Új privát üzeneted érkezett!

Mek, meg!
Névtelen
 


Szia Mc ! Szinte szó szerint ez az én problémám is ...! A férjemmel lassan 1o éve vagyunk egyutt, teljesen biztos hogy NEM csal meg, és mégis, néha egy " kiadósabb" szerelmeskedés után másnap már alig tudok a fájdalomtól létezni. A házi praktikák meg nem segítenek ( gozolés, csalán tea ...stb. ) Elég kiborító !!! Van valakinek épkézláb otlete az okokra ? ( a megcsalást most hagyjuk) Gabi.
Névtelen
 


Mc!

Nem! Nem valószínű, hogy megcsalt, ebből legalábbis egyátalán nem derül. Az a tájék normálisan is tele van bacikkal meg gombával és a húgyvezeték rövidsége miatt könnyen bekerülhetnek az egyébként steril hólyagba a kórokozók a "mechanikai irritáció" miatt. Javaslom, hasonlóan az előttem szólókhoz az alapos higiéniát, ill. a levendulaolajos fürdőt. Egyébként meg a nőgyógyásszal esetleg a körzeti orvossal kell felíratni antibiotikumot vagy antimycoticumot ha kell. Nem mindegy az sem, hogy valaki állapotos vagy sem (mert pl. Poteseptet ill. Sumetrolimot nem szabad szedni terhesen.) Egyébként ,még az is lehetséges, hogy a párodat is ki kellene egyszer kúrálni mert lehet, hogy "ping-pongoztok", azaz egyikőtök adja át a másiknak a fertőzést. A férfiakon sokszor lehet tünetmentes is. Remélem segítettem egy kicsit. Sziasztok! Menta
Névtelen
 

 
 

Sziasztok!
Úgy látszik ez a probláma nagyon sokunkat érint."Természetesen" engem is. Terhesen is volt gombás fertõzésem. Canastennel, Klionnal kezeltem én és a férjem is az oda - vissza fertõzés miatt.
Egy tanácsot tudok adni mindenkinek. Nekem bejött, csak az a baj, hogy a fertõzést bárhol elkaphatod. Fõleg nyáron a befülledt tömegközlekedésnél a székek. stb... Én egy ötórás vizsgát ültem végig párnázott széken nejlonharisnyásan, és mivel egésznap otthon vagyok gyesen valószínû, hogy ott kaptam el, sõt szegény férjemnek is jutott belõle.
Szóval a tanács: ha végre végre sikeresen kikuráltátok magatokat, az alsónemûket 60 fokos vízben mossátok öblítõ nélkül, és vasaljátok ki.
Ha elmúlt nagy nehezen az égõ viszketés, fájás a
vasalás elhagyható, de öblítõt ne használjatok.
Névtelen
 


Nekem is ez a gondom. De mi köze lehet ennek az öblítõhöz? Van rá valami magyarázat?
ely
 


Szia!
Igen, van rá magyarázat. Az Öblítõ illatanyaga összetétele miatt egy nyálkás felületet ad a ruhának. Ezáltal nem tud levegõzni a bõrõd. Sokaknak akár hason, mellen is alergiát okozhat, akik érzékenyebb bõrûek. Ezért mondják, hogy a mosakodásnál is kerüljük a habfürdõt, szappant és mindenféle csodapiperéket ajánlanak helyette. Én a bevált tisztavíz és kamillafürdõ mellett voksolok.
Mindenesetre próbáld ki az alsónemûket öblítõ nélkül mosni. Ártani nem árt és meglátod használni is fog. (Nem fog tõle elmúlni, de ritkábban jön elõ.)
Névtelen
 


Kedves Névtelen!
Mitõl vagy te ilyen profi ebben a témában? És ha már az vagy akkor egy kérdésem nekem is lenne: 27 hetes kismama vagyok, és egy -két napja egész nap viszketek. Hogy a hüvelyváladékom több-e nem tudom, mert a terhesség által egyébként is most minden másképp mûködik. Az orvosom viszont csak 3 hét múlva tud fogadni. Szerinted mit tegyek addig is?
Köszi Bea
beatrix (beatrix)
 


Kedves Beatrix!

Kati vagyok. Így egyszerûbb. :-) "Profi" vagyok sajnos a témában, mert már rengetegszer - rengetegszer viszkettem, nõgyógyásznál voltam stb... Legelõször öt éve kezdõdött, akkor canastennel kikezelt az orvosom. Tavaly terhesen is elõjött. Terhesség alatt szintén canasten, klion, de ezek már akkor nem segítettek, pedig a párom is rendesen használta. Ezek után egy aplikátoros krémes (rémes) kezelést kellett végigcsinálnom 5 napig. Ez aránylag sikeresnek bizonyult. Az öblítõs és vasalós dolgot csak hallottam, de nekem bevált, és most ha megint elõjön, akkor a canasten 1-2 nap alatt rendbe hozza.
Tehát nem azt mondom, hogy az öblítõ nélküli mosás, vasalás elmulasztja a viszketést. Jól ki kell kezeltetni, de a vasalás fertõtlenít.
Az öblítõre pedig úgy jöttünk rá, hogy az egyik ismerõsöm öblítõvel mosott fel, és utánna egy nyálkás réteg maradt a padlón. Persze, persze az öblítõs víz után jön még egy adag tiszta víz, de nem hiszem, hogy kellõen ki tudná szedni a ruhából.
Szóval szerintem próbáld ki a canasten krémet naponta 3 -szor. (Nekem, amikor elõször történt, akkor segített.)
Sok sikert, szép terhességet és könnyû szülést
kívánok.
Üdv:
Kati
Névtelen
 


Sziasztok! Annyit tennék hozzá a kérdéshez, hogy a forróvizes mosás és a vasalás közé érdemes beiktatni ECETES öblítést! És tényleg NO öblítõszer! ss
Névtelen
 


Örülök, hogy nem vagyok egyedül a bajaimmal. Nekem már 14 éve van állandóan visszatérõ gombám. Talán 3 hónap volt a legtöbb egyhuzamban, amit doki nélkül töltöttem el. Elmondhatom, hogy már mindent kipróbáltam a piacon, de tartósan semmi nem használ. Az ovulobacttól kezdve az irrigálásig mindent. Az irrigálásról csak annyit, hogy bár azzal valóban kimossuk magunkat, de a valódi problémát nem szünteti meg. A kezelések általában elmulasztják a dolgot, de aztán kezdõdik elõlrõl. Néha már szeretkezni sincs kedvem, mert már úgy érzem, attól is gombás leszek. Lelkileg teljesen tönkretesz ez a gomba.
Egyedül csak azt az injekciós dolgot nem próbáltam ki, de mikor kértem a dokitól, hogy irja fel, akkor azt mondta. hogy az csak azoknak kell, akiknek nincs rendben a hüvelyflórájuk. Mert, hogy szerinte nekem rendben van.
Kérdem én, akkor meg miért vagyok már ezzel az idióta gombával az õrület határán. A férjem csak azt mondja, hogy nyugodjak bele. Szerintetek én már tényleg igy fogok megdögleni???
Ha valakinek ilyen hosszú idõ után valami csodadoktor segitségével elmúlt, hát az mindenképpen irjon.
Üdv.
Mici
 


Krónikus fáradtság, izületi gyulladás, cukorbaj - egyre több ismeretlennek hitt eredetû betegségrõl derül ki, hogy candidafertõzés is állhat a háttérben.

A Candida élesztõgomba normális esetben is megtalálható a szervezetben, gondot csak akkor okoz, ha aránytalanul elszaporodik és terjeszkedni kezd.

A fertõzés leggyakrabban a szájban, a bélrendszerben és a nemi szervek környékén jelentkezik, de leginkább csak akkor lehet észrevenni, mikor már egyéb testi és lelki tüneteket okoz. Ma még az orvosok is ritkán gondolnak egy panasz kapcsán elsõként a sarjadzógomba-fertõzésre, ezért ha felmerül a gyanú, Ön is kérheti ennek kivizsgálását. Hirtelen fellépõ szájafta illetve hüvelygyulladás esetén nagy valószínûséggel a Candida a bûnös.

A fertõzés terjedéséhez nagyban hozzájárulhat az antibiotikumok gyakori szedése, a fogamzásgátló tabletta, a stressz, illetve a terhesség, valamint a hormonháztartás egyensúlyának zavara. Az étrend is kiválthatja a gombák szaporodását, fõként a cukros és élesztõs táplálékok kedveznek a Candidának.

Elsõsorban az étrend és életmód hosszútávú megváltoztatásával lehet enyhíteni a tüneteket a rendszeres orvosi kezelés mellett. A cukor teljes kiiktatása mellett a friss zöldségek, a hal, a barnarizs, és napi legalább 2 liter víz fogyasztása segítheti a fertõzés fékentartását.
A szakorvosi kezelés mellett az aromaterápia gyorsíthatja a gyógyulást. Az illóolajokat belsõleg ne alkalmazza természetgyógyász megkérdezése nélkül, de a teafaolajos hüvelykúp, illetve az itt következõ fürdõolaj rendszeres, napi kétszeri használatával erõsíthetõ az immunrendszer, és gyengíthetõ a Candida-fertõzés.

Candida elleni fürdõolaj

Csepegtessen meleg vízzel teli kádba 6 csepp teafaolajat, 3 csepp eukaliptuszolajat és 2 csepp pacsuliolajat. Napi kétszer 20 percet töltsön az illatos fürdõben.

Ha bõvebben is érdekli a téma, ételkóstolóval egybekötött elõadást látogathat meg november 18-án vasárnap 17 órától Budapesten, a VIII. Puskin u. 4 szám alatt. Jelentkezni és érdeklõdni a 262-4057-es telefonszámon lehet.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Én is "klubtag" vagyok, mégpedig oszlopos! Potom 10 év így 28 évesen. Három éve jutottam el egy dokihoz, miután már azt hittem mindent kipróbáltam.

Elõzmények: candida pozitív vagyok vérbõl kitenyésztve, de ezzel a világon semmit nem tudnak kezdeni az orvosok, így természetes módszerekhez folyamodtam. Iszonyatosabbnál iszonyatosabb diéták (nekem a beöntés mára már egy fogmosással egyenértékû "attrakció"), talp-testmasszázs, akupunktúra, saját vér terápia, kineziológus, 10 év vegetarianizmus, minden immunerõsítõ csodaszer, és minden gyógyszer amihez hozzá tudtam jutni: Dyflucan infúzió, Nystatin, Klion, Canesten, Batrafen.

Ez a dokim a következõvel kúrált ki akkor: Colpo-Cleaner laktózos irrigálás napi kétszer, reggel Colpo-Cleaner jódos irrigálás (a jód leöl mindent, a laktóz visszateszi, ami kell oda), és közben Candibene hüvelytabletta éjszakára. Meg a szokásos dolgok persze: 60 fokos mosás, nagydolgok után kimosakodás, szex elõtt és után laktózos irrigálás, minden hely kerülése ahonnan visszakaphatod, cukor visszafogása, partner kezelése. Ez akkor nekem szuperul bevált évekig.

A helyzetem annyiban romlott szülés után, hogy azóta azonnal felszáll minden a hólyagomba a mechanikai inger miatt, és onnan semmi nem viszi ki. Vizeletbõl nagy néha kitenyésztenek valamit (Coli), de semmi érdemleges a szélesspektrumú antibiotikumokon kívül. Ezeket pedig nem szívesen szedem havonta 1 hétig, a férjemmel egyetemben. Anno 8 éve egyszer kaptam erre Nitrofurantoint, ami kitûnõ volt, ezt azóta bevonták mellékhatásokra hivatkozva.
Mégis mit lehetne tenni????

Emese
Névtelen
 


Emese!

A Nitrofurantoint nem vonták ki, nekem most írta fel a doki.
Névtelen
 


Szóval nekem cisztáim is voltak + akudt méhgyulladásom amit az állandó fertõzés
okozott.
Az orvosom a legdrasztikusabb módon ugymond kipucolt gyógyszerekkel. Volt ott
minden augmentin hüvelykrémek serege meg már azt sem tudom, hogy mik lényeg
hogy 1-2 hétig felkelni is alig bírtam, hánytam enni alig bírtam 5kg-ot fogytam.
Szerintem eddig sokan eljutottak már, de pont ezután kezdõdik a gyógyítás.
Mert ugye a tejsavtermelõ baktériumoknak is annyi, mitõl is vártam volna eredményt, a
sok irrigálás meg csak ideig óráig hat és folyamatosan napi 2 alkalommal kellett.
És hál isten rátalaltam interneten erre
www.elender.hu/gynevac . Lényegében innen világosultam fel arról miért esem vissza
újra és újra. Kúrát megcsináltam és hosszú ideig nem is volt bajom, majd újra támadott.
Újra kipucolás, és utánna kaptam az orvosomtól egy Gynoflor nevü hüvelytablettát ami
pont ezeket a tejsavtermelõ baktériumokat költözteti vissza. Azóta semmi bajom Kép!!!
Mikor az orvosom azt mondta, hogy ok minden egybõl teherbe is estem! Elötte hiába
próbálkoztunk.Egyébként én úgy tudom, hogy a kandida gombának is meg van a szerepe
a maga helyén megfelelõ mennyiségben, Baj csak akkor van ha a szervezetben nagyon
felszaporodik. De Bigacsiga nagyon jókat írt errõl és a táplálkozásról. Hát bocsi elég hosszú
lett.
Névtelen
 


Sziasztok!

Sokat hallottam a joghurt jó hatásáról, amely a hüvelyfertõzésekben is jó.
hogy kell használni?
Névtelen
 


Sziasztok!

December közepe óta küzdök bakteriális hüvelygyulladással. Ott tartok, hogy a 10 napos gyógyszerkúra közepén tapasztalok némi javulást, majd újra visszatér a gyulladás, akár a gyógyszer mellett is. Ha hüvely gyulladása el is múlik, a vulváé nem. Az elmúlt 3 hónapban kb. 2-3 napig éreztem jól magam. Nem az a jó szó, hogy a gyulladás kiújul, már el sem múlik...
A partneremmel óvszerrel védekezünk, így azt kizárhatjuk, hogy ő fertőz újra.
Azon gondolkozok, hogy kipróbálom a GYNEVAC injekciót. Bár félek attól, hogy esetleg attól sem jövök rendbe. Akkor aztán nagyon csalódott leszek, és nagyon kétségbeesett!!! Mert akkor mi segít?!? Én már mindent kipróbáltam: talán az összes létező gyógyszert, az irrigálást, a lactobacillust tartalmazó kúpot...
Ha valaki, akinek hasonló panasza volt, kipróbálta a GYNEVAC injekciót, és az használt neki, kérem írjon. Biztasson.
Vagy ha valaki ismer egy orvost, aki képes "csodát tenni", írjon!!!
Köszönöm!
layla
 
 


Layla!

Egy masik topicban olvastam, hogy a grapefruitmag-kivonatot nagyon sokan dicserik.
Szajon at is es ulo furdobe is lehet tenni. Artani nem fog, probald ki,
gyogyulast
Kakukkfu
 


Layla Kép
Próbáld ki, én azt javaslom.
Nekem évekig voltak ilyen problémáim. Kezeltek mindenféle kúppal-gyógyszerrel, sőt még a természet gyógyászatot is kipróbáltam.
Gynevac óta elmúlt a bajom (kopp-kopp) és még állapotos is lettem.
Keress rá itt a fórumon a chlamydia szóra (nekem is az volt) a sok egyéb sima fertőzés mellett.
Remélem neked is jó hatása lesz az injekciónak.
Veszíteni nem veszíthetsz.
Sok sikert.
puszi, Edit

Edit
Kép


Kép
 
 


Sziasztok!Már régen irtak ide azért probálkozom!
Kliont h.tabletát kaptam(10db) h.gyulladásomra.Ma este lesz az 5. és még mindig sárga a h.váladékom,aki használta attol kérdem ,hogy hányadiknál használt?Vagy még korán aggodom?
Vendég
 


Láttom senki nem irt,csak azt akarom mondani,hogy minden rendbe van ,teljessen meggyógyultamKép!!
Vendég
 


Sziasztok! Sajnálom, amiért mostanában nincsenek hozzászólások a témában. Én is hasonló cipőben járok, mint annyian a hozzászólók, vagyis több, mint 10 éve szenvedek attól, hogy állandóan kibillen a hüvelyflórám egyensúlya. Vagy gomba vagy baktérium, valamitől mindig szenvedek. A utóbbi időben mindig az lett a vizsgálati eredmény, hogy nincs lactobacilus a hüvelyemben, így védekezésem sincs. Elég elszomorító. Szinte mindent próbáltam már, de igazán semmi sem segített.Talán a terhességem alatt elindult valami változás és a szülés után 1-2 hónapig tünetmentes voltam, aztán jött egy nagy megfázás, antibiotikum és felborult minden, de már abból is szerencsésnek érzem magam, hogy nincs olyan rossz a helyzet, mint szülés előtt.
Egy csodaszép 14 hónapos egészséges kislányom van.
Bocsi a hosszú bevezetésért. A kérdésem a következő lenne hozzátok, sorstásakhoz: Ti gyermek mellett hogyan élitek meg ezt az egészet. Gondolok arra, hogy mertek-e együtt fürödni a gyerekkel /amit néha szeretnék, de nem merek/ és ha igen nincs belőle gond?Vagy mindig főzitek e törölközőket, meritek-e együtt mosni a ruhákat stb.... Nem szeretném, hogy valami baja legyen az én kislányomnak miattam.
Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de bennem a sok év alatt kialakult egy valamiféle fanatizmus a higiéniában. Egy időben állandóan hipóztam fürdés után a kádat és még sok hasonló apróság, ami nem is apróság ha folyamatosan csinálnod kell vagyis úgy érzed. Szóval szívesen venném ha írnátok ez ügyben és bocs mégegyszer a hosszú írásért. Sziszi
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: