Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Szerencsére a gyógyulás útjára léptünk és remélem nem kiabálom el, de elég gyorsan is javulunk, bár még mindig el van dugulva a kis nózi, de már legalább nem kell naponta többször porszívózni. Remélem ennyivel meg is ússzuk a telet és a vírusokat. De jól is hangzana.
Egyébként fejlődésben semmi új azon kívül, hogy minden ajtót csukni kell, mert ezerrel mászunk és képzeljétek most már nemcsak felfelé tud a lépcsőn mászni, hanem lefelé is ügyesen tolat. Megmutattam neki többször és ma már egyedül is megpróbálta. Persze még nagyon a nyomába kell lenni, nehogy leesen, mert még elég sután sikerül a lefele jövetel, de minden próbálkozással egyre ügyesebb. Az ágyról ill. a fotelról is ügyesen le tud már jönni, a nagypapa megmutatta neki és nagyon édesen tolat azokról is. Furcsa éppen ma nézegettem meg a néhány napos képeit, és itt van lassan már nagylányom lesz. Megmondom őszintén irigy vagyok a pici babás anyukákra. Persze ha visszaemlékszem a mi közös szenvedéseinkre, akkor nem vagyok annyira sárga az irigységtől, de hát azt gyorsan elfelejti az ember szokta volt mondani drága anyukám.
Mumuska gratula Boninak nagyon kis ügyes, neked meg kitartást a konyhai melóhoz. Tudom nem vigasztal, de én sem vagyok egy konyhatündér, sőt igazán örülnék egy igazinak.... :lol:
ole 85- Edit, ha jól lestem ki: utólag én is kívánok boldog szülinapot!
No most mennem kell, de még jelentkezem, puszi és próbaképpen tettem fel egy képet, itt még csak félévesek voltunk.Kép Anya lánya

KépKép
 
 


Jó kis kép szinte semmi sem látszik belőle! :roll: :lol:

KépKép
 
 


Sziasztok!

Mumuska és Baby81: én is gratulálok Boncinak és Jázminnak a fejlődéshez :D! Hát igen, ahogy nőnek, egyre jobban oda kell figyelni, mit hogyan pakolunk, és hogyan csukjuk az ajtókat, a szekrényeket, stb.
Örülök, hogy Jázmin már gyógyul, cak így tovább! Mi is már egyre jobban vagyunk, most a változatosság kedvéért Anyukám beteg :evil:.
Az már nekem is eszembe jutott, mennyivel egyszerűbb volt, amikor Timike még nem tudott mászni és járni, de most annál érdekesebbek a napok, hogy már több mindent tud.
Új szavunk: "Hoppá!"-ezt tisztán mondja, ma pl. akkor mondta, amikor a csizmákat lehúztam a lábáról, és mosolygott hozzá
:)!
Főzés: én szeretek főzni és sütni is, csak Timike mellett nem egyszerű-még szerencse, hogy sokszor Anyósom főz.

Végre ma már sütött a nap, kint voltunk 1.5 órát, ééééés csodák-csodája Timike nem hisztizett ma :)-úgy látszik, e tekintetben tiszta anyja :oops: (azaz gyűlöli a telet).

Minden jót, jó éjt Mindenkinek!
VikiKép
 
 

 
 

Sziasztok!

Van egy kis időm,így gyors írok pár sort.
Ma megcsináltattuk a fülbevalót!!!! :D
Annyira ügyi volt,képzeljétek nem is sírt!(csak én)
Nagyon csinik lettünk.Kis pötyi a fülbevaló és kékes zöldes színű.
Amúgy mi jól vagyunk,eszünk,alszunk.....

Köszi a szülinapi köszöntéseket!Arik vagytok!Edit!Neked is boldog szülinapot!

Főzés,sütés:én nagyon szeretek kotyvasztani,új dolgokat kipróbálni...(ez meg is látszik rajtunk..)
Ahonnan szoktam recepteket nézni:www.alizkonyhaja.hu

Idő:nálunk pár napja jó,enyhe idő van.Nagyokat lehet sétálni.Már várom a nyarat,hogy lehessen menni játszóterezni,strandolni.....

Mennem kell!Puszi mindenkinek!!!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Helló!

Mi a helyzet lányok? Jól vagytok?

Itt nálunk ( egész Közép-Dunántúl) nagyon szép idő van! Tiszta tavasz! :D
Viszont holnaptól ígérik a hideget, havat. :(

Bonci még mindig fogat növeszt, így elég nyügösek az éjszakáink. Ez az ötös számú fog nagyon nehezen akar kibújni, már lassan két hete kínlódunk vele. Bár az is lehet, hogy megint két foga jön egyszerre, mert mintha felül is látnék valami dudort, de nem engedi, hogy belenézek a szájába.
Napközben semmi baj vele, jól elvan. Most a kedvenc elfoglaltsága, hogy a nagyobb méretű hűtőmágneseket pakolássza a hűtőn ide-oda. A másik kedvenc egy állatos könyv, amit napi 70-szer kell végiglapozni vele! :)

Képzeljétek, milyen egy anya vagyok, tegnap megégettem a gyerekem száját, forró kaját adtam neki! :oops:
Az üveges kaját nem kevertem meg rendesen, miután a mikróban megmelegítettem. Megkóstoltam én, a teteje jó is volt, de a legalján meleg volt a kaja, és szegénynek odaadtam úgy!
Angyalom sírt , meleg volt a nyelvének! :cry:
Olyan rossz érzés volt, hogy ilyen egy béna vagyok , saját gyerekemnek fájdalmat okozok! Tanulva az esetből, ezután kirakom tányérra a kaját és megkeverem rendesen! :oops:

Na megyek, ébredezik Boni. Üdv mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Na megkerültem én is :)! Szerencsére meggyógyultunk, az idő is nagyon szép 3 napja, úgyhogy megint nagyokat sétáltunk. Timike a friss levegőn mindennap 1 órát aludt! Olyan jó lenne, ha ez már így maradna (az idő és az alvás is), de sajnos még mindig január van, és még csak a fele ment le ennek a hónapnak :twisted: :twisted: :twisted:. A napjaink továbbra is pörgősek, a házon mindennap keresztül söpör a Tímea nevű ciklon, sokszor hangos kacagásokkal, de nem ritkán visitással, üvöltéssel fűszerezve. Főleg reggel rossz, mert én még teljesen le vagyok lassulva, de ő már azonnal pörög ezerrel, tiltakozik a tisztázás és öltöztetés ellen-kell egy kis idő, hogy felvegyem a ritmusát.
Új fog továbbra sem jön, bár Timike megint egyre gyakrabban nyúl a szájába és dörzsöli az ínyét. Az étvágy továbbra is megvan, sőt sokszor olyan mohó, hogy csak úgy tömi magába az ételt-egyik nap egy egész kenyérhéjat tömött a szájába, szegénykém úgy öklendezett tőle, azt hittem, hogy ott helyben visszaköszön az egész vacsi. Új kedvence a húsleves sárgarépával. Ma meg megelégelve az állandó főzelékezést, kitaláltam egy egész finomat: vékonyra szeletelt cukkinit olajon megdinszteltem, majd adtam hozzá kockára vágott héjában főtt krumplit és hámozott paradicsomot szintén felkockázva. Ezt jól "megrottyantottam", majd végül adtam hozzá rántott csirkemellet (természetesen "megnyúzva" :lol:), szintén felkockázva. Végeredmény: úgy eltüntette az egészet, mint kacsa a nokedlit :).
Kedvenc játéka továbbra is a plüssmaci, de már egyre ügyesebben játszik az összerakós játékokkal is.

Forró étel: egyszer mi is majdnem megjártuk, mrt Timike már nagyon türelmetlen volt. Egyébként nekem meg akkor van nagyon rossz érzésem, amikor Timike elesik, vagy megüti valamijét, úgy hogy ott vagyok mellette-sajnos ez nagyon gyakori, mert a kisasszony nagyon mozgékony, és pillanatok alatt képes helyet ill. helyzetet változtatni. Sokszor az is eszembe jut: csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit, az állandó odafigyelés meg nagyon fárasztó.

Megyek, mert hosszú volt a mai nap, jó éjt kívánok Mindenkinek!
VikiKép
 
 


Sziasztok!

Hol vagytok csajok???!! Eltüntetek???!
Mindenki jól van?

Nálunk nagy dolog történt tegnap! Bonci elindult! :D
Fogta magát és megtanult járni! Odatipegett az apjához, aztán megfordult és visszatipegett hozzám! :D
Annyira aranyos volt! :D
Úgy rákattant a dologra, hogy egész este gyakorolta a lépegetést, persze idönként volt beingás, dőlés jobbra-balra. Aztán annyira elfáradt, hogy elfelejtett éjszaka többször felébredni, úgyhogy tudtunk aludni egy jót! :D

Van egy kérdésem is ezzel kapcsolatban. Ti otthonra adtok cipőt a gyerekekre?Vagy szandit vagy mezítláb mászkálnak a lakásban? Nálunk a parketta hosszú távon kicsit hideg, ezért mindig adok Bonira zoknit, (amit legtöbbször le is vesz), de most javasolta egy ismerös, hogy vegyek neki szandált. Olyan csatosat ami tartja a bokáját. Szerintetek?

Üdv mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Mumuska!
Jaj de jó nektek!!!!Annyira édi lehet!!!!Már én is nagyon várom ezt a pillanatot!!!

Szerintem ne adj rá szandit!A csúszásgátlós zokni ill. harisnya nagyon jó.Persze,ha nagyon hideg a talaj akkor lehet,de ne egész napra.Sőt lehet kapni valahol most nem tudom pontosan,de utána nézhetek,ha gondolod...különböző négyzet alakú műanyag vagy gumis lépegetőt.A lényege,hogy különböző mintázatú recés,kavicsos,síma.....ez alakítja a lábboltozat helyes fejlődését.Majd jobb időben sokat lehet sétáltatni homokon!!!!

Rólunk:
Jól vagyunk,szép a fülbevalónk és nem piszkálja,nem gyulladt be.Szépen eszünk.Semmi panaszom nem lehet.

Csajok tudom volt már kérdés,de hogy álltok a h1n1 oltáshoz?????
Újra jön ez az őrület ami tavaly volt.... :?

Puszi!!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Mumuska:szívből gratulálok Boncinak a járáshoz :D :D :D! Az a jelenet biztos nagyon megható volt! Nálunk is ugyanezt csinálta Timike, csak Anyukám és köztem. Most aztán, pláne ha lelkesen gyakorolja új tudományát, lehet utána szaladgálni 1000-rel :wink:!
Mi a cipővel úgy vagyunk, hogy parkettán, illetve szőnyegen harisnyában/zokniban van, de kint az előszobában és a konyhában, ahol járólap van, ott csatos szandált adok Timikére.

Majka: mi nem adattuk be az oltást, mert szerintem ez egy újonnan kikisérletezett anyag, aminél még nem tisztázott, hogy több-e a haszna, mint a mellékhatása.

Rólunk: bevallom őszintén, 3 napig azért nem jelentkeztem, mert nem tudtam volna túl sok jó dolgot írni-ne gondoljatok semmi extrára, csak kissé megint urrá lett rajtam a téli "depresszió" illetve "szaranya és szarasszony vagyok" érzés (valószínű amiatt is, mert Timike 3 éjszaka elég nyugtalanul aludt, és sokszor felkeltett). Szerencsére előző éjjel jól aludtunk végre, és így egész más lett mára a világ :D-Timikének és nekem is jókedvem volt, délután sétáltunk is egy nagyot!

Sziasztok, jó éjt Mindenkinek :D!
Viki Kép
 
 


Sziasztok!

Mumuska, gratula Boninak nagyon ügyes és igazán büszke lehetsz rá. Bocsi de lemaradtam, mennyi idős is ő?
Egyébként a cipő nagy kérdés nálunk is mivel Jázmin már régóta lépeget, bár csak úgy ha fogjuk a kezét, de mostmár egyre hosszabb ideig megáll egyedül is, így gondolom nálunk is hamarosan megtörténik a csoda és elindul. Egyébként én konkrétan rákérdeztem a gyerekdokira és nekünk azt javasolta, hogy vegyünk olyan benticipőt, ami jól tartja a bokáját és igenis abban sétáltassuk, mert így megszokja a cipőt és sokkal könnyebben fog tudni önállóan menni benne, mintha most zokniban tanul meg járni és majd cipőben meg nem tud. Egyébként a lábboltozatnak valóban jobb a mezítlábas járás, de szerintem ez olyan pro és kontra dolog. Egyébként elég jól haladunk a normalitás felé. A kis drágám újra rendesen eszik (kop-kop-kop) gyorsan le is kopogom, és hál istennek úgy néz ki minden este háromnegyed tízkor le is tudom nyomni, bár erősen tiltakozik, de próbálom tartani magam a dolgokhoz, remélem ez nem csak ideiglenes. Míg jó volt az idő egész hosszúkat sikerült sétálni, most mióta hideg van, csak fél órára megyünk ki, de muszáj kimenni, mert a kisasszony odamegy az ajtóhoz és ezerrel elkezdi verni. Képzeljétek nagyon kell rá figyelni, mert iszonyatosan huncut és minden pillanatot kihasznál hogy felszökjön a lépcsőn. Már nagyon ügyesen mászik fel és tolatva mászik le. De azért nem szeretem felügyelet nélkül hagyni, mert mindig félek, hogy megcsúszik és legurul a lépcsőről. De nagyon édes, ahogy szökni próbál. A másik hepje mostanában, hogy mindig fel kell venni mikor főzünk, imádja nézni, hogy mi fő a fazékban, kis kotnyeles kukta lesz.... :lol:
Persze ezerrel el van kényeztetve, és a hiszti is megvan még mindig. Apropó majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy nagyon imád táncolni, de nem úgy mint más gyerekek, hanem az apja felveszi a karjába és elkezdenek keringőzni. A minap néztük a Szavária táncversenyt és kinézte, hogy a nénik hátrahajolnak tánc közben, no azóta az én Drága Kincsem is így hátrahajol tánc közben és nagyokat kacag sőt néha még gögicsélve énekel is tánc közben. Nagyon édes, és már nagyon NŐ!
No hát jó hosszúra sikerült élménybeszámoló sikeredett, de legalább most csak pozítiv dolgokat sikerült említenem. Ezért mostanában boldogabb is vagyok, mint eddig. Mostmár megyek is mert nemsokára riadó! Jó éjt mindenkinek.

KépKép
 
 


Sziasztok!

Baby81: Bonci nov.12-én volt 1 éves-ő, Vivi (Edit babája) és Timike közel egyidőben születtek :).
Örülök, hogy az evés jól megy, csak így tovább :D, biztos nagyon aranyos Jázmin, ahogy táncol! Timike is szeret táncolni, főleg amióta látta, hogyan salsázok a párommal (mi egyébként salsabulin ismerkedtünk meg :)), látszik, hogy már most nagyon jó a ritmusérzéke.

Szerencsére Timike mostanában talán kevesebbet hisztizik, bár lehet, hogy én állok egy kicsit másképp a dolgokhoz, mintha egy fokkal higgadtabbnak érezném magam. Biztos az is közrejátszik, hogy azért már egyre többször ki tudunk menni sétálni, akkor Timike legalább alszik, és én is kikapcsolódom a friss levegőn. Egyébként már egész monológokat mond (persze még babanyelven) és énekelget is.
Holnap ha minden igaz (csak akkor hiszem, ha tényleg megérkezik :wink:) eljön hozzánk Anyukám, már alig várom!

Minden jót Nektek, jó éjt!
Viki Kép
 
 


Sziasztok!

Én is előkerültem végre! Jó régen nem írtam, de azért szorgalmasan olvastalak benneteket. Örülök, hogy jelenleg mindenki jól van, kigyógyultatok a betegségekből. Gratula a helyes kis fülbevalóhoz Majának és természetesen Boncinak, hogy elindult egyedül. Nagyon kis ügyike! Innentől jönnek a harcos séták, legalábbis nálunk mindkét gyerkőc igencsak öntörvényű volt azzal kapcsolatban, hogy ők merre akarnak menni. Természetesen a legritkább esetben akartak arra sétálni amerre én.

Azért is írtam olyan régen, mert itthon volt a férjem 2 hétig, és nem nagyon kerültem gépközelbe. Nem mintha nem engedett volna oda, de olyan jó volt egy kicsit "családkodni", amikor nem a háztartással voltam elfoglalva. Olyan nyugodt voltam az elmúlt 2 hétben, hogy még ő is megjegyezte, hogy milyen türelmes vagyok a gyerekekhez. Be kell vallanom nagyon-nagyon jó volt. Ma pedig nem győzöm magyarázni Atikának, hogy apa már nincs itthon, és hiába áll oda a lépcső aljához, hiába szól neki:"Apa, tész ebííííííd!" , apa csak este ér haza. De még nem érti a drágám, tehát nagy odaadással próbálkozik, hátha mégis az emeleten van apa.

És most megyek havat söpörni, nehogy valaki pont előttünk essen el, mert akkor gáz lesz...

Puszi mindenkinek!
marti1129
Szatymaz
 
 


Sziasztok!

Márti: nálatok van hó? Nálunk (egyelőre) még nincs, sőt 3 napja elég sokat sütött a Nap, úgyhogy ki is használtuk.

Tegnap végre találkoztunk Anyuval. Timike előszőr megint egy kicsit bizalmatlanul nézett rá, de aztán hamar feloldódott, sokat kacagott, táncolt, szerepelt neki. Anyu teljesen el volt ájulva!
Képzeljétek ma este a bilin ülve kakilt, de most még "ruhástul" :lol:! Már pár napja gyakoroljuk a bilire ülést, ami egyre jobban megy, de még nem marad meg rajta hosszú ideig. A legnagyobb gond, hogy ráülés közben sokszor beleteszi és bent is hagyja az egyik lábát :?. Este mesenézés közben mutatott a bilire, mondogatta, hogy "Kaka, kaka!". Akkor elővettem neki, gondoltam, biztos gyakorolni akar. Rá is ült és amikor felállt, akkor már éreztem, hogy tényleg van "csomag"! -na ilyen még nem volt, eddig csak "játékból" próbálkozott. Na jó hosszúra sikerült ez a beszámoló!

Most egyelőre ennyi jut eszembe, megyek, mert megint jó késő van!
Jó éjszakát Mindenkinek!

VikiKép
 
 


Sziasztok!

Csak röviden: extra sz@r napunk volt ma :evil: :cry: :evil: :cry: :evil: :cry: :evil:-azaz tegnap :wink:. Majd később jövök bővebben, csak most teljesen elfáradtam.

Még annyi, hogy Edit (Ole85) üdvözöl Mindenkit, csak most vizsgára készül, azért írt régen, de ha túl lesz rajta, jelentkezik.

Remélem Mindenki jól van!

Sziasztok, jó éjt Mindenkinek!

Viki Kép
 
 


Sziasztok,
Viki gratula Timikének, napról napra jobban megy majd. Editnek kéz és lábtörést a vizsgákhoz. Mi jól vagyunk, elkezdtem adni az Echinacia 5 CH-t a nagylánynak és hál 'Istennek semmi baj, pedig már kezdet volna újra köhögni. Egyébként a nagy hír nálunk, hogy néhány napja próbálkozik az önálló járással. Még egyenlőre csak egy két lépést tesz, azt is inkább csak akkor ha nem veszi észre, hogy nem is kapaszkodik, mert egyébként mászik. A lépcsőn meg egyenest rohan. Nagyon kell rá figyelni. Egyébként a kaja, az olyan közepes, se nem fal se nem éhezik, úgy mondanám eszeget. Kicsit tartok is tőle, mert jövő hét csütörtökön kell menni az egyéves státuszvizsgálatra. Végre kibújt a hatodik fogacska, de szerintem nem sokáig lesz nyugi, mert biztos jön a két újabb alsó is. Egyébként képzeljétek valamiért nem hajlandó 200-230 ml-nél többet enni lefekvés előtt, és így persze nem is alusssza át az éjszakát, van hogy négykor, de olyan is előfordul hogy hajnali negyed háromkor ébred fel és torka szakadtából üvölt, senki más nem mehet oda, csak én és napközben is ha meghallja a hangom, akkor ezerrel jön oda, és olyan mint a pillanatragasztó, levakarhatatlan. Egyrészt ez jó érzés, mivel elvem, hogy ezt ki kell használni, mert 15 évesen már úgyse rám fog ragadni, de másrészt nagyon fárasztó is. Éjszaka, ha eddig felébredt átvittem a mi hálónkba és addig míg én hoztam a tejcsit az apja vigyázott rá, most, viszont egyszerűen úgy ordít utánnam, hogy nem lehet elhagyni, mert képes felüvölteni a házat. És aggaszt ez az éjszakai kelés is. Két hónapos korától 8 hónapos koráig semmi baj nem volt és végig aludta az éjszakát, na utánna jött a buli. Biztos hogy azért ébred fel mert éhes, csak arra nem tudok rájönni, hogy miért nem eszik többet. Vacsira is elég keveset adok neki, ami egyébként fél hat körül van, a tejcsit meg 9 körül kapja. No hát ha van valakinek valami kézzelfogható ötlete avagy tanácsa szívesen veszem. Egyébként minden ok, és már nagyon várjuk a tavaszt.
Most már megyek, jó éjt.

KépKép
 
 


Sziasztok!

Baby81: ha ez vigasztal, amit írtál az egy az egyben igaz volt Timikére is: ő 6 hónapos korától pont kb. 1 éves koráig jóformán csak engem bírt hosszútávon elviselni (még páromat és Anyóst), ha eltávolodtam tőle, jött a haddelhadd. Kb. 2-3 hónapja, amióta stabilan jár és egyre érdeklődőbb, már szerencsére nem annyira "tapadós", de azért akkor érzi a leginkább biztonságban magát, ha ott vagyok a közelben. Ez teljesen természetes jelenség, a baba féléves kora körül kezdődik a szeparációs szorongás időszaka. Amikor pedig már tud járni, kinyílik előtte a világ, megnő a mozgástér, de a biztos bázis természetesen továbbra is az édesanya. Az éjszakai ébredés szerintem egyrészt a fogzás, másrészt pedig attól van, hogy most Jázmin pont egy mozgásfejlődési ugrás időszakában van, és ilyenkor nyugtalanabbul alszanak. Sajnos nem tudok mást mondani, hogy ez valószínűleg átmeneti, és idővel rendeződik majd.

Szerencsére mi jól vagyunk, amikor az előző hsz-t írtam, aznap Timike szó szerint egész nap hisztizett, üvöltött,a földre vetette magát, én meg estére már teljesen zizi voltam :? Utána viszont kárpótlásként átaludta az éjszakát, és azóta egész jó a helyzet. A napsütés is teljesen feldobott-hiába, napelemmel működöm, úgy látszik :oops: :wink:. Egyedül akkor áll fel az összes hajszálam, amikor nem hagyja magát felöltöztetni-sebaj lesz majd, amikor annál jobban szeret majd öltözködni, hisz "nőből" van :wink:.

Sziasztok, jó éjt Mindenkinek!
Viki Kép
 
 


Sziasztok!

Boncinak is volt ilyen pillanatragasztós időszaka! Most már azért simán elvan 1-2 órára az apjával ha én elmegyek valahova, és nem is keres. Persze a biztos pont még mindig én vagyok neki, ha baja van vagy megijed valamitől hozzám jön azonnal.

Sajnos megint volt egy gyors lefolyású betegsége Boninak, szegénykém két napig lázas volt. 38,2-38,5C nagy nehezen lejjebb ment aztán két óra múlva megint izzot a gyerek. :(
Szerencsére amilyen hirtelen jött a láz, harmadik nap reggelre mintha elfújták volna, elmult! Mondjuk az éjszakák még mindig nehezek, nagyon sokszor felébred, nyöszörög, mocorog.
Az a fránya fog még mindig nem bújt elő, pedig már a dokinéni is azt mondta (merthogy elvittem amikor lázas volt), hogy lehet annak is köze volt a lázhoz.

A betegség miatt úgy döntöttünk, hogy nem visszük tömegbe most Boncit, így egyedül mentem a húgom szalagavatójára, addig apával jól elvoltak itthon.
Persze megint előjött a nagy problémám: mit vegyek fel a hurka testemre ami kicsit elegánsabb! Semmi csini ruhám nincs ami rám jönne! :cry:
Aztán megoldottam egy bő tunikával (olyan ápol s eltakar fazon) amit szerintem soha többé nem veszek fel! Na mindegy túl vagyunk rajta, végülis nem én voltam a lényeg! De megint megállapítottam, hogy még jócskán fogynom kell! :oops:

Megyek is, mindenkinek üdv!
Vendég
 


Sziasztok!

Egy kis mosoly?:http://www.youtube.com/watch?v=76YWT5Wxgx4

Amúgy mi jól vagyunk.Nagyon kell sietnem,de mindig olvaslak titeket!!!!
Puszi!!!!!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Hogy bírjátok ezt a ronda szmogos-ködös időt? Mi már 2 napja nem voltunk kint, egyszerűen nem volt ahhoz kedvem, hogy kb. 20-30 perc kintlétért ugyanennyi időt küzdjünk az öltözködéssel :? Szerencsére, ha minden igaz, már csak holnap lesz ilyen idő. Lánykám mai napi nappali alvásideje: 0 óra 0 perc 0 másodperc :roll: és emellett elég nehezen aludt el, de most bevágta a szunyát (egyébként ahhoz képest egész jól bírtuk a mai napot :)).

Holnap Timike megkapja a 15. hónapos oltást, remélem jól viseli!

Ti éreztétek a földrengést szombaton? Nálunk (Piliscsabán) néhány mp-ig berezgett a padló, pont építővel játszottunk-Timike különösebben nem ijedt meg, az anyja annál inkább :oops: :wink:.

Mumuska: örülök, hogy Bonci már jól van. Én is pont azt tervezem, hogy amíg tart a járvány, vagy legalábbis amíg nem csitul, addig nem viszem én sem Timikét tömegbe, illetve tömegközlekedési eszközön sem utazunk (eléggé megrémisztett, hogy egy 2 éves gyermek meghalt).
Úgy látom, nekünk is készülődik most 2 fogacska.

Egyelőre ennyi jutott eszembe, mindenkinek jó éjt kívánok!
VikiKép
 
 


Sziasztok!

Nagyon eltűnt mindenki.Jól vagytok?
Mi jól vagyunk,szépen növögetünk,lassan 1 évesek leszünk.

Neszka merre vagy?Nagyon régen írtál!!Jól vagytok?

Puszi!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Na mi a helyzet Veletek? Itt a jó idő, mindenki kirándulni ment? :)

Bonci kapott két szép cipőt, most hogy megtanult járni , legyen neki igazán jó "egészséges" cipője! Egy kinti magas szárú, meg egy benti csatos szandi.
Mondanom se kell rohadt drágák voltak, főleg annak tudatában, hogy ( az eladónő szerint is) kb 2-3 hónapig fogja hordani! :(
Na, de végül is mindegy, legalább az első cipője legyen tényleg jó minöségű!

Viki nem volt gond a 15. hós oltás után? Bonci is jövő héten kapja meg.

Jók legyetek! Üdv mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Előszőr is egy fontos dolog és elnézést, hogy eddig nem írtam :oops::
Baby81:
JÁZMIN, NAGYON BOLDOG 1. SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK NEKED! :D :D :D

Mumuska: szerencsére Timike egész jól viselte az oltást, az MMR-nél nem sírt, csak amikor az emlékeztető Prevenar oltást kapta (az a "csípős" oltás), de akkor sem sokáig. Lázas nem volt, bár azt mondják, még 1 héttel az oltás után is lehetnek enyhe tünetek(hőemelkedés, kiütés). Mindenesetre ezen a héten újból kihagytuk a babaúszást és a zeneovit is, nehogy még pluszban összeszedjen valamit.
A cipők sajnos tényleg drágák :evil:.

Jól vagyunk mi is, csak 2 napig, amíg köd volt, addig tiszta "egysejtű" üzemmódban voltam, örültem, hogy élek, ma pedig szinte egész nap kint voltunk, végre sétáltunk egy jó nagyot. Még a játszótérre is ki akartunk menni, de mire odaértünk, Timike bevágta a szunyát :lol:, aztán aludt kb. 3/4 órát.
Ezt most halkan, félve mondom: néhány napja egész jókedvű, szinte alig hisztizik és sokat nevetgél-csak tartsa meg ezt a jó szokását :D .
Tegnap este olyat csinált, amit eddig még soha eddigi életében: CICI NÉLKÜL ALUDT EL! Fürdetés után még "beszélgettünk egy kicsit, aztán odavettem magamhoz énekeltem és meséltem neki, ő meg szépen elaludt. Szerintem tele volt a pocija, mert vacsira betermelt egy sonkás-vajas kenyeret. Igaz, elalvás után 2 órával azért felkelt és bepótolta a szopit.
Új játékunk: Anyutól még Karácsonyra kapott egy pici műanyag babát kiskáddal. Fürdetéskor előszőr én fürdetem meg Timikét, majd együtt megfürdetjük a babát, közben elmutogatjuk a testrészeket, már egyre jobban megy!
Bilizés: még egyelőre Murphy működik, azaz, ha ráültetem, nem kell neki WC-zni, de ha nem, akkor betojik :lol:.
Végül annyi, hogy most ezerrel készülődik a 2 felső oldalsó metszőfog, már fehéren dudorodik az ínye.

Dióhéjban ennyi újdonság van velünk, mindenkinek további szép hétvégét, jó éjszakát kívánok :D!

Viki Kép
 
 


Sziasztok!
Végre túlestünk a nagy bulin! :lol:
Köszi Viki a köszöntést nagyon aranyos és figyelmes vagy! :lol: :lol:
Nagyon jól sikerült a szülinapi parti, ami egyébként szombaton volt és kis családi körben(23-an) meg is ültük az én egyetlen pici tündér boszorka magzatom első szülinapját. :) :lol: IMÁDOM!
Volt torta meg egy csomó ajándék, persze vagy száz fénykép, meg apa videózott. Jó nagy felhajtás és semmi alvás, este meg nyüglődés és hiszti éjszaka meg éhség. De nagyon jó volt és láthatóan élvezte a kis törpe is, már amennyire egy ilyen bulit egy ekkora emberke élvezhet. Hál' Istennek jól vagyunk és eszünk is, bár csütörtökön voltunk az egyéves státusz vizsgálaton. 70 cm és 7630 grammok vagyunk, amivel én annyira nem vagyok megelégedve, de szerintem a dokinéni sem, csak mivel tudja a decemberi hosszú betegséget és az egyébkénti nem nagyevészetet így szerintem azért nem is mondott semmit. A darabos kajaevészet még mindig nagyon gázos, ma is megpróbáltam neki a nagymami tyúkleveséből adni, úgy hogy csak villával törtem össze a répát, gyökeret, tésztát, husit, de nem nagy sikert aratott. Persze azért azt is el kell mondanom, hogy a császárszalonna azért piroscéklával csúszik ám.
:D :D :D
Megint elkezdtük enni a vasat, meg most valami új multivitamint: Vitacolan, ha jól emlékszem a nevére. Persze megy mellette az Echinacia is. Nem szeretném, ha beleesne valami takonykorba megint, így is olyan kiszámíthatatlan az idő, egyszer meleg van és izzad a gyerek, másszor meg nem tudom kivinni, mert olyan hideg szél fúj, hogy attól félek megfázik. De mint Viki én is inkább a napsütéses kellemesen meleg időt szeretem és már igazán jólesik, hogy végre most ez az uralkodó időjárás. Igy ma voltunk is egy hosszú sétán, Jázmin aludt is egy félórát a kocsiban. Képzeljétek január közepétől kezdett tipegni egy-két lépést, és mostmár egyre többször lépeget. Nagyon édes csak soha nincs nálam a fényképezőgép, hogy le is fotózzam, pedig a férjem szerint egy igazi fotóriporter vagyok... :oops: :P
Mi a véleményetek a Siesta cipőről? Vettünk neki egyet mert a múlt héten akciós volt a Corában (6500 Ft). Igaz majd csak tavaszra lesz jó, mert 19-es. Én úgy tapogattam, hogy van benne betét, bár néztem már Elephanten-t is csak hát azok nem voltak akciósak, és hát szó mi szó nincs kedvem 8-9000 Ft-ot kiadni egy cipőért, így maradtunk ennél a márkánál. Még majd szandit kell nekem is venni, de mivel még 98%-ban mászva közlekedik a drágám, így szerintem ráér. :?
Bocsi jó hosszúra sikeredett a beszámoló, de még tudnék egy csomó mindent írni, csak ez a fórum nem csak rólunk szól, így hát be is rekesztem a mondandóm. :lol: :oops: :D
Írjatok mi újság veletek.
További szép estét, Alexi

KépKép
 
 


Sziasztok!

Baby81: örülök, hogy jól sikerült a szülinapi buli :D! Ha Jázmin egyébként jól van, élénk és jól fejlődik, akkor nem baj, ha most nem hízott annyit (pláne ha emellett örökmozgó is), szerintem ha már jobb lesz az idő, a vitaminok mellett majd megindul a súlygyarapodás.
Siesta cipő: sajnos nem tudok véleményt mondani, mi egy gyermekcipőboltban vettük Timike cipőit, a márkát most nem tudom fejből, de eléggé beváltak. Az Elephanten cipőket már én is néztem, csak azokba szerintem gyémántot varrtak :evil: (értem ezalatt az árukat).

Nekünk volt ma egy szuper napsütéses, madárcsicsergős, sétálós, játszóteres napunk :D! Ráadásul találkoztunk az egyik barátnőmmel, neki pont 1 évvel idősebb a lánya, mint Timike, a gyerekek nagyon jól érezték magukat együtt!
A levegő jól kiszívott, estére úgy éreztem magam, mint akit 2x kivasaltak, ezért is írok ilyen "korán" :wink:, mert mindjárt lefekszem.
Holnap megyünk mi is a védőnőhöz felmérésre, kiváncsi vagyok, mennyit hízott, illetve nőtt Timike. Ja, amióta a nappali szopik elmaradtak, felszedtem 3 kg-t :oops:, úgyhogy már közelítek a versenysúlyomhoz :wink: -de most ha jön a jóidő, úgyis többször kimozdulunk :D!

Minden jót, jó éjt Nektek!
Viki Kép
 
 


Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Mindenki jól van?

Kicsit késve, de Boldog Szülinapot Jázminnak! :D :D

Siesta cipö: nagyon dicsérik, sok jót hallottam róla, de szerintem is drága! Bár amit mi vettünk Boninak az se olcsóbb!
Mi is egy kimondott gyerek cipős boltba vettük és állitólag magyar termék (éljen a hazai!) Szamos gyerekcipő! Eddig úgy tünik, hogy jó választás volt!

Bonci növesztett két új fogat, ugyhogy most már 6 darabbal büszkélkedhet! :lol:
Egyre ügyesebben megy, megszokta a cipőt is a lábán. Már annyira vagánykodik, hogy az utcán nem is fogja a kezem, csak egyedül hajlandó menni. Ebből persze hatalmas esések vannak, mert még vannak megingásai, de nem engedi, hogy fogjuk a kezét! Persze az is bejött amit írtatok, hogy soha nem arra akar menni amerre én!
Még jól elvan a babakocsiba, de ha kiveszem, hogy sétáljon vagy hintázzon, utána már nem lehet visszaültetni!

Minden jót, szép napot!
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi Mumuska a jókívánságot, nagyon aranyos vagy.
A Siesta cipőt én se vettem volna de, de így akciósan nem akartam otthagyni, megmondom őszintén, 6500 Ft barátságos árnak tűnt a többihez képest. Gratula Boninak, hogy ilyen kis ügyes. Az én kis Jázminom is már hosszábba végigjárta ma a konyhát és este a hálónkban is botorkált még egy kicsit, tologatta a kis taxiját.
A babakocsis dolog ismerős, Jázmint se lehet visszatenni, olyan hisztit levág, hogy zeng az egész utca, így én ki se szoktam venni, csak már amikor tudom, hogy elértünk az uticélunkhoz.
Ma is sétáltunk, bár az idő a tegnapihoz képest vacakabb volt, de még mindig sétaképes.
Remélem mindenki jól van, jó éjt!

KépKép
 
 


Sziasztok!

Az elmúlt 3-4 napban mi is annyiszor kint voltunk, ahányszor csak bírtunk :D! Timikénél az teljesen hangulatfüggő, hogy hisztizik-e, amikor vissza szeretném ültetni a kocsiba. Azt vettem észre, hogy ha rögtön elindulok vele, akkor nincs gond. Az utcán nem nagyon merem még elengedni szabadon, csak az udvaron, ennek 2 oka van: itt Piliscsabán sajnos elég kevés helyen van normális járda :evil:, a másik, hogy Timike leginkább menne a szélrózsa minden irányában, és sajnos elég forgalmas utcában lakunk. Egyébként mostanában megint menetközben szokott jókat aludni (így én napközben nem tudok pihenni, max. ha alvajáró lehetnék :roll:).

2 napja voltunk a védőnőnél mérésen: Timike 83 cm és 9830 gramm, jó sokat nyúlt-ezt a ruhákon éreztem is! Én pedig kemény 4 kg-t felszedtem :oops:.

Szerencsére jól vagyunk, remélem már nem lesz a múlt heti oltásnak mellékhatása. Már alig várom hogy lemenjen a járvány, és akkor megint többfelé mászkálunk, nem csak itt a környéken.
(off: sajnos Apósnál ma kezdték a kemoterápiát :cry: :cry: :cry:)

Sziasztok, jó éjt Mindenkinek!
Viki Kép
 
 


Halihó topiktársak!

Hol vagytok?

KépKép
 
 


Kedves Topiklakók!

Ismét jó szándékkal spammelek itt (is): folytatódik a Babanet kommentjátéka, azok között, akik a héten kommentelnek, a Jaffa Kiadó könyvcsomagját sorsoljuk ki!

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, így nemcsak a cikkekről kaptok értesítést, de további nyereményjátékokban is részt vehettek.

És végül, de nem utolsósorban: várjuk a Ti történeteiteket is A Te történeted rovatba. Kinek ne lenne a tarsolyában egy olyan történet, amit 1-2 oldalban meg lehet írni? Lehet vicces, tanulságos, dühítő, szomorú, elgondolkodtató, szüléses, gyerekneveléses, párkapcsolatos, családos. Akiből kikívánkozik a grafomán énje, történetét Word dokumentumban küldje el erre a címre: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Köszi a figyelmet!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom Baby81-hez: hol vagytok :cry: :cry: :cry:? Remélem mindenki jól van! Mi nagyjából jól vagyunk, csak most már tényleg herótom van ettől a téltől és hótól :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: , az influenzáról nem is beszélve-mi eddig nem kaptuk el, remélem ezután sem fogjuk. Említésre méltó dolog nem nagyon történt velünk a legutóbbi bejelentkezés óta, leginkább Timike hisztije és tiltakozása az, ami ellen mindennap felveszem a harcot hol több, hol kevesebb sikerrel. Illetve 1 újdonság mégis van: 1 hét alatt 5 fogból lett 6 és fél-most a 2 oldalsó-felső metszőfog bújik ki éppen, valszeg ezért is nyűgösebb Timike.

Sziasztok, jó éjt Mindenkinek!
VikiKép
 
 


Halihóó!

Végre megjöttem!Vacakolt a gépünk és most lett kész!!Gondoltam akkor felavatom és írok nektek!

Baby!Boldog szülinapot Jázinak!!!!(így utólag)

Mi 3. án töltjük az 1 évet.Már nagyon izgulok,hogy milyen lesz.

Tegnap voltunk tanácsadáson és teljesen elszomorodtam,mert a dokinő lemérte a Maját és azt mondta,hogy nem hízik kellőképpen.8 kg 80 dkg volt.
Én úgy tudom,hogy 1 éves korra a babák megháromszorozzák a súlyukat.Mi 2930 al születtünk és még nincs 1 éves.
Az meg a másik,hogy állandóan mozog.
Tehát ez volt tegnap.Most elkezdtem főzni és hízlalom......

Cipő:nekem a sógornőm ajánlott cipőt az egyik ismerőse árulja.Dr. Puntó a cipő márkája.Mi olyat veszünk.

Viktim:gratula a sok fogacskához!!!Nekünk is kijött a felső kettő.Így már 4 foggal büszkélkédhetünk.

Elkezdtem újra fogyizni meg tornázok is itthon.Olyan izomlázam volt,hogy nem bírtam leülni a wcre.

mumuska:gratula nektek is a fogacskákhoz!!!Biztos nagyon édi lehet Bonci,ahogy tipeg a cipőkékben.

Márti:ti hogy vagytok?Meggyógyultatok már?Jó lenne talizni!!!

Olyan szépen süt most itt a nap,de biztos,hogy csalókás az idő.Milyen jó lesz ha már tavasz és nyár lesz!!!!!Már úgy várom a meleg időt.Úgy érzem,hogy egyre hosszabbak a telek.Nem???Már tiszta depis leszek a bezártságtól meg a naptalanságtól.
Ti mentek valahova nyaralni???Ki járt már Görögben????Annyira szép lehet.Mi 2009 ben voltunk Horvátországban Vis szigetén.Az maga volt a paradicsom!!!!!!!!

Mennem kell ebédeltetni!Jók legyetek!!Pusszantás!!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Majka: nagyon örülök, hogy már jó a gépetek, és tudtál jelentkezni :)!
Tél: nekem ugyanez az érzésem ,mint Neked, hogy a telek egyre nyúlósabbak, hosszabbak, míg a nyár pikk-pakk elmegy :evil:, és már én is gyűlölöm a bezártságot és a napfényhiányt. Itt sajnos totál be van borulva, de legalább nincs olyan hideg. 2 napja, amikor megláttam, hogy havazik, majdnem elbőgtem magam, de aztán rájöttem, hogy augusztus közepén sem csoda, ha még lehet fürdeni a Balcsiban-hiába, sajnos még "hivatalosan" is tél van, remélem már nem sokáig.
Majkának szerintem az állandó mozgás miatt nem nő annyira a súlya, ha jó az étvágya, akkor szerintem nincs gond.
Nyaralás: mi még nem tudjuk, hogy alakul az idei nyár, nagyban függ Após állapotától. Görögo.-ban már voltunk, 2007-ben, még "édeskettesben"-szuper volt, Tolóban voltunk, egy kis halászfaluban egy öböl partján, nagyon szuper volt. Onnan több helyre elmentünk, többek közt Athénba is. Nagyon tetszett, csak 40 fok volt-akkor bezzeg melegünk volt!

Egyelőre ennyit írok, mert lassan Timike ébredezik! Minden jót Nektek!
VikiKép
 
 


Sziasztok!

Köszi Jázmin nevében is szülinapi jókívánságokat, nagyon aranyosak vagytok!
Én is nagyon örülök, hogy sikerült Majka írnod, már kezdtük Vikivel nagyon árvának érezni magunkat. :lol: :lol: :lol:
Egyébként a Maja szerintem nagyon jó súlyban van, főleg Jázminhoz képest, aki szerintem vagy éhségsztrájkba kezdett, vagy pedig a Nap gyermeke és elegendő neki ha süt a nap és nem is kell ennie. :( :( :(
Csak egy jó hír nektek: az én kis Babucim február 3-án az egyéves státuszvizsgálaton 7670 gr. volt. És persze Erika dokinéni nem is szólt egy szót sem. Szerintem látta, hogy jobb ha nem mond semmit, mert így is kivagyok Jázmin folyamatos kajasztrájkja miatt, ami egyébként hullámhegy és hullámvölgy típusú. Gratula Timikének az újabb fogacskákhoz és persze Boninak is.
Egyenlőre most csak ennyit, mert panaszkodni nem akarok, elég csak annyit írnom: Jázmin megint nem eszik.
Egyébként minden ok, én is nagyon várom a nyarat. További szép estét.

KépKép
 
 


Sziasztok!

Lánykám még mindig nem hajlandó aludni.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
 
 


Hello

Viki tegnap telihold volt, nem lehet hogy a te Babócid is érzékeny rá?
Mert az enyém mindenre, frontra teliholdra, újholdra, meg lehet hogy már rám is. :-)

KépKép
 
 


Sziasztok!

Baby81: lehet, hogy a telihold is bennevan a pakliban, de én sejtem, mitől volt ez: reggel 10-ig aludt, aztán elmentünk az Auchanba, ott jó nagy nyüzsgés volt. Vettünk egy gyermekülést (olyan "előrenézőset"), meg körülnéztünk, Timike rendesen lefáradt. Du. fél 4-kor indultunk haza, akkor elaludt az autóban, amikor hazaértünk, akkor sem ébredt fel, hanem majdnem 6-ig aludt. Nála ez elég szokatlan, szerintem jól kialudta magát, azért pörgött fel estére-egyébként a tegnapi hozzászólásom után kb. negyed órával már elaludt. Ma is 10-ig aludt, de ma már hozta a formáját (azaz nem aludt napközben semmit, pedig kint is voltunk, több, mint 2 órát), így ma este már nem volt gond az altatásnál. Már azt is sejtem mitől volt Timikém kissé "cvíder" az elmúlt napokban: ma vettem észre, hogy a két felső-elülső rágófoga is kibújt, úgyhogy 1 hét leforgása alatt összesen 4 foga jött ki egyszerre (előtte 2.5-3 hónapig nem jött egy új fog sem). Azt elhiszem, hogy kissé megviselte, emlékszem a 4 bölcsességfogam engem is rendesen megkínzott annak idején.

Mumuska: Bonci hogy viselte az MMR oltást?

Sziasztok, jó éjt Mindenkinek!
VikiKép
 
 


Sziasztok Csajok!

Előkerültem végre :D ! Bocs, hogy eddig nem jelentkeztem, de már megint betegség betegséget követ nálunk. 2 héttel ezelőtt Atika volt 4 napig iszonyú lázas, utána megint a férjem lett betegebb, most szerda óta pedig a lánykám beteg :cry: . Szerda este még csak hőemelkedése volt, a csütörtököt pedig egész nap lázasan vészeltük át. Nurofennel+lázcsillapító kúppal 38,3-ig bírtam lehúzni. A legrosszabb az volt, hogy délután 2-kor adtam neki a lázcsillapítókat, és fél 6-kor ott álltunk 39,6-nál. Teljesen kétségbeestem (persze a gyerkőcnek nem mutattam, de nagyon meg voltam ijedve, mert Tina abszolút nem lázasodós tipus). Jött a langyos vizes teljes testes borogatás. A nagylány sír, mert fázik+beteg, a kicsi sír, mert azt hiszi bántom a nagyobbat. Borzasztó volt!!! Péntektől láztalan a leányzó, de szombat reggelre megérkeztek a bárányhimlős pöttyek... Mondanom sem kell, számítottam rá, mert a csoportjukban már 3-an is benne vannak, csak nem gondoltam, hogy ilyen durván csap le ránk. Egy kicsit már ki vagyok, pedig Minimanó még majd csak most fogja elkapni. Már ő is nyűglődik rendesen. Az étvágyuk természetesen siralmas, amin nem is csodálkozom, de a fiam mostanában annyit volt beteg, hogy szerintem dec. közepe óta 1 dekát sem hízott
:( Egy kicsit aggaszt a dolog, de remlem majd behozzuk a lemaradást.
Olvastam az új fogacskákról, gratula mindenkinek, aki ilyen dolgokkal büszkélkedhet. A szülinaposoknak utólag is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! Majka! Szerintem ne aggódj azon, amit a dokid mondott! Csak rá kell nézni erre a kis csajra! Majd ki csattan, egyáltalán nem tűnik olyan kis szakadtnak. Na meg azok a kajálások, amiket volt szerencsém látni, semmi kívánni valót nem hagynak maguk után!Tök jó étvágya van!
Baby81! Az én lányom is valószínűleg fényevő volt, mert a kajálásonként 4-5 falat elég volt ahhoz, hogy megnőjön. Nem mondom, hogy nagy darab csaj, de nincs lemaradva a többiektől (4 éves:101cm, 15.5kg). Én még szoktam rajta problémázni, de ilyenkor mindig leállít a védőnőm (szerencsére!).
Na most szerintem minden rekordomat megdöntöttem "hosszúságból", jól kipanaszkodtam magam :oops: . Jók legyetek! Puszi mindenkinek!
marti1129
Szatymaz
 
 


Sziasztok!

Márti: jobbulást a gyerekeknek!

Majka: szerintem se aggódj annyit a súly miatt! Boni most 15 hónapos, 9 kg, vagyis csak most triplázta meg a születési súlyát (3kg szül)! Tény, hogy ő se egy nagyevő, nem is duci, de formás jól fejlett gyerek, a dokink szerint is!

Viki:Oltást jól viselte Bonci, bár sírt, de ő mindig sír ha meglátja a dokinénit. Nem lázasodott be szerencsére!

Nagyon jól telt a hétvégénk, elmentünk 3 napra Ausztriába! Olyan pihizös ,kirándulós hosszú hétvégén voltunk. A tesóm ott dolgozik egy panzióba, ő intézett nekünk szállást, kaját, elvitt minket a környéken körülnézni, nagyon jó volt! :D
Már nagyon rám fért egy kis levegőváltozás, feltöltődtem kicsit, most már kibírom tavaszig! :D
Bonci nagyon ügyes volt végig jól viselkedett! Otthonosan jött-ment, jól érezte magát.Semmi gond nem volt vele!
Ez az út volt a főpróba, most kiderült hogy simán lehet Bonival utazni, ugyhogy mehetünk nyáron nyaralni! :D

Görögország: a szárazföldön még nem voltam, de nagyon szeretnék majd elmenni. Mi görög szigeten Korfun és Krétán voltunk, mondanom se kell mind a kettő nagyon szép, bár nekem Korfu a szívem csücske. :lol:
Mi idén Horvátországba megyünk, legalábbis tervezzük, remélem összejön.

Na megyek. Üdv mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok Lányok!!!!

Jajj!!!Olyan jó,hogy írtatok!!

Márti:Szegénykéim!!!Pedig már mondogattam az uramnak,hogy talizni kéne,de akkor inkább itthon maradunk.Gyógyulgassatok gyorsan mert már lassan elfelejtjük,hogy hogy néztek ki!!:-))))
Kaja:Próbálok rajta nem aggódni.Jön most a felső fogunk,így most nem nagyon akar enni.Csütörtökön megyünk az 1 éves státuszra.Kíváncsi leszek ott mit mondanak.
Ne aggódj,semmin!Olyan jó anya vagy!!!Példaértékű!!!Türelmes,kedves,sokszor elgondolkodok,hogy hogy bírod ennyi türelemmel és két gyerkőc mellett!!!!Tényleg olyan szépen neveled őket,lassan kimásztok már ebből a nyűgből és minden okés lesz.Jön a jó idő,Rácz tanya.........(egy kis gin almalé:-)))

Viktim:már tényleg jöhetne egy kis jó idő!!!Tuti,hogy a gyerkőcök is nyugisabbak lesznek!
Apósoddal mi újság?Jól van?Hogy birod otthon?Nyugis most a levegő?Neked is jól jönne egy kis kikapcsolódás!Jó fáradt lehetsz!Meg ugye még ez az idő is rátesz egy lapáttal.Én már tényleg kivagyok tőle! :twisted: :twisted:

Baby:Ezen a nap gyermeke írásodon nagyon jót nevettem!!!!Maja is sztrájkol vagy ő is beállt fényevőnek!Én bezzeg bírnék enni!!!(de nem lehet! :( :cry: :evil:

Mumuska:Köszi neked is a bíztatást!Tényleg próbálok nem aggódni rajta,csak sajna ilyen parázós vagyok.Mindenen megijedek!(de ezt mondtam a dokinőnek is,mégis megijeszt!)
Milyen oltást kapott Bonci?De jó,hogy nem lázasodott be.Én az oltásoktól is tisztára kivagyok....Én szoktam sírni,az orvos meg a védőnő röhög rajtam.
Ausztria gyönyörű lehet én még nem voltam,de szeretnék!!!De jó nektek,hogy egy kicsit kimozdultatok!Bonci akkor nagyon ügyi,jó kislány volt!

Rólunk:képzeljétek,egyedül lemászott Maja az ágyról és annyira élvezte,hogy sikerült neki!Tisztára boldog volt!Sikított meg nevetett!Azóta is azt csinálja.Felteszem ő meg lejön.Jó játék!
:lol:

Mennem kell!Vigyázzatok egymásra,babákra.....Írjatok,gyógyuljatok!Puszi

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Márti: csatlakozom az előttem szólókhoz, mielőbbi gyógyulást és kitartást kívánok Nektek, küldöm a gyógyhullámokat :)!

Mumuska: tök szuper, hogy el tudtatok menni Ausztriába és Bonci jól bírta az utat :D! Ausztria az egyik kedvenc helyem, pláne az Alpok, a legszebb város, ahol voltam az Salzburg.
Nálunk szerencsére úgy vettem észre, Timike alapvetően szereti a levegőváltozást, nagyon fogékony az új ingerekre, és olyankor teljesen jól viselkedik, szinte nem is hisztizik.

Majka: nagyon szépen köszönöm kérdésed, Após eléggé változóan van, sajnos állandó fájdalmai vannak (kiderült, hogy áttétes vastagbéldaganata van-máj, tüdő, nyirokcsomó). Most 2 hetente jár be kemoterápiára. Emellett msot eléggé összejöttek a dolgok, az egyik autót szerelni kell, Anyósomnak rengeteget kell dolgozni. Emiatt eléggé feszült a légkör. Én időnként azért igyekszem amennyire lehet távol tartani magam, de sajnos sokszor nem megy. Emellett még ez a sz.r tél is itt szívat minket, nemigazán tudunk sehová sem menni, és már kivagyok, mint a sz.r. Megmondom őszintén, most úgy érzem, a fél karomat odaadnám, hogy pár napra eltűnhessünk itthonról :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: , illetve hogy pár órát csak magammal illetve magunkkal foglalkozhassunk. Elnézést kérek a nyafogásért, de ezt most nagyon jólesett kiírni magamból.
Na vidámabb téma: Maja nagyon aranyos lehet, ahogy lemászik az ágyról! Timike is egész ügyesen letolat, csak ő hajlamos nekiindulni és ha nem fognám meg, angolosan leszaladna az ágyról.

Újdonság velünk kapcsolatban: az eddigi szavak (mama, papa, baba, anya, apa) mellett, már próbál egyre többet utánozni, pl: tészta=tétta, illtve ma reggel ébredéskor, amikor köszöntem neki: "Szia Titi, jó reggelt!", utána ő is mondta: "Titi"

Örülök, hogy beindult a topik, csak így tovább :D :D :D!
Sziasztok, jó éjt Mindenkinek!

Viki Kép
 
 


Sziasztok!

Maja elaludt így írok egy pár sort.

Viktim: Nagyon sajnálom az apósodat! :( Szegény!!
Sajnállak téged is!Tényleg akkor nagyon rossz a helyzet!Elhiszem,hogy menekülnél,én is sokszor vagyok így!Fel a fejjel!Ennyi rossz után már csak jó jöhet!Nem nyafogtál,nyugodtan írd le ami bánt vagy történt,hidd el könnyebb lesz!
Nem is tudom,hogy birod!Én nehezen viselném biztos!
Timike is biztos édi lehet ahogy tolat! :lol: .Annyira aranyosak ilyenkor!(és ahogy utána örülnek a sikerüknek....)

Maja rengeteget fejlődött éppen ma tűnt fel,hogy milyen gyorsan eltelt 1 év,és mennyi minden történt. :roll:
Enni még mindig ímmel-ámmal hajlandó.Már azon filózok,hogy biztos válogat.Az édes dolgok csúsznak meg a kolbászos kenyér is atöbbi meg 4-5 falat és vége.
Régebben akármit adhattam neki,csúszott minden.Milyen jó is volt.... :roll:

Ma taliztam Neszkával és csudi szépek a kiscsajok!!!Olyan nagyot nőttek már ők is.

Csütörtökön megyünk az 1 éves státuszra kicsit tartok tőle.
Sajnos a védőnőm a kirendelt (nem az akihez járunk) nincs a toppon.Ha rajtam múlna nem is mennénk.Nem jövök ki vele és a Maját sem ismeri.

Képzeljétek!Iszonytató fogyiba kezdtem kb.1 hónapja és már NAGY NEHEZEN másnaponta tornával lement 4 kg.Tiszta büszke vagyok magamra!Itthon ugrálok a Maja meg röhög rajtam.

