Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Akinek van már tapasztalata a Bajai Kórház Szülészeti Osztályával kapcsolatban,legyenszíves írja meg mások okulására is!
Gabi.
 


Szia Gabi!
A bajai szülészet? Hol is kezdjem?! Egy éves múlt a kisfiam, aki ott született. Íme a tapasztalataim: A nővérek aranyosak, segítőkészek. A szülésznők között is van ilyen állítólag, nekem nem sikerült kifogni, egész vajúdásom alatt kettőször jött be hozzám felrakni a CTG-t, egyébként kint passziánszozott a szülőszoba előtti számítógépen. Szülésznőt nem lehet választani. A kórház nem rendelkezik semmiféle vajúdáskönnyítő eszközzel. A vajúdóban nincs egy szék, de még egy kis sámli sem a kísérő részére, ahova leülhetne, végig állnia kell, és ugye ez nem mindenkiél olyan rövid folyamat. Kísérő egy tanfolyam elvégzése után lehet jelen, amely tanfolyam semmi másból nem áll, mint körbevezetnek, és megmutogatják, hogy ez itt a vajúdó, a szülőszoba, a kórtermek, stb. Szüléselőkészítő tanfolyam nincs. Egy harmadik gyerekét szülő pár úgy gondolta, hogy harmadszorra erre már nem kíváncsi, ezért az apukát nem engedték be a szülésre. Szülni csak hanyattfekvésben lehet. Nem tudom van-e olyan szülésznő, aki ismeri a gátvédelmet, én még senkitől nem hallottam, hogy így szült. A harmadszorra szülő nőktől esetleg megkérdezik, hogy akar-e gátmetszés nélkül szülni, ami ugye nem azonos a gátvédelemmel. Szülőszobában nem lehet szoptatni mert úgymond "úgy sincs mit szopnia a gyereknek".Császármetszés csak altatásban, legalábbis nem hallottam egyéb esetről. Három baba-mama szoba van, amik közül egy az oszt. vez. főorvos betegeinek van fenntartva. Nekem három napot kellett várnom arra, hogy babásba kerülhessek, miközben egy szoba teljesen üresen állt, én a kisfiamat meg csak három óránként kaptam meg. A csecsemősnővérek között is van kedves, de van, aki a mellemről tépte le a babámat, mert már 5 perce benn kellett volna lennie a csecsemőosztályon fürdetésre. Ugyan azt mondják, hogy a babák csak anyatejet vagy limonádét kapnak, de ennek ellenére adnak tápszert is. A tisztaság elfogadható a patológián is, kivéve az abortuszos napokat, amikor jobb ha az ember nem megy WC-re. Bocsánat ha túl hosszú voltam, ha még kíváncsi vagy valamire írj e-mailben. Erás
 
 


Szia Erás!
Sajnálom,hogy általában ilyen rossz tapasztalataid vannak,remélem,azért olyan kismama is akad,akinek jobb a véleménye!Nem a bajai Szülészeti Osztály mellett állok ki,csak hinni szeretném,hogy nem ennyire rossz a helyzet!Én viszonylag jól ismerem az osztályt és az ott dolgozókat és úgy gondolom,hogy a rossz személyt fogtad ki!A napokban kérdeztem utána a gátvédelmes szülésnek,csinálják.Igaz,hogy ritkán és nem először szülőknél.Van szülésznő barátnőm,ő speciel tündéri,tudom,mert mások is mondják,meg fogom kérni,hogy írjon ebbe a topicba.A szülésznő választás tényleg nem gyakorlat,de talán lassan beindul,de főo.engedély kell hozzá.
Tulajdonképpen amit leírtál,az igaz és elgondolkodtató,hogy a mai világban ez az osztály vajon miért nem "halad a korral"?Tudom,hogy lennének haladó szellemű emberek,de van valami visszatartó "erő",ami miatt toporgás van!!!!!!!!!!!!!!!!Pedig nem hiszem,hogy különösebben nagy beruházást igényelnének pl.a szülést könnyítő eszközök!
Szia,Gabi.
 

 
 

Szia Gabi, örülök, hogy írtál. Nagyon igazad van, és még sejtésem is lenne, hogy mi is az a visszatartó erő. Valóban nagyon aranyos szülésznők is vannak, próbáld megkérni a barátnődet, hogy legyen veled, mert nagyon sokat számít, hogy ki van melletted, hogyan bánik veled. Mostanában fogsz szülni? Az is igaz, hogy bárhol, bármelyik kórházban ki lehet fogni ilyet is és olyat is. Sok múlik a kórház szemléletén, és azt a főorvos tudja leginkább befolyásolni. A benntöltött majd' 4 hét alatt én is tapasztaltam, hogy lennének haladóbb szemléletű emberek, de mégis visszatartja őket az a bizonyos vissztartó erő. Az biztos, én legközelebb máshol fogom megszülni a gyermekemet.
Szia, Erás
 
 


Szia Erás
Elég elkeserítő dolgokat írtál le és én el is hiszem, hogy így van. Sajnos.
Engem most igazán felháborít, hogy mi az, hogy nem lehet szülésznőt választani és gátvédelemmel akár fájdalommentesen szülni? A főorvos állítólag pécsi, ott már régóta csinálják, akkor ezeket a módszereket itt miért nem vezetik be?
Én nem itt szültem Baján, átmentem Szegedre. De az aki itt szeretné világra hozni Baján a babáját, tessék megadni neki a lehetőséget a választásra. És azt, hogy emberhez/nőhöz méltó elbánásban részesüljön.
Mari
 


Sziasztok!

Csak pár szóban,sajnos Eráshoz kell csatlakoznom:az első szülésem nagyon rossz élmény számomra,legszívesebben elfelejteném,ha lehetne!!!Kép
Azt hittem 2000 óta változott a szemlélet.
Lehet,hogy csak én voltam rosszkor,rossz helyen és nem a megfelelő személyeket fogtam ki.
Mondjuk ez utóbbit nem fogadom el,én is betegágy mellett dolgozom,erre a magatartásra nincs magyarázat!
Szóval:
A szülésznő teljesen magamra hagyott,a fogadott orvosom sem volt rám túlzottan kíváncsi,csak amikor már látszott,hogy baj van.
Meconiumos volt a magzatvíz,romlott a szívhang,aki arra járt,szó nélkül megvizsgált.Abban a helyzetben ez zavart a legkevésbé.
A császár az utolsó pillanatban történt meg,mert valami engedélyre kellett várni-hálát adok Istennek,hogy fiam minden tekintetben ép és egészséges!!!
A csecsemősöktől kapott segítség a szoptatáshoz szinte 0,szerencsémre dolgozott ostt egy volt osztálytársam.
Volt,aki azzal intézett el,hogy úgy sem tudok szoptatni,mert kicsi a mellbimbóm.
Fiam rendszeresen tápszerrel volt teletömve.
Mikor végre hazamehettünk(9.napon!!!),kezdtünk el összerázódni és tudott szopni.Én pedig lassan elkezdtem örülni,hogy született egy szép kisfiam!

Sajnálom,hogy nem tudtam szépeket írni,kívánom,hogy mindenkinek jobb tapaszatalata legyen!!!

Üdv.
Kata

Kép
Kép
 


Szia Kata!
Sajnálom,hogy rosszak a tapasztalataid!Főleg,hogy Te a másik oldalról is látod az egészet.A második gyereked is itt született?
Gabi.
 


Sziasztok!

Bár én még nem szültem, de a bajai szülészettel kapcsolatban csak negatív véleményem van. Volt két elhalt terhességem. Volt fogadott orvosom, akit inkább meg sem nevezek. A második vetéléskor még csak oda sem jött hozzám, hanem üzent egy nővérkével, hogy ezt a gyereket már el kell kaparni. Amikor pedig sírógörcsöt kaptam, csak annyit mondtak a nagyon profi bajai orvosok, hogy ne sírjon kislány, maga még fiatal, próbálkozzanak... Fel sem merült bennük, hogy esetleg két vetélés után kellene egy műszeres kivizsgálás, persze meglehet azért nem jutott eszükbe, mert nem rendelkeznek azokkal a műszerekkel. Én úgy gondolom, hogy itt Baján a legnagyobb gond, az orvosok hozzá nem értése, lelkiismeretlensége, ezután következik a felszereltség hiánya.
Írta valaki, hogy a főorvos Pécsről jött ide, és hogy miért nem vezeti be ide azokat a módszereket. Hááááát én úgy tudom, hogy a főorvos nem önszántából jött el Pécsről, hanem küldték...
Most 19 hetes terhes vagyok, mindezt a pécsi klinikán dolgozó orvosomnak köszönhetem. Pécsen sincsennek jobb körülmények, amik a kórházat illetik, de ott legalább van szakértelem, és műszerezettség, és ami talán a legfontosabb, a kismamákat emberszámba veszik, és nem csak azt nézik mennyit fizet.
Vrucsinca
 


Szia Vrucsinca!

Látom Neked sem jók a tapasztalataid.Kép
Gratulálok a pocaklakóhoz!!!Kép
Ha van kedved,csatlakozz hozzánk a Lakóhely szerint/Bajai kismamáknál!Kép

Üdv.
Kata

Kép
Kép
 


Sziasztok!nekem az osztály dolgozóival csak jó tapasztalataim vannak.Szeretném megköszönni nekik, hogy megkönnyítették a bennt töltött 12hetet a terhességrem alatt.Õk nem tehetnek a rossz anyagi körülményekről.Ez a helyzet minden kórházban van.Hol kisebb,hol nagyobb mértékben.A szegedi osztály és a bajai osztály dolgozói között pedig nincs különbség.Emberségesek mindjáan!!!Ezúton üzenem nekik,hogy köszönök mindent,és ahogy megígértem megyünk a kislányommal amint lehet.


Szia Moncsicsibaba!

Gratulálok a kislányodhoz!KépÖrülök,hogy jó tapasztalataid voltak az osztály dolgozóival.
Én sajnos nem mondhatom el ugyanezt,tisztelet a kivételnek,nem minden dolgozó volt morózus.
Valóban nem tehetnek a rossza anyagi körülményekről!Nekem sem amiatt negatív a véleményem,mert pl.nem volt szép a csempe a szülőszobában.


Üdv.

Kata

Kép
Kép
 


Kedves Olvasók!

Én egy 8 hetes kismama vagyok, az első gyermekemet várom. Az orvosom közölte, ha nála akarok szülni, semmi akadálya, de 50ezer Forintot kér érte, beszéljem meg a családdal. Természetesen gondoltuk, hohy tizenezrekbe fog kerülni, de így kijelenteni? Egyébként mindig jól bánt velem ez az orvos, nem panaszkodhatok rá.
Azóta gondolkodunk. Menjek át másik orvoshoz?
Aki nem határoz meg fix összeget?
Vagy vállaljam választott orvos nélkül a szülést és lesz, ami lesz? Bánnak velem, ahogy kedvük van?
Kíváncsi lennék a véleményetekre!
Akinek van ideje, kérem írjon!
Köszi!!!!
 
 


Hello!
Itt szeretnél szülni Baján?
Én itt szültem mind a két lányomat,volt fogadott orvosom,de nem mondta,hogy mennyit fizessek neki a szülésért.
Mind a kétszer láttam a külömbséget,hogy hogy viselkedtek azzal akinek nem volt fogadott orvosa.Ég és föld!De az is lehet,hogy én láttam rosszul.
Jó lenne ha olyan is hozzászólna aki az ügyeletesnél szült,ő lehet,hogy máshogy látja.
Gratulálok a babádhoz,minden jót.
Marcsi
 
 


Hello!
Itt szeretnél szülni Baján?
Én itt szültem mind a két lányomat,volt fogadott orvosom,de nem mondta,hogy mennyit fizessek neki a szülésért.
Mind a kétszer láttam a külömbséget,hogy hogy viselkedtek azzal akinek nem volt fogadott orvosa.Ég és föld!De az is lehet,hogy én láttam rosszul.
Jó lenne ha olyan is hozzászólna aki az ügyeletesnél szült,ő lehet,hogy máshogy látja.
Gratulálok a babádhoz,minden jót.
Marcsi
 
