Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, mert annyi mindenfélét olvastam-hallottam, és már nem látom át a hazai szülészet-nőgyógyászat-ellátás rejtelmeit...
Babatervezésben vagyunk már egy ideje, sajnos még nem jött össze, de én szeretem előre átlátni a dolgokat, hogy tudjak tervezni.
Szerintetek szülésznőt jobb fogadni vagy inkább nőgyógyászt? Hogy történik ez az egész, mármint a "fogadás", megmondom neki, hogy szeretném, ha ő lenne ott a szülésnél és ennyi?
Illetve kell-e fogadni egyáltalán bárkit is? Nem elég annyi, hogy ha odakerülök, akkor majd az ügyeletes levezényli a dolgokat? Ezek az első számú dilemmáim.
Másrészt azt nem látom át még, hogy elég-e szerintetek vizsgálatokra és terhesgondozásra menni simán az adott kórházba vagy inkább magánrendelésre menjek? Problémám még ezzel, hogy ha kórházba járok vizsgálatra, akkor szerintem a doki előbb-utóbb pedzegetni fogja, mehetnék inkább a magánrendelésére... mivel értelemszerűen neki jobban megéri így... ilyenkor hogy lehet a tudtára adni finoman, hogy én nem szeretnék, illetve nem tudok erre költeni...? Viszont sok rémhírt is hallottam már, hogy jobban megéri magánrendelésre menni, mert a kórházakban hosszú sorokat kell végigállni, sok a várakozás, amit sajnos nemigen tehetek meg a munkám miatt :( Illetve nincs is annyi idő egy-egy emberre, nem nagyon hallgatják végig az embert, ha lennének kérdései és ugye egy kismamának mindig lennének kérdései-aggodalmai... Ez tényleg így van, tényleg ilyen nehézkes a kórházi vizsgálat és kevés a betegre szánt idő vagy nektek más a tapasztalatotok?
Minden tapasztalatot, segítséget nagy köszönettel fogadok!
Nagyon örülnék olyanok válaszának is, akik esetleg már többféle helyzetben is voltak, tehát pl. szültek fogadott dokinál, de másik babájuknál nem fogadtak senkit. Vagy olyanoknak is örülnék nagyon, akik egyik babánál végig magánrendelésre jártak, másik babánál tb alapon intézte, stb. Kíváncsi lennék, milyen különbségeket vettek észre, amiből levonva a következtetést, talán könnyebb lenne választanom.
Minden választ köszönök még egyszer, előre is!
puppili
Dunakeszi
 
 


Senki? :(
puppili
Dunakeszi
 
 


Köszi a sok hozzászólást... :cry:
puppili
Dunakeszi
 
 

 
 

Szia :D
Kicsit megkésve,de esetleg már aktuális és még olvasod.Szerintem olvass bele az ügyeletesnél szültem topikba.Nem tudom hol laksz,de itt Kispesten az SZTK-ba van terhesgondozás amennyiben nincs választott orvosod és elég egyértelmű,hogy aki odajár nem szeretne választott orvost.A választott orvos nem feltétlenül jelent jobb ellátást,ha beleolvasol a topikokba sajnos elég gyakori,hogy a kismamák csalódnak a választott orvosukba ráadásul az ügyeletes orvos is valaki választott orvosa.Ha most szülnék csak szülésznőt fogadnék,Ők csinálják a munka nagy részét és sajnos az egykori orvosom már nem dolgozik.Sok sikert és boldog babavárást kívánok!
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: