A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

julcsi
én minden földre esés után sterilezem :oops: ...meg akkor is ha apa sikeresen leteszi a macsakszőrös helyekre...de ez azt mondják nem feltétlenül normális...tegnap a tejadónknál voltunk és ő azt mondta hogy az üvegeket se sterilezi ki csak napi 1x...
azt szűrtem le az egészből hogy lehet hogy túlzásba estem....de hát kora baba meg hát úgyis minden nap többször sterilezem az üvegeket a tejhordás miatt úgyhogy bedobom közéjük a cumikat is......

Kép
menion
Budapest

menion!
hát azért ha macskaszőr lenne a lakásban, én is állandóan sterileznék.
azért kérdeztem, mert a cuclik tájékoztatójában az van, hogy kifőzés után elég a normál konyhai higiénia betartása.

igaz, most hogy sokszor fejek, kevertem be chicco-s löttyöt és csak beledobom a cuccost oszt jóvan :lol:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Hááááát Lányok,tényleg nem kell azért túlzásba esni! Tudjátok,hogy mondják: első babánál az ember még mindent kifőz,sterilizál; míg a második babánál már csak csapvízzel lemossa ;a harmadiknál már csak lenyalja. :lol: Higyjétek el az öreg veterán Cicusnak,hogy a túlzás sem jó,persze a tisztaság fontos,de a "túl túl túl" néha sokkal egészségtelenebb!!! Na persze a macskaszőr az már más téma...

Annus: nagyon édesek a kislányaid!!! :) És szuper ötleteket adtál Katának a tesóféltékenység ellen.
Lovaszkata,amúgy nálunk is ilyen volt Regina az elején,mostmár jobb a helyzet. Nehéz nekik,mert csak azt látják,h. mindig csak a picike van kézben és így akarják magukra felhívni a figyelmet,ezzel a dacos viselkedéssel. De a legfontosabb,h. tényleg éreztetni kell velük,h. ők ugyanolyan fontosak,ugyanannyi időt velük is foglalkozni és bevonni őket a kicsi körüli teendőkbe. Az elején még én is tök tehetetlen voltam,mert Gyurka-Niki párosnál nem volt ilyen régen (ott 15 hónap a korkülönbség),így én is csak most szembesültem ilyen dologgal. :shock: De szép lassan rájöttem mit kell tenni és mostmár minden okés! :wink:

Cicóka: hiperszuper a pihiszék!!! :D És milyen szép kisfiú!!! :lol: Örülök,h. már jobban vagy!!!!!!!!!!!!!!!!

Katinkababa: egyenruci :lol: :lol: :lol:

Julcsi: mellgyulladás javult már???

Cicus

Kép
cicus78

Ja... tegnapelőtt megjött a menzeszem... :?

Kép
cicus78

nem tudom mondtam-e már hogy pénteken nem oltották be a gyereket...mivel apa beteg volt és most is köhögcsél azt mondta a doki hogy inkább jövőhéten adja be neki...
sajnos az akkor közel lesz a csípőszűréshez ami következő hétfőn van...remélem hogy akkor csak UH-al nézik meg a csípőjét és nem fogják nyomorgatni a frissen oltott combikáit

aztán meg pénteken végre megjött...tegnap meg ma már teljesen elöntött...korábban se volt enyhe de most már egész durva a helyzet...még jó hogy nem dobtam ki a kórházba vett betéteket amik olyan nagyok...na de ma már az se bírta elázott mindenem...már szédülök is gondolom a vérveszteség miatt...már betettem egy brutál tampont is a legnagyobbat :oops: nem tudom hogy szabad-e de nem tudtam már mit csináljak 3 ruha csere után..de az is csak 2 órát tartott ki :shock: remélem hamar abba marad mert ebben az ütemben nem fogom bírni....

Kép
menion
Budapest

csajok és az ha nem vasalja valaki a rugikat bodykat?
én mindent vasalok a gyereknek de a tejadónk azt mondta hogy ő nem vasal :roll: azon gondolkodok hogy végül is talán nagy bűn nem lenne...legfeljebb csúnyák lennének a pelenkák a rugikon annyira nem islátszana... :oops:

Kép
menion
Budapest

ja és azt mondtam e hogy a piros anyajegyek azok nem is azok? a doki azt mondta haemangiómák :?
elküldött érsebészhez és ha nem akarok hónapokat várni az időpontra akkor mehetek magánrendelésre is :roll: hát nem szuper?
teszek fel képet a pöttyökről hogy mekkorák...
igazán nem vészes de azért elviszem érsebre de nem tűnik sürgősnek a dolog úgyhogy marad a "nem fizetős" időpont :roll: asszem...

Kép
menion
Budapest

Menion: akkor kezet foghatunk,mert engem is így öntött el... :( Én sem gondoltam,h. ilyen erős vérzés lesz,a szédülés pedig totál kikészít,mert eddig a menzi miatt sose volt! De akkor úgy látom,nem vagyok egyedül ezzel. :roll:
Jajj,oltás,ne is mondd! Mi ugye megkaptuk és rá sem ismertünk utána az alapban csendes angyalkánkra. Bealudt az oltástól,de üvöltve kelt és be is lázasodott,pedig a dokinéni azt mondta,nem lesz lázas. Lófütyit nem! Na szóval aznap nagyon xar volt,de már másnapra szerencsére semmi baj nem volt,sőt már éjjel sem!
És vasalás: pelust mindig,rugi-body csak ha szükséges. Nem kell túlparázni.