 


Kedves Éva!
Sajnos minden orvos ennyit kér, és még azt sem garantálják, hogy ott lesznek a szüléseden. Ha szeretnéd, emberibb körülmények között megszülni a gyermekedet, javaslom, keress egy másik kórházat! Ezt úgy mondom, hogy tapasztaltam itt is, ott is! Jól fontold meg!
Erika
 
 


Lányok én bajai vagyok, de Bonyhádon szültem. Nagyon jó kórház, kedvesek az emberek, a dokik nem pénzéhesek, 25000.- Ft egy szülés, nincs kivételezés, a nővérek szülésznők lehozzák a csillagokat az égről.
Kicsi kórház, mindenki mindenkit ismer, jó a közösség, jó a kaja, a babáddal annyit lehetsz amennyit csak akarsz. én még éjjel is vele aludtam, a látogatók is (szűkebb család) ott lehetnek a szoptatásnál,

A szülőszoba is tök szép, faburkolat, meg minden ja és hallgathatsz zenét, fürödhetsz, sétálhatsz, bordás fal is van, labda is van, tök jó.

Én sokat feküdtem ezel a terhességemmel a kórházukban, és elmondhatom, hogy maximálisan meg vagyok elégedve, és nem egy és nem is kettő Bajai szül ott, ha érdekel valakit, jöjjön a "bonyhádi kórházban szültem" oldalra és mindenkinek válaszolok, segítek. Ja és nem baj ha már terhes vagy menet közben is át lehet igazolni Bonyhádra, a barátnőm is ezt tette. Persze ő is meg van elégedve, főleg az én dokimmal, neki van a legtöbb betege, de ő a legprofibb is
Évi

üdv. Bpapeva


Sziasztok! szeretném kérdezni h ha szülésznött szertnék fogadni vagy orvost az menyibe kerül?és hogy lehet szülésznöt fogadni meg hol a bajai kórházban? És kell fizetni az ultrahangokért nem a 3vagy 4 d-s hanem a fekete fehérekért?! lécci válaszoljatok kösy elöre is :D


Sziasztok!
Alexandra:Lehet szülésznőt fogadni és orvost is.Az árat az orvos általában megmondja.A szülésznő nem tudom mennyit kér.A fekete fehér képekért azt hiszem nem kell fizetni.Ebben nem vagyok biztos.

Móni
 
 


Alexandra képekért kell fizetni,először 1500 v.2000,aztán kevesebb.De minden alakalommal és minden fajtáért,de a váróban kint van a falon.Szülésznő választás van, de nincs sok különbség,meg szerintem értelme sem.
A doki a legolcsóbb 50, a legdrágább 90,ha jól tudom.

 
 


Ez a topic jó régen volt aktív! Frissítsük fel lányok! Ha addig nem változik valami, én is ott fogok szülni, egy hete 5 napot töltöttem bent! Üdv.

Kép


Én először 99-ben másodszor 2002-ben szültem ott. Kiemelkedően rossz helyzetről nem tudok beszámolni. Engem nagyon elrettentett az előttem szólók hozzá állása ami részben természetesen érthető amennyibe nem voltak még máshol. Az egész Bajai szülészetet most fogják felújítani persze az nem 2 nap, de rajta vannak az ügyön. Volt egy-egy rosszabb tapasztalat de össz egészében jó véleménnyel vagyok amiben megerősített a most szült ismerősöm is. Nem volt választott orvosa és aki épp ügyeletes volt... nem tudom a nevét nagyon kedves volt ahogyan a szülésznő is. Tisztaság volt. Igaz, hogy a pelenkát vinni kell, de úgy gondolom egy csomag pelus még senkit nem vágott a földhöz. Azt mondta, hogy nem is adott a dokinak pénzt, mégis minden nap megnézte és végig kedves volt. ez 20140.05 hónapban volt. De több ismerősöm is javasolta a kórházat. A f8izetést mi a végén borítékoltuk 15 volt mind két gyerkőcnél de nem kevesellte, még visszakozott is. Kíváncsi lennék nem rég ott szültekre is, viszont a kórházról nyilatkozni is tudok nem soká..:)
 


krisztin!
nem igazán helytálló az, hogy "felújítják" a szülészetet. konkrétan újat építenek :lol:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!

Ez biztos? Mikor kezdik?

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Tudom, hogy nem illik beleoffolni egy fórum életébe, de ez most egy rendkívüli alkalom, amit nem érdemes kihagyni az elvek miatt, mert sokat lehet takarékoskodni vele.
Boltnyitási akció!

http://www.babafelszereles.hu

Babafelszerelés

Kép


beuka!
elvileg májusban kezdték :) aztán meg szeptemberben... nem tudom... április óta táppénzen vagyok, így csak annyit látok a kórház életéből, amit az utóbbi 4 hétből az ablak enged :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!Moni vagyok,Marciusban fogok szülni,es ugy tervezem itt Baja,mert hat itt elek,es ugy gondolom miert menjek mashova....lehet naivan!Ha valakinek van tapasztalata nev szerint dokirol,vagy tud ajanlani,kerem segitsen,mert meg nem ogadtam,es teljesen tanacstalan is vagyok.Köszönöm segitsegetek!Moni
buci29
Baja
 
 


sziasztok!
14-én megszületett Áron baba :)

le a kalappal a bajai szülészet előtt :!:
nem volt fogadott orvosom... de az a nyüzsgés, ami körülöttem volt, mikor nem haladtak a dolgok úgy ahogy kellene... :shock: hát, nem is tudnám, kinek köszönjem meg... leginkább MINDENKINEK!!!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!
Kerdeztem legutobb milyen a Bajai szüleszet,azota idöközben megszültem!Igazan rosszat nem mondhatok rola.csaszarral szültem masodszorra is.Hetfön befektettek,mert napok ota erös fajasaim voltak,es a csaszaros heggem nem volt eppen jo allapotban.ctg muatta a fajasokat,eleg rendszeresen,es erösek is voltak több napja.tagulas semmi...mint az elözönel.fogadott orvosom volt,ö kimonta az" iteletet",holnap(Kedd)csaszar.Mar nem is aggodtam ezen hisz 39.heten voltam.elinteztem a ruint...belgyogy,altatosok....masnap 10.28-kor emeltek ki a "pici"fiam 3970gr,53cm.az elsö nap csak par percre lattam,a hasi fajdalom utan nemis igazan tudtam volna mit kezdeni vele.ez a masodik csaszar nagyon fajdalmas volt szamomra,es a felepüles is lassabb,mint elsö utan.a csecsemösök amugy eleg vegyesek,van aki nagyon kedves,volt aki bunko,es volt aki nagyon maradi.igazan egy idös nazarenus nö huzott fel,aki azt tanacsolta,öntsem ki a lefejt tejet,amit azert adtam be,hogy ejjel a babamnak adjak oda.(egyszerübb a t apszer??).a mütet utan az örzös növerek,nagyon kedvesek voltak,elöttük le a kalappal,es a munkajuk az rengeteg,ennek ellenere kevesen vannak.de ök enyleg lelkiismeretesek!!!mütet utan masnap kerültem le az osztalyra,baba mama szobaba,innen mar enis megnyugodtam,jol ment a szopi stb...az ottani növerek is kedvesek,kiveve egy oroszt,aki flegma,lekezelö.az orvosok mindenki,minden vizinel,mindegy mikor jött,kedves volt.elegedett voltam velük is.
Sok rosszat hallottam szüles elött a bajai szüleszetröl,es ezek utan felve mentem be...es közben inkabb kellemes csalodas ert!az orvosok kepzettek,arrol ök nem tehetnek ha eszköz ügyileg,szükösebbek a lehetösegeik,de szerintem megtesznek mindent ami tölük telik.Ma mar 8 napja hogy itthon vagyok a szep babammal,es csak jo szivvel tudok vissza gondolni a szülesemre,korhazi napokra!Moni
moni29baja
Baja
 
 


Móni!
gratulálok a babádhoz!
jó egészséget és sok tejcsit kívánok nektek!

ha nem indiszkrét: ki volt az orvosod?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: