Új privát üzeneted érkezett!


Sziasztok!

[Szandra, azt hittem, hogy már lement a bárányhimlő-szezon január-február hónapban de most már a hét végén április eleje, ezt nem gondoltam volna, hogy idáig kihúzza ez a vírus. Ráadásul 90 pötty az nem nevezhető enyhe lefolyásúnak...vagy mégis? Teljese bizonytalan vagyok!
Emlékszem amikor írtál arról, hogy a lányok kaptak oltást, akkor ezek szerint az egy oltás beadatása mellett el lehet kapni....? Nem tudom, mi lenne a helyzet ha kettőt kaptak volna ahogy az új ajánlás szól. Én gondolkodom, hogy a nyáron beadatom Nándinak a másodikat is, mert nálunk a párom nem volt beteg és én is már régen voltam. Több cikket olvastam arról, hogy aki több mint 30 évvel ezelőtt volt már bárányhimlős annak a szervezete állítólag "felejt" és elkaphatja. Nem tudom mit csináljak...
Jobb lenne, ha átesne rajta Nándi is....? Végül is mi is gyerekkorban kaptuk el, csak mondjuk nem szeretném ha esetleg jön a tesó, és nagy hassal ápolni Nándit mert abból még gubanc is lehet...nem?
Egy kolléganőm beadatta mind a két oltást és most középső csoportosok a gyerekei de nem voltak bárányhimlősek. És mi van ha éppen Nándi lesz az, aki a két oltás ellenére is elkapja? Akkor "felesleges" az egész hercehurca de ezt előre nem lehet látni, dönteni kell a következő szezon előtt.

Nándi egyébként most is már második hete nem megy oviba, annyira hurutos volt, hogy a múlt héten keddtől péntek éjjelig egy éjjelt sem aludt végig a köhögés miatt. Volt olyan éjjel, hogy kb. 15-20 percenként köhögött és mindig felébredt a saját köhögésére persze sírva, mert aludt, és már napok óta ez ment, nagyon fáradt volt. Van valakinek valami szuper hurutoldója? Most a Fluimucil 100-at próbáltam ki. A lándzsás utifű most nem vált be.


mazsuzs

Kép
 
 


Sziasztok!

Szandra,
Szegény Edó, hogy viseli, nem viszket neki?

Vikinek két oltást adtak, és ő rajta csak 5 pötty jött ki.

Mazsuzs,
Éjjelre köhögéscsillapítónak a Sinecod szirupot, vagy homeos gyógyszerként a Stodalt ajánlom. Nálunk ezek váltak be. Feloldónak ACC 200 vagy Rinathiol. És mindenképp adj neki Protexin Juniort is szerintem,hogy egy kicsit feljavítsd az immunrendszerét + C vitamin. Ha van párásítótok akkor cseppegtess bele inhalálós cseppeket, vagy Eukaliptuszt. Ezek nagyon segítik a légzést. Vagy gőzölhettek sós vízzel is.
Jobbulást neki, nyugodt éjszakákat kívánok.

Nálunk nátha a köbön. Szofi eddig jól bírta az orrszívót, de most alig bírom lefogni, annyira utálja.Amikor kisebb volt sokkal jobban bírta, hagyta.

Ma olyan szép idő volt, hogy két órát voltunk a játszótéren. Jól el is fáradtunk, megyek is aludni.

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
 
 

 
 

Sziasztok!

Mazsuzs!
Nem is hallottam még ilyenről, hogy még1x el lehet kapni ha több mint 30 éve kaptad el. Szerintem ez hülyeség mert még egyszer sem láttam bárányhimlős felnőttet, szerinted?
Nem is lett több pöttye Edónak, én ezt gyenge lefolyásúnak gondolom. Kb 2-3 napig volt ingadozó láza de semmi extra. Direkt választottam ezt az 1 oltásos verziót mert nem szerettem volna ha felnőttként kapják el így viszont gyengébb a lefolyása.
Én most is amellett döntenék, hogy 1 oltás.

Jobbulást Nándinak!!!!!!! Nekünk a Mucopront szirup jött most be mint hurut oldó. A stodalt én is adtam egy időben, egész jó volt de most meg mint ha nem is adnék semmit olyan.
És alapból egész télen párologtatok sóoldatot a szobájukban. Bent van az ágyuk alatt egy lavórban.
Ja de várjál......, most olyan felső légúti betegség van aminek a köhögése nagyon sokáig megmarad, nem azt kapta el vajon Nándi? Mert annak majd két hónap a tisztulása.

Finike!
Jobbulást a náthásoknak, olyan borzasztó, hogy folyamatosan van valami bajuk mindig. Tamika viselte nagyon rosszul az orrszívást. Ordított és kapálózott mikor szívtam, szegény hamar megtanult orrot fújni. Ilyenkor is adsz hurut oldót?

Teszek fel Tamiról egy képet, ez az anyák napi ovis és sulis hátterünk idén:

Kép



Egy kis mosolyra csaló:
Tami: Anya az Edó megnevettetett és bepisiltam
Edó: Nem én csak viccelődtem a macsekkal és a Tami azon nevetett
Tami: Neeeeeeem, te nevettettél meg
Én: Edó legközelebb ne nevettesd meg a Tamit
Még mindig én: Tami és mi lett volna a megoldás, hogy ne pisilj be?
Tami: Nem kellett volna nevetni........

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:



Sziasztok!

Szandra,
:D :D :D
Ez a gyerekszáj isteni, jót nevettem rajta, olyan édesek.

Szofinak Sterimart adok, mert a Nasivin nem sokat használ, Vikinek meg most a Nasopaxot próbálom, meg most neki is orrszívom reggel este és rengeteg takony jön neki, de ez még fehér. reméljük ez az orrspray segít, mert Vikinek mindig vagy a fülére vagy az arcára megy, pedig jól tud orrot fújni.

Nagyon jó az a kép Tamiról olyan nagy lány már. Szeptembertől már megy suliba? Olyan magas. A fénykép háttere az egy kép? Hol készült? Mit jelent, hogy ovis és sulis háttér? Bocsi, de nem igazán értem, lehet, mert fáradt vagyok.

Na megyek is beesek az ágyba..... holnap megyek Vikivel bábszínházba, nem lenne szép látvány, hogy én ott horkolok... :wink: :roll:
Jó éjt Mindenkinek!!!!

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
 
 


Finike!

Most az én csajaimnak is folyik az orra. Mikor lesz már nyár???????

Ezzel a háttérrel csináljuk az ovikban és sulikban az anyák napi fotózást. Biztos Vikiéknél is van mindig egy fotós aki készít róluk képeket és ezt meg lehet venni. Na mi is ezt csináljuk. Meló :)



Sziasztok!

Szandra,
Oké, most már értem. Nagyon jó, hogy téged kértek fel a fotózásra.
Én még nem láttam a képeket Vikiről, de Viki előtte sírt, mert a hugával akart fotózkodni, (nem tudom honnan jött ez neki), és sírt emiatt. Meg tudták vigasztalni, de morcos a képeken, meg piros az arca is, úgyhogy nem ez lesz a legszebb képünk. Szandra, azt szerettem volna kérdezni, hogy lehetne e olyat, hogy a két csajszit lefotózod valahol? A nagymamának akarjuk adni a képet anyáknapjára, a hátteret nem tudom, de erre biztos tudnál valami ötletet, hogy hol. Bár nem lesz egyszerű mert nem szeret a Viki ölében ülni Szofi, de valahogy csak meg lehet oldani, hogy együtt legyenek egy képen. Beszélhetünk erről?

Képzeljétek,
A kertünkben van egy kisebb játszótér van létra ahol fel lehet mászni és utána le lehet csúszni a csúszdán, és ezen a létrán ahol olyan 6-7 fok van simán fel ment Szofika. Nagyon kis ügyi.
Vikit már osztja, ha Viki szorítja, vagy bántja simán lefejeli, vagy múltkor megharapta az arcát, de rendesen, mert nem engedte el. Ennek valahol örülök, mert megvédi magát, de valahol nem, mert bántja a nővérét. Mindent akar csinálni, amit Viki. Semmiből nem maradthat ki.
Vikivel tegnap voltunk bábszínházban, az Óz a csodák csodáját néztük meg. Vikivel megnézettem előtte dvd-n, hogy azért legyen fogalma róla és így jobban értette, és tetszett is neki. Aztán délután ültettünk virágot is, meg görkorizott is, legalábbis próbálkozott, de nehéz tanítani is, én nem is emlékszem, hogy hogy is tanultam meg. Rég volt már a lábamon.
Most járok tornázni amit nagyon élvezek, már mint nem a tornát, mert ott majd kiköpöm a tüdőmet, de utána sokkal fittebb vagyok. Egy héten kétszer járok és most jó. Életmódot is váltottunk, egészséges dolgokat próbálunk enni, lisztből is egészségeset, édesítőszerezünk, rozskenyér, diétás csokik, több zöldség és gyümi. Próbálunk változtatni, mert annyi szemetet eszünk, és a gyerekeink is így nőnek fel. Szóval próbálunk változni. Csak még egyet nem tudok, hogy hogyan tudnék egészséges palacsintát sütni, mert azt nagyon szeretnem és nem szeretnék róla lemondani. Már próbáltam teljes kiőrlésű liszttel, meg cukorbetegeknek való liszttel, de olyan lett mint a gumi. Még kisérletezgetek. 8) :lol:

Na most irogattam lehet olvasni... :lol:

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!!!!!!!

Mazsuzs hála égnek már átment:))))))))))
remélem idén már nem leszünk betegek..elég volt!!!!!!!!

Finike szupi hogy sokat vagytok kint..mi is megyünk amennyit csak lehet....ovi után is játszóra megyünk....Máté lehet fog focira is menni de ez még nem 100...tőle függ.....

Szandi gyógyuljanak meg a kis betegek!!!!!!
puszilom őket:)))
gyönyörű nagylány már Tami:))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Lányok,
Akinek a gyerkőcének volt orrmandula műtétje, leírnátok, hogy hol és melyik dokinál voltatok, és mik a tapasztalatotok? Úgy emlékszem Szandra, Mazsuzs, meg Eszit, ti estetek már át ezen, (remélem nem hagytam ki senkit.) Valószínű mi is ezelőtt állunk, csak beigazolódik a fül-orr-gégészünk véleménye. Szóval most kórházat és dokit keresek akivel megnézetném Vikit. Vikinek csökkent a hallása és mindenképp utána akarok járni. Válaszotokat előre is köszönöm!

Szandra,
Edó hogy van? Kevesebb már rajta a pötty? Náthájuk hogy van?

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
 
 


Szia Fini!

Bencét a Heim Pálban műtötte meg a Farkas főorvos. Meg vagyok vele elégedve. Semmi extra, normális ellátás, jó orvos, semmi különös.
Mi jól vagyunk, májusban megyünk vissza kontrollra Bencével.
Most tisztára az iskola lázában égünk, jövőhéten lesz a beiratkozás, hó végén derül ki, hogy fel vették-e Bencit.
Meló ezerrel, májusig kész káosz...

Talán egyszer lesz időm hosszabban is!

Pá: Eszti

Kép Kép
 
 


Sziasztok!

Eszti,
Köszi a gyors választ. Ma voltunk dr. Lőrincz Anikónál a Heim Pálban és megnézte Vicust és azt mondta, hogy meg van nagyobbodva az orrmandulája, és mivel minden télen kb. 4x kell antibiotikumot szedniem ezért ajánlja a műtétet. Két arcüreggyulladása volt, egy középfülgyulladása és ez csak az elmúlt tél. Május 27-re péntekre kaptunk időpontot reggel megcsinálják és másnap reggel ha minden oké akkor jöhetünk is haza. Még rágódok azért, mert nem 100%, hogy akkor nem lesz ennyit beteg télen (szeptembertől -márciusig). A doktornő is azt mondta, hogy ő nem tudja garantálni, hogy nem lesz ezután beteg, de ez egy gócpont.
Bencét a körzetis iskolába irattad?
Réka asthmája jobb, hogy jobb idő van? Nekem most sokkal jobb.

Mazsuzs,
Nálatok nem sokat segített, hogy kivették Nándinak az orrmanduláját, nem?

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
 
 




Sziasztok Csajok!
Remélem mindenkinek jól telt a húsvét, a lányokat sokan locsolták meg, a fiúk pedig sok csoki ill. hímes tojást szereztek.
Nálunk semmi extra nem volt. Összejött a kiscsalád, sonkáztunk nagyot, a családon belül megtörtént a locsi, aztán hétfőn inkább moziban voltunk - Rio.

Ami viszont fontos: hivatalosan is felvették Bencét a Grassi-ba, úgyhogy szeptembertől iskolás a szentem....

Egyébként minen OK, meló van, most májusig látástól-vakulásig...

Egy rövid helyzetjelentés mindenkitől jól jönne :wink:

Pá: Eszti

Kép Kép
 
 


SZiasztok!!!!

Finike úgy néz ki Máténak is ki kell venni az orrmanduláját..a doki mondta.....de még előtte el kell vinni orr-fül gégészetre....


Szandi nagyon jók a húsvéti képek:)))))))
megkérdezhetem azt a házikót mennyiért vettétek?
nagyon szeretnék ilyet a fiúknak csak nem egy vagyonért.....:(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitácska!
A házikót 20ért tojta a nyúl :) . A Tescoban volt. Szóltam minden családtagnak, hogy majd szálljanak bele így vettük meg.

Eszti!
Örülök, hogy Bencét felvették suliba. Annyira durva, hogy szeptembertől már ilyenekkel kell foglalkoznunk (és még amennyivel előbb). Tamit is felvették oda ahova szerettem volna (szuper tanítónénit néztem ki neki csak terhes lett így nem ő lesz). Hát remélem mindent megtesznek, hogy legalább ilyen jót találjanak a helyébe vagy még jobbat. Ti a körzetisbe jelentkeztetek? Mi nem így ha nem fogom jónak találni akkor még mindig van egy menekülési útvonal, hogy mégiscsak ide viszem.

pápá



Sziasztok!

Velünk is minden oké. Szofi szerdán kapja meg a 15 hónapos oltását, már rég meg kellett volna kapnia, csak hát folyton folyt az orra, de talán most már végre sikerül beoltani. Aztán majd jön a 18 hós oltás is.
Nemsokára vége az ovinak mivel május végén műtik és utána már nem is megy, úgyhogy már nincs sok vissza.

Nitacska,
Nektek miért kell kivenni Máté orrmanduláját?

Gratulálok az iskolásoknak!
Hogy tudtátok elérni, hogy oda vegyék fel a gyereket, ahova nem tartozik körzetileg? Protekció? Vagy bejelentkeztetek valakihez?
Eszti, a ti iskolátok ott van Sorin?
Szandra a ti iskolátok Vecsésen van?

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Segítségetekre volna szükségem!
Barátnőm az első babáját várja és nagyon tanácstalan. Melyik orvost ajánlanátok Neki? Sajnos nem túl tehetős így, ha lehet az "olcsóbbik" orvosok közül választana.

Válaszotokat előre is nagyon köszönöm: Vill


Szia Vill!
ebben a kórházban a szülésznő is vezethet le szülést ha nincs komplikáció (persze a doki bármikor ott terem ha kell) mert engedélyük van rá, megszerezték ezt a képesítést. Ha nem lenne választott dokim én tuti egy szülés előkészítő tanfolyamra elmennék a helyébe és meghallgatnám ezt a verziót mert nagyon jól hangzik. Nekem (mivel nem volt választott szülésznőm) így 2 szülésznővel is sikerült megismerkednem akik 150%-an értették a dolgukat és gond nélkül le tudták volna egyedül is vezetni a szülésemet. Szerintem az ár pedig töredéke lehet a dokik árának. Érdemes egyszer bemenni a kórházba megnézni a szülésznői gárdát mert tényleg minden típus megtalálható köztük és biztos találna magának olyan valakit akiben teljesen meg tudna bízni és árban is jó lenne.




Köszönöm Szandra! Átadom az üzenetet. Megfontolandó szerintem is, ha van ilyen lehetőség ebben a kórházban.

Üdv:Vill


Sziasztok!!!!!

Szand egész jó árba volt..de sajna az én családtagjaim aligha adnának bele:(

Finike azért kell kivenni neki mert horkol az orrán szinte nem is vesz levegőt.mikor pl eszik olyan mintha meg akarna fulladni mert nem kap jól levegőt az orrán......

Vilcsi a második fiam csak szülésznőnél szültem..álomszülésem volt .a mai napig hívhatom bármikor a szülésnél meg előtte is rengeteget segített!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Aki tudja Dr. Csákány M. György elérhetőségét, a magánrendelője címét vagy a telefonszámát, kérem küldje el nekem. Előre is köszönöm.
duttus
Szigethalom
 
 


Sziasztok!

Vikinek elhalasztják a műtétet mert köhög már egy hete és nem tudunk kigyógyulni belőle. Kb. június 7-én vagy -8-án műtik, ha addig meggyógyul. Szofika is elkapta, de nagyon, állandóan lázas, folyik az orra folyamatosan, nem nagyon akar enni, inni. Ma délután megyünk dokihoz, bár ettől a doktortól sokat nem remélek. Át is kérem magunkat egy másik gyerekorvoshoz, mert elegem van belőle. Soha nincs semmi bajuk a gyerekeimnek mégis mindig kórházban kötök ki velük. Most is tudta, hogy pénteken lenne a műtét és nem adott semmit Vikinek, hogy biztosra meggyógyuljon, és ettől a Heim Pálban is kiakadtak.
Most mennem kell.
Azért mindenki írjon már, hogy kivel mi a helyzet.

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
 
 


Finike gyógyuljanak meg hamar a lányok!!!!!!!!!!
puszilom őket:))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Látom március vége óta, mióta utoljára itt jártam, nem nagyon gyarapodtak a hozzászólások de sajnos most már kezdem én is érteni azokat akik anno végleg elmaradtak a babanetről (dalmacska, dóri, stb.). Egyszerűen nincs idő rá. Van olyan hét, hogy egyszer (egy alkalommal )végre eljutok a számítógép elé, de a felét sem tudom megnézni, megcsinálni mint amit szeretnék mert elalszom. :oops:

Finike! Nándi nem lbetegeskedett kevesebet az orrmandula műtét után, de annyiban javult a dolog, hogyha náthás volt, akkor nem fuldoklott, hanem tudott akkor is normálisan (egy kis orrspray segítségével) levegőt venni az orrán. Míg megvolt az orrmandulája addig szinte fulladozott és horkolt amikor aludt. Sajnos azóta már volt olyan orvosi vélemény, hogy valamelyest visszanőtt neki (ha sokat beteg a műtét után a gyerek, akkor a lecsorgó váladék miatt - és persze ha nem távoították el alaposan - akkor visszanőhet, igaz már nem olyan mértékben (méretben) mint az eredeti állapot.
Én remélem, hogy már nem fog gondot okozni, mert én nem szeretném még egyszer megműttetni.
Vicus jobban van már? A jövő héten mentek a műtétre? Vagy talán már túl is vagytok rajta? Állítólag az is jobb hogyha nyáron (vagy tavasszal) csinálják (Nándinak ősszel volt) mert így nyáron a jó időben kicsit felerősödik az immunrendszer és lehet, hogy Vicus nem lesz beteg szeptemberben az új tanévben. Szófiról tehetnél fel friss képet!

Szandra! Annyira jók a képek! Hogy Edónak is milyen szép hosszú haja van!
Helyesek a lányaid! Jó, hogy letudtátok már a bárányhimlőt Én még mindig azon meditálok, hogy beadassam-e Nándinak a második oltást. A járvány idején alig volt két hetet oviban (azt sem egyhuzamban) de nem kapta el, viszont szinte az egész ovin átment a bárányhimlő most. Persze szeptemberben meg jönnek az új csoportok (kiscsoportosok) aztán így mindig lesz aki terjeszti...

Nitácska! Mi újság veled? Olyan ritkán írsz, vagy csak ide? Az az igazság, hogy mostanában a másik Jahn-os topikot sem olvasom így nem tudok rólad sem friss infót!

Velünk nincsen semmi különös, Nándi elég jól beszokott az oviba, volt már öt hét amikor egyhuzamban járt! Ez már nagy szó! Most viszont kétszer is itthon voltam vele másfél hét különbséggel. Többször volt szeptember óta - szerencsére csak kisebb - kruppos fulladása, de eddig csak egyszer adtunk neki szteroidos kúpot rá, a többi alkalommal átment rajta 5-10 perc alatt a nehéz légzés. Azt hittem, hogy nyáron nem lesz ilyen roham, közben meg 3 hete volt egy. Ilyenkor rossz mert ugye nem hűl le a levegő és nincs hűvős ami segítene. (Állítólag a hűtő elé kell ültetni a gyereket ilyenkor nyáron ha rohama van). Még júniusban meg az oviba, aztán már csak szeptemberben. Júliusban be is zár az ovi egész hónapra. Szerencsére a keresztanyám elvállalta az egész hónapot, augusztusban pedig majd megoldjuk mert akkor mi leszünk szabin. Most volt május végén egy éve, hogy visszamentem dolgozni, de elmondhatom, hogy ennyi elég volt.... 8)
Kezdem átértékelni a dolgokat. Nem tudom összejön-e még kistesó de néha nagyon vágyom rá.


Röviden ennyit rólunk, aki tud, azért majd jelentkezzen!

mazsuzs

Kép
 
 


Sziasztok!

Mazsuzs,
Vicusnak holnap reggel veszik ki az orrmanduláját, én már most tiszta ideg vagyok, futkosok mint pók a falon. Eddig nem izgultam, de most, hogy már ilyen közel közel vagyunk hozzá..... gáááz.
Van valakinek jó tanácsa, mit ehet utána mit nem? Gondolom folyékony, pépes dolgokat.
Bárcsak már péntek délután lenne....

Nekem ma megy utoljára Viki oviba, mivel műtét után nem javasolják, hogy közösségbe menjen és mire mehetne már összevont ovi van, de én inkább itthon tartom. Jó hosszú lesz a nyarunk, mert szeptember 1-én kezdődik újra az ovi, előtte csak összevont csoport van, csak nekünk másik oviban lesz az összevonás más óvónénikkel. Aztán meglátjuk, lehet, hogy annyira unja majd itthon magát, hogy már az az összevont csoport is jó lesz, csak már legyen máshol. Két és fél hónapot leszünk itthon. Nyaralni max. Balcsira ugrunk le.

Ki hova tervezi a nyaralást?

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
 
 


Sziasztok Csajok!
Bocsika az eltűnésért, de ez a május nekem gááááz.

Kivel mi történt mióta nem látogattam ide?

Látom Fini nálatok is esemény van. Képzeld nálunk Rékának is ki kell venni, augusztusban.
Bencééknek is már csak a jövőhét van az oviból, én sem viszem őket nyáron.
Ja, a műtét után azt javasolják, hogy joghurt-ot és pudingot vigyél. Meg vizet. Lehetőleg vaniliás pudit, és "fehér" joghurtot. Mert amikor azt eszik, akkor lehet látni, hogy vérzik-e még. A csokis az barna, azon nem látszik a vér :wink:

Mazsuzs!
Örülök, hogy jobb a helyzet a műtét óta! Hát igen a meló... Amikor nem mehetsz, alig várod, amikor meg ezerrel megy, alig várod hogy végre otthon legyél...
Szorítok a tesónak, hátha akkor jön össze, amikor nem is számítotok rá!

Szandra!
Jók lettek a képek! Úristen nálatok is mekkorák már a csajok... Akkor nálatok is suli szeptembertől? Annyira durva, nem?

Szóval nálunk szerencsére minden rendben - mostmár.
Természetesen gyermekeim mindketten akkor voltak betegek, amikor nekem a legtöbb a melóm. Az elmúlt két hétben itthon volt mind a kettő. Hétfőn mentek először oviba.
Bencének vmi fertőzés ment a fülére, és úgy folyt meg fájt neki, hogy csak na. Antibiotikum két hétig, minden másnap kontroll. Még szerencse, hogy bent van/volt (az egyik már kiesett, a másik pedig úton van kifelé) a tubus, mert így megúszta, hogy fel kelljen szúrni neki.
Réka elkezdett köhögni, jól izgultunk, hogy nehogy tüdőre menjen neki, így ő is inkább itthon maradt.
De mostmár minden OK, ezt a két hetet még kihúzzák, aztán Hawaii.

Nyáron nem terveztünk menni sehova... Se lóvé, se idő... A nagyszülők mennek a gyerekekkel Velencére a telekre, ha sikerül talán egy hosszú hétvégére elmegyünk apával vhova. Majd meglátjuk.

Röviden ennyi van nálunk! Többiek ti is írjatok, legalább pár sort!

Pá: Eszti

Kép Kép
 
 


Sziasztok!

Nagyon de nagyon régen jártam már itt.
Néha be-be kukucskáltam ide, de már annyira le vagyok maradva, hogy nincs mihez hozzászólnom...
Múlthét hétfőn sikeresen túléltem az államvizsgát, így mostmár valamivel több időm lesz.
Jázmin kezdi majd az iskolát, Flóra pedig a második évet az oviban.
December 15-re pedig várjuk a kistestvért. :D

Ezentúl megpróbálok majd benézni ide gyakrabban.

Üdv mindenkinek!

Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
 


Sziasztok!!!!!!!

Mazsusz nem csak ide írok ritkábban....sajnos netfüggő vaygok/voltam és próbálom csökkenteni a dolgot és többet lenni a gyerekekkel no meg a háztartást is csinálom próbálok rendet tartani......keményítenem kell még hármaska előtt.......így általában délután vagyok gép előtt vagy este...

örülök hgy Nándi beszokott az oviba:))))))

Finike gondolom már túl van Vicus az orrmandula műtéten.....minden rendben ugye?:)
nyaralás:max mi is Balcsi:)))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Dalma!
Tényleg nagyon régen voltál...
Szóval jön a harmadik baba? Terveztétek? Hogy viseled eddig a terhességet?

Nita,
Túl vagyunk rajta. Délután negyed egykor műtötték és háromnegyed egykor hozták ki. Amikor elvitték előtte adtak Vikinek egy kábító szirupot, amitől egy kicsit lelassult, szédült, de nem aludt el tőle. Az nagyon rossz volt mikor kivették a kezemből és elvitték, de az mégrosszabb mikor visszahozták. Annyian állták körbe, olyan ilyesztő volt, fél óra sírás következett. Állandóan ki akarta fújni az orrát, mert vérzett is neki, de hát ugye nem lehetett. Csak egyszer vagy kétszer kellett fájdalomcsillapítót adni neki. Éjszakát átaludta. Másnap már teljesen jól volt. Szóval túl vagyunk rajta!

Eszti,
Köszi az infókat! Szegény Bence miken kellett keresztül mennie.

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
 
 


örülök hogy túl vagytok rajta és viszonylag könnyen ment:)))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Lám, éppen írtam, hogy dalmacska is hogy eltünt, erre bejelentkezett...
Üdv újra közöttünk, amikor lehet írjál!

Finike, jó hogy akkor már túl vagytok a műtéten! Én nehezen viseltem, mikor Nándit kihozták és folyt belőle a vér...Ez kicsit durva leírás de akkor is....
Remélem jobb lesz a műtét után nálatok a helyzet!
Nyaralni mi Hévízre megyünk három napot és a Balcsin is el akarunk tölteni 2-3 napot ha már ott vagyunk a környéken de nagyon drágák szállások és mivel hárman vagyunk, elég sokat kellene fizetni. Más lenne a négyen vagy annál többen foglalnánk szállást...Azért próbálkozunk valamit nézni...Nincs valakinek valami ház/panzió ahová visszajár és tudja ajánlani?

Eszti! Természetesen Murphy törvénye dúl nálatok is, hiszen mindig olyankor van "esemény" amikor jó lenne ha nem lenne. De itt a nyár, hátha nem lesznek már betegek a gyerekek.
Nálunk is már csak két hetet kellene "kibírni" az oviba de Nándi csütörtökön hajnalban hányt és két napja alig evett valamit. Állítólag valami járvány van...
De az elmúlt másfél hónapban két hetente itthon vagyok vele 2-3 napot mert mindig hazahoz valamit az oviból. Csak vége lesz már ennek a pech-szériának!


Mindenkinek jó hétvégét!

mazsuzs

Kép
 
 


Sziasztok!

Finike!

Igen, terveztük. Az elején sokszor volt hányingerem, meg a szokásos dolgok, de most már minden jobb. Sőt az első ultrahangon még két baba volt. Aztán a testvérke meggondolta magát és felszívódott.

Mazsuzs!

Aranyos vagy hogy hiányoltál! :) Végre megkerültem.

Amúgy én itthon dolgozgatok, gyerekszoba dekorációkat készítek, hungarocellből. Remélem majd a picurka mellet is tudom tovább csinálni.
Majd kiderül. :roll:

Szép estét mindenkinek!

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
 


Hallottátok,hogy egy itteni doki beperelt ötgyerekes csajt?
emilien
Aba
 
 


Sziasztok!

De rég írtunk már! Nagyon látszik, hogy nyári szünet van...
Azt szeretném megkérdezni, hogy nem tudtok valami jó kis egy hetes nyári tábort, ahova mehetne Viki? Már nagyon unja magát, hisz június óta itthon van és már pöttyös az unalomtól. Olyan "reggel beviszem és délután hazahozom"-ra gondoltam, ahol sok program van, esetleg tánc vagy ilyesmi. Ha valaki tud S.O.S.-ben legyen olyan kedves megírni nekem. Valahol Gyál és XVIII. kerület környékén, de ha tud valaki valami jobbat messzebb az is érdekelne. BÁRMI JÖHET!
A neten semmi értelmeset nem találtam, igazából a lovastáborokban érezné jól magát de egy hétre több, mint 30.000-ket kérnek, ezt sokallom!!! Szóval ha tud valaki írjon légyszi!
Amúgy velünk minden oké, csak ez a rossz idő.
Kivel mi a helyzet?????? Írjatok már pár sort ne hagyjuk veszni a topikot. Jó, én is rég írtam de most írok.
Szandra, neked a lányok hogy vannak? Ők jól elvannak együtt, igaz? Nem unatkoznak. Viki itthon egyedül nagyon vágyik már az oviba. Próbálok mindenféle programot kitalálni neki, de már kifogytam az ötletekből.
Mazsuzs, Veletek mizújs?
Dalmacska hogy vagytok? Növekszik a pocaklakó?
Nitacsak? Baba úton van már????
Eszti, Réka nem fulladozik ebben a sok időjárás ingadozásban? Bence kezdi a sulit, várja már?
Ha bárkit is kihagytam ezer bocsi, csak már én is rég voltam!
Na akkor írjatok ha van egy kis időtök!!!!!

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
 
 


SZiasztok!!!!!!!!

Finike sajna nem tudok ilyen tábort én sem.........
baba sajnos még nincs úton:(...de már nagyon várjuk:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


tegnap házhoz jött a buszocskánk:)))
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép

Kép
biciklim és háttérben a házunk:(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Tanácsotokra, véleményetekre volna nagyon szükségem. 4. gyermekemmel vagyok várandós, bár még csak a 11. hétnél tartok, de nagyon kíváncsi lennék, hogy ki, milyen meggondolásból szült a Dél-Pestiben orvosnál vagy szülésznőnél. Milyen tapasztalatokkal tértetek haza szülés után?
Illetve a kombinált tesztet tudomásom szerint itt térítéssel lehet igénybe venni, bár van olyan kórház, ahol ez benne van az alapellátásba. Én nem szívesen szeretnék kiadni ezért x összeget. (Gondolom megértitek.) Hol lehet esetleg térítésmentesen igénybe venni ezt a szolgáltatást a XX. kerületi lakosoknak?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Viola


Szia Viola!

Először is gratulálok a 4. gyerkőchöz! :)
Az első gyermekemet 2006-ban szültem, a másodikat 2009-ben, mind a kettőt ebben a kórházban ugyanannál az orvosnál és szülésznőnél. Választottam orvost is meg szülésznőt is. A szülőszobák nagyon jól felszereltek, nem rég lettek felújítva, van kád is ahol lehet vajúdni, szóval nagyon rugalmasak.
Az orvosommal a második után nem voltam megelégedve, mert nem sokat tett értem, sok mindent nem magyarázott el, vele a császár egy rémálom lett, amit neki is köszönhetek, emellett nagyon sokat kellett fizetnünk mindezért. Akkoriban úgy gondoltam, hogy a gyerek élete a legfontosabb, hogy minden rendben legyen, ha ne adj isten valami komplikáció lenne. De most már szülésznő is levezethet szülést és ha baj van akkor odahívják az ügyeletest. Még én is gondolkodok az orvoson, ha találnék egy olyat akinek legalább a terhesgondozásért ne kellene fizetnem és nagyon figyelmes, megértő, és türelmes doki lenne én örülnék a legjobban. És persze legyen rugalmas is a vajúdást -szülést illetően. A gyerekágyon sem volt jobb a helyzet. Annyi pozítivumot azért el tudok mondani, hogy legalább idegenek, hozzátartozók nem jöhetnek be a gyermekágyra, hanem neked kell kimenni a látogatóhoz.
A kombinált tesztről nem tudok nyilatkozni, sajna arra már nem emlékszem, bocsi.
Remélem tudtam segíteni, ha van még kérdésed írd meg, megpróbálok rá válaszolni.

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
 
 



Kedves Finike!

Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál és köszönöm a gratulációt is!
Privibe megírnád, hogy szerinted melyik dokit ne válasszam? Délután felhívok egy szülésznőt és az Ő tanácsát is kikérem. Nagyon kíváncsi vagyok egy ott dolgozó véleményére is.

Mégegyszer köszi mindent.

Viola


Sziasztok!

Köszi Szandra, hogy szóltál a vonalzóm miatt. Eddig Szofi volt odaírva, nem tudom miért írta át? :shock:
Csütörtökön végre megkezdődött az ovi. :D :D 8) Tábort nem találtam, de rá is jöttem közben, hogy mire el kezdené élvezni már vége is. Így maradtunk itthon.
A harmadikkal egyenlőre várunk, nem tudom meddig, lehet, hogy egyik reggel úgy kelek fel, hogy holnap jöhet. :wink:
Vikivel most nagyon nehéz, kinyílt a csipája, nagyon szájal velünk, kezdünk visszafele haladni a dolgokban, mert a Szofit öltöztetem akkor őt is, ha Szofit lököm a hintában akkor őt is szóval nem egyszerű, de gondolom nektek ez nem újdonság. Még mindig nagy a féltékenység, sokszor bántja indokolatlanul a hugát és ráadásul elég dúrván, már-már életveszélyesen. Próbálok vele sokat beszélgetni, külön foglalkozni, remélem egyszer csak megnyugszik.
Szofi egyenlőre egy tünemény, de már bújkál benne is a kisördög, már ő is tud alkalmi süket lenni, de emellett egy angyal. Kicsit talán hisztisebb, mint a Viki. Már kezd szavakat mondani, pl. alma, dinnye, emellett vannak az alapszavak anya, mama,papa, baba, pipi (ezt nagyon édesen mondja), cica, vau (ez a kutya). Többet nem akar modnani bólogatunk ezerrel, ebben lustább mint Viki volt. De azt mondják a második később kezd el beszélni.

Szandra,
Én úgy tudtam hogy nem akartok harmadikat? Mi történt?

Viola,
ment a privi.

Most mennem kell.....

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
 
 


Finike!
Érdemes volt szólnom a vonalzód miatt, gyönyörűséges képeket tettél az új vonalzókra :). Igen sajnos erős visszafejlődés érzékelhető a gyerekeken olykor-olykor de ezt nekünk kell elfogadni. Ha nem is törődsz vele (nem említed meg neki) csak nagyon megdicséred mikor nagylányosan okos akkor hamarabb elhagyja majd ezt a viselkedést, persze csak egy időre aztán kezdődik minden elölről.
Azt nem is tudom, hogyan lehetne leszoktatni a szájalásról de majd megkérdezem a védőnő barátnőmet hátha van valami szakmai ötlet. Egyébként miben merül ki nálatok a szájalás? Csúnyán is beszél vagy csak simán visszabeszél?

Harmadik: Szerintem valakivel összekeversz mert mi mindig három gyerkőcöt szerettünk volna. Legközelebb majd csak jövőre próbálkozunk mert nem szeretnék nyáron szülni, így marad a jól bevált őszi manó ;).

Szép napot még erre az utolsó nyári meleg hétvégére.



Sziasztok!

Szandra,
A szájalás abban merül ki hogy pl. megkérem Vikit, hogy a földről vegyen fel valamit erre közli, hogy"miért, Te nem tudsz hajolni?" Vagy tegnap este történt épp, hogy amikor már jöttünk befele kinntről mindig együtt pakoljuk össze a motorokat, bicikliket stb. Apja szólt neki, hogy segítsen pakolni, erre közölte, hogy nem hajlandó segíteni. Vagy sokszor felemeli a hagnját, idegbetegen szól hozzánk ha kérdezzük, és még utána ő kérdezi, hogy süket vagyok vagy mi? Akkor kérem hogy menjen fogat mosni, erre ő közli, hogy "nem látod, hogy épp öltöztetem a babám, most nem érek rá" És még csak 5 éves lesz mi lesz később???? :shock: :x :? Meg még sok példát tudok mondani sajnos. Próbálok vele sokat beszélgetni, a problémákról, emellett fegyelmezni is, mert ami sok az sok. Szoktam szervezni anya-lánya napot is amikor csak mi ketten megyünk el pl. bábszínházba, vagy moziba vagy csak egy cukiba hogy beszélgessünk, vagy vannak a hármasnapok amikor apa-Viki-anya mennek valahova együtt. SZofika a nagyinál (bár ez ritkán van mert Szofi is a család tagja és nem szeretem kihagyni, de néha még kellenek ilyenek.) Vannak négyes progik is, szóval próbálok odafigyelni az egyensúlyra. Nemsokára átköltöztetjük hozzá a tesóját, ( még mellettünk alszik a kiságyában) mert még mindig fél órákat ülök az ágya mellett a mese olvasás után, mert meg kell várnom míg majdnem elalszik és akkor kijövök, fél egyedül szerintem, ami érthető. Már kezdem unni ezt és arra gondoltunk hogyha a huga ott lesz az ő szobájában nem fog annyira félni. Eddig azért nem költöztettük át, mert borzalmas aggresszív és gonosz volt a húgával, ami egy kicsit már enyhült meg most már szól a Szofi ha csak hozzányúl, mert már annyit mántotta, hogy még az is zavarja ha Viki. Ha csak a kezét akarja megfogni kedvesen (néha van azért ilyen is), akkor is már visit Szófi. De Szofi már kezdi megszokni, hogy Viki mindig bántja. Persze azért imádja, meg nagyon örül neki mikor hazaviszem az oviból, de azért ne nyúljon hozzá. Olyan jó mikor egy nap egyszer átölelik egymást, ezt meg is szoktam könnyezni, mert egy anyának nagyon rossz látni mikor állandóan csak a gyilkolás megy, olyan utálattal tud ránézni a húgára, tudom még gyerek és fog változni, de akkor is rossz látni, így mikor az ellenkezője történik nagyon boldog vagyok és próbálom a fejemmel azt a "képet" lefotózni, és abból táplálkozni. Tudom, hogy Vikinek rossz, hogy most jött egy pici, akit mindenki -még most - majd megesznek olyan édes, de enyhülhetne már ez az állandó irigység, állandó kloffolás, tudom, hogy mindig lesz irigység, meg konfliktus, de ne legyen állandóan.
Na most jól kipanaszkodtam magam, bocsi....
Nálatok a lányok jól megvannak? Nálatok nem olyan nagy a korkülönbség.

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
 
 


Finike!
Az elmesélésed alapján nem csodálom, hogy ki tudsz készülni. Nem irigyellek. Velem/velünk nem mernének így beszélni a csajok de azt hiszem én rossz partner lennék ebben mert az a bizonyos makarenkói pofon az nálam elcsattanna (persze rohadtul lelkiismeret furdalásom lenne és tuti pár perc múlva bocsánatot kérnék tőle). Nem vagyok híve az erőszaknak, sőt azt hiszem az esetek igen nagy többségében kimondottan nagyon rossz ha bántja a szülő a gyerekét, de van egy határ amit nem engedek túllépni de hál istennek nem is próbálkoznak az pedig a szülő és persze minden felnőtt felé a tisztelet.

Ha bántják egymást akkor le kell ülniük és aki bántott annak el kell mondania 5 dolgot amit szeret a testvérében (ilyenkor rájön, hogy mennyire is szereti a másikat).

Én most teljesen meg vagyok döbbenve Vikin. Próbáltál már keresni valami szakembert, akár gyerekpszichológust? Szerintem sokat tudna segíteni ha pár beszélgetés után belelátna Viki lelkébe és meg tudná mondani mitől ilyen vadóc.

Nem tudom......

Persze nálunk is vannak viták, de egy egész napos (mondjuk hétvége) együttlét során 80%-ban jól eljátszanak együtt, sőt már van olyan, hogy konkrétan becsukják a szobájuk ajtaját, hogy mi nem zavarjuk őket :). 10%-ban "nem vagy a barátom, megsértődök rád" van és 10%-ban avatkozom bele amikor már nagyon nem bírnak magukkal. Akkor 5 percet az egyik majd 5 percet a másik van büntetésben és akkor megint az jön elő belőlük, hogy egyedül tök rossz játszani és akkor játszanak együtt szépen tovább.

Nem szoktam tartani olyan napokat, hogy csak egyikkel vagy csak másikkal elmegyek valahova, sőt ha anyunál alszik Tami akkor Edókám szabályosan fél óránként képes lenne felhívni a Tami, hogy mikor jön már haza. Azt próbálom feléjük közvetíteni, hogy akkor jó minden ha mind együtt vagyunk.

Egyébként a párod ilyenkor mit mond Vikinek ha visszabeszél?

Meg kell, hogy mondjam nem tudok neked tanácsot adni. Szerintem egy próbát megér egy szakember bevonása.



Sziasztok anyukák!
Nagyon izgalmas és érdekfeszítő amit írtok! Én ebbe bele se merek gondolni a 20 hónapos és 2 hetes lányommal! :)

De olvasni foglak titeket.

Szeretnélek meghívni titeket egy oldalra, ahol mama baba műsort indítottam, és őszintén, ahol remélem ti tapasztalt anyukák sokat tudtok segíteni nekünk kezdőknek.

http://www.rajongoktv.hu/babarajongok.html


Ottani fórum még csak most vajúdik, de jó lenne a kezdő kismamák kapnának tanácsot és nem érné őket minden olyan felkészületlenül mint engem!

Várlak titeket szeretettl oda, és olvaslak itt is!

kitartás!!!!!!!
solyka
Dabas
 
 


Sziasztok!

Szandra,
Azért köszönöm, hogy próbálsz segíteni. Igen már fordultunk tavaly szakemberhez konkrétan az ovi pszichológusához, de nem sokat segített amiket mondott. Idén már más a pszichológus az oviban, így majd kérek tőle időpontot. Tavaly még kicsi volt a Viki ahhoz, hogy a pszichológus vele is beszéljen, így rajtunk keresztül próbált informálódni Vikiről.
Amikor így felesel, akkor nehéz mit tenni, mert először az ember sokkot kap, hogy ilyet mer mondani, pláne az apjának. Akkor amikor a férjem kérte, hogy segítsen összepakolni, de ő ellenkezett, a férjem annyira kiakadt, hogy épp a kezében volt a slag mert locsolt és egy kicsit lelocsolta a kisasszonyt, de még ezután is azt mondta, hogy nem hajlandó összepakolni, hát az uram bepöccent és jócskán kapott a hideg vízből. Utána hatalmas sírás törölközés, majd végül segített összepakolni. Sokszor csak felhívjuk a figyelmét rá, hogy ilyet nem mondhat egy felnőttnek, sőt senkinek, aztán figyelmeztetjük, hogyha lesz még egy ilyen tiszteletlen beszólása akkor megy 5 perce a büntibe, de másnap újra kezdődik előlről. De ha ennyire szemtelen akkor nincs kivételezés. A verést én sem tartom jó ötletnek, mert akkor már Viki nem biztos hogy élne, :wink: :roll: de néha az időben elcsattanó nyakleves, az egész jól helyrerázza a kisasszonyt egy darabig.
Nem hagyjuk magunkat és mindenképp keresünk valami megoldást, mert később csak rosszabb lesz.
A külön foglalkozást is a pszichológus ajánlotta ezért is csináljuk, hogy hátha segít a féltékenységen. Tudod nálunk három év a korkülönbség, és még nem tud játszani a Szofival. A Szofi egyenlőre mindent szétrombol, és elvesz. Amint nagyobb lesz nem lesznek külön menések, de addigra talán már lenyugszik.

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
 
 


Húúú, a hideg víz az tud nevelő célzatú lenni az tuti :). Nem is csodálom, hogy a párod is kiakadt. Egyébként neki még az a szerencséje, hogy "csak" délután vagy hétvégén hallja ezeket Vikitől, de te....., aki napi szinten részesülsz ebből....., iszonyat nehéz lehet. Igen talán tényleg jobb a 2 év korkülönbség, vagy a több (5-6) amikor már a nagy annyival nagyobb, hogy megérti amit kérsz. Szerintem mindenképpen próbáld meg ezt az új pszichót hátha érdemben többet tud segíteni, ha nem akkor pedig egy nem ovis szakembert keressetek mert ahogy mondod, később egyre nehezebb lesz. És ha tényleg olyan habitusú Viki akkor ha kicsúsztok az időből, már nem nagyon tehettek semmit csak....., nem is akarok erről beszélni.
Ha 5 perc büntibe küldöd akkor az tényleg bünti, vagy bezavarod a szobájába ahol közben játszadozik? Lehet nem "megterhelő" számára ez a büntetés és így nem éri meg jónak lenni?

Egyébként szokott lenni a LifeNetwork csatornán a szuperdada műsor hétköznap délelőttönként. Na ott aztán hatványozottan rosszabb gyerekek vannak mint Viki de nagyon jó ötletekkel áll elő mindig a dadus. Érdemes megnézni egy részt, vagy láttad már?


Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

cron