Na lassan elteszem magam holnapra.Puszi Nektek!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Na ma is volt egy oltári "jó" napunk :twisted:: Timike szó szerint egész nap meg sem állt, még evés közben is állandóan mozgott, járt keze-lába. Persze állandóan ment a ki-be pakolás, és annyira hozzám tapadt, hogy a testi szükségleteimet épp hogy el tudtam végezni. Pedig ma 2 órát is voltunk kint, mászkáltunk, mert Apának ma van a Szülinapja. Négy boltot végigjártunk, mire összeszedtük az ajándékot, én naív azt hittem, Timike aludni fog-hát alvás nuku, egész nap nem aludt semmit, mondjuk reggel 1/2 10-ig húzta a lóbőrt. Az este borzasztó volt, egész végig pörgött, fürdetés közben is ki akart ugrani a kádból, utána nem akart aludni, állandóan fel-le mászott az ágyra, 2x majdnem le is esett róla. Ringatni sem engedte magát, Apa és az én kezemből is szinte kiugrott, feszítette magát. Már szinte sírva könyörögtem Timikének, hogy aludjon el végre. Végre nagy nehezen 11-kor elaludt, de addigra kb. 5x akartam infarktust kapni és az összes hajam szála az égnek állt, és közben elég hülye gondolataim voltak-nagyon szégyellem magam, már teljesen úgy jön le, hogy csak panaszkodni járok ide :oops:.

Torna: már próbáltam felüléseket csinálni, de kb. a 3. után Timike jön és ráfekszik a hasamra, közben nagyokat kacag és persze én is vele együtt nevetek :lol:.

Majka: Fogyáshoz gratulálok :D (véletlenül nem nekem "küldted át" azt a 4 kg-t :wink:?-na jó ez csak vicc volt). Sajnálom, hogy a védőnőd nincs a topon, nekem mázlim van: nagyon jófej védőnőnk van, bármit kérdezhetek tőle és ha gond van, nyugodtan kipanaszkodhatom magam, ő meg bíztat és lelket önt belém.
Evés: épp most olvastam, hogy 1 éves kor körül sok kisded válogatós lesz. Azt mondták hogy a lényeg az, hogy egészséges ételeket és minden szükséges tápanyagot megkapjon, a többit a természet elrendezi (bár szerintem elég nehéz dolga lehet annak a szülőnek, akinek a babája pl. csak babapiskótát hajlandó enni).

Na megyek én is, mert kellőképp elfáradtam (ez az állandó "figyelési kényszer" nagyon kiszívja az embert)!

Jó éjt Mindenkinek!
VikiKép
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a biztatásokat és a gyógyhullámokat :D , bizony ránk fér mindkettő.
Viktim: úgy gondolom, az én dolgaim eltörpülnek a Te gondjaid mellett. Nagyon szorítok, hogy rendbe jöjjön az apósod minél kevesebb szenvedés mellett. Nem lehet egyszerű ilyenkor türelmesnek lenni egy örökmozgó törpéhez, aki ráadásul csak azt érzi, ha feszültebb a légkör, vagy anyának "csak" rossz napja van. Ilyenkor az enyémek is duplán "rosszak", elevenek. Lehet, hogy nagyon rossz a kérdésem, de nem próbáltad még átprogramozni Timikét? Lehet, hogy ha reggel(délelőtt) egy kicsit korábban ébredne, könnyebben menne az esti elalvás is. De az is lehet, hogy csak a tegnapi csavargós napotok pörgette túl egy kicsit...
Gratulálok az első letolatáshoz Majának! Annyira meggyúrnám már! Majka, szerintem ne idegeskedj a státusz miatt. Próbáld meg úgy felfogni, hogy ha kisebb is egy kicsit, mint kellene (bár szerintem lehetetlen) akkor sem dől össze a világ. Egyébként én is ilyen parázós voltam/vagyok. Minden mérés előtt görcsben volt a gyomrom, hogy vajon mit mond a védőnő, de ő meg olyan normális, hogy mindig megnyugtatott és ellátott egy vagon tanáccsal.

A héten már én is tornáztam 1x, de azóta nem tudom rávenni magam. Nem tudom, hogy más 2 vagy több gyerekes anyuka hogy csinálja, de amióta a lányom is itthon van, alapból is olyan leszek estére, mint egy kifacsart citrom, nemhogy még tornázzak is. Pedig nagyon rám férne. Ez a tél 3 kiló pluszt hozott :oops: , ami így kimondva nem sok, de már előtte is volt egy 5-ös feleslegem. ez így már 8 kiló, és én még életemben nem fogyókúráztam, mert olyan gyenge vagyok, hogy nem bírom ki, hogy valamit ne egyek meg, amit megkívánok :oops: :oops: :oops: . Nagyon ciki, de nem tudok vele mit csinálni. :roll:
Tina pöttyei szépen gyógyulnak, nem is vakarja őket nagyon. Szerencsére csak kb. 20-25 db jött ki rajta. Remélem a kisfiam is ilyen jól megússza, és remélem minél hamarabb kijön rajta is. Jó lenne, ha egyszerre lennének túl rajta.
Nálunk most olyan szépen süt a nap, hogy tiszta tavaszi hangulatom lett. Remélem vége lesz már ennek a szürke, egyhangú időnek, mert tiszta depis leszek.
További szép napot mindenkinek!
marti1129
Szatymaz
 
 


[color=green][/]Sziasztok!
Végre-végre, már kezdtem nagyon egyedül érezni magam, nagyon jó, hogy ismét sokan lettünk
:D :D :D :D :D
Márti: mi is gyógyulást kívánunk nektek, reméljük, hogy mára már jó-jó sikerült is kilábalnotok a nyavalyás betegségből.
Mumuska: nagyon irígy vagyok rátok, tök jó, hogy elmentetek, biztos már nagyon rátok is fért egy kis kikapcsolódás. Nagy öröm hogy Boni is jól vette az akadályt, és nem törte meg az utazás.
Viszonylag Jázmin is jól vette a környezetváltozást, mikor elmentünk anyósékhoz akik, egyébként Temesvár mellett laknak egy kis faluban. Ott bezzeg tök jó étvágya volt, és megette a darabos levest is, igaz ez még valamikor november közepe körül volt.
Viktim: nagyon sajnálom apósod, egy kicsit ismerős a szitu, mert az én apósom is rákos beteg volt (ki is vették az egyik tüdejét), de neki csak ennyit: Hál'Istennek. Jobbulást neki, ha lehet ilyet írni.
Timike nagyon kis ügyes, jó hogy így írsz róla, mert Jázmin is pont ugyan ilyen, szerintem nagyon megértenék egymást, csak hát, Piliscsaba és Röszke? Hát kicsit messze vannak egymástól... :cry
Majka: bocs a kérdésért, :oops: :lol: De nem lesz Majának kistesó? Már csak azért kérdezem, hogy árulod a babakocsit iwiw-en. Egyébként a válogatás ismerős, a falatos miatt meg a kaja miatt ne aggódj, én már csak tudom, éhen úgyse halnak. Jázmin is pont ezt csinálja, egyébként most a házi sült szalonna és tepertő a kedvenc, savanyított édes káposztával. Ezek viszonylag elfogadott falatosnak számítanak, na de nem mindig.
Az az igazság, hogy én már belefáradtam az állandó hadakozásba és hisztibe. Ha nem akar enni, akkor nem eszik, majd kap a következő kajánál. Egyébként mi az egy éves státuszvizsgálaton 7670 gr. voltunk, és Erika dokinéni nem is mondott semmit, szerintem, már ő is elfogadta, hogy Jázmin nem eszik nagyokat, sőt bizonyos esetekben még ő "vigasztalt"
Rólunk: nos hát megtörtént a csoda és egy hét alatt, kb. 2-3 napja saját magunk sétálgatunk, sőt már azt is megmerem kockáztatni, hogy egyre gyorsabban megyünk, cipőben és anélkül is. Persze most már jobban el is van, ha elmegyünk valahová, bár még mindig elég anyás. A hétvégén mi is bálba megyünk, a mami lesz az éjszakai műszakos, remélem nem kell hajnalban hazajönni... :lol: :lol: :lol:
Egyébként még mindig szerelmesek vagyunk a tatába, és így neki mindig minden percben van puszi és szeretgetés. Én meg könyöröghetek napokig, mire kapok egy puszit. :cry: :lol: :lol:

Feldobnék egy témát és várnám a véleményeteket: babázás után vissza a munkahelyre vagy jöhet a második gyerköc?
Mostanában egyre többet agyalok rajta és húzom a saját agyam miatta, a férjem szerint, már idegelésig tudom feszíteni a témát, és ezáltal persze ingerült vagyok és mindenkinek beszólok. Ti hogy vagytok ezzel? Az igazság az hogy az is baj, hogy én olyan irodából jöttem el, ahol 8-17-ig dolgozunk, jobb esetben; ha nem kell túlórázni. Így csak 18-ra vagyok itthon minden nap, abszolut családcentrikus melóhely, nem? Mint a többi...
Hát most egyenlőre rólunk ennyit, de majd még írok.
További szép napot: Alexi

KépKép
 
 


Sziasztok!

Viktim: Boldog szülinapot apudnak!
Maja is ilyen nyüzsis!Én is úgy wc-zek és tusolok,hogy ott ül velem. :oops: Nem tudok vele mit csinálni,ha kizárom,akkor sír.Szegénykém!Akkor jó estétek volt.Próbáld meg tényleg előbb felébreszteni reggel.
Fogyás:1 hó alatt 5kg.(lehet hogy átpattant hozzád :lol: :lol:)Ma álltam rá reggel a mérlegre.Annyira büszke vagyok magamra!Én soha nem gondoltam volna,hogy rátudom venni magam a tornára,de kénytelen voltam most.Mindjárt itt a jó idő és le kell vetkőzni.Annyira rossz amikor nem jön rám semmi.Mindenhonnan a háj lóg.....Már a tükröt is utálom.....

Márti: Én most is csak azt tudom mondani,hogy BÁR úgy néznék ki mint Te!!!!Szültél 2 gyereket és így is olyan formás és csinos vagy!Én szültem 1-et és tudod mennyi voltam szilveszterkor!!!
Gyógyuljatok!

Baby: Szeretnék kistesót majd 4-5 év múlva.Sajna nem tudom hol tárolni és szeretnék olyan esernyőre csukhatós kocsit venni amivel már könnyebb lesz mozogni.
28.-án megyünk vérvételre.Nektek is javasolta a dokinő?Azt mondta,hogy megnézzük a vasat meg a többit.Pisit is kell vinni.Az még jó buli lesz.Majd valahogy összeügyesgetjük.
Milyen bálba mentek?Én is szeretem a bálokat,olyan jó néha kiöltözni csinibe,kisminkelni magam.....
A témáddal kapcsolatban:Márti tudna erről mesélni.Én szeretnék egy kicsit lenyugodni,lefogyni,élni így 3-asban,utazni,dolgozni.....Nekem kell idő,hogy rákészüljek testileg,lelkileg,anyagilag a tesóra.Nekem sajna nem jöhet spontán.Van egy kis vérproblémám és szúrni kell magam clexánnal nem beszélve a cukorról,mert a Majával az voltam....Nem volt egy könnyű terhesség sajna.Az első 3 hót vérzés miatt feküdni kellett,közben szúrni magam,aztán jött az inzulin,nyugtató...nem is folytatom.

Köszönöm mindenkinek a bíztatást,aranyosak vagytok.

Puszi!

KépKép
majka
Szeged
 
 


Sziasztok!

Előszőr is nagyon szépen köszönöm én is a biztatást (Majka, Tőled külön elnézést kérek, hogy ezt nem tettem meg tegnap, csak akkor nagyon el voltam foglalva a lelki nyavajámmal :oops:), eléggé rám fér, pláne alapból ott van az a sokszor nem olyan jó szitu, hogy együtt lakunk a párom szüleivel (hát ebbe anno elég könnyen belementem, most azt eszem, amit megfőztem :?).
Ma már Timike korábban kelt, 1/2 8-kor, délután aludt fél órát, ma este megint fent volt fürdetés után 1-1.5 óráig, de most azért hamarabb lenyugodott (igaz előtte volt egy hiszti megint :evil: ). Egyébként felhívtam a védőnőt és képzeljétek, mi volt a gond: tegnap ittam jázminos zöldteát és Timike kunyizott belőle néhány kortyot, valszeg az pörgette fel. Én eddig azt hittem, hogy csak a feketetea csinál ilyet :o! Emellett még lehet a kettős front is az ok. Remélem ebből nem lesz rendszer!

Márti: örülök, hogy jobban vannak a gyerkőcök, csak így tovább :D!

Baby81: ó, tényleg nagyon messze laktok :( !
Munka ill. tesó téma: én úgy tervezem, hogy jövőre visszamegyek, ha más nem, részmunkaidőbe, amíg Timi ovis nem lesz. Ennek 3 oka van: 1. természetesen anyagi ok, 2. Timike hamarabb közösségbe kerül, és az szerintem jó hatással lesz rá, 3. már kicsit úgy érzem, beszűkültem itthon. Tesóval kapcsolatban változó érzéseim vannak, most hogy Timikével kicsit nehezebb, néha bizony eszembe jut, hogy elég lesz 1 gyermek, de ugyanakkor szeretnék még egyet, kb. 2-3 év múlva (mikor Timike már önállóbb lesz). Arra már rájöttem, hogy az "egy kicsi, egy pici" variáció nekem brutális lenne :oops:.
A bálban érezzétek jól Magatokat :D! Lehet, hogy szombaton mi is megyünk salsa buliba, de ez még elég képlékeny.

Majka: köszi a jókívánságot, bocsi, ha kétértelmű voltam, "Apa" az a páromat jelenti, nem az én Apukámat-bár már az ő szülinapja lett volna, ő ugyanis áprilisi :wink:. Sajnálom, hogy problémás terhességed volt, remélem ha lesz következő, az zökkenőmentesebb lesz.

Na jó hosszú lettem megint, csak olyan boldog vagyok, hogy ennyit írunk :D!

Jó éjt Mindenkinek!
Viki Kép
 
 


Sziasztok Lányok!

Reggel óta szakad a hó nálunk :evil: :evil: :evil: ! Borzasztó, rettenetes, szörnyű! Mehetek megint havat söpörni! Pedig inkább már virágot szeretnék szedni a gyerekekkel a pusztán anyuéknál! Az sokkal jobb...
Bocsi, csak ennyit akartam, majd még jövök!
marti1129
Szatymaz
 
 


Sziasztok!

Márti: Az nem kifejezés,hogy szakad.ÖMLIK!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted

Viktim: Semmi gond! :D Nyugodtan írd ki magadból a gondokat,ezért van a topik.Én szívesen segítek,ha tudok valamiben!!!!Úgy megtudok könnyebbülni én is ha kiírom magamból.
Eddig én is azt hittem,hogy a fekete tea a koffeines. :shock: Nem is gondoltam volna,hogy a jázminos is az. :roll:
:oops: Én azt hittem,hogy apudról írsz! :lol: De igazad van jó lenne,ha már április lenne.... :lol: :lol:
Én is remélem,hogy a következő babóval már jobb lesz.Bár clexannal akkor is szúrni kell majd magam.Sajnos a Maja előtt 3 vetélésem volt és nagy nehezen derült ki hogy sűrű a vérem és nem jutott a magzat tápanyaghoz és ezért haltak el.... :cry: :cry: :cry: Na de ez egy szomorú téma....

Ma voltunk az 1 éves státuszon!!!9kg és 73 cm.Azt mondta a védőnő,hogy ez normális.A nem evés meg a fogzástól lehet.Lemérte mindenét,megnézegette mindenét.Szóval most kicsit megnyugodhatok.

No,most már mennem kell főzni.Puszi Nektek!

KépKép
majka
Szeged
 
 



Sziasztok!

Majka: örülök, hogy megnyugodtál! Egy hónappal mindig előttetek járunk, bár én is állandóan parázok, csak mikor másnak van baja könnyebb járatni a szám. :lol:
Neked tényleg elég zűrös lehetett a terhesség, nem írigyellek miatta. Nekünk Hál'Istennek nagyon könnyen összejött, egyet gondoltunk és már nem is jött meg a következő menses. A terhességgel sem volt semmi bajom, 7 hónapos koromig dolgoztam. Sőt akkor hogy a hab is felkerüljön a tortára, még azt is leírom, hogy a szüléssel sem volt semmi bajom( kopp-kopp-kopp), 2,5 óra az első fájástól a Jázmin megszületéséig. Azóta mindennap többször adok hálát az Istennek, hogy ilyen szerencsés voltam. Mindegy most hagyjuk is ezt.
A hó nálunk is szakad, de még az a szerencse, hogy nem nehéz és így nem kell a fiúknak a fóliaházakról húzni, elég csak lapátolni az utcáról és az udvarból.
Épp most sikerült a Kicsit letenni, ma elég sokat aludt napközben így féltem is az estétől, de kb. negyedórával aludt el később mint szokott. És persze a sült szalonna savanyú ubival megint befigyelt vacsira. Ma pl tojásos krumplilevest kapott ebédre, meg egy kis sajtospogi de abból csak néhány falatot evett. Néhány naponta megpróbálkozom nála a villával összetört ebéd etetésével, mint pl ma is, hát nem eszik belőle annyit, mintha turmixolva lenne, de azért eszik így is. Majd csak egyszer megjön az étvágya, nálunk sajna már nem a fogzás van a dologba, és nem is a vashiány.
Egyébként hogy Majka a kérdésedre válaszoljak, decemberben mikor nagyon beteg volt, vett tőle a dokinéni vért, így az egyéves státusznál már ez kimaradt, azt mondta, hogy majd tavaszra vesz. Akkor volt az az ominozus vizelet minta vétel is amiről Neszkának írtam.
A bálról: itt lesz Röszkén, a Horgászegyesület tartja, és oda megyünk, aztán majd kiderül hogy milyen lesz, mert nagyon sokan lesznek. :?
Apropó én viszont tudom, hogy mikor szoptatsz nem szabad zöldteát sem inni, mert az is élénkít, sőt sokkal jobban mint a fekete, nekem a védőnő a gyümiteát mondta, de az meg fekete teából van, így én nem ittam teát. Egyébként a csoki és kakaópor is élénkítő hatású sőt még koffeint is tartalmaz, olvastam babaújságba. Nesze neked, egyél és igyál úgy, hogy legyen is tejed.
Viktim: ne aggódj a panaszáradat miatt, végre nem csak én panaszkodok, és egyébként is csatlakozva Majkához én is úgy gondolom, hogy jó ha az ember kimondja, kiírja magából. Az meg mégjobb, ha van is aki meghallgassa. Írj csak nyugodtan, legalább a lelked kicsit könnyebb lesz. :wink:
A témával kapcsolatban agyalok ezerrel, bár egyenlőre hagynom kellene a fenébe, még messze van és majd akkor ráérek törni az agyam rajta. No megyek én is, aludnom kellene mielőtt Törpének eszébe jutna felébredni, mert azért ilyen is megesik, főleg ebben a frontos időszakban. Hiper érzékenyek vagyunk a frontokra és a teliholdra. Mindenkinek jó éjt! Alexi

KépKép
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: