Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon jó volt a demonstráció! A sajtó elég nagy létszámmal kivonult és úgy tűnik, hogy nagy visszahangja lett a dolognak!

Remélem, hogy a lakosok is felfigyelnek erre a problémára és egyre többen csatlakoznak hozzánkKép

Csodálatos volt a kerekesszékes tánccsoport, a Kolompos együttes, a beszédekKép

Én nagyon örülök, hogy ott voltam/voltunk!!!Kép

CSAK ÍGY TOVÁBB!!!!!!Kép
PUSZI!!!
Emőke+Csöpp

 


Sziasztok!

Ime egy két kép!
Szerintem is nagyon jól sikerült, örülök hogy ilyen sokan eljöttetek!

Bogancsi, lehettünk volna többen is, igaz, de akkor már tényleg nem fértünk volna el!

Emőke, kár hogy nem találkoztunk!

Üdv.Andi

Virág beszédet mond:
Kép
 
 


Kolos is tüntet!
Kép
 
 

 
 

Mi meg benne vagyunk a keddi Népszabadságban.Kép
http://www.nol.hu/cikk/333538/

Ági
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönjük mindenkinek a részvételt!
Tényleg nagyon jól sikerült a demó, szuper volt a hangulat. Hát, reméljük, hogy az illetékesekig is elhallatszott a dínom-dánom. Kép

Fényképek: http://babanet.hu/album/main.php?album=3476

Bóbita
 
 


Bóbita,
Köszi a képeket, nagyon klasszak. Kép Mi is csináltunk, csak még az "ősi" (nem digitális) technikával és még be sem adtuk a filmet előhívásra. Kép

Van kedved röviden írni a petíció-átadásról?

Előre is köszi!

Anna
 


sziasztok! van cikk és képek a tusarok.org-on is!

márti
 
 


Sziasztok!

A petíciót Demszky Gábornak szántuk, de állítólag külföldön volt. Vagy elbújt a mellékhelyiségben, mert nem lehetett nem meghallani, hogy közelítünk.Kép Ott volt Borcsa (1 gyerek), Cory (2 gyerek), Virág (3 gyerek), Hicudzsi (1 gyerek + 1 pocak) Bori (pocakkal) és én (1 gyerek). Meg egy riporterlány a Magyar Rádiótól.

Demszky helyett Vajda Pál alpolg. vette át a petíciót és kb. negyed óráig beszélgettünk vele, ami a részéről hősies tett volt, ugyanis addig nem gyújthatott rá és ez meg is látszott a metakommunikációján.

A petícióban kezdeményeztük, hogy folyamatosan informáljanak minket arról, hogy milyen lépések történnek akadálymentesítés-ügyben. Na, hát Vajda Pál már a helyszínen informált minket, hogy az ég egyadta világon semmit nem hoznak előre miattunk egy percet se. Viszont a 2010-es dátum, ami törvényi előírás a közlekedés akadálymentesítésére, szerinte teljesen betarthatatlan. A 2005-ös dátum, ami a közintézmények (pl. aluljárók is) akadálymentesítésének törvényi határideje, szóba se jött. Helyette most is a 2007-es dátumot nyomatta, ami számomra nem is derül ki, hogy honnan jön.

Ezek után kiváncsi leszek, hogy milyen lépések történnek az ügyben...

Bóbita
 
 


Sziasztok!

Anyukám hétfőn a tüntetés alatt 2* is megfordult a Blahán a munkája miatt. (Sajna nem találkoztunk vele)
Szerinte az emberek fel voltak háborodva, amiért mi kimentünk oda és elálltuk az utat a rohanó emberek elől. Azt pofázták, hogy mi mit akarunk, mindenhova el lehet jutni babakocsival.

Szörnyű, hogy budapest lakossága így vélekedik ezekről a dolgokról. Ezután nem csodálkozom, hogy férjemnek nem adták át a helyet gyerekkel az ölében, és fiatalemberek jót mosolyognak azon, ahogy feltornázom a babakocsit a villamosra.

Anyu is azzal jön, hogy ő is megoldotta valahogy 30 évvel ezelőtt. Persze, de akkor más rendszer volt.
De akkor mire jó az EU????
Ha az EUra szavaztunk, akkor legyen minden olyan, mint mondjuk Bécsben.

Remélem lesz változás, bár szerintem erre kicsi az esély.

Ed

Edina
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Azért én észrevettem valami változást, a demo óta mintha tényleg segítőkészebbek lennének az emberek, mondjuk nekem azelőtt sem volt gondom, ha meg kellett kérni valakit, hogy segítsen le-felcipelni a kocsit, de most mintha egy kis pozitív változás lenne.

Szerintem azért az is fontos, hogy mi anyukák, úgy álljunk a dologhoz, hogy ha jön egy muki, aki le akar menni a lépcsőn, de észer sem veszi, hogy mi ott "szívunk" a babakocsival és nem tudunk lejutni, szóval csak egy kis mosoly, és már meg is áll, megkérdezi segítsen-e. Nálam ez bejön.

Néha nekem olyan rosszul esik,ha megyek a babakocsival, benne az én legédesebb gyerekem, és jön szembe egy anyuka az övé legédesebbével, és akkor én rámosolygok az övére, csak úgy ösztönösen, ő meg még csak ránk sem néz, hanem morc arccal elszáguld mellettünk.

Nekem ez rosszul esik. Nem is tudom miért várnám el az anya "társaim"-tól, hogy ismeretlenül is kedvesek legyenek velem, velünk.

Amikor a DEMO-ra osztogattuk Kittivel a szórólapokat, nekem az is rosszul esett, ha Kittitől nem vették el, (csak gyerekeseknek akarta adni!) mert szegény a saját kudarcának vélte, és nekem eszem ágában sem lenne, hogy egy 5 éves (aranyos) kislánytól ne vegyek el egy adarb papírt!

Na mindegy.

Bocsi, ha OFF voltam, ez egy DEMO utáni nyafi volt.

Üdv.
Andi
 
 


Sziasztok!

Hol vannak az érdeklődők?

Még mindig létezünk ám, csak a nevünk változott meg!

KOVÁSZ helyett TAVASZ lett! Kép

Akit érdekel, írjon!
Vannak még ötleteink, és várjuk az aktív tagokat!

Hogy Magyarországon, évszaktól függetlenül is beköszönthessen a TAVASZ! Kép

Üdv.
Andi
 
 


Sziasztok!

Gondoltam, írok még egy kicsit a TAVASZ Egyesületről, ami múlt pénteken hivatalosan is megalakult. Tagjai túlnyomórészt a Babanet-ről ismerik egymást és nagyon várjuk a további babanetes (és nem babanetes) tagokat! Kép

Elsődleges célunk a következő (idézet az Alapszabályunkból Kép):

"Az egyesületet jellemzően kisgyermekes édesanyák hozták létre, az anyák, szülők közötti kommunikáció és összefogás megteremtésére, javítására, a közös célok érdekében történő hatékonyabb fellépésért, az érdekérvényesítő képesség növeléséért, a társadalmi vérkeringésbe történő jobb bekapcsolódásért, az anyák, családok hátrányos helyzetének leküzdéséért.

Az anyák, szülők között fennálló kommunikáció lehető leghatékonyabbá tételére, a kommunikációs hiányosságok megszüntetésére az egyesület a hagyományos kommunikációs csatornák mellett kiemelt fontosságot tulajdonít az elektronikus kommunikációs csatornáknak. Ebből a célból az egyesület maga is jellemzően online közösség formájában működik."

Vannak még további és részletesebb céljaink is, érdeklődés esetén azokat is szivesen megosztom Veletek. Kép

További info egyébként a tav_asz@yahoo.com címen is kérhető vagy bármelyik babanetes alapítótagnak is írhattok: Andi68, Bobita, Borcsa, Cory, CsKati, Fulecsacsi, Lbori és jómagam.

És persze itt is várjuk a hozzászólásokat!

Üdv mindenkinek!

Anna
 


Sziasztok!

Íme egy vidám kép a megalakulásunkról Kép:

Kép

Néhány további fotó az albumban is látható TAVASZ címszó alatt.

Puszi:
Anna
 


Sziasztok!

A fenti kép az Állatkerti Játszóban készült, ugyanis ott alakultunk meg. Kép

Ha valaki esetleg úgy érzi, hogy mióta anya lett, vannak olyan megoldandó problémái, amik más anyákkal közösek, esetleg ezekről a problémákról szokott is eszmét cserélni más anyákkal és családi körben is fel szokta őket vetni, akkor feltétlenül jelentkezzen! Itt a lehetőség, hogy ezeken a problémákon ne csak rágódjuk, hanem elkezdjük őket megoldani!
Jelenleg 11-en vagyunk. Aki jelentkezik, biztos lehet benne, hogy a véleménye számít nekünk, nálunk teljes a demokrácia és nincs bürokrácia. Kép A demónk is bizonyítja, hogy igenis van esély arra, hogy összefogással előbbre jussunk.
Várunk mindenkit, akit vonz a gondolat, hogy tennünk kellene, hogy a magunk és gyerekeink jövőjét olyanabbá alakítsuk, amilyenné mi szeretnénk!

tav_asz@yahoo.com Kép

Bóbita
 
 


sziasztok!
szeretnék jelentekzni,igaz Szhelyi vagyok!A csatin Dork@ként jelenek meg!
emilcímem:bottone@freemail.hu
 


Szia Dóri,
Nagyon örülök a jelentkezésednek. Kép Hamarosan megkeresünk a részletekkel e-mail-ben.
Azt hiszem, egyszer már cseteltél velünk, a babakocsis demonstráció előtt, ugye? Kép
Üdv!
Anna
 


Sziasztok!

Gyere, Dorka! Kép

Én is emlékszem Rád a chatről, amit Anna mond.Kép

Bóbita
 
 


Sziasztok!

Ha zavarnak benneteket a járdára parkoló autók, akik mellett nem lehet eltolni a babakocsit, akkor tűzzétek ki ezt a szórólapot a szélvédőjükre!

Színesben:

<!--attachment: autos_szorolap_szines_cg-129137.doc*mime_msword.gif*application/msword*124.9**autos+szorolap+szines+cg%2edoc --><center><pre>
Kép
autos szorolap szines cg.doc (124.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

Vagy fekete-fehérben:

<!--attachment: autos_szorolap_ff_cg-129138.doc*mime_msword.gif*application/msword*77.8**autos+szorolap+ff+cg%2edoc --><center><pre>
Kép
autos szorolap ff cg.doc (77.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

BóbitaKép
 
 


Bóbita,
ez jó!Kép Pont ma kellett az Üllői úton letolnom a babakocsit az úttestre.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Bóbita,
nagyon tetszik! Kép
 


Sziasztok!

Zsizsa, Virág,
örülök, ha valós igényt elégít ki a szórólap!
Illetve egyáltalán nem örülök, jobb lenne, ha nem kéne.
Azért ez durva, hogy az Üllői úton. Kép

Bóbita
 
 


A NANE Egyesület 2004. november 27-én, szombaton, a Nők Elleni Erőszak Elleni 16 Akciónapjának keretén belül

Néma Tanúk Felvonulást és Tanúságtételt

szervez. Az eseménnyel a családon belüli erőszak áldozataira emlékezünk és a törvényhozás menetét kívánjuk figyelemmel kísérni.

A felvonulás a Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium (V. ker. Akadémia utca 3.) elől indul 14 órakor, majd az Igazságügyi Minisztérium épületét érintve a Parlament előtt végződik.

A Parlament előtt rövid beszédek után az elmúlt 12 hónap során meggyilkolt áldozatokra emlékezünk tanúságtétel formájában.

A felvonulásra minden támogatót és túlélőt szeretettel várunk.
A rendezvényen a sajtó megjelenésére is számítunk.

További információ: info@nane.hu

 


Kedves TAVASZ tagok és szimpatizánsok!

Mivel egy szebb világért "harcolunk", a TAVASZ egy különítménnyel képviselteti magát a fent ismertetett NANE rendezvényen.

Amennyiben úgy gondoljátok, hogy nektek is ott a helyetek velünk együtt, kérlek titeket, hogy a hicudzsi@freemail.hu emilcímemen jelezzétek felém szándékotokat.

Legyünk minél többen!!!Kép Ez egy nagyon fontos ügy!

További szép napot kívánok nektek!
Emőke

 


Sziasztok, jönnék támogatónak vagy táv-tagnak. ;) Küldenétek e-mailt, hogy mit-hogy?
- Adrien
 
 


Szia Adrien!!!Kép

Nagyon szívesen küldök e-mailt, én úgyis már megint adós vagyok vele magánban.Kép Láttam valamelyik topikban, hogy most nem Mo-n vagytok, de ha itthon lesztek, egy TAVASZ-talira is szívesen látnánk Benneteket (már ha megoldható, mert Gyöngyös sincs közel). Tavasszal és nyáron lesznek szabadtéri talik is, ez talán csábítóbb. Kép Mostanság általában játszóházazunk egyesületileg. Kép
Jelentkezem!

Bóbita
 
 


OFF
Szia Bóbita!
Várom a mailt. ;) Nem tudom, nyáron hol leszünk, de a játszóház nagyon jó lenne! Kép Manó itt is elvan a kicsikkel, de az egyszem kiskölök a környéken, akinek köze lenne a magyarhoz, nemigen szólal meg magyarul Kép Az utcánkba is jöhetne a TAVASZ - ma 1.bokáig süllyedtem,2.se babakocsi, se szánkó nem műxik; - igaz, erről a természet tehet. (a majd' fél méter hóra ma egész nap esett az eső...)
ON
 
 


Mindenkinek nagyon boldog, meghitt karácsonyt kívánok a TAVASZ és a magam nevében:
Anna
 


A TAVASZ Egyesület Anyák Napi Sajtóközleménye

A TAVASZ Egyesület (Tegyünk A Világért! - Anyák Szövetsége) azt szeretné elérni, hogy az Anyák Napja többet jelentsen, mint egy csokor virág, amit évente egyszer anyaságunk elismeréseként kapunk. Bár politikusaink rendszeresen hangot adnak aggodalmuknak a népesség fogyása miatt, az egymást követő kormányok egyike sem tesz hatékony lépéseket annak érdekében, hogy az anyák terheit csökkentsék, az anyaságot egy olyan perspektívává alakítsák, melyet sok nő szívesen, lemondás és megalkuvás nélkül tudna vállalni.

Anyák Napján fontosnak tartjuk ismételten felhívni a figyelmet arra, hogy sok egyéb mellett a babakocsival történő akadálymentes közlekedés problémája is nehezíti a kisgyerekes anyák életét, és korlátozza esélyegyenlőségüket. Nemcsak arról van szó, hogy a 15-20 kg-os babakocsikat cipelni kényelmetlen és veszélyes, hanem két vagy több gyerek estén már fizikai képtelenség is. A jelenlegi helyzet szabad mozgásában akadályozza meg mindazokat, akik egynél több kisgyereket nevelnek, és jelentősen korlátozza az egy gyereket nevelőket is.

Több mint fél év telt el azóta, hogy a TAVASZ Egyesület 2004. szeptember 20-án demonstrációt szervezett az akadálymentes közlekedésért, és a következő napon petíciót adott át Vajda Pálnak, Budapest főpolgármester-helyettesének. A petícióra azóta sem érkezett válasz, és az akadálymentes közlekedéssel, illetve ügyintézéssel kapcsolatosan sem tapasztalható semmilyen előrelépés. Annak ellenére sem, hogy időközben lejárt a középületek akadálymentesítésének törvényileg előírt határideje (2005. január 1-jén). A helyzet jogi rendezését a kormány a határidő 2010-re módosításával megoldottnak véli. Ami a lényeget illeti, kilátásba helyezte ugyan egy stratégia kidolgozását a kérdés rendezésére, de annak részletei - ha léteznek egyáltalán - a közvélemény előtt nem ismertek.

Nem megoldottak a közintézményekben, hivatalokban a szoptatás és a pelenkázás körülményei sem. Jogszabályi kötelezés híján a kismamák elvétve és kiszámíthatatlanul találnak megfelelő helyiséget a babák ellátására. Ahol van külön szoptató- és pelenkázószoba, az többnyire kicsi, rosszul felszerelt és kevéssé higiénikus. A létező pelenkázók szinte mindig a női mosdó részeként nyernek elhelyezést, kizárva az apák segítségnyújtását.

Elfogadhatatlannak tartjuk továbbá, hogy a gyerekes nők a munkaerő-piacon kiszolgáltatott, többszörösen hátrányos helyzetben legyenek. A diszkrimináció a foglalkoztatás valamennyi stádiumában érinti a gyerekes nőket, kezdve a felvételtől, egészen a jogviszony megszűnéséig. Úgy véljük, hogy a jogi háttér megteremtése csak formálisan jelenti a probléma megoldását, ahhoz, hogy ténylegesen is érzékelhető legyen az egyenlőség, elengedhetetlen, hogy az állam a költségvetésből megfelelő összegű pénzt különítsen el erre a célra. A foglalkoztatók csak abban az esetben lesznek kellően motiválva gyerekes nők alkalmazására, ha azzal anyagilag nem fognak rosszabbul járni.

Felháborítónak találjuk, hogy a gyermekgondozási díj folyósítása, melynek bruttó összege idén legfeljebb 83.000 Ft lehet, kizárja a jogosultat akár részmunkaidős állás betöltéséből is. Hiányoljuk, hogy az alternatív munkavégzés formái - távmunka, részmunka, stb. - még mindig nem terjedtek el Magyarországon, noha jelentős mértékben segítenék a gyerekes nők munkához jutását.

Semmilyen racionális ok nem indokolja, hogy a gyermekgondozási segély összege a mindenkori öregségi nyugdíjminimumhoz igazodik a minimálbér helyett. Annak ellenére van ez így, hogy nyilvánosan egy politikus sem vonja kétségbe, hogy a háztartási munka, a gyereknevelés értéke legalább akkora, mint minden más munkáé. A megalázóan alacsony összeg mellett ráadásul csak 4 órás állást lehet vállalni.

Ezek a fajsúlyos kérdések nem intézhetők el azzal a rutinszerű válasszal, hogy nincs rájuk pénz. A forrásokat elő kell teremteni, ezzel kapcsolatban el kell készíteni, és nyilvánosságra kell hozni egy koncepciót. Ugyanakkor számtalan kisebb költségű lépés is sokat enyhíthetne a helyzeten. Ilyen a felszíni gyalogos közlekedés kialakítása olyan helyeken, ahol az aluljárók nem akadálymentesíthetők. Vagy a GYED melletti munkavégzés engedélyezése, és költségkedvezmények - például ingyenes tömegközlekedési lehetőség - nyújtása a GYED és a GYES alatt.

Kérjük, hogy a Kormány Anyák Napi virágcsokra olyan konkrét lépések megtétele legyen, mely figyelembe veszi a fenti szempontjainkat és ténylegesen is alkalmas az anyák helyzetének javítására.

2005. május 1.

TAVASZ Egyesület
(Tegyünk A Világért! - Anyák Szövetsége)

tav_asz@citromail.hu
http://www.tavasz.org
 


Sziasztok!

Újra, újra, újra!!!!!!
Tüntetés az akadálymentesítésért:
2005. Szept. 20-án.
Bővebb info a TAVASZ honlapon és fórumján.

www.tavasz.org

Tevékeny anyukák kerestetnek!!! Kép

MIndenkinek minden jót!
Andi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

cron