Cicus

Kép
cicus78

hát lehet hogy én is szelektíven fogok vasalni....előkéket pelusokat lepedőket meg a takarókat is elég sok...idővel gondolom úgy is edzettebb a baba nem kell mindent halálosan komolyan csinálni....

Kép
menion
Budapest

jaj lányok apa elvitte pelenkázni a csajszit :P szétröhögöm az agyam hogy hápog mert "phű phűűű de büdi" :lol: :lol: :lol:
most meg átkozza azt aki a patentot kitalálta...viccesek a pasik

ja és ma kipróbáltuk hogy megeszi e a fagyasztott tejcsit mert itt olvastam hogy sok baba elutasítja....hát megnéztük mielött telerakunk még egy fagyasztót tejjel hogy egyáltalán kell e neki....hát semmi reakció! mondtam Lacinak hogy félő hogy nem eszi meg...erre bevágta egy hang nélkül Laci meg úgy konstatálta a dolgot hogy "hiába ez az én lányom!" :lol:

Kép
menion
Budapest

Na reggelt!

Niki 1szer kelt éjjel,de nála 2 hosszú etap van.6kor fürdés és hama,aztán fél12korkelt,majd 5kor. :lol: Nálunk picit hamar van a fekvés fürdés,apa 4 kor kel,így picit el vagyunk tolva :wink: Igaz ma én keltettem 5kor..szegény,remélem nem sokat késett :roll:

Az első vérzés Izánál nekem is több volt,én is a kórházból megmaradt betétet használtam.Aztán 2. már normál volt,meg talán még egyszer megjött,aztán azóta se :lol: :lol:

Sterilizálás:nem használok cumisüveget,ha néha fejek a mellszívót szoktam kifőzni,akkor beteszem a cumit is.Ha leesik a földre akkor jó meleg vízben elmosom.Azért napi 1szer tuti viszem a csap alá,de nálunk állat nincs,csak Iza :lol: Ő szereti a cumit Niki szájába tuszkolni ha kell ha nem 8)

Vasalás:khm...nincs rá időm...Iza mellett nem merem a vasaló állványt felállítani.Éjjel meg nem fogok vasalni.És mivel 2 naponta mosok,így időm se lenne...van h a szárítótól veszem le a pelust meg a ruhákat.Pedig annyi van :? Szóval nagy ritkán van erre időm,ez van.Persze Izánál vasaltam mindig :oops:

Katinka!
Iza is szoptat...de úgy ,h bevágja a hóna alá a babát...annyira édes :lol:

Menion!
Szerintem lehet tenni az első ülésre ha nincs légzsák!Nem hallottam változásról...de passz,nincs is kocsink :lol:

De jó az egyenruci!! :lol:

annus11

Sziasztok lányok!!

Én is itt. Mindig jövök, csak mire írnék mennem kell Rékához.

Julcsi! Remélem hamar helyre jössz és még jó, hogy nem lázasodtál be. Időbe mentél dokihoz!!

BAZSI igazi szép fiú!!!! :)

Lányok! Réka nem akar vizet inni.:( Táp mellé kell folyadék ugye? És mennyi??? És mit csináljak, ha a vizet nem issza meg??? Apa nem engedi, hogy mecsek teával itassam. :(

Kép
bei

Sterilizálni én is csak 2-3 naponta szoktam. Vasalni viszont mindig kivasalok a rugikat is.

Kép
bei

[quote="bei"]
írta:
beiLányok! Réka nem akar vizet inni.:( Táp mellé kell folyadék ugye? És mennyi??? És mit csináljak, ha a vizet nem issza meg??? Apa nem engedi, hogy mecsek teával itassam. :(

Szia!

A Herbáriának van Babamosoly teája - ebből a gyógyszertárban az egészen pici babáknak valót kell kérni, ugyanis két tea fut ezen a néven. Balázs azt kapja - ez tulajdonképpen édeskömény tea. Kövezzetek meg, de én egy kávéskanál cukrot teszek 3 dl-hez, mert a kórházban ízesített teát kapott, s itthon nem volt hajlandó üresen meginni.

Egyébként a tápi mellé valóban kell folyadék. Egy jó tanács: sok baba kajcsi után már nem issza meg, ezért kb. 10 millivel kínáld meg kajcsi előtt, amíg még nagyon éhes. Akkor valószínűleg lecsúszik.

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Olyan gyönyörűek ezek a babafotók!
Mindenki büszke lehet!
:lol: :lol:

Ti már észre vettétek hogy mindíg máshogy sír a baba, attól függ mi a baja??? :D
Én már megfigyeltem külömböző sírásokat Balázsnál.
Ha, így csak egyet-egyet "nyávog" akkor unatkozik(engem hív).Ha hosszabban de nem folyamatosan sírdogál akkor fáradt.Ha nagyon ordít akkor éhes.Ha néha-néha sikítva felsír és nyöszörög közben akkor a hasa fáj!

Kép
Kép
lovaszkata

Katinka..nem feltétlen kell víz, csak nyáron a tápszer mellé.Annó Norbi se ivott sokáig semmit.
Ha szomjas lenne meginná szerintem.Ne aggódj!

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Na voltunk ma védőnőnél a kicsikém 4500g. 53cm :lol: szerdán meg megyünk csipőszürésre.

Bei a babamosoly édeskömény tea ujszülött kortól azt adhatod.Én Kincsőnek is szoktam adni nem kell mindig neki.

Kata hát igen csak addig volt gond mig rájövünk hogy mikor miért sir :wink:

Sterilizálni én is 2-3 naponta szoktam.Vasalni mindig szoktam.

Annus Kincső is egyszer kel éjszaka :lol: 10-kor alszik el 3-ig alszik meg 6-7 órakor kel utánna meg 10-ig alszik.
Éesek ahogy utánoznak minket :lol:

Menion szerintem lehet előrre rakni de passz. :wink:

t katinka

Köszi lányok! :) Fogok ilyen teát venni. Remélem azt azért megissza.

Kép
bei

Jaj, de irigykedem arra aki tud aludni éjszaka. :oops: :lol:
Balázs 3 óránként éjjel is kel és szopi után még kínlódunk a görcsökkel, így mindíg csak 1-1 órákat alszok a kajaszünetekben. :? Norbi meg fél 7 körül mindíg felébred.

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Annus: Nagyon cukik a kiscsajok! Niki teljesen olyan mint te csak kicsibe :D

Cicóka: Barni legény nagyon vagány ebbe a csíkos rugiba. A pihiszék meg nagyon szuper. Biztos mindentudó.

Mindent kiszoktam vasalni.

Réka 3 óránként eszik, nagyon ritka ha többet kihagy két szopizás között, így én is csak 1-2 órákat alszom két etetés között.

Jövőhéten hétfőn megyünk csípőficam szűrésre, kedden meg a hathetes kontrollra a nőgyógyászhoz.

Azt szeretném kérdezni, hogy akkor is megjön a menses ha valaki szoptat?

Kép
eper74

Sziasztok!

Írni nem tudok csak egy kép, csak mert "egyenruci" :lol:
Kép

tyche

Eper megjöhet nekem anno megjött.Remélem most nem :wink:
Szoktad mérni Réka mennyit eszik :?: Kincsőnél nem mértem 100-nál többet

De szépek ezek a fiuk ebbe a csikos rugigba :lol:

Kata akkor nem pihensz te sem sokat nem irigyellek :wink: Kinga is szokott kelni fél7 körül bekapcsolom neki a tv-ét meg kap kakaót oszt elvan még 1 órácskát hagy aludni de em mindig :wink:

t katinka

hát, vasalni én is vasalok... kivéve amikor bugyicsere közben fejenpisili magát (igazi pasi, jó nagy sugárban :)) és mindene pisis lesz... olyankor egyszerűbb a szárítóhoz hátranyúlni száraz ruháért, mint a szekrényig elmenni (olyankor ugye gyerek vissza a kiságyba... de akkor előbb levetkőztetés, bugyicsere... fázik...

aludni napok óta nem alszunk éjjel sem. mivel a gyulladás miatt muszáj fejnem, így felébresztem enni, hatékonyabb, mint a mellszívó :)

lovaszkata!
az én fiam ha kajás, akkor azt mondja: e-eee-e-eee :lol:
ha nyűgös/fáradt, akkor csak nyöszörög... főleg, ha kiesett a szájából a cumi (de várom már, hogy meg tudja fogni és vissza tudja rakni :o :))

eper!
megjöhet a mensi, de teljesen természetes, ha egyáltalán nem lesz addig, amíg szopiztok (a prl gátolja a peteérést, így ha nincs ovu, lényegében nincs mensi sem)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Eper!
Tök egyéni h mikr jön meg.Izánál kb fél éves volt mikor megjött,nekem akkor már napi 1 szopira volt csak tejem.

Még egy egyenruci:))De édes!

Na a nemalvók ne figyeljenek,vagyis figyeljenek,mert van remény :lol: Niki tegnap este 6kor szopizott,letettem aludni,de nyekergett amíg Izával fürödtem,így utána kapott megint cicit,de kb 2 kortyot ihatott,lehet csak így nyugodott meg,passz.Én is lefeküdtem aludni olyan 10 körül.Erre Niki 1/4 5kor kelt :shock: Én meg azon filóztam h szoptatta éjfélkor vagy sem?Nem voltam 100%ra biztos,ki tudja milyen kómás voltam...de rájöttem h nem kelt éjjel!Ha azt nézem,lényegében átaludta az éjszakát,csak nálunk el van ugye tolva,mert az apja 4kor kel.gy kapunk búcsúpuszit mikro elindul dolgozni :wink:

Na de előző héten még 2szer evett éjjel,és a szaporításkor 2-3 óránként éjjel is.Tegnap előtt már csak 1szer kelt,és most meg nem kelt :wink: Tehát lehet h 1 hét múlva pl Réka se fog ennyiszer kelni!Addig meg kitartást!!!Próbáljatok napközben pihenni,már akinek van rá lehetősége!

annus11

sziasztok

Itthon vagyunk vasárnap est óta de tegnap még itthon volt a párom ki kellett használni az időt hogy sacc rendbde tegyük lakást.

Csaninak 3 napos láza volt, túl vagyunk rajta.

Tegnap voltunk a 6 hetes kotrollon is, minden rendben van, a dokim spirál párti de azt mondja ha én iegenkedem tőle akkor inkább ne. most szoptatós gógyszert kaptam aztán meglátjuk.

mensi: doki azt mondta lehet meg fog jönni. De remélem nem mert Csanival míg szoptattam nem jött meg, szóval reménykedem.

vasalás: én eg«eőre vasalpm mindenét a kicsinek, zeretném is lgalább 3 hós koráig, ha bírom még tovább. Nekem nagyon érzékeny a bőröm, szeretném ha nem ezen múlna az övé.

lovaszkata: én is úgy csinálom ahogy annus. 1 kézzel mindig szórakoztatom Csanit míg szoptatok, de ő imádja a knyvket, a gyurmát, vagy hoz autót.
.
Nekünk volt 2 éjszakánk vasárnapra és hétőre virradóan amikor 11 után reggel 7 kor kelt! :) Ma 3-kor keltünk egyszer de 1 kelés nekem belefér ha szopi után fél órán belül vissza alszik.

Szépek az egyenbabák! :)
Na ennyi voltam mert kell az 1 kezem csaninak! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bogi!
Jaj...fránya 3 naposláz...mi is átestünk rajta tavaly...Pöttyös is lett Csani?Szupi h nálatok is minden oké.Akkor nincs féltékenység meg semmi?Szereti a kistesót ő is?
Amúgy igen,nem is a szoptatással van a "gond" éjjel.Hanem ha mondjuk nem alszik el....az rosszabb!

annus11

HASFÁJÓSOK!!!
Most beszéltem a homeopátiás és schüssler só-s tanácsadó doktornővel:
Hasi görcsökre kértem tanácsot csecsmőknek!
Magnesium phosphoricum D6 schüssler só tablettát 10-20ml vízben feloldva müanyag kiskanállal adagolva étkezés elött negyed órával.Szükség szerint 3x1 tabletta de lehet 6-7 tabletta is/nap hasfájástól függően
:)
Remélem hatni fog, próbáljátok ki!!!

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Nagyon irigykedem mindenkire aki 2 óránál többet aludt egyhuzamban mióta megszületett a babája :D
Nekem ez még nem adatott meg, de köszönöm a biztatást Annus!

Ma pl. reggel óta megint folyamatosan szopizna Réka, pedig végre visszaálltunk a 3 óránkénti evésre, lehet, hogy most megint borul minden.
A mellbimbóm még mindig nagyon fáj, be van repedve.

Megmondom őszintén, én nem gondoltam volna, hogy a szoptatás lesz a legnagyobb stressz miután megszületik a kicsi.
Na abbahagyom a nyavalygást. Örüljek, hogy van tejem!

Boglárka: Örülök, hogy kész vagytok. Csaninak jobbulást.

Lovászkata: Remélem hatásos lesz ez az új szer.

Katinka: Réka kb. 70-80 grammot eszik, nagyon ritkán többet.

Kép
eper74

annus igen megvoltak a pöttyök is, de már el is múltak. Még jó hogy szóltak hogy ez lesz a vége, ha valóban 3 napos, mert különben szívrohamot kaptam volna.
Imádja Szabinát arra kell figyelni hogy nehogy a nagy szeretettel okozzon bajt, állandóan bújni akar hozzá és puszilgatja. Este Szasza (Csani így hívja ezt tudja kimondani ) az egyetlen aki 2 jó éjt puszit kap, ő kapja az elsőt és az utolsót is! :D

eper szerintem senki nem gondolja hogy a szopi ilyen nehéz tud lenni, mert ezt valahogy természetesnek veszi az ember és senki nem szól. Tudom min mész végig én Csaninál ugyanígy voltam, szerintem sosem sírtam annyit mint akkor, fájt sebes volt és még a gyerek sem volt épp jól szopó baba. :(
Kitartás meggyógyul és utána könnyebb lesz, na meg ha tud kicsit pihenni a cicid! nálam kb 6-8 hetes volt CSani mire rendeződött, de olyn mély nyomott hagyott hogy most féltem beadni Szabinának a cicim, pedig ő meg.... tejesen más szopi téren is!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Nos lányok tényleg a legszebbek a mi topicunk babái, és ez az egyenruci :lol: :lol: :lol:

Eper: na igen a szoptatásról nekem is ez a véleményem. Őszintén nem nagyon értettem, amikor a több gyerekes anyukáink már a terhesség alatt izgultak a szoptatás miatt, azt hittem én is ez olyan természetes. Remélem hamar túl leszel a nehezén. Látod nekem a cicim nem fájt különösebben, tejem is van, de még sem elég. Vasárnap pl úgy vettem magamnak egy kabátot, hogy alig győztem takargatni a blúzom, mert átázott a melltartó betétem :oops: Ilyen tünetekkel még sem elég! KI érti ezt? DE már nem görcsölök, adom a tápit szinte minden szopi után hol kisebb, hol nagyobb adagban. Éjjel azonban csak cici van.

Bogi: édes lehet Csani a kis hugival! Milyen jó, hogy nem féltékeny.

Sterilizálás: hát a cumit azt én is kb 3 naponta főzöm csak, ki többnyire mindig akkor jut eszembe, amikor már az üvegeket kifőztem. DE: a DM-ben lehet kapni olyan cumitartót, amiben mikróban lehet sterilizálni 1 perc alatt, azt hiszem 600 pénz volt, és Babylove-s

Vasalás: én vasalok, nagyon nehezen érem utol magam, de a saját ruháinkat is vasalom. Azt hittem ebből majd adok fel, ha gyerekem lesz, de egyelőre nem megy.

Bei: én is úgy tudom, hogy etetés előtt kell itatni, ha kéri. Lehet akkor a vizet is elfogadja majd, de nekem azt mondta védőnő, hogy ha nem fogadná el akkor sincs semmi baj, hiszen tél van.

Menion: nem változott semmi, lehet előre rakni, csak ha van légzsák elől azt ki kell kapcsolni - már ha lehet.
Szemszín: én úgy tudom, hogy féléves korukra alakul ki a végleges! Engem is nagyon izgat a dolog, mert a Barni szeme elég világos - lehet, hogy kék lesz. Annak nagyon örülnék, mert akkor azt tuti apukámtól örökölte, aki mindig is nagyon szeretett volna egy fiú unokát, közel s távol a két családban nincs más kék szemű.

Átalvás: nálunk is volt már, ahogyan Menioin írta mutatóban két éjszaka is, este 11-től reggel 7-ig. De ez akkor volt, amikor még nagyon kínlódtunk a napirend miatt. Most ismét kétszer kell éjjel, de van amikor 5-6 perc szopi elég.

Pihiszék: kérdeztétek mit tud: rezeg, ha a baba mozog hintázik, zenél több dallamot is. Van rajta olyan funkció, hogy akkor zenél ha van valamilyen hang, pl a gyerek megüti a csörgőt. Felül van benne egy tükör_azt nagyon imádja nézni. Néztem a Vaterán használtat, de mindenképpen FP-ot akartam, pusztán azért mert valakitől azt halottam az jó. Szóval volt 6 ezerért, de annak már nem működött minden funkciója, meg 13-ért, de azért Bugyiba kellett volna menni. Meg volt ez 20ért, akciósan, amiből kapott még az uram 20% kedvezményt. Így 16-ban van, kb ugyanannyi mint a másik, ha érte megyünk és számoljuk a benzint. Kicsit szívtam a fogam, de mivel szinte minden mást megkaptunk ... na meg anyukám már annyira akart venni valamit az unokájának :oops: :lol:

cicóka

bei
táp mellé se kell víz ha nem szomjas...nézd mindig a kutacsát ha be van horpadva akkor kell neki a folyadék!de ha nem kell neki a víz akkor a tápot is csinálhatod több vízzel! nekem egy szóval se mondták hogy táp mellé adjak még vizet is :shock:

éjszakázás:igen az a rossz ha nem alszik el rögtön mert ha eszik alszik akkor 15-20perc alatt kész attól még az álom se megy ki a szememből...

cicóka
elismerésem hogy még magatokra is vasalsz...most éjszaka fogtam neki a vasalásnak éjfélkor végeztem de nem bírtam csak a pelusokat és takarókat vasalni mint ahogy elhatároztam...szóval rugik bodyk is kivasalva...mégis csak szebb úgy....aztán majd gondolom lejjebb adom a dolgot mert nem vagyok egy nagy vasaló művész :oops:
szem:nekünk most kék de sötét szürkés kék...nekem zöld és a családomban van teljesen jégkék és barna is úgyhogy bármi lehet belőle azért vagyok nagyon kíváncsi mi marad a mostani szemszínből
jaj te hogy milyen jót röhögtünk ezen a pihenő széken...mondom Lacinak hogy 13ért volt de Bugyiba kellett érte menni...erre néz rám nagy szemekkel hogy milyen bolt az hogy bugyiba kell menni :wink: :lol: :lol: :lol:

na ha nem tilos akkor én inkább előre tenném a gyereket mert ideges leszek ha sírni kezd én meg csak a vissazpillantóból látom hogy mi van vele...ha mellettem van akkor a cumit a szájába tudom adni vagy egy pillantást tudok vetni rá hogy jól van-e

Kép
menion
Budapest

na az átalvást megismételte de 3.éjszaka már nem sikerült a csoda...akkor már gondolom nem bírt annyit aludni ugyanis Laci megint jól megetette este 7-kor úgyhogy eszébe se volt felkelni és éjfélkor pelenkázással keltegettem amikor is 90et meg is evett de úgy néz ki hogy ez már csak 4 órás alvásra volt elég muníció :?
de Laci kelt fel etetni és így megint csak jó éjszakám volt 9ig aludtam :D de ez csak akkor van ha Laci nem megy dolgozni és ma még szabadnapos...de holnap már nem így lesz...

jaj olyan cuki a gyerek már olyan jóízűeket kacarászik és nevetgél...most itt van az ágyon mellettem és tornázik :D tennem kellett még egy rugit rá mert nagyon hideg van a lakásban pedig a fűtést is feljebb vettük :? tegnap is kikényszerítettem magamat de csak 15percig bírtam a hidegben a gyerekkel...volt nálunk ugyanis a védőnéni és mondta hogy edzeni kell :? de ma a teremtorna mellett döntöttünk :oops:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Cicóka: milyen nagyfiú már Barni! :D Nagyon helyes! Ki is szemeltem Kamillának! :wink: A pihiszék is szuper. Nekünk egy FP hintánk van, amin pillangók forognak, és zenél meg pillangókat vetít a baldachinra. Nagyon szereti nézegetni is Kamilla, meg jókat alszik benne.

Menion: de jó, hogy van autód! Igen lehet előre kötni, ha ki van kapcsolva a légzsák. Hogy értette a védőnő, hogy edzetek?

Nekem azt mondta sokszor tegyem hasra egy nap, mert már tartania kellene a fejét. Hát nem tudom a könyvekben, meg mindenhol azt olvasom, hogy 3 hónaposan kell ezt tudnia a babának. Nektek már stabilan tartja a babó a fejét?

Eper: sajnálom, hogy fáj a cicid, de remélem hamar elmúlik.

Én mindent vasalok(leginkább éjjel), és minden evés után sterilizálok még legalább 1 hónapig biztosan, aztán majd csak naponta kb.

Kamilla nagyon keveset, szinte semmit nem alszik nappal.

Na mennem is kell, hív! :D

Kép
cedis

cedis igen Szabina már tartja, de ő hason baba (úgy alszik) és ők korábban csinálják, mivel kénytelenek ha látni akarnak valamit, úgy tudom korábban is fordulnak át éppen ezen okból. (Csanira legalábbis igaz volt ez a tankönyv példa, ő szintén hason baba volt és 3 hónaposan már átfordult hasról hátra)
De nagyon nagy a szórás hogy melyik baba mikor mit csinál, nem kell aggódni miatta.

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

cedis
az edzést a tüdejére értette hogy a hideghez edződjön...
és igen tartja a fejét már elég rég kb másfél hósan kezdte megtartani addig csak próbálgatta..az egyhónapos státusz vizsgálatkor már kérdezte a védőnő és akkor még nem bírta megtartani de azért próbálgatta...most sokáig kitartja és a mellkasát kezdi emelni...na és a hátról hasra fordulás is sikerült párszor...
mi nagyon sokat vagyunk hason lehet mondani hogy szinte csak úgy alszik...ami úgy tűnik meglepő volt a védőnéninek mert kikerekedett a szeme....gondolom azért kérdezett rá mert noszogatni kell a szülőket hogy tegyék hasra a babákat de nálunk ez felesleges!nekünk ez nagyon megy :D persze a kórház miatt van így mert ott mondták el hogy legyen sokat hason mert az ingerli olyan mozgásra ami fontos a neurológiai fejlődés miatt...még a záróban is szerepel :shock:
igyekszem mindent megtenni hogy ne legyen hátrányban az idegi fejlődése azért mert korababa...remélem nem is lesz semmiféle lemaradásban...egyenlőre úgy néz ki mindent jól csinál vagy még hamarabb is ahogy olvasom :D

Kép
menion
Budapest

amit még mondott hogy kérjek a dokitól olyan szert ami a bukás ellen van....állítólag jó a babának mert ha nem is bukik sokat de liftezik a savas tej akkor a torkát marhatja a cucc....
ebben tuti igaza van mert sokszor hallom hogy jön fel neki akár 1-1,5óra múlva is de nem bukik csak a szájában látom hogy kicsi kijött és utána meg jön a csuklás és ilyenkor szoktam neki még pár korty tejet adni hogy leöblítsem a savas tejcsit(magamból kiindulva tudom milyen szar a reflux)de sokszor már nem tudja lenyelni mert tele van a pocija...
de nem tudom mi ez a szer nem tudtam megjegyezni a nevét.... :roll:

Kép
menion
Budapest

Na ez a hülye hóesés...Niki megint 2szer kelt éjjel,Iza fél10kor aludt el,és fél7kor felkelt...de vissza tudtam tenni.Szerintem a hóseprésre ébredt fel,meg ahogy hozták ki a kukákat...Tegnap amúgy is nyügi volt :? Na ennek fényében hulla vagyok,főleg h egyedül is voltam,majd ma jön már az uram!

Szoptatás:na igen,szerintem a lényeg h nem szabad rajta aggódni/parázni.Mert egy bizonyos mennyiségnél nem lesz több!Én ezt tapasztaltam.Végül is ha van egy 4dl-es pohár,sose tudsz bele 5 dlt tölteni :lol: :lol: És hiába 2.gyerek,én se tudom néha h jól csinálom e...nem kéne e fejni meg ilyenek...,csak sodródom az árral,vagyis Nikivel! :wink:

annus11

Menion!
Mért kelted éjjel Anna babát?Hagy azt a pelust,majd felkel ha zavarja :wink: Amúgy kell pár nap amíg beáll az új "napirend",de szerintem a havazás kavart be nála is!

Bukás:hát nálunk is van olyan nap h semmit nem bukik vissza,máskor meg csomót...azért "köszörüli" a torkát is szegénykém....

Niki is megemeli a fejét ha hason van,sokáig még nem tudja úgy tartani persze.Ő meg néha hason alszik,néha háton...csak sose szól h hogy akar...én meg fordítgatom mint egy palacsintát h hogy tetszik a kisasszonynak éppen! :lol:
Na nem is hallottam h hason alvók hamarabb csinálják a dolgokat...Iza háton aludt mondjuk.

Az h ki mikor csinál vmit nagyo egyéni!Senki ne aggódjon,előbb utóbb csinálja majd a gyerkőc!Lehet h vmit picit később csinál majd,de utána hirtelen jön minden más!

Remélem h én se fogom a másik gyerkőchöz hasonlítani majd :lol: Iza kb 4 hósan csinálta a forgolódást oda vissza,aztán 7 hósan kezdett csak kúszni,de épp elmúlt 8 hós amikor felült egyedül,5 napra rá meg felállt egyedül,és ekkor kezdett el igazán mászni is :wink: 9 hósan már kapaszkodás nélkül megállt,de elindulni csak 12,5 hónaposan indult el kapaszkodás nélkül.Szóval ő se egy tankönyvi példány :lol: :lol:

annus11

Szép jó reggelt!

Bár ebben a topicban ez furi kicsit: de Balázs bébi ma 3 hónapos - és pár gramm híján 5 kiló. :) (Nem egész 2 hónapja még 2240-nel hoztuk haza, úgyhogy összekapta magát.).

Az átaludt éjszakáktól még messze vagyunk: éjféltől hajnal négyig pörgött, miután az apukája hasán szundikált este (a legnagyobb tiltásom ellenére).

Abban, hogy a buksiját tartsa, s emelje ki a mellkasát, lehet segíteni: ülésbehúzást kell csinálni, valamint hengerpárnát kell tenni hason a hónalja alá. Nagyon sokat erősödnek tőle a babák - nekünk a korán "írta elő" a főorvosnő - megelőzési célzattal.

Menion!
Sokat-sokat levegőzni. Balázzsal van, hogy a két etetés közti időt - akár 2-2,5 fél óráti is - kint töltünk. Ő vígan alszik, én pedig látok embereket - élőben. Remélem, eláll délutánra a hó és mehetünk korzózni.

Annus!
Nekem is megállt napi szinten 7-7,5 dl-nél, s ehetek akár meszet is, nem lesz több tejcsi. De valahogy nem csinálok lelkiismereti kérdést a dologból, nem görcsölök rá. Kap pótlást és kész. Ja, és fejjen akinek két anyja van... (fejtem én eleget a kórházban... - nekem az a plusz fél deci napi szinten nem ér annyit...)

Kata
katinkababa
Eger

Kata!
A számból vetted ki a szót a fejéssel kapcsolatosan :lol: :lol: Bár nekem meg 2 anyósom van,de ennyire őrült mégse vagyok :lol: :lol: És még Iza is itt van ugye....
Ja a másik h nála is zabáltam mint állat h majd attól több tejem lesz,az se jött be,Viszont 2 kiló simán feljött :?

na eltűnt báránykák?
Zsani?Titokbaba?Kriszta?Moncsi?

annus11

Sajna, én is majdnem annyi vagyok, amennyivel szülni mentem.. :shock: Vagyis hálistennek már nem, mert elkezdtem odafigyelni, mit és mennyit eszem, valamint napi 30-40 percet lenyomok az elliptikus tréneren - a séták mellett. És láss csodát: a gyerkőc megeszi a tejcsit (ezek szerint nem változott az íze) és nem lett kevesebb sem (nem apadt el, mert elkezdtem intenzívebben mozogni).

Kata
katinkababa
Eger

Jó reggelt!

Cedis: akkor összehozzuk a partit :lol: :lol: olyan szép kislánynak mint Kamilla nem lehet ellenállni :!: :wink:

Menion: menjetek sokat ki, én is viszem Barnit, sőt a teraszra is hibernálom, képes akár 3 órát is ott aludni a babakocsiban, főleg ha süt a nap, akkor az egész teraszt éri.

Miután családilag lehurrogtuk a férjem a szmog miatt azóta megyünk minden nap. Sajna tegnap esett a hó, de ma nyomás.

Fejtartás: nálunk is megy, nyomja is fel magát, át is fordítja a fejét, de azért még bizonytalan. Én is próbálom hason altatni, e nem mindig jón be. Viszont minden reggel van átöltözéskor, meg reggeli mosakodáskor a pelenkázón teljes testsimi. Ilyenkor hasra fordítom elé teszek színes játékot, ami fel kelti a figyelmét, mozgatom is neki, hogy felfigyeljen - ezzel tudok neki segíteni. Ezt olvastam egy könyvben.

Fejés: na ezzel n is így állok, már vissza is vittük a kölcsönzött fejőgépet, mert napok óta itt porosodott. Egyébként se tudtam eddig a gyerektől, mert alig aludt napközben és sokat sírdogált.

Kata: kilók ügyében én is így állok, de ezt már megbeszéltük. Most már én sem falok annyit, sőt kifejezetten figyelek és ha sikerül beállnunk egy nappali napirendre, akkor én is kezdek mozogni. Márciustól pedig szeretnék kocogni is, ha a tejcsi engedi:

cicóka

Cedis: nappali nem alvás ügyben úgy tűnik áttörést értem el tegnap.
Feltűnt, hogy amikor beöltöztetem a sétához és beteszem a babakocsi mózes részébe pár perc után elhallgat, pedig még csak fel se tettem a vázra a mózest, pláne el se indultam. Sokszor mire a lifttel leérünk már alszik. Sokáig azt hittem levegő miatt, na de az a lépcsőházban nem éri. Szóval úgy tűnik a fiamnak a bebugyolálás kell ahhoz, hogy megnyugodjon. Kaptam a sogórnőmtő lefogót, ez olyan lábzsákos izé, amivel a kezeit a kis testéhez lehet "szorítani". Lényegében egy modern pólya. Na ebbe tettem be, aztán becsavartam még egy puha takaróba, csak a feje látszik ki, és láss csodát így mire felvettem a pelenkázóról már aludt is. Valószínűleg az anyaméhre emlékszik. Tegnap este is így altattam, 10 perc volt, ami máskor min. 2,5 óra.

Bocs, hogy sokat írtam, de gondoltam ezt megosztom veletek.

cicóka

Na és még mindig én, bocs!

Kata: Balázs méretei szuperek. Őszintén gratulálok, nem volt könnyű, amit végig csináltatok! Jól összeszedte magát és ez a lényeg!

És Menion ez persze rátok is vonatkozik!!!

Barni ma 8 hetes, én is mértem reggel, 4,5 kg ez tankönyvi hízás , mert 18 dkg 1 hét alatt. Végül is nem lehet minden héten 30-40 dkg.

cicóka

Sziasztok!

Ezt találtam, de írja is, hogy nagy átlag, tehát lehetnek eltérések.

A csecsemő mozgásfejlődése hónapról hónapra (az adatok a csecsemők nagy átlagára vonatkoznak)
· 1. hónapos Hason fekve átfordítja a fejét, ha ülésbe húzzuk egy pillanatig meg tudja tartani a fejét.
· 2. hónapos Fejét pár másodpercig meg tudja tartani, hason fekve kicsit megemeli.
· 3. hónapos Kezével játékok után nyúl, fejét meg tudja tartani, ha állásba emeljük, kirúgja magát.
· 4. hónapos Forgáshoz hasonló mozdulatokat végez (pl. oldalára fordul), 1-1 alkalommal oldalra fordulhat, apró tárgyakat is meg tud fogni, a felé nyújtott tárgyat megfogja
· 5. hónapos Talán már tud hasról hátra fordulni, feltámasztva meg tud ülni
· 6. hónapos Hasról hátra fordul és esetleg vissza is, a tárgyakat a szájához emeli
· 7. hónapos Körbe-körbe vagy hátrafelé kúszik, gurul, vagy ülve előre löködi magát, az ügyesebbek előrefelé is tudnak kúszni, kezére támaszkodva ül
· 8. hónapos Előrefelé kúszik, néhány másodpercig támaszték nélkül ül
· 9 hónapos Mászni kezd, kapaszkodva megáll, de még nem tud felkapaszkodni, magától felül
· 10. hónapos Mászni kezd, kapaszkodva megáll, de még nem tud felkapaszkodni, magától felül
· 11. hónapos Ügyesen mászik, feláll, kapaszkodva, oldalazva jár
· 12. hónapos Néhány másodpercig egyedül megáll, kapaszkodó nélkül
· 13. hónapos Megteszi az első önálló lépéseket

Kép
eper74

Réka: Hason átfordítja a fejét, tartja is egy darabig. Csináljuk mi is az ülésbehúzást is.

Katinkababa: Mi az a hengerpárna és hogyan kell használni?

Kép
eper74

Eper!

Egy henger alakú szivacs párna (vagy egy összecsavart törölköző), amire ráfekteted a babát úgy, hogy a keze leérjen. Így megtanulja kinyomni magát, megtartani a buksiját.

Így:
Kép

És jó esetben nem szunyókál el rajta, mint ahogy néha Balázs teszi.... :) :) :)

Kata
katinkababa
Eger

Jajjj nagyon aranyos! Ezen a képen mennyi idős?

Kép
eper74

Kata!
Ez a kép haláli!!!És milyen sűrűn alszik el rajta? :lol: :lol:

Eper!
Na micsoda összefoglalás!De ez tényleg nagyon tankönyvi,szerintem nincs olyan baba aki ezt így viszi véghez :lol: De támpontnak nem rossz!Inkább azt kéne nézni h mi az utolsó időpont amikor már kéne neki csinálnia.És ha addig nem csinálja,akkor esetleg szakemberhez fordulni!

Ja Niki nyúl már játék felé.A járókába felakasztottam neki egyet amit a nagyapjától kapott,és azt szokta püfölni :lol: :lol: Majd teszek képet este!

Cicóka!
Vannak ilyen babók akik azt szeretik ha be vannak bugyolálva!!Tök jó h erre rájöttél!

Én még mindig fogyok :oops: Már 5 kilóval vagyok kevesebb mint szülés előtti kiinduló súlyom...így már csak 4 kiló éés az tök jó lenne már nekem! :wink: Szeretnék hasra dolgozni,mert igazából ha az egy picit "szebb" lenne,nem is érdekelne a kiló!
De előnyben vagyok,Iza után lehet rohangálni rendesen!Múltkor izomláz volt a kezembe,annyit emelgettem :lol: Kedvence amikor az apja dobálja a levegőbe...csöpp 12 kilóját...na ezt már nem tom megcsinálni :lol: :lol:

annus11

Katiknka: :lol: :lol: :lol: de jóót nevettem ezen a képen!Nagyon cuki!
Rém aktív gyerek! :wink: :lol: :lol: :lol:

Én is hoztam ha megengeditek!
:)
Hógolyóm
Kép
Hárman
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: