Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép

Szeretném ezt a topicot megnyitni!!
Lehet hogy van ilyen én nem találtamKép

A problémám a következő.
Van egy 5 és fél hónapos kislányunkKép
A gyerekdokink megállapította hogy le van nőlve a kicsi nyelveKép
De ő azt mondta nem kell vele foglalkozni
mert a szopizásban nem okozott neki gondott!!!
Most nem tudjuk mit tegyünk mert mindenkitől mást hallaniKép
Valaki azt mondja hogy fel kell vágatni minnél hamarabbKép
De nem tudom mi lenne a legjobb.
HA nem is muszáj és mi meg felvágatjuk??!!!

Valaki találkozott hasonló problémával????
Írjon akkor!!!

Kép

Kép
 
 


Sztem egy kicsit távolabb kéne látni a szoptatásnál...

Végülis a te döntésed, hogy megvárod-e, míg kiderül, hogy akadályozza-e a lányodat bármiben is, vagy elébe mész a dolognak.
Legkésőbb ovis korában nagy valószínűséggel gondot fog okozni a hangok tiszta képzésekor. Próbáld kiejteni az r,l hangokat!
 
 


Hogy lehet ezt megállapítani? Nekünk egyetlen doki se nézte a gyerekek nyelvét eddig - legalábbis nem vettem észre...
 

 
 

Rjuli:
Szerinted kinek kéne a kislányt megmutatni??

Kép

Kép
 
 


Szia Edinka!!

Nekem az egyik lányomnak volt lenőve a nyelve, mi nem is tudtunk szopizni, de akkor ez senkinek nem tünt fel. Ovodában a logopédus vette fel, hogy lehet ilyen baj, mert bizonyos betük nem jöttek ki. A felvágást hallani rossz, de 1 perces beavatkozás az egész, délutánra már el is felejtte az egészet!!
Házi orvosnak talán, nekünk a szájsebészeten végezték el a bemetszést talán ott is meg lehetne nézetni??
 
 


Gyereksebészre gondolnék így hirtelen, de a háziorvos biztos meg tudja mondani. Sőt, gondolom, beutalót is ő ad.
Hétköznap megkérdezem a kolleganőimet, ők logopédusok-én nem. Jelentkezem a válasszal.
 
 


ZSuba31Kép
Ha jól értelmezem akkor a lányod már ovis volt mikor fel kellett vágni a nyelvét?!
De ha párhónaposan kiderült volna ez a probláma akkor egyből felvágatad volna??

Jövő héten elmegyünk megnézetni mert lehet hogy nem is lenővésről van szóKép
Mert Viki tud szopizni és én úgy tudom akinek levan nőlve a nyelve annak nagyon nehezen megy és az anyukának a mellbimbója is kisebesedik!!!
Nálunk egyik sincs!!!
SZERENCSÉREKép

Kép

Kép
 
 


ha a keresőbe beütöd, egy csomó dologról olvashatsz. nem mindig zavarja a táplálkozást. amúgy az egyik cikk azt javasolja, hogy gyermekgégész nézze meg.
sztem ez elég objektív dolog, vagy le van nőve-vagy nem. nyilván a lenövés különböző mértékű lehet, és aszerint változik, hogy miben okoz gondot. van, akinek már a szoptatásban is, van, akinek csak később, a beszédhangok képzésekor.
 
 


Kíváncsi!

Gőzöm sincs, hogyan állapítható meg, nekünk se nézte a doki. Bár, logikusan gondolkodva nyilván látszik az ín vagy mifene a nyelv alatt (nyelvcsap), és, ha az összeköti a nyelv alatti lágy résszel a nyelvet, akkor megfeszül, amikor a nyelv mozog. Gondolom, ha nincs olyan panasz, amit erre vezethetnének vissza, akkor fel sem merül, hogy nézegessék. Vagy baba-korban a szoptatás kapcsán, vagy később, beszédhiba esetén szokott előkerülni. Ha nálatok egyik sincs-nem volt, akkor kipipálhatodKép
 
 


Juli,
hát éppenséggel van két, elég rosszul beszélő gyerekem... Eddig a fülüket vizsgáltattam meg, gondolván, talán ott a baj. De úgy tűnik, nem. Akkor talán kérdezzek rá a nyelvükre is?
Amúgy off: ha már ott ülsz a gépnél, nem dobnál meg egy méllel? Kép
 


Edinka!!!
Persze nem tudom miért nem szopizott, mert egyik gyerkőc sem volt hajlandó!! Elvileg miattam tudtak volna, de valami mindig volt.
nem tudom, hogy ilyen picinek felvágatnám-e???5-6 éve végezték el nekünk és ha jól emlékszem egy kicsit utána tornáztatni is kellett 1-2 napig, hogy ne nőjjön újból vissza??!!A beszédje utána viszont látványosan javult, az addig hallgatag lányom szája azóta be nem állKép Én egy kicsit lehet, hogy várnék még vele, de kérd ki az orvos véleményét is!!!
Üdv.: Zsuzsa
 
 


Sziasztok!
Nekünk a kórházban a gyerekorvos szólt, hogy le van nőve a fiúk nyelve, meg is mutatták, látszott ahogy bömböltek Kép nem tudták felemelni a nyelvüket rendesen és alul szinte a nyelv elejéig volt az a hártyaszerű valami, elmondta milyen következményei lehetnek, és mit lehet csinálni. Lehet nagyobb korban is, de nekünk ott a párnapos babáknak felvágták, nem vérzett, szinte észre sem vették.

Szilvi

Sz.

KépKép
 
 


Edinka!

Na, mi lett, megnézetted újra? Kiderült valami?
 
 


Sziasztok!

Én a szülészeten a szobatársam babájánál láttam lenőtt nyelvet. Valóban nem tudott szopizni és a gyerekorvos se figyelt fel a problémára. A szobatársam az én lánykámhoz hasonlította a babáját és akkor gondolt erre. Vizitnél szólt gyerekorvosnak, aki megerősítette, hogy ez a gond lehet. Elvitték a kicsit és pár perc múlva hozták is. Nem sírt és nem isvérzett neki sehol, pedig felvágták a nyelvét. Utána tudott szopizni. Valóban rémületesebbnek hangzik mint amilyen valójában.

Nagyobb gyerkőcöknél logopédiai problémákat okozhat, és nyilván macerásabb a műtétet is végrehajtani. De én mindenféleképpen elvinném gyerekkórházba (Heim Pál, Bethesda), gégészetre. Fel kell őket hívni telefonon, többnyire beutalót se kérnekKép.

Jó egészséget mindenkinek!

D
dudukly
Isaszeg
 
 


RjuliKép
Még csak november 15 re kaptunk időpontot (beutalót)
a gyereksebészetre.
akkor kiderül hogy valójában fel-e kell
csippenteni a nyelvét!!!!
De most erősen fogzik Viktória!!!

Kép

Kép
 
 


Sziasztok,
Az én fiamnak is le volt tapadva a nyelve, a védőnő vette észre (nem is tudtam szoptatni őt). Amikor rákérdeztem a dokinál, mondta, hogy igen, le van tapadva, és minél hamarabb csinálják meg a beavatkozást, annál jobb. Elmentünk a Pétterfy utca gyerek fül-orr-gégészetére, ahol megcsinálták a dolgot, kb. 2 perc volt, utána kicsit sírogatott Áron, és aludt tovább. Igaz, akkor még csak 6 hetes volt, utána viszont megtanult szopizni, sőt, még aznap rákezdett arra, hogy nyújtogattja a nyelvét, amit azelőtt nem csinált.
Én is azt hallottam, hogy későbbiekben a helyes beszédet akadályozhatja, és még azt is, hogy minél később csinálják, annál kötöttebb a nyelvfék és annál nehezebb megcsinálni.

J.
 
 


Sziasztok,
a kislányomnak is le volt nőve a nyelve, de ezt már automatikusan a szülés után megnézték a babáknak és még ott megcsinálták a kórházba, azt mondták jobb előbb, mert nem érzékelik annyira ilyenkor még ezt a beavatkozást és nem is volt vele már a későbbiekben semmi gondunk.
Akinek pici babája van szerintem kérdezzen rá a gyerekorvosra, mert úgy látom néhol elsiklanak e fölött a probléma fölött.
 
 


Három gyerköcöm van mindegyiknek le volt nőve a nyelve. A fiamnál észre se vették a kórházba csak otthon a gyerekorvos. Kaptunk beutalót a heimpálba, de csak 6 hónapos kóra után csinálták meg a felvágást nem tudom miért nem akarták elöbb. Középső lányomnál már észrevették a kórházban majd megint beutaló. Már előre féltem hogy megint fél évet kell várnom, de nem igy lett. A dókinő még azon a héten felvágta a gyerek nyelvét SZÓ SZERINT. Csak velem felejtette el közölni hogy a nyelvfék helyet a gyerek nyelvébe vágott bele azt csak otthon vettem észre.Persze vérzet iszonyatosan és uvoltott a gyerek és beletelt vagy 20 percbe mire elálitotta a vérzést de csak othon néztem bele a gyerek szájába.Azt mondta megszaladt az olló ,de azt nem közölte hogy a nyelvfékhez hozzá sem nyult.Ezek után inkább megvártam a 6 hónapos kórt mivel szopizott szépen.Fél évesen a Budai gyerekklinikán megycsinálták minden probléma nélkül.
Nos ezek után már tudtuk mire számitsunk a harmadik gyereknél.Most 9 hónapos szopik rendesen igy csak most kértem beutalót a gégészetre a jövöhéten fogunk menni.
Mindenkinek sok szerencsét kivánok a beavatkozáshoz.
 


SziasztokKép

Nálunk erre a beavatkozásra tegnap került sor!!
Nem volt vészes kb 2 perc az egész és a
kiscsajom nem sírt annyira mint ahogy én számítottam rá!!
Én jobban megvoltam ijedve!!!

Lné_zsuKép
Ne ijeszges másokat hogy bele vágnak a kicsi nyelvébe mert akkor a dokinak kell nagyon bénának lenni!!!
NA, mindegy én mikor olvastalak a frászt hoztad rámKép

Kép

Kép
 
 


edinka írta:SziasztokKép

Szeretném ezt a topicot megnyitni!!
Lehet hogy van ilyen én nem találtamKép

A problémám a következő.
Van egy 5 és fél hónapos kislányunkKép
A gyerekdokink megállapította hogy le van nőlve a kicsi nyelveKép
De ő azt mondta nem kell vele foglalkozni
mert a szopizásban nem okozott neki gondott!!!
Most nem tudjuk mit tegyünk mert mindenkitől mást hallaniKép
Valaki azt mondja hogy fel kell vágatni minnél hamarabbKép
De nem tudom mi lenne a legjobb.
HA nem is muszáj és mi meg felvágatjuk??!!!

Valaki találkozott hasonló problémával????
Írjon akkor!!!




Az én Kislányom 4és fél hónapos! neki ia le van nőve a nyelve! Az evésben nem gátolja! én elvittem orvoshoz és azt mondta,hogy neki sem vészes,de inkább meg kelene csinálni neki,mert késöbb a bezsédében zavarja majd. Pösze lesz! igy hát kaptam időpontot december 9-re. de egy kicsit félek töle,hogy hogy fog reagálni rá! azt mondják semmiség az egész! csak elcsipik neki aztán ennyi! szerintem te is csináltasd meg neki,mert később csak rosszabb lesz!


Látom nem él ez a topic, de akinek ilyen gondja lesz biztos elolvassa.
egyik fiamnak is le volt nőve, még a szülészeten szóltak, az ottani gy orvos fel is vágta, szopival nem volt gond, oviban járt logopédushoz, mert az r nehezen ment neki, h ettől vagy sem, azt nem tudjuk. Most megy majd suliba, de már az r-ek is okésak!
üdv: C
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

cron