Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Én nem sokára fogok szülni (26-ra vagyok kiírva), de fogalmam sincs, mennyi pénzt illik/szokás adni akár a dokinak, akár a szülésznőnek. Egyikből sincs sajátom. Szóval ha valaki tudja az idei tarifákat ilyen esetben, megköszönném a segítségét! Üdvözlet mindenkinek!
kismama28
Budapest XXIII. kerület
 
 


Lányok,biztos igazatok van!
Lehet,hogy az Uzsokiban nem lehet ezt megtenni,csak azért jött az ötlet,mert a barátnőmnek a János kórházban ez bevált,és ajánlotta,hogy hagyjam csak bent (ő is szoptatott).

EDÁ-ról senkinek sincs infója?
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Kicsit el vagyok mostanában veszve, de zajlik az élet nálunk.
kismama:
Én január 4-re vagyok kiírva.
Nagyon édesek a topik babák. Majd ha lesz időm teszek fel én is képet Dorináról.

Voltam genetikai ultrahangon és a hozzá tartozó vérvételen. (Hepinet Kft. Péterfy kórházban)
Az ultrahang alapján múlt pénteken voltam 12 hetes2napos, a picike 5,77cm volt. Ami kicsit aggasztott az a nyaki redő mérete, amit többszöri mérésre 2,7-2,8mm-nek mért. Elvileg 3mm-ig tartozik a normál értékbe , de nekem ez kicsit magasnak tűnik. Jövő héten lesz meg a vérvétel eredménye.
A hétvégém borzalmas volt. Szombaton nem bírtam ki és írtam a dokimnak, hogy mi a helyzet. Annyira jó orvosom van, hogy nemsokkal később felhívott és mondta, hogy nyugodjak meg, ez még a normál tartományba esett és nem mindegy milyen ultrahangos végzi, és hogy miért nem az Istenhegyi Géndiagnosztikai központba mentem. (Elvileg ahol voltam, ők ennek a szakmai partnerei) Csak itt 30.000Ft helyett 16-ból megvolt a vérvétel és az ultrahang. Bár érdekes,mert mikor kérdeztem,hogy mekkora a baba súlya azt mondta a nő, hogy ő ezt nem tudja megmondani, nem mért has és fejtérfogatot, combcsontot sem.
AS lényeg, hogy a nyaki redő 2,8mm megnézte az orrcsont meglétét és szerencsére az is jól látható 2,8 mm az is.
Mindenesetre azt mondta a dokim ,hogy holnap a megnyugvás érdekében menjek el hozzá és ő is megnézi a babát.
El sem tudom képzelni mi van, ha valami baja van a babámnak.
Abba én összeomlok az biztos.
Hát így vagyunk mostanság.

Majd még jelentkezem.
Addig is szép napot mindenkinek és jó pocakosodást!

Kép

Kép
 
 

 
 

szia buba!

remélem a vérvétel már megnyugtat. és mit mondott a doki? ugye semmi gond? írj, hogy mi van veled.



kisbeeka: húú, te már lassan a célegyenesben vagy, de igen, bár többen is írták, itt az Uzsokiban max első éjszaka maradhat benn a baba, utána kiadják. mondjuk, ha első éjjel nincs is nálad a baba, de a szobatársaknak kint van, és azért előfordul néha sírás-rívás. szóval én max. akkor tudtam pihenni, mikor a reggeli vizithez, vagy az esti fürdetéshez viszik el a babákat. vagyis nem ők viszik el, hanem neked kell odagurigálnod a csecsemőosztályra. :)
kivétel persze, ha valami gond van a babával és max. csak a szoptatáshoz adják ki.

viszont a régi részen még amolyan tesco-s gurulós bevásárló-kosár fílingje volt az embernek, az én "kocsim" pl mindig jobbra húzott, mert be volt akadva a kerék. :D de egy ismerősöm nemrég szült ott, és a fotókon már olyan gurulós átlátszó tepsis hordozóalkalmatosság volt, az tetszett.:)

EDA-ról én még annyit tudtam anno, hogy külön kell kérni és lebeszélni az anesztessel, van valamennyi összege is, ha jól tudom. de ez 2009-es infó. saját tapasztalat nincs, sőt semmilyen egyéb fájdalomcsillapítóról nincs tapasztalásom, max. az oxitocin injekcióról van.

ja, és egy valamit TUTI nem fogok csinálni most: nem töltök ki és nem írok alá semmilyen Felicitas-os papírt, még akkor sem, ha hozzámvágnak érte egy zsák termékmintát. onnantól kezdve min. egy év, ha nem több, de folyamatosan megy a hívogatás, tukmálás stb stb, na nekem ennyit nem ér. Ábel után bőven volt vele tapasztalatom, és volt egy kifejezetten rossz is, annak épp most folyik az ügyintézése. :-/ persze ez nem a Felicitas hibája, csak innentől a címed, telefonszámod stb. bekerül egy rendszerbe és onnantól nincs megállás.

Kép

Kép
 
 


Plömi: húú ne is mondd,már nincs sok hátra,érzem is magamon... :shock:
Vendég
 


VÁRANDÓS TALÁLKOZÁSOK A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT UZSOKI UTCAI KÓRHÁZÁBAN

„Szülésre felkészítő várandós találkozások”

ELŐADÁSOK HELYSZÍNE:
Új tömb, C épület Konferenciatermében szerdánként 17:30-18:30 óráig

TANFOLYAMRÓL INFORMÁCIÓ:
előzetes bejelentkezés NEM szükséges - ingyenes (pároknak is)

AZ ELŐADÁSOK IDŐPONTJAI 2011. nyarán:

Július 06. A szülés eseményei - vendég a szülésznő

Július 13. Az újszülött első napjai – beszélgetés a csecsemőápolásról - vendég a csecsemős nővér

Július 20. "Álmomban már láttalak" - anya és magzata közötti láthatatlan kötelékről a kapcsolatanalízis tükrében – vendég a kapcsolatanalitikus

Július 27. Amikor már hazavitted a babát… - vendég a védőnő

A következő szülésfelkészítő program várhatóan 2011.szeptember közepén indul.

Szervező: Marosi Mónika, pszichológus
e-mail: marosimonika@hotmail.com

info: http://www.uzsoki.hu/node/292

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!

Uzsoki utcai Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály


Sziasztok!

Nekem a dokim 1 hónapja váltott kórházat, így én is az Uzsokiban fogok szülni.
Ugye nem bánjátok, ha csatlakozom?

Én voltam ezen a fenti előadáson, így tudok néhány elvileg friss ingót, ha érdekel valakit, bár a szülőszobára még nem sikerült bejutnom. Első alkalommal sokan voltak, másodiknál meg a front miatt annyian voltak a szülőszobán, hogy nem tudták megmutatni. :(

Egyébként teljesen járatlan vagyok néhány dologban.

 


Szia Mara!
Nem is tudtam,hogy Te is az Uzsokiban fogsz szülni :)

Én is voltam az 1. felkészítőn,de voltam a májusin is,ott sajnos teljesen más infók hangoztak el,így a mostani 2.-ra már nem is mentem...

pl. az EDA kérdése...
májusban azt mondta a doktornő,hogy van,és ők harcolják le nekünk az anesztesekkel,hogy legyen,mint lehetőség,most meg azt mondják,ne számítsunk rá :(

amúgy nagyon szimpatikus volt a szülésznő,aki tartotta,csak sok egymásnak ellentmondó dolog hangzott így el,ezáltal nem igazán érzem magam "felkészülten"...

Melyik dokihoz jársz?
Vendég
 


Szia!

Erdélyi Zsolt az orvosom. A Kistarcsai kórházból ment át az Uzsokiba.

Én azt hallottam, hogy sok minden az aktuálisan bent lévő szülésznőtől, csecsemőstől... függ. Ki lehet fogni ilyet is, olyat is.

A második se volt valami egyértelmű. A csecsemős nővérnek nem sok rálátása volt a manapság divatos dolgokra (pl. mikrós sterilizáló...) De ő is kedves volt.

 


Mara: nem az zavar,ha nem "halad a korral",csak az,hogy az egyik előadáson ezt mondják,a következőn meg az ellenkezőjét...

most akkor elintézik az EDÁ-t,vagy nem?

a dokidat nem ismerem :)

én holnap megyek a 2. NST-re,kíváncsi vagyok,mit mutat majd :)
Vendég
 


Engem most augusztus elejéig békén hagynak. Addig a dokim meg a védőnőm is szabin lesz...

Szerintem ha elég erőszakos az ember (meg a dokija) akkor el tudja érni az EDÁ-t. Csak gondolom az orvoshiány miatt óvatoskodnak ennyit. De ha jól belegondol az ember... egy sürgős császárhoz is kell anesztes.... ;) Úgyhogy csak akad a környéken egy... :)

A kórházba jársz NST-re? A dokimnak a rendelőjében van hozzá gép. Én attól tartok ha nem lenne ez a szülésfelkészítő, akkor nem is látnám a kórházat szülésig....

 


Mara: én is a doki rendelésére járok NST miatt,de a kötelező UH-okat a kórházban csinálták,és a hétfői 38. hetit is ott fogják! :)
Vendég
 


sziasztok

gyorsan vagyok most, mert ebben a melegben semmi ihletem sajna. megvolt az afp (jó lett), és a félidős uh is. mire megtaláltam a leköltöztetett uh-t! O.o
na sebaj, a lényeg, hogy a baba egészséges, legalábbis az uh alapján.

sajna a neme nem derült ki. :D állandóan bújik, meg háttal mutatkozik, és összezárja a lábát. erre mindenki mondja, hogy lány, de sztem fiú lesz.

jó nagyokat rúg már, most már nem félős, ha odateszem a kezem, egy időben lapított ilyenkor. most már hullámoztatja picit a hasam is, tök cuki.

kisbeeka mikorra vagy kiírva?

Kép

Kép
 
 


Meleg az itt is van... igazán hűlhetne már az idő.

Visszaolvastam kicsit:

Kisbeeka: A fürdetést írtad, hogy ellesnéd a kórházban, de a múlt héten a csecsemős nővér mondta az előadáson, hogy azt nem lehet, mert ők folyóvíz alatt fürdetnek... de ha kéred a fogásokat megmutatják neked... meg hogy a szobában is van kis kád.

Lesz végül szülésznőd?

 


Plömi: aug. 10-re vagyok kiírva,de már nagyon a végemet érzem egy ideje,hetek óta jóslófájásaim vannak,és kb. 5 napja már elég durva...

Hova öltöztették az UH-ot???? Nekem hétfőn kell mennem elvileg a 38. heti kötelezőre... Megírod,hol keressem? :)

Mara: nekem a kivitelezés mindegy,csak tanítsák meg,mit hogyan :D
nem lesz választott szülésznőm,de bízom bennük,hogy mind szuper,és aranyos :)
Vendég
 


kisbeeka: én napra pontosan a 39. héten szültem, de előtte nekem inkább keményedések voltak, aztán anyu felvilágosított, hogy az jósló. még a szülés napján sem gondoltam, hogy az "olyan" fájás, próbáltam elodázni, nem is volt egyáltalán gáz, aznap még piacoztunk, meg felsöpörtem a lépcsőházat. bár nekem se nyákdugó, meg magzatvízfolyás és ehhez hasonlók nem voltak.

lehet ez a nagy meleg, meg frontok tesznek be a babának, ha marad ilyen, lehet neked is a kiírt előtt meglesz. :) nekem is az tett be, a -14 fokból és a baromi nagy hóesésből lett egy +16 fokos karácsony.

a fürdetésről: én amikor hazavittük első nap meg sem mertem fürdetni, olyan kis mini volt. :) másnap jött anyu, kb másfél-két perc alatt végeztünk a fürcsivel.

uh: jelenleg a mínusz 1 "emeleten" van. (engem is a portás fiúk igazítottak útba, egyezkedtem is velük, hogy tuti nem a +1-es emelet? de ők kötötték az ebet a karóhoz) :]
szal lifttel a -1-es-re, majd jobbra fordulsz a liftből kijövet (én kapásból balra mentem), majd balra. ott lesz egy csomó ember begipszelve - ha jól emlékszem, persze most tuti nem ugyanazok az emberek lesznek :D - egy picit még tovább kell menni és balra megint lesz egy kis beugró, ott van a ctg is az egyik szobában, a másikban az uh. kényelmes pamlagok vannak előtte, onnan meg lehet ismerni.
ami gáz, hogy akkor még semmi nem volt kiírva, hogy mi merre, lehet azóta már megoldották, bár én pénteken voltam, szóval nem biztos, hogy ki van írva.
remélem érthető volt, de azért a biztonság kedvéért, ha elkapsz egy kórházi dolgozót, kérdezz rá.

Kép

Kép
 
 


Plömi: köszi az infót! :)

Szóval nem is olyan egyszerű rájönni,hogyan is indul be a szülés... :)
nehogy aztán lekéssem a saját szülésemet :D
Vendég
 


szívesen!


igazság szerint az ember érzi, de hogy "miből" azt nem tudom, pont ezt kérdezte most hétvégén is egy első babás lány is, hogy miből tudtam, mondtam, hogy nem tudom, de mikor rákérdezett a párom, hogy mostakkormenjünk? akkor igenlő volt a válaszom. (előtte két órával még azt mondtam neki, hogy bőven elég reggel bemenni) :)
meg mértem az időt, gyanúsan pontos volt.
se taxi, se mentő nem volt, trolival mentünk be, asszem az utolsó előttivel, ami még aznap ment, és 4 perc alatt bent voltunk.:)
persze volt még egy majdnem fél órás kóválygás mire megtaláltuk a szülészetet.

Kép

Kép
 
 


Plömi: izgalmas lehetett :)

mi az Örstől még kijjebb lakunk,így először oda kéne bejutni,és onnan még a trolival az Uzsokiig,ezt nem merném vajúdás közben,de ha 5 percre lenne a kórház,nem paráznék,besétálnék simán :D
Vendég
 


mi itt abban az utcában, ahol megy a troli, amiatt is volt ez a választás, de ha nem jött volna, akkor mondtam a páromnak, hogy menjünk 7-essel a rónáig (bosnyákhoz is közel vagyunk), onnan sétáljunk be, de a szülésznő csak röhögött ezen, amikor én még a beöntéssel "szarakodtam", a párom meg már bent korzózott a szülőszobán és jól elröhögcsélt ezen a szülésznővel.:) (mármint a tömegközlekedési választáson)
csak mert már olyan állapotban mentünk be, hogy gondolkodtak még a beöntésen is, én mondtam, hogy adják csak, jó az, majd 20 percig trónoltam.

Kép

Kép
 
 


Kérdezhetek egy hülyeséget?
nekem másfél éve volt nőgyógyászati műtétem,kínkeserves fájdalmas valami volt,akkor 2X kaptam beöntést előtte.

nekem nagyon rossz volt (nem mikor a vizet belém öntötték),iszonyú hasgörcsös hasmenést csinált a beöntés.

Normál esetben is annyira görcsöl,vagy ez azért volt,mert tele volt az alhasam cisztákkal??
vagy csak simán kijön a tartalom fájdalmak nélkül szülés előtt?
Vendég
 


nem, nem volt semmi extra, nekem annyi volt a "gáz", hogy karácsony előtt bebeigliztem, és hát....(a mákos a kedvencem)
képzelheted. :D


szóval nekem semmi görcs nem volt, de több menetes volt, 2x jött oda érdeklődni a szülésznő, hogy élek-e még. :) utána le kellett zuhanyozni, mármint gondolom amúgy is le kell.
a szülés után is le kell(ett volna), de én majdnem elájultam, így az halasztódott.

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Még új vagyok. Babát tervezünk és körbenéztem a környékünkön lévő szülészeteket (most költöztünk Újpestre) és az Uzsoki kórház tűnik a legszimpatikusabbnak. Ennek az infónak a tudatában kezdtem dokit keresni. Rátaláltam Dr. Halász Domonkosra, sok szépet és jót írnak róla. Esetleg tudnátok nekem róla írni? A magánrendelését megtaláltam, de pl mennyi nála egy szülés ha felkérem?
Azért is kérdezem ilyen korán, mert esetleg elmennék a teherbeesés előtt is kivizsgálásra meg ilyesmi.

Segítségetek előre is köszönöm!
janda28
Budapest IV. kerület
 
 


Plömi: köszi,akkor valószínűleg a sok ciszta és összenövés miatt volt annyira kellemetlen...

Nem sz*r,hogy a beöntés és a vizsgálat is már fájások közepette történik??

A vizsgálat ha jól tudom konkrétan a fájás közben történik,ugye?
Vendég
 


Senki nem tud ebben segíteni?
Ok azt megértem, hogy nem mindenki osztja meg szívesen, hogy mennyit adott az orvosnak, de akkor legalább annyiban tudnátok segíteni, hogy a magánrendelőjében a 10/hó átalány mit takar? Minden vizsgálat benne van? Vagy a kötelező uh plusz költség? Ill. a végén ugye sűrűben kell menni akkor is annyi az annyi?
Kérlek akár priviben is ha valaki tud némi infót írjon nekem!

Előre is köszönöm a segítséget!
janda28
Budapest IV. kerület
 
 


Janda28: Nem akarunk megbántani azzal, hogy nem válaszolunk, de valószínűleg egyikőnk sem ismeri az orvosod. Én tuti nem. Esetleg keress rá, nincs-e olyan fórum, ahova az ő betegei írnak.

 


Értem, köszönöm azért, és elnézést ha erőszakos voltam :)
janda28
Budapest IV. kerület
 
 


hali

janda: sajna én sem ismerem a dokit, esetleg nézz át az uzsokis 2009-es fórumba, ott tuti volt olyan, aki nála szült, az elején volt mindig táblázat, hogy ki kihez jár és kinél szül stb stb, esetleg az segít, és akkor konkrétabban tudsz pm-et írni a célszemélynek. (mármint, aki hozzá járt) :)
sok siket amúgy a gyerkőchöz!
amúgy sajna valóban így van, hogy nyilvános fórumon az ember nem nagyon írja le, hogy mennyit adott a dokinak, de ha érdekel én pm-ben megírhatom, hogy mi anno mennyit adtunk. ez a rész nekem is nagyon kellemetlen volt amúgy, jobban féltem ettől, mint a szüléstől komolyan. :-/ aztán végül a párom kérdezett rá, majd annyit kapott a doki, amennyit össze bírtunk kaparni, karácsony előtt nem volt egyszerű.

kisbeeka: uh-n okés volt minden? megtaláltátok rendesen?

vizsgálatok: hümm, a beöntést már nem emlékszem, nekem a fájások akkor még nem voltak olyan durvák, azt végighülyéskedtük, de az elején jött egy doki, sztem az ügyeletes volt, na, amikor ő megvizsgált, akkor csillagokat láttam, lehet, hogy így kell, vagy nemtom, de az fájt.
az tuti, hogy a burokrepesztés az egy fájás közben volt, abból semmit nem éreztem, csak utána fel kellett állni, a cucc meg csorgott le, kaptam hozzá betétet is, nagyon szekszi volt, mert ugye bugyi már nincs ilyenkor az emberen. :)

Kép

Kép
 
 


janda: a 2010-es fórumba, bocsi (bár most láttam, hogy már írtál oda), az tévesztett meg, hogy bár Ábel 2009-ben született, de én már a 10-es fórumba írkáltam.

Kép

Kép
 
 


Plömi: köszi az útbaigazítást,Neked köszönhetően egyből megtaláltam,de mivel 7-re odaértem,sehol nem voltak még a gipszesek :) :D

Minden rendben ment,Maja csodás méretekkel rendelkezik,kb. 2895 grammos,feje 90 mm körül van most :D
Vendég
 


Nekem viszonylag szerencsém van a dokimmal ezen a téren is. A váróban az egyes konzultációk ára van kifüggesztve, bent a vizsgálóban meg a műtétek ára. Nála a 6 hetes kontrollon kell fizetni és a vizsgálat árának tízszeresénél kicsivel kevesebbet.
Én úgy tudom ez a számítási mód a sztenderd most. És így, hogy előre tudom, fel tudtunk rá készülni...

Nekem még sosem volt beöntésem, pedig műtöttek is már... de ott EVA kúppal intézték a dolgot. Remélem azért túlélhető...

 


Mara: annyira nem gáz a beöntés,gondolom nekem a rengeteg ciszta miatt volt annyira kellemetlen...

VIszont úgy néz ki,hogy valószínűleg császár lesz.... :?

Majácska nem úgy tartja a kis fejét,ahogy kéne,hiába van fejjel lefelé...
Így nem férne ki sehogy sem :(
Vendég
 


Kisbeeka: Hát annak is van előnye is, meg hátránya is. De a lényeg mint mindig, hogy mindketten egészségesek legyetek a kicsi megszületése után is.

 


Köszi,igen tudom,a lényeg,hogy egészséges legyen a kis tündér!!

A császár majd csak az utsó pillanatban dől el,addig doki ráhagyja,hátha....
Vendég
 


Köszönöm a segítségeteket, megkaptam egy lánytól minden számomra fontos infót priviben.

Kellemesen napot kívánok :)
janda28
Budapest IV. kerület
 
 


sziasztok

csak egy gyors bejel.
a második is fiú lesz! :)

Kép

Kép
 
 


Plömi: de jóóó! Gratula!!!
Vendég
 


köszi!

itt van róla egy kép:
Kép

a 4D-ben voltam, egy irtó aranyos nő vizsgált

az apjának el sem mondtam, hogy megyek uh-ra, meglepinek szántam. amikor kész lettem, felhívtam, hogy van egy meglepim, mire megkérdezte, hogy megcsináltam a fürdőt? :D mondtam, hogy nem (őszintén szólva, nem is tudom mire értette), ennél jobb meglepi, ugyanis fia lesz még egyszer. majd kiugrott a gatyájából, úgy örült.

a te avatarod és vonalzód merre van? és nem mellesleg: hogy vagy? szerdától melegedést mondanak ;)

egyik ismerősöm is a héten szül, sajna őt is császározni kell, mert farosan fekszik a baba és nem fordult vissza neki.

nekem ma folyamatosan valami lenti kütyümet rugdosta a kis kukis, ami elég kellemetlen érzés volt.

janda: ti mikortól "szeretnétek" babát? voltál már a dokinál?

Mara lassan te is célegyenesbe érsz, tök izgi. :)

Kép

Kép
 
 


Plömi: hát csak úgy leszedtem bizonyos viták miatt másik topicban :(

Kicsit izgulok,mert elméletben tudom,hogyan zajlik majd a császár,csak kérdés,hogy mikor döntenek úgy,hogy most már nem szívatnak a vajúdással,mert úgyis vágnának előbb-utóbb...

Rossz érzéssel tölt el,hogy vajúdhatok 10-12 órát is úgy,hogy majdnem biztosra veszik a császárt,és aztán tényleg úgy lesz,én meg "hiába" szenvedtem,mert ugyebár EDÁ-t se hajlandóak adni :(

Miközben meg császárhoz úgyis kell az anesztes a spinális miatt. :?

De már csak 9 napom van hátra, aug. 10-re vagyok kiírva,úgyhogy bármikor indulhat a banzáj! :)

Biztos gyengeség,de örülnék az EDA lehetőségének...
Vendég
 


Plömi: Nagyon szép kisfiatok lesz! ;)
Azért mi még vagy egy hónapot szívesen maradnánk egyben... :) Bár amikor a bordáimba préseli magát, néhány pillanatra sürgetném az időt....
Én holnap megyek dokihoz. 5 hete voltam. Kíváncsi vagyok mit mutat most a kép.

 


Kibeeka: Mi újság????

 


Sziasztok!

Bence is megérkezett. 3.-án szombaton. 3050 g-al és 52 cm-vel. Hüvelyi szülésnek indult, aztán császár lett belőle... visszafordult a drága az utolsó pillanatban...
Jól vagyunk, a tejcsivel kínlódunk még, de egyre jobb... Smile

Pussz: Mara

 


sziasztok!

Mara nagy-nagy gratula! remélem minden okés azóta!

felénk felújítás volt meg pár hetes hazamenetel anyumékhoz. amúgy jól vagyunk, a második kukis is jól van, iszonyat nyomulós, többet mozog, mint anno Ábel, pedig ő kint is nagyon "kemény"úgyhogy...:)

megvolt nekem a terheléses vizsgálat is,és nagy örömömre jó lett. azért van értelme a diétának. mondjuk nem is híztam eddig nagyon sokat.

a múltkor volt egy nagyon rossz élményem (sztem emiatt is, mert hátulról nem látszódik egyáltalán) egy intelligens párocska belém kötött ok nélkül az intersparban, először nem is tudtam, hogy engem szapulnak. annyira rossz volt, hogy utána végigbőgtem a vásárlást, a fizetést, plusz a hazautat a vilin. :(
és a nő is terhes volt amúgy, láttam a meglepetést az arcán, ahogy rám nézett és látta a hasam, de visszatért a fejére az ősbunkó modor és azért még beszólogattak amíg el nem mentem onnan.
remélem ennél több rossz élményem nem lesz.

amúgy minden okés nálam, de Ábellel együtt sokkal-sokkal fárasztóbb így, mint anno, mikor még nem volt baba, csak a pocakban. :)

Kép

Kép
 
 


Hahó!

Hófehérke: Isten hozta kisfiadat. Képet kérnénk róla! Sajnálom hogy császár lett a vége, de dokkered biztos hozta a jó formáját. Sok-sok tejet és könnyü szopit kivánok.

Plömi: nagyon szalad az idő, nemrég még dokkert kerestél. Végül is Mhez jársz? Biztos nem bánnád meg, ahogy a kh-t se.

Neked mi a véleményed Mara?

Minden jót

kispatak
meer
Aba
 
 


VÁRANDÓS TALÁLKOZÁSOK A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT UZSOKI UTCAI KÓRHÁZÁBAN


„Szülésre felkészítő várandós találkozások”


ELŐADÁSOK HELYSZÍNE:

Új tömb, C épület Konferenciatermében szerdánként 17:30-18:30 óráig



TANFOLYAMRÓL INFORMÁCIÓ:

-előzetes bejelentkezés NEM szükséges - ingyenes (pároknak is)



AZ ELŐADÁSOK IDŐPONTJAI 2011-ben:


Szeptember 28. Mit tehet az orvos? – kérdések a szülész-nőgyógyászhoz


Október 12. Mi újság odabent? – vendég a szonográfus(ultrahang)


Október 19. A szülés eseményei - vendég a szülésznő

Október 26. A baba egészségéről – vendég a neonatológus(újszülött gyermekorvos)

November 16. Masszázs szülés előtt, alatt és után – vendég a masszázsterapeuta

November 30. Az újszülött első napjai - beszélgetés a csecsemőápolásról – vendég a csecsemős nővér

December 08. CSÜTÖRTÖK! Amikor már hazavitted a babát… - vendég a védőnő

December 15. CSÜTÖRTÖK! A szülés eseményei - vendég a szülésznő (ismétlő előadás)




A következő szülésfelkészítő program várhatóan január végén kezdődik.



Szervező: Marosi Mónika, pszichológus

e-mail: marosimonika@hotmail.com





Egyéb programok!


- Kismamajóga:

Szeretettel várjuk azokat a 14. hetet betöltött kismamákat, akik
szeretnének mozogni várandósságuk ideje alatt is.
Légzésgyakorlatok, gátizomtorna, relaxálás.
Érdeklődni: bajtay.bea@chello.hu e-mail címen, vagy 0630-469-9192-es
telefonszámon Müllerné Bajtay Beáta, vagy 0620-3107-928-on Nemesné
Felker Irén szülésznő, kismamajóga oktatóknál..


- Folyamatosan indul Intim torna (jelentkezés Bajnoki Ildikó gyógytornásznál, 251 7333/1302)



- Stresszoldás, relaxáció (autogén tréning): 7-8 alkalom után megtanulható relaxációs módszer, amelyet az elsajátítás után mindenki saját magán képes alkalmazni. Várandósság és szülés alatt egyaránt használható, mert csökkenti a magzatra káros stresszt, feszültséget, segít ráhangolódni az anya szerepre. Megkönnyíti a szülést, mert segít úrrá lenni a fájdalmon és a fáradtságon. A gyermekágyas időszakban pótolhatja az éjszakai ébredések miatt kimaradó alvást (15 perc relaxációval pótolható 2-3 óra alvás).

Időpont egyeztetés Marosi Mónika pszichológusnál a 251 7333/1069-es melléken, vagy a marosimonika@hotmail.com e-mail címen.

Uzsoki utcai Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály


Sziasztok!

Ahogy elnézem nem nagy erre felé az élet...
Fog valaki mostanság az Uzsokiban szülni? Én 18-ára vagyok kiírva...

Szép napot!
adrienn84
Budapest XIV. kerület
 
 


@lettiw:





Sziasztok, mielőtt elolvasnátok az esetem szeretném leszögezni nem az Uzsokit szeretném lejáratni hanem egy bizonyos orvosról szeretném leírni a valóságot akiről tévhitek keringtek mennyire empatikus rendes orvos és akinek neve nem más mint Dr Halász Domonkos. miskolcról érkeztem és mivel terhes lettem keresnem kellett egy orvost akiben megbízhatok aki figyel rám akire rábízhatom az életem ezért mentem minden ezzel kapcsolatos fórumra ,hogy informálódjak kiről mit írtok. Róla nem találtam semmilyen negatív bejegyzést bár utólag megnézve a bejegyzések 2006-2009 voltak persze azóta változhatnak dolgok és sokan akik negatívan éltek meg nála dolgokat később örülnek ha túlvannak rajta és nem írják le. Felvettem vele a kapcsolatot a magánrendelőjében nem is voltak gondok kedves volt bár a 13 ezer ft-vizitdíjért amibe minden alkalommal ultrahang is tartozott volna 2 hónap mulva már csak vizsgálat járt de nem volt baj hiszen imádtunk a párommal baba moziz így amúgy is elmentünk volna máshova is. A szülésnél voltak gondok amikor a pici megszületett a szülésznő kezébe csöppent a pici mert ő nem volt csak akkor amikor a lepényt  vette ki stb azt gondoltam legalább rendesen rendberak de ez nem így lett a szülés egy külön történet akit érdekel leírom majd hiszen majdnem elveszítettem a picit de amit most írok abba majdnem belehaltam. Nos a szülés után 6 hétig folyamatosan véreztem volt hőemelkedésem és egyszer kétszer lázam is  de ezzel nem is foglalkoztam azt mondták ez természetes ,hogy vérzik még az ember ezért van 6 hét lábadozási idő. A hatodik héten elég erőssé vált ez avérzés sőt erős alvadtvérdarabok távoztak a szervezetemből a gyerek sem fogadta el a cicit de azt hittem menstruálok erről olvastam is hogy megváltozik a tej íze ha menstruálunk azt gondoltam ez normális. Viszont a hasam fájni kezdett és akkor ilyedtem igazán amikor wc-re menet éreztem,hogy kicsusszan valami belőlem megnéztem és egy ökölnyi vérpaca volt iszonyatosan megijedtem ez este 21 körül volt és felhívtam a "privát" fogadott orvosom akinek 100ezer forintott fizettem a szülésért,hogy mit tegyek. Erre ő gúnyos hangon közölte,hogy nem éppen alkallmas időpontban hívom és hogy ő csütörtökig nem ér rá ez volt velem hétfőn és ha bajom van menjek az uzsokiba. Nagyon elkeseredtem sírtam,hogy most mit tegyek hívtam egy taxit és bementem a korházba. Egy rezidens orvos dr Tóth Richard vizsgált meg nagyon aranyos volt és alapos ultrahangon talált valamit és hívta dr Habermajert ,hogy konzultáljanak és közölte ezt azonnal műteni kell mondtam nem tudok maradni mert otthon van egy 6 hetes baba erre mondták rendben reggel 7re betegfelvételen jelentkezzek. Ez így is volt Járányi főorvosnő vett fel kérdezte ,hogy ugyen jön a doktor úr? Akkor már sírtam mert olyan elhagyatottnak és kiszolgáltatottnak éreztem magam mondtam nem nem ér rá...Szörnyű volt ahogy elfoglaltam az ágyam jött a vizit a részlegvezető főorvos dr Gyarmati megnyugtatott segítenek mivel ott is sírtam megszólalni sem tudtam a fájdalomtól . Sorba vittek mindenkit a műtőbe csak engem nem mire megtudtam később,hogy a Gyarmati főorvos úr berendelte a dr Halászt,hogy rakjon rendbe addigra már a párom is hazaért auzstriából és úgy gondoltuk nem engedjük,hogy hozzám nyuljon ezután a stíuls után választhattam ki műtsön meg én dr Jex Annát választottam hallottam,és tapasztaltam már,hogy anyagi javak nélkül is kedves és alapos a műtét után közölte 3 db szövetdarabot szedett ki. Tehát kedves fórumfigyelők életmentő beavatkozáson mentem keresztül többen kérdezték nővérek orvosok,hogy bírtam ezt így hiszen hullamérgezést is kaphattam volna vagy csak simán elvérzem.A szülés után a menet az az,hogy a lepényt megszülesztik kiterítik és megnézik,hogy megvan-e minden része  de mindenképpen kikellett volna az orvosnak tisztítani kaparni a méhemet amit az én orvosom nem tett meg. A Halász doktor urral nem találkoztam nem hívott  és nem keresett az osztályon sem,hogy hogy vagyok vagy mitörtént velem. A korház elnézést kért az esetért én túléltem próbálok regenerálódni és remélem ez mással nem történik meg. Sajnos ilyenek előfordulhatnak aki dolgozik hibázik de azt már nem biztos,hogy elkell viselnem,hogy privát betegként ilyen ledegraláló stílusban részesüljek olyan hangnemmel és közönnyel beszél arról nem beszélve,hogy a magánrendelőn kívül a kórházban olyan durván vizsgált meg minden alkalommal terhesen és utána is amikor azért elég érzékeny az a bizonyos terület és ha szisszentem még ő szólt rám,hogy ne hisztizzek. ilyenkor én szégyeltem magam,hogy de ggáz de mára rájöttem nem gáz ilyen állapotban figyelmességre vágyunk ezért fogadtuk meg.....:-( Ez az én szomorú történetem.




drotosanette 
Budapest IV. kerület


 




 



 




 
drotosanette
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Még új vagyok itt,de olvasgatom a hozzászólásaitokat,és nem tudom jól értem-e, de mintha többen azt írtátok volna,hogy az Uzsoki kórházban nincs EDA? Ez igaz lenne? Tud valaki erről valamit?
Előre is köszi az infót! :)
angieke
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!  Angieke van EDA ;) ha valaki erre jár legyenszíves ha van facebookja lájkolja már a linken  látható képet ,köszihttps://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater


 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

cron