Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!


Biztos, minden kismama odafigyel, hogy milyen innivalót ad a csöppségnek, és ezért akár a drágább palackos vizeket is képesek megvenni!

Csak az egészséges palackos víz már ott megbukik, hogy míg a fogyasztóhoz eljut, a műanyag flakonból tudnak kioldódni, az egészségre káros anyagok.

A víztisztítással, saját otthonában kristálytiszta forrásvíz minőségű vizet lehet előállítani. És nem kell több vizes palackokat cipelni és a tisztított víz litere 5-8 Ft-ra jön ki!

Akinek bármi kérdése van a víztisztítással kapcsolatba, hogy milyen készüléket vásároljon, kinél vásároljon, mire figyeljen stb.

Kérdésével nyugodtan forduljon hozzám, akár privát üzenetben is.

Dani
 


Mivel senki nem mert kérdezni pár szó a víztisztításról!


Ásványvíz vagy csapvíz? Ez a kérdés sokak fejében felmerült már, azonban ha valóban egészséges, tiszta és olcsó vizet akarunk inni, a válasz: egyik sem. Ha nem szeretnénk a szennyezett, klóros és rossz ízű csapvizet inni, és nem szeretnénk a drága ásványvizes palackokat sem életünk végéig hurcolászni, a megoldás egy víztisztító berendezés vásárlása. Hogy miért, és hogy hogyan működik a víztisztító, ebben a cikkben fogom bővebben kifejteni.

Számolja ki, hogy egy év alatt mennyit költ ásványvízre és, hogy ez mennyi idő alatt térülne meg, ha vásárol egy RO készüléket.

Ebben segítségére van a megtérülés kalkulátorunk ami elvégzi a szükséges számításokat! http://dszb.eu/webshop/index.php?option=com_content&view=article&id=85&Itemid=102

Tény, hogy az emberi szervezetnek szüksége van tiszta vízre. A test 3/4-e víz, ezt pedig pótolni kell folyamatosan, hiszen ha például 3 napig nem iszunk, meghalunk. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mit iszunk. Az ember számára a legegészségesebb folyadék a kristálytiszta ivóvíz, mely régen korlátlanul a felszínen rendelkezésre állt. Azóta viszont az ipari és más szennyezésnek köszönhetően szinte kizárólag víztisztító eljárással tisztított vagy a föld alatt található vizet ihatunk. Az ember napi szükséglete minimum 2 liter víz, melyet egyéb cukros üdítők nem képesek pótolni. Sajnos azonban a társadalom már túlságosan rászokott ezekre, de ha valaki megkóstol egy pohár víztisztítón átszűrt kristálytiszta vizet, annak is nagyon finom íze lehet.

A csapvíz azért nem elég tiszta, mert nagyon sok kártékony részecskét nem szűrnek ki az ipari víztisztítók. Ráadásul a távoli víztisztító berendezésből érkező víz a gyakran 20-30 éves csőrendszeren is átfolyik, és rengeteg szennyező anyagot (rozsda, stb.) old fel és hoz magával. Ezért is fontos, hogy a víztisztító közvetlenül a fogyasztás helyén helyezkedjen el. Az ipari víztisztítók ráadásul klórt is hozzáadnak a vízhez, egy olyan fertőtlenítő anyagot, melynek semmi keresnivalója az emberi szervezetben. Bár a vízben oldott káros anyagok szabad szemmel nem láthatók, aki valaha is használt már víztisztító berendezést, egyetért abban, hogy a tisztított víz mennyivel finomabb a csapvíznél.

Sokan tisztában vannak a csapvíz hátrányaival, ezért is alakulhatott ki és lehetett ilyen nagy az ásványvíz piac. Az ásványvíz a nevéből adódóan ugyebár ásványi anyagokat tartalmaz, de valójában ezeket az anyagokat a táplálkozás során sokkal célszerűbb bevinnünk. Ráadásul heves vita folyik arról is, hogy mennyire hasznosak ezek a vízben oldott ásványi anyagok. A víztisztító berendezéssel ellentétben, az ásványvizes palackokat folyton cipelnünk kell, a palackok eldobásával pedig a környezetet is szennyezzük. A víztisztító pártiak ásványvíz elleni leghasznosabb érve az árkülönbség. Míg egy liter ásványvíz 100-200 forintba kerül, a víztisztító által tisztított jobb minőségű víz már literenként 5 forintból is kijön.

Hogyan működik a víztisztító? Alapvetően kétféle víztisztító technológia létezik: az évszázadok óta használt aktív szénszűrős víztisztító és a modern, NASA által kifejlesztett fordított ozmózison alapuló módszer. Nyitott kérdés, hogy melyik a jobb víztisztító technológia, bár tény, hogy egy fordított ozmózis rendszerű vízszűrő jelentősen drágább, mint a szénszűrős. Azonban azt is hozzá kell tenni, hogy az ilyen modern víztisztítók mindkét technológiát használják egyszerre, tehát ezekkel biztosra mehetünk. A szénszűrő azért működik, mert a legtöbb szennyeződés is szenet tartalmaz, és a szénrészecskék vonzzák egymást. Viszont a baktériumokat nem öli meg, ezért mindenképpen kell hozzá valamilyen kiegészítő technológia, például UV lámpa. Egy jó aktív szenes víztisztító így megszabadít a klórtól, rengeteg más nem oldott anyagtól, kőolajszármazékoktól és a baktériumoktól. Az ásványvizekben is található ásványi anyagokat nem szűrik ki, ami egyesek szerint hátrány, mások szerint viszont előny.

A fordított ozmózis víztisztító kezdetben katonai célokat szolgált, majd a technológia fejlődésével és az árak csökkenésével átkerült a háztartásokba. Az oldatok koncentráció különbsége miatt alakul ki az ozmotikus nyomás, melynek hatására kizárólag a vízrészecskék préselődnek keresztül egy speciális membránon. Az eredmény a kristálytiszta ivóvíz, mely nem tartalmaz semmiféle káros anyagot, sőt még ásványokat sem. Ez a típusú víztisztító egyszerre öli meg a baktériumokat és tisztítja meg a vizet a klórtól, a gyógyszermaradványoktól és egyéb különféle mérgező anyagoktól.

RO készülékeink
http://dszb.eu/webshop/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=6&Itemid=105

Letölthető katalógusok:
http://dszb.eu/webshop/index.php?option=com_docman&Itemid=96
 


Második világháborús vegyi fegyver az ivóvízben?!

Emlékszik Ön arra, hogy a klórt mire használták a második világháborúban? Embereket öltek vele! Ma a klór feladata, hogy ne az embereket, hanem a baktériumokat pusztítsa el a vízben. Természetesen a csapvízben viszonylag kis koncentrációban található a klór, de ennek ellenére nem lehetünk olyan naivak, hogy azt gondoljuk, ez a mennyiség teljesen ártalmatlan az egészségünkre nézve!

A tiszai ciánszennyezésnek nincs vége...
A csapvízben a klóron kívül találhatók még egyéb vegyi anyagok és különböző nehézfémek. Talán nem szükséges még egy ciánszennyezésnek történnie a Tiszán, hogy felismerjük, a gyárak, vegyi üzemek - ha nem is ilyen kritikus mennyiségben, de - folyamatosan engedik vizeinkbe a gyártási eljárás során keletkező vegyi hulladékokat, toxikus, mérgező vegyületeket.
 

 
 

Hormonok a csapvízben?!

A fentieken kívül itt van még a gyógyszer maradványok, gyulladáscsökkentők, hormonok, fogamzásgátlók problémája.
Íme egy idézet a Népszabadságban 2005 december 1-én megjelent "Hormon a csapvízben" című cikkből:

"Budapesten évente mintegy 20 tonna novamidazofen - az Algopyrin és más gyógyszerek hatóanyaga - kerül a természetes vízfolyásokba. Emellett női nemi hormonok és fájdalomcsillapítók maradványai úsznak le a folyón. A jelenleg működő szennyvíztelepi technológiák egyike sem alkalmas a kis koncentrációjú gyógyszermaradványok kiszűrésére. (...) Sőt, a külföldön elvégzett mikrobiológiai vizsgálatok valószínűsítik, hogy az élővizekbe kerülő gyógyszerszármazékok, hormonok hatással lehetnek a vízben élő szervezetekre, a táplálékláncra, befolyásolva az ökológiai egyensúlyt. Az antibiotikumok maradványai befolyásolhatják a baktériumok szaporodását, a gyógyászatban alkalmazott antibiotikumokkal szemben ellenálló baktériumfajok elterjedését idézhetik elő."
 


Impotencia és meddőség a víz miatt?!

A civilizált társadalmak egyik nagy problémája, hogy manapság rendkívül elterjedt a meddőség, illetve férfiaknál az impotencia. Elképzelhető, hogy az a rengeteg fogamzásgátló és egyéb hormontabletta, amelyet az utóbbi évtizedekben fogyasztunk, és a vizeinkbe engedünk, hozzájárul ehhez?

Van egy újfajta és egyre gyakoribb gyermekbetegség, a hiperaktivitás. Ezzel kapcsolatban figyelemreméltó adat, hogy a legkelendőbb gyógyszerek pont a különböző nyugtatók, gyulladáscsökkentők és egyéb tudatállapot módosító szerek, vagyis ezekből kerül legtöbb a vizeinkbe.
 


Nekem a fordított ozmózisos víztisztító készülék vált be, amelynél nagyjából félévente cseréljük a 4 szűrőt, valamint kb kétévente az ozmózis membránt
Nagyjából 150-200 liter vizet képes megtisztítani naponta.
sati
Szeged
 
 


Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


sati írta:Nekem a fordított ozmózisos víztisztító készülék vált be, amelynél nagyjából félévente cseréljük a 4 szűrőt, valamint kb kétévente az ozmózis membránt
Nagyjából 150-200 liter vizet képes megtisztítani naponta.


Szia!

Ezzel a készülékkel csak egy baj van, hogy "csak" 5 lépcsős szűrést biztosít. Az alap ára 65 ezer! A RO membrán 99,9% szűrési hatékonysággal dolgozik a megszűrt víz majdnem, hogy desztillált víznek felel meg amit egészségtelen tartósan fogyasztani.

Amit én javasolok 49.990,- Bruttó (alap ára) és ebben már benne van a vissza sózó egység ami a víz minimális ásványi anyag tartalmát vissza adja ezzel is egészségesebbé téve a megszűrt vizet!

A korábbi hozászolásaimban lévő linkek már nem elérhetőek mert weblapunk átalakult!

weblapom:

www.dszb.eu

RO víztisztítók:

http://dszb.eu/bolt?page=shop.browse&category_id=1

Üdv.:

Dani
 


A víztisztítás valóban fontos, de mindenkinek más okból. Minden víztisztító másra, és másnak jó, nehéz kiválasztani azt, ami személy szerint a leginkább megfelelő. Érdemes független szakemberhez fordulni, aki segít kiválasztani a megfelelőt, akár megmérni a víz minőségét is, és ahhoz tudja ajánlani, hogy melyik a jó víztisztító!
evickincs
Budapest XIV. kerület
 
 


A tiszai ciánszennyezésnek nincs vége... 
A csapvízben a klóron kívül találhatók még egyéb vegyi anyagok és különböző nehézfémek. Talán nem szükséges még egy ciánszennyezésnek történnie a Tiszán, hogy felismerjük, a gyárak, vegyi üzemek - ha nem is ilyen kritikus mennyiségben, de - folyamatosan engedik vizeinkbe a gyártási eljárás során keletkező vegyi hulladékokat, toxikus, mérgező vegyületeket.

prom dress 2014 from online
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet: