegnap este gondoltam arra, hogy Timike inkább legyen ilyen örökmozgó, eleven és kíváncsi, minthogy bambán üljön egyhelyben!-tulajdonképpen a teljesen "egészséges" viselkedésével fáraszt le.
A közös találkozó nagyon jó ötlet, de inkább akkor hozzuk össze, ha már legalább tavasz van :) !

Rólunk röviden: Timike és én már elég jól vagyunk, párom és anyukája még nem az igazi, sajnos már Após is náthásodik :(!
Ma Timike szerencsére nem volt olyan hisztis, sőt cuppanós puszikat is adott :)! Tervemet megvalósítottam, ma sétáltunk is egyet.

Remélem reagáltam mindenre, Nektek minden jót, jó éjszakát!

Viki Kép
 
 


Hello mindenkinek, ezerrel klimpirozok, hátha még Jázmin ébredése előtt be tudom fejezni. Ma voltunk dokinál, szerinte javul a Babóci, én meg hál'Istennek megyek belefelé, de kaptam egy jó kis antibiotikumot, ami mellett még tejet is adhatok. Igy probléma megoldva, remélem nem fertőzöm vissza a kicsit.
Fülbevaló: két hónaposok voltunk, mikor kilötte a dokinéni. A sztori az volt, hogy a gyerek már akkor ordított, mikor még a fülbelövésnek se híre se hamva nem volt. Szerintem jobban fájt neki, hogy az apja lefogta, mint maga a művelet.
A klinikán nálunk ki se fúrják, mert a főigazgató vagy mi a szösz nem engedi. Pedig én is úgy szerettem volna, hogy mire hazajövünk már legyen neki fülbevalója. Mindegy így is jobb, mintha még most kellene harcolni vele.
Anya-anya-anya hadművelet nálunk is ismerős, csak én ezt arra fogtam, hogy én is ilyen voltam. Még óvodás koromban is ha anyukám nem volt otthon és a nagyi vigyázott rám, bementem a fürdőbe odabújtam a ruhájához és sírtam, hogy: Anyucikám gyere haza! Persze és most csodálkozom, hogy ilyen hisztis a gyerekem... :oops: :lol:
Persze én is örülök, hogy inkább ilyen örökmozgó, csak néha jobb jártatni a számat...

No, hát most csak ennyi, ez most csak novella terjedelműre sikeredett. Mindenkinek szép napot.

KépKép
 
 


Sziasztok!

Jobbulást mindenkinek!

Nálunk kisütött ma a nap, nagyon jó idő van, vége a szürkeségnek! :D
Olyan mintha jönne a tavasz, persze tudom, hogy nem még lesz hó-fagy-hideg tél, de olyan jó már napsütést látni, érezni! :D
Megyünk is egy óriásit sétálni!

Testápolóval kapcsolatban: mi is használtuk a dokinéni által felírt vitaminos patikás krémet, tényleg jó, lehet visszatérek rá. Még kipróbálom a ma vásárolt kencét, aztán meglátjuk!

Fülbevalótól ne féljetek! Boncinak én is sokáig húztam, halasztottam, sajnáltam, hogy biztos fáj, meg rossz lesz neki. Kb10-11 hónapos volt mikor rászántam magam és elvittem egy kozmetikába és pár perc alatt megvolt! Sírt szegény picit, de nem a fájdalomtól, inkább a hangtól (egy hangos kattanás, amikor belövik) és utána sem volt semmi gond vele! Az egész müvelet öltözés, beszélgetés, fizetés együtt volt kb 10perc! Mondtam is a páromnak, hogy ha tudom elöre, hogy ez ennyi, már régen kilövettem volna a fülét! És olyan szép lett vele! :D

Nálunk is fognövesztés van folyamatban, az éjszakáink elég nehézkesek! :cry:
Nappal nincs gond, de éjjel többször megébred Bonci, pörög-forog az ágyban, nyugtalanul alszik! Lehet, hogy a melegfront is közrejátszik.

Baby: tegyél fel képet, nem traktálsz vele senkit! Már én is gondoltam rá, csak én elég béna vagyok az ilyenhez, de majd megpróbálom!

Mennem kell, minden jót!
Vendég
 


Sziasztok!

Jelentem, gyógyulgatunk ezerrel, már kb. 85%-nál tartunk :wink:, Apa még kissé lemaradva tőlünk :? . A napsütés az én lelkemnek is nagyon jót tett, mi is sétáltunk egyet, Timike aludt a friss levegőn. Még a madarak is csiripeltek, engem is elkapott a tavasz feeling, de aztán rájöttem, hogy még csak jan.7-e van, és kissé bilibe lógott a kezem :roll: -sebaj az idén lesz tavasz, sőt nyár is!!!

Baby81: "Anya, anya, anya" nálam is dettó így volt, sőt még sokszor most 34 éves fejjel is előjön :oops:, amikor szültem, akkor is egyfolytában Anyunak könyörögtem, hogy segítsen rajtam, mert nagyon fáj. Mikor panaszkodtam neki, hogy Timike milyen nyűgös, akkor mondta: "Ti is ilyenek voltatok, ha betegek voltatok!"-és ez így igaz.

Márti: Atinak nagyon boldog Névnapot kívánok :)! Remélem Ti jól vagytok!

Sziasztok, jó éjt Mindenkinek!

Viki Kép
 
 


Sziasztok!

Ma délelőtt végre nálunk is sütött a nap, és igazán tavaszias volt az idő is. Erre mivel foglalom el magam? A szombati ebéd főzésével :roll: :roll: :roll: . Biztos rájöttetek már, hogy nem a főzés a kedvenc elfoglaltságom. Én vagy az a háziasszony, aki muszájból főz :oops: . De délután tuti kimegyünk végre a gyerkőcökkel egy nagyot sétálni. Itthon hagyjuk apát gyógyulni :( . Szegénykém szilveszter óta benne van, és a gyógyszerek ellenére sem nagyon akar kijönni belőle. Remélem azért nem sokára rendbe jön.
Köszönöm szépen a névnapi üdvözletet! Tegnap meg is tartottuk az Attila-napot (a férjemet is így hívják), bár nem volt nagy buli, csak egy kis süti, ajándékok,...
Fülbevalója az én lányomnak nincsen. Az elején én nem akartam, utána amikor megszületett, akkor a párom mondta, hogy ne bántsunk ilyen picike füleket, pedig a kórházban a védőnő felajánlotta, hogy pár perc alatt ő nagyon szívesen megcsinálja. Szóval mi megvárjuk, amíg nagyobbacska lesz.

Van egy nagy gondom, és nem is tudom, hogy mit csináljak. Azt ugye írtam, hogy a fiam leszokott a tejcsiről. Ezzel egy időben az étvágya is megromlott. Régebben a reggeli tejecske után (amikor még megitta) megevett 9 körül egy nagy fánkot, utána délben kb. 220-250g kajcsi, délután 2 pohár joghurt, este fél-1 szelet kenyér valamivel, és utána még az üveg tejecske.Nálunk ez volt a normális mennyiség. Most reggel 120-160ml tápi, utána vagy van reggeli egy pár falat vagy nincs, az ebéd általában a norm. mennyiség. Uzsira egy kis gyümi vagy 1 joghurt. Ha van vacsi, akkor nincs utána semmi tápi vagy nincs vacsi és akkor megiszik 120-150ml tápit. 6 napja kap Normaflort, hátha segít, de annyira nem tetszik ez az egész dolog. Egyébként teljesen jó a közérzete, nem tűnik betegnek. Szerintetek mit csináljak? Vigyem dokihoz vagy várjam meg a 10 napos Normaflor kúra végét?
Szerintem még soha nem írtam ennyit :oops: , bocsi....
Holnapra mindenkinek jó sétálást és jó pihenést, a betegeknek jobbulást!
Puszi:Márti
marti1129
Szatymaz
 
 


Sziasztok!

Márti: férjednek is nagyon boldog Névnapot és mielőbbi gyógyulást kívánunk :D! Szerintem nyugodtan várd meg a Normaflore kúra végét, ha nem tűnik betegnek és iszik elég folyadékot. Egészségesen is előfordulhat, hogy átmenetileg nem olyan jó illetve változó az étvágy és az ízlés is.

Ma voltunk kint a közeli erdőben szánkózni Timikével, nagyon élvezte :), hazafelé el is aludt, miközben a párom húzta. Egyszer volt egy kisebb baleset, felborult a szánkó, Timike ki is gurult, de szerencsére a puha hóra esett, nem ütötte meg magát, nem is sírt. Ma sajnos megint extra hisztis volt, állandóan Anyósommal akart lenni (mondta: "Mama, mama, mamaaa...!")-sajnos ő meg alig ért rá, elég sok dolga volt(főzés, mosás, stb.), velem meg állandóan ellenkezett, visítozott :twisted: :twisted: :twisted:. Tudom, csúnya dolog, de alig vártam, hogy elaludjon-szerencsére elég könnyen ment. Ma egyébként már nem kellett szívni az orrát és egyre kevesebbet köhög. És 3 napja megint csak este és reggel, + még éjjel 1x szopik.

Sziasztok, jó éjt Mindenkinek!
VikiKép
 
 


Sziasztok!

Ole85-Edit: NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK NEKED :D :D :D! (Istenem, mikor voltam ilyen "szemtelenül" fiatal :oops: -bocs ezt nem hagyhattam ki :wink: ). Remélem jól vagytok, már régen jelentkeztél!

Mindenkinek minden jót, jó éjt kívánok:)!
VikiKép
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom Vikihez: Nagyon Boldog Szülinapot Edit!!!
(Bár őszintén szólva nem tudom hány éves vagy , de tutti nálam is fiatalabb!)

Utólag Boldogot Neked is Majka!! :D

Márti: hasonlóan hozzád , én is muszájból főzők! :oops:
Sőt, továbbmegyek: én nem tudok és nem is szeretek egyáltalán főzni! Most se akar megpuhulni a hülye húsom, amit már kb 1.5 órája főzők!

Nálunk megint 3 napja köd van , alig lehet látni! :(
Sétálni azért mindennap elmegyünk, de nem sok időre.

Bonci jól van, egyre többet áll egyedül, ha fogjuk a kezét sétál is. Persze nem akarom erőltetni a járást, csak idönként picit lépegetünk kézen fogva, tetszik neki.

Na megyek, hátha kész a húsim!
Üdv mindenkinek!
Vendég
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: